Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: 1001 Rzeczy, Które Chciałbyś Zobaczyć W Nowym Pesie
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer News
Stron: 1, 2
Bakel
Użytkownik o nicku dracuanh_ na łamach forums.evo-web.co.uk zainicjował bardzo interesującą dyskusję : "1001 things I want to add to PES". Używając kliku fajnych, fotoszopowych tricków przedstawił swoją wizję nowego PESa, którą możecie zobaczyć poniżej:

PES2009 z zaimplementowanym trybem LAN

Gracz może zadecydować czy chce puścić piłkę między nogami bramkarza
W tym celu należałoby nacisnąć Kwadrat+Trójkąt+Kierunek. Powodzenie strzału zależałoby od parametrówShot Technique i Shot Accuracy.

Przywrócenie wyboru kąta kamery

Przywrócenie PES Shop!

Odblokowanie butów

Odblokowanie piłek

Możliwość wykorzystywania pensji zarobionej w trybie Become a Legend

Nowa "cieszynka" a'la Kaka

A jakie są Wasze pomysły co do kierunku ewolucji serii?

Zapraszam do dyskusji
empek
Fajnie by było jak w Ml Można było zmieniać drużynę i zawodnicy sami by się tworzyli jak jest w mangerach ze po 6 sezonach nowe gwiazdy itd No i wszystkie ligi graja a nie tylko 4 czy 5 smile.gif
Norbi91
Mozna by zmienic el. LM w trybach BaL/ML. Zamiast grup jakie sa aktualnie w grze zrobic dwu mecze.
W trybie BaL w oknach transferowych mozna by rozgrywac mecze treningowe/trening jak w PES 4 (biegalo sie miedzy pacholkami itp.).
Mozna by troche dopracowac kamere Vertcial Wide. Jakby sie tak nie bujala latwiej by sie biegalo. Mozna tez dodac kamere z wiekszej odleglosci niz Wide. Na razie tyle tongue.gif
Kettger
Moim zdaniem PES nieco zatracił swój klimat. Nie wiem jak Wam, ale mi strasznie przeszkadza cisza na trybunach po zdobyciu bramki. Nie ma już tej radochy, która kazała grać mecz za meczem (PES 3), gameplay też trochę słaby... w/g mnie, to gdyby zrobili całkowicie nowy, poprawili grafę i zmienili trybuny, to by mi w zupełności wystarczyło. Niech nawet ML pozostanie takie samo, ale żeby gameplay powalał ! Niech to będzie powrót godny mistrza.

Pozdrawiam. smile.gif
Remas
Powinna być kamera transmisja ulepszona . Taka jak w FIFA 09 i starszych
mibats
A jak dla mnie nowy PES powinien iść przede wszystkim w stronę symulacji- popatrzcie jak teraz gra się piłką- podanie za podaniem, za każdym razem z obrońcą na plecach, to dopiero byłaby miodność rolleyes.gif

Do tego spróbować jakoś ograniczyć przechodzenie graczy w masterlidze- cristiano ronaldo w RC Lens? No bez jaj...
Kamilbialego
Ciekawe jak on wykombinował te screeny?
kamilolos123
Tez jestem ciekawy. Ale te nowe ulepszenia zdecydowanie poprawily by sęs gry.
erni13
Mi się marzy coś takiego:Wiele lig,(w których nie ma prawdziwych piłkarzy[Można by było je ukrywać],i patchami zmieniać na prawdziwe)co by dało licencje a'la FIFA.Więcej slotów na przyśpiewki i powrót gameplayu z PES 6(Oprócz strzałów z bliska.)
nt7
Przede wszystkim mozliwosc zmiany druzyny w ML, duzo slotow na ligi, gdzie patch-makerzy robiliby ligi, fikcyjni pilkarze w miesce emerytowanych, a nie w kolko macieja te same nazwiska. No i ewolucja gameplayu zeby bylo coraz trudniej, jeszce wiecej kombinowanych akcji
lukasz_vlk
- wprowadzenie rozgrywek na hali
- zrobienie co najmniej 2.ligi w Hiszpanii, Anglii, Włoszech
- zdobywanie punktów w BaL, tzn.
* by poprawić drybling biegalibyśmy z piłką między pachołkami, na wyższych poziomach utrudniali by nam to inni piłkarze. etc., tryb byłby o wiele bardziej grywalny
- sytuacje losowe, w których na boisko wbiegał by kibic
gavi
Moim zdaniem Konami powinno wrócić do pes 4 i 3. Czemu? Pamiętam jak zaczynał się mecz w tych częściach pes-a i race które leciały z trybun za bramki było to bardzo realistycznie szczególnie gdy się gra mecz ligi włoskiej czy... polskiej wink.gif
Drugim aspektem tez kibicowskim jest doping, fajnie by było aby gdy jest doping na meczu słychać by było kibiców obu drużyn. W PES słychać doping ale w jednym momencie słychać tylko doping jednego teamu a pamiętam jak w fifie 2003 słychać było doping obu ekip.
Po 3 po strzelonym golu aby piłkarze gdy się "jarają" podbiegali pod sektory swoich kibiców. Np. tacy gracze jak Totti, Terry, Raul.
Ps. bardzo mało grałem pes-a 2009 więc jak te aspekty są w najnowszej części pes-a a ja ich nie zauważyłem to z góry przepraszam.
pozdro.
JuveR
CYTAT(lukasz_vlk @ Jan 5 2009, 19:48) *
- wprowadzenie rozgrywek na hali
- zrobienie co najmniej 2.ligi w Hiszpanii, Anglii, Włoszech
- zdobywanie punktów w BaL, tzn.
* by poprawić drybling biegalibyśmy z piłką między pachołkami, na wyższych poziomach utrudniali by nam to inni piłkarze. etc., tryb byłby o wiele bardziej grywalny
- sytuacje losowe, w których na boisko wbiegał by kibic

