Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 1001 Rzeczy, Które Chciałbyś Zobaczyć W Nowym Pesie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer News
Stron: 1, 2
Kettger
Herubq3

1. Polskiej na pewno nie będzie, reszta raczej tak. Chociaż dla mnie obojętne, czy będzie portugalska i holenderska.
2. I co, miałbyś przyjemność z takiej gry w szachy? Bo skoro nie dość, że ulepszysz obronę i zmniejszysz statystyki gwiazdom, to większość meczu spędzisz na mozolnych próbach prowadzenia wolnych akcji. Boooring...
3. To już akurat zależy od dystrybutora. Jeśli CDP ruszy swoje szanowne zadki i skontaktuje się z KONAMI, będzie. Jeśli oleje sprawę totalnie (jak przez dwa ostatnie lata, a w tym roku to już nawet napisów nie było) - nei będzie.
4. Najlepiej na nowym silniku.
5. Beznadzieja. Czy sądzisz, że np. na takim Camp Nou tysięczna grupka kibiców gości będzie słyszalna przy prawie sto razy większej publiczności z Katalonii ?
6. Dobry pomysł, ale żeby było coś ciekawszego do odblokowania, niż klasyczne drużyny ze zmienionymi nazwami piłkarzy...

Od siebie chciałbym jeszcze powrotu wyboru sędziów, a jeśli nie, to chociaż żeby byli oni prawdziwi, i ich kolor skóry odpowiadał rozgrywkom, jakie prowadzą. Nie to, żebym był rasistą, ale widzieliście kiedyś murzyna, prowadzącego mecz Ligi Mistrzów? tongue.gif

Paw3l3k92

1. Heh, nie zauważyłem tego wcześniej. tongue.gif
2. Wbrew pozorom byłby to dobry pomysł, który na pewno uatrakcyjniłby rozgrywkę. Pytanie tylko kto zgodzi się na takie coś? (chodzi tu o klub)
Paw3l3k92
Powinni też takie coś zrobić że np. zawodnik realu nie przejdzie do barcelony bo to wrogie kluby. Tak jest w fifie.
kksm
Nie wiem czy możliwe jest to do zrobienia, ale mogło by być, że 2 piłkarzy lepiej się rozumie tak jak np. garguła + matusiak lub boguski + brożek i wtedy gdyby taki brożek otrzymał piłkę od cantoro to by było wszystko normalnie, ale gdyby otrzymał kulę od garguły to statystyka skuteczność strzału i celność wzrosło by naprzykład o 5. Oczywiście na ekranie nic by się wtedy nie pojawiało i byłaby by to tak jakby ukryta statystyka powiązania między graczami, a wszystko było by niby normalnie.
unikat
Z korupcją troszkę zły pomysł bo to gra piłkarska ,a tu już w poważną sprawę wchodzicie smile.gif
Kettger
CYTAT(Paw3l3k92 @ Feb 24 2009, 15:10) *
Powinni też takie coś zrobić że np. zawodnik realu nie przejdzie do barcelony bo to wrogie kluby. Tak jest w fifie.

