Jamnik
Nov 23 2009, 18:59
Zanim zacząłeś to imo FC Kopenhaga nie pasuje... jakoś tak ta ekipa chyba (?) nie gra w pucharach. Moim zdaniem możesz lepszą na jej miejsce znaleźć
przemek_psg
Nov 23 2009, 20:39
Też mi się tak wydaje, że FC Kopenhaga tutaj nie pasuje... Może Anderlecht Bruksela, może Standard Liege, może Rubin Kazań...
Anderlecht w OFie oczywiście jest, Rubin jako 3-cia ekipa z Rosji się pojawi...
Jeżeli będzie brakowało sensownej drużynie miejsca to się nich pozbędę.. jak na Skandynawię mają mocną ekipę, jakoś mam do nich sentyment, nie wiem dlaczego
demiano7
Nov 23 2009, 20:58
E9 mam prośbe (a właściwie to wyrażam tylko nadzieje

)... czy będzie u Ciebie trójka portugalska (wiadomo o kogo chodzi)?? pozdro
CYTAT(demiano7 @ Nov 23 2009, 21:02)

E9 mam prośbe (a właściwie to wyrażam tylko nadzieje

)... czy będzie u Ciebie trójka portugalska (wiadomo o kogo chodzi)?? pozdro
Nie mogłoby się bez tego obejść
przemek_psg
Nov 28 2009, 19:28
E9, mam taką uwagę dotyczącą Twojego OF-a. Bo jak sam widzisz, czas leci, a Twoja praca dalej nie ujrzała światła dziennego. Nie pomyśl, że Cię obwiniam czy coś, ponieważ znasz moje stanowisko w tej sprawie ale problem jest w tym, że na produkcję swojego dodatku wybrałeś tak taki niewdzięczny czas jak przełom roku. A jak wszyscy fani piłki kopanej wiemy styczeń to czas, w którym występuje takie coś jak okienko transferowe. W związku z tym, że do stycznia brakuje nam już tylko miesiąc to wydaje mi się, że nie będzie chyba większego sensu wydawać OF-a, skoro za chwilę i tak konieczne będą w nim zmiany. Pod uwagę też trzeba wziąć fakt, że grudzień to czas Świąt itp więc chyba też nie będziesz poświęcał Bóg wie ile czasu na prace nad OF-em. Dlatego też chciałbym poznać Twoje zdanie na ten temat, napisz co Ty o tym myślisz. Pozdrawiam
"Lubię" z Tobą gadać na forum, bo jesteś ogarnięty, więc Ci szczerze odpowiadam

Oczywiście masz rację... Problem tkwi w tym, że na następne korekty w OFie już nie mam czasu, mówiąc wprost wymiękam powoli, cholernie ciężko połączyć życie z pracą nad OFem.. Jak wiadomo prace dobiegają do końca, więc już naprawdę nie tak dużo zostało nam do premiery. Wersja, którą wydam ma być wersją na której chcę sobie grać, więcej poprawek nie planuję i dlatego tyle to trwa, bo staram się to dopicować. Okienko potrwa 2 miechy(chyba?), w Polsce jeżeli dobrze pamiętam miesiąc dłużej. Jak wiadomo ja transferami zawsze bawię się po oknie, więc 3 miechy spokojnie można się cieszyć aktualnymi składami.. Ja już zaczynam należeć do tej grupy, że chcę się cieszyć grą, a aktualne składy schodzą na drugi plan... chociaż wiadomo, żę to cieszy oko

