Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Talenty - Dyskusja.
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3
wanted92
Temat moim zdaniem przydatny dla wszystkich którzy grają tryb master league.

To może ja zacznę biggrin.gif

Imię: Valencia
Drużyna: Wigan Athletic
Pozycja: Pomocnik

Pierwszy zawodnik ,którego kupiłem.Dość uniwersalny pomocnik.Często swoją torpedą w prawej nodze wyręcza napastników od strzelania bramek wink.gif . Dobrze wykańcza rzuty rożne. Potrafi efektywnie wpakować piłke do siatki z dystansu.Bardzo polecam tego zawodnika.
mariusz123211
po co to .Chyba każdy umjie szukać zawodników.nie no ale +1 za valencie
Geno21
ok kazdy umie szukać zawodników ale nie kazdy wie ze sa talenty do kupienia ktorzy po paru sezonach przerastaja tych ktorzy graja od pocztaku. Pilkarze ze swietnym potencjalem jak Giovinco czy Gambino. Dobry temat. Pełen saport z mojej strony.
Waluk
I tak najlepsi są klasyczni - wymyśleni przez KONAMI. Na przykład Solimar (bramkarz) lub Shaw (pomocnik).
brtek00
up^ racja biggrin.gif shimizu duffy shwarz itp
Waluk
A ktoś trafił na czarnoskórego zawodnika który nazywał się Job? Miał w wieku 17 lat wszystkie statystyki na 99 oprócz bramkarza. :-) Spotkałem go w PES'08.
norek
Polecam Rogera Guereiro, po jednym sezonie gry w pierwszym skladzie bardzo duzy progres umiejetnosci. Siegnalem po niego gdyz w pierwszych dwoch sezonach ciezko o powazniejsze definitywne transfery a nie uzywam opcji wypozyczenia gdyz wowczas gra stalaby sie zbyt prosta i malo realna. Dla potwierdzenia zamieszczam screena:
baski18
Grając w BAL zauważyłem go w składzie Arsenalu. Teraz wiem czemu ściągnęli neutralizowanego Polaka.
dissident
CYTAT(baski18 @ Oct 24 2008, 07:32) *
Grając w BAL zauważyłem go w składzie Arsenalu. Teraz wiem czemu ściągnęli neutralizowanego Polaka.

U mnie w Romie gra z nr. 18 (pamietam z derbow biggrin.gif), ale nie przyjrzalem sie jego umiejetnosciom...
Grzybu88
CYTAT(baski18 @ Oct 24 2008, 09:32) *

naturalizowanego.czyli trzeba go sprawdzic.akurat za jakies 3 mecze mam negocjacje.a rozgrywajacy sie przyda
wanted92
poleci ktoś jakiegoś młodego,dobrze rozwijającego się środkowego obrońce? ;/
Waluk
A widzieliście noty Dariusza Dudki? U mnie w BAL ma na prawdę wysokie.
coma90
CYTAT(wanted92 @ Oct 24 2008, 23:08) *
poleci ktoś jakiegoś młodego,dobrze rozwijającego się środkowego obrońce? ;/

Raul Albiol.
wanted92
dzięki coma wink.gif
bartec64
Ja na środek obrony polecam Gunther'a
Na skrzydło Obertan
Jeden z wypasionych CF'ów to Rowland, ponizej jego wykres
JuveR
No właśnie potrzebny mi dobry, młody środkowy obrońca smile.gif Chciałem kupić Albiola ale niestety nie chce przejść. Musi być wysoki i bardzo dobre grać głową..
Ja mogę polecić Giovinco, Ireland'a, Hamsika i Sissoko (wiem że to żadne odkrycia no ale...)
marcin_p
U mnie Chivu czyści wszystko..jednak za mlody to on juz nie jest. Z talontów polecam Kubę Błaszczykowskiego. W Interze 4 nie pełne mecze i 2 gole. Rozwija sie bardzo szybko
Damian232
Polecam Semiha Santurka z Fenebahce bardzo szybko sie rozwija.
elite
Ja polecam Micah Richards oraz brata Ferdinanda smile.gif Doskonała para stoperów.
Randone
Aguero, Bendtner, Pato, Wallcot... itd.
Talentami sa ci, ktorych potencjal => 90
Tolek
Ja standardowo rzucę listą czołgów pojawiających się jako "nowi".