Mam lepszy pomysł! Klik ! ^^

Pewnie się ze mną zgodzicie w 100% - bardzo brakuje mi dogłębnego komentarza. Zauważyliście kiedyś, żeby jakikolwiek komentator wypowiedział nazwę jakiegoś klubu? Nie mówiąc już o komentarzach, dotyczących wykonawcy wolnego, czy strzelca bramki.
Wyborowy
Siema wszystkim mam takiego pomysła żeby w trybie Become a Legend grać klawią i myszką , żeby kamera byla taka jak w FPS-ach albo strzelankach wiecie z 1 osoby i żeby myszką się obracało widok i wogóle lewym przyciskiem strzelało prawym podawało a sterowanie zawodnikiem W A S D . A jeśli chodzi ogólnie o nowego pesa to chciałbym żeby zawodnicy mieli więcej no tych...yyyy zachowań , ruchów żeby to trochę żywsze było a pomysly naszego angielskiego kolegi bardzo fajne i duży szacun za te obrazki.
Bulwion
1.zeby mozna bylo zmieniac boiska np. kupowac takie boiska kosmiczne
2.zeby byly do odblokowania pliki ze np. byla by druzyna politykow albo jakies postacie z horrorow Jason biggrin.gif Fredi Kruger
Iwan10
1.Zmienić tryb Master League żeby był mniej więcej jak w fifie(sponsorzy jedenastki miesiąca itp.)
2.Więcej lig!!
3.Więcej stadionów
4.Sklepik fana(można by było kupować nowe buty i piłki itp.)
5.Lepsi obrońcy i bramkarze żeby było trudno strzelić bramkę
6.Poprawić "lobowanie" bo jest beznadziejne (np: chciałbym móc lobować z połowy boiska oczywiście było by to bardzo trudne)
7.Więcej tricków
to narazie tyle jak sobie coś przypomnę to zapodam biggrin.gifsmile.gif
PoZdR.
Graczyk
Żebyw trybie kariery można było zmieniać klub tak jak sie zmienia trenerów. np. nie spisuje sie w chelsea to mnie wyleja i musze szukac klubu w innej lidze lub druzynie, a 2 to zeby mozna bylo grac kariere wszystkimi ligami w pesa a nie tylko 4
slawius1
- hitboxy jak piłka trafia w rękę to jest ręka
- brak przenikania, bo to naprawdę wkurza, jak strzelasz w bramkarza a piłka przechodzi przez jego nogę czy brzuch (nie zawsze ale zdarza się)
- więcej animacji
- co ja mówię - TONY nowych animacji a nie kilka i wielkie świeto z tego powodu w konami
-w BaLu, żeby nie oglądać całego meczu tylko, np wejść na rozgrzewkę albo grac dopiero od którejś tam minuty
- ogólnie dopracować BaL, ML (zawsze tylu świetnych piłkarzy nie jest kupowanych przez kompa - jakieś łamagi po 32 lata i staty koło 70-80 to tak)
- więcej lig - przecież nie muszą być licencjonowane od tego są fani wink.gif
- gejmpley po raz 300
siano
CYTAT(Paw3l3k92 @ Feb 24 2009, 15:10) *

Np. Hierro, Vieri, Pirlo, Meazza i wielu, wielu innych?biggrin.gif

Co do mojej wizji.
Może wpierw kilka założeń.

KONAMI jak ognia wystrzega się zmian, które (w ich mniemaniu) mogą się komukolwiek nie spodobać. Ergo, KONAMI drepcze w miejscu i zamiast swój produkt zmieniać - modyfikuje go. Do tego dodajmy ich całkowite zamknięcie się na głosy fanów i wychodzi obraz nędzy i rozpaczy, porównywalny do działań EA Sports, kiedy to Fifę robili Kanadyjczycy.

Z wielu wymienionych przez Was postulatów, realnie spojrzałbym na dwa:

1. Poprawiony trening
  2. Przywrócenie community mode

Smutne to mocno, ale nie sądzę, aby KONAMI zechciało dać nam w tym roku cokolwiek więcej.
Tolek
Siano - Śmiem się nie zgodzić. Nam wszystkim najbardziej zależy na dobrym gameplayu. A ten zmienia się z każdą częścią, i w 2010 zapewne też się zmieni. Pytanie tylko, czy na lepsze, czy na gorsze? Bo Konami ma zwyczaj przeginania bagiety w drugą stronę... Rozsądek podpowiada, że po latach takich zabiegów, takiej huśtawki powinien znaleźć się złoty środek. Ale, jeśli Konami dalej będzie stosować metodę "krok w przód, 2 kroki w tył", to ja coraz poważniej myślę nad Fifą. Jednak możemy mieć nadzieję, że Gameplay będzie lepszy smile.gif.
cypress.amaru
a mnei wczoraj tak jakos naszlo podczas ogladania meczu
ze moze by tak rozszerzyc atrybuty pilkarzy o wiecej cech psychicznych
tak jak w football manager mamy mental attributes
mysle ze jakby dobrze to wykonaac to rozgrywka zostala by w genialny sposob urozmaicona
who_me
- nowy engine graficzny

- nowy engine fizyki

Jezeli Konami nie zrobi gry praktycznie od zera to nawet nie ma co myslec o przegonieniu konsolowej fify.
siano
CYTAT(Tolek @ Mar 10 2009, 12:35) *
Siano - Śmiem się nie zgodzić.

