Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: GoalServer6 - online w PES6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2
Bakel
W dniu wczorajszym, ekipa twórców GoalServer2009, pozwalającego na grę p2p w PES2009, wypuściła wersję alfa GoalServer6. Jak można się z łatwością domyśleć, ten kawałek softu będzie umożliwiał reanimację, uśmierconego przez Konami, trybu NETWORK w PES6.

Według zapowiedzi twórców, interfejs GoalServer6 będzie bardziej uproszczony niż wersji 2009. Na razie nie powinno się zbyt wiele wymagać od tego narzędzia, gdyż jego głównym przeznaczeniem jest wyłapywanie błędów w celu późniejszego usprawnienia działania programu.

Autor sugeruje, by w pliku C:/WINDOWS/system32/drivers/etc/hosts (otwieramy notatnikiem) dopisać linijkę: adres IP pes6gate-ec.winning-eleven.net

Własne doświadczenia dotyczące obsługi dodatku można zamieszczać w tym wątku na forum
BartiMU
CYTAT(Bakel @ Mar 3 2009, 10:24) *
Autor sugeruje, by w pliku C:/WINDOWS/system32/drivers/etc/hosts (otwieramy notatnikiem) dopisać linijkę: adres IP pes6gate-ec.winning-eleven.net

No ok a co z tymi co mają zmienne IP? Przy każdej sesji muszą podawać inne?
Piter123
SUPER!!! Na to czekałem już dłuższy czas!
sleyoo
ta alfa jest tak zabugowana ze nie mozna pograc,serwery ciagle padaja.

poczekamy na bete
unikat
Wpisałem Ip co mi się w GoalServerze wyświetlała wchodzę w sieć i nic ;/
kksm
Jak to działa wogóle co mam dwa pliki odpalam ten setup i potem pesa czy jak???
mazitbg
Co może być powodem takiego stanu rzeczy jak na obrazku klik? Mam avasta, ale nie przypuszczam, aby on blokował dostęp, poza tym żadnego firewalla. Dopisuje do pliku hosts na sam koniec tak jak trzeba "IP pes6gate-ec.winning-eleven.net". Mam neostradę, czy to może być powodem, nie znam się za dobrze na informatyce, ale coś kojarzę, że występują różne rodzaje IP : jakieś dynamiczne... Co mogę robić źle, jakieś opcje, za wszelką pomoc z góry wielkie dzięki wink.gif

edit : Jeszcze taki problemik klik ...
Piter123
Mam to samo co kolega wyżej.
unikat
Wklejasz to do C/Windows/system32/drivers/etc/hosts
Jako ostatnią linijkę

210.249.144.166 we9stun.winning-eleven.net

I potem wklejasz GoalServer tam gdzie masz grę wink.gif
Podłączasz się do sieci hamachi ale nie musisz, jeżeli się podłączysz to w pliku "IP" wpisujesz to z hamachi
Wchodzisz w sieć wpisujesz byle jakie hasło i powinno działać. wink.gif
W tej chwili serwery są na 100% offline czekamy aż włączą
Pozdro mam nadzieje że jasno wytłumaczyłem wink.gif

GG// 1487901
scofield878
Elo wszystkim mam taka sprawę kupiłem specjalnie pes-a06 orginalnego żeby grac przez sieć.I jak jestem w grze pes-ie to jak naciskam na sieć to prosi mnie o hasło,hasło wymyślam ale po tem mnie rozłancza co jest grane??? proszę o pomoc z góry dziekuję.Stronka z Konami nie działa wyskakuje błąd bo chciałem się zalogować ale nic z tego.Co mam zrobić żeby zagrać przez sieć w pesa06 bardzo chętnie bym zagrał kimś.Proszę o odp.
Bakel
CYTAT(scofield878 @ Mar 5 2009, 11:18) *
Elo wszystkim mam taka sprawę kupiłem specjalnie pes-a06 orginalnego żeby grac przez sieć.I jak jestem w grze pes-ie to jak naciskam na sieć to prosi mnie o hasło,hasło wymyślam ale po tem mnie rozłancza co jest grane??? proszę o pomoc z góry dziekuję.Stronka z Konami nie działa wyskakuje błąd bo chciałem się zalogować ale nic z tego.Co mam zrobić żeby zagrać przez sieć w pesa06 bardzo chętnie bym zagrał kimś.Proszę o odp.

