Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Master League - Career By Pesman (pro-evo-s)
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
Stron: 1, 2
Pro-Evo-S
21 tydzień - niedziela

Mecz Ligowy - 9 kolejka:
CSKA Moskwa - FC Porto
1:4

Bramki:
Samodin 42' (asysta Janczyk) - Salugin 44' (asysta Ordaz), 81' (asysta Stein), Gambino 65', Ordaz 90+1'

ZOBACZ BRAMKI!
Świetna akcja -->http://pl.youtube.com/watch?v=35BmXS7BvPQ
1:0 Samodin-->http://pl.youtube.com/watch?v=ceGJfni8U9M
1:1 Salugin -->http://pl.youtube.com/watch?v=8PUYv30RhNI
1:2 Gambino -->http://pl.youtube.com/watch?v=5iLij3FrhVk
1:3 Salugin -->http://pl.youtube.com/watch?v=WbJG-EBHPeU
1:4 Ordaz -->http://pl.youtube.com/watch?v=NkiSDrFsW5g

Żółte kartki:
Rahimic, Ignashevic (obaj CSKA) - Marin (Porto)

Złe dobrego początki!
Po ubiegłotygodniowym remisie z Derby zarząd Porto zaczął poważnie się zastanawiać nad losem trenera Pesmana. Okazało się, że niepotrzebnie. Portugalski zespół rozbił wiceliderów ligi i to na ich terenie.

Zdawać by się mogło, że trener przemeblował skład i przeciwko rosyjskiemu CSKA wyszła zupełnie inna drużyna niż ta przeciwko Derby. Otóż nie! Jedenasta wyjściowa FC Porto była identyczna jak ta sprzed tygodnia. Tym razem paradoksalnie zobaczyć można było zupełnie inną drużynę. Dojrzałą i odpowiedzialną grę można było zobaczyć od początku spotkania. Jednak przez pierwsze 40 minut meczu obie drużyny skutecznie uniemożliwiały sobie dostęp do bramki. Dopiero przed gwizdkiem na przerwę zrobiło się gorąco. Najpierw Rosjanie z rzutu wolnego pozornie niegroźnego objęli prowadzenie w meczu. Gdy zdawało się, że pierwsza połowa zakończy się stanem 1:0, to niesamowity rajd po prawej stronie zaliczył Gambino, który podał do Ordaza, a ten podał do strzelca wyrównującej bramki - Salugina.

Drugie 45 minut to nadal wyrównana gra, ale większa skuteczność FC Porto. Proporcjonalnie do większej skuteczności portugalskiego zespołu rosła beztroskość obrońców obu drużyn jednak to obrońcy Porto mieli więcej szczęścia. Bramki Gambino, Salugina i Ordaza potwierdziły, że portowcy to zespół z ogromnym potencjałem i nawet wicelider tabeli grając u siebie nie jest w stanie ich przestraszyć.

