unikat
Sep 19 2010, 21:35
jeżeli chodzi o arenę da się na niej
strzelać robić triki graczem
strzelać karne, wolne
bronić bramkarzem
wkurza mnie masakrycznie 3 minuty meczu dlatego zagram mecz dwa i od razu odpalam 10 ; )
Cooltys
Sep 19 2010, 21:42
CYTAT(Rzepa7 @ Sep 19 2010, 21:39)

jeżeli chodzi o arenę da się na niej
strzelać robić triki graczem
strzelać karne, wolne
bronić bramkarzem
wkurza mnie masakrycznie 3 minuty meczu dlatego zagram mecz dwa i od razu odpalam 10 ; )
Nie wprowadzaj ludzi w błąd:P Bramkarzem można tylko na konsolach.
rangiz
Sep 19 2010, 22:30
11-tka jest znakomicie zoptymalizowana. W 1920x1080 (Full HD) gra nie przycina na 3-letnim sprzęcie(pamiętajcie o nowych sterach!) Pes natomiast zacina mi nawet w 1280, nie mówiąc o tym, że w tym roku wypada przy PCtowej Fifie blado.
kostek
Sep 20 2010, 07:28
A możesz dokładnie powiedzieć, jaki masz sprzęt?
CYTAT(kostek @ Sep 19 2010, 21:42)

Athlon Dual Core 2,01GhZ
1GB RAM DDR2
Radeon HD 5450
Czy to możliwe, że gra nie chodzi mi płynnie nawet na najniższych detalach i rozdzielczości? ;|
Witaj w klubie

Pentium Dual-Core @2.00 Ghz
3 GB RAM
Radeon HD 4300 512 MB
Do teraz nie znalazłem dobrego ustawienia dema, próbowałem z tym priorytetem, też kicha ;/
szołpas
Sep 20 2010, 11:10
Też mam ten sam problem z płynnoscią

sama gra chodzi elegancko ale kiedy jest jakaś scenka bądz powtorka to przycina niemiło

Athlon II X2 2,90 GHz
2,00 GB ramu
karta Asus EAH5450 1gb
... może to wina ze mam wina 7

?
CYTAT(szołpas @ Sep 20 2010, 12:14)

Też mam ten sam problem z płynnoscią

sama gra chodzi elegancko ale kiedy jest jakaś scenka bądz powtorka to przycina niemiło

Athlon II X2 2,90 GHz
2,00 GB ramu
karta Asus EAH5450 1gb
... może to wina ze mam wina 7

?
Też pracuję na Win7

Ale to chyba nie jego wina, skoro innym działa. Wszystko ładnie jest do momentu, gdy gram 1vs1 na arenie, gdy wchodzą kibice to przypominają mi się czasy P133 i 800 MB HDD ;D
Dobrze, że mogę się podeprzeć konsolą, bo chyba nie wyobrażałbym sobie życia bez FIFY
Niestety, albo i stety ja osobiście muszę oddać miejsce na półce jak i koronę "the best kopanki for me" tegorocznemu wydaniu FIFY...
Niestety pomimo iż PES11 jest lepszy niż PES10 to nie ma tego czegoś co znalazłem w fifce, obydwie gry testowałem na klawiaturze i na takiej samej szybkości +1. Fifka mnie przyciągnęła pełną swobodą gry i to w dosłownym znaczeniu tego słowa, pełna swoboda. 10 lat nie grałem w Fifki bo nigdy nie mogły one dorównać PESowi, jednak zauważyłem w ubiegłych latach jakby zastój w rozwoju PESa gdzie panowie z EA to wykorzystali i pomimo iż ostatnie Fify były odgrzewaniem kotleta w poszukiwaniu złotego środka to można spokojnie powiedzieć, że w tym roku wykonali kawał solidnej pracy, od grafiki przez gameplay aż po kontrolę rozgrywki, wszystko sprawia, że gra się w Fifkę o wiele lepiej a każda akcja i gol cieszą niesamowicie :]
http://www.youtube.com/watch?v=RKksjYaC0qICo do płynności:
1. Zmiana procesu z Wysoki na Normal - to podstawa.
2. Nie posiadam hiper sprzętu, ale takie coś:
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+ (2 CPUs), ~3.1GHz
4096MB RAM
ATI Radeon HD 4870 1GB
Windows 7 Ultimate 64-bit
Gram w rozdziałce 1680x1050 wsio na full łącznie z synchronizacją pionową i nawet mogę spokojnie nagrywać filmiki
unikat
Sep 20 2010, 16:27
CYTAT(Cooltys @ Sep 19 2010, 22:46)