Może najpierw niech dobrze zrobią najmocniejsze ligi a później biorą się za drużyny drugoligowe. Już nie skomentuję tej ostatniej pauzy tongue.gif
Jak dla mnie to poprawić zdecydowanie gameplay ("szósteczka" to było to). Reszta może być. Może tylko drobne zmiany w ML, np. prawdziwa waluta, fikcyjni piłkarze w miejsce tych co kończą karierę i możliwość wymiany zawodnika na innego + kasa. Na licencje nie ma raczej co liczyć.
iwcio
a tam same pierdoly najwazniejsza grywalnosc:
-poprawilbym gre obrony o 100% zebym przez tydzien nie umial zadnej bramki strzelic
-brak schematow
-gre bramkarza zeby nie bylo tak jak teraz ze do rogu albo w pelnym biegu sie biegnie obok bramkarza:) niech lapie 90% strzalow X ludzie by zaczeli wkoncu kombinowac jak kiedys lobnac czy zamarkowac strzal co i tak nie zawsze dawalo skutek
-obrone zeby pilki prostopadle gora i dolem tak nieprzechodzily
- zwody wprowadzenie jakis kombinacji zeby byle amator nie mogl przejsc boiska robiac zwod strzalka w prawo strzalka w lewo
- statystyki zawodnikow obnizyc o polowe
- obrona powinna siedziec na plecach osob do ktorej jest dogrywana pilka
- nie robic gwiazd typu c ronaldo messi eto ze potrafia wszystko niech eto gra dobrze glowa c ronald szybko biec z pilka a messi zna fajne zwody czy na odwrot a nie ze kazdy znich potrafi wsyztko nawet gdyby sie ich stawial na bramce
Gdy gralem 1 raz w pes-a 3 i 4 wieki temu i udalo mi sie strzelic bramke na trzech gwiazdkach to spac po nocy sie nie dalo:) a jak byla po jeszcze ladnej akcji:) pozniej sei czlowiek nauczyl grac:) ale w pes-ie 5 strzelic wiecej niz 2 bramki tez bylo ciezko:) chce poprostu gry trudnej bo taka jest p nozna na wysokim poziomie jesli druzyny sie znaja to przez 70 min nie popelnia bledu pozniej trafia sie bo jest zmeczenie itd:) albo wczesniej po cudownych zagraniach:) a nie tak jak jest teraz 5-0 do przerwy a pozniej 5-5:) to gra dla dzieci:)
Damian.
1. Lepsze powtórki(w Fifach fajne są) , najlepiej zza zawodnika no i zwolnienie wczesniej niz na ost. metrze wink.gif
2. Lepsze rzuty wolne(ustawienie graczy)
3. Race wylatujące z trybun
4. Oprawy(takie filmiki krótkie np. po akcji)
5. Wyższa kamera
6. Zmieniony bieg
7. Bramkarze, którzy lepiej bronią
8. Jednym przyciskiem można byłoby wysunąc obrone do przodu(pulapka offside'owa)
9. Jak grasz słabo to kibice np. w 45minucie gwiżdzą, białe chusteczki(jak duzo przegranych itd.)

Pozdrawiam xD
Tomak
Miodność grania z czasów PES 1/2 na Playstation 2.

Nie było, nie ma i raczej nie będzie lepszej gry piłkarskiej.

