Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 2008 - Polemika
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2
StraY
pewno siano usunie co napisze, bo mnie nie lubi, ale zaryzykuje ;-)

Wersji na ps2 odpuszczam na razie, bo i tak wszyscy tutaj graja na pc wink.gif. Wersje pc testowalem na medium details, wiec mogą pojawić się rozbieżności między tym co piszę, a tym co występuje w grze u większości forumowiczów.
Na pierwszy ogień idzie menu. Muzyka w tle bardzo miło mnie zaskoczyła, nie jest rewelacyjna, ale jest na pewno krokiem do przodu. Natomiast layout menu jest fatalny; przewijane tryby nie podchodzą mi absolutnie, może gdyby grafika była bardziej żywiołowa i coś, oprócz świateł, by się ruszało byłoby lepiej, tak jest kiepsko. Wybór drużyn i strojów - stary, sprawdzony - b. fajny. Ustawienia taktyczne to kolejny bubel - amatorszczyzna. Ale pomijam menu, pomijam tryby rogrywki, pomijam wszystko co się dzieje przed gwizdkiem sędziego. W końcu najważniejsza jest rozgrywka. I tutaj dopiero zaczyna się horror. Plusów nie mogę [nie chcę?] znaleźć żadnych, minusów za to widzę sporo. Poprzyczepiam sie do szczegółów które mnie bolą. Kiedy mój zawodnik jest poza ekranem nie ma kursora wskazującego stronę po której mam do szukać - widzę go tylko na radarze. Zawodnicy odbijają się od siebie tracąc równowagę w dość komiczny sposób. Robiąc jaskółkę przy własnym bramkarzu, ten podbiega i łapie piłkę jakby to było dozwolone. Usuwając całkowicie mur przy rzutach wolnych komputer i tak próbuje uderzać technicznie. Napastnicy nie potrafią się wysuwać na dobrą pozycję. Za często zawodnicy myślą za mnie i sami wybijają/strzelają. Zmienianie się pomiędzy zawodnikami w obronie "na manualu" nie jest już tak intuicyjne, a często zdarza się, że zawodnicy zmieniają się sami myląc mnie przy tym. Strasznie łatwo mija się obrońców biegnąc na pełnym gazie. Po strzale z główki nie wiem gdzie jest piłka [to pewnie wina mojego słabego pc]. I na koniec takie coś: moja k.graficzna ma ps i vs 3.0 a gra mi wmawia, że nie ma ;]

sorry siano, że zamiast polemizować lamentowałem, ale ta gra jest naprawdę fatalna w porównaniu z pes6 [ nie mówiąc o pes5]

m3ron
Cytat(StraY @ Oct 26 2007, 14:28:11) [snapback]192862[/snapback]

I na koniec takie coś: moja k.graficzna ma ps i vs 3.0 a gra mi wmawia, że nie ma ;]

Moja tez ma to wszystko ale to wszystko zalezy od ilosci pamieci. Moja ma 64MB i da sie ustawic tylko niskie detale. Na szczescie przychodzi kitserwer z pomoca i juz mozna dac na detale wysokie i cieszyc sie gra w pelnej okazalosci
Bo0os
Jesteście totalnie beznadziejni drodzy forumowicze. Ja co roku jakiemus (kurwa!) zawsze cos nie odpowiada i od razu nazywa gre fatalną, beznadziejną...

Wyszła gra z numerkiem 5 narzekaliście ze ciężko lobowac, strzaly nie celne i ze gra ogolnie beznadziejna.Każdy zarzekał sie ze nie bedzie w to gral ze wraca do czwórki.Bla bla bla...

Rok puźniej....

Kolejna czesc serii, kolejne narzekania, pierdolenie ze grafika żałosna, że zryty gameplay w porównaniu do piątki i jak rok wcześniej wszyscy już wracali do piątki... dziwnie nieprawdaż? rok temu każdy wracał do czwórki to jak to jest ze rok puźniej jednak wracali do tej piątki którą potępiali.

Jedziemy dalej...

Wyszła długo oczekiwana wersja next-gen.Totalnie nowa grafika, mnóstwo nowych trybów, mimo wszysto dalej coś komuś nie pasuje... Już co niektórzy uwazają ze nie bedą w to grać, wolą pograc z starszą (według nich lepszą) szóstke.Jasne...

