szołpas
Oct 23 2007, 22:51
a ja daje kolejne 2 mordy zrobione z fotki w edit mode ;]]
Drenthe
Bojan
ps. nie wiem czemu ale w edit mode jest o wiele gorsza grafa niz normalnie jakbym grał w meczu O_O :/
... z koszulkami nie probowałem .. jutro sprobuje ;]]
elo
Kunack
Oct 23 2007, 22:56
Cytat
ps. nie wiem czemu ale w edit mode jest o wiele gorsza grafa niz normalnie jakbym grał w meczu O_O :/
ja tez tak mam... Jak dajesz te mordy do gry trza miec jakis program ?? koszulki tak samo sie importuje ??
.:KUNA:.
Oct 24 2007, 07:03
Super twarze wychodz;]Tylko slyszalem, ze potem sie same kasuja;/
Macie tez taki problem w pelnej wersji pesa 2008 ze tylko klawiature lub pada widac?Tzw mam pada podlaczonego i sie na 2 nie na grac
szołpas
Oct 24 2007, 11:32
Cytat(..::Igor::.. @ Oct 24 2007, 08:07:44) [snapback]192391[/snapback]
Super twarze wychodz;]Tylko slyszalem, ze potem sie same kasuja;/
Dokładnie ;|||| nie wiem czemu tak jest O.o tak samo z OFem ... nie wczytuje ustawien ;/ ... moze idzie to jakos naprawic ;P ,,,?
frag86
Oct 24 2007, 11:48
Cytat(sZ0lpAs @ Oct 24 2007, 12:36:11) [snapback]192406[/snapback]
Dokładnie ;|||| nie wiem czemu tak jest O.o tak samo z OFem ... nie wczytuje ustawien ;/ ... moze idzie to jakos naprawic ;P ,,,?
u mnie niestety tak samo :/
moje pierwsze próby edit'a:

EDIT. tak na szybko jeszcze Boguski z Wisły bo miałem ładną teksturkę

i Kosowski..
mati_910
Oct 24 2007, 12:58
boruc wyszedl fajnie.. juz przynajmniej widac podobienstwo
dziubek
Oct 24 2007, 13:18
czy mozna sie dowiedziec czy wasze wersje pesa mają multilanguage (konkretniej czy znajduje sie polski komentarz)
wersja PL bedzie dopiero za miesiac o ile panowie cd-project rusza dupe i znowu nie przeloza terminu
Abedi_Pele
Oct 24 2007, 13:35
perONE
Oct 24 2007, 13:44
świeża dostawa screenow
Click here
rangiz
Oct 24 2007, 14:07
Cytat(sZ0lpAs @ Oct 24 2007, 12:36:11) [snapback]192406[/snapback]
W edit trzeba co start gry ładować i system setting i optiona.
Na Gamingacces napisano o edycji OF'a
Pro Evolution Soccer 2008 Option File is build once you made any change to the database. The Option file is placed in My DocumentsKONAMIPro Evolution Soccer 2008save and it´s called PES2008_EDIT01.bin. The file is totally decompressed but you can´t hexaedit it because there is a kind of checksum that prevents any change. Anyway our friends from PESMania are working on a database editor. More news coming soon.
rangiz mógłbys jasniej? ;P
KKSFan
Oct 24 2007, 15:34
Aaa już niemoge się doczekać... Podoba mi się to z tym zdjęciem z kompa. Od razu dodam swoją twarz
perONE
Oct 24 2007, 19:15
fcbarca1986
Oct 24 2007, 20:50
Od razu sorry za OT ale musze o to spytac- mam procek 3200+ ; 1GB ramu i karte GF 7300 GT. pojdzie mi jakos w miare dobrze pelna wersja? w demo gralem na high ale na najnizszej rozdzielczosci w widescreen i gra smigala. niektorzy pisza ze gra u nich chodzi plynniej niz demo a niektorzy pisza ze jest odwrotnie. prosze o odpowiedz bo na bank sie znacie lepiej ode mnie i moze ma ktos podobna konfiguracje kompa. z gory dzieki
michup
Oct 24 2007, 21:07
Słuchajcie nie wiecie czemu w edit mode kiedy chce edytowac zawodnika, to wyglada on jak z rozdzialki 640 i detali low.Jest rozmazany,chropowaty taki kwadratowy. Mam ustawione detale medium i rozdzielczosc 1280x800
Kunack
Oct 24 2007, 21:56
tez tak mam i tez detale na medium.....
ja mam mieszane uczucia co do nowego PESa. Co prawda zawsze ide do przodu i tak czy siak będę grał w nowe Pro Evo, co nie umniejsza mojego lekkiego rozczarowania....
Po pierwsze gram na 1024x768 i low. Gra mimo wszystko ściemnia lekko przy dalekich podaniach i jakoś tak brak płynności. (sprzęt: Athlon 2400+, radeon 9600 256 mb, 1256 ram ddr)
Przy dalekich strzałach kamera wciąż się spóźnia...
Jakieś takie dziwne gubienie piłki jak w demie :/ Bramkarze przy mocnych strzałach wciąż puszczają szmaty, zamiast wybijać piłkę to wbijają ja do własnej bramki... oczywiście nie zawsze.
Kiedyś gdzieś było wspomniane o rozbudowanych statystykach, a jest właściwie to samo.
Ciężko strzelić górną piłke za dużo jest po ziemi.
Kamera "wide" jest jeszcze dalej i ciężko mi sie przyzwyczaić bo piłkarze są mniejsi (bynajmniej tak mi sie zdaje