Nie wprowadzaj ludzi w błąd:P Bramkarzem można tylko na konsolach.
no bo ja z konsolowej wersji podałem ;p
hehe
Marooooo
Sep 21 2010, 17:41
Słuchajcie, a wiecie czy w Fifie 11 na PC będzie Live sezon?
dominges
Sep 21 2010, 21:56
A wiecie może dlaczego jak naciskam L2 i przycisk prawego analoga to zawodnik nie zawsze wykonuje trik?? W tym przypadku jest to podniesienie piłki obiema nogami. U was też tak jest? Niedawno mi pad spadł ale nie sądze że to dlatego. Ale chcę się upewnić, plis niech ktoś sprawdzi
Marooooo
Sep 22 2010, 18:28
Słuchajcie, a wiecie jakie różnice będą w wersji na PC i Xbox 360?
Czy na PC będzie Live sezon i na konsole też?
Nie chodzi mi tu o różnice typu animacje tylko bardziej trybów gry (offline i online).
Chociażby czy będzie tryb menadżerski na PC?
Albo jakie opcje będą sieciowe? (pobieranie jakichś aktualizacji, live sezon?)
Czy tylko można grać w sieci?
Bo mam słabego neta i grać na pewno bym nie grał tylko myślałem nad jakimiś statystykami (np. live sezon) itp.
Pozdrawiam.
.::NorD::.
Sep 22 2010, 18:38
Czy jest możliwe przepuszczenie piłki pod nogami np. podczas podania od obrońcy podczas kontrataku żeby nie przyjmować piłki do nogi tylko przepuścić i rozpocząć bieg.
heee Nord za duzo pesa, tez mi tego brak w fifie. Takze jezeli mozna tak to niech ktos powie jak.
LB przytrzymujemy i jest to nawet lepsze niż w pesie bo fajnie z balansem można zrobić
To przepuszczenie LB jest szczególnie pomocne, gdy chcesz zaskoczyć rywala w momencie, gdy można podać do zawodnika oddalonego od nas, który jest zasłonięty przez kolejnego naszego zawodnika. Wtedy ten bliżej nas robi charakterystyczny wykrok i przepuszcza piłkę dalej.
Marooooo
Sep 22 2010, 21:13
CYTAT(Marooooo @ Sep 22 2010, 19:32)

