Oczywiście , że strzał z l2 działa to raz a dwa to ja nie wiem czy ktoś zgłębiał kiedyś bardziej rzuty wolne w pesie od 2009 ale ja zawsze uwielbiałem to i zawsze się bawiłem na treningach i od 2009 w rzutach wolnych sposób naciągania siły ma duże znaczenie na strzał czyli np biorę ronaldo i strzelam normlanie tam kwadrat + trójkąt okej jakoś leci ale gdy zaczynam naciągać siłę w sposób , że na początku tylko takie pyk minimum siły a przy samym dobiegnięciu zawodniki do piłki podkręcam w właściwej proporcji siłę to ta zaczyna nabierać rotacji np opadającej. Pobawcie się naciąganiem siły w różne sposoby a zobaczycie , że to ma wpływ na lot piki.
topeczekk
Oct 5 2010, 21:52
Głupi to ty jesteś bo nie widzisz, że na zwykłym kwadracie potrafi tak samo uderzyć i sobie wkręcasz jakieś tajemnicze strzały, których konami zapomniało uwzględnić w command list a na filmikach na youtube pewnie wszędzie słyszysz strzały. Śmieszycie mnie, ale nie wyzywaj się ok ? Graj jak chcesz i niech ludzie sami sobie ocenią sprawę.
r.a.j.a.n
Oct 5 2010, 21:53
CYTAT(bober @ Oct 5 2010, 22:53)

...nie wiem czy ktoś zgłębiał kiedyś bardziej rzuty wolne...
A ja nie wiem, czy Ty zgłębiłeś kiedyś ten wątek. Spór dotyczy wykonywania strzałów podczas rozgrywki, a nie stałych fragmentów gry.
topeczekk, niech
prezes87 wykaże się na filmiku.
CYTAT(topeczekk @ Oct 5 2010, 22:56)

Głupi to ty jesteś bo nie widzisz, że na zwykłym kwadracie potrafi tak samo uderzyć i sobie wkręcasz jakieś tajemnicze strzały, których konami zapomniało uwzględnić w command list a na filmikach na youtube pewnie wszędzie słyszysz strzały. Śmieszycie mnie, ale nie wyzywaj się ok ? Graj jak chcesz i niech ludzie sami sobie ocenią sprawę.
hahah topeczek przecież w pesie od zawsze tak było , że były kombinację

i strzel sobie np. ze strzałką do tyłu i do tego L2

r.a.j.a.n
ile masz lat 12? nie wiem czy widziałeś jak się ten temat nazywa i czy ten kto go zakładał pytał tylko o strzały tylko w rozgrywce także przemyśl to co napisałeś za nim błyśniesz swoją błyskotliwą inteligencją. A po za tym napisałem to ogólnie do tych co grają a nie do waszej sprzeczki.
prezes87
Oct 5 2010, 21:56
Tak jak napisałem kilka postów wyżej - whatever

Graj jak chcesz

Tylko potem smiech mnie bierze jak tacy "znawcy" pesa którzy nie mają pojęcia że są inne dosrodkowania albo inne strzały piszą jaki to pes jest be i w ogóle do bani
wisakoy
Oct 5 2010, 21:57
Dokładnie. Te kombinacje są, ale nie wiem dlaczego nie ma ich w command list. Może zapomnieli dopisać, albo chcieli żebyśmy sami do tego doszli.
r.a.j.a.n
Oct 5 2010, 22:01
CYTAT(prezes87 @ Oct 5 2010, 23:00)

Tak jak napisałem kilka postów wyżej - whatever

Graj jak chcesz

Tylko potem smiech mnie bierze jak tacy "znawcy" pesa którzy nie mają pojęcia że są inne dosrodkowania albo inne strzały piszą jaki to pes jest be i w ogóle do bani

Nie wiem do kogo teraz pijesz. Jeśli do mnie to powinieneś wiedzieć, że zawsze inwestuję w PESa, bo to jedyny porządny symulator piłki nożnej na rynku.
Dwa, z kombinacji zawsze korzystałem, podczas stałych fragmentów gry... podczas rozgrywki - nie bardzo.
Poprosiłem Cię o filmik, zrobisz go czy nie?
r.a.j.a.n
Oct 5 2010, 22:03
CYTAT(bober @ Oct 5 2010, 22:58)