Jedyny problem jaki przed nam stoi to tylko i wyłącznie CZAS.... Niestety :\
Żeby trochę osłodzić tą wiadomość za chwilę pojawi się trochę screenów : P
unikat
Nov 28 2009, 22:02
Przemek ma racje.
unikat
Nov 29 2009, 10:56
Hehe ;D Ale napisałem posta 3 sekundy po tobie xd
Kuszą Screeny ;D
Jamnik
Nov 29 2009, 14:19
Piękne
jagielloniab
Nov 29 2009, 21:58
Pograłem trochę w pes2010 i przed chwilą wróciłem do 6-stki, to jednak rewelacyjna giera (tamta ma grywalność całkiem całkiem, ale ta wymiata). Mam nadzieję, że niedługo postrzelam gole Frankowskim w Jagiellonii. Pozdro E9.
Mistrzu ;D Jeżeli da się to co mówiłeś z racami i sektorówkami to np.. na przykładzie Legii stadionu mogę ci pomóc że dodał byś "Panorame Warszawy" którą bym wykonał ,a na sektorze gości racowisko można by było takie efekty dodać na Polskie Stadiony było by coś niepowtarzalnego
Sorry za offtopic ! Oczywiście czekam na ofa
CYTAT(Rzepa7 @ Dec 2 2009, 16:05)

Mistrzu ;D Jeżeli da się to co mówiłeś z racami i sektorówkami to np.. na przykładzie Legii stadionu mogę ci pomóc że dodał byś "Panorame Warszawy" którą bym wykonał ,a na sektorze gości racowisko można by było takie efekty dodać na Polskie Stadiony było by coś niepowtarzalnego
Sorry za offtopic ! Oczywiście czekam na ofa
Dać się da... Ale po pierwsze primo nie znam się na imporcie stadionów, a po drugie primo nikt ze znanych mi Polaków tego nie potrafi (kiedyś to chciałem dać na Jagę, seen nie miał pojęcia jak to zacząć nawet, więc myślę, że nikt temu nie podoła.. Może Gwidon? Ah, go już tutaj nie ma : P )
pzdR
CYTAT(E 9 @ Dec 2 2009, 17:24)

Dać się da... Ale po pierwsze primo nie znam się na imporcie stadionów, a po drugie primo nikt ze znanych mi Polaków tego nie potrafi (kiedyś to chciałem dać na Jagę, seen nie miał pojęcia jak to zacząć nawet, więc myślę, że nikt temu nie podoła.. Może Gwidon? Ah, go już tutaj nie ma : P )
pzdR

Myślałem że do tego nie trzeba importować stadionu szkoda wielka.
Może ktoś unikalny z forum typu Norek,T-Mac czy Orange91 mają kontakt z Gwidon ;D
przemek_psg
Dec 7 2009, 11:08
CYTAT(E 9 @ Nov 28 2009, 23:03)

Oczywiście masz rację... Problem tkwi w tym, że na następne korekty w OFie już nie mam czasu, mówiąc wprost wymiękam powoli, cholernie ciężko połączyć życie z pracą nad OFem.. Jak wiadomo prace dobiegają do końca, więc już naprawdę nie tak dużo zostało nam do premiery. Wersja, którą wydam ma być wersją na której chcę sobie grać, więcej poprawek nie planuję i dlatego tyle to trwa, bo staram się to dopicować. Okienko potrwa 2 miechy(chyba?), w Polsce jeżeli dobrze pamiętam miesiąc dłużej. Jak wiadomo ja transferami zawsze bawię się po oknie, więc 3 miechy spokojnie można się cieszyć aktualnymi składami.. Ja już zaczynam należeć do tej grupy, że chcę się cieszyć grą, a aktualne składy schodzą na drugi plan... chociaż wiadomo, żę to cieszy oko

Jedyny problem jaki przed nam stoi to tylko i wyłącznie CZAS.... Niestety :\
Rozumiem. I szczerze mówiąc to masz rację. Nie ma co patrzeć na to czy będzie okienko, czy go nie będzie. Jeśli ktoś będzie chciał pograć na aktualnych składach to sam sobie wykona te znaczące i mniej znaczące transfery. Nie ma też sensu czekać nie wiadomo ile.
exical12
Dec 12 2009, 12:22
Szefie możesz przyblizyć date wydania OF'a

