Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak strzelać w PRO EVOLUTION SOCCER 2011 [PES 11]
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
Stron: 1, 2, 3
bober
Oczywiście , że strzał z l2 działa to raz a dwa to ja nie wiem czy ktoś zgłębiał kiedyś bardziej rzuty wolne w pesie od 2009 ale ja zawsze uwielbiałem to i zawsze się bawiłem na treningach i od 2009 w rzutach wolnych sposób naciągania siły ma duże znaczenie na strzał czyli np biorę ronaldo i strzelam normlanie tam kwadrat + trójkąt okej jakoś leci ale gdy zaczynam naciągać siłę w sposób , że na początku tylko takie pyk minimum siły a przy samym dobiegnięciu zawodniki do piłki podkręcam w właściwej proporcji siłę to ta zaczyna nabierać rotacji np opadającej. Pobawcie się naciąganiem siły w różne sposoby a zobaczycie , że to ma wpływ na lot piki.
topeczekk
Głupi to ty jesteś bo nie widzisz, że na zwykłym kwadracie potrafi tak samo uderzyć i sobie wkręcasz jakieś tajemnicze strzały, których konami zapomniało uwzględnić w command list a na filmikach na youtube pewnie wszędzie słyszysz strzały. Śmieszycie mnie, ale nie wyzywaj się ok ? Graj jak chcesz i niech ludzie sami sobie ocenią sprawę.
r.a.j.a.n
CYTAT(bober @ Oct 5 2010, 22:53) *
...nie wiem czy ktoś zgłębiał kiedyś bardziej rzuty wolne...

A ja nie wiem, czy Ty zgłębiłeś kiedyś ten wątek. Spór dotyczy wykonywania strzałów podczas rozgrywki, a nie stałych fragmentów gry.

topeczekk, niech prezes87 wykaże się na filmiku.
bober
CYTAT(topeczekk @ Oct 5 2010, 22:56) *
Głupi to ty jesteś bo nie widzisz, że na zwykłym kwadracie potrafi tak samo uderzyć i sobie wkręcasz jakieś tajemnicze strzały, których konami zapomniało uwzględnić w command list a na filmikach na youtube pewnie wszędzie słyszysz strzały. Śmieszycie mnie, ale nie wyzywaj się ok ? Graj jak chcesz i niech ludzie sami sobie ocenią sprawę.

hahah topeczek przecież w pesie od zawsze tak było , że były kombinację smile.gif i strzel sobie np. ze strzałką do tyłu i do tego L2 smile.gif

r.a.j.a.n

ile masz lat 12? nie wiem czy widziałeś jak się ten temat nazywa i czy ten kto go zakładał pytał tylko o strzały tylko w rozgrywce także przemyśl to co napisałeś za nim błyśniesz swoją błyskotliwą inteligencją. A po za tym napisałem to ogólnie do tych co grają a nie do waszej sprzeczki.
prezes87
Tak jak napisałem kilka postów wyżej - whatever biggrin.gif Graj jak chcesz biggrin.gif Tylko potem smiech mnie bierze jak tacy "znawcy" pesa którzy nie mają pojęcia że są inne dosrodkowania albo inne strzały piszą jaki to pes jest be i w ogóle do bani biggrin.gif
wisakoy
Dokładnie. Te kombinacje są, ale nie wiem dlaczego nie ma ich w command list. Może zapomnieli dopisać, albo chcieli żebyśmy sami do tego doszli.
r.a.j.a.n
CYTAT(prezes87 @ Oct 5 2010, 23:00) *
Tak jak napisałem kilka postów wyżej - whatever biggrin.gif Graj jak chcesz biggrin.gif Tylko potem smiech mnie bierze jak tacy "znawcy" pesa którzy nie mają pojęcia że są inne dosrodkowania albo inne strzały piszą jaki to pes jest be i w ogóle do bani biggrin.gif

Nie wiem do kogo teraz pijesz. Jeśli do mnie to powinieneś wiedzieć, że zawsze inwestuję w PESa, bo to jedyny porządny symulator piłki nożnej na rynku.
Dwa, z kombinacji zawsze korzystałem, podczas stałych fragmentów gry... podczas rozgrywki - nie bardzo.
Poprosiłem Cię o filmik, zrobisz go czy nie?
r.a.j.a.n
CYTAT(bober @ Oct 5 2010, 22:58) *
...
r.a.j.a.n

ile masz lat 12?...