Ale odnośnie czego konkretnie się nie zgadzasz?smile.gif
jacekz40
huh.gif A ja za duperelkami, upiększaczami gry nie jestem, w nowej wersji najważniejsza ma byc grywalność. PES ma cały czas jeden wielki mankament mało lig! I to jest do poprawy - wiecej lig a najlepiej chociaż dladwóch wybranych 1 i 2 liga z mozliwością awansów, spadków, to byłoby super granie w trybie ligi.
lowrider
1. Wyświetlanie w czasie meczu co jakiś czas statystyk tak jak w TV (posiadanie piłki, strzały), porównywanie 2 zawodników grających dla różnych drużyn (% celnych podań itp)

2. Poprawienie systemu dośrodkowań w rzutach wolnych (coś jak mniej więcej w PES 4)

3. Zwiększenie poziomu trudności.

jak coś jeszcze wymyślę to dopiszę
Artek
Hmm, myslę ze wykonywanie autow jest dosc nie realistyczne. Obejrzycie sobie chociaz kawalek byle jakiego meczu i zobaczcie jak wykonuje sie tam auty.
Cooltys
Dzisiaj w nocy Konami oficjalnie potwierdziło zmianę silnika graficznego PES 2010. W nowej odsłonie pojawi się zupełnie nowy, bazujący na pes3 i pes5 silnik. Oczywiście z dużo lepszą grafiką niż wcześniej wymienione PESy. Oficjalnie też KCET przeprosił wszystkich wiernych klientów, za dwie poprzednie odsłony PESa, które nawet ich zdaniem, nie były warte tak wielkiego tytułu jak PRO EVOLUTION SOCCER.

Została wykonana też lista zmian, które NA 100% (!!!) Konami zamontuje w następnej odsłonie PESA smile.gif :

- Powrót pana mówiącego przy "press any button" tytuł gry. (Pro Iwoluszyn soker wink.gif )
- Zwolniony gameplay i usunięty efekt "lodowiska".
- 15 różnych, nowych rodzajów biegu. Dodatkowo największe gwiazdy zostaną dopracowane indywidualnie.
- Powrót do robienia różnych zwodów prawym analogiem.
- Przy nowym silniku maksymalnie zredukowano problem przenikania zawodników, a także przedmiotów martwych takich jak bramka, bandy itp.
- Wybór sędziego przed meczem (różne style sędziowania)
- 30 nowych animacji ruchu dla bramkarzy
- normalne rękawice bramkarskie
- dodatkowe ligi (a,b,c,d...) podobno ma być 10 pustych !!
- tryb online odwrócony do góry nogami. Zrobiony od podstaw i funkcjonujący idealnie nawet przy pojedynkach 10 vs 10.
- W trybie online pojawi się też opcja "For kids" gdzie będziemy mieli do wyboru 3 drużyny : FC Barcelona, FC Barcelona i FC Barcelona. Kiedy podamy piłkę do Messiego, nie będzie się dało jej odebrać.
- W czasie meczu online będziemy mogli 3x skorzystać z opcji "lagowanie na życzenie". Wystarczy to odpalić a przeciwnik zobaczy piłkę i Twoich zawodników dopiero w bramce smile.gif.
- Gdy zabierzemy piłkę C Ronaldo, ten natychmiast się przewraca.

Pozostaje tylko czekać !
erni13
Pff, te 3 ostatnie powiedziały prawdę ,że to fake ;P

Kubbas
Nie mów ;>
Filippo123321
Naoya Hatsumi z PES Productions oficjalnie zapowiedział kolejną odsłonę cyklu Pro Evolution Soccer. Ujawnił również, co zaoferuje najnowsza część tej serii gier sportowych.

Chcemy, by Pro Evolution Soccer 2010 stał się jak najbardziej przyjazny dla użytkownika
. Produkcja będzie wyglądała lepiej, będzie się w nią wygodniej grało i będzie odzwierciedlała prawdziwą grę w piłkę nożną na tyle, na ile tylko pozwala współczesny sprzęt
– powiedział Naoya Hatsumi, producent PES Productions (oddziału Konami odpowiedzialnego za serię Pro Evolution Soccer).