Pozdrawiam i wytrwałości
Rafeal
Dec 13 2009, 14:40
Witam.
Cieszy mnie fakt że pracujesz nad jak najbardziej dokładnym OF dla PES6.
Sam chciałem nawet wiele razy zacząć go sam robić... ale jakoś brak natchnienia i czasu.
Ale mam takie pytanie czy OF który robisz, będzie zawierał oryginalne LIGI z dnia wyjścia PES6 a tylko poprawione składy drużyn, statystyki i zespoły w tych ligach uczestniczące bądź tylko składy i statystyki ?
Jak i czy jest możliwość żeby do OF jaki wydasz wydać dodatkowo poprawne Herby drużyn ?
Pozdrawiam.
CYTAT(Rafeal @ Dec 13 2009, 14:44)

Witam.
Cieszy mnie fakt że pracujesz nad jak najbardziej dokładnym OF dla PES6.
Sam chciałem nawet wiele razy zacząć go sam robić... ale jakoś brak natchnienia i czasu.
Ale mam takie pytanie czy OF który robisz, będzie zawierał oryginalne LIGI z dnia wyjścia PES6 a tylko poprawione składy drużyn, statystyki i zespoły w tych ligach uczestniczące bądź tylko składy i statystyki ?
Jak i czy jest możliwość żeby do OF jaki wydasz wydać dodatkowo poprawne Herby drużyn ?
Pozdrawiam.
OF będzie zawierać składy lig na moment obecny... czyli każda zmiana od momentu wydania PES'a 6 została uwzględniona... oczywiście do tego składy drużyn, statystyki, wiek... ogólnie wszystko

Do tego oczywiście dochodzą inne zmiany...
Kamiloxx
Dec 14 2009, 19:00
Czekamy E_9. Aha, mam kilka takich pytań:
1. Czy jak wyjdzie OF z kitserverem, to skoro nie będziesz wydawał OFa, to może jakoś bym Ci pomógł przy przyszłych edycjach, wtedy może by wyszły?
2. Czy mógłbym po wyjściu OFa dodawać takie małe updaty typu nowe twarze, stadiony itd. ?
3. Co dokładnie będzie zawierał twój dodatek?
CYTAT(Kamiloxx @ Dec 14 2009, 19:04)

Czekamy E_9. Aha, mam kilka takich pytań:
1. Czy jak wyjdzie OF z kitserverem, to skoro nie będziesz wydawał OFa, to może jakoś bym Ci pomógł przy przyszłych edycjach, wtedy może by wyszły?
2. Czy mógłbym po wyjściu OFa dodawać takie małe updaty typu nowe twarze, stadiony itd. ?
3. Co dokładnie będzie zawierał twój dodatek?

A więc tak...
1. Nie planuję narazie nowych wersji, jeżeli w życiu zajdą jakieś większe zmiany to z czasem może wrócę, w co jednak wątpię niestety..zostanie mi jedynie edycja stadionów.
2. Do własnego użytku możesz z tym robić co tylko zapragniesz, jeżeli jednak masz zamiar to wydawać to ta opcja odpada... chyba, że robilibyśmy razem, to jednak jak widać wyżej obecnie wyda...
3. OF, kitserver (face/hair, boots, może uni), PES6.exe i kilka plików do 0_text...
Fajnie jakbys wrzucil cala Bundeslige
CYTAT(matek092 @ Dec 19 2009, 17:06)

Fajnie jakbys wrzucil cala Bundeslige

Na to już dawno za późno... dlatego też zostanę przy tak poniżanej ostatnio Eredivisie i 5 zespołach z Niemiec w Other B
kajoj20
Dec 19 2009, 22:55
E 9 wrote:CYTAT
3. OF, kitserver (face/hair, boots, może uni), PES6.exe i kilka plików do 0_text...
Toż to patcha zaczyna przypominać... a nie czystego OF-a

hehe żarcik...

ale rozumiem ze pewnych rzeczy nie dało sie obejsc
A jaki jest przypuszczalny termin wydania ?? W tym roku czy raczej już w 2010
CYTAT(kajoj20 @ Dec 19 2009, 22:59)

E 9 wrote:Toż to patcha zaczyna przypominać... a nie czystego OF-a

hehe żarcik...

ale rozumiem ze pewnych rzeczy nie dało sie obejsc
A jaki jest przypuszczalny termin wydania ?? W tym roku czy raczej już w 2010

Oj... ;D Dokładnie, nie dało się.. tzn dało, ale chodzi o to, że jeżeli już kompletnie rozbudowujesz OFa to trzeba się już liczyć z malutkimi korektami w PES6.exe i plikach 0_textu... mogłem wam to zostawić do zrobienia, bo to w sumie chwilka poprawek zamienić miejscami flagi w pliku itp. ale skoro mogę wrzucić to dlaczego nie?

