Liga Mistrzów 1/4:Wielka niespodzianka na Old Trafford
[font="Tahoma"]Dziś zapewne wiele fanatyków futbolu wybrało właśnie ten mecz.Manchester United obrońca tytułu podejmował na Old Trafford drużynę FC Porto.Mecz ten był zapowiadany, jako zemsta MU za mecz z 2004 roku kiedy to obie drużyny mierzyły się w półfinale.W pierwszym meczu na Stadio Dragao,Porto wygrało 2:1 a w meczu na Old Trafford Manchester zremisował 1:1 a w 90 minucie awans portugalczykom dał Costinha.Faworyta dzisiejszego meczu wskazać nie było trudno.Manchester grał u siebie na Old Trafford nie przegrał już od wielu meczów w LM.Kibice Porto liczyli jednak na jakąś małą niespodziankę.Mecz rozpoczął się dobrze dla United,w 8 minucie Michael Carrick oddał bardzo silny strzał z przed pola karnego ale Helton sparował go na rzut rożny.W 20 minucie zamarli kibice Porto,Dimitar Berbatow wbiegł w pole bramkowe oddał strzał który zatrzymał się na słupku.Dwie minuty poźniej kolejny atak "Czerwonych Diabłów",Rodrigo Possebon znalazł się sam na sam z Heltonem ale jego strzał o centymetry minął bramkę.Był to znak że bramka dla MU to tylko kwestia czasu.W 28 minucie pierwszy groźny atak FC Porto.Lisandro miał świetną okazję ale na posterunku stoi Edwin Van Der Sar.Przed przerwą kolejną akcję miało Porto.Strzał z woleja Rodrigueza minął bramkę Van Der Sara.A więc mimo wielu sytuacji i ciekawej połowie na tablicy widniał wynik 0:0.Po przerwie,w 46 minucie kibiców United uciszył 23 letni Tomas Costa.Oddał strzał z trudnego miejsca ale wpakował piłkę prosto w prawy dolny róg bramki.To wielka niespodzianka! Porto zdobyło gola na Old Trafford,a Manchester znalazł się w bardzo trudnej sytuacji.W 69 minucie,być może najlepsza okazja MU na wyrównanie.Strzelał Wayne Rooney,lecz bezbłędny dziś Helton wybił z trudnością piłkę na rzut rożny.Pod koniec mało aktywnego Cristiano Ronaldo zmienił Nani,.Wynik jednak się nie zmienił i to Porto przed rewanżem na Stadio de Dragao jest bliżej półfinału Champions League.MU staje przed trudnym zadaniem ale piłka nożna jest tak piękna bo nieprzewidywalna.Czeka nas wielki bój o awans!
Zobacz skrót meczu ManU-Porto! 
Kończe z tą ligą Mistrzów i zaczynam Ekstraklase ŁKS'em

Może być ciekawie

pozdro
CYTAT(jaro9 @ Apr 23 2009, 12:40)

Kończe z tą ligą Mistrzów i zaczynam Ekstraklase ŁKS'em

Może być ciekawie

pozdro
No ciekawie może być

Miłej walki o utrzymanie xD Bez urazy

Rusza nowy sezon Ekstraklasy!
Ligowe zmagania w Polsce czas zacząć! W tym sezonie faworytów do trofeum mistrza Polski jest bardzo wiele!Walka powinna być fascynująca! Lech Poznań ma zamiar obronić tytuł z przed roku,ale Wisła,Legia,Polonia Warszawa czy też Śląsk Wrocław na pewno nie będą mu w tym pomagać.Własnie grono tych zespołów jest jednym z największych przeszkod Lecha w drodze po drugi z rzędu tytuł mistrza.
Zmiany,zmiany..
Ten sezon,to tzw sezon zmian. W tym roku w lidze zagra 18 zespołów! Do grona pozostałych dołaczyli-Korona Kielce oraz Zagłębie Lubin.
Transfery.
Jeden z najgłośniejszych transferów tego lata zafundował nam ŁKS Łódz,do którego niespodziewanie zawitał Maciej Żurwski!Tak,tak ten Maciej Żurawski.Czy będzie wielki powrót "Żurawia" do Polskiej Ligi?? O tym przekonamy się już niebawem!

