Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2009 - Wymagania Sprzętowe
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
rozaldinho
dobra, leci nie na temat ale powiem to tak:

P E S 6 to gra doceniana przez graczy, którzy grali co najmniej od pes3 w każdą część... to dla tych co mają chociaż 4 lata "stażu" w graniu w te japońską gierke... i dla większości tych osób to właśnie pes6 jest najlepszy, najbardziej grywalny( bądź nawet nie wiem, czy nie lepszy pes5, ale ja wolę szóstkętongue.gif)

- PES 2009 to owszen - bardzo dobra gierka, fajnie się gra, ale nie dorównuje tej wydanej 2 lata temu. Silnik z pes2008, jedynie polepszone zachowanie bramkarzy i zredukowanie możliwości "graczy-terminatorów" to jednak za mało...
Tego pesa zapewne wolą dzieciaki od 13 do 17lat, dla których pes2009 jest pierwszym lub drugim pesem...

taka moja opinia...
Pixmanek
Gram od Iss Pro '99 i twierdzę, że... PES 4 był najlepszą grą w tej serii, później nadeszły do dupy czasy - PES 5. Mocna poprawa zauważona w PES'ie 6, lecz... po wgraniu się w wersję 2009, zauważam, że PES 6 nie jest taki dobry jak kiedyś mi się zdawało. I nie lecę tu na grafikę, żadna wersja (oprócz 4) nie wkręciła mnie tak mocno jak 2009.

CYTAT
Tego pesa zapewne wolą dzieciaki od 13 do 17lat

Te słowa strasznie zaniżają twoją wypowiedź. Nie można kogoś wyzwać od dziecka, bo woli inną grę... zwłaszcza, że młodzież w wieku 16-17 lat już nie jest dzieckiem.
Piter123
Mi akurat najprzyjemniej grało się w PES 5. Najbardziej przypadł mi do gustu, a w PESa gram od części 3. Nawet czasami taką chęć mam by sobie 5 zainstalować.
świstak
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...8a43b67292.html

Co to może oznaczać? Zaznaczam, że miałem wymianę sprzętu i sam składałem.
Piter123
Mi się wydaję, że to jest złe zamontowanie sprzętu, ale to tylko moje przypuszczenie. Spytaj kogoś kto się na tym lepiej zna.
rozaldinho
CYTAT(świstak @ Dec 23 2008, 09:01) *
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...8a43b67292.html

Co to może oznaczać? Zaznaczam, że miałem wymianę sprzętu i sam składałem.

wypnij kartę graficzną i wsadź spowrotem... a jak nie to może sterki... ale nie jestem pewien;/
Tomaszzz
CYTAT(Piter123 @ Dec 22 2008, 08:34) *
Mi akurat najprzyjemniej grało się w PES 5. Najbardziej przypadł mi do gustu, a w PESa gram od części 3. Nawet czasami taką chęć mam by sobie 5 zainstalować.

Dobrze, a co to ma do tematu??
świstak
CYTAT(rozaldinho @ Dec 23 2008, 10:34) *
wypnij kartę graficzną i wsadź spowrotem... a jak nie to może sterki... ale nie jestem pewien;/

Pomogło. Okazało się, że miałem niezainsalowane sterki. Ale za to rodzi się kolejny problem :/. Przy wchodzeniu do gry wyskakuje takie coś:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...971e4c9caa.html

Co tym razem proponujecie?
Arkadiva
Kurcze, gram na max detalach i trochę mi muli?!? ale naprawdę nie wiem czemu ??? mój konfig. CPU Intel® Core™2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz x 4 (2.41Ghz)
RAM 2x 1GB Patriot 800 CLK. Grafika ATI Radeon HD 3870 X2 (PS3.0/VS3.0) VRAM 512MB
Wszystko na GOOD ale się ścina???
ulthar
mam pytanie czy pro evo 09 mi pójdzie?

mój komp:
AMD Athlon 64+3000 (1800Ghz)
Grafika : Geforce 9600GT (512Mb)Palit DDR3
Pamięć Ram: 2GB DDR
HDD: 200GB

O ram i grafikę jestem spokojny gorzej zaś jesli chodzi o procesor!!
2pac
CYTAT(Arkadiva @ Dec 30 2008, 11:22) *
Kurcze, gram na max detalach i trochę mi muli?!? ale naprawdę nie wiem czemu ??? mój konfig. CPU Intel® Core™2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz x 4 (2.41Ghz)
RAM 2x 1GB Patriot 800 CLK. Grafika ATI Radeon HD 3870 X2 (PS3.0/VS3.0) VRAM 512MB

Syfu na kompie nie masz ??