Słuchajcie, a wiecie jakie różnice będą w wersji na PC i Xbox 360?
Czy na PC będzie Live sezon i na konsole też?
Nie chodzi mi tu o różnice typu animacje tylko bardziej trybów gry (offline i online).
Chociażby czy będzie tryb menadżerski na PC?
Albo jakie opcje będą sieciowe? (pobieranie jakichś aktualizacji, live sezon?)
Czy tylko można grać w sieci?
Bo mam słabego neta i grać na pewno bym nie grał tylko myślałem nad jakimiś statystykami (np. live sezon) itp.
Pozdrawiam.
Ludzie, odpowiecie mi? Wiecie czy nie wiecie?
Zależy mi na tym.
Rasialdinho0
Sep 25 2010, 11:32
Jakis czas temu napisalem ,ze fifa jest lepsza , zmieniam zdanie.
Bylem na poczatku zauroczony FIFA , ale po rozegraniu wielu meczy wyszlo szydlo z worka. FIFA 11 to caly czas stara plastikowa i schematyczna do bolu FIFA.
PES jest lepszy, dlaczego? Juz pisze
FIFA ma lepsze animacje ruchu pilkarzy - ale to wszystko co za nia przemawia. Cala reszta jest gorsza.
Strzaly nie sa realistyczne, pilka kreci jak banan, zza pola karnego mocny strzal wyglada jakby byl przez kogos pchany.
Rozgrywka jest schematyczna do bolu, kazdy mecz jest taki sam, oddaje te same podania i strzelam te same bramki.
Podania manualne sa zle zrobione, nie moge nigdy oddac pilki dokladnie tam gdzie chce.
Teraz PES
Strzaly sa piekne tak jak zawsze, jest 1 nowy strzal, trzeba wcisnac trojkat i wtedy pilka zostaje podkrecona na zewnatrz.
Podania sa najlepsza czescia tej serii, pilka leci dokladnie tam gdzie chce, mozna piekne akcje robic.
Animacje ruchu pilkarzy sa gorsze niz w FIFIE, ale w porownaniu do poprzednich wersji jest duzo lepiej.
Bramkaze czasami zrobia babola, ale jest to duzo rzadziej niz bylo i wiecej piastkuja na rog.
Werdykt?
Jezeli chcesz grac w schematyczna i powtarzalna gre, ktora nauczysz sie raz i bedziesz uzywal tej samej metody caly czas przeciwko wszystkim i wszyscy tak samo przeciwko tobie beda jej uzywali, jezeli chcesz strzelac takie same bramki bez zadnych emocji - wybierz FIFE.
Jezeli chcesz grac w pilke w ktorej musisz przystosowywac sie do kazdego meczu i kazdej taktyki - przez co kazdy mecz jest nieprzewidywalny i unikalny - wybierz PESa.
Co najbardziej lubie w PESie w porownaniu do FIFY? - Boisko
Boisko w pesie jest znacznie wieksze niz w FIFIE i pilkarze nie sa tak blisko siebie. W pesie mozna stworzyc jakis plan i go wykonac, w FIFIE wszyscy sa tak upchnieci, ze zrobienie czegos innego niz w poprzednim meczu jest niemozliwe. Kazdy kryje praktycznie kazdego.
schematyczność kreuje gracz a nie gra... dlaczego z prostego wniosku, uczysz się gry teamem, masz jakąś taktykę i ja stosujesz ciągle i wciąż nie zmieniając nic.. tj jest kilka drużyn i nie można pograć na najtrudniejszym poziomie, czyli CPU nie dostosowuje gry do twojej taktyki tak dobrze jakby się tego oczekiwało...
Wszystko to co napisałeś o PESie ma też FIFA i nie ma w obydwu gierkach ani "plastiku" ani "schematów" - chyba że sam na siłę będziesz je robił - a to nie jest arcy trudne i zazwyczaj robi się to instynktownie.
Grając w PESa od X lat mogę powiedzieć spokojnie że i tam znajdziesz schematy po graniu xxxx meczy. W fifę nie grałem przeszło 7 lat, z każdym rokiem jak uruchamiałem demo nowej fifki brało mnie na wymioty, niestety ale w tym roku osobiście stwierdziłem, że w fifke gra mi się lepiej, dynamiczniej - pomimo iż w PES muszę grąć na +2 a w fifę na +1- i ciekawiej a im dłużej gram tym więcej kombinuje a to tylko demo.
W pesie pomimo nowości - moim zdaniem totalnego przekombinowania w systemie strzałów - gra mi się już nie tak ciekawie i dobrze jak w fifkę.. po rozegraniu 10 meczy siadam do pesa i odczuwam takie dziwne "slow motion"
grafika jest kwestią dowolnego wyboru - kto co lubi.
Dla mnie po prostu PES przestał być tym czym był dawno temu, za dużo przekombinowali w nim a w dalszym ciągu nie dopieścili zmiany zawodnika i często zamiast dorwać obrońcę przed atakującym dostajemy zmianę w pomocy przez co CPU biegnie sobie samopas z piłką bez naszej interwencji.
Sep 25 2010, 16:01
Dzięki za odpowiedź

A powiedźcie mi jeszcze jak zrobić te cholerne zamarkowanieraboną tzw. rabona fake i przy okazji jak dośrodkować lub strzelić z rabony ???
who_me
Sep 25 2010, 16:05
Gra z kompem zawsze byla schematyczna po miesiacu gry ,czy to w pes5 czy w Fifa11. Fifa11 to gra glownie dla multi i tam jest mega grywalna co zreszta mowi ilosc graczy online .
Cooltys
Sep 25 2010, 16:15
CYTAT(.::NorD::. @ Sep 25 2010, 17:05)