...
r.a.j.a.n
ile masz lat 12?...
O ja jebie, z krzesła spadłem!
Ale ok, w każdym bądź razie wiem ile masz Ty
wisakoy
Oct 5 2010, 22:06
Nie ma co się kłucić. Jeżeli nie macie nic inteligentnego i na temat do napisania omijajcie ten temat, bo się robi spam.
topeczekk
Oct 5 2010, 22:08
bober człowieku rozmowa zeszła na temat TYLKO strzałów z gry, więc strzały wolne możemy zostawić bo są z resztą opisane w command list.
prezes a czy ja nie mam pojęcia o innych dośrodkowaniach ? to do mnie piszesz bo chyba kpisz. Odpowiedziałem Ci, żebyśmy zostawili ten temat znawco Pesa...
Jeżeli chodzi o strzały z gry to powtarzam według mnie nie ma żadnych ukrytych kombinacji z L2 i trójkątem. Każdy oceni sobie i jak chce niech sobie wciska.
topeczekk jak ty twierdzisz , że wszystko dotyczące wykonywania rzutów jest opisane w command list to widzę , dobry gracz z Ciebie to mi wystarczy żeby z tobą nie dyskutować już.
topeczekk
Oct 5 2010, 22:24
Nawet nie sprawdzałem ile opisane jest w rzutach wolnych, a wykonywać wiem jak i nie potrzebuję sprawdzać dobry graczu.
Co do strzałów z gry podtrzymuje swoje zdanie.
To po co piszesz , że wszystko jest opisane jak nie sprawdzałeś ? tarota układasz jak tak to chyba Ci nie wyszedł dziś panie wszystko wiedzący.
topeczekk
Oct 5 2010, 22:34
Bo z pewnością tak jest, ale nie chce mi się o to już kłócić bo temat strzałów z wolnego w ogóle mnie tutaj nie interesuje, ani strzały z innych serii Pesa..
hehehehe -paranoja jakaś ta dyskusja

No do niczego nei dojdziemy jeśli nikt nie ma argumentów - bo to że w command listt nie ma nie znaczy że nie ma ukrytych kombinacji bo to zawsze tak w grach bywało.
Nie mniej jednak.....ja nie widze różnicy w "szczałach" z....trójkatem....LT to już w ogóle też nie wiedziałem ze ktos sobie uroił kolejny guzik do strzałów

Wg mnie dodawanie takiego guzika nie ma w ogóle sensu z prostej przyczyny - jaki sens było by tego nie używac skoro leci bomba?
Nikt by samym kółkiem nie strzelał a to by oznaczało że samo kółko stałoby się bezsensowną komendą - tak sie gier nie robi

R2 dla strzału technicznego to rozumiem - na bramke strzela się albo dzidą albo technicnznie - po co więc 3 komendy do 2 zagrań?
strzał w stylu tsubasy to zwykła dzida jest, która powinna zależeć od umiejętności strzału a nie od nacisnięcia guzika dodatkowego bo wciąż każdy by takie grał.
A przy okazji mam pytanie.......może głupie....czy można strzelić dzide po ziemi lub na wysokość kolan z powiedzmy 25 metrów?
ps. MÓWMY O PES 2011 !!!
topeczekk
Oct 6 2010, 10:40
Ta ukryte zagrania może były w bijatykach i nawalankach na pewno nie w takiej grze i to jeszcze jeśli chodzi o PODSTAWOWE zagranie jakim jest mocny strzał.
Co do strzałów po ziemi sprobuj sobie na treningu strzelac biegnij i nacisnij leciutko strzał to czasami udają sie takie mocne po ziemi
no fakt ze zbyt wazne to byłoby zagranie by nie pokazywac - tym bardziej ze w command list jest cała masa szczegółów.
blondyn211
Oct 6 2010, 12:28
to w takim razie ktory przycik dusic przy strzale bo juz mnie kurwic a bierze z daleka nieraz wpadnie brama ale z bliska to tak strzelaja jakby to bylo gorne dosrodkowanie w trybuny
strzela sie normalnie kółkiem (PS3) tudzież B (xbox)
ale nacisnąć lekko - pasek nawet poniżej połowy (a jak z bliska to króciótko tylko nacisnąć by nacisnąc)
Jesli chcesz strzelić technicznie (warto tak z bliska strzelać) ładnie rogalem wewnętrzną częścią stopu to przystrzymujesz dodatkowo R2 (ps3) lub RT (xbox)
tyle jesli chodzi o strzały z gry.
Dodatkowo wazne jest jak karkołomnie jestes ustawiony do strzału i czy kogoś masz na plecach i zawsze to lepiej puścić sprint by sie gościu lepie przyłożył - ale z tym sprintem jak masz czysto w około to i mocniej wyjdzie.
topeczekk
Oct 6 2010, 12:47
Za mocno wciskasz, w tym pesie paradoksalnie jak nacisniesz za mocno wybija klapsa. Spróbuj lekko wcisnąć.
I tak jak blasi napisał trudniej się strzela bo trzeba uważać jak ustawiony jest zawodniki wyproacowywać sobie pozycje do strzału tak jak to jest w rzeczywistości.
PatrykMJN
Oct 6 2010, 14:33
Ciężko ocenić czy ta kombinacja mocnego strzału jest czy nie, czasami wystarczy wypuścić piłkę, wcisnąć

