messjash
Oct 17 2008, 13:15
Witam.
Zauważyłem że nie tylko ja mam taki problem i postanowiłem założyć ten temat.
Proponuje na początek żeby może każdy z tym problemem wpisywał swój config kompa, jakie sterowniki ma itp. Może wspólnie uda na się jakoś ten problem rozwiązać. Nie wszyscy mają taki kłopot więc może to nie wina gry tylko jakiś błachy problem. Może jakiś gówniany program lub konfiguracja wysypuje gre. Ja instalowałem na viście x64 i xp sp2 x32 i na obu systemach to samo. Ponowne zainstlowanie gry nic nie dało, nie wczytuje mi wogóle sejwów. Ja narazie szczegółów mojego kompa nie podam bo jestem w pracy. Wiadomo coś odnośnie jakiejś poprawki???
Zapraszam do dyskusji.
MakssPl
Oct 17 2008, 13:50
Oryginała masz?!
Jeśli tak to pisz do pomoc gram.pl
messjash
Oct 17 2008, 13:58
Mam orginał. Ale najlepsze jest to że nie mogę nawet zarejestrować gry na gram.pl bo kod niepoprawny ; \ Ale jak rok temu napisałem do nich w sprawie 2008 to nikt nic nie odpisał więc pewnie i tym razem szkoda czasu.
Ja też mam ten problem , wkurza mnie to na maxa,bo nie mogę dokończyć ligi mistrzów <wnerw> . Zaraz będę aktualizował stery do karty graficznej ,może to coś pomoże ?
Konfiguracja kompa :
Procek : Quad 6600
Ram : 4GB w dualu
Karta : Evga 8800GTS 512 SSC - polecam !
Płytka : Gigabyte DS4
Naimad
Oct 17 2008, 14:07
To samo...
Quad6600
4gb ram
Vista x64
GeForce GTX280
System prawie czysty bo niedawno instalowany, w dodatku orginalny.
FCBarcelinho
Oct 17 2008, 14:13
Ja tez tak mam po rozegraniu kilku meczow w trybie become a legend zawiecha i w Lm to samo . Moze znajdziemy jakis wspolny czynnik ktory powoduje ten blad. moj konfig
Intel Core 2 Quad 2,83
Gigabyte e645-ds4
2x 2GB Geil DDR2 800
Radeon HD4850 512 DDR3
Chieftec 750W
500GB seagate SATA 2 32MB cache
vista home basic 64, sp1
a pesa mam wersje Pro.Evolution.Soccer.2009-RELOADED
messjash
Oct 17 2008, 14:14
Ja posiadam:
C2D E4600
2 GB RAM dual
Radeon HD 4850 512 MB
Wszystkie stery mam zaktualizowane. Znalazłem też że na zagranicznych forach ludzie mają to samo. Może to zmobilizuje konami do działania bo to chyba jednak błąd po ich stronie jest.
Witam.
U mnie wystarczylo wylaczyc auto save. Skonczylem 3 sezon BAL oraz LM.
Pozdrawiam.
messjash
Oct 17 2008, 14:25
Sprawdze z auto save bo coś może w tym być,a powiedz mi jeszcze jak to jest z tym systemem ochrony zapisu??? Czy masz to włączone czy nie bo to też może ma jakiś wpływ?
gdzie wyłączyć autosave, szukałem i nie znalazłem?
messjash
Oct 17 2008, 14:49
Jak jesteś w grze np. BAL to powinna być opcja save chyab przed go to top menu, dokładnie nie pamiętam i jak tam wejdziesz to można to wyłączyć.
Piotrek_88
Oct 17 2008, 14:53
u mnie z wyłączonym auto-savem dzieje się to samo
mój konfig:
c2d e8400, 2gb ram. geforce 9800 gtx+, xp sp2, dodam, że gra jest oryginalna
ja mam teraz zdaje sie 12 mecz do rozegrania w BAL.
Jesli dam Skip match, nic sie nie dzieje, ale jak rozegram ten mecz, to po meczu podczas wchodzenia do menu glownego trybu BAL wywala mnie do windowsa :? szlag juz mnie trafia