CYTAT(ulthar @ Dec 30 2008, 13:02) *

mój komp:

Ten procek to dwurdzeń? Pójdzie płynniutko na medium. Na high też pójdzie spoko i myśle że płynnie też będzie. Pobierz demo to się przekonasz.
rozaldinho
CYTAT(ulthar @ Dec 30 2008, 13:02) *

mój komp:

nawet jakbyś miał troche gorszy procesor( twoj 512kb cache, taktowanie 2,0costam..), tylko 1gb pamięci RAM to i tak by ci poszło na MAX detalach, z tego względu, że karta graficzna jest good:P

CYTAT(Arkadiva @ Dec 30 2008, 11:22) *

na tym kompie to powininno sie tylko gta IV mulić na wysokich detalach...
zainstaluj CCleaner albo inny program do czyszzcenia rejestru, i oczywiście go użyj:P, a jak nie pomoże to wina sterowników
Dolu
Witam!
U mnie sprawa wyglada tak:

GOOD-procesor Intel Core 2 Duo 2.66 GHz
GOOD-ram 4GB
GOOD-Karta graficzna GeoForce 9500GT 1GB

Wszystko ładnie płynnie chodzi na full detalach i rodzielce (1659x1080)
mamamakotaakotmamame
kurcze mi chyba nie pojdzie
procesor 2,4 smile.gif
karta graficzna Nvidia GeForce FX 5600 (128) smile.gif
ram 512 sad.gif (musze se kupic 1 giga)

a narazie musze sie zadowolic sie pes 2008
majekmajek
ja mam semprona 2800+
grafika: geforce fx 5200 128
ram 786
i na low się troszke przycina ale się da grać.

A DA SIĘ COŚ ZROBIC, MOŻE USUNIĘCIE KIBICÓW ?? UMIE KTOŚ??
jakub1991
Bylem u kumpla ma Athlona 2500+ 512mb i radka 9600. Odpalamy pes9 na medium i w 800x600 i gra działa płynnie (zacina ale na powtórkach, chyba mało ramu). A na moim kompie na low i 640x480 tnie (spada do 25 fps, gdy na ekranie jest dużo zawodników, nie mówiąc gdy na ekranie widać kibiców). Nie dużo trzeba dokładać radeon 9800pro pewnie wystarczy do medium i w 1024x768.

Mój komp
Sempron 2500+
768mb Ram
5200 fx 128 mb-wszystko to jego wina tongue.gif

Da się coś zrobić z tymi kibicami?? happy.gif
QuBa
Ja mam procesor AMD Athlon™ x 1 (1.66Ghz), 2gb ramu, karte ATI Radeon 9600/9550/X1050 Series (PS2.0/VS2.0) 256mb i w settings mam kolejno OK, Good, OK, Good.

Moge grać najwyżej na medium i zacina mi się przy jakimiś większym zagęszczeniu w polu karnym, czy wykopywaniu piłki przez bramkarza. W dodatku gdy jest troche więcej osob widocznych na ekranie, to nie chodzi tak płynnie jak w w momentach gdy jest jeden gracz czy dwóch.
To wina słabego procka czy karty? A może sterowników? To normalne, ze mi tak chodzi?
pez
Intel® Core 2 Duo T3200 1MB cache
2x2,0 GHz
4096MB (4GB!) DDR2 667MHz
GeForce 9300M 256MB (max. 2GB!)

zamierzam kupic takiego lapa. Prosze was o pomoc bo marzy mi sie nowy pes2009 chodzacy plynnie i zajebiscie. Pójdzie na takim sprzęcie?