O ja jebie, z krzesła spadłem! biggrin.gif
Ale ok, w każdym bądź razie wiem ile masz Ty tongue.gif
wisakoy
Nie ma co się kłucić. Jeżeli nie macie nic inteligentnego i na temat do napisania omijajcie ten temat, bo się robi spam.
topeczekk
bober człowieku rozmowa zeszła na temat TYLKO strzałów z gry, więc strzały wolne możemy zostawić bo są z resztą opisane w command list.
prezes a czy ja nie mam pojęcia o innych dośrodkowaniach ? to do mnie piszesz bo chyba kpisz. Odpowiedziałem Ci, żebyśmy zostawili ten temat znawco Pesa...
Jeżeli chodzi o strzały z gry to powtarzam według mnie nie ma żadnych ukrytych kombinacji z L2 i trójkątem. Każdy oceni sobie i jak chce niech sobie wciska.
bober
topeczekk jak ty twierdzisz , że wszystko dotyczące wykonywania rzutów jest opisane w command list to widzę , dobry gracz z Ciebie to mi wystarczy żeby z tobą nie dyskutować już.
topeczekk
Nawet nie sprawdzałem ile opisane jest w rzutach wolnych, a wykonywać wiem jak i nie potrzebuję sprawdzać dobry graczu.
Co do strzałów z gry podtrzymuje swoje zdanie.
bober
To po co piszesz , że wszystko jest opisane jak nie sprawdzałeś ? tarota układasz jak tak to chyba Ci nie wyszedł dziś panie wszystko wiedzący.
topeczekk
Bo z pewnością tak jest, ale nie chce mi się o to już kłócić bo temat strzałów z wolnego w ogóle mnie tutaj nie interesuje, ani strzały z innych serii Pesa..
Blasi
hehehehe -paranoja jakaś ta dyskusja smile.gif

No do niczego nei dojdziemy jeśli nikt nie ma argumentów - bo to że w command listt nie ma nie znaczy że nie ma ukrytych kombinacji bo to zawsze tak w grach bywało.

Nie mniej jednak.....ja nie widze różnicy w "szczałach" z....trójkatem....LT to już w ogóle też nie wiedziałem ze ktos sobie uroił kolejny guzik do strzałów smile.gif

Wg mnie dodawanie takiego guzika nie ma w ogóle sensu z prostej przyczyny - jaki sens było by tego nie używac skoro leci bomba?
Nikt by samym kółkiem nie strzelał a to by oznaczało że samo kółko stałoby się bezsensowną komendą - tak sie gier nie robi smile.gif
R2 dla strzału technicznego to rozumiem - na bramke strzela się albo dzidą albo technicnznie - po co więc 3 komendy do 2 zagrań?

strzał w stylu tsubasy to zwykła dzida jest, która powinna zależeć od umiejętności strzału a nie od nacisnięcia guzika dodatkowego bo wciąż każdy by takie grał.

A przy okazji mam pytanie.......może głupie....czy można strzelić dzide po ziemi lub na wysokość kolan z powiedzmy 25 metrów?

ps. MÓWMY O PES 2011 !!!
topeczekk
Ta ukryte zagrania może były w bijatykach i nawalankach na pewno nie w takiej grze i to jeszcze jeśli chodzi o PODSTAWOWE zagranie jakim jest mocny strzał.

Co do strzałów po ziemi sprobuj sobie na treningu strzelac biegnij i nacisnij leciutko strzał to czasami udają sie takie mocne po ziemi
Blasi
no fakt ze zbyt wazne to byłoby zagranie by nie pokazywac - tym bardziej ze w command list jest cała masa szczegółów.
blondyn211
to w takim razie ktory przycik dusic przy strzale bo juz mnie kurwic a bierze z daleka nieraz wpadnie brama ale z bliska to tak strzelaja jakby to bylo gorne dosrodkowanie w trybuny
Blasi
strzela sie normalnie kółkiem (PS3) tudzież B (xbox)
ale nacisnąć lekko - pasek nawet poniżej połowy (a jak z bliska to króciótko tylko nacisnąć by nacisnąc)

Jesli chcesz strzelić technicznie (warto tak z bliska strzelać) ładnie rogalem wewnętrzną częścią stopu to przystrzymujesz dodatkowo R2 (ps3) lub RT (xbox)

tyle jesli chodzi o strzały z gry.