Jeśli tak to najlepiej od razu zacznijcie grac trójke albo cofnijcie sie do WE.Ja pierdole, na co wam te masy bzdurnych zdan z przekonaniem ze wam sie to i tamto nie podoba skoro okaze sie za tydzien bedziecie w to napierdzielac do trzeciej nad ranem.I jak co roku kolejne brednie ze wersja 2008 byla lepsza od 2009 i krąg sie zatacza.

Najlepiej zostawcie swoje zdanie dla siebie bo psujecie innym zabawe wytykając grze błędy których inny pewnie by w ogole nie dostrzegł bez waszej pomocy.

Jak jak co roku dostane gre z lekkim opuźnieniem, ale nawet jeśli mi sie cos nie bedzie podobało to nie bede tego ogłaszam na cały świat i nie bede nad tym plakal.Pokocham tą gre taką jaka bedzie i jebie mnie generalnie ze muzyka jest zryta czy menu, bo co kogo obchodzi jakies menu skoro głowym daniem gry jest mecz i strzelanie bramek.

Pozdro, Miłego grania
t_4_killer
Nie wiem czy tylko mi sie tak wydaje...ale...Nie zalatuje Wam ten nowy PES (v.PC) FifĄ?. Jak dla mnie, to strasznie spieprzyli ta gre. Jak mozna dac tylko 15 stadionow i to srednio wykonanych jakosciowo (murawa O_o), juz bardziej podobaja mi sie te z wersji na PS2. Podobna kwestia dotyczy strzalow, fizyki pilki (ktora jest slaba, wzgledem wersji na ps2!!!) i bramkarzy (wyciagaja niemozliwe pilki!!!). Wszystko zerzniete z fifki, po prostu super!.
Kolejny minus to wyciety tryb "community", zawodnicy biegaja jak jakies tyczki (fifa:D).Jedyny plus to grafika, ktora stoi na naprawde wysokim poziomie (replaye rulez!), ale co z tego jak nie ma sie przyjemnosci z gry? I kolo sie zamyka...Tak skiepszczonego PESa jeszcze nie bylo, a gram w ta serie od baaardzo dawna i laikiem w tych sprawach nie jestem;]. Mam cicha nadzieje, ze wersje na X'a i PS3 beda o wiele lepsze od tej z PC (sic!).
Nie wiem jak Wy, ale ja zostaje przy drugim plejaku i bede cioral razem z kumplami w community:D. Wole gorsza grafike, ale grafa to nie wszystko:) liczy sie miodnosc i przyjemnosc z gry, gdzie w wersji "next-gen" nie widze. Jedyny mankament z PS2 to zagranie 3xO (wystarczy wykonac to blisko bocznej linii pola karnego, a bramkarze sami wbijaja pilke do siatki...)

Potem jeszcze cos dopisze;p bo na bank jakies minusy sie jeszcze znajda w wesji na PC:D;p

Pozdro
StraY
bo0os, jeszcze gry nie masz, więc własnego zdania też nie możesz posiadać ;-) Co do obrażania ludzi za ta, że grali i im się nie podoba, to winą bym obarczył Konami.
Btw. Wymień jakie to "mnóstwo nowych trybów" zaimplementowanych jest w tej grze, bo nie mogę ich znaleźć. Na razie słyszałem o jednej nowości tylko: braku 2vs2 online.
Unia Tarnów
Kurna BoOos ja bym ci nobla biggrin.gif za tą wypowiedź dał bo zgadzam się z nią w 100%. Wszyscy tylko narzekają i tak jak mówisz co roku mają wracać do wcześniejszej wersji (to niektórzy obecnie grają w PESa 3?) . Niektórzy narzekają też na stadiony murawy piłki że brzydkie mało przecież za jakiś czas wyjdą pacze i będziecie mogli powgrywać ile chcecie nowych dodatków. Co innego jeśli ktoś krytykuje gameplayer ale nie przesadzajcie bo nie wszystko jest na pewno takie beznadziejnie jak niektórzy o tym piszą - grałem zarazie tylko w demo i uważam gra nie jest taka zła jak to opisujecie.

No ale ja chciałem się zapytać o jedną z wad która jest w demie czy w pełniej wersji poprawiono interwencje bramkarzy?
Ujmeny
Cytat(Unia Tarnów @ Oct 26 2007, 15:33:02) [snapback]192894[/snapback]
No ale ja chciałem się zapytać o jedną z wad która jest w demie czy w pełniej wersji poprawiono interwencje bramkarzy?

