Snowboarder
Nov 1 2009, 13:14
Uznałem że można zrobić odrębny wątek poświęcony najlepszej jak dotąd aktualizacji PES 10.<br /><br />Jak pewnie już niektórzy wiedzą dostępna jest już wersja 0.7 - <a href="http://pes2008editing.blogspot.com/2009/10/peseditcom-2010-patch-07.html" target="_blank">http://pes2008editing.blogspot.com/2009/10...0-patch-07.html</a><br /><br />Według mnie patch wykonany dość solidnie, jednak ostatnio zauważyłem coś dziwnego.<br />Bez względu na zainstalowaną wersje patcha, gdy pozostawimy PES 10 w menu głównym na kilka minut włącza się pokazowy mecz Ligi Mistrzów, niestety patch powoduje spore błędy w tym meczu a w konsekwencji zawiesza całą grę.<br /><br />Stąd moje pytanie - czy jest możliwość usunięcia tego pokazowego meczu?
Pod tym linkiem znajdziecie najnowszą wersję PESEdit Patch oraz wszystkie pozostałe:
http://pes2008editing.blogspot.com/search/...m?max-results=4
novastar
Nov 1 2009, 20:03
nie
Potwierdzam ze jest coś takiego iż gra się wiesza w czasie tego pokazowego meczu. Mam to samo. Ciekawe czy jakieś rozwiązanie istnieje? Może ktoś ma pomysł?
novastar
Nov 2 2009, 11:23
Chyba jedyne co pozostaje to czekać na aktualizację patcha.
maraglear
Nov 2 2009, 11:59
jak odchodzicie od kompa na dluzej to zrobcie alt-tab i zostawcie kompa z pesem na pasku, wtedy nie bedzie sie wlaczac filmik
szymon189
Nov 2 2009, 13:38
A ja mam do was pytanie czy patche trzeba instalować w kolejności 0.1, 0.2 - 0.7 czy od razu można 0.7?
Bodzioszenko
Nov 2 2009, 13:40
Od razu 0.7
w 0.7 niektorzy maja problemy z koszulkami dlatego polecam zostac przy 0.6 dopoki nie wyjdzie nowsza wersja
Najbardziej irytujace w tym patchu to chyba nieaktualne sklady...
Snowboarder
Nov 2 2009, 16:13
A wiec opłaca sie w ogole instalowac tą wersje?
Czy czekac dalej?
Bo ja narazie mam 0.6 i tylko bundesliga niedokonczona mi wadzi...
Jaki jest ogólny obraz tego patcha?
Mowisz ze masa błedow, ale w sumie jest on aktualizacja 0.6 wiec powinien byc od niej lepszy.
Czy tak jest?
Snowboarder
Nov 3 2009, 08:18
Osobiście nie znalazłem żadnych błędów poza kilkoma nieoryginalnymi logami drużyn z Other Leagues.
Jest juz jakiś porządny patch do PES'a 2010 ?
Ja zainstalowalem tego 0.7 i wg mnie to jest najporzadniejszy jaki jest dostepny i nawet mi sie podoba.
Na evo-web autor dał już screeny z 0.8, pewnie niedługo wyjdzie a zmiany naprawdę super

Jak dla mnie obecnie najlepszy patch. Być może autor chce wszystko uporządkować i dodać, a składy zostawi sobie na koniec, z drugiej strony nie problem troszkę przepisać aktualnych statów z pesstatsdatabase