Dodatkowo wazne jest jak karkołomnie jestes ustawiony do strzału i czy kogoś masz na plecach i zawsze to lepiej puścić sprint by sie gościu lepie przyłożył - ale z tym sprintem jak masz czysto w około to i mocniej wyjdzie.
topeczekk
Za mocno wciskasz, w tym pesie paradoksalnie jak nacisniesz za mocno wybija klapsa. Spróbuj lekko wcisnąć.

I tak jak blasi napisał trudniej się strzela bo trzeba uważać jak ustawiony jest zawodniki wyproacowywać sobie pozycje do strzału tak jak to jest w rzeczywistości.
PatrykMJN
Ciężko ocenić czy ta kombinacja mocnego strzału jest czy nie, czasami wystarczy wypuścić piłkę, wcisnąć  square.gif bez triggerów i też zawodnik strzela "bombe" (np. sytuacja, strzelający ma bramkę za plecami, otrzymuje podanie, strzelający puszcza piłkę pod nogami dobiega i strzela = bomba).

Testowałem tą kombinację przed chwilą na treningu, test oparłem najpierw na mniej więcej tej samej sile uderzenia, oraz na maxymalnym pasku strzału, bez, z lewym dolnym triggerem, oraz z triggerem odpowiadającym za sprint. Strzelałem kolejno zawodnikami Kaka, C. Ronaldo, oraz Higuain (akurat wypadło na Real, nawet nie patrzałem w statystyki czy mają wcześniej wspomniany long shot (?)).

Strzał podczas sprintu różni się od strzałów z/bez wciśniętego lewego dolnego triggera, natomiast strzały z/bez wciśniętego dolnego triggera wypadają różnie. Raz na b. mocny strzał wygląda strzał bez wciśniętego triggera, raz z wciśniętym triggerem nie wygląda inaczej niż bez, ogólnie wygląda mi to na dość losowe.

Nie chcę tutaj stawać po którejś ze stron, też mogę się pochwalić że w piłkę Konami gram od samego początku jeszcze psx'owego, ale nie zagłębiałem się w te przeciętne wersje które wychodziły ponad PES5 (mówię o wersjach na pc), dlatego najlepiej by było jakby ktoś stojący za kombinacją strong shota poprostu nagrał krótki dowód strzałów wykonywanych podczas treningu.

Pozdrawiam :] .

Edit

Bober, właśnie ostatnia bramka, ta z dobiegu do piłki petarda, to coś o co mi chodziło przy tym że nie trzeba w takiej sytuacji lewego dolnego triggera wciskać wink.gif .

topeczekk
Filmik tutaj nic nie da, bo ja moge nagrać filmik strzałów z selektem i też wyjdą mocne strzały więc to bezsensu. Ot taki efekt placebo, a dokładnie jest tak jak napisałeś - lotto jak to w życiu bywa.
PatrykMJN
Topeczekk Ty oponujesz wyznawcom lewego triggera, więc raczej nie masz czego nagrywać, niech Ci co chcą przedstawić że ta kombinacja działa nakręcą dowód smile.gif .
topeczekk
Ale jak ? gość Ci napiszę oto dowód i filmik z mocnymi strzałami. I co to będzie znaczyć, że działa ? ja tak samo mogę ze zwykłym kwadratem, albo inna wymyśloną kombinacją zrobić takie same strzały.
Chyba, że jak widzisz inaczej ten dowód ? Imo niech każdy sam sobie oceni.
wisakoy
CYTAT(Blasi @ Oct 6 2010, 11:28) *
Nie mniej jednak.....ja nie widze różnicy w "szczałach" z....trójkatem....LT to już w ogóle też nie wiedziałem ze ktos sobie uroił kolejny guzik do strzałów smile.gif

W PES6-PES10 strzały mocne były Kółko(?) + Trójkąt (było napisane w command list), a na LT była zmiana taktyk. Teraz zmiana taktyki została przeniesiona na select, a mocny strzał z trójkąta na LT.

CYTAT(Blasi @ Oct 6 2010, 11:28) *
Wg mnie dodawanie takiego guzika nie ma w ogóle sensu z prostej przyczyny - jaki sens było by tego nie używac skoro leci bomba?
Nikt by samym kółkiem nie strzelał a to by oznaczało że samo kółko stałoby się bezsensowną komendą - tak sie gier nie robi smile.gif
R2 dla strzału technicznego to rozumiem - na bramke strzela się albo dzidą albo technicnznie - po co więc 3 komendy do 2 zagrań?