Najważniejsze akcje meczu:
4 min – Marin podaje na wolne pole do Ruskina, ten niekryty wbiega w pole karne i strzela na bramkę. Piłka odbita przez bramkarza nadal kieruje się w stronę bramki jednak w ostatniej chwili z lini bramkowej wybija ją Berson.
8 min – Kolejne świetne podanie Marina. Tym razem piłkę w polu karnym odbiera Ordaz i po chwili oddaje strzał tuż nad bramką.
19 min – nieodpowiedzialna gra obrońców Porto doprowadza do sytuacji sam na sam Daniela Carvalho z Ivarovem. Zawodnik CSKA jednak uderza obok słupka.
23 min – fantastyczna akcja portugalskiego zespołu! Z lewej strony Ruskin wyrywa się obrońcy i dośrodkowuje w pole karne wprost na głowę Salugina. Ten trafia w słupek, a dobitka Ordaza również niecelna!
33 min – Ordaz podaje do wbiegającego pole karne Marina. Ten bez problemów wbiega między 2 obrońców i oddaje strzał który leci prosto okienko. Jednak Mandrykin paruje piłkę na rzut rożny.
36 min – Tym razem Janczyk uderza na bramkę Ivarova jednak Polak myli się i posyła futbolówkę obok słupka.
42 min - GOL! Stały fragment gry prawej strony boiska. Dośrodkowanie Janczyka wykorzystuje Samodin uderzając głową tuż obok dalszego słupka przeciwnika. Ivarov nawet się nie ruszył. 1:0 dla CSKA!
44 min - GOL! Gambino jak szalony biegnie po prawej stronie po czym wbiega do środka i przekazuje piłkę Ordazowi. Ten mija jednym ruchem dwóch obrońców CSKA i wysuwa piłkę Saluginowi. Kryty Salugin wyciąga nogę i piłka w siatce! Remis 1:1!
65 min - GOL! 17-letni Gambino mija zwodem Rahimicia, biegnie chwilę wzdłuż lini 16stki i uderza z lewej nogi w stronę bramki. Bramkarz wyciąga się jak struna, ale o i tak mu nie pomaga. Piłka zatrzepotała w siatce. 2:1 dla Porto!
67 min – Mimo dosyć sporej odległości Janczyk z rzutu wolnego sprawia zagrożenie na bramkę Ivarova. Bramkarz Porto musi się ratować wybiciem piłki na rzut rożny.
81 min – GOL! Akcję znowu inicjuje Gambino. Na prawym skrzydle zwraca na siebie uwagę dwóch obrońców po czym podaje do wbiegającego za nim chwilę temu wprowadzonego na boisko Steina. Ten dośrodkowuje na Salugina, który najpierw przyjmuje piłkę na tors a dopiero potem uderza ją głową w światło bramki. 3:1 dla Porto!
90+1 min - GOL! Ordaz otrzymuje piłkę z lewej strony od Ruskina, wygrywa pojedynek z obrońcą CSKA i pokonuje bramkarza. 4:1 dla Porto! Pogrom!
90+3 min – koniec meczu! Porto gromi CSKA na ich własnym terenie!

Skład FC Porto:
Ivarov - 6,5
Valeny - 5,5
Berger - 6,0 (86' Libermann- 6,0)
Giersen - 6,0 (78' Stein - 6,0)
Vrzogic - 5,5
Jaric - 6,0 (78' Iouga - 6,5)
Gambino - 6,5
Ruskin - 5,5
M. Marin - 5,0
Salugin - 6,5
Ordaz - 6,5

Najlepszy gracz FC Porto:

Gambino - Po raz kolejny ten 17-letni skrzydłowy szalał na prawej stronie boiska i obsługiwał podaniami kolegów. Sam też strzelił piękną bramkę ze swojej słabszej nogi!
====================================================================
Po meczu powiedzieli:
Trener Pesman:
Jestem zadowolony z postawy mojej drużyny w tym meczu. Pokazaliśmy boiskową inteligencję i wyciągnęliśmy wnioski z poprzedniego spotkania. Po tym meczu wzmocniła się moja wiara w awans do pierwszej ligi.

Gambino

Zwycięstwo cieszy i na pewno nie spoczniemy na laurach tylko będziemy walczyć o awans.

Salugin

Cieszę się, że moje dwie bramki pomogły w zwycięstwie drużyny oraz że wreszcie stworzyliśmy zgrany team. Po takim meczu nie mogę się już doczekać kolejnego!

===============================================================
Statystyki meczu: CSKA Moskwa - FC Porto

===============================================================
Foty z meczu:

=================================================================
Wyniki 9 kolejki:

Borussia Dortmund utarła nosa Bułgarom wygrywając 1:0! W pozostałych dwóch meczach remisy 1:1!

Tabela po 9 kolejkach:

Anderlecht pomimo remisu utrzymał fotel lidera. Za to CSKA przez porażkę z Porto spadło z 2 na 5 miejsce! Porto mimo pogromu nadal zajmuje przedostatnie miejsce. Aż cztery drużyny mają taką samą ilość punktów!

Ranking strzelców:
Ordaz (FC Porto) - 5
Koprivarov (Levski) - 4
Brandao (Szachtar) - 4
Carvalho (CSKA) - 3
Amoruso (Reggina) - 3
Jayeoba (Levski) - 3
Miller (Derby) - 3

Ranking asystentów:
Cozza (Reggina) - 2
Jadson (Szachtar) - 2
Zhirkov (CSKA) - 2
Kringe (Borussia Dortmund) - 2

Zapowiedź następnego tygodnia - 10 kolejka ligowa:

Porto podejmie u siebie bułgarski Levski Sofia. W najciekawszym meczu 10 kolejki Lider z Brukseli podejmie u siebie Borussie Dortmund.