Czego możemy się spodziewać po najnowszej odsłonie cyklu gier sportowych od Konami? W skrócie:

* bardziej wszechstronnej gry bramkarzy,
* usprawnionych animacji dryblingu i strzałów,
* bardziej dopracowanych stadiony,
* realistycznych reakcji publiczności zależnych od tego, co dzieje się na boisku,
* wielu usprawnień w sieciowych rozgrywkach,
* licencji na Ligę Europy UEFA,
* lepszego wykorzystania rozgrywek w Champions League,
* indywidualnej charakterystki każdego piłkarza.

Poza tym twórcy zapowiedzieli, że do ich tytuły będą pojawiać się liczne dodatki i uzupełnienia.

Pro Evolution Soccer 2010 zadebiutuje tej jesieni na następujących platformach: PC, PlayStation 2, PlayStation 3, PSP i Xbox 360.

Zródło: http://pccentre.pl/news/show/Pierwsze_info...r_2010/id=18713
Vpr
Huczne zapowiedzi, a będzie jak zwykle...
Pozatym co przedmówcy już pisali marzą mi się kilka innych rzeczy, których zapewne nigdy w Pro Evo nie zobaczę:

- po pierwsze, realistyczne faule i kontuzje - żeby mogło dochodzić czasem (względnie rzadko) do naprawdę groźnych, acz realnych sytuacji, takich jak np. zderzenie Henry'ego z Buttem w spotkaniu Barcelony z BM. Myślę nawet o drastycznych wypadkach a'la Eduardo czy Cech. Choć w tym pierwszym wypadku nie mogłoby to być dokładnie odwzorowane (scena zbyt drastyczna) to np. tłum lekarzy klubowych wokół ofiary takiego wypadku i przerażone twarze reszty piłkarzy podniosłyby realizm. Teraz kiedy zawodnik łapie kontuzję trzyma się chwilę za nogę a potem opuszcza boisko na noszach lub (w wypadku zmiany) człapie do linii o własnych siłach.

- po drugie, skoro już jest licencja CL, dobrze byłoby jak najwierniej odwzorować relację - brakuje mi na przykład przed meczem, gdy piłkarze się rozgrzewają, zbliżenia na najskuteczniejszego zawodnika danej drużyny w tych rozgrywkach, tak jak w TV - Nazwisko, liczba goli, liczba występów, celność podań itp.

- po trzecie, być może najistotniejsze, dwa "modele" gameplay'u - arcade i symulacja. Nie wiem jak inni, ale ja choć cenię sobie realizm, lubię czasem pograć ze znajomymi "na luzie" - bramki padające z dalszych odległości, niekiedy z komicznych wręcz pozycji, piłka częściej trafiająca w słupki, poprzeczkę, itp. Słowem, to co w FIFie, ale jednak w PESowym klimacie, to byłoby świetne biggrin.gif

