Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kariera By Windziak :d
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
czubinho
fajny blog. czekam na fotki z meczu polska arabia
JuveR
Blog naprawdę wyza***isty happy.gif
Brawa za chęci wink.gif Ja to bym już chyba po pierwszym dniu dał sobie spokój biggrin.gif
Windziak
Przepraszam ale z powodów osobistych nie byłem w stanie dziś nic wyskrobać sad.gif
Jutro wieczorem kolejne notki (na 100%) smile.gif
Windziak
18.06.2010, Anfield Road, godz.21.00
GRUPA B:
FRANCJA - CZECHY

Spotkanie dwóch potęg europejskiej piłki. Francuzi - aktualni vicemistrzowie świata i vicemistrzowie Europy, fantastyczna drużyna naszpikowana gwiazdami światowego formatu. Czesi - zespół niewiarygodnie ambitny, posiadający wielkie aspiracje na sukces na dużej piłkarskiej imprezie.

Pierwsza połowa - nuda. Żadnych ciekawych akcji ofensywnych. Obie ekipy jakby bardziej skoncentrowane na niestraceniu bramki, niż na zdobyciu.
41' Jedna z nielicznych okazji do strzelenia bramki w tej części meczu. Sionko rozgrywa piłkę ze Skacelem, ten dośrodkowuje... głową uderza Koller... niecelnie!
45' Odpowiedź Francji. Nasri, rajd skrzydłem. Wrzutka w pole karne... głową Thierry Henry... ponad bramką!
Drugie 45 minut tego meczu wyglądało zdecydowanie ciekawiej. Od początku do ataku ruszyli Czesi. Widać, że bardzo zależało im na zgarnięciu w tym spotkaniu trzech punktów.
Mija kwadrans drugie połowy meczu. Czesi atakują, lecz świetnie spisuje się defensywa Francji. Mur zostaje w końcu rozbity...
61' Jan Koller ucieka Thuramowi... oddaje płaski strzał... kapitalnie broni Frey... nadbiega jeszcze Sionko... dobija... GOOOOOOL!!! 1:0!!! Kibice naszych południowych sąsiadów oszaleli!!!
Niesie się z trybun "Cesi! Cesi!" Dobra gra podopiecznych Petra Rady... Francja jednak nie rezygnuje z próby osiągnięcia korzystnego wyniku...
75' Henry strzela z dystansu... FANTASTYCZNIE CECH!!!
Czas ucieka. Francuzi jakby zgaszeni straconą bramką i doskonałą dyspozycją rywala.
89' Rzut rożny dla Czechów. Piłkę dośrodkowuje Marek Jankulovski. W polu karnym jest niepilnowany Koller... szczupak... GOOOOOL!!! 2:0!!! Francja na kolanach!!! Niespodzianka na Anfield! Mało kto spodziewał się chyba, że Czesi dadzą radę! BRAWO!!!
Koniec meczu! Dzięki temu zwycięstwu Czesi zajmują 1.miejsce w swojej grupie i są bardzo bliscy gry w 1/8 finału. Francja z kolei zajmuje w tej chwili 3.pozycję. Awans gwarantuje w zasadzie tylko wysokie zwycięstwo z Kostaryką...

2.kolejka, grupa B
Kostaryka - Australia 0:4
23' Bresciano (0:1)
32' Bresciano (0:2)
54' Viduka (0:3)
89' Kewell (0:4)

Francja - Czechy 0:2
61' Sionko (0:1)
89' Koller (0:2)

Zdjęcia:

Tabela grupy B:

Na tą chwilę tyle tongue.gif Jutro (tzn dziś) siedzę cały dzień w domu więc będę produkował biggrin.gif Prawdopodobnie cała reszta meczów z 2.kolejki tj: Argentyna - USA, Polska - Arabia, Brazylia - Meksyk, Holandia - Rosja, Kolumbia - WKS oraz Mali - Korea wink.gif Najciekawiej było w ... przekonacie się 'później' biggrin.gif A także ... pewna 'niespodzianka' biggrin.gif
Windziak
19.06.2010, Old Trafford, godz.18.00
GRUPA C:
ARGENTYNA - USA