Dzięki za odpowiedź

A powiedźcie mi jeszcze jak zrobić te cholerne zamarkowanieraboną tzw. rabona fake i przy okazji jak dośrodkować lub strzelić z rabony ???
Po kolei wciskasz: 1. Strzał 2.Podanie (Wtedy markujesz strzał) 3. Kierunek w przeciwną stronę biegu. Oczywiście trzeba trzymać przy tym L2. Ja zaczynam trzymać gdzieś w czasie wciskania przycisku podania. Ogólnie do wytrenowania na arenie

A tutaj mój przykład w praktyce:D
http://www.ea.com/uk/football/videos/ugc/37656656
tak teraz zauważyłem, że po raz pierwszy jak się nie mylę wprowadzona w FIFCE możliwość ręcznego sterowania ciesynkami... tj kierunek biegu plus klawisze podań itp odpowiadają za rodzaj cieszynki.. nieźle to wymyślili.. ot taki smaczek
Sep 25 2010, 17:14
Dzięki, jakbym miał cały czas CR7 arenie to bym wytrenował porządnie ale zawsze jet Kaka

A słuchaj jak po przekładance odrazu wypuścić sobie piłkę do przodu jak to ma miejsce w pesie. W fifie po przekładance trzeba szybko przyspieszyć żeby zgubić przeciwnika a pese fajnie się wypuszcza gałę do przodu na kilka metrów.
Cooltys
Sep 25 2010, 17:32
CYTAT(.::NorD::. @ Sep 25 2010, 18:18)

Dzięki, jakbym miał cały czas CR7 arenie to bym wytrenował porządnie ale zawsze jet Kaka

A słuchaj jak po przekładance odrazu wypuścić sobie piłkę do przodu jak to ma miejsce w pesie. W fifie po przekładance trzeba szybko przyspieszyć żeby zgubić przeciwnika a pese fajnie się wypuszcza gałę do przodu na kilka metrów.
Prawy analog w dowolną stornę bez L2

Ogólnie dużo lepiej się gra gdy w czasie gry często używa się przekładanek czy zmian kierunków biegu ze zwodem.
W demie Fify nie tylko CR7 ma 5 gwiazdek;) W Barcelonie Messi, Lyonie Briand i Delgado, a w Juve nawet trzech

Diego, Amauri i Del Piero

Mam nadzieję, że w pełnej to zmienią bo dawać 5 gwiazdek dryblingu dwóm z Lyonu przy jednym z Barcy to małe nieporozumienie

W tamtym roku sporo zawodników miało 5 gwiazdek, w tym mają to ograniczyć.
Marooooo
Sep 29 2010, 07:46
Kupił ktoś z Was już Fife? Ja kupiłem wczoraj ale mam pewien problem.
Grę zainstalowałem utworzyłem konto na EA, ale jak chce zarejestrować grę to nie wiem co mam zrobić ;/
Wyskakuje mi żebym przepisał kod, tylko o jaki tutaj chodzi kod?
Ten sam co jest potrzebny do instalacji? Czy jakiś inny? Bo jak przepisuje ten klucz od instalacji to wyskakuje mi komunikat: "Wpisz poprawny kod"
Wiecie o co chodzi? Czy może poprostu trzeba poczekać do premiery gry? Wiecie coś na ten temat?
saluch
Sep 29 2010, 13:06
CYTAT(.::NorD::. @ Sep 25 2010, 16:18)

to da radę zmienić w opcjach gry- wybierasz dowolnego piłkarza z gry który będzie na arenie zamiast np kaki
portier
Sep 29 2010, 17:37
Sa sklady aktualne w pelnej wersji? Bo w PESie nie ma z tego co widze.
who_me
Sep 29 2010, 17:43
Czy w wersji pctowej jest mozliwosc ustawienia poziomu zniszczenia murawy ?
unikat
Sep 29 2010, 17:53
CYTAT(who_me @ Sep 29 2010, 18:47)