Jest sens. Sam na sam najlepiej jest uderzać samym kółkiem (kiedy jesteś blisko bramkarza), albo podczas strzałów głową, dośrodkowań. Kółko+LT jest dobre na strzały z dystansu, Lob na strzały sam na sam jak bramkarz wychodzi, a RT+Kółko jak się wchodzi w pole karne.
PatrykMJN
Z góry oceniasz coś czego jeszcze nie ma... Troche obiektywizmu, poza tym to już nie chodzi o Ciebie topeczekk tylko o ciekawość moją i reszty która ogląda ten topic.
Jak ktoś chce bronić swoich racji to niech to robi porządnie, a nie zdaniem "bo tak jest i ch...".
I dopiero jak zobaczysz oceń, chociaż teraz to z góry można Twoją reakcje przewidzieć.
Bakel
Jest różnica w systemie strzałów pomiędzy demem, a pełną wersją, W demie naciśnięcie trójkąta dawało duży wzrost poweru (strzał prostym podbiciem). W pełnej wersji niespecjalnie jestem w stanie odczuć różnicę.
topeczekk
Patryk może poczytasz wszystkie posty z tego tematu. Ja mam solidne argumenty, a nie typu kur*a koleś napisał "Teraz zmiana taktyki została przeniesiona na select, a mocny strzał z trójkąta na LT" jakiś z du*y wzięty wywód oparty na swoich wyimaginowanych przeżyciach...
Poza tym napiszę jeszcze raz bo wcale nie zależy mi na tym żeby kogoś nawracać , że moim zdaniem nie ma żadnych takich kombinacji w strzałach z gry, a jak ktoś chce niech sobie naciska. Z resztą każdy może zrobić sobie taki test na treningu przecież to proste i oceni sam tę sprawę.
wisakoy
CYTAT(topeczekk @ Oct 6 2010, 16:44) *
Patryk może poczytasz wszystkie posty z tego tematu. Ja mam solidne argumenty, a nie typu kur*a koleś napisał "Teraz zmiana taktyki została przeniesiona na select, a mocny strzał z trójkąta na LT" jakiś z du*y wzięty wywód oparty na swoich wyimaginowanych przeżyciach...
Poza tym napiszę jeszcze raz bo wcale nie zależy mi na tym żeby kogoś nawracać , że moim zdaniem nie ma żadnych takich kombinacji w strzałach z gry, a jak ktoś chce niech sobie naciska. Z resztą każdy może zrobić sobie taki test na treningu przecież to proste i oceni sam tę sprawę.

Licz się ze słowami, a swoją drogą kiedy podałeś jakiś dobry argument? Jeszcze nic nie napisałeś, aby tyle: WY MACIE SEKRETNE KOMEDNY, FAJNIE MACIE. Chłopie ja Ci moge powiedzieć aby tyle, żebyś poszedł do szkoły, a nie całe dnie siedział i grał w PES. Napisałeś, że nie ma tego w command list, a następnie, że wcale na command list nie patrzyłeś. Twoje argumenty są równie śmieszne co ty sam.
topeczekk
Człowieku śmieszny jesteś przytaczasz przykład, który w ogóle nie jest na temat. Bronisz się już żałośnie jakby nie wiadomo o co chodziło. Ja nie ustąpię
bo chce żeby ludzie mogli sami ocenić jak jest na prawdę więc można skończyć te wywody i zobaczymy jak ludzie ocenią i tak będą grać.
PatrykMJN
Właśnie topeczekk czytałem posty z tego tematu, i nie widziałem żadnego konkretnego argumentu również z Twojej strony ;] .
Poza tym nie chodziło mi o Twoje argumenty...
topeczekk
TRUDNO. Nie chcę już tracić czasu na sprawy poboczne zostawmy wybór ludziom po prostu.
JnR
podejrzewam że chodzi wam o to

http://www.youtube.com/watch?v=sZsoGQOnUqc
topeczekk
CYTAT(JnR @ Oct 6 2010, 22:24) *
podejrzewam że chodzi wam o to

