Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PESEdit.com Patch
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3
Miecho
Wersja 1.9 wymaga wczesniejszych wersji?
novastar
CYTAT(as668 @ Mar 2 2010, 13:59) *
Witam

Wczoraj niestety, musiałem przeinstalować PESa, i tym samym skasowały mi się zmiany wprowadzone po instalacji tego patcha. Zainstalowałem tego patcha jeszcze raz, i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że nie zaktualizowały mi się składy. Jakieś porady?

Patcha instalowałem według tej instrukcji, używając Kitservera

1. Copy the file 'PES2010_EDIT.bin' from the 'OF' folder to 'My documents/KONAMI/Pro Evolution Soccer 2010/save'
2. Copy the img folder to the img folder of kitserver (default: kitserver/example-root1"; the file structure must be: 'PES 2010/'kitserver/example-root1/img/dt04.img')
3. Ready :-)

Spróbuj załadować OFa poprzez odpowiednią opcję w grze.

@UP
Podobno nie potrzebuje reszty aczkolwiek tak napisała pewna osoba na forum pesedit.com
as668
Ok tylko najpierw powiedz mi jak załadować tego OFa
novastar
edit -> load
as668
Nie pomogło sad.gif Może to wina kitservera? Niby zainstalował się kitserver, ale chyba źle, bo wyskakuje takie coś

choć z drugiej strony, gdyby źle zainstalował się kitserver, to chyba stroje, loga, i herby, równieź nie zainstalowały się.
novastar
Komunikat wyskoczył o tym, że kitserver jest już zainstalowany.

Co do OFa to nie ma innej opcji jak ta, że źle go skopiowałeś. Jeżeli ma poprawną nazwę i skopiowany jest do konami/pes2010 to musi działać !
as668
Ja OFa kopiowałem do folderu w Moich dokumentach, KONAMI/save, bo tak pisało w instrukcji
novastar
Ścieżka ma być dokładnie taka i tylko taka
Documents\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2010\save\
documents=moje dokumenty (w zależności od wersji windowsa)
Rand
mam pytanko. Nie do końca rozumiem te pliki switch, kiedy je trzeba włączać żeby save'a nie stracić. Zwłaszcza chodzi mi o tryb comunity. Gram z kolegami comunity i gramy zwykłe mecze towarzyskie, ale chcę zeby potem zapisało nasze statystyki, tak żebym potem mógł znów wgrać nasz comunity. Prosiłbym o wypowiedź, za co z góry dziękuję.

Swoją drogą off topując comunity troszkę zrypali, nie każdy gra na tych samych klawiszach i szkoda że nie można przyporządkować danego patcha do danej osoby ( profilu) :-P
as668
CYTAT(novastar @ Mar 4 2010, 12:19) *
Ścieżka ma być dokładnie taka i tylko taka
Documents\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2010\save\
documents=moje dokumenty (w zależności od wersji windowsa)

To może ja krok po kroku przestawię co robię

1. Instaluję PESa
2. Wgrywam kitservera
3 Odpalam grę, żeby utworzył się folder Konami w Moich dokumentach
4. Wyłączam gę
5. Kopiuję PES2010_EDIT z folderu OF, do pliku save w folderze KONAMI, znajdującego się w Moich Dokumentach (dokładna ścieżka: Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2010\save)
6. Kopiuję folder img z folderu z patchem do folderu example-root1, znajdującego się w folderze Kitserver (dokładna ścieżka: Pro Evolution Soccer 2010\kitserver\example-root1)
7. Odpalam PESa
8. Wchodzę w Gallery i naciskam Load

novastar
Nie wiem czy to pomoże ale :
Punkt 2 wykonaj dopiero po punktach 3 i 4.
Nie mam pojęcia po co robisz punkt 6 ?

Ale sprawa wygląda tak, że nie masz prawdziwych nazw czy herbów ?

Spróbuj ściągnąć jakiś inny of np. z ekstraklasa patch i wtedy sprawdź czy on też nie będzie działał.
as668
Zrobiłem tak jak mówisz i dalej nic. Nie robiłem punktu szóstego

Nie mam herbów i zaktualizowanych składów. Podam screena na przykładzie Arsenalu

Ekstraklasa patch również nie działa (w sensie ze nie ma herbów)

edit:

Częściowo sobie poradziłem. Częściowo, bo mam dobrze wgrane herby i loga, ale niestety nie zaktualizowały mi się składy. O ile mnie pamięć nie myli oprócz tego ze aktualizowały mi się składy, to nazwy klubów i zawodników miałem zmienione z dużych liter np. REAL MADRID, na małe np. Real Madrid. Wiem czepiam się, no ale po prostu chcę, żeby gra wróciła do stanu sprzed przeinstalowania tongue.gif Może jest jakiś osobny patch, który aktualizuje składy? Próbowałem opcję Download w grze, ale po zainstalowaniu się tych zmian, kasują się wgrane herby i loga.
novastar
OF wgrałeś dobrze. Masz prawdziwe nazwy drużyn jak np. arsenal który nazywał się north london czy coś w tym stylu na orginalnej grze.
OF - nazwy klubów i zawodników
pliki z kitservera - stroje, herby itp.
Więc wina jest po stronie kitservera.
as668
Do instalacji użyłem kitservera w wersji 9.0.1, bo taki był rekomendowany do instalacji patcha. Używałem innych, nowszych kitserverów i zaktualizowane miałem tylko nazwy drużyn.
smolarek
Odinstaluj PES-a i wgraj jeszcze raz. Mi to pomogło przy Demon Patch,może tobie pomoże przy tym. Tylko posprawdzaj w Moich Dokumentach itp. czy coś nie pozostało po grze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.