Żurawski może być dużym wzmocnieniem ŁKS na ten sezon.
1908TylkoTwój1922
Apr 23 2009, 16:58
jaro9 kontynuuj karierę bo super to wygląda ciekawe jakie bedą wyniki ŁKS-u:D.Wspomnę o tym transferze Żurawskiego:P muaa:D.Ja zaraz robie swoją też ŁKS-em.
1 Kolejka ŁKS 2:1
Arka
2 Kolejka Legia 1:0
ŁKS
3 Kolejka ŁKS 2:1
Jagiellonia
(Już wcześniej zacząłem grać ;p Potem uzupełnie pozostałe wyniki)
4 KOLEJKA EKSTRAKLASY: GKS BEŁCHATÓW 1:1 ŁKS ŁÓDZ

Dziś na stadionie Gieksy Bełchatów,ŁKS stał przed dużym zadaniem-wywieść przynajmniej 1 punkt.Zaczeło się jednak najgorzej jak mogło! W 15 minucie strzał Ujka obronił Bogusław Wyparło,ale nieszcześliwie piłka odbiła się od Papeckysa i wpadła do bramki.A więc po kwadransie 1:0 dla gospodarzy.
Mecz w dalszym ciągu był bardzo ciekawy,i pełen dogodnych sytuacji.Wiele z nich zmarnował jednak zawodnik ŁKS-Dejan Denić.Do przerwy 1:0 dla GKS'u.
W drugiej połowie znów zacięta gra na obu polach karnych.W 58 minucie Maciej Żurawski znalazł się w sytuacji sam na sam z Kozikiem,ten jednak obronił strzał Żurawia,ale piłka po jego nieporozumieniu z obrońcom,wpadła wprost pod nogii Denicia.Ten z takiego prezentu niemogł nieskorzystać,i miękkim strzałem po ziemi umieścił piłkę w bramce.1:1 i mecz zaczyna się od początku.Wtedy do ataku wziął się ostro Bełchatów.Jednak te ataki nic nie przyniosły.Na stadionie w Bełchatowie cel ŁKS'u wykonany.
GKS BEŁCHATÓW 1:1 ŁKS ŁÓDZ (Papeckys 15'(O.G) - Denić 58')

Komentujcie,oceniajcie!Pozdrawiam
1908TylkoTwój1922
Apr 23 2009, 20:00
Fajna ta twoja kariera. Nie zniechęcaj sie pod żadnym pozorem:P . Zluknij także na moją karierę
Sieron94
Apr 23 2009, 21:49
fajna karierka liga jest najlepsza do pisania bloga... dzieki za koment do mojego bloga a mam pytanie jak robisz takie male fotki na blogu te zdjecia z meczu ja nie wiem jak to zrobic...
Sieron94
Apr 23 2009, 21:51
pomylilo mi sie to nie ty dawales komenta... tylu was z Łksu ze mi sie pomylilo ale i tak odpisz na temat tych fot meczowych
1908TylkoTwój1922
Apr 24 2009, 08:28
CYTAT(sieron @ Apr 23 2009, 22:55)

pomylilo mi sie to nie ty dawales komenta... tylu was z Łksu ze mi sie pomylilo ale i tak odpisz na temat tych fot meczowych
Ja ci dałem komenta

. Komentujcie , oceniajcie także moją karierę.
5 KOLEJKA EKSTRAKLASY:ŁKS ŁÓDZ 1:1 P.WARSZAWA