//

A już w ogóle idealna byłaby fuzja w/w przeze mnie PESa z Football Managerem... Ahh, dobrze, że za marzenia nie idzie się do więzienia.
Robcio
Ja też nie licze zabardzo na licencje ale gameplay lepszy by się przydał
1.Lepsza gra obrony żeby piłkarz czuł zawodnika na plecach
2.Poziom(wcale się nie chwale)ale ja grając na top player grajac np.Borussią z Manchesterem to mecz wygrywam lub remisuje ale z przewagą dla mnie
3.Zachowanie kibiców aby poczuć ten klimat "ULTRAS" Piekło na trybunach race sektorówki flagi odpowiednie zachowanie kibiców np.Po Golu słychać szał radości po kartce np.gwizdy itp.
4.Lepsza animacja i gra bramkarzy czasami ruchy bramkarza są nienaturalne tak samo jego interwencje
5.Ulepszenie ML (nie będe wymieniał ale lekkie korekty by się przydały)
6.Strzały ze schodzeniem do środka jak zawodnikiem ze skrzydła schodze do środka i chce uderzyać bokiem do bramki strzały są bardzo lekkie w PES 6 było to świetnie zrobione
7.Mniej bezsensownych kartek za faule na żółtą kartke sędzia daje czerwoną
iwcio
Zrobili by taka ekstremalnie trudna gre:D totalny symulator:D zeby jedna akcja czasami decydowala o meczu:) czy jestes dobry czy zly:) full ralna gra:) kazdy kto gral w pilke wie ze latwiej jest bronic niz atakowac:) dlatego miliony sie placi za zawodnikow kreujacych gre:) a w pesie jest na odwrot:) to chyba najwieksza wada:)

jeszcze fajne by bylo jakby zrobili taki kreator wlasnych rzutow wolnych rzutow roznych;) strzalkami kto jak gdzie wbiega itd:) taka szarancze Milanem zrobic;D to by bylo cos:D
desek91
Moim zdaniem:
1. Przedewszystkim wiecej lig
2. Przywrocic z pes 4 treningi na kase ktora wydaje sie w pes shop smile.gif co byly biegi,strzaly do tarczy itp.
3. Wiecej trikow
s3ro
Wg. mnie pójscie w całkowitą symulacje jest bez sensu. Dlaczego? Otóż, nikt z nas nie lubi oglądać meczy gdzie 1 drużyna broni się w 10 na własnej połowie przez 90 minut. I twórcy PESa idą w dobrą strone bo chcą tworzyć symulacje efektownego a czasem wręcz brawurowego futbolu.

Czego mógłbym sobie życzyć od KONAMI/patchmakerow... To napewno nowego/poprawionego gameplayu, z resztą jak wszyscy i jeszcze ok. 10 lig, też jak wszyscy. Fajnie byłoby móc wykożystywac zarobione "pieniądze" w BaL'u. Co do pieniędzy to zastąpinienie punktów właśnie realnymi sumami... No chyba, że licencje na użycie euro/dolara w grze też trzeba wykupić. No i możliwość zmiany klubu w ML.

Dla mnie bajką by było połączenie licencji i powtórek z fify z fizyką gry, grwywalnością, BaL'em i ogólnie wszystkim co dobre w PESie.
k0rdian
Chciałbym poprawiony gameplay, chociaż połowe tych lig, które ma FIFA i stale uaktualniany serwis aktualizacyjny transferów, twarzy, statystyk i kitsów (klikamy na Update transfers i aktualizują nam sie statystyki, trasnfery, twarze piłkarzy i stroje).
iwcio
s3ro - ale niektorzy lubia gre np na zero z tylu i 1 do przodu to ma byc pilka nozna a nie jakies magiczne wyniki 5-5:) no sory tak to amatorsko na hali mozna;D a jak ktos by opanowal gre:) podania przez cale boisko:) itd;) to i tak by obrona zostala pokonana:) i bys mial co robic przez miesiac jak sie nauczyc grac smile.gif ogolnie wszystko co pisze to dotyczy gry on line:) bo tam jest stanowczo zalatwo:) latwiej jest przebiec kolesiem z pilka niz zrobic krosowe podanie i to jest najwieksza wada gry:) wedlug mnie:) a te tematy liga i liga:) jak sie dobrze poszuka to wszytko juz jest na internecie:)
Pompey
dla mnie nowy pes nie jest taki zły.
to co bym poprawil to w/w elementy takie jak wykorzystanie kasy w bal czy tam prawdziwe waluty lub grywalność. Nie którzy narzekają że bramkarz ma złe ruchy czy coś takiego, wg mnie ma bardzo realistyczne ruchy wręcz jeszcze takich nie widziałem nigdzie, nie to co we fifie że jak wychodzisz bramkarzem to podskakuje jakby parkinsona na całe ciało dostał i wogóle tak sztucznie się porusza. Od siebie co bym chciał dodać to jest tego za dużo ale przynajmniej mniej niż tego co bym fifie dodał tongue.gif smile.gif, ponieważ nie da się raczej zrobić na te czasy takiej gry piłkarskiej co by miała na wieki zachwycać. Ale żeby nie było to zapodam coś:
-wiecej efektownych zwodów (i przede wszystkim wykluczyć to co tera zrobili czyli "q" + strzałki, na padzie żeby coś zrobić to masakra we fifie co mi się podoba to właśnie robienie zwodów)
-statystkiki to mnie rozwalają zreszta zostawie to bez komentarza
-możliwość uderzenia zewnętrzną stroną stopy lub tak na pół z czuba aby fajnie podkręcić piłkę
-oczywiście licencje lub choć dużo slotów na robienie drużyn
-no grywalność nie jest taka zła przynajmiej co drugi strzał z połowy lub z jakiegoś miejsca nie wpada tak często jak we fifie że można wygrywać 99999999999:0 (o wolnych to już nie wspomne)
-realizm no też nie jest źle jest duży postęp niż w poprzednich pesach (no np. ruch piłkarzy nie jest taki taki taki dziwny że wiadomo już co zrobi o ile stopni wypuści sobie piłke od stóp)