Hmm... Bóg jeden wie

Jestem w połowie ostatniej ligi, potem oddaję OFa Jamnikowi, on leci z boots'ami, a ja wtrybiam aktualny wiek i staty, i koniec
siwers99
Dec 27 2009, 11:48
szkoda że of na ukończeniu można by kontynuować bycie izraelskiej drużyny w Twoim ofie jak kiedyś Beitaru tak teraz Hapoelu Tel Aviv bo wymiata w lidzę europejskiej;) tylko juz na to za późno niestety;/
przemek_psg
Dec 27 2009, 17:22
Myślę, że nie ma sensu robić takich właśnie drużyn, które zapewne tylko raz i to wyjątkowo coś tam w Europie namieszają. Jeśli ktoś chce mieć takie drużyny to dla użytku własnego może ją sobie zrobić samemu w OF-ie.
CYTAT(kajoj20 @ Dec 20 2009, 00:59)

Toż to patcha zaczyna przypominać... a nie czystego OF-a

hehe żarcik...

Każdy, ale to każdy, kto zobowiązał się do wydania samego OF-a, w pakiecie dodawać umieszczać face/hair + boots bo to, że tak powiem za przeproszeniem, jest zasranym obowiązkiem. Jak wszyscy wiemy, 99% z nas ma różne kistervery, z różna zawartością. Ale może nie każdy już wie to, że każdy OF potrzebuje swojego, kompatybilnego kitservera. Ile to już płaczów i lamentów było, że człowiek X wrzucił OF-a i ma pomieszane buty czy tam twarze. Myślę, że wszyscy się tutaj ze mną zgodzą. Paczka stadionów czy strojów już nie jest tak bardzo konieczne jak w/w.
kajoj20
Dec 27 2009, 20:16
przemek_psg Ależ ja nie neguje kwestii dodawania... dodatków

tylko tam jest takie jedno słowo na końcu jakbyś nie zauważył 'żarcik'

A OF bez dwóch zdań jak ma byc dobry to musi byc dopracowany

:piwo:
siwers99 wrote:CYTAT
szkoda że of na ukończeniu można by kontynuować bycie izraelskiej drużyny w Twoim ofie jak kiedyś Beitaru tak teraz Hapoelu Tel Aviv bo wymiata w lidzę europejskiej;) tylko juz na to za późno niestety;/
Tak jak
przemek_psg odpowiedział troche ryzykowne takie dodawanie 'rewelacji' bo w nastepnym sezonach wszyscy moga o nich juz w ogole nie uslyszec - a z drugiej strony to zawsze jakies 'urozmaicenie' ktore samemu rowniez mozna zrobic wprowadzajac ową druzyne do swojego OF-a

a póki co czekajmy cierpliwie...
przemek_psg
Dec 27 2009, 22:39
CYTAT(kajoj20 @ Dec 27 2009, 21:20)

przemek_psg Ależ ja nie neguje kwestii dodawania... dodatków

tylko tam jest takie jedno słowo na końcu jakbyś nie zauważył 'żarcik'

A OF bez dwóch zdań jak ma byc dobry to musi byc dopracowany

:piwo:
Ale wiesz, ja wcale nie mam Ci za złe tego, że tak stwierdziłeś. Po prostu, że tak powiem, przedłużyłem Twoją myśl i przy okazji wyraziłem też swoje zdanie na ten temat i wydaje mi się, że trudno się z tą moją myślą nie zgodzić