bez triggerów i też zawodnik strzela "bombe" (np. sytuacja, strzelający ma bramkę za plecami, otrzymuje podanie, strzelający puszcza piłkę pod nogami dobiega i strzela = bomba).
Testowałem tą kombinację przed chwilą na treningu, test oparłem najpierw na mniej więcej tej samej sile uderzenia, oraz na maxymalnym pasku strzału, bez, z lewym dolnym triggerem, oraz z triggerem odpowiadającym za sprint. Strzelałem kolejno zawodnikami Kaka, C. Ronaldo, oraz Higuain (akurat wypadło na Real, nawet nie patrzałem w statystyki czy mają wcześniej wspomniany long shot (?)).
Strzał podczas sprintu różni się od strzałów z/bez wciśniętego lewego dolnego triggera, natomiast strzały z/bez wciśniętego dolnego triggera wypadają różnie. Raz na b. mocny strzał wygląda strzał bez wciśniętego triggera, raz z wciśniętym triggerem nie wygląda inaczej niż bez, ogólnie wygląda mi to na dość losowe.
Nie chcę tutaj stawać po którejś ze stron, też mogę się pochwalić że w piłkę Konami gram od samego początku jeszcze psx'owego, ale nie zagłębiałem się w te przeciętne wersje które wychodziły ponad PES5 (mówię o wersjach na pc), dlatego najlepiej by było jakby ktoś stojący za kombinacją strong shota poprostu nagrał krótki dowód strzałów wykonywanych podczas treningu.
Pozdrawiam :] .
Edit
Bober, właśnie ostatnia bramka, ta z dobiegu do piłki petarda, to coś o co mi chodziło przy tym że nie trzeba w takiej sytuacji lewego dolnego triggera wciskać

.
topeczekk
Oct 6 2010, 14:38
Filmik tutaj nic nie da, bo ja moge nagrać filmik strzałów z selektem i też wyjdą mocne strzały więc to bezsensu. Ot taki efekt placebo, a dokładnie jest tak jak napisałeś - lotto jak to w życiu bywa.
PatrykMJN
Oct 6 2010, 14:42
Topeczekk Ty oponujesz wyznawcom lewego triggera, więc raczej nie masz czego nagrywać, niech Ci co chcą przedstawić że ta kombinacja działa nakręcą dowód

.
topeczekk
Oct 6 2010, 14:50
Ale jak ? gość Ci napiszę oto dowód i filmik z mocnymi strzałami. I co to będzie znaczyć, że działa ? ja tak samo mogę ze zwykłym kwadratem, albo inna wymyśloną kombinacją zrobić takie same strzały.
Chyba, że jak widzisz inaczej ten dowód ? Imo niech każdy sam sobie oceni.
wisakoy
Oct 6 2010, 14:56
CYTAT(Blasi @ Oct 6 2010, 11:28)

Nie mniej jednak.....ja nie widze różnicy w "szczałach" z....trójkatem....LT to już w ogóle też nie wiedziałem ze ktos sobie uroił kolejny guzik do strzałów

W PES6-PES10 strzały mocne były Kółko(?) + Trójkąt (było napisane w command list), a na LT była zmiana taktyk.
Teraz zmiana taktyki została przeniesiona na select, a mocny strzał z trójkąta na LT.CYTAT(Blasi @ Oct 6 2010, 11:28)

Wg mnie dodawanie takiego guzika nie ma w ogóle sensu z prostej przyczyny - jaki sens było by tego nie używac skoro leci bomba?
Nikt by samym kółkiem nie strzelał a to by oznaczało że samo kółko stałoby się bezsensowną komendą - tak sie gier nie robi

