baski18
Oct 21 2008, 23:40
U mnie wszystko chodzi bez problemu, ale jak większość nie zmieniłem sobie rozdzielczości tylko gram na 1024/748 czy jakoś tak

Po prostu ten pseudo FIX wszystko wam popsuł.
CYTAT(batman @ Oct 21 2008, 12:50)

Mnie właśnie przed chwilą wyrzuciło z rewanżowego cwiercfinału Ligi Mistrzów. Liczę na to ,że problem zostanie jak najszybciej rozwiązany :/
u mnie indentycznie - przed rewanzem w LM - a w lidze tez wlasnie cos po okolo 11 meczach :/
CZYLI LAMENT I BAWIENIE SIE Z ROZDZIELCZOSCIAMI NARAZIE NIC NIE POMOZE - TRZEBA POPROSTU CIERPLIWIE CZEKAC NA PATCHA
filipinaikos
Oct 22 2008, 10:30
Zmiana rozdzieloczosci na 1024 pomaga ale trzeba miec save wczesniejszego niz tego co wywala...
messjash
Oct 22 2008, 15:31
Dostałem maila od KONAMI.
Dear customer,
Thank you very much for contacting the Konami customer support team.
We apologize for the inconvenience this problem has caused you.
We are aware that the problem exists, and are happy to report that a patch for
the PC version will be coming out approximately by the end of the week to
resolve this problem.
In the meantime, we can propose the following temporary solution:
Please lower the resolution of the game to 1280*720 or below, and there should
not be any problem while playing a mode.
Your Konami Support Team
Konami Digital Entertainment GmbH
Berner Str. 103-105
60437 Frankfurt am Main
Germany
Local Court of Frankfurt am Main: HRB Nr. 24990
Managing Director: Kunio Neo, Kazumi Kitaue
Więc wiedzą ocb i niebawem będzie patch ;]
Patch jutro będzie
Ten patch poprawi nie tylko BaL ale i CL i ML ?? Mam nadzieję, ma ktoś jakieś info ??
Venomik
Oct 22 2008, 15:55
dokladnie Konami na oficjalnej stronie potwierdzilo ze patch wyjdzie jutro:
New patch coming for "Pro Evolution Soccer 2009" PC version
We have discovered a problem within the PC version of "Pro Evolution Soccer 2009", which affected the stability of various modes in game. The problem has been analyzed and are confirming that a patch will be released on Thursday the 23rd of October 2008.
In the meanwhile we suggest that players who may be affected switch their resolutions to 1280*720 or lower in order to circumvent any sort of instability.
We would like to offer our most sincere apologies to all who have been affected by this, and wish all players lots of fun with PES 2009!
No czekamy

Jeszcze jak poprawią online będzie idealnie.
geforc
Oct 23 2008, 09:50
i co z patchem , jest juz :> ?
messjash
Oct 23 2008, 10:41
Patch jest już na głównej.
http://uk.games.konami-europe.com/geforc miałbym do Ciebie prośbę. Możesz sprawdzić czy ten szit działa i w napisać.
Chciałbym jeszcze zapytać czy instalował ktoś może GA Community Patch 0.2 ??? Bo wyszła też wersja 0.1 i nie wiem czy wystarczy zainstalować tylko wersję 0.2 czy obie bo jakoś się uzupełniają i czy jak mam je zainstalowane już to gdy zainstaluje oficjalny patch od konami to coś się nie wysypie. W jakiej ewentualnie kolejności to instalować i czy to ma znacznie, Bo kiedy instaluje się ten patch to automatycznie wypakowuje się kitserver do folderu z grą i nie wiem czy będzie do wyboru w nim pes2009patch1.10 czy tylko pes2009.exe i patch od konami zaskoczy.? Troche zamiszałem ale mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi.
geforc
Oct 23 2008, 10:44
messjash , watpie czy da sie sprawdzic , ja mam pirata , i na pewno trzeba nowego ciastka do tego patcha ... ale zobacze :]
jedyne co mogę powiedzieć to to , iż ten patch jest zjeb..ny ;] normalnie wypakowuje , włączam , chwile tam sie coś ładuje i mam do wyboru UPDATE i CANCEL , obojętne co dam , to się zwiesza i muszę ctrl alt delete naciskac zeby to gowno wylaczyć :] omg co za k...a debile :/ patcha nie umieją zrobić :x
messjash
Oct 23 2008, 11:08
A ma ktoś orginał i może sprawdzić czy ten szit działa??? geforc nie to że jestem złośliwy ale mam nadzieje że tylko na piratach się tak dzieje.
Ponawiam moje pytanie odnośnie GA Community Patch 0.2 Beta.
geforc
Oct 23 2008, 11:11
możliwe że tylko na piratach :] nie martwie się tym , na pewno wyjdzie coś dla piratów ...
wanted92
Oct 23 2008, 11:12
CYTAT(geforc @ Oct 23 2008, 11:48)