Dziś mecz u siebie.ŁKS podejmował jednego z "wielkiej czwórki" Polskiej Ekstraklasy - Polonie Warszawę.
Faworytem byli goście,lecz ŁKS w dotychczasowych pojedynkach na własnym boisku wygrywał wszystkie mecze-i z Arką i Jagiellonią.Jednak Polonia jest o wiele sielniejszym zespołem.Mecz rozpoczął się spokojnie.Obie drużyny czekały na błąd rywala.Była to bardzo nudna i nieciekawa pierwsza połowa.Jedny strzał oddał Mierzejewski,który zatrzymał się na słupku bramki ŁKS'u.Po przerwie, obie drużyny obudziły się i obejrzeliśmy ciekawe sytuacje.Jedną z nich niewykorzystał Denić,który w 58 minucie strzałem głową mogł dać ŁKS'owi prowadzenie.Jednak-Co się odwlecze to nieuciecze.To powiedzenia znalazło zastosowanie w tym spotkaniu.W 71 minucie,Hajto z rzutu rożnego płaskim podaniem odegrał do Żurawskiego ten podaje w pole karne do Denicia a ten strzela raz,piłka odbija się jeszcze od Majewskiego..dwa,i mamy prowadzenie!ŁKS poraz kolejny ratuje ten cichy bohater początku sezonu-Denić.Polonia od razu ruszyła do ataku.W 86 minucie kiedy wydawało się że Łodzianie zdobędą komplet punktów,trybuny wrzasneły-Kosmalski jest sam na sam z B.Wyparło..Kosmalski pada..sędzia wskazuje na wapno!Cóż za dramat ŁKS'u.Do piłki podchodzi Mąka..1:1! Polonia wykonała zadanie.Po ciężkim meczu na stadionie rywala wywalczyła 1 cenny punkt,a w Łodzi niedosty.
ŁKS Łódz 1:1 Polonia Warszawa (Dejan Denić 71' - Damian Mąka 87'(pen)
Pozostałe wyniki 5 kolejki:

Tabela ligowa po 5 kolejce:

Komentujcie oceniajcie
Pozdrawiam
1908TylkoTwój1922
Apr 24 2009, 11:07
Mam małą uwagę. Zawodnik , który strzelił bramkę w meczu z Polonią W to jest Dejan Djenić anie Denić , ale to mały błąd w patchu

.Pisz dalej ciekawa ta kariera jest.
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ Apr 24 2009, 12:11)

Mam małą uwagę. Zawodnik , który strzelił bramkę w meczu z Polonią W to jest Dejan Djenić anie Denić , ale to mały błąd w patchu

.Pisz dalej ciekawa ta kariera jest.
Hehe no prawda

Dzięki za uwagę
1908TylkoTwój1922
Apr 24 2009, 11:39
Kiedy następny mecz

?
6 KOLEJKA EKSTRAKLASY:ŚLĄSK WROCŁAW 0:1 ŁKS ŁÓDZ

Świetne widowisko na stadionie Śląska-taki mecz chcieli oglądać zarówno kibice miejscowego klubu jak i goście z Łodzi.Nie zawiedli się.Prawdopodobnie miał być calkowicie pod dyktando gospodarzy..ale niekoniecznie dziś.Od początku spotkania oba zespoły grały bardzo szybką piłkę i niektóre akcje mogły się naprawdę podobać.Już w 20 minucie po faulu Fojuta,zawodnik ŁKS - Maciej Żurawski musiał opuścic na chwilę murawę.Okazała się to jednak lekka kontuzja i były reprezentant Polski musiał w 43 minucie zejść z placu gry.W jego miejsce zameldował się młodzian Bartosiewicz.Do przerwy bez bramek.W drugiej odsłonie tego spotkania,oglądaliśmy dużo zamieszania w okolicach pola karnego ŁKS'u.Piłkarze Śląska jednak niepotrafili wykończyć akcji.W 56 minucie wrzut z autu wykonuje piłarz ŁKS.Piłka trafia do Kascelana,ten odgrywa do Bartosiewicza który silnym strzałem z przed pola karnego pokonuje Banaszyńskiego.Niespodzianka na stadionie we Wrocławiu!1:0 prowadzi ŁKS!Po tej bramce piłkarze Ślaska byli zdeterminowani by przynajmniej wyrównać stan gry.Akcje za akcją marnował Vuk Sotirović.Mimo dużych starań wynik się niezmienił i ŁKS wywozi 3 punkty z meczu wyjazdowego.
Śląsk Wrocław 0:1 ŁKS Łódz (56'Bartosiewicz)