licze na odpowiedz:)

pozdrawiam all Forum!
Niedźwiedź12
wejdzie na moje wymagania ? :NVIDIA GeForce FX 5500 (karta graficzna) , procesor Intel ® Celeron ® CPU 2.20 GHz i ram 1.12 GB biggrin.gif
tominho
Witam
Otóż mam problem z pro evo 2009, wcześniej gra śmigała mi na full detalach bardzo ładnie, zero przycinania itp.. ale od jakiegoś czasu to normalnie masakra, zaczeło się od przycinania w polu karnym jak było więcej piłkarzy a teraz tnie po całości. Mój sprzęt to : p4 3.2 ghz, 1gb ram, ati radeon x1600xt 256mb. Niemożliwe że sprzęt mam za słaby bo gra śmigała super elo wcześniej więc to wykluczam. Ściągnąłem Registry Easy - program do czyszczenia rejestru, gruntowny kilkugodzinny skan Antyvirusem ale problem zamiast znikać nasila się.. Wiecie o co może chodzić, znacie jakieś przydatne programy aby usprawnić działanie pesa do czasów jego świetności bo nie mogę nawet meczyka z kumplem zatyrać jak dawniej bo brak chęci gry gdy tnie.. z góry dzięki za odpowiedzi. dry.gif A i dodam, że wszystkie zbędne programy typu gg, deamon wyłączam chociaż to wcześniej nie przeszkadzało. Program Registry Easy pokazuje również, że nie cały CPU i RAM usage jest używany a więc jakieś zapasy są, w menadżerze zadań zmiana priorytetów co pomagało w 2008 z lekka również nie działa unsure.gif
lobo
no wlasnie..ja mam podobne problemy jak wyzej..wszystko poza ramami mam na good (ram 1gb-ok) i na poczatku mi smigalo..potem zaczelo w poplu karnym przycinac jak zbyt intensywna akcja..a teraz jest dramat. na najwyzszych detalach nie ma mowy bo sie pokaz slajdow robi a na srednich mozna wzrok stracic od ciaglego przycinania. wczesniej winamp nie stanowil a teraz to mi potrafi przyciac kompa i muzyka sie zaiwesza jak np wlacza sie mecz...nie mam pojecia co sie nagle stalo sad.gif jakies pomysly ??smile.gif

troche pokombinowalem i chyba wiem co jest przyczyna ale nie wiem czemu. zainstalowalem cala gre od zera. na najwyzszych parametrach smigala. doinstalowalem znowu patcha GA Community 2.5 i znowu mi sie przycina. nie wiem czy ten patch cos miesza z grafika? albo zwieksza wymagania? hmm...?
aRnIe
Grasz na stacjonarnym czy na laptopie?Jesli na lapku to moze sie przegrzewa i stad ten spadek wydajnosci (miałem podobnie, wystarczylo przeczyscic wentylatory, ewentualnie zainwestowac w podstawke chlodzaca). Jesli stacjonarny to byc moze antywirus dziala w tle? Moze warto byloby przeskanowac kompa w poszukiwaniu niechcianych trojanów itp
lobo
na stacjonarnym. mam avg i chodzi caly czas...moze to on. skana robilem i rabie co jakis czas regularnie i raczej nic nie wykrywa. ewentualnie opcja z przegrzewaniem jest mozliwa.
pes2009pl
Celeron D 2.93 ghz
1 gb ram
Radeon 9550/X1050
128 MB co dokupić żeby działało spoko na medium 1280/1024?
jonastb
lepszą grafe, ale to niewiele da
celeron d to nie jest maszyna do zadań specjalnych

witam wszystkich to moj pierwszy post na tym forum. od siebie dodam, ze na maszynie athlon 2000+ xp 512 ramu i gf4 titanium 4200 64mb. pes09 działa, przy low detalach i wszystkim ustawionym na wydajność. działa i w akcji nie ma przyslowiowego "slideshow" czasami zmułki, ale to tylko spowolnienie animacji, a nie całkowite przerwy w jej generowaniu

grałem w każda poprzednia czesc na konsoli, ale IDIOTA sprzedałem ją, czego teraz niezmiernie żałuje. zostaje mi pogrywać w wersje na piecku.

pokój
Mefju
Witajcie koledzy, mam pytanie odnosnie plynnosci pes 2009
do niedawna wszystko bylo ok, nie zmienialem sterownikow ani nic, podlaczylem do komputera telewizor LCD 26' Toshiba przez kabel DVI - HDMI, na telewizorze rozgrywka jest plynna, natomiast na monitorze gra ewidetnie lekko "klatkuje". Zainstalowalem dzis sterowniki od nvidia - najnowsze jakie sa i dalej to samo. Dodam tez ze monitor mam 19 calowy, chcialbym odpalic gre na 1440x900, lecz po instalacji patcha od GA nie mam takiej mozliwosci :/