Niestety system czytania gry, szukania optymalnego ustawienia, czy też najzwyklejszego poruszania się zawodnika na linii bramowej nie doczekał się konkretnych korekt. Nadal panuję kompletny chaos, zwłaszcza w sytuacjach 2 (bramkarz i obrońca) na 1 (napastnik). Do tego chodzi swoista obojętność towarzyszących nam piłkarzy na końcowy wynik meczu. AI zastosowane w drużynie kierowanej przez komputera znacząco różni się od AI 2-4 obrońców naszej drużyny (w zależności od ustawienia). Jeden piłkarz (sterowany przez gracza) i kilku figurantów. W wyniku czego - przynajmniej ja - większość z bramek jakie straciłem padło z dobitek. Nie sprawdza się też system "wymuszonego wspomagania"/podwojenia - w zawodnikach naszej drużyny brak agresywności, zdecydowanych ruchów.

Całość zaczyna przypominać "system madrycki", tj. więcej strzelić, niż stracić. Brak zbilansowania pomiędzy obroną, a atakiem. Ten drugi element zdecydowanie przeważa.
m3ron
Cytat(Ujmeny @ Oct 26 2007, 19:07:35) [snapback]192962[/snapback]
Całość zaczyna przypominać "system madrycki", tj. więcej strzelić, niż stracić. Brak zbilansowania pomiędzy obroną, a atakiem. Ten drugi element zdecydowanie przeważa.

Idealnie to ujales. Bramki ktore ja trace i pewnie wiekszosc z was traci sa "glupie" zwykle po bledach obroncow jakas dobitka lub cos w tym stylu a wyniki 4:2 dla mnie lub cos takiego. Pomimo tego ze duzo bramek pada jednak mnie sie one zdecydowanie nie podobaja. O wiele ladniejsze byly w PES6, gdzie mozna sie bylo zachwycac lotem pilki, która leciała bardzio ciekawymi i efektownymi parabolami. Tu natomiast strzaly leca po linii prostej i nie wyglada to dla mnie najladniej ;/
Grabi
Po linii prostej ? Całkowicie się nie zgadzam. Szczerze powiem, że przesadzacie trochę z tą krytyką. Nie grajcie, nie kupujcie a co za tym idzie nie komentujcie wink.gif. Zachowajcie to dla siebie. Polacy mają to do siebie, że wszystko krytykują, narzekają...a czasem warto jest dostrzec te pozytywy. Trzeba umieć cieszyć się nawet z rzeczy najmniejszych. Pozdrawiam wink.gif
StraY
kolejny pisze jacy ci polacy niedobrzy i negatywnie nastawieni... podaj Grabi jakies pozytywy ktore w grze dostrzegles, prosze cie tylko o kilka konkretow dlaczego sadzisz, ze ta gra jest udana.
ja wlasnie po zagraniu kilkunastu nastepnych meczow odkrylem jedna zmiane na plus: trzymajac r1.gif w trakcie zmiany nastewienia off/def druzyny nie "ucieka" ono jeden poziom do gory co wystepowalo w starszych odslonach. ale za to mam kolejny bubel: srednio 1/4 moich bramek to gole samobojcze, wbijane przez komputer w komiczny, wrecz drewniany, sposob.
alvaro
Bo0os popracuj najpierw nad językiem polskim, wiesz konstrukcja zdania, ortografia itd.

Cytat
Jesteście totalnie beznadziejni drodzy forumowicze. Ja co roku jakiemus (kurwa!) zawsze cos nie odpowiada i od razu nazywa gre fatalną, beznadziejną...

Nie pamiętam żeby poza nielicznymi wyjatkami ktoś nazywał PES 6 beznadziejnym...

Po drugie, czy każdemu musi się wszystko podobać? Czy każdy musi machac jęzorem na widok Pro?

Cytat
Wyszła długo oczekiwana wersja next-gen

Pytanie podstawowe. Co to jest wersja next-genowa? Hasło, slogan, rzucony by gra się lepiej sprzedawała... Gameplay PES był świetny niemal idealny, grafa też niczego sobie. Nie wiem co tu poprawiać, a jak widać zmiany wprowadzone na siłe przyniosły odwrotny skutek.

Cytat
Najlepiej zostawcie swoje zdanie dla siebie bo psujecie innym zabawe wytykając grze błędy których inny pewnie by w ogole nie dostrzegł bez waszej pomocy.

Taaa bo ja jestem Bo0os, forum jest moje i nie chce czytać opini które są inne niż moje!