Jeden ze szlagierów tej kolejki spotkań. Argentyna po 1.meczu liderem grupy - 3 punkty, zwycięstwo niemalże zapewniało awans. Dla USA była to konfrontacja o "być albo nie być" na tym turnieju. Porażka w batalii z Argentyną oznaczała na 99%, że Amerykanie odpadną z Mistrzostw.
Walka rozgorzała od samego początku. Nie było straconych piłek, walczono o każdą. Jedni i drudzy z ogromnym zaangażowaniem i zapałem próbowali konstruować akcje ofensywne. Formacja defensywna każdego z zespołów grała jednak na najwyższym poziomie. Dopiero po kwadransie Argentyńczycy przedarli się pod pole karne USA.
15' Szarża Teveza... świetny płaski strzał... Broni Howard!
Kolejne minuty mijały, a bohaterowie dzisiejszego widowiska nie zmieniali strategii. Ataki rozbijane były na 35 metrze przed bramką rywala. Niezwykle zagęszczony środek pola jednych i drugich powodował, że mecz był dość nieciekawy. Aż do 37.minuty...
37' Tevez urywa się spod opieki amerykańskich obrońców. Goni go zaciekle Spencer, jednak wie, że nie da rady... Postanawia faulować tuż przed polem karnym... CZERWONA KARTKA!!! USA w 10! Wielka szansa przed Albiceleste na zwycięstwo w tym meczu.
Przewagę liczebną Argentyna wykorzystała piorunująco szybko. Minęło zaledwie 5 minut od straty zawodnika i Argentyna zdobyła bramkę...
42' Palacio oddaje potężny strzał z dystansu... Broni Howard, interwencja jest na tyle zła, że do piłki dobiega Tevez... dobija... GOOOOOL!!! 1:0!! Trudna sytuacja USA...
Argentyna chce rozstrzygnąć mecz jeszcze przed przerwą...
45' Drybling Aimara przyprowadza o ból głowy Carlosa Bocanegrę... Amerykanin przegrywa pojedynek jeden na jeden. Aimar zagrywa do Teveza... strzał... GOOOOL!!! 2:0!!! Fatalne położenie Amerykanów przed drugą połową. Nie dość, że grają w 10, to jeszcze przegrywają dwoma bramkami...
Na drugą część meczu Albiceleste wyszli niemniej skoncentrowani. W pełni kontrolowali boiskowe wydarzenia, od czasu do czasu kontrowali. Piłkarze USA mylili się, co powodowało coraz większe zagrożenie pod bramką Howarda.
50' Crespo odbiera piłkę Bradley'owi... Podaje do Teveza... Potężna bomba! POPRZECZKA RATUJE USA!!! Kapitalny strzał oddał Carlos Tevez.
Czas mijał. Argentyńczycy na nic nie pozwalali rywalowi.
80' Saviola ... podanie do Teveza... strzał... PONAD BRAMKĄ! Duże szczęście Amerykanów.
84' Wspaniały drybling Teveza. Przechodzi obrońców USA niczym slalomowe tyczki . Strzela... GOOOOOL!!! 3:0!!! HAT-TRICK!!! Piękna bramka! Piękna gra Argentyny!! USA jedzie do domu!!!
W doliczonym czasie gry, Amerykanie mieli szansę na honorowego gola. Z rzutu wolnego uderzał Donovan jednak przestrzelił...

W pierwszym meczu tej grupy, Grecy pokonali Irlandię 2:0, co dość poważnie skomplikowało sytuację w grupie C.
Argentyńczycy bowiem mają 6 punktów, Grecy i Irlandia po 3, zaś USA 0 punktów. W ostatniej kolejce Argentyna podejmie Irlandię, zaś Grecja zagra z Amerykanami. Jeśli Irlandia wygra wysoko z Argentyną a Grecja z USA, to możliwe jest, iż Argentyna odpadnie z Mistrzostw! Jest też iluzoryczna szansa Amerykanów na awans. Musieliby oni wysoko wygrać z Grekami i liczyć na wygraną Albiceleste z Irlandią... Najbardziej jednak jest prawdopodobny awans Argentyny i Grecji lub Irlandii.

Argentyna - USA 3:0
42' Tevez (1:0)
45' Tevez (2:0)
84' Tevez (3:0)

Irlandia - Grecja 0:2
21' Giannakopoulos (0:1)
45' Torosidis (0:2)

Zdjęcia:

Tabela grupy C:

Następna relacja: POLSKA - Arabia Saudyjska wink.gif Zachęcam do lektury wink.gif
reyty
Coś temat ucichł huh.gif
Windziak
Ucichł bo mnie nie było ;| łikendowałem się i nie miałem czasu pisać tongue.gif
plny
Dawaj Polska - Araby biggrin.gif bo jajo zniose
Windziak
Przygotowuje kilka opisów, proszę o cierpliwość. tongue.gif No i tą 'niespodziankę' ale nie mam za bardzo czasu sie z tym pobawić. Jutro powinno się coś nowego pojawić.
Windziak
Ech.. jak powiem, że przy robieniu formata szlag mi trafił save'a z grą z Mistrzostw? ;( ;( ;( Na szczęście karierę swego czasu przekopiowałem... z wielu meczów MŚ mam same zdjęcia, bo niemal wszystko rozegrałem, więc nie wiem czy uda mi się cokolwiek odtworzyć... Zresztą nie wiem czy jest sens kontynuacji tych mistrzostw:| wrrrrr.... ;| Przeszukam rzecz jasna całego kompa i a nóż znajdę tego save'a. Po prawdzie to zostały do rozegrania dwa ćwierćfinały, półfinały oraz jak wiadomo mecze o medale. Jeśli znajdę save'a, bo pamiętam, iż jakiś czas temu robiłem kopię 'w razie czego', to relacje się pojawią.