messjash , watpie czy da sie sprawdzic , ja mam pirata , i na pewno trzeba nowego ciastka do tego patcha ... ale zobacze :]
jedyne co mogę powiedzieć to to , iż ten patch jest zjeb..ny ;] normalnie wypakowuje , włączam , chwile tam sie coś ładuje i mam do wyboru UPDATE i CANCEL , obojętne co dam , to się zwiesza i muszę ctrl alt delete naciskac zeby to gowno wylaczyć :] omg co za k...a debile :/ patcha nie umieją zrobić :x
geforc też mnie to wkurzyło ,ale po włączeniu patcha musisz odczekać ok.10 minut aż będzie można wcisnąć update bo patch się najnormalniej w świecie wiesza na początku (co nie powinno mieć miejsca ) ale co tam poczekałem te pare minut
tutus16
Oct 23 2008, 11:17
geforc a mi dziala wszystko bez problemu:) patch smiga:)
geforc
Oct 23 2008, 11:18
wanted a masz pirata czy oryginał ??
tutus16
Oct 23 2008, 11:19
na piratach tez dziala:)
geforc
Oct 23 2008, 11:19
no to ciekawe czy chociaż poprawia ten problem z wywalaniem do windy :]
tutus16
Oct 23 2008, 11:20
a "messjash" pisal ze patch juz na glownej stronie konami jest:P szkoda ze go tam nie ma:)
tutus16
Oct 23 2008, 11:24
GA Community Patch 0.2 Beta tego napewno nie poprawia:) ma wyjsc patch dzis od konami tylko nadal go nie ma hehe:P
Kamson
Oct 23 2008, 11:26
Można tego patcha instalować na Community Patcha ?
CYTAT
"messjash" pisal ze patch juz na glownej stronie konami jest:P szkoda ze go tam nie ma:)
Prawa kolumna
geforc
Oct 23 2008, 11:27
tutus jest po prawej na dole
messjash
Oct 23 2008, 11:27
Ludzie na oficjalnej po prawej stronie jest patch.
Ślepi jesteście. Ona ma poprawiać właśnie będy gry między innymi wywalanie do windy.
http://uk.games.konami-europe.com/
tutus16
Oct 23 2008, 11:28
a tej widze:D dzieki:D slepy jestem:)
Na razie wiem tyle,ze stare "swjwy" pójdą się *****

. Zaraz rozpocznę Ligę Mistrzów i Wam powiem czy wszystko jest Si .
geforc
Oct 23 2008, 11:53
lol po co jest ten patch jak dalej jest ta sama rozdziałka co była w początkowej wersji ?? czyli 1280x720 największa :/
U mnie jak narazie chodzi wszystko ok na 1680x1050. Wiec chyba patch działa
messjash
Oct 23 2008, 11:58
CYTAT(geforc @ Oct 23 2008, 12:57)

lol po co jest ten patch jak dalej jest ta sama rozdziałka co była w początkowej wersji ?? czyli 1280x720 największa :/
A jaką masz grafe. Ja mam radka 4850 i od pierwszego zainstalowania mam wszystkie rozdziałki jakie obsługuje moja karta i tyle. Gram sobie normalnie na 1680x1050
geforc
Oct 23 2008, 11:59
a u mnie nie , dalej jest to samo co bylo , ten sam plik settings , plik pes2009.exe ma wersje 1.1.0.0 a settings.exe 1.0.0.0 ...
asus 7600 gt 1280x1024 bez najmniejszego problemu powinno dzialac ... ale to jest KONAMI z hu.ami ...
sprawdz jaka masz wersje pliku settings.exe , chyba wiesz jak ...
geforc
Oct 23 2008, 12:13
ekhm , który debil napisał że działą na piracie ten patch ??
adashko
Oct 23 2008, 12:18
Nie ma opcji żeby działał na kopii, potrzeba nowej 'wisienki'
No to znowu poczekamy
geforc
Oct 23 2008, 12:19
CYTAT
na piratach tez dziala:)
tutus16 widac ze masz 16 lat , a może i mniej , bez komentarza statysto ...
Wojtek87
Oct 23 2008, 12:21
CYTAT(geforc @ Oct 23 2008, 13:23)

tutus16 widac ze masz 16 lat , a może i mniej , bez komentarza statysto ...
Mnie jakoś bez problemu się zainstalował patch i jeszcze raz trzeba wrzucić Cracka i działa ;] Tyle chyba potraficie zrobić? Gdyby większosc gier miało tak słabe zabezpieczenia... I bez chamskich textów do innych troche kultury...Rozumiem, że Polak=Cham, ale bez przesady ;p
adashko
Oct 23 2008, 12:23
CYTAT
trzeba wrzucić Cracka i działa ;]
Tak, tyle że plik exe znowu wraca do postaci 1.0
Kamson
Oct 23 2008, 12:26
Wojtek87
Oct 23 2008, 12:26
CYTAT(adashko @ Oct 23 2008, 13:27)