Zapraszamy na 10 kolejkę za niedługo

P.s.

Komentarze mile widziane smile.gif

Różne sugestie krytyka itp również biggrin.gif
Pro-Evo-S
22 tydzień - wtorek

Wywiad z Ordazem
Na oficjalne stronie klub FC Porto pojawił się wywiad z napastnikiem portugalskiej drużyny - Ordazem.

5 bramek w 9 meczach i na dodatek lider klasyfikacji strzelców to to co napastnika może cieszyć najbardziej…
Nie, jeżeli jego drużyna nie jest wysoko w tabeli. Ja staram się robić wszystko by pomóc zespołowi w awansie.

Drużyna miała głęboki kryzys, który został zażegnany w meczu z CSKA. Co było powodem tego kryzysu?
Potrzebowaliśmy dużo czasu na zgranie się zespołu i kiedy nam się to prawie udało witaliśmy nowych kolegów i znowu cały ten proces rozumienia się na boisku trzeba było powtórzyć. Jak widać powtórny proces trwał krótko i wywieźliśmy efektowne zwycięstwo z Moskwy.
Złośliwi twierdzą, że wygraliście z CSKA bo macie na nich patent. W rundzie jesiennej też z nimi wygraliście, ale mimo to oni sobie radzą lepiej w lidze…
To jest tak, że przeciwko silniejszym drużynom wychodzi się na murawę z większą motywacją. Nie mówię, że grając z np. Derby lekceważymy tą drużynę, tylko nam po prostu nie wychodzi.

Czy nowi koledzy w zespole zaaklimatyzowali się już w zespole?
Zdecydowanie tak. Zresztą można zobaczyć na strzelców bramkę w ostatnim meczu. Poza mną Salugin i Gambino rozegrali swoje dobre zawody. Marin za to jest świetnym rozgrywającym i jego podania są bezcenne.

A młody Lukas Jutkiewicz?
Widać, że ten chłopak ma ogromny potencjał. On będzie klasowym napastnikiem! Na razie jak sam powtarza uczy się co nie oznacza, że nie chce grać w pierwszym składzie. Trener na pewno da mu szansę.

A ty wspominasz swoją młodość? Jak byłeś 17-latkiem i miałeś szansę zostać zawodnikiem Barcelony?
W sumie to byłem jej zawodnikiem, ale prezentowałem ją w drużynach juniorskich. Niestety parszywa kontuzja uniemożliwiła mi podpisanie profesjonalnego kontraktu i treningi z pierwszą drużyną. Niechętnie wracam do tego. Drugą szansę dostałem właśnie od Porto i tutaj zamierzam się spełnić jako piłkarz.

Czyli ewentualne propozycje przenosin do innych klubów będziesz stanowczo odrzucał?
Tak. Chociaż nie mówię, że będę grał tutaj do końca kariery. Jest to możliwe, ale nie pewne w 100%.

Jaka sytuacja panowała w klubie po skandalu korupcyjnym i bliskim bankructwem klubu?
To był koszmar. Zrobiło się wielkie bagno. Zaczęły się czystki na stanowiskach a nam powiedziano, że jeśli chcemy to możemy zmienić klub. Tak zrobiło większość zawodników bo było już pewne, że kolejny sezon rozpoczniemy od 2 ligi, a i zarobki przez kryzy finansowy nie będą za wysokie. Ja zdecydowałem się zostać. Teraz nie żałuję, że podjąłem taką a nie inną decyzję

Metryczka Ordaza
KOD
Wzrost: 182 cm
Waga: 72 kg
Pozycja na boisku: napastnik
Kluby: FC Barcelona, FC Porto
W 2 lidze: 9 meczów, 5 goli

P.S.
Komentujcie bo wtedy mam motywację do dalszej pracy Bez waszych opinii i oceń ta praca nie ma sensu smile.gif
kacper_
No jak zawsze bardzo ładnie. No mnie też coś natchneło i spróbowałem własnych sił w pisaniu bloga.
Tomek775
Bardzo się ciesze że wróciłeś z Niemiec...
Trzymaj tak dalej...fajny wywiad...pozdro biggrin.gif
Pro-Evo-S
Zapraszam do głosowania w nowej sondzie!