no i nie będę się rozpisywał więcej najważniejsze dodałem a jak nie to pewnie wcześniej jest napisane lub ktoś napisze w następnym poście.

To by było na tyle odemnie w tym temacie
radi0n
- losowe BLEDY SEDZOW przy spalonych, faulach itp.
- wyrwy w murawie po wslizgach
- brak zachodzenie obiektow na siebie
- ciekawsze rozwiazanie stalych fragmentow gry (rzuty wolne!)
cypress.amaru
w pes6 to co skutecznie zabijalo rozgrywke to moim zdaniem bramkarze.. ich ustawianie sie..
zajebiscie to jzu poprawiono... a z nowych rzeczy ktorych jeszcze tu nie widzialem to proponowal bym po prostu:
- wypuszczane co jakis czas jakies zajebiste mody z logo Konami
- hmm a moze by tak postawic na nowych komentatorow.. np panow komentujacych lige hiszpanska w GolTV? smile.gif
BombeL1946
Nie twierdzę, że ustawiania się bramkarzy nie poprawiono ale jest jeszcze kilka błędów jak np: gdy zbiegamy do końcowej lini boiska bramkarz zostawia nam krótki róg w który można ładowa ile się da, raz na jakiś czas bramkarz wyciągnie, a także u bramkarzy nie istnieje coś takiego jak intuicyjny ruch. Czasami aż chciałoby się zobaczyc jak po główce z 5 metra bramkarz nagle rusza rękom i broni.

Obrona, obrona i jeszcze raz obrona, teraz prostopadła piłka nad głowami i praktycznie wychodzimy sam na sam.

Ogólnie ten gameplay, którym mamy okazję się cieszyc w PES'ie 2009 nie jest zły ale po tylu wersjach (pomijając 2008) podobnego poziomu aż prosi się aby w końcu bardziej rozwarstwic poziom trudności, niech 3 gwiazdki będą obecnym TOP PLAYER (system gwiazdek bardziej mi się podobał) a 5 gwiazdek będzie na prawdę wysokim poziomem aby trzeba było studiowac fizykę gry oraz umiejętności poszczególnych zawodników, żeby zaskoczyc nietuzinkowym zagraniem AI komputera.

Więcej lig, nie koniecznie licencjonowanych bo gracze potrafią sobie z tym poradzic, przykładem może byc Ekstraklasa Patch.

Dobry pomysł podsuneło wielu użytkowników z tym ażeby w BaL'u wykorzystywac pensje, i trenowac zawdnika w takim trybie jak był we wcześniejszych wersjach.

Tryb ML - rzeczywista waluta, wiecej lig do ustawienia tak żeby nie 4 pierwsze grały w pucharach a np tylko 2, no i skoro jest licencja na Ligę Mistrzów to dlaczego nie postarac się o licencję P. UEFA (ma zmienic nazwę ale nie pamietam na jaką) i wykorzystac to w trybie ML.

Poprawa online, błagam, no i fajnie by było z tym lanem, rozgrywka przez IP z kumplami.

Wiem, że możliwości taktyczne mamy ogromne ale rozplanowanie stałych fragmentów gry w jeszcze większym stopniu byłoby idealnym rozwiązaniem.

Te dolne belki w bramkach są do poprawy.

Więcej grzechów nie pamiętam więc tyle ode mnie wink.gif
s3ro
Co do błędów sędziów, to miałem taką sytuacje 2-3 razy, że sędzia nie gwizdnął 0,5-metrowego spalonego i raz, że gwizdnął gdy nie byłem na spalonym.
ztg
Witam, jako że powstał ten temat to postanowiłem się zarejestrować i napisać kilka uwag ode mnie.

