Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PESEdit.com Patch
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2010
Stron: 1, 2, 3
Flisak
CYTAT(RyWiN @ Dec 2 2009, 20:17) *
Nazwę zmieniłem i mam możliwość edycji strojów, tylko nie wiem jak te logo zmienić ;o

Najprościej jeśli zmienisz w dt04.img otwierając przez GGS unnamed_22 i unnamed_23, tam należy zmienić aktualne logo na nowe. W tym pierwszym rozmiar loga 128x128, a w drugim 64x64
Rywin
CYTAT(Flisak @ Dec 2 2009, 21:58) *
Najprościej jeśli zmienisz w dt04.img otwierając przez GGS unnamed_22 i unnamed_23, tam należy zmienić aktualne logo na nowe. W tym pierwszym rozmiar loga 128x128, a w drugim 64x64

Przeszukałem obydwa pliki i są tam owe Emblematy ale nie ma tego co ja chcę jak i zarówno kilku pozostałych, mogą się kryć w innych plikach?
Flisak
CYTAT(RyWiN @ Dec 3 2009, 12:53) *
Przeszukałem obydwa pliki i są tam owe Emblematy ale nie ma tego co ja chcę jak i zarówno kilku pozostałych, mogą się kryć w innych plikach?

tam są herby wszystkich drużyn. Żeby zobaczyć resztę naciśnij netx ones
prezes87
w najnowszej edycji patcha 1.0 jest już Algieria i Nowa Zelandia. Mistrzostwa świata u mnie w domu rozpoczną się już dziś smile.gif
tutaj macie link -> http://rapidshare.com/files/310464019/Edit2010_Patch_1.0.rar
shaky
CYTAT(prezes87 @ Dec 5 2009, 09:41) *
w najnowszej edycji patcha 1.0 jest już Algieria i Nowa Zelandia. Mistrzostwa świata u mnie w domu rozpoczną się już dziś smile.gif
tutaj macie link -> http://rapidshare.com/files/310464019/Edit2010_Patch_1.0.rar

Mi się wydaje , że najnowszy to już 1.11 z poprawką do 1.1 i ligą Championship Angielską wink.gif .
Rywin
PesEdit.com - Patche < Tutaj macie na bieżąco.
krzysiekFCB
Ja caly czas czegos nie czaje... co wydadza nowa wrsje patcha to caly czas maja cos skopane z tym graniem w BAl czy Ml i trzeba jakies pliki wlaczac... z tego co rozumiem, przy najnowszej wersji kiedy chce sie rozpoczac gre w BAL czy ML trzeba trzeba uruchomic jakis tam plik za pierwszym razem... ale co jesli ktos ma juz zapisana kariere, zainstaluje patch i chce ja kontynuowac? Trzeba zaczynac od nowa? Zaznaczam ze nie mam sciagnietego zadnego oficjalnego patcha KONAMI.

Swoja droga, patch wyglada na bardzo dobry, ale nie czaje jak moznabylo cos tam poprzekrecac zeby teraz jakies glupie pliki trzeba bylo uruchamiac... to jakis ewenement.
metaxa
Witam moglibyście mi podać plik od ML?? Bo mam Tylko od BaL :/ A od ML nie mam i gdy chce wczytać save to wyskakuje mi runtimerror

Z góry dzięki wink.gif
shaky
Ja zainstalowałem na czystą wersje Pro Evolutiona bez oficjalnego update'a i żadnych plików nie włączałem czy coś , zainstalowałem włączam save'y i śmiga wszystko elegancko , jestem w pełni zadowolony z tego patcha wink.gif .
robien92

Lista druzyn:

Features:

* 13 new teams (Nacional Montevideo, Belarus, Cyprus, Estonia, Georgia, Lithunia, FYR Macedonia, Benin, Burkina Faso, Gabon, Mozambique, Zambia, El Salvador)
* Updated kits
* 2. Bundesliga teams playable in ML (use 'Master League 2' switch)
* Updated Bundesliga squads
* 2 new faces and many other faces corrected for PES 2010
* some updated emblems (Other Leagues, Everton, Tottenham)
* English Decembre transfers

How to use the switch files (switch files do not work on 64-bit OS)

1. For Become a Legend Mode: click on Become a Legend in the switch folder, start PES; only once until you created your savegame)
2. For Master League: click on Master League in the switch folder, start PES; (only once until you created your savegame); If you want to play with a team from 2. Bundesliga (apart from Bielefeld and Rostock), use 'Master League 2' switch
3. For Online Mode: click on Online in the switch folder, start PES; (everytime you want to play online)
4. How to restore the default (for Friendly, Cup/League and Champions League): Click default in the switch folder, start PES

