Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: GoalServer6 - online w PES6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2
potter
Mam pytanie
Jak chce zalozyc pokoj, daje tam PSL Host i trzeba wpisac swoje IP. Local Ip i Internet IP
Wchoze do wiersza polecen, wpisuje IPCONFIG i tam mi wyskakuja takie rzeczy:
Adres IPv4
Maska podsieci
Brama domyślna
I który numer gdzie wpisać ? Probowalem jedna kombinacje i zrywa mi polaczenie z serwerem
Bakel
CYTAT(potter @ Mar 11 2009, 15:56) *
Mam pytanie
Jak chce zalozyc pokoj, daje tam PSL Host i trzeba wpisac swoje IP. Local Ip i Internet IP
Wchoze do wiersza polecen, wpisuje IPCONFIG i tam mi wyskakuja takie rzeczy:
Adres IPv4
Maska podsieci
Brama domyślna
I który numer gdzie wpisać ? Probowalem jedna kombinacje i zrywa mi polaczenie z serwerem

A jakie IP posiadasz, publiczne? Czy jesteś w sieci osiedlowej?
jaro9
Ponawiam pytanie:Czy mogę grać z tym patchem online i patchem OE 5.0?? Chodzi o ten "Ściągnij to: http://www.sendspace.pl/file/QYlAiVM0/
Może nie najaktualniejszy patch ale bardzo dobry, na razie chyba nic lepszego nie ma."
potter
CYTAT(Bakel @ Mar 11 2009, 16:37) *
A jakie IP posiadasz, publiczne? Czy jesteś w sieci osiedlowej?

Jestem w sieci osiedlowej

P.S.
Dzis cos nie dalo sie zagrac, pisze u kogos kto wchodzi do CLIENT uplynal limit czasu zadania, tak mialem z 2 osobami. Wie ktoś o co biega ?
Bakel
jaro9, ja mam taki sam zestaw OE5 i ten online patch. Spokojnie mogę grać online, nie wiem czy patch online nie pomieszał mi czegoś w offlajnie, ale szczerze powiedziawszy PESa6 używam jedynie do rozgrywki sieciowej

potter, jeżeli jesteś w sieci osiedlowej to powinieneś zainstalować Hamachi i podczas hostowania gry wpisać w Local IP i Internet IP przydzielone IP z Hamachi.
potter
CYTAT(Bakel @ Mar 11 2009, 20:01) *
potter, jeżeli jesteś w sieci osiedlowej to powinieneś zainstalować Hamachi i podczas hostowania gry wpisać w Local IP i Internet IP przydzielone IP z Hamachi.

Kurde, nie wiem jak to sie robi.
A poza tym i tak pisze caly czas: uplynal limit czasu zadania i przerywa polaczenie
lukasz44
Potter napisze ci na GG co zrobić ,

p.s- zapraszam ludziska na moje GG i możemy zagrać online ,pozdrooo
Levuss
82.177.205.72 pes6gate-ec.winning-eleven.net
210.249.144.166 we9stun.winning-eleven.net

owe serwy chyba już nie działają
potter
Moze to ktos potwierdzic bo nie wiem czy probowac z tym wpisywaniem do notatnika czy nie, bo juz chyba tylko to mi zostalo
potter
Sorry ze post pod postem ale nikt nie odpisuje a mam inne pytanie

Ma ktos jakiegos patcha do onlinea z beizacymi skladami ? Bo mam jakis patch od lukasza44 ale tam nie wszystkie kluby sa ok zrobione. A kadry np WKS maja zle nazwsika
KoRnIS
ip prywatne: 1.1.1.1
ip publiczne: 2.2.2.2

mam pytanie: mam publiczne ip, ale jestem za routerem. mam dostep do routera wiec moge bez problemu przekierowac odpowiednie porty. co mam wpisac w ip.conf:

localip = 1.1.1.1
internetip = 2.2.2.2

i czy trzeba przekierowac jakies porty

?

thx!
potter
Mialem tak samo, musisz miec hamachi i IP z niego wpisac w obydwa. Pomaga
Bakel
CYTAT(KoRnIS @ Mar 19 2009, 10:00) *
ip prywatne: 1.1.1.1
ip publiczne: 2.2.2.2

mam pytanie: mam publiczne ip, ale jestem za routerem. mam dostep do routera wiec moge bez problemu przekierowac odpowiednie porty. co mam wpisac w ip.conf:

localip = 1.1.1.1
internetip = 2.2.2.2

i czy trzeba przekierowac jakies porty
?
thx!

Ustaw DMZ na routerze na Twój wew. adres IP.
Aeternatus666
Zapraszam do zapisów do Ligi B ! Poza tym, Puchary Dnia, Turnieje Dnia, Puchar Ligi, Liga oraz inne rozgrywki !