autosave wylaczony, jak zwykle zreszta...
AMD Athlon 64x2-4400
xp sp2
GeForce 7300GT
1280x1024
pozdro !
-------
btw - znalazlem takie cos odnosnie patcha;
As Konami PES 2009 hits stores tomorrow for PLAYSTATION 3, Xbox 360 and PC-DVD, the publisher has announced a free downloadable update for early November, expanding upon the games licensed teams and in-game elements.
The download will be available in about three weeks, and updates four Spanish sides – Athletico Madrid, Sevilla, Racing Santander and Valladolid, – all of whom will be officially licensed. Furthermore, it will also update the kits and team rosters of many teams within the game. The UEFA Champions League mode will also benefit from the new update, with twelve more teams added to the club list, with proper UEFA Champions League kits and kit markings added. Amongst the teams fully updated within this mode now will be Marseille, Juventus, and Basel.
The new raft of additions further demonstrate Konami’s commitment to expanding the licence roster in the PES series. Every aspect of PES 2009 has been reworked from the ground up, with new player models, AI elements and physics routines all combining to create the most advanced and realistic football game ever. The game also includes new Become a Legend and Legends modes, wherein players guide one player within a team either solo or online. Expanding upon this, the update also adds a new Theatre of Legends function which allows users to upload replay data for friends to view, and to view those of others.
The PES series has always been famed for its deep yet accessible control system, but the new game is aiming even higher. PES 2009 offers an unprecedented level of control, redefining the intricacies of first touch, close control and ball distribution, while also enhancing its shooting and AI mechanisms to create an all-round footballing experience. New control systems wherein the player can now perform tricks and feints without the use of special moves have been implemented, and the way the player guides the ball has been changed. The PES series has always treated the ball as a separate entity, but new calculations related to the air resistance and friction of the ground make passing and movement in PES 2009 a great deal more realistic.
“PES 2009 is already a million seller in pre-orders alone, but these new additions show how we are determined to continually improve the content of the game,” commented Jon Murphy PES European Team Leader for Konami Digital Entertainment GmbH. “We hope the updated team data and new UEFA Champions League elements will show our ongoing support for PES 2009’s team rosters, and look to continually enhancing such sections in the coming year at no extra cost.”
cheers
kucharz
Oct 17 2008, 16:52
Ja takze mam tem sam problem! Od rana przeszukuje fora i watki zwiazane z bledami aplikacji. Wczesniej mialem ten problem na starym blaszaku i polowicznie zniwelowalem to raportowanie bledow programem ktory oczyszczal i naprawial spieprzone pliki DLL! A teraz na nowym kompie oczywiscie tego progsa nie mam i nie pamietam jak sie nazywal ;/ Mnie sie wydaje ze wina tkwi wlasnie w bibliotekach DLL tylko juz nie mam pomyslu jak sie z tym uporac.
Randone
Oct 17 2008, 16:58
a dlaczego Ty masz naprawiac pliki dll, szukac rozwiazan itp.?
Jeb@$#@ Konami powinno wydac gre bez bugow.
Nie po to zaplacilem 120pln, zeby teraz samemu kombinowac jak tu zagrac ML, BAL czy pograc online.
Morrison
Oct 17 2008, 17:06
to samo mam :/ a kumplowi działa więc trochę to dziwne :/
kucharz
Oct 17 2008, 17:15
No faktycznie to cholernie irytuje... ale musi byc jakies rozwiazanie tego problemu ;/
haha ;\ no teraz to mnie juz PES rozwalil. zadowolony, ze jak juz na oryginale gram to nie ma problemow, przeszedlem 12 tydzien wszystko gra, a tu nagle wysypka...zgadnijcie kiedy: w momencie przechodzenia po meczu ligowym do tygodnia (w sumie polowki tygodnia bo liga i puchary w tym samym tygodniu) z odpowiednikiem hmm rundy wstepnej ligi mistrzow? skrot ESS czy jakos tak podobnie. przejscie poprzedniego (przed tym pucharowym) meczu brakiem jego rozegrania pomaga, gra sie nie sypie, ale tylko do czasu gdy zapowiadany jest kolejny mecz tegoz pucharu...eh zero przyjemnosci z BAL

szkoda, wielka szkoda
Randone
Oct 17 2008, 17:22
Nie tylko w BAL nie da sie grac, ale we WSZYSTKICH ligach, pucharach tak samo wywala.
A Konami rozsyla info:
The error you have described is already known. bleble
Our development team is working on a solution for this issue.
messjash
Oct 17 2008, 19:12
Gdzie Ci rozesłali takie info?? Ja jeszcze swojej gry nie rejestrowałem. Może wreszcie coś z tym zrobią.
CYTAT(Randone @ Oct 17 2008, 18:26)

Nie tylko w BAL nie da sie grac, ale we WSZYSTKICH ligach, pucharach tak samo wywala.
A Konami rozsyla info:
The error you have described is already known. bleble
Our development team is working on a solution for this issue.
a wy instalowaliście tylko jeden język czy kilka ,bo mi sie tak dzieje a mam jeden a kumpel ma 5 języków rożnych i mu Wszytko śmiga
postaram się zainstalować SP 3
Randone
Oct 17 2008, 19:35
CYTAT(messjash @ Oct 17 2008, 20:16)