i te kilka transferów sobie zrobić w edytorze.. Do tego pobrać przyśpiewki autorstwa gigimarulla specjalnie dopasowane pod tego patcha lub jak kto woli autorstwa tommsena i gra staje się naprawdę przyjemna
majkouaj
Nov 4 2009, 21:41
Zainstalowałem tego patcha (choc gram w pesa już od dwóch lat, to pierwszy patch przeze mnie zainstalowany) i... kupa. Bez względu na to czy klikam na ikonę pes2010 czy na ikonę patcha, wyskakuje mi komunikat że brakuje pliku d3dx9.dll. Ktoś wie o co chodzi?
Dodam, że oryginalny pes chodził mi bez problemu, jedyny "problem" to brak wszelkich filmików (jak chocby intro).
OutBreak
Nov 4 2009, 22:01
@majkouaj
Sciagnij dxwebsetup.exe np. stad:
ftp://ftp.skynet.be/mirror1/tucows.skynet.../dxwebsetup.exe odpal program on sprawdzi czy czegos nie brakuje w twoim DirectX (ew. jakies updaty). i powino wszystko smigac.
Snowboarder
Nov 4 2009, 23:32
Z tym plikiem to dość powszechne. Miałem to samo po zainstalowaniu surowego PES 09.<br /><br />Ten plik łatwo znajdziesz w google, ścigasz go i wklejasz do folderu system32 w katalogu w Windowsie
olivier
Nov 6 2009, 06:35
Mam Windowsa 7 i kitserver z tego patcha nie chce sie zainstalować ;/. Prosze o pomoc.
Rokefeler19
Nov 6 2009, 10:35
ja rowniez mam windowsa 7 i nie mam zadnych problemow z zainstalowaniem patcha
olivier
Nov 6 2009, 11:05
Tzn. Patch instaluje się normalnie tylko jak w kitserverze daje install to pisze ze error i failed.
uruchom jako administartor. Miałem ten sam problem.
olivier
Nov 6 2009, 12:42
Niestety, ale nie pomaga "uruchom jako administrator" dalej nie mozna zainstalować kitservera. Chyba, że robie coś źle ?
maxx304
Nov 7 2009, 16:20
Wrzuciłem sobie patch z numerkiem 0.8, podobno miała być już cała bundesliga, co prawda nazwy i wszystko jest, ale nie ma logosów. Tak samo w premier league. Wie ktoś co jest? Wszystkie inne
parametry są ok, wkurza mnie tylko brak oryginalnych logo. Drobiazg, ale irytuje. Wie ktoś co z tym można zrobić? Poza tym wyskakuje mi błąd z brakiem pliku d3dx9_37.dll, pomimo wrzucenia go do folderu system32. Ale jak kliknę ok, to gra się ładuje. Gdyby ktoś wiedział jak zaradzić mojemu problemowi, będę wdzięczny.
olivier
Nov 7 2009, 17:53
plik d3dx9_37.dll trzeba wrzucic do folderu system nie system32.
CYTAT(maxx304 @ Nov 7 2009, 17:24)