Tematem sondy jest najpiękniejsza bramka ostatniego meczu Porto.

Mam nadzieję, że pomysł z nagrywaniem bramek się podoba smile.gif

Pozdrawiam wink.gif
Soncker
Pesman rewelacyjna kariera!Znakomicie że są filmiki.Tylko tak dalej!Jak widac głosy w sondzie na bramke sa jednostronne;p;p
Pozdro cool.gif
Rabbit_FCB
Wg mnie to jest najlepsza kariera tutaj. Genialne pomysły. Oby tak dalej i jak najdłużej smile.gif
djclanv1r00z
super blogas biggrin.gif musze jakiegoś nowego pacza ściągnąć i znów zaczać grać karierę bo miałem formacika smile.gif heh

pozdro cool.gif
Krzysiu12
najlepsza kariera na furum wink.gif gratulacje wink.gif musze jakieś personki do twoich zawodników od KONAMI kiedyś zrobić;D pozdrawiam wink.gif
Pro-Evo-S
CYTAT(Krzysiu12 @ Aug 19 2008, 23:30) *
najlepsza kariera na furum wink.gif gratulacje wink.gif musze jakieś personki do twoich zawodników od KONAMI kiedyś zrobić;D pozdrawiam wink.gif

oj przydałyby się. Ordaz np już nosi swoje personki biggrin.gif

Jak chcesz to możesz zrobić dla całej jedenastki która widnieje w relacji pomeczowej biggrin.gif smile.gif

Będę uradowany biggrin.gif

A co do kolejnej relacji to planuje jutro, góra pojutrze

Pozdrawiam wszystkich czytelników. Piszcie co może jeszcze wzbogacić karierę wink.gif
piela
Fajnie by było gdybyś może, ewentualnie, jak chcesz zrobił jakąś fajną oprawę graficzną, np. : http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=11891   nie mówie że takie samo ale coś w tym stylu wink.gif Aha, i gdy robisz te plansze gdzie pokazujesz skład i formację, pokaż też skład przeciwnika. Tak w ogóle to świetny blog, świetny tekst, jak nie zmienisz powyższego i tak będzie extra. Ja tak nie potrafie... ;(
Pro-Evo-S
22 tydzień - sobota

Puchar 2 Ligi - półfinały

W tym tygodniu odbyły się półfinały Pucharu 2 Ligi. Zwycięzcami obu pojedynków były kluby ze wschodu Europy.

W Brukseli Anderlecht przegrał 1:0 z CSKA Moskwa. Belgowie stracili bramkę pod koniec pierwszej połowy, a ich ataki w drugiej części gry nie dawały skutku w postaci bramek. Mimo porażki trener Anderlechtu - Ariël Jacobs nie załamuje rąk i wierzy, że jego podopieczni w Moskwie będą się cieszyć z awansu do finału.

Gracz CSKA - Yuri Zhirkov niestety będzie musiał pauzować ze względu na kontuzję odniesioną w meczu z Anderlechtem.

=========================================================================

Drugi pojedynek odbył się w Reggio di Calabria na stadionie Stadio Oreste Granillo. Gospodarze mimo odważnych ataków przegrali 1:3 i będą musieli się ratować w Doniecku. Mecz był pod dyktando ukraińskiego zespołu i gdyby nie fantastyczna dyspozycja bramkarza Regginy - Mario, to zespół z Regginy nie miałby po co jechać na spotkanie rewanżowe.

Cristiano Lucarelli został bohaterem pojedynku Reggina - Szachtar strzelając dwie bramki dla klubu z Doniecka. W pucharze zaliczył już 3 trafienia!

Mariusz Lewandowski za to jest jak do tej pory najlepszym asystentem w Pucharze!