Cytat
Jak jak co roku dostane gre z lekkim opuźnieniem

Nie masz a się udzielasz, ręce opadają...

Cytat
skoro głowym daniem gry jest mecz i strzelanie bramek

No i ludzie Ci napisali ,że tu Konami zawaliło sprawe... ale Ty wiesz lepiej bo przecież grałeś :]

Co do samej gry, no niestety... jest kiepsko. Miało być wiele fajnych nowości, a wyszły jakieś dziwactwa. Nawet taki mały fajny drobiazg jak symulowanie faulu. Wydawało się ,że to bedzie wisienka na torcie, a okazało się ,że i to nie wyszło. Animacje zawodników, czasami niezrozumiałe zachowanie komputera i ogolnie ogarniająca gre sztywność sprawia że jest to krok w tył. Niestety, ale wracam do PES 6 smile.gif taaak PES 6 a jak mi się będzie chciało wróce do FIFY 97 i nic nikomu do tego :]

pozdrawiam
ftomekk
Zastanawiam się czy gracie w tego samego PESa co ja?? Pro Evolution Soccer 8 ??? Na PC????
Na plus:
-bardzo ładna grafika
-Ładnie odwzorowane postacie piłkarzy+mordki+ animacja piłkarzy
-Gameplay --cudo-- :
szybkie wychodzenie na pozycje piłkarzy z ataku
Bardzo mądre ustawianie się piłkarzy sterowanych przez komuter.
Bardzo ładne dryblingi
Brak schematyczności zagrań drużyn sterowanych przez komputer/pięć minut grają defensywnie,później szybka zmiana na klepkę itd
Na minus:
Średnie menu
Dziwne strzały/pewnie po prostu się przyzwyczaić/

Reasumująć dle mnie ta gra to kolejne CUDO ,oewnie że nie pozbawione wad, ale to nadal kolejna PIĘKNA odsłona mojej kochanej piłeczki.Znów mam nocki wyrwane z życia,puste puszki piwa obok biurka i żonę krzyczącą: ścisz te głośniki jest czwarta w nocy smile.gif

Pozdrawiam wszystkich fanów nowej piłeczki.
Grabi
Cytat(StraY @ Oct 26 2007, 22:26:32) [snapback]193087[/snapback]
kolejny pisze jacy ci polacy niedobrzy i negatywnie nastawieni... podaj Grabi jakies pozytywy ktore w grze dostrzegles, prosze cie tylko o kilka konkretow dlaczego sadzisz, ze ta gra jest udana.
ja wlasnie po zagraniu kilkunastu nastepnych meczow odkrylem jedna zmiane na plus: trzymajac r1.gif w trakcie zmiany nastewienia off/def druzyny nie "ucieka" ono jeden poziom do gory co wystepowalo w starszych odslonach. ale za to mam kolejny bubel: srednio 1/4 moich bramek to gole samobojcze, wbijane przez komputer w komiczny, wrecz drewniany, sposob.

+

- grafika, która stoi na bardzo dobrym poziomie
- gameplay (jak dla mnie jest lepszy niż w PES 6, chyba że zbyt mało jeszcze zagrałem
- animacje (natychmiastowe wznowienie, sposób wywracania się zawodników po faulu)
- uderzenia (woleje, szczupaki, naprawdę ciekawie to wygląda)
- oprawa przedmeczowa
- konstrukcja stadionów
- może to głupie, ale wszystkie te szczegóły jak : chorągiewka sędziego, sędziowie liniowi, oryginalne bandy przy graniu licencjonowaną reprezentacją, widoczni w telebimie witający się piłkarze jak w prawdziwej relacji
- bramki i siatki (mi się podobają)
- charakterystyczne zagrania poszczególnych piłkarzy

_

- bramkarze czasem dziwnie piłki wypuszczają i są wręcz nieobliczalni (raz bronią efektownie innym razem nie)
- brak licencji (taka gra jak PES powinna mieć WSZYSTKIE drużyny licencjonowane)
- występujące czasem bramki samobójcze komputera
- murawy
- przechodzenie bramkarzy przez siatkę

Jestem jak najbardziej szczery w swojej opinii. Gra mi się po prostu podoba, bo moim zdaniem KONAMI mimo wszystkich niedociągnięć zrobiło kolejny krok w odwzorowaniu prawdziwej rozgrywki. A z drugiej strony, może też nie dostrzegam tylu błędów, bo zwyczajnie gram z człowiekiem. A kiedy gra się z żywym przeciwnikiem, emocje zawsze są ogromne smile.gif.