Pozostałe wyniki 6 kolejki:
EKSTRAKLASA: Transfery

Matusiak w Lechu Poznań?
Najprawdopodobniej to prawda.Jak ogłosił jego osobisty menadzer,piłkarz podpisze z Poznańskim klubem 2,5 letni kontrakt.Jeżeli ten transfer dojdzie do skutku,może być to jeden z największych hitów!

Kokoszka blisko ŁKS!
Jak podaje portal sport.pl,Adam Kokoszka wraca do Ekstraklasy!Według strony,piłkarz podpisze kontrakt z ŁKS Łódz który sprowadził już także Macieja Żurawskiego.O Kokoszkę walczą jednak także Lech,Polonia Warszawa i Zagłębie Lubin.
1908TylkoTwój1922
Apr 25 2009, 18:53
Nie wiesz może jakim program edytuje się tryb kariery , bo w okienku chcę zrobić pare transferów klubom i takie najważniejsze opiszę na forum , ale to dopiero jak będę miał okienko.
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ Apr 25 2009, 19:57)

Nie wiesz może jakim program edytuje się tryb kariery , bo w okienku chcę zrobić pare transferów klubom i takie najważniejsze opiszę na forum , ale to dopiero jak będę miał okienko.
Szczerze?? Niemam pojęcia
1908TylkoTwój1922
Apr 25 2009, 19:56
szkoda.
EDIT : ja juz wiem czym. PRO EVO EDITING STUDIO.
Postanowiłem wymyślić coś nowego. Będe grać Ligę Europejską(lub coś w ty rodzaju) łks'em.Będzie to rozgrywka 32 zespołów, każda para rozegra 2 mecze-rewanże. Tylko niewiem czy będe grać jedną Polską drużyną czy innymi.Prawdopodobnie będzie jeszcze Wisła,Legia itp. Jak uważacie?
mariolazi
May 2 2009, 06:14
Ładnie prowadzony blog, fajnie wyglądają te relacje z ekstraklasy. Na Twoim miejscu bym chyba nic nie kombinował ze zmianą ligi, walka ŁKSem o jak najwyższe miejsce ma swój urok
Głosujcie w nowej ankiecie!
EDIT:Czas do 17.40 potem zapadnie decyzja. Zapraszam!
Robert_1908 łks
May 2 2009, 11:15
ciekawa ta liga

a i kiedy następny mecz?
No i widze że coś mało osób zagłosowało.. ;/
7 KOLEJKA EKSTRAKLASY:ŁKS ŁÓDZ 1:1 KORONA KIELCE

Faworytem spotkania na stadionie w Łodzi był oczywiście ŁKS.Łodzianie wygrali ostatni mecz ligowy ze Śląskiem we Wrocławiu 1:0,a Korona tylko zremisowała bezbramkowo z Chorzowskim Ruchem.Bramka padła bardzo szybko,mało kto się tego spodziewał.W 2 minucie Kujawa podał piłkę w pole karne do Djenicia a Serb skierował ją do siatki.Djenić tym samym zostaje najlepszym strzelcem Łódzkiego zespołu.W dalszej części meczu Korona próbowała jakoś rozmontować obronę gospodarzy,jednak z mizernym skutkiem.Szanse zaś na podwyższenie wyniku miał Drumlak.Kiedy wydawało się że ŁKS zdobędzie komplet punktów Korona zdobyła bramkę na wagę remisu.W pole karne dogrywał Sobolewski a piłkę głową w bramce umieścił Konon.A więc remis, remis szczęśliwy dla Korony.
ŁKS Łódz 1:1 Korona Kielce ( 2' Djenić - 77' Konon )