Gdzie Ci rozesłali takie info?? Ja jeszcze swojej gry nie rejestrowałem. Może wreszcie coś z tym zrobią.
Wszystkie odpowiedzi na roznego rodzaju problemy, bugi etc. leca jednym i tym samym tekstem:
Dear customer,
Thank you very much for contacting the Konami customer support team.
The error you have described is already known.
We apologize for the inconvenience this issue might have caused. Our
development team is working on a solution for this issue.
Your Konami Support Team
Konami Digital Entertainment GmbH
Berner Str. 103-105
60437 Frankfurt am Main
Germany
Local Court of Frankfurt am Main: HRB Nr. 24990
Managing Director: Kunio Neo, Kazumi KitaueDobrze bedzie jak kazdy kto ma problem napisze do Konami:
http://www.konami-data.com/support/Moze jak dostana tysiace maili to wezma sie do roboty.
geforc
Oct 17 2008, 21:16
mi też wywala przy fixtures 30 w BAL , lipa wielka :/ nie dziala ani zmiana rozdzialki ani wylaczenie autosave
Wojtek87
Oct 18 2008, 13:26
Moja konfiguracja PC:
Płyta Gł. Gigabyte EP45 DS3
Procek Pentium E850
Grafa GF 260 GTX 896 MB
RAM 4 GB
Windows Vista
Też wywala mi błąd przy 9 meczu LM i 17 w Legend ;/
adashko
Oct 18 2008, 13:31
Dobra, czyli już wiadomo że nie są to po prostu jednorazowe incydenty, ale poważny błąd i bez łatki patcha/się nie obejdzie.
Pytanie tylko - ile każą nam czekać?
Wojtek87
Oct 18 2008, 13:32
CYTAT(adashko @ Oct 18 2008, 14:35)

Dobra, czyli już wiadomo że nie są to po prostu jednorazowe incydenty, ale poważny błąd i bez łatki patcha/się nie obejdzie.
Pytanie tylko - ile każą nam czekać?

Pewnie z miecha minimum swietnie ;/
ale to tylko na piracie tak ??
Wojtek87
Oct 19 2008, 13:45
CYTAT(rapen @ Oct 19 2008, 11:36)

na oryginale tez
Mi gra zaczeła działać na rozdziałce 1024x768, a zawsze gram na 1600x1200 (Maxymalna w moim monitorze) Skonczyłem LM, ale dopóki nie wyjdzie patch z poprawą tego błędu nie zamierzam grać w PES-a 2009 szkoda oczu, bo komfort gry na tak żenującej rozdziałce jest bardzo niski...
oposq3
Oct 19 2008, 13:53
jest juz patch taki
Wojtek87
Oct 19 2008, 14:03
CYTAT(oposq3 @ Oct 19 2008, 14:57)

jest juz patch taki
ale nieoficjalny? Tak czy inaczej podaj link jako możesz ;p a po zainstalowaniu tego patcha są jakieś niedogodnosci?
oposq3
Oct 19 2008, 14:08
Wojtek87
Oct 19 2008, 14:20
CYTAT(oposq3 @ Oct 19 2008, 15:12)

ale, to poprawia błąd z wywalaniem błędu przez winde? :|
słuchajcie ja też użerałem się z tym wywalaniem,zaczęło się po podmianie pliku settings.exe, żeby były wyższe dostępne rozdziałki,ustawiłem swoja optymalną rozdziałkę i ciągle wywalało, wróciłem teraz do 1024x768 i jak ręka odjął, sprawdźcie sami
Troyann
Oct 19 2008, 22:27
Trzeba obczaić
Wookiee
Oct 20 2008, 08:22
no OK pewnie to prawda
to nie blad gry tylko wina settings z rozdzialkami
kumpel tego nie wgrywal i mu PES hula a ja wgrywalem i mam bledy.
ale nie bede w stanie grac na 1024x768 czy jak to tam jest ;p
bo ta gra wtedy tragicznie wyglada.
i wogole pytam sie dlaczego w next genowej grze nie da sie ustawic 1280x1024 ?? LoL
messjash
Oct 20 2008, 09:06
Wydaje mi się że jakoś mało prawdopodobne jest to żeby gra wysypywała się przez rozdzielczość. Co to ma do rzeczy??? A poza tym mniejsza rozdzielczość w tej grze niż 1680x1050 to jakieś barbarzyństwo. Nie po to ulepszałem sprzęt i kupowałem grę za 120 zł. żeby grać na jakimś marnym 1024x768. Wygląda to wtedy jak fifa 98. Dodam że nie podmieniałem żadnych plików settings więc to jednak wina gry.
Jedyny sposób jaki znalazłem na wywalanie do windy to ręczne sejwowanie po każdym meczu. Jak po jakimś mnie wywali to łąduje ostatni sejw i ten mecz przed którym mnie wywaliło robię skip i gram dalej zapisując aż znowu nie wywali. Ale zauważyłem też taką opcje że zawsze wywala wtedy kiedy jest mecz pucharowy. Dlatego na początek w 12 tygodniu bo chyba wtedy jest pierwszy mecz pucharowy. Choć w innych tygodniach też się zdarza ale tam gdzie puchary to zawsze mi się wysypuje. No ale długo też się nie da tak grać bo to irytujące.
pozostaje nam czekac na interwencje konami....
geforc
Oct 20 2008, 11:07
gówno prawda z tym settingsem z rozdziałka , zrobilem kopie zapasową domyslnego pliku settings , wgralem ten z możliwoscia rozdzialki 1280x1024 , gra wywalila , przywrocilem ten domyslny z kopii zapasowej i to samo , to problem wewnątrz gry ... , może crack ...
jerry17
Oct 20 2008, 15:01
Mam to samo w rewanżu 1/4 LM i po zagraniu kilku meczy w BAL. Gra się do tej pory wyłączała ale po wgraniu najnowszych sterowników ATi udało się przejść do składów tylko wyglądają one nieciekawie...
http://i36.tinypic.com/2ngu5br.jpg
Troyann
Oct 20 2008, 17:22
Nihil novi sub sole
geforc
Oct 20 2008, 20:08
dzisiaj sobie zacząłem 2 sezon w ML , normalnie zasejwowałem , włączam przed chwilą i :