A co do Polaków, nie napisałem..."jacy to wszyscy są niedobrzy". Po prostu naszą narodową cechą jest skłonność do narzekania i marudzenia. Nie mówię tu tylko pod kątem tematu PES. Mówię ogólnie, że My Polacy rzadko kiedy umiemy cieszyć się z małych rzeczy. Tak przynajmniej ja to postrzegam tongue.gif. No ale nie zbaczajmy z tematu hehe. Pozdrawiam smile.gif
Bo0os
Cytat(alvaro @ Oct 27 2007, 09:53:28) [snapback]193164[/snapback]
Nie masz a się udzielasz, ręce opadają...

Słuchaj, alvaro...Z doświadczenia wiem ze tak czy inaczej wszyscy bedą sie zachwycac nowym PES'em.Jestem na tym forum od dobrych dwóch lat i co roku czytam Wasze opinie na temat nowej odsłony.Co roku z ust każdego padają bardzo krytyczne słowa, że to, że tamto, każdy ma swoje zdanie, każdy chce byc wielkim krytykiem.Ale w rzeczywistosci zaczną grać bo starsza wersja poprostu wyjdzie z mody.

Teraz powiem tak szczerze.Dostalem demo i mam prawo wyrazić obiektywnie zdanie na temat tej gry.Owszem dziwnie biegają, strzały nie zbyt miode po czym z chęcią powracam do szóstki.

Ale wiem ze jak co roku gdy dostane pełną wersje, wkręce sie w ML, poznam (jak co roku nowy) styl gry i gra poprostu zacznie mi sie podobac.

Ogormnym plusem dla mnie są ogromne mozliwsci w tworzeniu filmu na bazie mozlowosci tej gry, co dla mnie jest dodatkowym bodźcem aby grać w tą gre.

Nie ma gier doskonałych, trzeba to pamiętac, i grać grać grać wink.gif

Pozdro wodzu
Raffels
Chyba każdy może mieć własne zdanie, Po drugie, skoro tak wszyscy narzekają to chyba coś w tym jest. A prawda jest taka, że co roku ta gra jest słabsza. Ja nigdy nie przypuszczałem, ze PES może mnie tak odrzucić, jak to zrobiło demo... Może od teraz notuj kto krytykuje gre a póżniej bedzie się nia zachwycał.
jasminio
QUOTE(Raffels @ Oct 27 2007, 13:39:00) [snapback]193193[/snapback]
Chyba każdy może mieć własne zdanie, Po drugie, skoro tak wszyscy narzekają to chyba coś w tym jest. A prawda jest taka, że co roku ta gra jest słabsza. Ja nigdy nie przypuszczałem, ze PES może mnie tak odrzucić, jak to zrobiło demo... Może od teraz notuj kto krytykuje gre a póżniej bedzie się nia zachwycał.

Niestety chyba masz rację. Już nie tylko online zabija pesa/piłkę w pesie. sad.gif

Rewolucyjny, a nie ewolucyjny skok na next-geny będzie się Seabassowi odbijał czkawką przynajmniej przez ten rok.
Skok z pes6 na pes2008 porównałbym do tego meteorytu, który załatwił dinozaury. Zapowiada się piękna katastrofa i Evolution zacznie się na nowo... niestety dla nas

ps.
Czy też zauważyliście, że niscy zawodnicy mają głowy jak łebki od szpileczek (np. Tevez, Martins)?? Jeszcze trochę i byłby z nich niezłe grzechotki wink.gif
m3ron
Cytat(jasminio @ Oct 27 2007, 21:27:44) [snapback]193316[/snapback]
Skok z pes6 na pes2008 porównałbym do tego meteorytu, który załatwił dinozaury. Zapowiada się piękna katastrofa i Evolution zacznie się na nowo... niestety dla nas

Ja czytałem gdzies ze juz maja prawie gotowego PES 2009 wiec idac Twoim tokiem rozumowania szykuje nam sie epoka lodowcowa biggrin.gif

Simon

Cytat
- bramkarze czasem dziwnie piłki wypuszczają i są wręcz nieobliczalni (raz bronią efektownie innym razem nie)

jak ogladniesz pierwszy lepszy mecz w tv to zobaczysz jak czesto bramkarze tak bez sensu wypuszczaja pilke. ostatnio specjalnie na to zwrocilem uwage. moze nie zaliszylbym bym tego na + ale tez nie na -
Unia Tarnów
Cytat
jak ogladniesz pierwszy lepszy mecz w tv to zobaczysz jak czesto bramkarze tak bez sensu wypuszczaja pilke. ostatnio specjalnie na to zwrocilem uwage. moze nie zaliszylbym bym tego na + ale tez nie na -