Czy w wersji pctowej jest mozliwosc ustawienia poziomu zniszczenia murawy ?
Tak w ogóle jest takie coś na Konsoli ??
lukaperry
Sep 29 2010, 18:02
A ja mam inny problem, jak przestawić pasek z wynikiem meczu? Zasłania mi murawę i jest zdecydowanie za nisko ;/
Rasialdinho0
Sep 29 2010, 18:18
CYTAT(lukaperry @ Sep 29 2010, 19:06)

A ja mam inny problem, jak przestawić pasek z wynikiem meczu? Zasłania mi murawę i jest zdecydowanie za nisko ;/
Nalezy zainstalowac pesa
who_me
Sep 29 2010, 18:29
CYTAT(Rzepa7 @ Sep 29 2010, 17:57)

Tak w ogóle jest takie coś na Konsoli ??
Tak , sa trzy poziomy . Na najwyzszym jest moze 70% trawy ,a reszta to ziemia
CYTAT(Rasialdinho0 @ Sep 29 2010, 19:22)

Nalezy zainstalowac pesa

jestes najlepszy
petersett
Sep 30 2010, 00:32
Powiem tak, miałem okazję przetestować już kilka meczyków FIFY 11 na PC i naprawdę ciężko mi odnieść się do tego co napisałem w dziale PES demo.
Przypomnę, że gram w piłkę na PC od Kick Off'a 96 poprzez wszystkie FIFY i PESy mam więc jakieś wspomnienia.
Po demie byłem podekscytowany teraz to niestety minęło. FIFA 11 PC nie sprawia mi przyjemności na razie. Oczywiście jest Polska liga (świetnie odwzorowana) prócz przyśpiewek są stroje, loga, nazwiska są aktualne (np. Boukhari w Wiśle) to wielki plus ale wrażenia mam złe.
1. może to błąd mimo że zmieniłem kąt kamery mam wrażenie, że gra jest za szybka, znów czuję zbyt szybkie liniowe podania od nogi do nogi, bez taktyki zmiany rytmu meczu, komputer wali przez środek a obrona gra okropnie.2. Ciężej jest podać celnie to plus, ale i tak (zwłaszcza na klawiaturze) zwody praktycznie są nie do zrobienia a ilość możliwoście pewnie dużo większa niż mam o nich pojęcie - nie realizuję tego...
3. Duży plus za bramkarzy
4. Płynność i optymalizacja bardzo zła. Dużo piłkarzy (rogi) i dużo ruchu powoduję klatkowanie i to bardzo drażni.
5. zanim zacznie się mecz mamy piłkarza i bramkę przed nim do strzelania... hmmm okej ale PO CO?
Podsumowanie FIFY 11
Jest to ocena bardzo świeża i może się zmieni, ale ogólnie powiem tak. Czuję znowu starą arkadówkę - coś mi tu nią zalatuje. NIE CZUJĘ SYMULACJI a tego właśnie oczekuję. Od producentów gry oczekuję, że dostanę substytut meczu, które oglądam w TV, ze wszystkimi jego wadami. Sam nie wiem czemu ale czułem TO e PES 6
Co jednak najbardziej mnie martwi, że nie poczuję tego w tym roku w obu produkcjach... i co? A nic okaże się, że i PO i PiS są do d...
pzdr Was
Rasialdinho0
Sep 30 2010, 10:52
CYTAT(petersett @ Sep 30 2010, 01:36)