Po pierwsze, w nowym PES’sie powinno znaleźć się więcej licencji. O ile kiedyś można było przymrużyć oko na brak licencji to już w edycji 2009 na ich brak nie można sobie pozwalać.
Dalej, Stworzono tryb Become a legend. Świetny pomysł, jednak jak dla mnie jest niedopracowany. Widziałbym to w formie takiej że kierujemy całym życiem piłkarza, decydujemy co trenować, ile, kiedy zrobić wolne od treningu i spotkać się z rodziną, Pamiętam jak bodajże na Nintendo 64 była wersja gry ISS, lecz nie wiem która, na której był tryb „carriere”. Tam tryb był bardzo rozbudowany (wykonywało się trening, strzały z wolnego w wyznaczony kwadracik, drybling, potem mecze wewnętrzne itd. I od każdego dobrze wykonanego ćwiczenia dostawało się skillsy) Chciałbym też posiadać jakieś prawdziwe pieniądze w grze. Przechodzą do rozgrywki. Dla mnie jako byłego bramkarza, zachowanie bramkarzy w grze jest bardzo ważne i zwracam na nie uwagę. A Mianowicie… wiele interwencji jest nierealistycznych, o ile interwencje przy sam na sam wyglądają w porządku tak „powietrzne parady” są po prostu tragiczne. Bramkarz wydaje się jakby zatrzymywał się w locie, brakuje ciekawych parad np. przy strzałach w środek bramki. Podobnie jest przy paradach przy strzałach po długim rogu. Przecież bramkarze nie zawsze bronią je tylko jedną ręką ( w grze jest to ta górna ręka) lecz często jest to dola lub obie ręce.

Dalej… wiadomo że muszą poprawić animacje biegu piłkarzy. Uważam również, że piłkarze są wyolbrzymieni w stosunku do boiska (może to moja subiektywna ocena, ale wolałbym gdyby byli trochę mniejsi) szczególnie wychodzi to przy wyżej wspomnianych bramkarzach, i być może te „parady w miejscu” wynikają z tego że bramkarze są za duzi w stosunku do bramki. Karne… uff, dla mnie to dramat. Dobrym rozwiązaniem było również jak w ISS, takie „kwadraciki” im strzelający był lepszy tym kwadracik był mniejszy, a im bramkarz był lepszy tym ten kwadracik był większy, jeśli się pokryły te kwadraciki w pewnym stopniu bramkarz bronił strzał (można było mieć te kwadraciki widoczne, co przy grze z drugą osobą ułatwiało nieco strzelanie, ale można było również je wyłączyć i były nie widoczne, było to lepsze gdyż przeciwnik nie widział gdzie strzelamy, ale my także tego do końca nie wiedzieliśmy). Z takich szczegółów brakuje mi różnych siatek w bramkach, więcej stadionów, ciekawszego dopingu i komentarza, opraw ultras, fajną rzeczą było by losowanie monety przed rozpoczęciem meczu.

To chyba wszystko, ale się rozpisałem.

Pozdrawiam wszystkich

Kilka zdjęć

http://www.fotos.org/galeria/data/593/Iker-Casillas-43.jpg
http://republika.pl/blog_gn_229421/320128/...arada_dudka.jpg

http://www.dvdfever.co.uk/reviews/iss1.jpg

iss
Witam, jako że powstał ten temat to postanowiłem tez opisac moja wizje nowego pes i napisać kilka uwag ode mnie.

1Wiecej Ligi
2Tryb Kariera Taka jak np: w Fife
3.Online
4.Duze pomylki sedziow przy spalonych i faulach itp..
5.Realne kontuzje (rozwalona glowa w trakcie meczy i graczgral z rozwalonaglowa itd.. tak jak to bylo w pes 3
6wiecej stadionow i takie rzeczy jak byly w pes 6:)
uploadmen
Dla mnie co by było ważne to tak:

- możliwość negocjaci z sędziami...
- tryb kariery jak w managerach + oczywiście nowi zawodnicy
- bo akcji sam na sam robi nam się obraz bramki i pi łkarza tylko
- dodanie więcej radości po zdobyciu bramek
- większy entuzjazm kibiców .race itp
- oczywiście murawa

to chyba tyle co bym chciał widzieć w nowym PES.
kristo2323
No piękne życzenia tylko jestem ciekawy co się spełni, mnie do bólu wkurza jak zawodnik po jednym meczu zdycha i nie za bardzo się nadaje do gry w kolejnym. Tak w ogóle to trza troszkę na lajcie podchodzić to gry bo to jest tylko gra i nie ma bata żeby była perfekcyjna aaa te rękawice bramkarzy wszyscy takie same maja i jak schodzą lub wchodzą na boisko to jak Myszka Miki wyglądają, japonce odwali maniane niezłą . Jest full niedociągnięć o których piszecie i zapewne w tym 2010 coś poprawią coś spierniczą bo oni nie potrafią przeżyć jak czegoś nie skwaszą. Dziwi mnie tylko jedno czy ci testerzy to takie ułomki co te gry przed wypuszczeniem testują? Jak można dopuścić tak zabójczy trójkąt góra czyli L1+trójkąt to rozwala całą obronę w co 2 akcji. Masz spidzora w ataku to walisz do bólu trójkąt góra i heja na bramę. To by było na tyle, ale i tak nie narzekam bardzo bo w porównaniu z 2008 to jest niebo i rypie sobie ile wlezie i czas pozwoli.
cypress.amaru
Motyw z monetą mi sie podoba a dodajac jeszcze cos od siebie:

- motywy z kontrola emocji zawodnikow(kłotnie z sedzia, zawodnikami, jakies odepchniecia itp. za po moca odpowiednich kombinacji klawiszy)
- celebracja goli... tak fantazjujac mozna zrobic z samej celebracji minigierke biggrin.gif jakies combosy druzynowe itp. itd

P.S. L1+ triangle.gif dziala na kompa
przy grze 1 na 1 spokojnie mozna to ogarnac
UnRA
LAN to oczywiści podstawowa sprawa, bp chciałoby się zagrać kumplem przez IP, poza tym dodałbym jeszcze nowy klawisz, co odpowiadałby za strzał po ziemi, w ML chciałbym móc odpowiadać na pytania w wywiadach, od czego by zależała popularność moja i mojej drużyne ( to jak wiadomo z fify) Oprócz tego chciałbym zagrać jakiś legendarny turniej no i rozgrywka na hali by się przydała i zarządzanie całym życiem piłkarza w BAL, te wywiady też mogłyby tam być
kostek
-poprawienie gry w obronie
-nie może być czegoś takiego, że biorę CR7 i biegnę przez 50 metrów a obrońca obok mnie przepycha się, przepycha... i gówno.
-bramkarze
-manualne ustawienie graczy przy rożnych
-większy pressing przeciwnika
-trudniejsze dośrodkowania
-poprawione strzały z dystansu
-oprawa spotkań
-master league bardziej realne
-więcej 'pustych lig' (others c,d,e,f,g...)
-w ML NewGeni zamiast regenerowania starych-nowych piłkarzy
dakcts
Mnie denerwuje to, ze jak przerzucam pilke nad obroncami i napastnik jest w minimalnej odleglosci od spadajacej pilki, po wcisnieciu kwadratu rzuca on sie na nia glowka zamiast jakos wolejem ja uderzac... Powinna byc kombinacja na strzal glowa i strzal wolejem. (Moze jest tylko ja jej nie znam tongue.gif )
Johny 007xxl
1. Więcej lig lub slotów na dodatkowe ligi
2. Zmienione wykonywanie rzutów wolnych
3. Dalsza kamera
4.Więcej trybów gry (tryb gry przez LAN )
5.Przyśpiewki i komentarz
6.wyższy poziom trudności
artysta germanista
1. W become a legend trening tzn coś więcej niż tylko mecz treningowy (jakieś pachołki itd) i to przed kazdym meczem.
2. W ML zaczynac od slabego klubu i piąć się w górę jak w starszych FIFACH
3. Więcej licencji, nowych lig, stadionów
WKS
Chcialbym zobaczec to co koledzy wyzej wypisali oraz 

Gdy jakis zawodnik został brutalnie sfaulowany to moglo by byc tak zeby bylo "wcisnij np circle.gif zeby uderzyc " i by podchodzil drugi z druzyny i by go popchną albo wlasnie uderzyl , takie brutalne zachowanie wiele by wnioslo w realistycznosc tak jak juz bylo w porzednich pesach ( symulowanie, ciagniecie za koszulke )

Ajus333
1. Wbieganie Kibicow na Boisko zeby policja ich gonila takie bardziejresalistyczne ;p
2. Race Na Boisko zeby wpadaly
3. Bal zeby np jak siedzimy na lawce rezerowych terener kaze na robic rozgrzewke bo zaraz wjedziemy
4.Np . gdy pilkarz strzeli gola to siaga koszluke np robimy to zapomoca jakiegos skrutu np triangle.gif i dostajemy zolta kartke
cypress.amaru
CYTAT(Ajus333 @ Jan 19 2009, 17:24) *
4.Np . gdy pilkarz strzeli gola to siaga koszluke np robimy to zapomoca jakiegos skrutu np triangle.gif i dostajemy zolta kartke

to mi sie strasznie podoba biggrin.gif
i do tego wygodna opcja edycji podkoszulek biggrin.gif

wogole duzo fajnych rzeczy w tym temacie sie pojawilo
redakcja powinna zebrac to do kupy, wybrac naciekawsze
i wyslac tam gdzie trzeba smile.gif pozdroo
Becky
cypress.amaru zgadzam się z Tobą ; ) Ja swoich wizji nie bede przedstawiał, bo praktycznie wszystko to co chciałem zaproponować zostało już wymienione ; )
perONE
Mnie cieszyłyby pierdółki graficzne np. Misses next match tongue.gif
Nie wiem jak jest w 2008 i 2009 ale w "6" czasami sędzia puszcza akcję po faulu, po czym po akcji daje żółtą kartkę. W przepisach jest, że sędzia nie może puścić akcji gdy był faul na żółty kartonik.