No co ty nie przesadzaj ja jestem ogulnie na + dla nowego PESa ale według mnie najwiękrzy minus tej gry to bramtarz np. strzelam za pola kranego piłka leci w środek bramki a bramkarz wpuszcze gola. Niemał bym nic przeciwko temu gdyby robił to raz na pare meczy ale nie po pare razy w jednym taki bramkaż jak dida czy rikardo
Szejdi
Witam, ja również jestem na +. Gra mi się w tego PES'a bardzo dobrze, jest mniejszy random niż w PES6, więcej swobody.
Bramkarze w demie byli rzeczywiście do bani, ale w wersji FULL już bronią normalnie wink.gif Tzn. nie spotkałem się jeszcze, żeby bramkarz wpuścił szmatę.
Trzeba się również przyzwyczaić do tej piłki, która zachowuje się jak piłka lekarska i ciężko strzelić pod poprzeczkę z dystansu tongue.gif
No i jeszcze te save'y - nie mogę zapisywać gry bo mi pokazuje okienko, że brak miejsca :| Podłączenie pada nic nie daje, reinstalka też sad.gif
trane
Ogólnie gra mi się bardzo spodobała. Jest szybka, przyjemna i daje sporo satysfakcji.

Zgodzę się co do samobójów. Bramkarze i obrona bardzo często je sobie wbijają. Oraz do jaskółek. Sędzia zdecydowanie nie tak to interpretuje...

I sam mam inne zastrzeżenie. Slowdowny... Mam ogromną nadzieję, że wyjdzie patch, który poprawi to. W demku było luks, a w full jest porażka. Akcje pod bramką to jeden wielki slideshow. Najdziwniejsze jest to, że w środku pola też się to zdarza. Jak myślicie, co może być przyczyną?
xsas7
No to ja też dodam coś od siebie...

Demo PES'a2008 przeżyłem jeszcze jako tako, ale już w full wersji się załamałem...
fizyka piłki troche przesadzona (mogli by nieco dociążyć tą która była w PES6) przez co wydaje mi sie, że gram na lodzie, a piłka toczy się jakby "ślizgiem" (gdy piłka odskoczy przy starciu graczy i "leci" w stronę autu to wygląda jakby ją coś przyciągało do lini autowej, podczas gdy powinna chyba nieco "wychamowywać" ?)
reszta już jest ok.
Menu jest nieco zwalone, wolałbym już te napisy a nie "przskakiwanie" po bandzie... no i aby wybrać jakąś opcje trzeba ją cały czas zatwierdzać (np. przy zmianie statów zawodnika trzeba wcisnąć enter, zmienić, znowu enter i dopiero można przejść do następnej "opcji" i znowu enter....itd. troche to irytujące - przynajmniej dla mnie)
Edit mode fajnie rozwiązane(jeżeli chodzi o "budowanie" twarzy) ale z skanem już gorzej... miałem nadzieje, że będzie można po załadowaniu zdjęcia odpowiednio je dopasować (wymodelować twarz, rozciągnąć zdjęcie itp.) a tu tylko kilka opcji (zoom, zmienianie pozycji, obracanie) no i to wszystko... ehhh.... "chłyt maketingowy"? Pozatym, gdzie się podziały "specjalne twarze" ? które mozna było np. przypisać do jakiegoś innego gracza, gdzie się podziały specjalne fryzury ? (jakoś nie widze ich w PES Shop'ie, ba nawet PES Shop'a nie ma :/ ) Ciągłe "load'owanie" w edit mode też jest wq****ające (nie mogło by to być robione automatycznie jak w PES6?) szkoda, że usunęli możliwość "wyciągnięcia koszulki" (w edit mode) ale to sie da przeżyć...
A grając puchar, nie można wybrać stroi przed meczem :| (gra automatycznie "miesza" stroje, aby nie były podobne...)