Muszę osobiście i zupełnie szczerze przyznać, że czuję swoiste znużenie pisaniem tutaj. W pewnym sensie skończyły się chyba pomysły na urozmaicenie i mój blog ogarnęła monotonia. Owszem konferencje prasowe, tudzież niespełniona, lecz obiecana i odłożona w czasie niespodzianka być może zostaną zrealizowane przy innej okazji.

Chyba czas trochę odpocząć. Bardzo możliwe, że wrócę w 4.sezonie Master Ligi (a więc odpuszczę sobie jeden - jeśli chodzi o opisywanie, tzn podam najważniejsze fakty z nim związane - tabele, wyniki i takie tam duperelki, jakimś wywiadem zarzucę itd, ale nie będzie szczegółowych relacji meczowych). Wielce prawdopodobnym jest, iż ten 4.sezon oraz później EURO 2012, którego sobie na 100% nie odpuszczę, będą moimi ostatnimi podrygami. Master Liga zostanie opisana w lipcu (prawdopodobnie w dniach od około 14/15/16/17 lipca [w zależności od mej świeżości] do 1 sierpnia), z kolei EURO 2012 w drugiej połowie sierpnia, gdyż w dniach 2-17 sierpnia jestem poza światem wink.gif . Mówię o tym, że po EURO 2012 bardzo możliwy jest koniec opisywania mojej kariery, ponieważ od września klasa maturalna i na takie gryzmołki czasu nie będzie. sad.gif

Przepraszam za wszelkie komplikacje. Sam odczuwam wielki niedosyt i jestem zły - rzecz jasna na siebie. O ewentualnych zmianach w planie będę na bieżąco informował. Do usłyszenia za kilka dni.

Proszę o jakieś sugestie i opinie na temat moich dość nieprzewidzianych, aczkolwiek PRZEMYŚLANYCH decyzji...
Windziak
EUREEEEKAAAA!!! ZNALAZŁEM SAVE'A!!! SKURCZYBYK SIĘ SCHOWAŁ biggrin.gif Nawet nie wiem kiedy go przekopiowałem... chyba wtedy co karierę? Sam nie wiem smile.gif W każdym razie powracam! biggrin.gif
malomowny18
Dzięki Bogu biggrin.gif

Czekamy na mecz Polska - Arabia wink.gif

Pozdrawiam
Windziak
19.06.2010, White Hart Lane, godz.21.00
GRUPA D:
ARABIA SAUDYJSKA - POLSKA

Windziak
Pozostałe relacje, które pojawią się w związku z Mistrzostwami Świata to:
Brazylia - Meksyk --> zamiast tego: Mali - Korea
Holandia - Rosja
Irlandia - Argentyna
Polska - Peru
Egipt - Holandia
Wybrzeże Kości Słoniowej - Szwecja
Mali - Włochy

oraz:
- 6 meczów 1/8 finału
- 3 mecze 1/4 finału
- Obydwa półfinały
- Mecz o 3 miejsce
- Finał

Razem: 20 meczów.

mały edit: Zamiast Brazylia - Meksyk do którego mam jedno i to ... nie ładne zdjęcie wrzucę Mali - Korea wink.gif

Poza tym wyniki wszystkich innych spotkań wraz ze zdobywcami bramek, statystyki, wywiady, informacje z polskiego obozu oraz konferencje prasowe wink.gif

Proszę o jakieś komentarzyki w związku z nieco inną formułą wpisów wink.gif
Windziak
Zapraszam również do głosowania w sondzie.

Co do nowej wersji, to na pewno z każdym wpisem będzie wyglądało to nieco ładniej. To była taka pierwsza próba. No chyba, że sądzicie, iż lepiej wrócić do poprzedniej? Proszę o opinie wink.gif
JustMe1987
Pomysl z gazeta do mnie trafia. Postaraj sie o dodatkowa porcje screenow badz dawaj je w wiekszej rozdzialce bo prawie nic nie widac wink.gif
Windziak
Pracuję nad tym, żeby i screeny były większe tylko zastanawiam się czy kombinować i wklejać je w gazety, czy może lepiej dawać je osobno. Np. pod 'skanem' gazety. ? Jak sądzita? biggrin.gif
potter
"tudzież niespełniona, lecz obiecana i odłożona w czasie niespodzianka być może zostaną zrealizowane przy innej okazji."

czekamy
Windziak
Tą niespodzianką miała być właśnie zmiana formy prowadzenia kariery. Nie zapuszczam się we wrzucanie filmików i innych duperelków, gdyż za dużo zabawy z tym. Owszem - gazeta może nie jest jeszcze na tyle dopracowana, ale póki co chciałem sprawdzić co o tym myślicie. Pewne rzeczy postanowiłem zmienić, bo zbyt monotonne było takie zwykłe pisanie...
Windziak
W drugim meczu 'polskiej' grupy Niemcy sensacyjnie zremisowały z Peru 1:1!
W spotkaniu pomiędzy Iranem a Kamerunem lepsi okazali się ci drudzy i zwyciężyli 2:0.

