Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Master League -> Legia Warszawa -> By Jasiu
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3
MaTi10
Powiem ze świetnie się czyta ciekawa lekturka:)pzdr
jasiu802

Legia Warszawa - Olympique Lyon 2 : 4

2' Fred (Govou)
4' G. Bronowicki (Roger)
14' P. Bronowicki (samobój)
17' Roger (Szałachowski)
54' Fred (Benzema)
82' Fred (Kallstrom)

Samba de Janeiro! Ole!
Mecz Legii z Lyonem toczony był w niesamowitym tempie. Akcja za akcje, mnóstwo strzałów, mało fauli i chaotycznej gry i aż 6 goli - czegóż chcieć więcej ? Koncert gry pokazali Brazylijczycy: Goger Guerreiro i Fred. Pierwszy znakomicie kierował grą Legii. Zaliczył asystę (7 w sezonie) i zdobył przepięknego gola. Strzelił w okienko zza pola karnego z dosyć ostrego kąta (gol na zdjęciu). Fred zdobył juz drugi raz hat-tricka w tym sezonie. Praktycznie każda jego akcja niosła ogromne zagrożenie pod bramką polskiego zespołu. Trzeba przyznać, że Jan Mucha zagrał wspaniałe zawody. Kilkakrotnie ratował polski zespół.
Na trybunach po raz kolejny zasiadali przedstawiciele zarządu sponsora ITI: Jan Wejchert i Mariusz Walter. Mimo porażki wyglądali na zadowolonych. Prezes Walter po tym meczu powiedział "Mecze Legii to wspaniałe spektakle, na których zawsze mamy pełny stadion i mnóstwo ludzi przed telewizorami. Inwestycja to była znakomita decyzja. jednocześnie chce zapewnić, ze w letnim okienku transferowym budżet Legii będzie jeszcze większy! Ruszamy na podbój europy!"
Nawet nie macie pojęcia jak słowa prezesa poprawiły humory warszawskich kibiców. Przed tym meczem ceny biletów zostały podniesione o 10 %. Mimo to stadion po raz kolejny zapełnił się do ostatniego miejsca.
Wisła pokonała we wspaniałym stylu Schalke 2:0. Jednak w tabeli wiślacy nadal zajmują 12 miejsce. Mimo wzmocnień gra Lecha jest coraz gorsza. W tej kolejce ulegli Bawarczykom aż 3:0. Lechici nadal na spadkowym miejscu numer 17 w tabeli.
Kolejna wygrana Werderu, który pewnie zmierza po tytuł mistrzowski. "Przed sezonem nikt na nas nie stawiał. My jednak pokazaliśmy, że liczy się drużyna a nie indywidualności" - mówił po meczu lider drużyny Diego. Była to swoista odpowiedź na ostre słowa trenera Bawarczyków Jurgena Klinsmanna wypowiedziane przed tygodniem. Klinsmann stwierdził wówczas "Werder jest liderem, jednak nie wydaje mi się, żeby wytrzymali do końca sezonu. Już nie raz w Bundeslidze udowadnialiśmy, że jesteśmy zespołem lepszym z większymi indywidualnościami."

wyniki 20 kolejki:

tabela:

Najskuteczniejsi:

Fred - 10
Klose - 8
Roger - 7
JustMe1987
Swietna robota! Dajesz rade z wyzwaniem ktore sobie rzuciles cool.gif Staraj sie unikac bledow - literowek oraz " kluby zalegaja o zawodnika" mowi sie zabiegaja. Mowie to z czystej zyczliwosci zebys nie tworzyl takiej atmosfery jak robi np wp.pl w swoich artykulach dajac wrazenie brak profesjonalizmu. Zycze powodzenia w dalszym prowadzeniu tego "bloga" i mnostwo zapalu!
jasiu802
dzięki justme1987 za uwagi. Wszystkie uwagi mile widziane. Chciałbym aby notki były możliwie jak najlepsze i jak najbardziej treściwe. Czuje że z każdym meczem moje teksty są lepsze, ale może mi sie tylko wydaje.

W każdym bądź razie piszcie co wam przyjdzie do głowy, bo przecież nie robie tego tylko dla siebie. A co do artykułów na wp to niektóre rzeczywiście wydaja sie mało profesjonalne. pozdro
TheMichal
Gratuluję. Twoje relacje mają niesamowity klimat, no i nie dałeś sobie spokoju po 2 meczach. Powodzenia w dalszym pisaniu.
E 9
Cholerka wciąga ;DD

Takie pytanie: Nie obraziłbys sie jakbym "moze" kiedys zaczal pisac podobnego bloga o wlasnej karierze tyle, ze w PES'ie 6.?? Wiem, ze glupie pytanie ale zdarzaja sie osobniki, ktore miałyby coś przeciwko wink.gif.

pzdR
Krzysiu12
E9 o to samo miałem spytać...

ale wachałem sie z tym pytaniem ;>

jasiu802 nie miałbyś nic przeciwko temu, żeby ktoś robił coś podobnego do Ciebie?

PozdR
Bartek1027
Jasiu kiedy następny mecz?? biggrin.gif
Kamillo
Nie no temat świetny, czyta się fajnie (mimo drobnych literówek). Wszystko prowadzone jest rozsądnie do każdej kolejki stosowny opis, jest też coś czego brakowało innym - opisywanie postawy innych zespołów. Temat uważam za bardzo oryginalny, oby tak dalej wink.gif
P.S Najbardziej podobało mi się jak Legia przegrała z Wisłą biggrin.gif
jasiu802
chłopaki co wy się mnie pytacie czy możecie zakładać takie tematy ? Przecież to nie ja wymisliłem. Pierwszy był chyba rivaldinho ale szybko skończył. Potem było jeszcze paru innych i ich krótkie epizody. Dopiero teraz ja.
Zakładajcie śmiało tematy chętnie poczytam wasze blogi.Tylko nie rezygnujcie szybko. Moim zdaniem im dłużej sie prowadzi bloga tym jest on ciekawszy. Przecież dopiero za jakiś czas rozegra sie walka o mistrzostwo i o europejskie puchary. Dopiero będzie ciekawie. Lubię czytać takie tematy i lubie pisać dlatego prowadze tego bloga.