)
odjęli sporo statystyk po meczu, nie można sprawdzić poszczególnych statystyk dla każdego z piłkarzy i paru jeszcze statystyk brak :/
Brak Pes Shop

za to odblokowujemy niektóre rzeczy wykonując zadania (np pierwsza bramka itp)
Statystyki piłkarzy prawie bez zmian, trzeba bedzie samemu pozmieniać.
Podczas ustalania taktyk brak ustawień indywidualnych czyli "strzałek" gdzie mają biegać piłkarze i poziomu ich obrony.
Bugi, bynajmniej raz zauważyłem że zamiast biec piłkarzem, zawodnik zaciął się i "płynął" po murawie...
Właściwie to wszystko co zauważyłem i mi sie nie podoba, o plusach bez sensu gadać bo jednym gameplay odpowiada innym, nie, a po za tym nic sie w końcu takiego nie zmieniło....
Szejdi
Oct 25 2007, 04:48
A czy poprawiony został sprint zawodników ? Bo w demie to wyglądało komicznie
Rand - ustawienia tych strzałek robisz w formacja - edit - i wciskasz r1 albo r2 i tam masz wszystko nawet ustawiasz czy maja grac mniej czy bardziej defensywnie !! Pozdrawiam !!
qbawwy
Oct 25 2007, 10:25
Szejdi - dalej przebierają szybko nogami, i dają małe kroczki ;/ ale juz sie przyzwyczaiłem.
zauwazylem raz dziwną akcje, a mianowicie, kiedy mialem wykonywac piątke, chcialem to zrobic jak najszybciej i klikalem ciagle w krzyzyk, bramkarz sie rozpedzil i minął sie z piłką xD po czym odwrócił się i jakos ekwilibrystycznie podał do obroncy ^^
Rand - ja mam athlona 1,7, geforce 6200 256mb, 768 ramu i na 1024x768 na low chodzi bez zadnej zacinki....
dajenda
Oct 25 2007, 10:52
Jak wasze odczucia odnosnie modeli postaci i ich biegu. Bardzo nienaturalnie wygladaja zawodnicy , szczegolnie w kamerze wide i normal long ( czyli na tych , na ktorych sie najczesciej gra ) . Nawet jak sie wyedytuje bieg i budowe ciala to i tak dla mnie te modele wygladaja jak deska z kolkami zamiast konczyn. Ciezko mi sie do tego przyzwyczaic , na replayach i zblizeniach juz to lepiej wyglada .
1111: Dzięki za info faktycznie są strzałki i sorki za przeoczenie....
qbawwy: nie wiem czemu tak mam, ale teraz formata zrobie, może coś pomoże bo troche śmietnik mi sie zrobił na twardym...
Ale i tak najbardziej wkurza ta spóźniona kamera. W ogóle bramek niektórych nie widze, strzelam i przyglądam się reakcji zawodników, a dopiero potem oglądam bramkę w powtórce. Oczywiście dzieje się tak tylko przy strzałach z daleka, ale i tak jest to bardzo wkurzające.
misiek1899
Oct 25 2007, 17:15