Moj komputer to
PŁYTA GŁÓWNA: MSI P6N SLi v2
PROCESOR: Intel Core Duo E2160 [1800MHz]
PAMIĘĆ RAM: DDR2 2GB 667MHz Kingstone
KARTA GRAFICZNA: MSI GF8600GT 256MB (540MHz/1400MHz)
KARTA MUZYCZNA: Sound Blaster Live Audigy 2
DYSK TWARDY: WD160JB 160GB 8MB CACHE
DYSK TWARDY II: WD200JB 200GB 8MB CACHE
NAPĘD OPTYCZNY:: NEC ND3520 DVD +/- RW 16x
MONITOR: LCD LG W-1934S
ultra997
Mnie też krew zalewa z płynnością

AMD 2x 2.2GHz
2x1gb ram 800 w dualu
GF8600 GTS 512DDR3Ram
chipset płyty głownej NVIDII seri 5xx

na czystym PESie gra idzie miodnie z najwyższych detalach z rozdziałce 1650x1050 z opcja Wide

zaś jak zainstaluje GameCommunityPath z Gaming Acces gra zaczyna sie ciąć gdy jest wiecej piłkarzy na ekranie... czy pathe az tak wiele zmieniaja?

Poradzcie co zrobić lub czy jest jakas lepsza alternatywa dla GCP z składami koszulkami itp... na stadionach mi specjalnie jakos nie zależy...

ps: robiłem reinstalkę PESa i sprawa wyglądała tak samo bez patha LUXUS z pathem lipa....
lyft
Moj PC to:
AMD Ahtlon XP 2400+
1.99 GHz
768 MB RAM
Ati Radeon 9600 Pro

Na srednich detalach i niskiej rozdzielczosci gra chodzi prawie plynnie, miewa lekkie zwisy w polu karnym. Czy kupno wiekszej ilosci RAM wyeliminuje ten problem?
milanista
Warto się w PES09 bawić z takim sprzętem? Zależy mi żeby odpalić przynajmniej na medium w 1024x768 przeżyję też 800x600. Mój konfig:
Athlon 2000XP+ kręcony na 2.03GHz
1GB RAM 333MHz CL2.5
Radeon 9800 Pro 128MB

junior7
Hej mam pytanie. Na laptopie grałem w Pro Evo 2008.Gra chodziła na full i na medium bardzo płynnie.I z tąd to pytanie.Czy Pes 2009 "pójdzie" mi przynajmniej na medium?? proszę o odpowiedz! Pozdro
warson
w komentarzach na stronie głownej byłą dyskusja o wyglądzie i płynności gry w róznych rozdzielczościach nP:

Nie trzeba telewizora 42" zeby grafika olśniewała realizmem. Mnie zadawala monitor 20" i rozdzielczosc 1650. Wrażenia? Niesamowite...

i pytanie:

Jak Ustawiłeś taką roździeczość???

I drugie Pytanie, Jaką najlepiej ustawić do Telewizora 32 Cali?

z góry dzieki za odp.
szymonp1992
CPU: Intel Celeron CPU 2.00GHz x 1 (2.02Ghz) -> OK
RAM: 1.9 GB -> OK
GPU: NVIDIA GeForce 7300 GS (PS3.0/VS3.0) -> GOOD
VRAM: 512 MB -> GOOD

PES 2009 + Ekstraklasa Patch
I cholernie przycina, mam slowmotion jakby z klatkowaniem. Wiecie może co można poradzić? Jakbym poza tym włączył Winampa czy Foobara to w ogóle żulnia 100 %, nawet gg, Skype i antivira wyłączam i nic nie daje...