R2 dla strzału technicznego to rozumiem - na bramke strzela się albo dzidą albo technicnznie - po co więc 3 komendy do 2 zagrań?
Jest sens. Sam na sam najlepiej jest uderzać samym kółkiem (kiedy jesteś blisko bramkarza), albo podczas strzałów głową, dośrodkowań. Kółko+LT jest dobre na strzały z dystansu, Lob na strzały sam na sam jak bramkarz wychodzi, a RT+Kółko jak się wchodzi w pole karne.
PatrykMJN
Oct 6 2010, 15:01
Z góry oceniasz coś czego jeszcze nie ma... Troche obiektywizmu, poza tym to już nie chodzi o Ciebie topeczekk tylko o ciekawość moją i reszty która ogląda ten topic.
Jak ktoś chce bronić swoich racji to niech to robi porządnie, a nie zdaniem "bo tak jest i ch...".
I dopiero jak zobaczysz oceń, chociaż teraz to z góry można Twoją reakcje przewidzieć.
Jest różnica w systemie strzałów pomiędzy demem, a pełną wersją, W demie naciśnięcie trójkąta dawało duży wzrost poweru (strzał prostym podbiciem). W pełnej wersji niespecjalnie jestem w stanie odczuć różnicę.
topeczekk
Oct 6 2010, 15:40
Patryk może poczytasz wszystkie posty z tego tematu. Ja mam solidne argumenty, a nie typu kur*a koleś napisał "Teraz zmiana taktyki została przeniesiona na select, a mocny strzał z trójkąta na LT" jakiś z du*y wzięty wywód oparty na swoich wyimaginowanych przeżyciach...
Poza tym napiszę jeszcze raz bo wcale nie zależy mi na tym żeby kogoś nawracać , że moim zdaniem nie ma żadnych takich kombinacji w strzałach z gry, a jak ktoś chce niech sobie naciska. Z resztą każdy może zrobić sobie taki test na treningu przecież to proste i oceni sam tę sprawę.
wisakoy
Oct 6 2010, 16:09
CYTAT(topeczekk @ Oct 6 2010, 16:44)

Patryk może poczytasz wszystkie posty z tego tematu. Ja mam solidne argumenty, a nie typu kur*a koleś napisał "Teraz zmiana taktyki została przeniesiona na select, a mocny strzał z trójkąta na LT" jakiś z du*y wzięty wywód oparty na swoich wyimaginowanych przeżyciach...
Poza tym napiszę jeszcze raz bo wcale nie zależy mi na tym żeby kogoś nawracać , że moim zdaniem nie ma żadnych takich kombinacji w strzałach z gry, a jak ktoś chce niech sobie naciska. Z resztą każdy może zrobić sobie taki test na treningu przecież to proste i oceni sam tę sprawę.
Licz się ze słowami, a swoją drogą kiedy podałeś jakiś dobry argument? Jeszcze nic nie napisałeś, aby tyle: WY MACIE SEKRETNE KOMEDNY, FAJNIE MACIE. Chłopie ja Ci moge powiedzieć aby tyle, żebyś poszedł do szkoły, a nie całe dnie siedział i grał w PES. Napisałeś, że nie ma tego w command list, a następnie, że wcale na command list nie patrzyłeś. Twoje argumenty są równie śmieszne co ty sam.
topeczekk
Oct 6 2010, 17:11
Człowieku śmieszny jesteś przytaczasz przykład, który w ogóle nie jest na temat. Bronisz się już żałośnie jakby nie wiadomo o co chodziło. Ja nie ustąpię
bo chce żeby ludzie mogli sami ocenić jak jest na prawdę więc można skończyć te wywody i zobaczymy jak ludzie ocenią i tak będą grać.
PatrykMJN
Oct 6 2010, 17:33
Właśnie topeczekk czytałem posty z tego tematu, i nie widziałem żadnego konkretnego argumentu również z Twojej strony ;] .
Poza tym nie chodziło mi o Twoje argumenty...
topeczekk
Oct 6 2010, 17:38
TRUDNO. Nie chcę już tracić czasu na sprawy poboczne zostawmy wybór ludziom po prostu.
topeczekk
Oct 7 2010, 04:46
CYTAT(JnR @ Oct 6 2010, 22:24)