Tak jak pisał ktoś wyżej trudno jest strzelić coś głową...Jak już to z woleja łatwiej.Ja mam na PS2 wiec grafika prawie nie różni sie od PES 6 tylko gameplay troche zmienili.Czekam aż wyjdzie OF z prawdziwymi nazwami i herbami bo tak to troche kijowo narazie wygląda...I te stroje NC.Wiem że grafika powinna byc na 2 miejscu ale troche to wkurza podczas grania ze Ronalinho wygląda jakby miał turban na głowie :|
qbawwy
Oct 25 2007, 17:40
z tymi bramkami z daleka, to moze KONAMI chcialo zrobic taki efekt reakcji realizatora, ze czasami kamera nie nadaza za strzałem. czasami....
Bombka
Oct 25 2007, 17:41
Zagralem kilka meczow i mysle ze moge sie wypowiedziec na temat nowego pesa:) a wiec...
+ladna grafika
+jak dla mnie ladna murawa
-zawodnicy biegaja jak na 100m
-MNOSTWO CZERWONYCH KARTEK!!!!!!!!!!!! w jednym meczu dostalem tyle, ze sedzia zakonczyl mecz bo mi zawodnikow zabraklo, to jest wg mnie najwiekszy minus, co drugi faul dostaje czerwona kartke, choc nie sa one ostre
niestety wiekszych zmian nie zauwazam, poprawili pewne rzeczy w gameplayu, ale jak dla mnie, zawodnicy biegaja dziwnie i to psuje cala zabawe, bo gra jest nierzeczywista
choc poraz pierwszy z reka na sercu moge stwierdzic ze "goly" pes2008 jest o niebo lepszy od fify!!! i to jest ich najwieksze osiagniecie i dodajac do niego, oczywiscie w przyszlosci, kitservera pelnego strojow, twarzy, pilek i stadionow, gra bedzie najlepsza na swiecie
Dominoz
Oct 25 2007, 17:46
Cytat(Bombka @ Oct 25 2007, 18:45:31) [snapback]192689[/snapback]
Zagralem kilka meczow i mysle ze moge sie wypowiedziec na temat nowego pesa:) a wiec...
+ladna grafika
+jak dla mnie ladna murawa
-zawodnicy biegaja jak na 100m
-MNOSTWO CZERWONYCH KARTEK!!!!!!!!!!!! w jednym meczu dostalem tyle, ze sedzia zakonczyl mecz bo mi zawodnikow zabraklo, to jest wg mnie najwiekszy minus, co drugi faul dostaje czerwona kartke, choc nie sa one ostre
niestety wiekszych zmian nie zauwazam, poprawili pewne rzeczy w gameplayu, ale jak dla mnie, zawodnicy biegaja dziwnie i to psuje cala zabawe, bo gra jest nierzeczywista
choc poraz pierwszy z reka na sercu moge stwierdzic ze "goly" pes2008 jest o niebo lepszy od fify!!! i to jest ich najwieksze osiagniecie i dodajac do niego, oczywiscie w przyszlosci, kitservera pelnego strojow, twarzy, pilek i stadionow, gra bedzie najlepsza na swiecie
Myśle, że Pes4 jest lepszy od Fify 2008... xDDD
Także sukcesem bym to nie nazwał