- 4, totalna pierdółka poprawiająca tylko jakość oprawy, taki drobiazg w sumie - żeby piłkarze w "bazie danych" mieli osobno wpisywane imiona i nazwiska. Kiedy pokazywane są przed meczem składy i ustawienia zespołów, na planszy z ustawieniem mamy wzór NAZWISKO NR, ale już na planszy z "listą" graczy jest to NR IMIĘ NAZWISKO. Pozatym kiedy zawodnik strzela gola, też na "belce" u dołu ekranu mamy np. "25 EMMANUEL ADEBAYOR" a nie "25 ADEBAYOR".
Możecie mnie nazwać wariatem, zapewne zgodnie z prawdą, ale ja naprawdę przywiązuję wagę do takich szczególików biggrin.gif Tak, wiem, powinienem się chyba leczyć tongue.gif
Tomaszzz
Powrót do prawdziwego gameplaya. Reszta mi tito. Może nie być muzyki, ładnych menusów, super trybów, publiczności, sędziów bocznych, super filmików, licencji, mega-update'ów przez neta, patchów etc...
kchmarzynski
- Nowe, bardziej "europejskie" menu, a nie japońskie "wycinanki",
- Możliwośći w BaL:
+ Możliwość kupienia nowych korków, dodatków (opaski, kolczyki, domy, samochody, ubrania, etc.),
+ Możliwość trenowania stałych fragmentów gry (tak jak to miało w PES?-nie pamiętam już, ale chciałbym znów móc celować w kółka-tarcze, żeby zdobywać punkty),
+ Możliwość wyboru sposobu cieszenia się po strzeleniu gola (mianowicie, chodzi mi o to, że wybieramy 2 podstawowe typy, a podczas meczu po strzeleniu bramki, naciskamy odpowiedni przycis, który odpowiada sposobowi cieszenia sie. Np. X to 1 typ, O to 2 typ, a L1 to typ losowy. Jest tak w NHL),
+ Możliwość odejścia z klubu w każdym momencie i stanie się wolnym zawodnikiem,
- Możliwości w Master League:
+ Więcej lig i drużyn!,
+ Możliwość zmiany drużyny,
+ Wprowadzenie Zarządu Klubu, który może nas zwolnić (tak jak w FIFA),
+ Możliwość dodatkowego wynagrodzenia, lub prezentów dla zawodników.
+ Możliwość wpływu treningu na umiejętności zawodników.
Becky
A ja mam coś co chyba jeszcze nie zostało wymienione ;p Mianowicie chciałbym aby twórcy z KONAMI zadbali o charakterystyczną oprawe meczu w każdym trybie, co wiąże się również z większą ilością animacji ,a najnowszy pes pod tym względem jest ubogi i nie ma co się oszukiwać.Nawiązując do tematu oprawy, to mogli by również pokusić się o licencje na turnieje . Wiem że to nierealne ale miło by było sobie zagrać Mistrzostwa Świata w RPA z ładną oprawą meczową , realistycznymi sędziami,jak i  stadionami na których owe Mistrzostwa będą ryzgrywane. Niestety marzenia .  sleep.gif Mimo wielu narzekań , wierze że kolejna seria PES`a sprosta naszym oczekiwaniom . Może nie w 100 % , ale licze że choćby w 70 % ; )
Tolek
CYTAT
W majowym wydaniu francuskiego OPM (Official PlayStation Magazine) pojawiło się kilka informacji dt. PES 2010, które publikujemy dzięki uprzejmości
ThomasGOAL.
Praca zbiorowa
Podczas prac nad Pro Evolution Soccer 2010 powstały małe grupy twórców, specjalizujących się w danych dziedzinach. Zrezygnowano z formy "pospolite ruszenie" na rzecz "każdy sobie...". Ma to spowodować, iż poszczególne elementy będą lepiej dopracowane, a współpraca pomiędzy małymi zespołami ma być jeszcze lepsza.

Stałe fragmenty
O nowym systemie rzutów karnych już wspominaliśmy. Teraz nieco więcej. System wykonywania jedenastek zaczerpnięto z wersji dla Wii. Mamy więc możliwość precyzyjnego ustalenia miejsca gdzie chcemy uderzyć (odpowiedni kursor, który oczywiście można schować przed żywym przeciwnikiem), ustalenia siły i modlitwy o to, aby nasz grajek dobrze wykonał wydane mu polecenie.
Nową wiadomością jest to, że przy pozostałych stałych fragmentach gry, będziemy mieć możliwość przemieszczenia naszych piłkarzy (i to znowu ukłon w stronę Wii)!
Podczas rzutów rożnych, dla przykładu, będzie można nakazać wysokiemu obrońcy wbiegać na krótki słupek (a taki Wasilewski np.).
Brzmi wyśmienicie, ale nie ukrywam, dla mnie jest to zapowiedź nowej jakości w grze "turniejowej" - sępienie na stałe fragmenty. Obym się mylił.

Cieciem być
Master League (kiedyś flagowy tryb gry) ma zostać wzbogacone o opcje zarządzania klubem (zgadnijcie w stronę której wersji PES jest to zwrot...). Dodatkowo ma nastąpić integracja z Champions League.

Symulacja
KONAMI w tym roku nie mówi już o robieniu gry piłkarskiej. Oni, według swojego mniemania. robią symulator piłkarski. Ta czcza (moim zdaniem) deklaracja wymaga od nich wielu poprawek. Mamy otrzymać więc:
dryblingi
animacje
postawy obrońców
strzały

I ogólna, nadal dla mnie szokująca, płynność.