Więc, podsumowując... nowy PES2008 niezbyt mi się podoba, może się kiedyś przyzwyczaję, ale na razie uważam PES6 za udaną gre... pod wieloma względami... ale to jest moje zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać...
(Wiem, że niektóży mnie zaraz zlinczują za to, że nie wychwalam nowego PES'a pod niebiosa, ale nie chce być jak "dzieci fify", którzy chodźby nawet g**a latały po boisku to by twierdziły, że fifa jest lepsza niż przed rokiem...)
Koniec tongue.gif

P.S. za ew. błędy stylistyczno-ortograficzne z góry przepraszam tongue.gif ale nie chciało mi się już ich poprawiać....
JTK
Cytat(xsas7 @ Oct 28 2007, 12:47:54) [snapback]193399[/snapback]
Więc, podsumowując... nowy PES2008 niezbyt mi się podoba, może się kiedyś przyzwyczaję, ale na razie uważam PES6 za udaną gre... pod wieloma względami... ale to jest moje zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać...
(Wiem, że niektóży mnie zaraz zlinczują za to, że nie wychwalam nowego PES'a pod niebiosa, ale nie chce być jak "dzieci fify", którzy chodźby nawet g**a latały po boisku to by twierdziły, że fifa jest lepsza niż przed rokiem...)
Koniec tongue.gif

P.S. za ew. błędy stylistyczno-ortograficzne z góry przepraszam tongue.gif ale nie chciało mi się już ich poprawiać....

Widać ze szósta cześć robi sie tutaj wyznacznikiem jakości laugh.gif
alvaro
Cytat(Bo0os @ Oct 27 2007, 12:24:11) [snapback]193190[/snapback]
Słuchaj, alvaro...Z doświadczenia wiem ze tak czy inaczej wszyscy bedą sie zachwycac nowym PES'em.Jestem na tym forum od dobrych dwóch lat i co roku czytam Wasze opinie na temat nowej odsłony.Co roku z ust każdego padają bardzo krytyczne słowa, że to, że tamto, każdy ma swoje zdanie, każdy chce byc wielkim krytykiem.Ale w rzeczywistosci zaczną grać bo starsza wersja poprostu wyjdzie z mody.

Teraz powiem tak szczerze.Dostalem demo i mam prawo wyrazić obiektywnie zdanie na temat tej gry.Owszem dziwnie biegają, strzały nie zbyt miode po czym z chęcią powracam do szóstki.

Ale wiem ze jak co roku gdy dostane pełną wersje, wkręce sie w ML, poznam (jak co roku nowy) styl gry i gra poprostu zacznie mi sie podobac.

Ogormnym plusem dla mnie są ogromne mozliwsci w tworzeniu filmu na bazie mozlowosci tej gry, co dla mnie jest dodatkowym bodźcem aby grać w tą gre.

Nie ma gier doskonałych, trzeba to pamiętac, i grać grać grać wink.gif

Pozdro wodzu

No widzisz i tak trzeba było napisać odrazu, bez tych oskarżeń o "idiotyzm" tych co narzekają, bo każdy ma do tego prawo.

Mi się Pes nie podoba i poraz pierwszy nie przejde do kolejnej części ale pozostane przy poprzedniej,jeśli komuś się podoba oki. nic mi do tego...

MakssPl
Panowie PES to mistrzostwo... i tak będziemy w to grali!! ja napewno..
Weekend spędziłem w Gdańsku i będąc w Galerii Bałtyckiej pooglądałem sobie mecze finałowe turnieju FIFA 08 na PS... to dopiero tragedia... MASAKRA jak można się czymś takim ekscytować i podniecać...
pozdro!!
m3ron
Cytat(mexx @ Oct 28 2007, 14:58:31) [snapback]193457[/snapback]
Panowie PES to mistrzostwo... i tak będziemy w to grali!! ja napewno..
Weekend spędziłem w Gdańsku i będąc w Galerii Bałtyckiej pooglądałem sobie mecze finałowe turnieju FIFA 08 na PS... to dopiero tragedia... MASAKRA jak można się czymś takim ekscytować i podniecać...
pozdro!!

Troszke dyskusja zboczyla na FIFE, ktorej jestem ogromnym krytykiem ostatnimi laty. Mam kolege co sie jara strasznie ta gra i gra w klanach i nie ma szans zeby go przestawic na PESa biggrin.gif To co EA Sports robi to moim zdaniem wola o pomste, przeciez daja ta sama gre w ktora moim zdaniem nie da sie grac i nie daje przedewszsytkim zadnej radosci. Niestety PES 2008 upodobnil sie do niej i jakos nie ciesza mnie bramki zdobyte w tej grze. Liczylem ze PES2008 bedzie lekko ulepszona gra z nowa grafika ale tą samą miodnościa, a fifa wyjdzie zupełnie nowa. Byłby wtedy ogromny wybor i wieksza konkurencja co moze zaowocowaloby jeszcze lepszymi grami w nastepnych latach. Niestety polityka firm jest odwrotna i szkoda dla mnie i byc moze dla wielu z was ze stalo sie odwrotnie.
rangiz
Aż musiałem przerwać grę i to napisać. Gram sobie spokojnie Primere, aż tu mecz z Sevillą.