Wrzuciłem sobie patch z numerkiem 0.8, podobno miała być już cała bundesliga, co prawda nazwy i wszystko jest, ale nie ma logosów. Tak samo w premier league. Wie ktoś co jest? Wszystkie inne parametry są ok, wkurza mnie tylko brak oryginalnych logo. Drobiazg, ale irytuje. Wie ktoś co z tym można zrobić? Poza tym wyskakuje mi błąd z brakiem pliku d3dx9_37.dll, pomimo wrzucenia go do folderu system32. Ale jak kliknę ok, to gra się ładuje. Gdyby ktoś wiedział jak zaradzić mojemu problemowi, będę wdzięczny.
Zainstaluj nowego directx'a , nie będziesz się musiał bawić z wrzucaniem poszczególnych plików
OutBreak
Nov 9 2009, 15:48
@piwlak
Czasami nawet pomimo instalacji najnowszego DirectX'a dalej czegos brakuje. Polecam jak wczesniej pisalem sciagnac dxwebsetup.exe np. stad:
ftp://ftp.skynet.be/mirror1/tucows.skynet.../dxwebsetup.exe, odpalic i wtedy program sprawdzi czy czegos nie brakuje w DirectX (pliki, jakies updaty). i powino wszystko smigac.
maxx304
Nov 9 2009, 17:09
DxWebSetup nic u mnie nie wykrył, wszystkie składniki zainstalowane i gotowe do użycia(Windows 7). Pomogła instalacja DX10.
Wie ktoś, co z tymi logosami zrobić?
wiecie moze dlaczego w wersji 0.8.2 nie moge zmienic pilki grajac w BAL? tzn wybralem w poczatkowych ustawieniach przy tworzeniu zawodnika itd, ale w trakcie gry jest random(zawsze fevernova) i nie da sie tego ruszyc?
messjash
Nov 10 2009, 15:28
A grasz już mecze czy treningi na razie? Bo na treningach jest chyba właśnie jedna.
tak, gram juz w lidze...
edit: juz wszystko ok. dzieki.
Barley
Nov 11 2009, 11:20
Mam pare problemow:
Po wgraniu patcha 0.8.2 niektorzy pilkarze nazywaja sie "#" - jest ich kilkudziesieciu
Druga sprawa to negocjacje > wyszukiwanie pilkarzy wedlug narodowosci > Polska > pokazuje mi roznych pilkarzy rowniez z Turcji, Niemiec itp.
O co chodzi?
erni13
Nov 16 2009, 15:37
Mam patcha 8.0 i przy wyborze lig w Bal, zamiast LFP mam 2 bundesligę! da się to zmienić?
majkouaj
Nov 17 2009, 15:29
Dzięki za pomoc z plikiem dll. Patch śmiga elegancko. A raczej śmigał..
Wczoraj zainstalowałem oficjalny patch wydany przez KONAMI 1.02. No i od tego czasu patch pes-edit zwyczajnie nie działa. Nie pomagają reinstalka patcha. Czy jedynym rozwiązaniem jest reinstalka PESa i rezygnacja z instalowania oficjalnego patcha?
EDIT
Po głębszych oględzinach jednak stwierdzam, że nie tyle patch "nie działa", co herby drużyn i lig zostały podmienione na stare. Natomiast nazwy klubów i zawodnicy są prawidłowe. Niby nic strasznego, ale wolałbym wrócic do normalności.
tracid
Nov 18 2009, 23:18
Ja mam problem z patchem 08, gdy zaczynam nowy ML podczas pierwszego meczu wyskakuje mi błąd wysyłaj/nie wysyłaj, i tak za każdym razem. Ze starszymi wersjami nie miałem tego problemu. Dodam że normalne mecze mogę grać bez problemu tak samo zostań legendą działa normalnie...
CYTAT(majkouaj @ Nov 17 2009, 15:33)

Dzięki za pomoc z plikiem dll. Patch śmiga elegancko. A raczej śmigał..
Wczoraj zainstalowałem oficjalny patch wydany przez KONAMI 1.02. No i od tego czasu patch pes-edit zwyczajnie nie działa. Nie pomagają reinstalka patcha. Czy jedynym rozwiązaniem jest reinstalka PESa i rezygnacja z instalowania oficjalnego patcha?
EDIT
Po głębszych oględzinach jednak stwierdzam, że nie tyle patch "nie działa", co herby drużyn i lig zostały podmienione na stare. Natomiast nazwy klubów i zawodnicy są prawidłowe. Niby nic strasznego, ale wolałbym wrócic do normalności.
Pewnie chodzi o to, że kitserver z patcha jest stary i niekompatybilny z 1.02. Spróbuj zainstalować najnowszego KS na tego patcha.
majkouaj
Nov 21 2009, 18:44
CYTAT(Kozak @ Nov 20 2009, 19:32)

Pewnie chodzi o to, że kitserver z patcha jest stary i niekompatybilny z 1.02. Spróbuj zainstalować najnowszego KS na tego patcha.
Problem w tym, że ja nie bardzo ogarniam te kitservery. Nie rozumiem za bardzo do czego to służy i jak to się instaluje. Jakby miał ktoś pod ręką jakiś samouczek albo był w stanie pokrótce wyjaśnic z czym to się je- byłbym wdzięczny.
metaxa
Nov 26 2009, 19:50
CYTAT(tracid @ Nov 19 2009, 00:22)