Komentujcie i oceniajcie
Pozdro
Robi1908
May 3 2009, 14:56
fajna karierka kiedy następny mecz ? ?
EKSTRAKLASA: Czy trener odejdzie? 
Po bardzo dobrych wynikach ŁKS w Ekstraklasie, o młodego trenera Łodzkiego klubu pytają kluby z zagranicy.Poważnego zainteresowania szkoleniowcem nie ukrywa Francuski FC Lorient, ale pytali również inni m.in. zespół Irka Jelenia AJ Auxerre oraz zespoły z Anglii.Co zrobi trener ŁKS? Czy odejdzie? A może zostanie i wraz z ŁKS'em będzie wciąż piął się w górę tabeli? O tym przekonamy się już niebawem!
Robi1908
May 5 2009, 12:39
Bardzo dobry blog
fajnie prowadzisz ŁKS ŁÓDŻ itp
Tylko moja kariera nikogo nie interesuje
EKSTRAKLASA: ODRA WODZISŁAW 0:1 ŁKS

Dziś w Wodzisławiu miejscowa Odra podejmowała ŁKS Łódz.Gospodarze byli niezwykle podbudowani ostatnim zwycięstwem ligowym nad Lechem Poznań.ŁKS liczył jednak na dużą zdobycz punktową.W składzie Łódzkiej drużyny zabrakło kontuzjowanego Macieja Żurawskiego którego zastąpił Adam Czerkas.Mecz od początku układał się dobrze dla gości.W 15 minucie dośrodkowanie Kujawy wykończył własnie Czerkas.Była to bramka niezwykłej urody-strzał z woleja prosto w okienko bramki.Po kilku minutach zaatakowała i Odra ale Korzym nie potrafił odpowiednio się zachować na polu karnym przeciwnika.Do przerwy 0:1. W drugiej połowie kolejne okazje bramkowe mieli zawodnicy ŁKS.W 63 po wrzutce w pole karne Czerkas minimalnie chybił celu.Mimo to mecz zakończył się jednak mimimalną porażką gospodarzy 0:1.
Odra Wodzisław 0:1 ŁKS Łódz ( 15' Czerkas )
Zdjęcia meczowe:

Pozostałe wyniki 8 kolejki:

Love_Barcą ! !
May 5 2009, 16:29
piękne:P
mam pytanie jaro jak ty robisz takie screeny?
CYTAT(Love_Barcą ! ! @ May 5 2009, 17:33)

piękne:P
mam pytanie jaro jak ty robisz takie screeny?
Wchodzisz na Imageshack uploadujesz zdjęcie, potem jak juz się załaduje będziesz widział trzy linki w ramkach kopiujesz ten po środku (Thumbnail for forums1) wklejasz do posta i gotowe : >
Love_Barcą ! !
May 5 2009, 16:39
CYTAT(jaro9 @ May 5 2009, 17:39)

Wchodzisz na Imageshack uploadujesz zdjęcie, potem jak juz się załaduje będziesz widział trzy linki w ramkach kopiujesz ten po środku (Thumbnail for forums1) wklejasz do posta i gotowe : >
dzięki jesteś super Gośc
a też zajrzyj do mojej karierki moja liga by Love_Barcą ! !
i jak będziesz mógł to daj jakiś komentarz
Love_Barcą ! !
May 5 2009, 16:54
dzięki
EKSTRAKLASA: Trener odchodzi! Tego nikt się nie spodziewał! Trener ŁKS Łódz opuszcza klub już przed meczem z Wisła Kraków.Jego odejście było raczej przesądzone,ale zarząd klubu nie sądził że stanie się to tak szybko.
Władze Łódzkiego klubu chcieli za wszelką cenę zatrzymać "cudotwórcę" ale starania spełzły na niczym.
Prawdopodobnie na stanowisku szkoleniowca zastąpi go sam
Jerzy Engel!
Love_Barcą ! !
May 7 2009, 12:52
hmm ciekawe
zapraszam do mojej ligi też KOMENTARZE by się przydały
Love_Barcą ! !
May 7 2009, 14:43
ciekawie
zapraszam wasz do mojej ligi dużo nowych rzeczy
1908TylkoTwój1922
May 7 2009, 16:10
Fajnie , ciekawie lecz szkoda ze nie prowadzisz juz ŁKS'u