Trochę za późno kupiłeś grę, gdyż oficjalne serwery Konami zostały wyłączone 2 lutego. Teraz jedyna szansa to nieoficjalne programy takie jak Goalserver6 czy PES6J.
Chwała Ci za to, że zakupiłeś oryginał wink.gif
Bakel
Dla tych, którzy mają problem z konfiguracją polecam program:

http://www.megaupload.com/?d=8K8BIT3F

Wypakowujemy pliki do katalogu z grą.
Jeżeli mamy być hostem to uruchamiamy PSL Host GS6.exe , wpisujemy swoje IP z Hamachi dla obu zapytań: local IP i internet IP, następnie odpalamy PES6.exe, wybieramy tryb NETWORK, wpisujemy dowolne hasło i voila.
Przy kolejnym hostowaniu uruchamiamy tylko GoalServer6.exe, nie musimy uruchamiać PSL Host GS6.exe i jeszcze raz wpisywać IP.

Natomiast przy dołączaniu się do gry uruchamiamy PSL Client GS6.exe i wpisujemy IP gracza, z których chcemy się połączyć.

Ingerencje w plik hosts nie są potrzebne.
unikat

Teraz z Majsterem mamy problem bo nie możemy włączyć meczu bo nas zrywa ale później pokombinujemy smile.gif
RauL276
Bakel mi jakoś Twój sposób nie działa huh.gif
lukasz44

Co tu kliknąć aby grać pomóżcie ????
Rafo37
Klikasz enter pozniej jeszcze raz enter i powinnienes byc na serwie
scofield878
to teraz co ja mam zrobić żeby grać przez sieć.Mam program hamachi chciałbym zobaczyć jak się gra przez ta siec moge podac ip
scofield878
albo nie da się zagrać w ligę w pesa06 jak mam to zrobić?Jedni mówią że nie mam już zapisów jedni mówią że są tak naprawę to jak jest ???to jest moje gg 1998789.Jeśli ktoś chce ze mną zagrać w pesa06 przez sieć to zapraszam na moje gg to się zgadamy
Pompey
mi cały czas pisze że połączenie zostało zerwane
jaro9
Wy macie oryginały gry?
Bakel
Większość z nas pewnie ma, ale oryginalna płyta nie jest wymagana by grać za pomocą GoalServera.
Piter123
Ja wczoraj zagrałem pierwszy mecz online i powiem tylko ,że nowe PESy do pięt nie dorastają 6. Gra chodzi jak masełko, tak jakbym grał offline. Żadnego laga przez cały mecz. biggrin.gif

Daj nr gg
lukasz44
Piter a nie rozłacza ci ??? Jak zrobiłeś aby zagrać ???? odp.
jaro9
A mozna grac z patchem?? Bo tez bym se pograł ale nie wiem jak sad.gif
scofield878
ej mistrze ja mam pesa6 orginalnego jak moge zagrac przez siec.Co mam zrobić?jaki program sciągnac?Musi siędac jakos zagrac nawet jak severy padły odpiscie prosze z góry dziekuje
Bakel
http://board.issonline.pl/index.php?s=&...st&p=274852

Koleś, nie pajacuj i nie strugaj idioty. Temat nie ma 30 stron, więc info nietrudno znaleźć.
lukasz44
a na necie 320 da się grać czy nie ?????
Rafo37
To zalezy bardziej od pingow ale przydaloby sie przynajmniej te 512
frodo998
u mnie cały czas zrywa połączenie z serwerem. PSL Host GS6 skonfigurowane ok, firewall nic nie blokuje. Sam już nie wiem co jest??? jeżeli ma ktoś pomysły gg --> 4296158
mazitbg
CYTAT
u mnie cały czas zrywa połączenie z serwerem. PSL Host GS6 skonfigurowane ok, firewall nic nie blokuje. Sam już nie wiem co jest???