Serdecznie zapraszam graczów PESA6, którzy sumiennie będą grali do końca ! smile.gif

http://pes6mielecdivision.ubf.pl/news.php
Tomi84
QUOTE (Orange_91 @ Mar 9 2009, 22:26) *
Można. Tylko nie ma graczy, których nie było w bazie pesa. Ściągnij to: http://www.sendspace.pl/file/QYlAiVM0/
Może nie najaktualniejszy patch ale bardzo dobry, na razie chyba nic lepszego nie ma.

Mogę zrobić update tego mojego patcha, tylko powiedzcie mi jak jest np z drużynami, czy jesli nie jest to server konami to mogę dodawać brakujących graczy (jak Bojan, Marcelo, Caceres itd - ale potrzebowałbym ich staty) i brakujące drużyny (np zamienić Messinę na Napoli itd) bo jeśli tak to byłbym wstanie zrobić update. Jeśli nie to mogę też przynajmniej porobić same transfery graczy, którzy są w grze ale potrzebowałbym listę wszystkich zimowych transferów (przez ostatnie 2 misieące nie miałem za bardzo czasu i nie jest dobrze ogarnięty w temacie)
siwers99
możesz zrobić nowych graczy itd tylko że na tym patchu mogli by się połączyć online tylko Ci c by mieli tego patcha oczywiście.
lukasz44
Mam wieli problem :

Otuż połaczyć mogę się bez problemu , wszystko ustawiamy , itp. ustawiam formację i BaCH !!! Komp albo reset albo wyłacza się gra ( ale czesciej reset ) co się dzieje ???? pomóżcie
harpagan95
elo . ej mam bardzo wazną sprawe. nie moge znalesc pliku PSL Client GS6.exe. dajcie link z nim.
lukasz44
Dla tych, którzy mają problem z konfiguracją polecam program:

http://www.megaupload.com/?d=8K8BIT3F

Wypakowujemy pliki do katalogu z grą.
Jeżeli mamy być hostem to uruchamiamy PSL Host GS6.exe , wpisujemy swoje IP z Hamachi dla obu zapytań: local IP i internet IP, następnie odpalamy PES6.exe, wybieramy tryb NETWORK, wpisujemy dowolne hasło i voila.
Przy kolejnym hostowaniu uruchamiamy tylko GoalServer6.exe, nie musimy uruchamiać PSL Host GS6.exe i jeszcze raz wpisywać IP.

Natomiast przy dołączaniu się do gry uruchamiamy PSL Client GS6.exe i wpisujemy IP gracza, z których chcemy się połączyć.

Ingerencje w plik hosts nie są potrzebne.
simian raticus
CYTAT(lukasz44 @ Apr 11 2009, 19:10) *

Nie działa to, a bym se pociupał w niedzielę 2 vs 2 ;/ Weź jakiegos mirrora walnij, żeby poleżało to trochę dłużej LOL
Patryk123456789
CYTAT(lukasz44 @ Apr 11 2009, 19:10) *

Wypakowujemy pliki do katalogu z grą.
Jeżeli mamy być hostem to uruchamiamy PSL Host GS6.exe , wpisujemy swoje IP z Hamachi dla obu zapytań: local IP i internet IP, następnie odpalamy PES6.exe, wybieramy tryb NETWORK, wpisujemy dowolne hasło i voila.
Przy kolejnym hostowaniu uruchamiamy tylko GoalServer6.exe, nie musimy uruchamiać PSL Host GS6.exe i jeszcze raz wpisywać IP.

Natomiast przy dołączaniu się do gry uruchamiamy PSL Client GS6.exe i wpisujemy IP gracza, z których chcemy się połączyć.

Ingerencje w plik hosts nie są potrzebne.

Nie mogę przysłać przy użyciu portu UPD5730.
Będziesz musiał połączyć się bezpośrednio z internetem
lub dopasować swoje urządzenie łączące,tzn.ustawienia routera itp.
Przypisuje DMZ,Mapowanie portów,Konfiguruję tabelę NAT i inne
ustawienia routera konsoli.Poszczególne produkty mogą używać
unikatowej terminologii.

Spróbuj ponownie
Rozłącz i powróć

Co mam zrobić ?
reyty
Ja mam problem taki, że chce grać z kumplem przez hamachi i kiedy jesteśmy już w pokoju i rozpoczynamy mecz to wyskakuje błąd ze nie można nawiązać połączenia z innymi graczami.
13bialy
CYTAT(lukasz44 @ Mar 5 2009, 15:38) *

Co tu kliknąć aby grać pomóżcie ????

Witam. Mam ten sam problem co kolega //lukasz44//, mam do dyspozycji TYLKO serwer FRENCH/PC - 154/1000, i po wejściu jest FRENCH/PC/01 - 0/100

Może da sie dodać jakieś inne serwery?

Może coś źle robię? Ale jeśli jestem już tak 'daleko' i wszystko się ładnie włącza to tylko wina tego serwera?!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.