Nawet na najmniejszej rozdzielczości, na low detail...
buku
http://www.allegro.pl/item647737473_dla_gr...00gt_dvdrw.html warto kupić ten komputer?
kris15j
tnie wam na patchach, bo w kitserverze jest ustawiona większa jakość, wystarczy odznaczyć to:

i gra będzie działała poprawnie
szymonp1992
CYTAT(kris15j @ Jun 2 2009, 22:23) *
tnie wam na patchach, bo w kitserverze jest ustawiona większa jakość, wystarczy odznaczyć to:

i gra będzie działała poprawnie

Przeinstalowałem, grm bez patchy, 800x600, detale low i i tak chodzi daremnie, ledwo co... Nie wiecie może czemu ? ;/
kris15j

LEGENDA

jakość obrazu - daj lov bo masz cienkiego (do pesa) procka

redukcja ilości klatek w celu uzyskania wyższej wydajności - zaznacz

wspomaganie systemowe wygładzania krawędzi - odznacz

wyłączenie filmiku wprowadzającego - twój wybór

Jak to nie pomoże to ja nic nie mogę pomóc
kafusiasty
Witam, jestem nowy na forum. Mam problem z wymaganiami sprzętowymi. Przy procku intela 2 x 1.8 GB w ustawieniach PESa pokazuje mi wskaźnik Unable przy procesorze. Moze mi ktos pomoc? ;-/ Wyglada to tak:

Moje ustawienia:

I specyfikacja:

pozdrawiam.
2pac
Kafusiasty nie powiedziałeś czy ci gra wogóle działa, ale powinna działać. Przy włączaniu powinien pojawiać się komunikat i powinieneś kliknąć Ignoruj. Ja tak miałem i na karcie graficznej bez shader model 2.0 mogłem grać, wystarczyło kliknąć ignoruj.
Adipa
Czy ruszy mi na

ATI Mobility Radeon x1300

Procesor 2 rdzeniowy 1,8

1GB Ram?

Teoretycznie FIFA 09 mi ruszy, tylko stery nowe musze instalnąć.
punisher
Witam,
ma ktoś jakiś pomysl co w koncu trzeba zrobić zeby gra nie zwalniała podczas dośrodkowań? (u mnie wygląda to jak slow-motion..) Ogólnie działa bardzo dobrze lecz w pewnych momentach nie zacina się ale zwalnia , np. jak juz napisałem przy dośrodkowaiach takze przy strzałach z główki i przy strzale z bliska (gdy jest duzo zawodnikow w polu karnym). Jedynie na low dziala dobrze. Przy wlaczonym "use frame skipping" strasznie szarpie i nie da się grac.Nie pomaga ustawienie 60 Hz(we wlasciwosciach pulpitu) +Vsync czy tylko synchronizacji pionowej.
Mam:
-PIV 2.66Ghz
-1 Gb ramu (ddr)
-Radeona X1550(512mb)
- sterowniki Ati Catalyst 9.2 (ustawilem na wysoką wydajnosc)
- zainstalowalem patcha 1.4 (nie ma roznicy, przy 1.0 bylo tak samo).
- komputer niezawirusowany (wiem, chociaz NIE MAM antywirusa i nie bede mial, nie mam zadnych czyscicieli,agentow,zapór,aktualizatorow i innch.., jak wlaczam gre to pasek zadan i pole obok zegarka jest doslownie czyste biggrin.gif )
Z góry dziękuję.
QuBa
QUOTE (QuBa @ Jan 11 2009, 21:13) *
Ja mam procesor AMD Athlon™ x 1 (1.66Ghz), 2gb ramu, karte ATI Radeon 9600/9550/X1050 Series (PS2.0/VS2.0) 256mb i w settings mam kolejno OK, Good, OK, Good.

Moge grać najwyżej na medium i zacina mi się przy jakimiś większym zagęszczeniu w polu karnym, czy wykopywaniu piłki przez bramkarza. W dodatku gdy jest troche więcej osob widocznych na ekranie, to nie chodzi tak płynnie jak w w momentach gdy jest jeden gracz czy dwóch.
To wina słabego procka czy karty? A może sterowników? To normalne, ze mi tak chodzi?

Ponawiam moje pytanie sprzed ponad roku (!) Mógłby mi ktoś cokolwiek odpowiedzieć? Czy to normalne, że gra mi tak tnie? Wydaje mi się, że może to mieć związek z zainstalowaniem patcha z orange ekstraklasą, bo wcześniej chodziło chyba lepiej.

Poza tym, gra tnie mi się praktycznie zawsze tak samo, niezależnie od tego jaką ustawię rozdzielczość, Low, Medium czy cokolwiek. Może coś nie tak z tym patchem?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.