a że mam bujną wyobraźnię i marzenia jako kibic polskiej piłki to jakoś mi to wychodzi wink.gif
czarekb
ale tak sobie myślę, że gdyby kiedyś powstały takie master ligi europejskie i gdyby jakiś polski klub się do nich dostał to wypadek zdarzeń z twojego bloga mógłby mieć miejsce w rzeczywistości.

blog prowadzony jest z pomyślunkiem i wypada mi tylko pogratulować bo to chyba najlepsza tego typu praca. Blog rivaldinho przy twoim sie chowa rolleyes.gif
marcin_p
Respekt za robote jaka juz wykonales. Tez gram Legią ML i za niedlugo tez bede mial okienko transferowe i moze zakupie Iwanskiego bo widze ze u ciebie to byl chyba strzał w "10". Pozdrawiam
jasiu802

VFB Stuttgart - Legia Warszawa 3 : 4

14' Gomez (karny)
18' Szabics (Roger)
31' Basturk
44' Roger
64' Chinyama
79' Rzeźniczak (Edson)
82' Cacau (Gomez)

Grad bramek w Stuttgarcie, porażka lidera!
Prezes Walter porównując mecze Legii do teatralnych spektakli miał absolutną rację. Z tym, że w teatrze zdarza się widowni przysypiać. Tutaj o tym nie ma mowy. Na trybunach stadionu w Stuttgarcie zasiadło kilkuset kibiców wyposażonych w biało-czerwone atrybuty. Ponadto na trybunach można było dostrzec przedstawicieli wielu czołowych europejskich klubów jak np: Valencii, Parmy czy Manchesteru City. Wszyscy przybyli aby oglądać Rogera. Kto wie czy gdyby nie to, że posiada polski paszport czy otrzymałby powołanie do reprezentacjo Canarinhos. Na szczęście Roger jest polakiem i gra pięknie. Komplementów nie szczędzi trener Jan Urban - "To wspaniały piłkarz, który w master lidze rozwinął skrzydła. Mogę być dumny mając takiego zawodnika w drużynie".
K
omplementów nie szczędzi zawodnikowi nawet nieprzyjazna dla polskich klubów niemiecka prasa. Bild napisał "Do tej pory znaliśmy tylko dwóch dobrych polskich zawodników - Podolskiego i Klose. Teraz znamy jeszcze jednego - Rogera. Świetnie kontroluje poczynania Legii, która skutecznie obdziera z punktów nasze zespoły"
Cała Europa zachwyca sie Legią, która jest największym objawieniem całego sezonu w całej Master Lidze. Komplementowani są zawodnicy, zarząd i trener. La Gazetta dello Sport tak opisuje trenera Jana Urbana "Polska myśl szkoleniowa nareszcie dała o sobie znać. Nareszcie ktoś poza Leo Benhakeerem potrafi odnieść sukces z polskimi piłkarzami. Jan Urban wygląda na człowieka spokojnego mimo, że parzy na niego cały europejski futbolowy świat"
Pozostaje nam zachwycać się razem z nimi Legią, ponieważ pozostałe polskie zespoły zwyczajnie nie wytrzymują trudów master ligi. Wisła po raz kolejny przegrała i spadła na 13 miejsce w tabeli. Lech wywalczył cenny remis w meczu z Lyonem. Nadal jednak Lech zajmuje miejsce spadkowe numer 18 w tabeli.
Dopiero drugiej porażki w sezonie doznał Werder, który przegrał z HSV Hamburg. Przewaga w tabeli "bremeńczyków" zmalała do zaledwie 5 punktów.

wyniki 21 kolejki:

tabela:

Najskuteczniejsi:
Fred - 10
Roger, Klose - 8
jasiu802

Bayern Monachium - Legia Warszawa 4 : 3

4' Grzelak (Osei)
17' P. Bronowicki
60' Klose
71' Ribery (wolny)
84' Rybus (Grzelak)
90+1 Ribery (karny)
90+3 Toni (Ze Roberto)

Gwiazda Rogera świeci pełnym blaskiem
Mimo, że Roger nie wystąpił w meczu z Bayernem to i tak o nim było najgłośniej. Każda niemal polska gazeta napisała już o nim osobny artykuł. W międzyczasie krążyły plotki o spędzaniu czasu w nocnych klubach i propozycji udziału w "Tańcu z Gwiazdami". Ponadto brał udział w kilku talk-show i udzielił kilkudziesięciu wywiadów
Bez Rogera w składzie Legia przegrała po bardzo emocjonującym meczu z Bayernem. W jednym z wywiadów trener Valencii Ronald Koeman stwierdził, że zrobi wszystko żeby sprowadzić go latem na Mestalla.
"Roger wypracował styl gry osobny. Kwiecisty, niedający się skrępować żadną klasyczną taktyką, natchniony wyobraźnią bez granic. Gdzie więc ten geniusz zaczynał? Na innej planecie?" - ironizował i komplementował zawodnika Koeman
W międzyczasie same nudy. Werder znów stracił punkty i ma już tylko 3 punkty przewagi nad drugim w tabeli Hamburgiem. Piłkarze HS pokonali ostatni w tabeli FC Basel 2:0.
Na trzecie miejsce wskoczył Bayern, który skutecznie goni czołówkę. Bawarczycy wyprzedzili VFB Stuttgart, który poległ w Krakowie z Wisłą. Wisła dalej na 12 miejscu.
Ale kogo to interesuje ? Już niedługo pewnie usłyszymy kolejne plotki na temat Rogera - a to, że był widziany w towarzystwie młodej polki, a to, że widziano go wieczorem z torbą pełną zakupów. To dopiero fascynuje nasz naród.
Gorączka wokół Rogera trwa. Zobaczymy jak zniesie to sam zawodnik i jak wpłynie to na jego dalszą formę.

wyniki 22 kolejki:

tabela:

Najskuteczniejsi:
Fred - 11
Klose - 9
Roger - 8
E 9
Miażdzysz pomysłami ;DD Nie wiem czy jest sens abym kiedyś zaczynał swój blog hee. W sumie i tak cie nie przebije hehe

PzdR smile.gif
Pelas
świetnie się to czyta...
i "Ten Taniec z Gwiazdami"D:no masz wyobraźnie:)
jasiu802

Legia Warszawa - Schalke O4 Gelsenkirchen 4 : 2

33' Raktitić (Altintop)
37' Kuranyi
56' Szabics (Roger)
69' Chinyama
75' Szabics (Chinyama)
84' Chinyama (G. Bronowicki)

Zaimbabwe Power!
To już trzeci kolejny ligowy mecz, w którym Legia strzeliła w meczu co najmniej 3 gole. Od tej rundy trener Jan Urban zdecydował się na zmianę taktyki. Teraz Legia gra w systemie 4-4-2 co pozwala strzelać więcej goli ale też więcej tracić. Podczas 23 ligowych kolejek Legia zdobyła aż 44 gole co czyni ją najskuteczniejszą drożyną w dywizji środkowo-europejskiej i jedną z najskuteczniejszych w europie (więcej goli ma Manchester i Barcelona). Martwi jednak duża liczba goli straconych bo wynosi aż 33. Jednak liczba goli zdobytych robi większe wrażenie patrząc na składy na przykład Bayernu, która ma w ataku Toniego i Klose. Chinyama i Roger są najskuteczniejsza parą w lidze.
Tekesure Chinyama zagrał wspaniałe zawody. Strzelił dwa ładne gole i zaliczył asystę przy trafieniu Szabics'a. Reprezentant Zimbabwe ma już na koncie 9 trafień i jest drugi w klasyfikacji strzelców. Znakomitych sytuacji do strzelenia bramek w całym sezonie miał jednak znacznie więcej. Pytany dlaczego wykorzystuje tak mało sytuacji odpowiada - Teraz na pięć sytuacji wykorzystuję jedną lub dwie. Wiem, że to źle. Ale będę dokładniejszy. Dzwoni do mnie czasem mój menedżer, Wiesław Grabowski, i mówi: "Czytałem w Internecie, że miałeś siedem okazji i nic nie strzeliłeś. Dlaczego?!". A ja mu odpowiadam: "Beckham też nie od razu opanował do perfekcji rzuty wolne". Nadejdzie taki dzień, że na siedem sytuacji wykorzystam siedem!
Ważne jednak, że współpraca Chinyamay z Szabicsem układa się coraz lepiej. Węgier już na dobre zaaklimatyzował się w drużynie. Imre doskonale zna niemieckie boiska i w w meczu z Schalke to wykorzystał.
Werder powiększa przewagę nad resztą stawki. Lider pokonał AS Monaco 2:0. Jego najgroźniejsi rywale w walce o tytuł gubili punkty. Bayern zaledwie zremisował z Borussią a HSV został pokonany przez broniący się przed spadkiem Anderlecht. Warto odnotować awans Lyonu na szósta pozycję w tabeli co zapewni im awans do europejskich pucharów. Warto przypomnieć, że w pierwszej rundzie przez dwie kolejki Lyon znajdował się na miejscu spadkowym!

wyniki 23 kolejki:

tabela:

Najsztuczniejsi:
Fred - 11
Chinyama, Klose - 9
Krzysiu12
BrAwO Chinyama!! swietny blog wink.gif

zapraszam tesh do mnie i do komentowania;)

pozdrawiam
jasiu802

Legia Warszawa - Anderlecht Bruksela 2 : 1
23' Szabics
28' Szabics (Chinyama)
45+ A. Hassan

Polak, Węgier - dwa bratanki!

Kolejne zwycięstwo Legii i kolejny mecz, w którym podopieczni trenera Jana Urbana strzelili co najmniej 2 gole. Popis dał Imre Szabics, który przy pierwszym golu popisał się efektownym 30 metrowym rajdem w pole karne. Minął dwóch obrońców i strzelił w sytuacji sam na sam. Druga bramka to świetny boczny rajd Chinyamy, który ściągnął na siebie obrońców i podał do niepilnowanego Szabicsa. Ten nie miał problemów ze strzeleniem do pustej bramki. Szabics w 5 meczach, w których wystąpił zdobył już 5 goli. To zdecydowanie najlepszy trasfer Legii w okienku transferowym. Iwański często siedzi na ławce a Grzegorz Bronowicki jest aktywny w ataku, ale trochę gorzej radzi sobie w obronie.
Bardzo ciekawa sytuacja tworzy się w górnej części tabeli. Werder po raz kolejny przegrał. Tym razem lider uległ w meczu z coraz mocniejszym Lyonem 2:0. HSV i Bayern zgodnie wygrały swoje mecze i bardzo zbliżyły się do lidera. HSV traci juz tylko 3 punkty, natomiast Bayern traci 7 oczek.
Za tydzień Legia gra z Werderem. Atmosfera już tydzień przed meczem jest gorąca. Niedawno na łamach jednej z gazet trener bremeńczyków Thomas Schaaf oskarżył trenera Jana Urbana o stosowanie nieuczciwych praktyk. Trener Werderu ma do niego pretensję o mecz z Bayernem, w którym wystąpiło wielu rezerwowych zawodników Legii. Na konferencji prasowej przed meczem z Anderlechtem trener Legii odpowiedział na te zarzuty "To jeden z elementów mojej strategii, że daje odpocząć najważniejszym graczom co jakiś czas. Wielu podstawowych zawodników nie wytrzymuje trudów całego sezonu. Tutaj muszą rozegrać co najmniej dwa razy więcej meczów jak w Orange Ekstraklasie. Niech sie trener Thomas Schaaf się nie martwi. Za tydzień na pewno wystawię najmocniejszy skład."

wyniki 24 kolejki:

tabela:

Najskuteczniejsi:
Fred - 12
Klose - 10
Chinyama, Valdez - 9
jasiu802

Legia Warszawa - Werder Brema 0 : 0

NERWY ROGERA
Pierwszy raz w tym sezonie w meczu z udziałem Legii nie oglądaliśmy bramek. Wyczyn niezwykły zważywszy, że grali lider rozgrywek przeciw najskuteczniejszej drużynie w lidze. Pojedynek zapowiadano jako starcie brazylijskich geniuszy Rogera z Diego oraz trenerskich fachowców Schaffa i Urbana. Z tej czwórki zawiódł Roger, który nie wytrzymał nerwowo i za dwa głupie faule wyleciał z boiska. Nie będzie mógł tym samym zagrać za tydzień w prestiżowym meczu z Wisłą. Legia w niczym nie przypominała drużyny, która potrafi rzucać wyzwanie szanowanym europejskim rywalom.
Mecz bardzo nerwowy i z duża ilością walki w środku pola. Kolejna strata punktów Werderu obyła się bez konsekwencji, bo punkty tracili również główni rywale. Bayern Monachium zremisował w meczu z Leverusen a HSV przegrało z rewelacją tej rundy Dynamo Kijów. Mimo, że latem z drużyny z Kijowa odszedł gwiazdor Ismael Banguora to zawodnicy z Ukrainy grają coraz lepiej. Znajdują się już na 7 miejscu w tabeli i tracą tylko 5 punktów do Legii i 2 do szóstego Lyonu. Legia musi mieć się na baczności bo rywale naciskają.
Teraz Legię czekają dwa mecze z polskimi drużynami, z którymi już w tym sezonie traciła punkty. Kibice już od jakiegoś czasu przygotowują sie do tych pojedynków. Biletów już dawno nie ma w kasach. W najbliższy weekend, gdy zmierzą się dwie najlepsze polskie drużyny w najlepszych rozgrywkach na świecie, popularność piłki nożnej w naszym kraju może sięgnąć apogeum. Obecność na stadionie zapowiedział prezydent Lech Kaczyński oraz premier Donald Tusk. Będzie ciekawie.

wyniki 25 kolejki:

Najskuteczniejsi:
Fred - 12
Klose, Valdez - 10
the-bhoys
Nie ma co, świetny blog tongue.gif
MaTi10
Świetnie się to czyta,powodzenia;]
jasiu802

Wisła Kraków - Legia Warszawa 2 : 1

3' Osei (Edson)
38' Paweł Brozek (karny)
59' Matusiak (Cantoro)

Wisła Lepsza w polskim meczu na szczycie
Rywalizacja o prymat na krajowym podwórku jest jak ogień i woda. W pojedynkach Wisły i Legii oczekujemy trzeszczących kości oraz polotu i błyskotliwej techniki. Nie zabrakło nawet ego ostatniego a zadbał o to Brazylijczyk Edson. Legia przystąpiła do meczu w bardzo eksperymentalnym składzie. Za kartki pauzował Roger. Kontuzje leczy Mucha i Chinyama. Zmęczeni lub bez formy są Szabics, Radović oraz Choto. Wobec takich osłabień to właśnie na Edsonie spoczywała największa odpowiedzialność w Legii. Brazylijski pomocnik błysnął już w 3 minucie gdy pięknie przelobował całą defensywę Wisły i podał na dobieg do Ransforda Osei. Młodziutki ghanijczyk pięknym wolejem pokonał Pawełka.
Wisła przeważała przez resztę meczu. Najpierw za faul na Matusiaku sędzia podyktował karnego. Skaba świetnie wyczuł Pawła Brożka jednak wybił piłkę wprost przed siebie i Brożek pewnie wykorzystał dobitkę. W 59. minucie Cantoro podał prostopadle do Matusiaka. Ten zaskoczył wszystkich dwoma pięknymi zwodami i strzałem tuż przy słupku, który dał Wiśle prowadzenie. Do końca wynik nie uległ zmianie a kibice krakowscy mogli się cieszyć z drugiego już zwycięstwa nad Legią w tym sezonie. Podopieczni Jana Urbana po tej porażce spadli na 6 miejsce w tabeli. Mają 4 punkty przewagi nad siódmym Schalke. Cały czas jednak wielkie szanse na grę w europejskich pucharach.
Za tydzień Legia gra z Lechem na stadionie przy Łazienkowskiej. Kibice już ostrzą sobie zęby na ten pojedynek. Piłkarze z Poznania bardzo wierzą w zwycięstwo, które bardzo pomogłoby w walce o utrzymanie. Stołeczna drużyna jest w słabszej dyspozycji. "Oglądałem jej ostatnie spotkanie w Krakowie i uważam, że Legia jest w naszym zasięgu jak nigdy dotąd" - komentuje kapitan Piotr Reiss.

26 kolejka wyniki:

tabela:

Najskuteczniejsi:
Fred - 12
Valdez - 11
Klose - 10
jasiu802

Legia Warszawa - KKS Lech Poznań 3 : 1

3' Roger
9' Rengifo
40' Chinyama (Roger)
76' Chinyama

Kaka znad Wisły!
Przed meczem obaj trenerzy zapewniali: "Ten mecz to klasyk, to będzie prawdziwe święto polskiego futbolu." I było. Trybuny wypełniły się ponad 20 000 widzami. Na trybunach zasiadło wielu menadżerów z całej europy. A było co oglądać. Popis gry dał Roger nazywany Kaką znad Wisły. Polak najpierw popisał się błyskotliwym kilkunastometrowym rajdem i strzelił obok bezradnego Kotorowskiego. Zaliczył jeszcze asystę - 10. w sezonie. W rankingu asyst jest pierwszy w całej Master Lidze. Wyprzedza takie gwiazdy jak Rufete, Ede czy Xavi. Kolejny świetny mecz Chinyamy, który ma realne szanse na tytuł króla strzelców.
Na nic pomogły nowe gwiazdy Lecha Ibrahim Akin i Aissati. Byli bezradni wobec rozpędzonej Legii. Lech mógł prowadzić 2:1 ale na pustą bramkę z główki nie trafił Reiss. Wobec takiej niemocy w drugiej połowie Smuda desygnował do gry Rumuna Dicę. Ta zmiana jednak nic nie wniosła do gry.
"Bardzo smakuje to zwycięstwo. "Nie grałem od początku, ale wszedłem i wygraliśmy. Nic więcej się dziś nie liczy" - triumfował po meczu Vuković.
W zupełnie w innym tonie wypowiadał się na konferencji prasowej pomocnik Lecha Marcin Murawski: "Jestem zniesmaczony metodami Legii. Czy państwo widzieli do czego zdolni są Legioniści ? Podczas akcji, gdy Roger strzelił pierwszego gola, asekurowałem go z tyłu i chciałem zablokować strzał. Aż nagle poczułem jak wpycha mi swoją rękę w krocze. Uniemożliwiło mi to skuteczną interwencję". Wypowiedź ta wywołała wielki śmiech na sali i ogólną dyskusję. Całe zdarzenie doskonale uchwycił jeden z reporterów. Prezentujemy zdjęcie na górze obok tytułu. niech sami państwo ocenią.