bez komentarza K...A :]
jasiek_barca
Oct 20 2008, 22:39
Mam identycznie jak kolega wyżej. Gram z bratem Ligę Mistrzów, każdy osobnym zespołem i mecz przed ostatnią kolejką fazy grupowej - i dupa, wywala. Sprawdzę zaraz ten myk z wyłączeniem autosave'a, a jak nie, to albo podaję się do dymisji, albo czekam na patcha
Pablisso
Oct 21 2008, 06:22
CYTAT(edi86 @ Oct 19 2008, 23:15)

słuchajcie ja też użerałem się z tym wywalaniem,zaczęło się po podmianie pliku settings.exe, żeby były wyższe dostępne rozdziałki,ustawiłem swoja optymalną rozdziałkę i ciągle wywalało, wróciłem teraz do 1024x768 i jak ręka odjął, sprawdźcie sami
Również tak wczoraj zrobiłem i mi chyba tez pomogło... Tylko szkoda ze taka pixeloza xD
Woo-Cash
Oct 21 2008, 06:36
czytając milion postów na ten temat doszedłem do wniosku, że to wina rozdzielczości wyższej niż 1024x768, niezależnie czy była ustawiana normalnie w settings, za pomocą jakiegoś patcha, czy też przez kitservera. osoba która stworzyła fix'a napisała że problem jest większy niż myślał, jego fix pomoże tylko w niektórych przypadkach, na resztę nic nie pomoże, a prawdopodobnie (wg niego) chodzi o jakąś animację w wyższej niż 1024 rozdzielczości, której wyświetlenie powoduje zniszczenie danych gry. granie na 1024 (dla niektórych nie do zniesienia, dla mnie np. 1280 już jest minimalnie za mocne) nie spowodowało u nikogo tego błędu. również u mnie pojawił się dopiero gdy kitserverem ustawiłem 1280.
tutus16
Oct 21 2008, 07:01
no ja sprobowalem zrobic to ze zmiana rozdzielczosci niestety nie pomoglo wogole;]
geforc
Oct 21 2008, 09:11
gowno prawda z ta rozdzielczoscia , pisalem :] to wina albo cracka , albo plikow wewnatrz gry
CYTAT(geforc @ Oct 21 2008, 10:15)

gowno prawda z ta rozdzielczoscia , pisalem :] to wina albo cracka , albo plikow wewnatrz gry
ja mam oryginal i tez mnie wywala
najpierw w cwiercfinale LM
a teraz po rozegraniu jakis 10 kolejek w lidze angielskiej
bez PATCHA sie nie obejdzie - chyba poprostu trzeba cierpliwie czekac
a co do rozdzielczosci drazni troche 1024x768 na wiekszych monitorach niz 17'
batman
Oct 21 2008, 11:46
Mnie właśnie przed chwilą wyrzuciło z rewanżowego cwiercfinału Ligi Mistrzów. Liczę na to ,że problem zostanie jak najszybciej rozwiązany :/
Venomik
Oct 21 2008, 23:30
u Mnie też wywala po rozegraniu 10- 11 meczy w trybie Ligi Hiszpańskiej:( moj konfig Kompa : Win XP Sp3 , Procesor AMD PHenom X4 , Płyta główna :MSI K9A2 Platinum, 4 GB Ram , Karta Grafiki GForce GTX 280 (Sterowniki 178.24) , AGEIA PhysX
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.