. Pozdro i wytrwałości w pracy

.
Love_Barcą ! !
May 7 2009, 17:24
o fajnie powtórka z wczorajszego meczu
ja oczywiście jestem za Barcą
mam pytanie jak się nagrywa Filmy ?
jak się to robi ze z PESA się na grywa filmy i potem jak wstawić na You Tobe ? i czy coś się za to płaci ?
proszę o pomoc

dzięki tylko nie wiem czy uda my się zrobic i mam takie programy
zapraszam do mojej ligi KOMENTARZE by się przydały

ale powtórkę nagrać z PESA ta jak leci powtórka i ją zapisać tak?
Nagrywasz programem Fraps. Potem konwertujesz media coderem i wrzucasz na YT( to nic nie kosztuje

)

Tryb:Liga Mistrzów
Gra:Pro Evolution Soccer 2009
Drużyna:KKS Lech PoznańZa chwilę przedstawienie koszyków po którym odbędzie się losowanie!
Liga Europejska ( będe grał Valencią)
TRANSFERY.pl
Z OSTATNIEJ CHWILI:Reprezentant Niemiec Phillip Lahm (na zdj. pow.) jest bardzo blisko przenosin do gorącej Hiszpanii,bowiem Valencia złożyła ogromną,jak dotąd nie ujawnioną ofertę za piłkarza Bayernu.Obrońce za wszelką cenę będzie chciał zatrzymać w swojej drużynie trener Monachijczyków Uli Hoeness,jednak nie będzie to łatwe.Sam zawodnik ostatnio wyraził chęć gry w Primera Division.Mówiło się wtedy o zainteresowaniu ze strony FC Barcelony.O dalszych gorących informacji na temat tego transferu będziemy państwa informować na naszym portalu.
komentujta i oceniajta ;p
lukasz44
Jun 27 2009, 08:39
Heh, skąd ja znam taką stronkę ... powodzenia
LIGA EUROPEJSKA UEFA: Dziś w Szwajcarskim Nyonie rozlosowano pary turniejowe Ligi
Europejskiej:
(na czerwono drużyny rozstawione w losowaniu)
Tottenham Hotspur vs Stade Rennes
Atletic Bilbao vs Tolouse FC
Villarreal CF vs VFB Stuttgart
OSC Lille vs Valencia CF
Dynamo Kijów vs Celtic Glasgow
Genoa CFC vs Spartak Moskwa
Lech Poznań vs Fulham Londyn
Panathinaikos Ateny vs Hamburger Sport Ferein
Ajax Amsterdam vs Wisła Kraków
Anderlecht Bruksela vs Everton Liverpool
Olimpiakos Pireus vs Zenit Sankt Petersburg
Bayer Leverkusen vs Aston Villa Birmingham
Galatasaray Stambuł vs AS Roma
Lazio Rzym vs Fenerbahce Stambuł
Paris Saint Germain vs Legia Warszawa
Herha BSc Berlin vs Benfica Lizbona
ZASADY GRY:
-32 zespoły,
-dwumecz: dom/wyjazd, awans do następnej rundy,
-zasada bramek na wyjeździe.
acm2108
Jun 27 2009, 13:50
Jak losowales te mecze? ; D
perONE
Jun 27 2009, 13:56
No jest kilka ciekawych meczów
CYTAT(acm2108 @ Jun 27 2009, 14:54)

Jak losowales te mecze? ; D
A takim jednym programem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.