wyniki 27 kolejki:

tabela:

Najskuteczniejsi:
Fred - 12
Chinyama, Valdez - 11
marcin_p
Haha "poczułem jak wpycha mi swoją ręke w krocze". Dobre..no to teraz kadrowicze Leo musza uwazac troche na Rogera w szatni po meczach. Pozdrawiam
czarekb
buahahaha dobre.

Rzeczywiście wszystko widać na zdjęciu wiec dowód jest. Muszą się chłopaki z kadry mieć na baczności laugh.gif
Youbo
hehe no dobre dobre ty to masz człowieku wyobraźnie smile.gif Zdrówka życze i wytrwałości w pisaniu (L)
jasiu802

Szachtar Donieck - Legia Warszawa 2 : 2
38' Mucha (samobój)
62' Iwański (Roger)
70' Priyomov (Fernandinho)
80' Chinyama

Werder traci punkty, remis Legii
Bardzo wyrównany mecz Legii z Szachtarem zakończył sie remisem. Przed meczem trener przeciwników prowokacyjnie ostrzegał zawodników aby chronili swoje krocza. Wiadomość o wybryku Rogera obiegła całą europie co tylko spotęgowało szum wokół jego osoby w tym roku. Żaden szanujący się kibic futbolu w europie nie przejdzie obojętnie obok nazwiska Rogera Guerreiro.
Błyskotliwy Kaka znad Wisły zdobył już 11 asustę w sezonie i srebrnego buta przyznawanego dla króla asyst ma już prawie w kieszeni. Pierwszy gol wpadł po strzale z dystansu Mariusza Lewandowskiego. Nie wiemy czemu bramka została zapisana jako samobójcza Jana Muchy. Wspaniały gol wyrównujący to strzał z 20 metrów Iwańskiego, który po raz koleiny pokazał, że świetnie strzela z dystansu. Błyskotliwym zagraniem popisał się Priyomov, który pieknie przelobował Muchę strzelając z około 30 metrów. W tej sytuacji bramkarz Legii wyszedł zdecydowanie za daleko od bramki i ten gol obciąża jego konto.
Wprowadzony dopiero w 75 minucie Chinyama znalazł się w polu karnym i zapewnił Legii cenny remis. Chinyama tym samym razem z Brazylijczykiem Fredem jest liderem klasyfikacji strzelców.
Przewaga Werderu topnieje do 3 punktów nad drugim w tabeli HSV. W drugiej części sezonu piłkarze lidera grają zdecydowanie gorzej. Tracą dużo więcej punktów. Wprost przeciwnie gra Bayern, który po raz kolejny gromi rywala. Tym razem "ofiarą" Bawarczyków był przedostatni w tabeli Club Brugge.

wyniki 28 kolejki:

tabela:

Najskuteczniejsi:
Chinyama, Fred - 12
Klose, Valdez - 11
LeszaKSD
no az Mi sie chce czytac Twoj blog haha
naprawde gratki za to ze Ci sie chce pzdr
Longd
naprawde fajne, ale ja mam maly problem... stroje klubow z OE maja inne stroje, od poprzednich druzyn, proobalem jeszcze raz zainstalowac patcha ale jest to samo. jak moge to naprawic?
MaTi10
Cytat(Longd @ Apr 25 2008, 20:39:09) *
naprawde fajne, ale ja mam maly problem... stroje klubow z OE maja inne stroje, od poprzednich druzyn, proobalem jeszcze raz zainstalowac patcha ale jest to samo. jak moge to naprawic?

Są tematy aby się o to spytać,następnym razem % bedą...
jasiu802
ZAPRASZAM DO GłOSOWANIA W SONDZIE!!!

FC Basel - Legia Warszawa 1 :1
26' Grzelak (Szabics)
55' Streller

Tym razem teamowi Jana Urbana przyszło sie zmierzyć z drużyną broniąca sie przed spadkiem i jednocześnie jedynym przedstawicielem futbolu szwajcarskiego, w skrócie FC Basel. Rok temu Kamil Grosicki wybrał wypożyczenie do FC Sion - przeciętnego klubu ze Szwajcarii, bo jak sam wyznał liga tego kraju jest silniejsza i będzie mógł się rozwijać. Teraz zapewne pluje sobie w brodę bo jego były klub Legia gra w master lidze i z powodzeniem walczy o europejskie puchary. Kamil natomiast gra w "prowincjonalnej" lidze. Teraz każda europejska liga jest "prowincjonalna" jakkolwiek nieprawdopodobnie to brzmi. Mistrzostwo krajowe traktowane jest jak przystanek do celu jaki w każdej europejskiej lidze jest taki sam - Master Liga.
W tym tygodniu najbardziej medialne rozgrywki świata rozgrywały 29 kolejkę spotkań. Legia tylko zremisowała w meczu z ostatnim w tabeli FC Basel. Prowadzenie warszawskiej drużynie dał Bartłomiej Grzelak wykorzystując doskonałe podanie Szabicsa. Wyrównał strzelając karnego Streller. Już po raz trzeci w tym sezonie Mucha fauluje w polu karnym powodując rzut karny dla przeciwników. "Musimy sobie z Jankiem poważnie porozmawiać na ten temat. Musi wyciągnąć wnioski ze swojej postawy. Tak nie możemy tracić bramek. Za drogo nas to kosztuje" - komentował po meczu Jan Urban". Strata punktów spowodowała, że Legia ma tylko punkt przewagi nad siódmym w tabeli Dynamem Kijów.
W najciekawszym spotkaniu kolejki Bayern pokonał Ol Lyon 3:0. Ta wygrana sprawiła, że podopieczni Jurgena Klinsmanna awansowali na drugie miejsce w tabeli i są w tej chwili najpoważniejszym rywalem Werderu w walce o mistrzostwo.