Ja mam problem z patchem 08, gdy zaczynam nowy ML podczas pierwszego meczu wyskakuje mi błąd wysyłaj/nie wysyłaj, i tak za każdym razem. Ze starszymi wersjami nie miałem tego problemu. Dodam że normalne mecze mogę grać bez problemu tak samo zostań legendą działa normalnie...
Witam mam taki sam problem :/ Jak temu zaradzić??
Na stronie Pesedit.com znalazłem takie coś:
CYTAT
Game still crashes on BAL.
Steps:
1. Clean install of PES 2010
2. Patch 1.20
3. Pes-edit patch 1.00
4. Pes-edit patch 1.01
5. Executed BAL2.bat
6. Crack
7. Load game and start a new BAL game
Then the fonts got corrupted and the game crashes to desktop.
krzysiekFCB
Nov 27 2009, 22:12
To da sie w koncu grac na tym patchu w BAl czy nie? Zainstalowalem go i nie wiem czy jest sens zaczynac kariere
CYTAT(krzysiekFCB @ Nov 27 2009, 22:16)

To da sie w koncu grac na tym patchu w BAl czy nie? Zainstalowalem go i nie wiem czy jest sens zaczynac kariere
Napisałem ci wyżej, sprawdź.
--------------------------------------
W nowym patchu 1.1 po zainstalowaniu patch NARZUCA mi granie w wysokiej rozdzielczości, zmieniam w ustawieniach na mniejszą lecz on dalej załącza grę na większej xD Można to jakoś przestawić?
Flisak
Nov 28 2009, 13:10
CYTAT(RyWiN @ Nov 28 2009, 09:16)

Napisałem ci wyżej, sprawdź.
--------------------------------------
W nowym patchu 1.1 po zainstalowaniu patch NARZUCA mi granie w wysokiej rozdzielczości, zmieniam w ustawieniach na mniejszą lecz on dalej załącza grę na większej xD Można to jakoś przestawić?
Zależy czy zmieniasz rozdzielczość w settings.exe czy w config.exe w kitserverze. Bo jeśli w tym pierwszym to nic ci to nie da. Musisz w tym drugim.
CYTAT(Flisak @ Nov 28 2009, 13:14)

Zależy czy zmieniasz rozdzielczość w settings.exe czy w config.exe w kitserverze. Bo jeśli w tym pierwszym to nic ci to nie da. Musisz w tym drugim.
Oo, oto mi chodziło, dzięki ci
Flisak
Nov 29 2009, 21:07
CYTAT(RyWiN @ Nov 29 2009, 09:32)

Oo, oto mi chodziło, dzięki ci
nie ma za co
Mam kolejne pytanie, jest możliwość zmiany nazwy drużyny i stroju za pomocą edytora wewnątrz gry? Wcześniej mogłem zmieniać nazwę, stroje, logo a odkąd mam peseditora została mi odebrana ta możliwość ;>
andrzejl07
Dec 2 2009, 15:28
wie ktoś jak zrobić by drużyny holenderskie były dostępne w master league?
CYTAT(RyWiN @ Dec 2 2009, 14:20)

Mam kolejne pytanie, jest możliwość zmiany nazwy drużyny i stroju za pomocą edytora wewnątrz gry? Wcześniej mogłem zmieniać nazwę, stroje, logo a odkąd mam peseditora została mi odebrana ta możliwość ;>
Raczej nie. Logo można, ale nazwy nie da rady. Z resztą po co, jeśli na rynku jest wiele dobrych edytorów.
CYTAT(Flisak @ Dec 2 2009, 17:47)

Raczej nie. Logo można, ale nazwy nie da rady. Z resztą po co, jeśli na rynku jest wiele dobrych edytorów.
Nazwę zmieniłem i mam możliwość edycji strojów, tylko nie wiem jak te logo zmienić ;o
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.