Jest to ocena bardzo świeża i może się zmieni, ale ogólnie powiem tak. Czuję znowu starą arkadówkę - coś mi tu nią zalatuje. NIE CZUJĘ SYMULACJI a tego właśnie oczekuję. Od producentów gry oczekuję, że dostanę substytut meczu, które oglądam w TV, ze wszystkimi jego wadami. [/b]
100% fifa wlasnie taka jest. Czym wiecej meczy bedziesz gral tym bardziej zobaczysz ze kazdy jest taki sam.
W pesie jest natomiast zupelnie odwrotnie , czym wiecej meczy sie gra, tym bardziej sie widzi ze kazdy jest inny i kazdy mecz ma to 'cos' czego fifie brakuje.
lipaaa
Sep 30 2010, 23:22
Oct 1 2010, 06:11
Grafa jest na pewno dokładniejsze (czyt. lepsze światło) ale twarze są poprostu spierd..ne.
W Pesie grafa jest jakby ostrzejsza stąd wrażenie że lepsza.
Ps. Można przypisać określone celebracje po zdobyciu gola zamiast wstukiwać te głupie kombinacje ???
NorD na screenach ode mnie też są spier.....e twarze? wiem że masz sporo doswiadczenia ale jak ja patrze na twarz fabregasa, crystiano czy bastosa w przybliżeniu to technologia oraz detale wykonania (pomijajac skórę, zarost i pot bo są bezkonkurencyjne w tej chwili) smiało konkuruje z Nba 2K.. a chyba lepiej wykonac twarzy juz nie można, zobacz jakie detale ma cały zawodnik... sciegna, żyły mięśnie owszem są takie twarze, nie podobne do prawdziwych ale to jak są wykonane chyba nie budzi wątpliwości
powieksz sobie zdjecie bastosa, dla mnie to jak wyglada to kosmos, myslalem ze jeszcze dlugo w pilce noznej nie zobaczymy takiej grafiki
Patch na NOWE PERSPEKTYWY KAMER, zmienia całkowicie rozgrywke, MonkeyDragon z Fifa Infinity naprawde sie postarał, ja w koncu moge grac z przyzwyczajeniami do kamer w PESIE,
teraz FIFA wyglada tak jak powinna
http://www.fifa-infinity.com/?p=905
naczelnik5
Oct 1 2010, 23:15
ja mam pytnie moze i glupie jak na klawiaturze zrobic "finezyjny strzal" ??
shejdy1990
Oct 2 2010, 12:39
witam mam problem z pełna wersja fify ..
gra poprostu zwalnia pod polem karnym lub gdy są rogi nie wiem o co chodzi ,zmieniłem nawet na srednie detale i rozdzielczosc 800x600 i dalej to samo ...
dodam ze demo chodziło bez zadnych zarzutuów na najwyzszych ustawieniach bez zadnego zwalniania
prosze o pomoc:)
Oct 2 2010, 15:04
Lipaa pod tym względem spier...ne, że są mało podobne do realiów. Ewidentne niedociągnięcia w modelach. Jak znajdę chwilkę i jakieś tutki to zajmę się cr7.
Ps. ktoś wie jak się skacze nad wślizgiem, przepycha podczas gdy masz obrońcę na plecach, podbija piłkę np. po przyjęciu wysokiego podania ???
Kupiłem, pograłem i jest małe niezadowolenie. Gra na pewno jest lepsza od PES6-2010 i to nie podlega dyskusji, ale są rzeczy które mnie denerwują jak ping-pong/strzały na automacie, czyli wszystko od linijki, wiem że częściowo problem można rozwiązać manualem, ale ile osób z tego korzysta? Mecze są pełne podań po ziemi, centruje się sporadycznie, bo lepiej jest ścinać do środka/podawać po ziemi/dryblować, a do tego co wydawało mi się tylko problemem PESów: masowe ucieczki z rankingowej potyczki. Fifa jest grą dobrą, nie ma co jej nalepiać obecnie łatki kultowej, bo zwyczajnie na to nie zasługuje, można pograć, cieszyć się realistycznym odwzorowaniem walki, pressingu, widowiskowo dryblować, ale są elementy które muszą być lepiej dopracowane aby stała się grą nr1.
Czekamy na PESa, ale co najwyżej w tym roku będą tylko dobre gry
Derinho
Oct 2 2010, 17:32
Hmm pogralem wlasnie jakies 2h w nowe dziecko EA na Xboxie i musze przyznac ze gra sie kosmicznie w porownaniu do pesa 2010... jako ze grywalem z kumplem wiec nie odczulem za bardzo co potrafi komputer ale... ciezko bylo dryblowac, strzaly sa bardzo fajne, nie jakies balony jak w pesie jakby nie jedli sniadania, trikow jest cala masa gdzie pes pod tym wzgledem jest wrecz smieszny ale wiadomo ze po 2h to sie nic nie umie xD zreszta mnie wciagnal system podan... no masakra jakie pilki mozna poslac do zawodnikow z druzyny... 2 piekne podania i pod bramka przeciwnika, tylko denerwujace momentami jest to jak obronca nas ciagnel od tylu za koszulke, ktos wie jak mozna go zgubic, odepchnac badz cokolwiek?