Rowland - Dobry techniczny napastnik smile.gif
Van Strattan - NŚ, OP, wspaniały
Schwarz - Ten to jest czołg dopiero biggrin.gif najlepszy talent chyba w grze... NŚ
Shaw - Świetny CN
Orellano - Skrzydłowy, następca Diego Maradony - ma podobne wady i zalety biggrin.gif
Shimizu - Świetny boczny obrońca
Kaiser - Wszechstronny rozgrywający
Jean - Obrońca, świetny
Bos - Wszechstronny obrońca
Gunther - Wysoki, świetny obrońca
Palmieri - To, co Gunther smile.gif
Doesburg - Kolejny filar obrony
Huber - Genialny bramkarz
Solimar - Następca Hubera smile.gif
Navarro - Trzeci z wspaniałych golkiperów
Adi_Drawsko
Panowie, Skąd u Was np. Schwarz ? Ja gram na oryginalnym OF'ie, a takich zawodników nie posiadam... Czekałem, bo myślałem, że będzie po pierwszym sezonie, ale nie doczekałem ;p Jeśli możecie to podajcie mi OF'a, w którym będę mógł zagrać tym "czołgiem" Z góry dzięki wink.gif
elite
Schwarz, podobie jak inni zawodnicy wprodukowani by KONAMI pojawia się za kilka lat. Przynajmniej u mnie tak jest. Poczekaj na jakieś okno i sprawa załatwiona wink.gif
wlochaty149

moje odkrycia to -
Sturridge z Man city (CF)
Richards z Man city (SB)
Zabaleta z Man CIty (SB)
Barnetta (chociaz to nie odkrycie) (SMF, AMF)
Arek Lennon (tez nie odkrycie)
i jeszcze Jo, napastnik z Man City - ten ma potencjal jak babka tongue.gif:P
Tolek
Nie jestem pewny, czy odnosi się to do 2009 (chociaż tryb kariery dalej jest prawie taki sam, więc prawie na pewno się odnosi) nowi zawodnicy pojawiają się w każdym okienku zimowym. Są wśród nich przyszłe czołgi wygenerowane przez Konami, ale też odradzający się zawodnicy, który pół roku wcześniej (w okienku letnim) przeszli na emeryturę.
Mastero000
Ja od siebie dodam Martinsa, jest w jakiejs wloskiej druzynie, Top Speed i Acceleration ma na 99, reszta statystyk tez dobra a ma 23 lata.
Waluk
Obafemi Martins gra we włoskiej?! On gra w Newcastle...
JuveR
CYTAT(Mastero000 @ Oct 28 2008, 20:47) *
Ja od siebie dodam Martinsa, jest w jakiejs wloskiej druzynie, Top Speed i Acceleration ma na 99, reszta statystyk tez dobra a ma 23 lata.

Tylko nie pisz że nie znałeś Martinsa tongue.gif Z tym że nie powiedziałbym że Newcastle to włoska drużyna wink.gif
Randone
Pewnie sa tacy, ktorzy graja juz pare ladnych sezonow w ML.
Czy mozecie podac nazwiska pilkarzy, ktorzy maja potencjal wyzszy od 90:
2pac
Ja jak narazie znalazłem:
- Dagaka - dosyc mlody obrońca, bardzo szybki 90 Top Speed, ale słabszy technicznie
- Hosni
- Leadbitter
- Mezague - dobry AMF, młody
- Marchisio - dobrze się rozwija, solidny
- Owusu Abeyie - nieźle drybluje,
- Agbonlahor - speed na poziomie 90, przyspieszenie 95, nieźle się rozwija, dosyć mocny strzał
- Hamit Altintop - niedrogi, a dobre staty,

Oprócz tego: Tamas, Caceres, Narry, Piatti, (zamierzam ich pokupować, są tani, nieźle się zapowiadają)
Tolek
Gerard Pique smile.gif. Obrońca - wieża z FCB.
pabvlosimo
To ja cos dodam od siebie smile.gif

Gram Lyonem w ML i zauwazylem ze ma on bardzo malo obroncow... wiec postanowilem cos poszukaci odziwo znalazlem dariusza dudke którty ma bardzo dobre statystyki

Nastepnym zawodnikiem na obronie którego sprowadzilem to KOIKILI, ale on jest juz dosc stary.. 29 lat

a teraz najlepsze;d

Birsa - 24 lata ( po 3 sezonach u mnie ma) 184 Height (wzrost) i statystyki prawie wszystkie ( bez 4ech?) siegajace pod 90;P fajnie sie nim strzela, bo uzywa dwóch nóg, Weak foot freq. ma na 5.