Mogliby bieganie poprawić...I jakiegoś OE ,Patcha zrobić xDDD
http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=14412 - oto najnowszy OF zmienia nazwy klubów w premier league oraz poprawione reprezentacje !! Pozdrawiam !!
misiek1899
Oct 25 2007, 18:54
A nie znalazłeś gdzieś OF na PS2?
Bartolek
Oct 25 2007, 18:59
Cytat(perONE @ Oct 24 2007, 20:19:34) [snapback]192539[/snapback]
mam male pytanie jak to zainstalowac
ok nvm juz wszystko zalatwione:)
Bartolek: musisz mieć AFS Explorer 3.7 !! Otwierasz plik cv_0 i podmieniasz te pliki które sciagnales !! Zeby je podmienic zmieniasz nazwe na unnamed_8090 ! Tak samo robisz z pozostalymi plikami i wszystko powinno byc ok !! Jakbys mial problemy to smialo pisz postaram sie pomoc !! Pozdrawiam !!
Bartolek: tu masz linka do AFS Explorer 3.7
http://pro-evo.pl/download.php !! Wejdz do dzialu programy !! Pozdrawiam !!
Bartolek
Oct 25 2007, 19:45
no zrobilem tak i nic sie nie dzieje :/ napisz wszystko dokladnie :/
edit; zaimportowalem to i wyskoczyly te pliki na zielono i co dalej ??
mnie coś nie spodobały sie statystyki 2 młodych zawodników Barcy czyli Dos Santosa i Bojana, którzy w tym sezonie odgrywają i będą odgrywać znaczną rolę w drużynie. Więc korzystając z przestarzałego Vertera ( przerabiał statsy z Championshipa 4 do WE 7) zmieniłem statsy tych zawodników z najnowszego Football managera 2008 i wyszło mi cos takiego:
http://img18.imagevenue.com/img.php?image=...S_122_714lo.JPGhttp://img137.imagevenue.com/img.php?image...C_122_450lo.JPGO ile panom od fma ufam bardziej niż tym z Konami odnośnie statsów to jednak możliwe że przestarzały verter może wypaczyć dobrze odzwierciedlone statsy. Jednak na pierwszy rzut oka wygląda dobrze
Ma ktoś moze taki Converter ale nowszy ?? Który przykładowo przekłada statsy z FM od Pesa??
Karvan
Oct 25 2007, 20:45
A ja mam pytanie czy nowy PES nie ma licencji na repre Niemiec bo sa inne zupelni nazwiska ?
Blagam o jakies nowe murawy bo na te glony juz sie patrzec nie da;]
szolik
Oct 25 2007, 21:53
niech ktoś zarzuci screenami Wisły Kraków z wersji komputerowej, bo w wersji na PS2 nie ma zadnego faca. Zaden ani troche nie jest do siebie podobny
.:CR7:.
Oct 25 2007, 22:25
Cytat(szolik @ Oct 25 2007, 22:57:25) [snapback]192796[/snapback]
niech ktoś zarzuci screenami Wisły Kraków z wersji komputerowej, bo w wersji na PS2 nie ma zadnego faca. Zaden ani troche nie jest do siebie podobny
w wersji PC nie jest inaczej
>Kornel<
Oct 25 2007, 23:43
Grał ktoś z Was w Master League ? Można samemu dobierać drużyny, tak jak to było w pes6 ?
Visi0n
Oct 26 2007, 06:14
QUOTE(>Kornel< @ Oct 26 2007, 00:47:12) [snapback]192816[/snapback]
Grał ktoś z Was w Master League ? Można samemu dobierać drużyny, tak jak to było w pes6 ?
tak można
Cytat(szolik @ Oct 25 2007, 22:57:25) [snapback]192796[/snapback]
Z Polaków swoje mordy posiadaja jedynie Dudek, Krzynowek oraz Kuszczak. Reszta jest wytworem editmode.
mati_910
Oct 26 2007, 07:48
wiecie co jest dziwne xDD
Ze np w reprezentacji Bulgarii jest niejaki "Benbatov"

A w licencjonowanym tottenhamie jest juz Berbatov

Tak samo jest bodajze w przypadku Podolskiego w Bayernie ma poprawne nazwisko a w reprezentacji niemiec jakies przekrecone .
Orange_91
Oct 26 2007, 13:17
Cytat(mati_910 @ Oct 26 2007, 08:52:27) [snapback]192827[/snapback]
wiecie co jest dziwne xDD
Ze np w reprezentacji Bulgarii jest niejaki "Benbatov"

A w licencjonowanym tottenhamie jest juz Berbatov

Tak samo jest bodajze w przypadku Podolskiego w Bayernie ma poprawne nazwisko a w reprezentacji niemiec jakies przekrecone .
I co w tym takiego odkrywczego? Przeciez tak samo bylo w poprzednich odslonach.
>Kornel<
Oct 26 2007, 14:29
Co oznaczają w Master Lidze te literki A-D ? A to największe zadowolenie czy jak ?
.:KUNA:.
Oct 26 2007, 14:36
Tak, poparcie kibicow mam C;/
Panowie oto zaj**isty Chantpack do wszystkich drużyn narodowych
http://files.filefront.com/Tommsen+Chantpa...;/fileinfo.html
fcbarca1986
Oct 27 2007, 17:32
siemano.mam problem: mam pesa na dysku ale zajmuje mi ponad 5 GB. co mam zrobic zeby to jakos nagrac na plyte??? pomozcie mi bo jestem w kropce. z gory dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.