wyniki 29 kolejki:

tabela:
jasiu802

Bayer Leverkusen - Legia Warszawa 1 : 1
71' Osei (Iwański)
87' Kurdov (Barnetta)

Legia dzielnie walczy
Bayer jest ostatnio w słabej formie. Remis z Legią był już ich piątym z kolei. Zawodnicy z Leverkusen nie mogą wygrać już od ponad miesiąca. Tym razem remis zapewnił im rezerwowy Kurdov, który wykorzystał świetne dośrodkowanie Barnetty. Legia wystąpiła w mocno rezerwowym składzie. „Oszczędzam zawodników na bardzo ważny mecz z Dynamem Kijów, który rozegramy za tydzień na stadionie przy Łazienkowskiej”- komentował trener Jan Urban.
Pod nieobecność między innymi: Rogera, Szabicsa, Chinyamy błysnął młody Ransford Osei, który dostał szansę gry od początku i zdobył swojego drugiego gola w dorosłej piłce. „Przejawia on duży talent. Musi tylko popracować nad swoją fizycznością a będzie z niego dobry zawodnik” – chwalił młodego piłkarza Jerzy Engel.
Werder też przeżywa kryzys. Po raz kolejny lider traci punkty. Na szczęście dla nich potknął się też Bayern, który zremisował z Wisłą Kraków. Radosław Matusiak zdobył swojego szóstego gola w sezonie. Lech dzielnie broni się przed spadkiem. Podopieczni Franciszka Smudy zremisowali z Borussią Dortmund 1:1 a gola dla Lecha zdobył błyskotliwy Ismael Aissati.

wyniki 30 kolejki:

Tabela:

MaTi10
Świetnie się to czyta powiem;]]]powodzenia
jasiu802

Dynamo Kijów - Legia Warszawa 3 : 2
5' Banguora (Gusiev)
33' Roger (Edson)
54' El Kaddouri
66' Rybus (Chinyama)
83' Rotan (Banguora)

Oddalające się marzenia...
Legia przegrała bardzo ważny mecz z jednym z głównych rywali w walce o europejskie puchary. Katem warszawian okazał się Ismael Banguora, który zagrał drugi mecz po ciężkiej kontuzji, która trwała 11 tygodni. Jednak po napastniku rodem z Gwinei nie było widać długiej przerwy. Zdobył gola i zaliczył asystę. Legia dwa razy zdołała wyrównać, jednak za każdym razem Dynamo zadawało kolejny cios. Niebezpieczni byli zwłaszcza Rebrov i Rotan. Skuteczny w odbiorze był Yussuf. Roger był bardzo dobrze pilnowany i nie miał swobody w rozegraniu. Chwała mu za to, że znalazł dosłownie moment aby oddać strzał i strzelić między nogami interweniujących obrońców. Bardzo dobrą zmianę dał Maciej Rybus, który zmienił zmęczonego Edsona. Młody pomocnik wniósł dużo ożywienia do gry. Przeprowadził kilka ciekawych akcji i strzelił bramkę. Legia spadła na ósme miejsce w tabeli. Wisła i Lech jakby utkwiły na swoich miejscach kolejko 13. i 17.
Przypuszczenia niektórych ekspertów zdają się potwierdzać. Polskie zespoły zwyczajnie nie wytrzymują trudów długiego sezonu z licznymi podróżami i wielkimi meczami co tydzień. Jeszcze rok tamu polskie zespoły rozgrywały raptem dwa lub cztery mecze w sezonie z drużynami na europejskim poziomie. W tym muszą co tydzień stawić czoła najlepszym piłkarzom, długim podróżom i oczekiwaniom kibiców.
Trener Jan Urban: "Uważam, że już pokazaliśmy się europie. Osiągnęliśmy więcej niż zakładaliśmy przed sezonem. A cel jaki nam postawiono przed sezonem już zrealizowaliśmy. Ja jestem dumny z drużyny za taką postawę."
Ciekawe jak na te słowa zareaguje zarząd, któremu zawodnicy i trener narobili sporego apetytu na europejski puchary. Słyszeliśmy już huczne deklaracje prezesów o podboju europy. Ale czy nie były one zbyt wczesne ? Wkrótce się okaże.

wyniki 31 kolejki:

Tabela:
jasiu802

Legia Warszawa - AS Monaco 2 : 1
27' Piquionne (Almiron)
33' Roger (Szabics)
50' Roger

Roger Guerreiro, czyli polski geniusz futbolu
Ten mecz to był bez wątpienia tetr jednego aktora. To był tetr Rogera Guerreiro - najwybitniejszego piłkarza jaki kiedykolwiek grał w polskiej drużynie. Przypomnę, ze grali w Legii Deyna, Lubański w Zabrzu ale nie byli to piłkarze, którzy w takim stopniu decydowali o obliczu drużyny.
Pierwsza bramkę Roger zdobył po sprytnym podaniu Szabicsa i strzelił z 16. metra w samo okienko bramki Romy. Druga bramka była niemal kopią wyczynu Maradony z 1986 roku. Roger przedryblował 6 przeciwników, przy czym nie brał ich wcale na szybkość. To nie była akcja w stylu Vierie­go czy Larssona, którzy biegali z rywalem łokieć w łokieć, prześcigali go i zdobywali bramkę. To był slalom, bezsze­lestna poezja. Ludzie na trybunach zarówno polscy jak i przybyli z księstwa Monaco bili brawo na stojąco, gdy Roger opuszczał boisko w 64 minucie meczu. "Oszczędzam lidera. musi mieć siły na następne bardzo ważne spotkania. wróciliśmy do walki o 6 miejsce i nie możemy sobie pozwolić na stratę kluczowego zawodnika."
"Od razu się przyznam: jestem bezkrytycznym wielbicielem jego talentu, lubię go oglądać zawsze, nawet wtedy, gdy jest bez formy" - wypowiadał się Jan Wejchert prezes ITI.
Polska ma piłkarza jakiego zazdrości jej cały piłkarski świat. Legia nie sprzedając Rogera zimą zrobiła interes życia. Teraz Roger wart jest ponad 20 milionów euro. Być może i ta cena jest za niska biorąc po uwagę styl prezentowany przez tego zawodnika. To bez wątpienia piłkarski geniusz, który sam potrafi wygrywać mecze.