Oraz więcej tricków.
piotra14
Ja mysle ze:
murawa czyli polepszenie grafiki murawy
poprawa grafiki kibicow(zachowanie,doping,race,przyspiewki itp) biggrin.gif
poprawa wygladu pilkarzy i zachowania
wiecej stadionow wszystkie europejskie i te ktore sa w elicie
poprawa zachowania bramkarza
i zrobic cos takiego ze mozna zostac sedzia w czasie meczu albo spotkanie rolleyes.gif rolleyes.gif
to mysle ze bedzie najnie wtedy

GRAFIKA 512MB biggrin.gif biggrin.gif
A NIE 128MB closedeyes.gif closedeyes.gif
WKS
CYTAT(piotra14 @ Jan 24 2009, 19:31) *

i zrobic cos takiego ze mozna zostac sedzia w czasie meczu albo spotkanie rolleyes.gif rolleyes.gif

Dobre ! zamiast " Zostań Legendą " bedzie "Zostań Fryzjerem " biggrin.gif  laugh.gif  

A i skoro jest na 1 stronie ta cieszynka Kaki "I Belong To  Jezus" To mogla by byc ta Lucarelliego happy.gif  ( jak ktos nie wie o co chodzi niech wejdzie w Piłkarski Quiz )

Soncker
1.Więcej lig
2.Większa konkurencja dla Fify na X-boxa 360 (bo są mocno w tyle)
3. Prawdziwi trenerzy(chociaż cześć)

Falcon
Może do gwiazdek umiejętności dodać "jaskółki". Zawodnik taki miałby większe szanse na wymuszenie rzutu karnego. Umiejętność tą mieliby niektórzy fachowcy w tej dziedzinie;d np. Gilardino.

Do trybu "become a legend" można by wprowadzić coś na wzór mentora z FM

Wyglądało by to mniej więcej tak że przychodzimy do klubu i prosimy o mentora( np. gramy w MU i chcemy aby mentorem został C.Ronaldo), lub też komputer sam nam oferuje kogoś kto nas podszkoli biggrin.gif

Polegałoby by to że np. C Ronaldo uczy nas flip-flapa czy rabony a my podczas treningu mielibyśmy stopień trudności.