Bo po co OF skoro nie będzie kompatybilny z zawartością kitservera, którą aktualnie posiada się na stanie? Sam zapewne nie raz czytałeś posty, w których userzy narzekali, że pliki się wymieszały i grasz np. Messim o twarzy Kolo Toure w butach Ronaldinho
A więc panowie zbliżamy się do końca 1-go z dwóch etapów... Skończenie Rosteru na dniach, zostały mi jedynie beniaminki Eredivisie... potem już tylko wiek i statystyki... No i skończenie face/hair.. Możliwe, że wstępnie wydam okrojoną, obecną wersję f/h, bo nie mam poprostu czasu, żeby to tak szybko zrobić... Potem nie będzie trzeba nic zmieniać, zaczynać nowych karier itp. tylko podmienić folder, zmian w rosterze już nie będzie.. To takie poświąteczne ogłoszenie parafialne

btw. Jakieś pytania, sugestie?
damiank9
Dec 30 2009, 19:38
najlepszego i czekamy na of-a i reszte
Dzięki za pamięć ; **
MAIN EVENT: Roster ukończony ; ))
"Masz giębe to lieej"
no czekamy, czekamy na OF-a

najlepszego mistrzu, i przyjemnej pracy nad tym dziełem
Ah.... Wy i te wasze zainteresowanie

Zero pytań, sugestii, próśb??
Żeby was za to tasiemce zjadły ; ))
Hehhe , o co mamy pytac jak "informacje duszpasterskie " zostaly podane czarno na bialym ;D.
Ajj wy Moderzy/Admini raz opierdzielacie ze nic sie nie pisze a jednak doskwiera syndrom premiery

;D ( joke oczywiscie ;D)
Zeby nie bylo , oczywiscie ze pobieram i napewno wyproboje w ML ;] , moze cos dokleje bandy,balls etc ;]
El Polacco
Jan 7 2010, 06:11
E9 co jest w tym Twoim OFie takiego co moze mnie sklonic do sciagniecia? Czy sa jakies kluczowe roznice pomiedzy OFem z 6.5 lub OE patch?
przemek_psg
Jan 7 2010, 14:12
E9 czy w Twoim OF-ie będą transfery dokonane w styczniu, tzn. te ważniejsze jak np. Goran Pandev do Interu?
CYTAT(El Polacco @ Jan 7 2010, 06:15)

E9 co jest w tym Twoim OFie takiego co moze mnie sklonic do sciagniecia? Czy sa jakies kluczowe roznice pomiedzy OFem z 6.5 lub OE patch?
Eredivisie
W OFie, jeżeli chodzi o transfery będą jedynie te z letniego okna... Zimowego okna zostało nam ok 2miechów, więc to bez sensu... Każdy, jeżeli będą takie osoby będzie mógł sobie te podstawowe zrobić, bo co za problem przenieść jest zawodnika z klubu do klubu? 10s roboty..
O tym co jest innego, czy lepszego... Hm nie mi o tym pisać, to już chyba osoby grające, znające moją pracę mogą coś powiedzieć od siebie..
demiano7
Jan 8 2010, 22:40
A co ze statami? są z database?
WERSJA BETA - DOWNLOAD...
Wersja, którą oddaję wam, żebyście mogli zobaczyć jak to mniej więcej wygląda... W miarę możliwości proszę o sugestie, podpowiedzi, zapytania... (wiek i staty jeszcze nie wprowadzone!)
kajoj20
Jan 10 2010, 21:55
E9 Emblemy: Legii 90lat to bylo ale w 2006 trzeba byłoby zmienic...

i czy Celtic ma taki emblem obecnie jak jest w OF-ie ?? Bo jak dla mnie... nieladny

... no i Arka tez ma nad emblemem 1929 - 2009... wiec tez nieaktualne.
Poza tym w nazwach jest drobny błąd Widzew
Lódź
El Polacco
Jan 10 2010, 23:38
Formacja i sklad Milanu do poprawy
jagielloniab
Jan 11 2010, 14:15
Jagiellonia Białystok - PGE GKS Bełchatów 2:3
Bramki:
Jagiellonia
Grosicki 1', Frankowski 75',
PGE GKS
Cetnarski 26', Costly 89', Dawid Nowak 90'+
Pechowa końcówka.
kajoj20
Jan 11 2010, 14:59
jagielloniabCYTAT
Jagiellonia Białystok - PGE GKS Bełchatów 2:3
Bramki:
Jagiellonia
Grosicki 1', Frankowski 75',
PGE GKS
Cetnarski 26', Costly 89', Dawid Nowak 90'+
Pechowa końcówka.
Pomyliłeś tematy czy co ??
Wracając do tematu: Heracles i Venlo mają troche przykrótkawe ławki...
Nazwy: Celtic FC a nie samo Celtic i to samo tyczy sie Rangers FC a nie samo Rangers