Napastnik - OBINNA - no to sie zaskoczylem jak go znalazlem... ma 23 lata, TOP SPEED 96 ACCELERATION 95 DRIBLE Speed 95, Shot power 90, Shot technique 86, Jump 95, agresja 87.. przed nim cala kariera:P

Obrońca/pomocnik - GAMBINO, kupilem go jak mial 17 lat... teraz ma statystyki - ATK- 88 Top speed 92, Acceleration 89, AGILITY 90, dribble speedy po 89, shot power 87 agresja 88 i bardzo dobrze się nim gra... na skrzydło jest wsam raz

Poźniej dodam innych tongue.gif
ksych
Sulejmani (Ajax), szybko, lewonozny tani skrzydlowy/napastnik.
barylatko
Hej
Powiedzcie mi jak znależć dobre talenty w grze
2pac
W negotiations klikasz na search, potem advanced search i name wpisujesz nazwisko
barylatko
Tak http://www.bob.republika.pl
Tyle wiem ale jak poznać ze to jest talent
costly94
CYTAT(barylatko @ Nov 2 2008, 20:48) *
Tak
Tyle wiem ale jak poznać ze to jest talent

Po statach i wieku ? -.-
komes
Moje talenty to:
Sotiris NINIS - świetny AMF z Panathinakosu
Gai ASSULIN - SMF,AMF; potencjał 90
O'SULLIVAN - CF, potencjał 90, napastnik dla (bardzo) cierpliwych
Piet VELTHUIZEN - GK, potencjał 90, Vitesse Arnhem

saluch
Balotelli

http://pl.wikipedia.org/wiki/Mario_Balotelli

mega napastnik, świetne warunki fizyczne, szybko sie rozwija
Pelajs
A czy w ML Roger i Blaszczykowski sa duzymi talentami bo nie wiem cz ich kupic juz w pierwszym sezonie?
Pzdr.
barylatko
a po czym poznać jaki ma gość potencjał??
nomalas
Mogę polecić piłkarzy którzy sprawdzają się dotychczas w mojej drużynie a do tego nie są drodzy i mogą przejść do nie najlepszego zespołu :
GK - Blazek - stary ale jary , super na początek gry , na początku uratował mi kilka punktów .
- Akinfeev - dobre atrybuty , coraz lepszy w bramce .
DEF - Caceres - szybki , uniwersalny obrońca ; dobra gra głową jak i ofensywne wejścia . szybko się rozwija
- Hubocan - stoper , bardzo tani , prawdziwy filar defensywy . mimo , że już się tak nie poprawia to jestem nim bardzo mile zaskoczony . równa forma
MID - Downing - super zawodnik na lewe skrzydło , szybki , z mocnym strzałem i podaniem . do tego niedrogi jak na swoje umiejętności . w pierwszym sezonie zaliczył 10 goli i 11 asyst w pomocy .
ATT - Jovetic - młody i znakomity na boisku . mój najlepszy zakup . napastnik kompletny z szybkością , strzałem , grą głową . robi postępy . w pierwszym sezonie nie był głównym napastnikiem a ustrzelił 12 goli w lidze . teraz praktycznie co mecz bramka .
- Jonathan - człowiek "znikąd" , sprowadzony do załatywania dziur przebił się do pierwszego składu . sprawdza się w ataku jak i na prawym skrzydle . równa forma i dużo asyst

Oprócz tego kilku młodziutkich , dobrych i nieznanych mi z prawdziwych boisk , więc prawdopodobnie stworzonych przez KONAMI (choc moze nie wszyscy) :
- Sutto - szybki i niski prawonożny obrońca
- Kobayashi - lewonożny obrońca
- Prieto - genialny defensywny pomocnik , główki , podania , wrzutki , strzały - wszystko na satysfakcjonującym poziomie
- Sasaki - nominalny defensywny pomocnik , lepiej sprawdza się jako jeden ze środkowych pomocników . przyda mu się trening szybkości , lewonożny
- Jovancevic - król środka pola , konstruktor akcji , wszechstronny , bramkostrzelny .
- Shubin - prawoskrzydłowy z żelazną kondycją , zwrotny , z niezłym przyspieszeniem , potrafi sporo namieszać , nie imponuje dokładnością podań
- Marchand - perspektywiczny zmiennik na lewe skrzydło
- Bradley - środkowy pomocnik , typowy angielski "walczak"
- Nascimento - brazylijski ofensywny pomocnik , niezbyt szybki ale z niezłymi innymi atrybutami . solidny zmiennik