UPDATE

Teamvision 2.0
Druga odsłona tyleż innowacyjnego, co ciężkiego do zauważenia, systemu kontroli sztucznej inteligencji, ma być jeszcze lepszy. Odpowiednie algorytmy mają odpowiadać za współpracę lini pomocy i obrony w rozbijaniu ataków przeciwnika. Obie formacje mają się wzajemnie uzupełniać, co znacząco zwiększy ich skutczność.
Drugim ważnym aspektem jest system, który odpowiednio każe reagować przeciwnikowi w zależności od tego, jaki zawodnik jest przy piłce. Pozwoli to defensywie odpowiednio wcześniej przygotować się na ewentualną wrzutkę w pole karne, lub zupełnie zingorować kolejny bezproduktywny drybling CR7 (czy też CR9), bądź z kolei odpowiednio szybko ukrócić posiadanie piłki w wykonaniu Messiego.

Sprawa Polska
Każde kolejne doniesienie o PES 2010 umacnia nas w przekonaniu, że "sprawa polska" będzie miała swój pozytywny finał. Jaki?
Tryb Community

Pełna kontrola
Ponownie KONAMI czerpie z wersji na Wii. PES 2010 ma nam umożliwić wysyłanie graczy w wybrane sektory boiska. Pozwoli to na bardziej taktyczne podejście i ma zupełnie zmienić oblicze gry.
Oby tylko nie zabiło grywalności.

Szaleńcza atmosfera
Tak, mają być lepsze przyśpiewki. Tak, atmosfera przedmeczowa ma się udzielać także zawodnikom.

Dziewicze piękno
No, nie takie może dziewicze, gdyż nowego engine nie będzie. Będzie za to masa świetnie wykonanych twarzy (tak twierdzi OPM, nie My), genialne efekty świetlne i ogólnie pojęty skok jakościowy w grafice.

Władza ludu
Na koniec największe, w moim mniemaniu. zaskoczenie i jednocześnie pozytyw, o jakim mowa w zapowiedziach nowego PES. KONAMI jawnie mówi o otwarciu się na głosy fanów. Brzmi to może sarkastycznie, ale prawda jest taka, że gdyby uczyniono to cztery lata temu, obraz naszej ukochanej serii byłby dziś zgoła odmienny.

No, to wszystko daje podstawy do pozytywnego spoglądania w przyszłość.

Oczywiście, podobnie było przed PES 2009, miała być wielka rewolucja, powrót wielkiego gameplaya etc. A nie wyszło.

Jednak tym razem optymizmem napawają wieści o organizacyjnych zmianach w Konami, zmianie podejścia, i otwarciu na głosy fanów - co widać choćby w wątku trybu community smile.gif.
darch
Oczywiście najważniejszy jest gameplay fizyka poruszania się zawodników ,przyjmowania ,prowadzenia piłki strzałów ,imo rozwinięcie tego pes 3 <pes 5<we9LE <oby pes 10
ale błagam niech nie zapomną o
-zmianie kąta nachylenia kamery w wersjach na konsole XO PS3 (posiadacze dobrych pctów mają kitserwer),po prostu zapomnieli o tak ważnym elemencie znaczącym dla gameplayu
przy nachyleniu kamery przecież widzimy akcję w 3 wymiarach lepiej widać akcję to gdzie stoi bramkach ,po prostu jak w tv
przecież stare nachylenie kamery było zajebiste dawało szersze pole widzenia jak dośrodkować itp ,teraz jest tragedia widzimy bramkarza i praktycznie pionową linię bramki na np.wide ,nie widać odległości między zawodnikami co jest przecież tak istotne
a cwaniaki z konami chcieli zaoszczędzić na grafice i usuneli nachylenie sad.gif
Rabbit_FCB
Ja natomiast chciałbym by zostały wyłączone wszystkie automatyczne zagrania ( gram na semi - assisted i często dochodzi do sytuacji, gdy do bezpańskiej piłki dochodzi mój zawodnik, i jeśli to nie ja nim steruję to w 90 % przypadków poda w jakieś bezsensowne miejsce

Druga sprawa to stroje sędziów... Często jak gram Barcą albo Realem w stroju wyjazdowym to sędziowie mają ciemny strój...często przy szybkiej akcji próbuję "podać" do niego