I co? Na lewej obronie Antonio Puerta [*]

wyłączyłem mecz, tak mi się przykro zrobiło.

"Brawo" dla Konami.
Bo0os
W grę nie bede grał dlatego ze jest gorsza od poprzedniczki.Możliwości mojego sprzętu pozwalają mi grać maksymalnie na grafice 'low'.

Jak wygląda gra na low, kazdy moze sie przekonac.Piłkarze czesto gubią piłke, a sama grafika wygląda nie lepiej od tej jaką sam moge sobie 'nabazgrac' w paincie.Dodatkowo dochodzi brak 'Play Again' w treningu oraz fatalne interwencje bramkarzy, moze to tez skutej gry na low.Oczywiscie brawa dla programistów...

Kupiłem ostatnio 1GB ramu aby polepszyc płynnosć grafiki i abym zdołał wyciągnąc na medium.Niestety zakup kosci pamięci na tą gre nie okazał sie efektywny.Nawet na low w palu karnym gra potrafi sie przyciąć.

Wiem że jest to sprzeczne z tym co pisałem wcześniej, ale nie bede grał w coś co wygląda jak ISS.Nie czuje klimatu meczu, wiec nie bede sie męczył z tą grą.

Zazdroszcze tym co grają na maksymalnych utawieniach grafiki.

//Powtarzam jeszcze raz! powód to jedynie grafika! Na niedoskonałosci jak w każdej grze mógł bym przymknąc oko tylko wtedy gdybym czuł klimat.

pozdro
diodaq
Jest gorsza od poprzedniczki bo Twoja karta jej nie udzwignie? A czego Ty sie spodziewales? Mamy 2007 rok i to chyba oczywiste, ze na jakiejs slabej karcie graficznej nie pograsz w nowego PES'a. Pokaz mi jakakolwiek gre z tych, ktore wyszly ostatnimi czasy ktora bedzie Ci plynnie dzialac na starych kartach graf?To ze komus pes6 dzialal plynnie na high...ta gra byla oparta na silniku sprzed kilku lat wiec to chyba oczywiste a pes 2008 ma juz calkiem nowy silnik, wiec ma swoje wymagania. Idac Twoim tokiem myslenia to CoD 1 jest lepszy od CoD4 bo na Twojej karcie dziala plynnie, tak?Chcecie grac na high? Wydajcie na karte kilka stowek i po problemie a nie wymagacie niewiadomo czego po sprzecie typu radek 9550 , GF 5700 itd
olivier
Cytat(Bo0os @ Nov 21 2007, 18:19:41) *
W grę nie bede grał dlatego ze jest gorsza od poprzedniczki.Możliwości mojego sprzętu pozwalają mi grać maksymalnie na grafice 'low'.

Jak wygląda gra na low, kazdy moze sie przekonac.Piłkarze czesto gubią piłke, a sama grafika wygląda nie lepiej od tej jaką sam moge sobie 'nabazgrac' w paincie.Dodatkowo dochodzi brak 'Play Again' w treningu oraz fatalne interwencje bramkarzy, moze to tez skutej gry na low.Oczywiscie brawa dla programistów...

Kupiłem ostatnio 1GB ramu aby polepszyc płynnosć grafiki i abym zdołał wyciągnąc na medium.Niestety zakup kosci pamięci na tą gre nie okazał sie efektywny.Nawet na low w palu karnym gra potrafi sie przyciąć.

Wiem że jest to sprzeczne z tym co pisałem wcześniej, ale nie bede grał w coś co wygląda jak ISS.Nie czuje klimatu meczu, wiec nie bede sie męczył z tą grą.

Zazdroszcze tym co grają na maksymalnych utawieniach grafiki.

//Powtarzam jeszcze raz! powód to jedynie grafika! Na niedoskonałosci jak w każdej grze mógł bym przymknąc oko tylko wtedy gdybym czuł klimat.

pozdro

Masz pretensje do gry?Kup sobie karte graficzną która obsługuje Shader Model 3.0 i będziesz śmigał na HIGH.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.