To tylko obserwacje po ukończonych 3 sezonach gry , więc nie ma za dużo informacji o dalszym rozwoju zawodników .
robien92
CYTAT(Pelajs @ Nov 8 2008, 19:31) *
A czy w ML Roger i Blaszczykowski sa duzymi talentami bo nie wiem cz ich kupic juz w pierwszym sezonie?
Pzdr.

ja kupilem se kube, na razie jest zmiennikiem ale mimo wszystko jego staty rosną o 3 pkt na sezon biggrin.gif
Artek
Ja naprawde polecam dwoch wg. mnie najlepszych AMF: w grze. Gralem Chelsea i kupilem LEE CHUN SOO i VAN DER VAARTA. Po dwoch sezonach rozwineli sie niesamowicie. Gralem Chelsea i wystawialem pare AMF: LAMPARD i DECO ale potem oni wygryzli ich ze skladu. Niesamowite staty, swietna szybkosc, swietny strzal, swietne dosrodkowanie i swietny strzal z rzutu wolnego. Mialem tez innych, ale oni byli zdecydowanie najlepsi. Byliby idealnymi AMF, SMF, WF, SS. Goraco polecam!!!
komarr0
to teraz coś odemnie :
obrońcy:
-Bos(jeden z najlepszych obrońców w pes'ie [bez classic]zaczyna wwieku 17 lat u mnie ma 20 i na wykresie juz ponad 90)
-Drenthe (chyba pierwszy kupiony mój obrońca gra juz u mnie 6 sezonów i ma staty 95 b dobre uderzenie z wolnego szybki i lewo nozny)
-Dudka (u mnie osobiście jest def pomocnikiem ale na srodek obro. tez jest super prawie wszystko 90 )
pomoc:
-Gambino(kupiony w moim pierwszym sezonie,bardzo szybki ale masłabą technike,dobry strzal [celny!!] slaby FK)
-Lucas(filar mojej pomocy def pomocnik chyba naj.w grze[bez classic] pogral u mnie ze 2 sezony i ma wszystko ok 92 wiec bardzo dobrze)
-Kaiser (super talent,dobry FK,troche wolny ale techniką nadrabia ,dobry na srod. pomocnika)
-Aguero (talent taki sam jak w rl staty ok 95 no comments)
-Silva (dobry na srodek jak i na skrzydlo ok 92)
-Giovanico (szybki prawie 95 staty)
-Chikhaoui [u mnie zmienila sie nazwa na tako po wgraniu patcha z prawdziwymi nazwami pilkazy](szybki chociaz ma 186 cm wzrostu dobrze gra głową ,jest silny i dobrze wyszkolony tech. na wykresie roz. +90)
Napastnicy:
-C.Ronaldo (nic dodać nic ująć)
-Benzema (j/w)
-Birsa (super zawodnik szybko sie rozwija na wykr + 92)
-Gouffran (lepszy od Benzemy biggrin.gif wiec jest bdb)
BR:
-Ventura (3 bramkarz FC Porto po kilku sezonach +90 )
-Cech ,Buffon itp czyli aktualne gwiazdy

PROPONUJE PRZYPIĘCIE TEMATU!!
komarr0
CYTAT(Pelajs @ Nov 8 2008, 19:31) *
Pzdr.

Roger u mnie w ML trafił do Arsenalu nie jest najgorszy ok 85 wszystko na początek gry bdb.
Kuba no podobnie jak Roger troszke slabszy ale bardzo mala róznica
robien92
no gouffran polecam , sam gram bordeaux i mi sie tam niezle rozwinął tak samo cavenaghi ,a kube sprzedałem bo słabo sie cos rozwinął tongue.gif
komarr0
zpolaków tylko dudke polecam a i nani nie jest zły
robien92
polecam:
chermiti
tremoulinas
nyatanga
JnR
Nilmar-szybki( acc i speed w okolicach chyba 85-88),dobry technicznie( skuteczność i szybkość w okolicach 90) wadą jest gra głową nie najlepsza ale nadrabia wyskokiem i strzela z głowy bramki tez celnośc strzalu mala botylko 79 ale kazda okazja sam na sam to gol w moim wypadku... ma 24 lata gra w klubie SC Internacionale( coś takiego)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.