w fife nie gralem od 2005 bo dojrzalem na horyzoncie pesa ale po tym co tu ea mi zaprezentowalo jestem pod wrazeniem i gdybym mogl to bym napewno poswiecil duzo wiecej czasu na ta gierke

Przepraszam ze wyglada to jak jedno wymietolone dlugie zdanie ale nie dbam o takie rzeczy w postach

Pozdro
Cooltys
Oct 2 2010, 17:58
CYTAT(JTK @ Oct 2 2010, 18:26)

Kupiłem, pograłem i jest małe niezadowolenie. Gra na pewno jest lepsza od PES6-2010 i to nie podlega dyskusji, ale są rzeczy które mnie denerwują jak ping-pong/strzały na automacie, czyli wszystko od linijki, wiem że częściowo problem można rozwiązać manualem, ale ile osób z tego korzysta?
JTK jeżeli chodzi o ustawienia gameplayu to proponuje taką opcję:
Oczywiście to wersja na PC. Na PS3 ustawienia podobne, tylko tam jest więcej opcji

Pomoc przy podawaniu: SEMI - automat jest za dokładny i z tego ma się małą przyjemność z gry. Na semi jest lekka pomoc przy kierunku i sile. Na manualu można grać ale to dla prawdziwych hardcoreowców i raczej ciężko się wtedy gra z kimś kto gra na automacie.
Pomoc przy podaniu prostopadłym : ASYSTA - szkoda że nie ma opcji semi bo pewnie bym jej użył. Przy manualu jest dość ciężko także zostawiam auto:)
Pomoc przy strzelaniu : SEMI/MANUAL - Zdecydowanie nie polecam ustawienia z asystą. Ma się mały wpływ na tor lotu piłki. Osobiście preferuje SEMI. Mała pomoc przy strzale ale piłka leci dokładnie tam, gdzie wycelujesz w danym momencie, super sprawa. Manual dla bardziej zaawansowanych

Pomoc przy dośrodkowaniu: MANUAL - Tu bardzo, ale to bardzo polecam tą opcję. Dośrodkowanie kierujesz tam gdzie chcesz za pomocą paska siły i kierunków. Na automacie nie masz takiego wpływu dlatego gra staje się nudniejsza.
Pomoc przy podaniu górą - ASYSTA - Tutaj to jak kto woli, ale mi najlepiej gra się właśnie na asyście.
Zapewniam, że każdy z Was dostrzeże znaczną różnicę w rozgrywce na +

Miłego testowania;]
CYTAT(Cooltys @ Oct 2 2010, 18:02)

JTK jeżeli chodzi o ustawienia gameplayu to proponuje taką opcję:
Oczywiście to wersja na PC. Na PS3 ustawienia podobne, tylko tam jest więcej opcji

Pomoc przy podawaniu: SEMI - automat jest za dokładny i z tego ma się małą przyjemność z gry. Na semi jest lekka pomoc przy kierunku i sile. Na manualu można grać ale to dla prawdziwych hardcoreowców i raczej ciężko się wtedy gra z kimś kto gra na automacie.
Pomoc przy podaniu prostopadłym : ASYSTA - szkoda że nie ma opcji semi bo pewnie bym jej użył. Przy manualu jest dość ciężko także zostawiam auto:)
Pomoc przy strzelaniu : SEMI/MANUAL - Zdecydowanie nie polecam ustawienia z asystą. Ma się mały wpływ na tor lotu piłki. Osobiście preferuje SEMI. Mała pomoc przy strzale ale piłka leci dokładnie tam, gdzie wycelujesz w danym momencie, super sprawa. Manual dla bardziej zaawansowanych

Pomoc przy dośrodkowaniu: MANUAL - Tu bardzo, ale to bardzo polecam tą opcję. Dośrodkowanie kierujesz tam gdzie chcesz za pomocą paska siły i kierunków. Na automacie nie masz takiego wpływu dlatego gra staje się nudniejsza.
Pomoc przy podaniu górą - ASYSTA - Tutaj to jak kto woli, ale mi najlepiej gra się właśnie na asyście.
Zapewniam, że każdy z Was dostrzeże znaczną różnicę w rozgrywce na +