Kompletna lista dodanych druzyn:
SK Sturm Graz, Red Bull Salzburg, Austria Wien, SK Rapid Wien, BATE Borisov, CSKA Sofia, Levski Sofia, APOEL FC, Debreceni VSC, Maccabi Haifa, Hapoel Tel Aviv, FK Ventspils, FC Sheriff, C.D. Nacional Madeira, Steaua Bucuresti, FC Timisoara, FK Rubin Kazan, PFK CSKA, FK Partizan, FC Zürich, Al Ahly SC, Club América, C.D. Guadalajara, Estudiantes de la Plata, C.A. Independiente, Racing Club de Avellaneda, C.A. San Lorenzo, C.A. Vélez Sarsfield, S.C. Corinthians Paulista, Cruzeiro E.C., C.R. Flamengo, Fluminense F.C., Grêmio FBPA, Clube Atlético Mineiro, S.E. Palmeiras, São Paulo F.C., C.S.D. Colo-Colo, Liga de Quito, C. Nacional de Football, Kashima Antlers, Suwon Samsung Bluewings
Belarus, Cyprus, Estonia, Georgia, Latvia, Lithunia, FYR Macedonia, Benin, Burkina Faso, Gabon, Mozambique, Zambia, El Salvador

DOWNLOAD:
KOD
http://hotfile.com/dl/19652940/c34715d/PESEdit.com_2010_Patch_1.2.rar.html
Oran
Też macie taki problem, że nie można załadować stanu z master league? Normalnie tworze nowy sezon, zaczynam grać - po paru meczach zapisuje, by później dalej sobie grać, nadchodzi chwila gdy chce kontynuować ML. Daje load, spoko loko, się ładuję, nagle okienko wychodzi z fullscreena i błąd windy, że nie można kontynuować bo błąd...
ajax
Czy u was też nowe drużyny narodowe i klubowe nie mają flag herbów ?
Oran
Do 1.2 potrzeba 1.1 i fixa, tak?
josedratewka
CYTAT(Oran @ Dec 6 2009, 14:29) *
Do 1.2 potrzeba 1.1 i fixa, tak?

Nie, wersja 1.2 ma w sobie wersję 1.1 razem z tą poprawką.
Oran
To gdzie mają być te "switche" w takim razie? Bo szukam, szukam i nie widze - w menu start nie ma, w folderze z pesem nie ma, z patchem nie ma...
Flisak
podpowiem, że być może nie uruchomiłeś plików BAL & ML fix.bat oraz switch. One są w menu start jak coś
r.a.j.a.n
Czy wersję 1.2, można instalować na "gołego" pesa?
Pytam się w kontekście wcześniejszych edycji patcha, wcześniejszych niż 1.1 (Bo wg. josedratewka 1.1 jest już zawarte w 1.2 - więc o 1.1 nie pytam ;-) )
Oran
1.1 zawierało wszystkie poprzednie, a 1.2 zawiera 1.1, więc odpowiedź brzmi: TAK, można instalować na gołego PESa. Ba! Nawet trzeba.
erni13
A gdzie jest to menu start? Bo mam taki sam problem jak Oran...Szukam i nie moge znaleźć... I czy ma to coś do rzeczy że mam spolszczenie?
qwerte
CYTAT(erni13 @ Dec 7 2009, 15:44) *
A gdzie jest to menu start? Bo mam taki sam problem jak Oran...Szukam i nie moge znaleźć... I czy ma to coś do rzeczy że mam spolszczenie?

Start>Wszystkie Programy>PESEdit.com 2010 Patch
BiG
CYTAT(Oran @ Dec 6 2009, 10:46) *
Też macie taki problem, że nie można załadować stanu z master league? Normalnie tworze nowy sezon, zaczynam grać - po paru meczach zapisuje, by później dalej sobie grać, nadchodzi chwila gdy chce kontynuować ML. Daje load, spoko loko, się ładuję, nagle okienko wychodzi z fullscreena i błąd windy, że nie można kontynuować bo błąd...

Ten sam problem!

Kiedy włączyć ten BAL czy ML? Przed czy w trakcie kariery? Włączać wszystko czy tylko ML gdy gram Master League?
p3sman
CYTAT(BiG @ Dec 8 2009, 15:38) *
Ten sam problem!

Kiedy włączyć ten BAL czy ML? Przed czy w trakcie kariery? Włączać wszystko czy tylko ML gdy gram Master League?

od wersji 1.1 klika się tylko raz czy t bal czy to ml przed rozpoczęciem nowej gry. Potem już nie...