Na początku np. tylko flip-flap bez żadnego rywala i tak coraz trudniej. Po kilku poziomach trudności ta umiejętność przypisywana była na stałe
malec
wiecej animacji i wiecej trickow !!!!!!! w przeciwienstwie do fify to pes jest strasznie ubogi w roznego typu zagrywki/tricki a szkoda... nudzi mnie zwykly stepover i jakas tam ruletka z dupy... chce uderzenia zewnatrzna strona stopy i inne tego typu zagrywki
Tolek
Tak... Triki i kombinacje, które dały by dobrą radość z gry, a przy tym były by użyteczne (nie tak, jak np. flip flap w PES6), ale nie przegięte, tzn żeby nie dało się na jeden trick brać każdego obrońcę... Pomyślcie. Jaki to byłby FUN, gdyby po fajnym triku przepuścić piłkę między nogami obrońcy przeciwnika normalnie biegnąc... Chodzi mi o dobre wkomponowanie trików w grę. Może być 30 trików, jednak co z tego, jeśli triki te np. psują grę, bo można tak mijać przeciwników. Ale gdyby zreorganizować system obrony, dając większą kontrolę graczowi? Teraz jest tak, że dusisz x2.gif i gracz biegnie i próbuję odebrać piłkę. A gdyby tak zrobić motyw taki, że biegniemy do piłki jednym przyciskiem, a drugim robimy próbę odebrania? Nieumiejętne stosowanie takich wejść (tzn. w złym momencie) skutkowałoby częstymi faulami, a umiejętne mogłoby przyciąć skrzydła atakującym. I zobaczcie, podczas takiego triku z założeniem "siaty", jeśli naciśniemy w dobrym momencie, można by odebrać piłkę przeciwnikowi, ale bez wyczucia - dać się ośmieszyć... Zupełnie jak w prawdziwym futbolu. Oczywiście, zależałoby to też od umiejętności dryblującego i broniącego, bo na przykład taki Vidic w wielu przypadkach nawet bez reakcji z naszej strony nie dałby sobie przepuścić piłki między nogami, a jeśli już, wymagałoby to doskonałego gracza w PESa, sterującego doskonałym dryblerem, i dobrych okoliczności.
Powinna być kombinacja odpowiedzialna za przepychanie się. I znowu, zależnie od momentu w jakim jej użyjemy, i sposobu, możemy chamsko popchnąć rywala, co prawie zawsze poskutkuje faulem, albo po prostu się z nim przepychać w walce o piłkę... I tu można by np. robić śmieszne akcje, bo jeśli obrońca ma niski poziom reakcji, to moglibyśmy np. nagle się zatrzymać i puścić przycisk przepychania się, by tamten pobiegł dalej, potykając się o własne nogi, próbując utrzymać równowagę...
Gdyby stworzyć oparty na prostych kombinacjach, intuicyjny, system dokładniejszego sterowania zawodnikiem, byłby to kamień milowy. Drugim, mniej trudnym, a równie ważnym czynnikiem, byłoby dodanie detali sprawiających, że gra byłaby żywa. Lepszy komentarz... Nie wmówicie mi, że zrobienie większej ilości tekstów, mówionych z lepszymi emocjami w różnych momentach jest trudne do zrobienia. Fajnie byłoby, gdyby pojawiały się raz na jakiś czas "przypadki", np. głos innego komentatora dobiegający z sąsiedniego boksu, skwitowany śmiesznym komentarzem przez "właściwego" komentatora, albo osobista, drobna, złośliwa kłótnia między komentatorami. Tak jak wspominaliście, wariat na boisku, rzucenie rolki papieru toaletowego w stronę słabo grającego zawodnika, wpuszczenie wiewiórki na boisko (pamiętacie smile.gif?), jakaś bójka kibiców, akty żalu po strzeleniu samobója, np. walenie głową w ziemię smile.gif, aktywność na ławce rezerwowych, rozgrzewający się gracze, awaria reflektora, przerwana siatka od bramki po ekstremalnie mocnym strzale... Takie sytuacje zdarzały by się losowo, bardzo rzadko, podczas ważnych meczów w LM, race, kłótnia piłkarzy...
Rozbudowany tryb LM, tzn. wywiady, głupie zachowania piłkarzy (napił się i ma kiepską formę smile.gif), realne pieniądze, i dalsze ligi. Kurde, gdyby zrobić tak, że jest liga "England League" na połowicznej licencji... To dlaczego nie można by zrobić "England League 2" i "England League 3" na zupełnym braku licencji, tzn. fałszywe nazwiska, nazwy klubów, stroje etc. Wybierałbyś wtedy England League i miałbyś wybór między 1, 2 i 3. Niesamowite urozmaicenie do ML, bo wychodził byś Minandami z zupełnego dna, a potem w końcu dotarł na szczyt. Podbierałbyś młodych piłkarzy ze słabszej ligi i wypożyczał tam swoich. Więcej lig dla patchmakerów, też 3-poziomowych. I do tego ranking lig regulujący popularność drużyn. Na starcie każda liga otrzymuje punkty automatycznie za wartość grających w niej piłkarzy, a potem jest to regulowane sukcesami zespołów z danych lig. I w ten sposób mając ekstraklasa patcha, nie mógłbyś kupić do polskiej ligi C. Ronaldo, ale mógłbyś kupić młode diamenty z 3 ligi Angielskiej i rozwinąć je tak, żeby sukcesami podnieść swoją ligę w rankingu. W ten sposób mielibyśmy np. w ML 8 lig (5 z gry, 3 patchmakerów), każda 3-poziomowa, więc razem... 24 ligi. To dałoby dość spory świat gry, z wielką ilością zawodników i wielkim polem do popisu dla patchmakerów.
Do tego poprawiona gra obrony i gameplay, rozwinięty BaL. Lepsza gra bramkarzy, lepszy system dryblingu, o czym już mówiłem, lepsze strzaly (wolej to teraz komedia)...
Większa realistyka, tak jak ktoś mówił - ledwo widoczny ślad na boisku po wślizgu gracza, nie miałby wpływu na grę, a fajnie wyglądał.

Takie mam marzenia co do PESa. Pewnie się nie spełnią, ale gdyby panowie z Konami CHCIELI, to by mogli to zrobić, bo to nie są aż takie wielkie rzeczy, a dorobienie fałszywych 2-gich i 3-ich lig nic ich by nie kosztowało, przynajmniej w kwestii licencji.

Nawet jeśli moja wizja nie doczeka się realizacji, mam nadzieję, że kolejny PES będzie jej sporo bliższy, niż obecny.
herubq3
Wydje mi sie że najlepiej gdyby zrobili tak:
-ligi Premier League,Seria A,Ligue 1,Bundesliga,Liga Sagres,Eredevisie,Liga Hiszpańska,Ekstraklasa PL,i INNE Drużyny
-w gameplay najlepiej gdyby poprawili obrone i brak gwiazd tpu ronaldo Cristano
-Całkowite spolszczenie gry
-animacje
-nowe zachowanie kibiców aby przyśpiewki można było słychać obie drużyn
-pes-shop
-
Paw3l3k92
1 Prawdziwi sędziowie
2 Tryb sprzedawania meczów;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.