Rewanże za 3 tygodnie!!!
Pro-Evo-S
23 tydzień - środa

Rozstrzygnięcia w fazie grupowej Ligi Mistrzów

Z dniem dzisiejszym zakończyły się rozgrywki grupowe tej edycji Ligi Mistrzów. Kto awansował do fazy pucharowej? Sprawdźcie sami:

Grupa A

Bez niespodzianki w tej grupie. Awansowały te drużyny, które miały awansować. Real Madryt i Liverpool zfromadziły po tyle samo punktów, jednak to Real ma korzystniejszy rezultat bramkowy.

Pojedynki pomiędzy drużynami, które uzyskały awans:
Liverpool - Real 1:1
Real - Liverpool 0:0

============================================
Grupa B

Grupa okrzyknięta bezsprzecznie grupą śmierci zebrała swoje żniwa! Na aucie znalazły się drużyny Juventusu i Lyonu. Barcelona zdominowała grupę tracąc punkty tylko w jednym meczu! Arsenal natomiast musiał walczyć o punkty do końca.

Arsenal - Barcelona 0:1
Barcelona - Arsenal 2:0

Grupa C

Równie silna grupa, ale tutaj zdecydowana dominacja Milanu i Chelsea. Milanowi w osiągnięciu maksymalnej ilości punktów przeszkodziła w ostatniej kolejce Valencia, Natomiast Chelsea ani razu nie potrafiła sprostać drużynie z Mediolanu.

Chelsea - Milan 1:2
Mian - Chelsea 1:0

Grupa D

Zażarta walka o awans pomiędzy Romą a Interem skończyła się szczęśliwym awansem tych pierwszych. O awansie zadecydowała ilość zdobytych bramek, bo różnica bramek i mecze bezpośrednie dawały wynik remisowy! Manchester Utd zdobył o 1 punkt więcej od włoskiej dwójki, ale on już kolejkę przed końcem zapewnił sobie awans do fazy pucharowej.

Manchester Utd - Roma 1:1
Roma - Manchester Utd 4:2

Ranking strzelców:

Drogba (Chelsea) - 3
Trezeguet (Juventus) - 3
Ronaldinho (Barcelona) - 3
Hleb (Arsenal) - 3
Keita (Lyon) - 3
Taddei (Roma) - 3
Essien (Chelsea) - 3
Ronaldo (Milan) - 3
Rooney (Manchester Utd) - 3
van Nisterlooy (Real Madryt) - 3
Pro-Evo-S
Oto rozstrzygnięcie sondy na najpiękniejszą bramkę meczu CSKA - Porto:

Zwycięska bramka będzie walczyć z kolejnymi zwycięskimi w konkursie na koniec sezonu smile.gif

Zapraszam do głosowania w nowej sondzie, czyli typowania składu finału Pucharu 2 Ligi, z którym niestety już w pierwszej rundzie pożegnało się FC Porto.

Czekam też na wasze komentarze, oceny, uwagi itp biggrin.gif
Każdą konstruktywną krytykę przyjmę i zastanowię się nad nią

Pozdrawiam wink.gif

P.S.
Planowana kolejna kolejka jest już na poniedziałek smile.gif
Pro-Evo-S
No cóż...

Blog to blog, a więc...

Postanowiłem założyć samodzielny blog, na którym bardziej szczegółowo będę opisywał moją karierę drużyną FC Porto.

Nie oznacza to, że tutaj zaprzestanę swojej działalności blogowej na tym forum. Będę tutaj nadal zamieszczał relacje meczowe oraz wywiady, jednak zapowiedzi meczowe, podsumowania kolejki i inne nowości (których tutaj postanowiłem nie zamieszczać, bo chciałem to robić w osobnych postach, ale byłoby to wzięte za nabijanie postów) będą zamieszczane na blogu kariera-by-pesman.

Mam jeszcze kilka ciekawych pomysłów, które być może już wkrótce wdrożę do tej kariery.

Nadal czekam na wasze komentarze z sugestiami, krytyką i propozycjami dotyczącymi prowadzenia tej kariery.

A więc oprócz zaglądania tutaj zapraszam na mój drug blog opisujący bardziej szczegółowo tą samą karierę. Na razie nadrobiłem tam zaległości od pierwszego posta tutaj!
kariera-by-pesman

Pozdrawiam wink.gif
Soncker
Też mam taki pomysł ale już zaczełem kariere Boca Juniors;pJutro zakładam bloga;pPesman dzieki za pomysł;p
Joke;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.