CYTAT
# For Become a Legend Mode: click on Become a Legend in the switch folder, start PES; only once until you created your savegame)
# For Master League: click on Master League in the switch folder, start PES; (only once until you created your savegame); If you want to play with a team from 2. Bundesliga (apart from Bielefeld and Rostock), use 'Master League 2' switch
who_me
Dlaczego w trybie ML gdy chce kupic Takiego Roberta Lewandowskiego , Zakiego czy innych graczy ktorzy nie maja klubow to nie sa oni dostepni w ML ?
andrzejl07
instaluje tego swicha ml i dalej mi wywala do windowsa i pisze runtime error, ktoś wie co zrobić zebym mógł w końcu pograć w master league?
Flisak
CYTAT(andrzejl07 @ Dec 9 2009, 19:17) *
instaluje tego swicha ml i dalej mi wywala do windowsa i pisze runtime error, ktoś wie co zrobić zebym mógł w końcu pograć w master league?

najprościej będzie jak wszystko zainstalujesz raz jeszcze(łącznie z grą) i się potem zobaczy. często takie coś pomaga
andrzejl07
CYTAT(Flisak @ Dec 9 2009, 20:00) *
najprościej będzie jak wszystko zainstalujesz raz jeszcze(łącznie z grą) i się potem zobaczy. często takie coś pomaga

już próbowałem i nic...
krzysiekFCB
Sciagam ten Patch z PESEdit.com, probuje rozpakowac i mi wyskakuje ze plik jest uszkodzony...
qwerte
CYTAT(krzysiekFCB @ Dec 10 2009, 14:54) *
Sciagam ten Patch z PESEdit.com, probuje rozpakowac i mi wyskakuje ze plik jest uszkodzony...

Ściągnij jeszcze raz może zerwało połączenie i cały plik się nie ściągnął.
reS
dobra, moze ja jakis niekumaty jestem. ale byłbym wdzieczny jak by ktos tak łopatologicznie opisał jeszcze raz jak obejsc ten blad z ML. tzn z tym ze wypieprza do windowsa. mam win.7 i najnowsza wersje patcha. z gory dzieeekuje.
pfkompany
Czyli jednym słowem z tym patchem nie można grac ML ani BAL na 64 Bitowym systemie? Save nie są wczytywane. Patch dla 32 bitowych OS? Dziwne.
Kubik
Witam wszystkich maniaków PES'a. Pewno ktoś mi z Was pomoże, bo już normalnie serce mnie boli. Instaluje na czysto PES'a, zaciągłem patcha 1.2, czytam sobie to forum bo już nie wiem co robie źle, wh. readme.txt wszystko ok, no i instaluje patcha, odpalam gre z uśmiechem na twarzy po czym chce sobie wybrać klub Bundesligi no i zonk, bez emblematów, Bayern w strojach Barcelony ogólnie kicha ... I mam ten problem z każdą wersją tego patcha. Tylko 0.4 poprawnie mi sie zainstalowała, ale to troche nieaktualne tam jest. Wszystko odbywa sie na 64b Windowsie 7.
Miał ktoś taki problem? Jakaś sugestia/rada or sth else ... Z góry dzieki.
pzdr.
aRnIe
Kubik --> mam ten sam system i ten sam problem, jedynie wersja 0.4 działa mi poprawnie sad.gif
rafios
sprobuj wkleic ten config do folderu z ks:
http://www.przeklej.pl/plik/config-txt-0006hk5182mv

mozliwe ze pomoze
ShockER
Moja sugestia to ściągnąc i grać na GAmingaccess CP, albo Tranceshine Patch. Godne uwagi ;p
r.a.j.a.n
GAmingaccess CP jest na razie w wersji RC2, więc nie polecam takiej...
Aczkolwiek, tylko tego używałem w PESie 2009 - bo był faktycznie najlepszy
ShockER
Ale jak dla mnie to RC2 sprawuje się lepiej niż niż wersja 1.3 PESedit. ;P
r.a.j.a.n
No to dobrze, że się lepiej sprawuje... a pewnie będzie jeszcze lepszy...
Jeśli jednak chciałbym go użyć, to czy GA można zainstalować na PESa na którym jest PESEdit? Czy nie?
GJarosz
Ma ktoś info czy da się w BAL zamiast 2 Bundesligi włączyć oryg. Primera Division ? Trochę kijowo bo pisze "Primera Division" a są tam kluby z drugiej bundesligi. Patch PESEdit 1.3
NLP
How to use it for Become a Legend: (real Spanish league + fixed crashes)

Go to our PES 2010 install directory and double-click BAL.bat and BAL2.bat. You should get 2 windows like below:

Now you start PES 2010 (leave the window open!) and start your BAL career / load your BAL savegame.
When you end PES 2010 later, go to the bat window and press any button to end the bat.
You have to repeat this every time you want to play BAL!
cytat - fragment tutiriala na pesedit.com
tutaj reszta

a to fix 1.31
i 2 liga angielska za niemiecką tutaj
GJarosz
No i właśnie tu jest problem miałem zainstalowany ich patch bodajże wersje 0.7, potem zainstalowałem dopiero 1.1, 1.11, 1.2, 1.3, 1.31 chyba taka kolejność. Tak czy inaczej nie instalowałem wersji pomiędzy i plików BAL i BAL2 nie mam w głównym folderze. Zainstalować wersje 0,8(chyba w niej są te pliki BAL i BAL2) a potem znowu 1.3 i 1.31 czy po prostu znaleźć i dokleić te 2 pliki ręcznie też będzie działać ?