Bartek1027
Co jest od pary dni nie ma wogóle meczy
??
Jacmen
Soory za OT, ale Bartek wywal siga bo tutaj nie można go mieć wink.gif
jasiu802

Legia Warszawa - HSV Hamburg 3 : 0
6' Grzelak (Rybus)
54' Osei (Korzym)
79' Osei (Rybus)

Czarna perła z Ghany
Na taki mecz wszyscy w Warszawie czekali. Niemiecka drużyna została upokorzona. Głównym katem niedawnego wicelidera okazał się Ransfords Osei. Niepełnoletni ghanijczyk popisał się dwoma golami i kilkoma świetnymi dryblingami. Przy pierwszym golu dostał znakomitą piłkę od Korzyma i w sytuacji sam na sam pewnie pokonał bramkarza. Drugi gol to znakomity zwód i wymanewrowanie dwóch obrońców (zdjęcie) wykończone strzałem w samo okienko z 16 metrów.
W tym meczu Osei pokazał ponadprzeciętny talent. Mimo młodego wieku jest niezwykle znany w świecie.
Na mistrzostwach świata U-17 w 2007 roku razem z reprezentacją Ghany zajął czwarte miejsce, a sam zdobył tytuł wicekróla strzelców. Po turnieju zainteresowały się nim takie zespoły jak Chelsea, Tottenham, Manchester United i Manchester City. W listopadowym wydaniu "World Soccer Magazine" znalazł się w grupie 50 najbardziej uzdolnionych młodzieżowców. Trafił do Legii tylko dzięki temu, iż jego rodzice zgodzili sie przyjechać z nim. Zapewne nikt nie żałuje tych decyzji.
W tabeli Legia awansowała na 5. miejsce. Prowadzi Werder, który ma 7 punktów przewagi nad Bayernem Monachium. Widmo spadku coraz bardziej ciąży nad Lechem, który traci już 4 punkty do Anderlechtu.
W tym tygodniu rozegrano rewanżowe mecze półfinałów pucharu dywizji. W pierwszym półfinale Bayern pokonał Lech Poznań 1:0 i zagra w finale (pierwszy mecz 0:0). Drugi półfinał wygrał VFB Stuttgart, który pokonał Anderlecht 1:0 (pierwszy mecz 1:1). Finał na stadionie w Dortmundzie odbędzie się za trzy tygodnie. W pozostałych dywizjach o puchar zagrają: Liverpool - Portsmouth, Deportivo - Mallorca, Inter - Galatasaray.
Rozstrzygnęła sie też sprawa finały Ligi mistrzów. W finale spotkają się potęgi dwóch dywizji: FC Barcelona oraz Inter Mediolan. Inter wyeliminował w półfinale Liverpool pokonując drużynę Beniteza w rewanżu 2:0. Podopieczni Roberto Manciniego wyeliminowali po drodze AS Monaco. DC Barcelona o finał grała z Bayernem Monachium. Mecz w Allianz Arena zakończył sie wynikiem 0:0. W rewanżu jednak Barca pokazała klasę i pokonała Bayern 3:1. Ten sezon należy do Interu. Niebiesko -czarni mają szansę na potrójną koronę. Prowadzą w tabeli dywizji włosko-adriatyckiej (tyle samo punktów ma Roma), grają w finale pucharu dywizji i w finale ligi mistrzów. Forma w wieku 32 lat eksplodowała u Hernana Crespo, który prowadzi w klasyfikacji najlepszych strzelców ligi oraz w klasyfikacji na najlepszego snajpera europy.
W finale pucharu UEFA zmierza sie Aston Villa i Juventus Turyn.

wyniki 32 kolejki:

Strzelcy:
Fred, Valdez - 13
Roger - 12
czarekb
szkoda, że nie pojawiają się nowe posty bo trzymasz poziom cały czas!
ogólnie temat chyba stracił zainteresowanie tam mi się wydaje
TheMichal
Mało nowych meczów to tak jest. Najlepiej załóż sobie bloga np. w Wordpresie i tam pisz, każdy mecz w osobnej notce i od razu będzie większa popularność. No i daj tabelę ligową wink.gif
herubq3
Hej jasiu802 kiedy będą nastepne mecze ?
jasiu802
temat ma bardzo małe zainteresowanie. Lubie pisać o meczach tutaj na forum, to rodzaj treningu słownego. Ale jeśli tylko 25 osób czyta temat ?!? patrząc na liczbę użytkowników forum to śmieszna liczba. Sonda, którą umieściłem miała na celu sprawdzić ile osób czyta. Pisać komentarzy nie muszą wszyscy, ale zagłosować w sondzie chyba każdy może.