Miłego testowania;]
Problem jest ilu graczy chce grać bez wspomagaczy? Bo z wszystkich meczy jakie rozegrałem pingpong był u każdego przeciwnika. Demo zrobiło na mnie pozytywne wrażenie, dopiero rozgrywka online ukazuje mankamenty.
Cooltys
Oct 2 2010, 18:25
CYTAT(JTK @ Oct 2 2010, 19:07)

Problem jest ilu graczy chce grać bez wspomagaczy? Bo z wszystkich meczy jakie rozegrałem pingpong był u każdego przeciwnika. Demo zrobiło na mnie pozytywne wrażenie, dopiero rozgrywka online ukazuje mankamenty.
Na PC niestety jest ta sama Fifa co wcześniej na konsole. Czyli jak ktoś będzie chciał grać ciągle klepą to nic nie poradzisz, taka to gra, zależy na kogo trafisz. Na PS3 jest kompletnie inaczej bo rozgrywka jest dużo wolniejsza i ogólnie trudniej o takie akcje, ale pewnie i do tego dojdzie, że niektórzy będą jechać ciągle z klepy. Granie online z przypadkowymi osobami ma to do siebie...tak jak w pesach zawsze mogłeś trafić na takiego co weźmie kiedyś Inter czy ostatnio Barce i jedzie z R1 ;] Większość gra tak, żeby wyciągnąć jak najwięcej z samej gry, znaleźć jej mankamenty i wykorzystywać to do bólu. Jeżeli szukasz takiej rozrywki to się zapisujesz do ESL czy innych turniejów i lig w których liczy się tylko wygrana za wszelką cenę. Jak chcesz pograć w miarę normalnym towarzystwie to pozostaje Ci gra ze znajomymi offline lub zapisanie się do ligi na tej stronie (zakładam, że powstanie) lub w zaprzyjaźnionym serwisie gamesleague.net.
A te wspomagacze po dostosowaniu się do ich nieużywania w pełni nie są w żadnym stopniu gorsze od asyst, a powiedziałbym nawet że na asyście gra się trudniej.
CYTAT(Cooltys @ Oct 2 2010, 18:29)

Na PC niestety jest ta sama Fifa co wcześniej na konsole. Czyli jak ktoś będzie chciał grać ciągle klepą to nic nie poradzisz, taka to gra, zależy na kogo trafisz. Na PS3 jest kompletnie inaczej bo rozgrywka jest dużo wolniejsza i ogólnie trudniej o takie akcje, ale pewnie i do tego dojdzie, że niektórzy będą jechać ciągle z klepy. Granie online z przypadkowymi osobami ma to do siebie...tak jak w pesach zawsze mogłeś trafić na takiego co weźmie kiedyś Inter czy ostatnio Barce i jedzie z R1 ;] Większość gra tak, żeby wyciągnąć jak najwięcej z samej gry, znaleźć jej mankamenty i wykorzystywać to do bólu. Jeżeli szukasz takiej rozrywki to się zapisujesz do ESL czy innych turniejów i lig w których liczy się tylko wygrana za wszelką cenę. Jak chcesz pograć w miarę normalnym towarzystwie to pozostaje Ci gra ze znajomymi offline lub zapisanie się do ligi na tej stronie (zakładam, że powstanie) lub w zaprzyjaźnionym serwisie gamesleague.net.
A te wspomagacze po dostosowaniu się do ich nieużywania w pełni nie są w żadnym stopniu gorsze od asyst, a powiedziałbym nawet że na asyście gra się trudniej.
Nie gram dużo, ale można wyczytać: automat+miejsce na boisku=pewny gol, zresztą temat pewnego filmiku i znanego gracza
W tym roku jest wyraznie latwiej na manualu jezeli chodzi o podania. W tamtym roku bylo duzo skarg do Ea ze semi jest za latwe a manual za trudny wiec ea poszlo na kompromis i powstalo cos pomiedzy manual a semi . Mowa oczywiscie o wersji na xboxa i ps
Moze ktos poradzi jak grac skutecznie w obronie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.