Dobra znalazłem do ściągnięcia te 2 pliki na ich stronie, zaraz sprawdzę
Smoti
mozna miec wiecej strojów w pes 2010 niz dwa??bo mam kitservera dodane stroje wszystko zrobione jak według tutka i nie moge w grze wybrac,dlaczego?
Rand
Witam, mógłby ktoś mi napisać co trzeba ściągnąć żeby mieć GA patch??Znaczy która wersja jest pełnym patchem a które to update'y?
lukki89
Help!... Bawie sie z dodatkami juz od 6stki i nigdy problemow nie bylo, ale tym razem mecze sie juz 2 dni, niby wszystko cacy, wszedzie "Success" w Kitserverze, odpalam Settings ktore mnie informuje rowniez ze Kit jest ok, ale gdy odpale gre to ni hu hu... gra jest czysta jak lza. Dodam ze zainstalowalem wszystkie patche od K 1-1.3 - nie mam neta na lapie jednak skopiowalem owy plik (dt0f) z aktualizacji przez download w menu z drugiego kompa (na ktorym patch chodzi bez problemow WinXP), nowe korki sa na lapie ktory ma Wina 7/64, ale nic pozatym dry.gif ... Probowalem wszelkich zgodnosci, wylaczania zabezpieczen, uruchamiania jako admin, kopiowania plikow d3dx37 do system32, nowych/starszych kits'ow. Nie wiem czego moge sie jeszcze "chwycic". Jakies pomysly? Czy udalo sie komus zainstalowac jakikolwiek patch z kitserverem na tym Systemie? Ktory dziala... unsure.gif

Pozdrawiam!
Snowboarder
Hej.
W moim przypadku najnowsza aktualizacja działa bez problemów - patch 1.5 (winXP)
Na 'surową' wersję gry zainstalowałem 2 pierwsze oficjalne patche od Konami, następnie PESEdit.com 2010 Patch 0.8, dopiero 3 część patcha od Konami i na koniec wersję 1.5 PESEdit
palczak
Mimo że to jeden z najlepszych patchy, uważam że szkoda czasu i nerwów na granie na nim. Po paru sezonach ML gra sie zawiesiła przy zapsywaniu i cala zabawa poszła w P*ZD*.
Prytos
CYTAT(Smoti @ Jan 2 2010, 13:32) *
mozna miec wiecej strojów w pes 2010 niz dwa??bo mam kitservera dodane stroje wszystko zrobione jak według tutka i nie moge w grze wybrac,dlaczego?

Wystarczy zainstalowac patcha obecnie najnowszy to 1.7, w wyborze strojow naciskasz 1 do zmiany strojow gospodarza i 2 do gosci. Mozna wrzucac swoje stroje do kitserver\GDB\uni\
MieteK
Witam.
Grałem sobie bodajże na wersji 1.5 tego patcha, patch od konami, o ile się dobrze orientuję 1.2. Wszytko było dobrze, ale sobie pomyślałem, że dobrze byłoby mieć nowsze transfery, bo samemu nie chce mi się wszystkiego robić. No to ściągnąłem sobie 1.8 wraz z update'm 1.8.1. I co dziwnego, zamiast strojów klubów mam tylko szare spodenki, szare getry, korki, koszulki dla każdej drużyny takie same. Zainstalowałem patch nowy od Konami, i jeszcze raz 1.5 i 1.8, ale dalej jest to samo. Ponadto, niektórych drużyn nie mogę wybrać w meczu towarzyskim, albo w treningu, pojawia się 'wyślij raport o błędach'. Co zrobić?
novastar
Musisz zainstalować wszystkie patche między 1.5 a 1.8.1
as668
Witam

Wczoraj niestety, musiałem przeinstalować PESa, i tym samym skasowały mi się zmiany wprowadzone po instalacji tego patcha. Zainstalowałem tego patcha jeszcze raz, i wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że nie zaktualizowały mi się składy. Jakieś porady?

Patcha instalowałem według tej instrukcji, używając Kitservera

1. Copy the file 'PES2010_EDIT.bin' from the 'OF' folder to 'My documents/KONAMI/Pro Evolution Soccer 2010/save'
2. Copy the img folder to the img folder of kitserver (default: kitserver/example-root1"; the file structure must be: 'PES 2010/'kitserver/example-root1/img/dt04.img')
3. Ready :-)

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.