Sytuacja w grupie D zrobiła się więc nad wyraz ciekawa: Polska i Peru mają po 4 pkt, Niemcy zaledwie 2 'oczka', z kolei Arabia jest bez punktów i jej udział na Mundialu zakończy się na meczu z Niemcami.

W grupie E, przed meczem Meksyku z Brazylią, Kamerun ma 4 pkt, Iran - 3, Brazylia - 1, zaś Meksyk bez punktu. Oznacza to, że jeśli Meksykanie przegrają z Canarinhos to po trzech meczach będą wracać do domu.
-------------------------------------------------------------------
Wyniki:

Grupa D
Niemcy - Peru 1:1
21' Klose (1:0)
75' Herrera (1:1)

Grupa E
Iran - Kamerun 0:2
11' Atouba (0:1)
33' Idrissou (0:2)

---------------------
Tabele jutro.

Jutro także relacja z meczu Brazylia - Meksyk i Holandia - Rosja, a także szokujący wywiad z Maciejem Żurawskim - wielkim nieobecnym na Mistrzostwach!

Zapraszam do komentowania oraz głosowania w sondzie.
MaTi10
Fajny bardzo fajny jest Twój blog,a pomysł z Przeglądem świetny.
Windziak
Brazylia nadal bez blasku. Wymęczone 1:1 z Kamerunem, a teraz zaledwie 1:0 z Meksykiem po golu Mineiro. Meksyk jedzie do domu...

W grupie F, Paragwaj - sensacyjny pogromca Oranje - zaledwie zremisował 1:1 z Egiptem. Gola na wagę jednego punktu Paragwajczycy zdobyli w ... 90 minucie meczu.

W pierwszym spotkaniu grupy G pomiędzy Kolumbią a Wybrzeżem Kości Słoniowej padł remis 1:1.

------

Grupa E:
Iran - Kamerun 0:2
11' Atouba (0:1)
33' Idrissou (0:2)

Brazylia - Meksyk 1:0
51' Mineiro (1:0)

Grupa F:
Egipt - Paragwaj 1:1
42' Moteb (1:0)
90' Cuevas (1:1)

Grupa G:
Wybrzeże Kości Słoniowej - Kolumbia 1:1
33' Andres Chitina (0:1)
37' Gervinho (1:1)

----

Za chwilkę relacja z meczu Holandia - Rosja.
Windziak

Tabela grupy D po 2 kolejkach:

Tabela grupy E po 2 kolejkach:

Tabela grupy F po 2 kolejkach:
Windziak
Już jutro relacje z meczów Mali - Korea oraz Irlandia - Argentyna. Prawdopodobna również relacja z konferencji prasowej polskiej reprezentacji wink.gif

Zapraszam do czytania oraz komentowania. wink.gif

Czy teraz ciut lepiej? tongue.gif
kacper_
Super blog i ten pomysł z Przeglądem Sportowym wink.gif
reyty
Oklapł trochę temat cool.gif
Windziak
Widzę, że jest choć jeden komu brakuje moich wywodów tongue.gif Może jutro wobec tego coś skrobnę ;]
Pro-Evo-S
no Windziak co z twoim blogiem?? biggrin.gif

jak tylko wrócę do Polski w połowie sierpnia to zaraz wracam do blogowania i chce mieć jakąś porządna konkurencje bo wszyscy dookoła tez przerwali blogi wink.gif

pozdrawiam smile.gif
Windziak
Ech.. tongue.gif Mam godnych następców. Chyba czas przejść na emeryturę i odejść w 'chwale' smile.gif No... może dokończę jeszcze te mistrzostwa... ale sam nie wiem... szukam natchnienia, ale znaleźć go nie mogę... chyba te ostatnie dni wakacji wprowadziły taki nastrój... sad.gif
Tomek775
Nie poddawaj się zawsze czytałem twojego bloga... rolleyes.gif
Windziak
Ten temat proszę już zamknąć, może nie usuwać, ale zamknąć, gdyż nie będzie kontynuacji. Aczkolwiek, jeśli wyjdzie Patch 5.0 a ja znajdę choć odrobinę samozaparcia i czasu to może coś nowego poprowadzę wink.gif Pozdrawiam wiernych czytelników, dziękuję za miłą przygodę. wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.