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Takie dziwne że wstawiłem tutka z YT ?
Spieracie się o to że niby istnieje jakiś kombos od strzelania , to chyba to rozwiewa wątpliwości
topeczekk
Oct 7 2010, 13:22
Hah spoko kolejna wymyślona kombinacja

zauważ, że naciśnięcie dwa razy tak jak tam jest opisane powoduje tylko takie wypuszczenie piłki i lepsze ustawienie się do strzału i wydaje się, że strzela mocniej i strzela mocniej ponieważ ma dobrą pozycje, ale taką możesz sam wygenerować z biegu.
Super za niedługo rzeczywiście będą te kombinacje z z drapaniem się po nosie.
no chyba o to chodzi że nie istnieje żadne połączenie kwadracika z czymś tam tylko po prostu można tak sobie wyrobić miejsce aby mocno uderzyć a na tym filmiku właśnie ktoś pokazał że można to zrobić samym kwadratem bez żadnych super sztuczek ...
topeczekk
Oct 7 2010, 17:27
na filmiku koleś sugeruje, żeby wciskac 2 razy kwadrat
tak czy inaczej - nie ma żadnych kombinacji na strzał z gry.
Nie wiem czy pamiętasz ale kiedyś było coś takiego że jak się wykonywało wlnego Henry'm jeszcze jak był w Arsenalu ( chyba PES5) to trzeba było nacisnąć 3 razy lekko kwadrat i to był 100% gol

więc to z tym strzałem stopniowanym SAMYM kwadratem może być prawda. Ale zgodzę się że nie ma żadnych kombinacji na super strzał
topeczekk
Oct 7 2010, 19:25
Oj nie pamiętam takich odległych czasów

ale to i tak takie zagrania jak mówisz to nie zamyślone kombinacje konami tylko SPOSÓB wymyślony przez graczy

Mam nadzieję, że rozwialiśmy wątpliwości na temat "super strzałów".
Speedy0717
Oct 11 2010, 11:59
Panowie, po wielu próbach wielu różnych kombinacji znalazłem układ, który powinien zadowolić każdego, kto ma zamiar zaskoczyć bramkarza bombą z dalszej odległości.
Sugeruję zatem wypuszczenie sobie piłki w biegu, następnie załadowanie paska strzału (biorąc pod uwagę odległość od bramki), potem wciśniecie kursora w lewo lub w prawo (atak na prawą stronę - lewy kursor, atak na lewą - prawy kursor), a na końcu X (u mnie długie podanie), pamiętając o dłuższym przytrzymaniu dwóch ostatnich. Kombinację należy wykonać w odpowiednim tempie, dlatego proponuję najpierw poćwiczyć na treningu
Miłej zabawy!
topeczekk
Oct 11 2010, 17:40
Kolejna ubzdurana teoria

pozdro
metalshit
Oct 12 2010, 09:46
Jedynym sposobem by oddać silny strzał grając na konsoli jest tupnięcie lewą nogą w odległości około 10cm od wejścia kabla zasilającego (tylko nie prawą bo będzie spalony!). Działa to zarówna na xboxie jak i ps3. Dla pc jeszcze nie wyczaiłem, ale wydaje mi się że będzie trzeba podrapać przed strzałem kartę dźwiękową. Pozdro dla kopaczy w PES-a!
geforc
Oct 13 2010, 21:29
Kurde 5 stron przeczytałem i dalej jestem w czarnej dupie i nic nie wiem
jak sie w koncu na x360 strzela MOCNO ?
jak sie podkreca pilke normalnie i na wolnych ?
jak sie lobuje ??
Odkryłem coś może nie co do strzelania ale do podań np. chcesz skierować piłkę do bramki podaniem wysunięciem lub wysokim podaniem lub ty chcesz kierować dośrodkowaniem a nie komputer albo chcesz odegrać do tyłu z pola karnego wysokim podaniem do tego wszystkiego trzeba trzymać po prostu L2.
r.a.j.a.n
Oct 16 2010, 20:20
CYTAT(bober @ Oct 16 2010, 17:24)

Odkryłem coś może nie co do strzelania ale do podań np. chcesz skierować piłkę do bramki podaniem wysunięciem lub wysokim podaniem lub ty chcesz kierować dośrodkowaniem a nie komputer albo chcesz odegrać do tyłu z pola karnego wysokim podaniem do tego wszystkiego trzeba trzymać po prostu L2.
Ale ze co? A że niby po co?
... bo tak na prawdę nie napisałeś...
bober nie pal tego gówna!
pablosss
Oct 17 2010, 16:30
Ja strzelam właśnie 2 razy wciskając

i wychodzą mocne strzały, więc to chyba najlepszy sposób.
prezes87
Oct 17 2010, 17:05
CYTAT(bober @ Oct 16 2010, 17:24)

Jak to niby kierowac dosrodkowaniem?

Ze ty niby piłką w powietrzu kierujesz gdzie ma spasc?

Jak Tsubasa
r.a.j.a.n
Oct 17 2010, 19:13
Legendę japońskiego futbolu z anime zostaw w spokoju ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.