Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak strzelać w PRO EVOLUTION SOCCER 2011 [PES 11]
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2011
Stron: 1, 2, 3
bober
omg zajebany byłem nie chciało mi się innych słów używać chodziło mi o to , że bez L2 przy dośrodkowaniach z boku np. to komputer sam w jakiś sposób ustala miejsce w które ma spaść piłka w sensie jest asystowane przez I.A i nie poślesz piłki tam gdzie chcesz w 100% a dośrodkowując z L2 ty to w pełni kontrolujesz. Zresztą spróbuj wysokim podaniem zagrać z pola przeciwnika w tył bez naciskania L2 nie da się bo komputer asystuje tylko tłumacze , że L2 daje taką możliwość.
prezes87
Ta opcja z L2 to już od pes4 chyba jest bober biggrin.gif I w dodatku wiesz że z L1 też można dosrodkowywać? biggrin.gif W command list jest napisane w pesie, z L1 to jest chyba Low Arc Cross a z L2 High Arc Cross. I to nie jest żadne sterowanie piłką biggrin.gif
jacekz40
Czy to błąd w tej grze czy tak ma być? Biegnąc przy linii bocznej można pokonać bez problemu całe boisko a przy dośrodkowaniu obrońca, który biegł obok nagle zatrzymuje się i pozwala na swobodne dośrodkowanie. No i tak sobie można grać cały mecz... co druga wrzutka brameczka... i wynik meczu 5...6...7 do 0. Szok! Rozegrałem parę spotkań i znajduję coraz więcej baboli w tej grze, a już ta zakładka "game plan" to masakra.
Knl
nie podoba ci się "gameplan" ? 0_o
Marklar
CYTAT(jacekz40 @ Oct 21 2010, 23:46) *
...który biegł obok nagle zatrzymuje się i pozwala na swobodne dośrodkowanie.

po pierwsze - pomylily ci sie tematy. tutaj rozmawia sie o strzelaniu a nie obronie

po drugie - zatrzymuje sie bo zapewne chce zlapac przeciwnika na spalony. jak ci to nie pasuje to wylacz w ... GAMEPLAN biggrin.gif taki sposob gry w obronie i najlepiej cofnij cala linie. Ew. tylko srodkowych obroncow. Nie pamietam gdzie dokladnie to sie ustawia, teraz w robocie jestem. Moze wieczorem.

Czesto obronca zatrzymuje sie lub zwalnia w chwili gdy przelaczamy sie zeby nim sterowac. To, musze przyznac, jest wyjatkowo wkur...ce. Szczegolnie gdy przeciwnik po czyms takim wyjdzie 1 na 1 z bramkarzem. Jedyne wyjscie to przewidziec zagranie przeciwnika i przelaczyc sie na obronce odpowiednio wczesnie. Kwestia praktyki
jacekz40
CYTAT
po pierwsze - pomylily ci sie tematy. tutaj rozmawia sie o strzelaniu a nie obronie

No właśnie ja piszę o strzelaniu bramek, o grze w ataku. To w przypadku kompa jest takie zachowanie obrońców. Pewnie inaczej to wygląda przy grze z "żywym" przeciwnikiem ale gdy gra się z kompem - proszę bardzo prosty sposób na strzelanie bramek.
Sebzus
to też może zależeć od tego na jakim grasz poziomie. Ja gram na top Player ale i tak wiekszsosc meczów wygrywam i to z łatwością tongue.gif
jacekz40
CYTAT(Sebzus @ Oct 25 2010, 19:01) *
to też może zależeć od tego na jakim grasz poziomie. Ja gram na top Player ale i tak wiekszsosc meczów wygrywam i to z łatwością tongue.gif

Dokładnie o tym samym piszę a gram na professional http://board.issonline.pl/index.php?s=&...st&p=322974
Jakub-PESmaniak
heh, ciekawa ta dyskusja ze strzałami:D
moje zdanie jest podobne do zdania topeczkka. Jak dla mnie nie ma żadnych strzałów z LT czy trójkatem. Gram już w PESa od dawna i strzeliłem mnóstwo bramek z dystansu i ani razu nie użyłem innego przycisku niż przycisk strzału. Mogę się zgodzić, ze istnieje strzał mierzony, bo sam z niego korzystam, a różne kombinacje strzałów są MOIM ZDANIEM tylko przy rzutach wolnych. Ustawcie sobie jakiegoś zawodnika który ma wszystkie umiejętności na 99, szczególnie siłę strzału, przecież takiemu gościowi nie trzeba żadnego LT żeby huknąć na bramkę z wielka mocą, z kolei zawodnikowi który ma mizerny strzał to nawet LT nie pomoże ani nic innego:)
na strzały z dystansu ma też wpływ dodatkowa umiejętność, różnie się ona nazywała w różnych wersjach PES ale np w PES 6 nazywało się to "Middle shooting". Zawodnik posiadający tą umiejętność lepiej radził sobie ze strzałami z dystansu.

Podsumowując, uważam ze jedynymi czynnikami wpływającymi na strzał z dystansu w PES 2011 są po prostu: długość wciśnięcia strzału oraz typowo naturalne warunki związane z pozycją w jakiej się zawodnik znajduje. Faktem oczywistym jest to ze zawodnik nabiegając na piłkę, która leci w jego kierunku odda mocniejszy strzał niż w sytuacji kiedy strzela z miejsca, albo stojąc tyłem do bramki. Tyle. Dla przykładu podaje linki do moich kompilacji, gdzie są głównie gole zdobyte z dystansu, przy użyciu jednego przycisku strzału.
KOMPILACJA PES 5
KOMPILACJA PES 6
KOMPILACJA PES 2010
DANI ALVES PES 2011 GOAL
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.