http://www.youtube.com/watch?v=sZsoGQOnUqc

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
JnR
Takie dziwne że wstawiłem tutka z YT ?
Spieracie się o to że niby istnieje jakiś kombos od strzelania , to chyba to rozwiewa wątpliwości
topeczekk
Hah spoko kolejna wymyślona kombinacja smile.gif zauważ, że naciśnięcie dwa razy tak jak tam jest opisane powoduje tylko takie wypuszczenie piłki i lepsze ustawienie się do strzału i wydaje się, że strzela mocniej i strzela mocniej ponieważ ma dobrą pozycje, ale taką możesz sam wygenerować z biegu.
Super za niedługo rzeczywiście będą te kombinacje z z drapaniem się po nosie.
JnR
no chyba o to chodzi że nie istnieje żadne połączenie kwadracika z czymś tam tylko po prostu można tak sobie wyrobić miejsce aby mocno uderzyć a na tym filmiku właśnie ktoś pokazał że można to zrobić samym kwadratem bez żadnych super sztuczek ...
topeczekk
na filmiku koleś sugeruje, żeby wciskac 2 razy kwadrat
tak czy inaczej - nie ma żadnych kombinacji na strzał z gry.
JnR
Nie wiem czy pamiętasz ale kiedyś było coś takiego że jak się wykonywało wlnego Henry'm jeszcze jak był w Arsenalu ( chyba PES5) to trzeba było nacisnąć 3 razy lekko kwadrat i to był 100% gol smile.gif więc to z tym strzałem stopniowanym SAMYM kwadratem może być prawda. Ale zgodzę się że nie ma żadnych kombinacji na super strzał smile.gif
topeczekk
Oj nie pamiętam takich odległych czasów biggrin.gif ale to i tak takie zagrania jak mówisz to nie zamyślone kombinacje konami tylko SPOSÓB wymyślony przez graczy smile.gif

Mam nadzieję, że rozwialiśmy wątpliwości na temat "super strzałów".
Speedy0717
Panowie, po wielu próbach wielu różnych kombinacji znalazłem układ, który powinien zadowolić każdego, kto ma zamiar zaskoczyć bramkarza bombą z dalszej odległości.
Sugeruję zatem wypuszczenie sobie piłki w biegu, następnie załadowanie paska strzału (biorąc pod uwagę odległość od bramki), potem wciśniecie kursora w lewo lub w prawo (atak na prawą stronę - lewy kursor, atak na lewą - prawy kursor), a na końcu X (u mnie długie podanie), pamiętając o dłuższym przytrzymaniu dwóch ostatnich. Kombinację należy wykonać w odpowiednim tempie, dlatego proponuję najpierw poćwiczyć na treningu
tongue.gif

Miłej zabawy!
topeczekk
Kolejna ubzdurana teoria smile.gif pozdro
metalshit
Jedynym sposobem by oddać silny strzał grając na konsoli jest tupnięcie lewą nogą w odległości około 10cm od wejścia kabla zasilającego (tylko nie prawą bo będzie spalony!). Działa to zarówna na xboxie jak i ps3. Dla pc jeszcze nie wyczaiłem, ale wydaje mi się że będzie trzeba podrapać przed strzałem kartę dźwiękową. Pozdro dla kopaczy w PES-a!
geforc
Kurde 5 stron przeczytałem i dalej jestem w czarnej dupie i nic nie wiem

jak sie w koncu na x360 strzela MOCNO ?
jak sie podkreca pilke normalnie i na wolnych ?
jak sie lobuje ??
bober
Odkryłem coś może nie co do strzelania ale do podań np. chcesz skierować piłkę do bramki podaniem wysunięciem lub wysokim podaniem lub ty chcesz kierować dośrodkowaniem a nie komputer albo chcesz odegrać do tyłu z pola karnego wysokim podaniem do tego wszystkiego trzeba trzymać po prostu L2.
r.a.j.a.n
CYTAT(bober @ Oct 16 2010, 17:24) *
Odkryłem coś może nie co do strzelania ale do podań np. chcesz skierować piłkę do bramki podaniem wysunięciem lub wysokim podaniem lub ty chcesz kierować dośrodkowaniem a nie komputer albo chcesz odegrać do tyłu z pola karnego wysokim podaniem do tego wszystkiego trzeba trzymać po prostu L2.

Ale ze co? A że niby po co? dry.gif
... bo tak na prawdę nie napisałeś...
Knl
bober nie pal tego gówna!
pablosss
Ja strzelam właśnie 2 razy wciskając square.gif i wychodzą mocne strzały, więc to chyba najlepszy sposób.
prezes87
CYTAT(bober @ Oct 16 2010, 17:24) *

Jak to niby kierowac dosrodkowaniem? biggrin.gif Ze ty niby piłką w powietrzu kierujesz gdzie ma spasc? biggrin.gif Jak Tsubasa biggrin.gif
r.a.j.a.n
Legendę japońskiego futbolu z anime zostaw w spokoju ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.