Tak, tyle że plik exe znowu wraca do postaci 1.0

Fakt, ale trzeba sprawdzić czy błąd został poprawiony nie raz gry były skopane i po zainstalowaniu patcha, a następnie wrzuceniu Cracka wersja exe wracała do poprzedniego stanu, ale błędy przez patcha zostały poprawione...
geforc
Oct 23 2008, 12:27
CYTAT
I bez chamskich textów do innych troche kultury...Rozumiem, że Polak=Cham, ale bez przesady ;p
dla głupoty i dzieciarni zero tolerancji , a w ogóle co ty jestes ?? admin czy co ?? , tak polak = cham , czyli o sobie też mówisz ...
a tak jak napisales ze wrzucic crack z wersji 1.0 i będzie ok , to się usmialem tak , że zupe wylałem hahaha
Wojtek87
Oct 23 2008, 12:30
CYTAT(geforc @ Oct 23 2008, 13:31)

dla głupoty i dzieciarni zero tolerancji , a w ogóle co ty jestes ?? admin czy co ?? , tak polak = cham , czyli o sobie też mówisz ...
nom kolejne dziecko neo się objawiło czyt. "geforc" nie mam więcej pytan...Zastanów się nad tym co piszesz wyjeżdzasz z takimi textami i pytanie czy Ty odróżniasz człowieka z przedmiotem koniec rozmowy z mojej strony...
Edit:Mamusia przygotowała jedzenie widzisz i kto tu jest jeszcze dzieckiem...Poza tym ze szkoły się wróciło i napinke w necie robisz...
adashko
Oct 23 2008, 12:30
CYTAT
Fakt, ale trzeba sprawdzić czy błąd został poprawiony nie raz gry były skopane i po zainstalowaniu patcha, a następnie wrzuceniu Cracka wersja exe wracała do poprzedniego stanu, ale błędy przez patcha zostały poprawione...
Raczej mała szansa, praktycznie zawsze pojawiają się kolejne cr@cki do uaktualnianych wersji.
geforc
Oct 23 2008, 12:32
dziecko neo mówisz to bendem pisać jak dzietsko neo teras , marz konto od 18 pasdziernika i zondzisz siem jak bys tu byl od poczontku , cos sie nie podoba to wypat na pro-evo.pl :] widac tulus16 i ty to narzyczenstwo xd
no mamusia pszygotowala , nie dostauem od monaru wyprawki ... , idz w fife pograj gimbusie :]
Wojtek87
Oct 23 2008, 12:33
CYTAT(geforc @ Oct 23 2008, 13:36)

dziecko neo mówisz to bendem pisać jak dzietsko neo teras , marz konto od 18 pasdziernika i zondzisz siem jak bys tu byl od poczontku , cos sie nie podoba to wypat na pro-evo.pl :] widac tulus16 i ty to narzyczenstwo xd
lol po prostu nie rozumiem po co takie chamstwo? czy nie lepiej normalnie prowadzić konwersacje?
geforc
Oct 23 2008, 12:34
napisałem że nie , typ chciał nabić sobie posta , to ma teraz wała
Szlachtus
Oct 23 2008, 12:45
Witam! ja mam pewien problem z ustawieniami, otóż nie mogę w opcjach gry zmienić "Wait For Sync" przez co mam cały czas "łamanie" obrazu...a to trochę denerwuje :/ obraz przez to traci na jakości, no i w ogóle cała to opcja jest po prostu jakby "wyłączona" nie mam jak tego zmienić

Czy jest na to jakiś sposób?
Wojtek87
Oct 23 2008, 14:31
Niestety bez nowego Cracka się nie obejdzie ;/ Niestety ten problem/błąd jest w pliku exe, a nie w samej grze...Nawet nie wiadomo czy ten Patch pomaga ;/
Szymanzo
Oct 23 2008, 15:51
szkoda ze tego błędu na stronce nikt nie opisuje, na pewno by to pomogło wielu osobom .....
Orange_91
Oct 23 2008, 18:24
Widzę, że od pewnego momentu rozmawia się tutaj tylko o pirackich wersjach gry, crackach i wzajemnie obraża. Temat zamykam a swoje problemy z grą można opisać w tym temacie
http://board.issonline.pl/index.php?showto...t=0&start=0
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.