W Northern Ireland a tym samym w Fulham jest gracz o nazwie... L 371... chyba jakis ocalony terminator

W RC Lens - terminator L 791
Polska: Zewłakow a powinien być Żewłakow
W Heracles można byłoby zrobić rezerwowemu bramkarozwi w nazwisku V.Nieuwenhuijzen a nie kończyć na hui...
http://pzpn.pl/search.php?inf=14252 czyli to coś Kolporterowskie co widnieje nad emblemem Korony też dawne czasy... emblem do wymiany
CYTAT(kajoj20 @ Jan 11 2010, 15:03)

jagielloniabPomyliłeś tematy czy co ??
Wracając do tematu: Heracles i Venlo mają troche przykrótkawe ławki...
Nazwy: Celtic FC a nie samo Celtic i to samo tyczy sie Rangers FC a nie samo Rangers

W Northern Ireland a tym samym w Fulham jest gracz o nazwie... L 371... chyba jakis ocalony terminator

W RC Lens - terminator L 791
Polska: Zewłakow a powinien być Żewłakow
W Heracles można byłoby zrobić rezerwowemu bramkarozwi w nazwisku V.Nieuwenhuijzen a nie kończyć na hui...
http://pzpn.pl/search.php?inf=14252 czyli to coś Kolporterowskie co widnieje nad emblemem Korony też dawne czasy... emblem do wymiany

Żewłakowa poprawiłem

Loga.... Daj mi zdjęcia to goofiak zrobi

Nazwiska bramkarza z Heraclesu nie da się dać całego, za mało ilość możliwych znaków

Nazwa tych 2 grajków jest jedynie w PFE, w grze jest wszystko okej

Co do nazw... musisz mieć jakiegoś patcha wgranego, albo nie czysty PES6.exe, bo nazwy mam wgrane poprawne
kajoj20
Jan 11 2010, 20:09
CYTAT(E 9 @ Jan 11 2010, 19:53)

Żewłakowa poprawiłem

Loga.... Daj mi zdjęcia to goofiak zrobi

Nazwiska bramkarza z Heraclesu nie da się dać całego, za mało ilość możliwych znaków

Nazwa tych 2 grajków jest jedynie w PFE, w grze jest wszystko okej

Co do nazw... musisz mieć jakiegoś patcha wgranego, albo nie czysty PES6.exe, bo nazwy mam wgrane poprawne

A fakt kombinowalem kiedys cos z nazwami w PES6.exe
http://img442.imageshack.us/i/legia.png/http://img121.imageshack.us/i/korona.jpg/http://img121.imageshack.us/i/celticfc.png/http://img204.imageshack.us/i/arka.png/
kajoj20
Jan 17 2010, 23:51
CYTAT
E9 napisał: Wersja, którą oddaję wam, żebyście mogli zobaczyć jak to mniej więcej wygląda... W miarę możliwości proszę o sugestie, podpowiedzi, zapytania...
Cisza jak makiem zasiał... panowie no nie wierze abyscie nie mieli zadnych sugestii czy podpowiedzi...
chesterlp
Jan 21 2010, 18:45
Cio tak cichutko.

.?
Moje sugestie:
Messi - nie ma takich włosów,
Deco również,
a i 1 strój bramkarzy Celticu Glasgow do poprawy
wiadomo jest kilka innych niedoróbek ale to wersja beta więc rozumiem
czekamy na wersje finalną

pzdr
Jamnik
Jan 21 2010, 19:36
Ale wygląd twarzy to raczej nie wina OF.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.