Legia Warszawa - Club Brugge 2 :1
70' Chinyama
83' Grzelak
85' Leko (Klukowski)
---------------------------------------------------

Girondins de Bordeaux - Legia Warszawa

jasiu802
PODSUMOWANIE SEZONU MASTER LIGI DYWIZJI śRODKOWO-EUROPEJSKIEJ

To był bez wątpienia sezon fascynujący: pełen wspaniałych meczów, niespodziewanych zwrotów akcji, a to wszystko zakończone ww znakomitym stylu przez Legię i niespodziewanym tryumfem Bayernu. Wspaniale było móc śledzić ligę bez kolejnych afer i doniesień o korupcji. Wspaniale było móc nie słuchać ludzi z PZPN i ich zapewnień w walce o czyste rozgrywki. Na końcu wspaniale było móc oglądać rywalizacje polskich zespołów ze znakomitymi europejskimi drużynami przy pełnych trybunach i wielkim zainteresowaniu telewizyjnym. Master liga w przypadku Polski okazała się strzałem w "10". Popularność futbolu w naszym kraju sięgnęła apogeum. Pojawiły się realne szanse nawiązania do sukcesów legendarnego Kazimierza Górskiego.
Legia miała bardzo nerwowy finisz ligi. Jeszcze na trzy kolejki przed końcem zajmowała świetne czwarte miejsce. Jednak ostatnie trzy kolejki to trzy porażki. Przed ostatnią serią spotkań Dynamo Kijów i Schalke miały tyle samo punktów ale gorszy stosunek bramkowy. Jednak wszyscy zgodnie przegrali swoje mecze na szczęście dla Legii, która uległa w ostatnim meczu sezonu PSG 3:1. Pozwoliło to podopiecznym Jana Urbana zachować bezcenne szóste miejsce gwarantujące udział w pierwszej rundzie ligi mistrzów w przyszłym sezonie. Trener "legionistów" nie krył wzruszenia na konferencji prasowej: "Jestem bardzo szczęśliwy. Ten sezon był wyjątkowy w mojej karierze. Drużyna mimo porażki z PSG w całym sezonie pokazała niesamowity charakter. Chłopcy pokazali, że polska piłka jeszcze nie umarła".
Finisz w całej lidze był niesamowity. Takich emocji polskim kibicom nie zapewniły nigdy żadne rozgrywki ligowe. Do tej pory rywalizacja z najlepszymi była dla nas niedostępna jak poseł W dobie łączności satelitarnej i wszechobecnego internetu. Sondaże przeprowadzane w największych portalach internetowych dawały zdecydowanie najwięcej szans na mistrzostwo drużynie Werderu. Stało się jednak inaczej. W ostatnich pięciu kolejkach Werder nie wygrał ani jednego meczu, a zaledwie dwa zremisował. W prestiżowym pojedynku w przedostatniej kolejce bremeńczycy zostali rozjechani przez Bayern 3:0. Ribery i spółka zostali pierwszymi mistrzami Master Ligi dywizji środkowo-europejskiej.

Roger Guerreiro został wybrany piłkarzem sezonu. W głosowaniu zawodników i trenerów nie miał sobie równych. Trzynaście asyst i dwanaście goli i wszystko jasne.
Tekesure Chinyama był bardzo blisko zdobycia korony króla strzelców. Jednak przegrał o jedno trafienie z Heado Valdezem z Borussi.
Ligę mistrzów wygrała FC Barcelona, która pokonała w finale Inter Mediolan 2:1 po bramkach Eto'o i Deco. Najlepszym zawodnikiem Ligi Mistrzów został wybrany Samuel Eto'o.
Puchar UEFA trafił w ręce Juvetusu Turyn, który pokonał w finale tych rozgrywek Aston Villa 1:0. Zwycięska bramkę zdobył Pavel Nedved. Na najlepszego zawodnika wybrano Aqbonlahora, który był najlepszym strzelcem całego pucharu.
Złotego buta dla najlepszego snajpera w europie zdobył Herner Crespo, który we wszystkich rozgrywkach zdobył 30 goli. Srebrnego buta za asysty otrzymał Roger Guerreiro.
FC Barcelona została również mistrzem dywizji iberyjskiej. Inter Mediolan tryumfował w dywizji włosko-adriatyckiej. Manchester United wygrał rywalizację w uznawanej za najsilniejszej na świecie dywizji brytyjskiej.

Tabela końcowa:

Ranking strzelców:

Ranking asyst:

I jak ? kto z was przewidział takie zakończenie ? Bayern mistrzem! Udało mi sie awansować do pucharów. Grało mi się wspaniale. Grałem na OE patchu, który uważam za majstersztyk. Czarekb jesteś genialny, tak samo jak twój patch.
Dziękuje wszystkim, którzy czytali i komentowali moje poczynania. Na tym poprzestanę. Jeżeli znajdzie sie ktoś kto zajdzie tak daleko jak ja z pisaniem to ma u mnie pół litra hehe wink.gif
Krzysiu12
Jasiu nie mów że to koniec... my chcemy zobaczyć jak Legia zaprezentuje sie w europejkich pucharach, które miejsce zajmie w kolejnym sezonie, czy Roger powtórzy tak wspaniałe wyniki... nie rób nam tego tej...
czarekb
ja chciałbym ci podziękować jasiu za twoje opisy i pracę jaka włożyłeś w pisanie bloga. Też bardzo chcę abyś pisał dalej. Super się czyta i śledzi sie kogoś kto gra na moim patchu laugh.gif

Ale decyzja należy do ciebie. Niemniej gratulacje!
Youbo
Szkoda Jasiu że już kończysz z pisaniem bloga, fajnie się czytało, no i nie spodziewana wygrana Bayernu. Gratuluje walki w pucharach i że doszedłeś tak daleko z pisaniem. Zdrówka... (L). rolleyes.gif
TheMichal
Bardzo szkoda, że kończysz pisać :/ Codziennie wchodziłem na forum tylko po to, aby zobaczyć, czy nie wrzuciłeś kolejnego opisu bo świetnie się je czytało, człowiek utożsamiał się z drużyną. A teraz walka w pucharach, okienko transferowe - świetnie by było, więc przemyśl jeszcze swoją decyzję tongue.gif
Windziak
Hah! Ja przewidziałem, że wygra Bayern tongue.gif biggrin.gif Jasiu nie kończ jeszcze tongue.gif
jasiu802
super, że są ludzie którzy czytali. Poczekam z decyzją. kto jeszcze chce żebym pisał ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.