Ja mam tak samo, może to chodzi, że jakieś porty mamy zblokowane, albo o to, że mam wewnętrzne IP, sam już nie wiem, jakby ktoś by chętny pomóc to 5747792 wink.gif Z góry dzięki wink.gif
Red Bull
QUOTE(Bakel @ Mar 3 2009, 11:24) *

a co jesli ktos nie ma tego pliku "hosts" ??????????
u mnie wyglada to tak:

dodam ze mam zainstalowanego oryginalnego PES6
lukasz44
cool.gif Wyszła nowa stabilniejsza wersja GoalServer6 Alpha 0.2 !!!
http://halsten.kamibu.com/GoalServer6.rar

tego goalserver 2.0 trzeba podmienić z tym goalserver.exe z psl . laugh.gif

Changelog:
Improved server stability
Improved rooms and users logic

ToDoList:
Everything what's missing and more Smiley

pozdrooo wink.gif wink.gif ohmy.gif
frodo998
fajny i jasny tutorial skonfigurowania pesa http://www.pesleague.pl/?menu=4&id=4084
Bakel
CYTAT(frodo998 @ Mar 7 2009, 15:45) *
fajny i jasny tutorial skonfigurowania pesa http://www.pesleague.pl/?menu=4&id=4084

Za dużo motania się z plikiem hosts. Przed każdym uruchomieniem gry trzeba go zmieniać. Prościej skorzystać z PSL Launchera, który sam edytuje plik hosts. Jak hostujemy grę to nie musimy nic wpisywać, jedynie za pierwszym razem. A jak jesteśmy klientem to wystarczy wklepać IP rywala.
frodo998
Gdyby ktoś chciał zagrać moje gg 4296158 sieć na hamachi: pes6frodo998 hasło: frodo998 IP na hamachi 5.8.152.239
unikat
Jak ktoś chce zagrać to gg// 1487901
Tylko wolę tych kumatych biggrin.gif
Tomek775
Ej mam problem jak sie rozmawia na klawiaturze na czacie online w pesie???
I jeszcze jeden problem jak z kims gram i ktoś hostuje to zrywa połączenie dlaczego???
Ronaldo7
Czesc zapraszam do gry w sieci PES6 ONLINE i haslo takie samo:)
Milerinho
Jak by byli chętni do ligi zapraszam

http://ligapes6.ubf.pl/news.php
Zgredek
Jak ktoś chce pograć, to może dodać do pliku C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts:
KOD
82.177.205.72  pes6gate-ec.winning-eleven.net
210.249.144.166  we9stun.winning-eleven.net

Serwer działa przez cały czas, więc możecie grać o każdej porze smile.gif
lukasz44
Szukam chętnych do zagrania czasem w Pes 6 online , moje gigi - 286124 , pozdrawiam
jaro9
Mam pytanie.Wystarczy że wkleje do C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts:
KOD
82.177.205.72 pes6gate-ec.winning-eleven.net
ściagne GolaServer6, i bedzie mozna grac??hamachi mam.
Bakel
CYTAT(jaro9 @ Mar 9 2009, 16:41) *
KOD

Będzie można grać.
Zgredek
CYTAT(jaro9 @ Mar 9 2009, 16:41) *
KOD

Nie musisz mieć hamachi, nie musisz mieć goalservera. Po postu wklejasz to, i grasz tak jak na normalnym serwerze smile.gif
jaro9
Tak.Już grałem smile.gif Ale teraz niedziała nic...serw cos nie tak
Tomek775
Można grać online na OFie orange ekstraklasa albo od E9 ???
Orange_91
CYTAT(Tomek775 @ Mar 9 2009, 20:36) *
Można grać online na OFie orange ekstraklasa albo od E9 ???

Nie.
Tomek775
Acha dzieki to można grać tylko na czystym pesie i nie można mieć uaktualnionych składów???
Orange_91
CYTAT(Tomek775 @ Mar 9 2009, 21:16) *
Acha dzieki to można grać tylko na czystym pesie i nie można mieć uaktualnionych składów???

Można. Tylko nie ma graczy, których nie było w bazie pesa. Ściągnij to: http://www.sendspace.pl/file/QYlAiVM0/
Może nie najaktualniejszy patch ale bardzo dobry, na razie chyba nic lepszego nie ma.
jaro9
Moge grac z tym patchem online i z patchem OE 5.0 ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.