Oczywiście o czymś takim jak lepsza praca obrony i bramkarza nawet nie wspominam
saluch
kiedy można się spodziewać jakiegoś gameplaya? ewentualnie nowych informacji?
ProEvoX360
Ja oczekuję że nie będzie można przejść boiska messim czy ronaldo co prawdopodobnie się zmieni. Poza tym chciałbym powrotu do trybu online znanego z pesa 6, chodzi mi to o tworzenie grup, turnieje, możliwość pisania podczas meczu...
biggala2310
Poza tymi rzeczami o których już pisaliście, ja bym dodał 3 nowe umiejętnośći.
Kreatywność - czym większy poziom tym częściej zawodnik decydował by się na niekonwencjonalne zagrania, umiejętnośc ta by mogłą być odpowiedzialna także za przegląd pola.
Pracowitość - tego zdecydowanie brakuje w PESie, jest podobny trochę teamwork, ale to jednak spora różnica.
Koncentracja - bardzo ważna dla bramkarzy. Na przykłąd kiedy bramkarz przez większość meczu nie ma nic do roboty, a ma niski poziom koncentracji, popełnia w końcówcę głupi błąd. Dla graczy z pola też bardzo ważna, przede wszystkim tych ze stref obronnych.
Ptaszek
juz tyle wypisaliscie ze nie ma wsumie co ;D
to moze zeby czas sie nie zatrzymywal gdy pilka wyjdzie na aut lub rozny ? biggrin.gif
I np jak by w ML byly sparingi przed rozpoczeciem nowego sezonu to by grali bez nazwisk na koszulce jak to jest naprawde i w tym wypadku odrazu by mogli wymieniac sie koszulkami itp ;-)
IronTiga
ja widzę tylko jedno rozwiązanie: powrót do takich części serii jak PES3 i PES5 (jaka piękna była by fuzja tych dwóch części), tylko ze podane nie jako odgrzewany kotlet, ale jako świeża i wyśmienita potrawa w nowo-graficznym sosie wink.gif

ale przy PES2010 to już chyba marzenia, bo po screenach i przeróżnych trailerach widać że będzie to odgrzewany PES2009 dry.gif
TommyD88
A mi się marzy od wielu lat, by Konami wreszcie poszło po rozum do głowy i potworzyło pełno wolnych slotów na ligi. Jak wiadomo i tak w przeciągu 2-3 dni od premiery mamy już OFa z oryginalnymi nazwami i Bundesligą w grze, a gdyby tak można by było dodawać do 10-12 lig gra też byłaby na bank ciekawsza i pozostawiała więcej możliwości edycji. Chcesz pograć w Championship? Odpalasz drugą ligę angielską, chcesz pograć w ligę polską? Proszę bardzo. Teraz, aby cieszyć się takimi "możliwościami" trzeba instalować miliony patchy na grę, co zajmuję pełno czasu i miejsca na dysku.

Co do pomysłów zawartych w pierwszym poście to wszystkie na tak, szczególnie element Simowski w BaLu. Trochę bez sensu walczyć o najwyższy kontrakt, skoro i tak to nic nie dawało...
Ujmeny
1001 rzeczy? Niech Japończycy napiszą dobrą grę, raz na trzy lata by wypadało.
Seba_maliszewski
W nowym Pesie chciałbym ujrzeć gameplay podobny do tego z Pesa 6 oraz tryb Master League taki jak Tryb Menadżerski w Fifie (dzięki bogu będą prawdziwe pieniądze a nie Pes punkty)
Denisignatov
Filmiki z tej serii zaczynaj± siк robiж nudne... Brakuje tylko filmu o tytule "10 powodуw dla ktуrych nie powiniene¶ ogl±daж filmуw z serii 10 powodуw... ". Moїe pomysіy i dobre ale co za duїo to nie zdrowo jak mawia stare powiedzonko.
Вот к стате и анекдотец smile.gif Первая заповедь студента:
“Во время лекций в аудитории не забудь всё время иметь перед собой учебник, чтобы шум от удара лбом о парту не разбудил сладко спящего рядом соседа и не привлёк чрезмерного внимания лектора. Это позволит достопочтенному профессору закончить свой блистательный монолог, a также избавит вас от необходимости обратиться к лицевому хирургу или зубному.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.