Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Anime
board.issonline.pl > Inne > Filmy & Seriale
Stron: 1, 2
StraY
sam jestes kpina! DB rules :] co nie zmienia faktu, ze jest pozycja malo ambitna dlatego przyjal sie w Polsce jako "bajka" ( bajka w te dziwne znaczki wzieta bo termin bajka nie znaczy film rysunkowy/animowany ;p ) dla dzieci
JTK
QUOTE(::kostek:: @ Jan 31 2006, 15:41:21) [snapback]51062[/snapback]

ja mam pytanie do 'fanów' anieme....ciekawy jestem czy z tego sie wyrasta wkońcu? czy macie poprostu taką poztywną wkrętke z tymi bajkami i tak już zostanie? bo mój kumepl tez za tym szalał (jakies kolkecje,gazety itp) ale w wieku 16 lat dał se spokój...pzdr

Jak ogladacie tylko polsat to tak macie tongue.gif
tomek828
Niewiem co wszyscy tak się czepiają DB, ja te anime bardzo lubie, natomiast pierwszym anime jakie oglądałem był Captain Tsubasa i dotąd zagadką dla mnie jest dlaczego w polsce nazywane to było Kapitan Jastrząb ;]

PS: mam nawet wszytkie odzinki DBZ na dysku (około 21GB) oczywiście z polskim lektorem rolleyes.gif

pozdro
kostek
Jak ogladacie tylko polsat to tak macie

wiesz ja akurat w polsacie to oglądam tylko fale zbrodni i czasem łba wojewódzkiego tongue.gif

wiesz ja sie temat czy 'to jest fajne czy nie' nie wypowiadam bo widziałem tylko dwa odciki DB...i szczerze przyznam ze mi sie to kompletnie nie podobało...ale kazdy ma swoje zdanie na ten temat...i jak to sie mawia: o gustach sie nie rozmawia smile.gif

possdro4all
Andzi
Tak Db jest najlepsze, Captain Tsubasa tez wymiata tongue.gif . Ja wszystkie czesci db mam na 14 płytach dvd (ok. 60 gb ) razem z 21 wydaniami specjalnymi biggrin.gif
lucio
A macie może Road to 2002? Zdaje sie że to jest ost. seria przygód Tsubasy, bo ja nie wiem za bardzo na jaką stronę zajrzeć żeby to łyknąć...
WBman
Dragon Ball kpiną ? blink.gif
To najlepsze anime/manga/bajka/kreskówka czy jak to tam nazwać w historii TV tongue.gif

PS - nie wiecie skąd mozna sciagnać ostatni odcinek GT ?, bo chetnie bym sobie pamięć odswiezył smile.gif..
tomek828
QUOTE(lucio @ Feb 1 2006, 13:13:48) [snapback]51146[/snapback]

A macie może Road to 2002? Zdaje sie że to jest ost. seria przygód Tsubasy, bo ja nie wiem za bardzo na jaką stronę zajrzeć żeby to łyknąć...

jam mam około 20 odcinków Road to 2002, znalazłem je na jednej ze stron z torrentami smile.gif
lucio
Bede wdzięczny jakbyś mógł sie ze mną skontaktować moje gg - 2100414
StraY
lucio nie sciagaj tego gowna tongue.gif "zwykly" tsubasa 123 razy bardziej lepszy tongue.gif ale nigdzie go ni mo :/
lazy_bum
QUOTE(Hawok @ Feb 3 2005, 19:54:57) [snapback]10855[/snapback]

ja wogule na bajki niepatrze :?

Nie dość, że 2 błędy w jednym wyrazie to jeszcze zdanie jest jednym wielkim błędem...

[jak doczytam resztę to się wypowiem ;]
snok3r
Ergo Proxy polecam. Anime to nowe(jak na razie wyszlo kilka odcinkow) ale zapowiada sie wysmienicie...Dawno nie widzialem tak mrocznego anime...no i muzyka(Radiohead)
Pewnie ktos o tym pisal ale jesli chodzi o jakies lzejsze anime to polecam Naruto i Bleach
rav
Ja tam się na Dragon Ballu wychowałem wink.gif Później trochę się interesowałem Slayersami, Naruto, Bleach, Full Metal Alchemist.
Miałem kilka stron o tej tematyce, pracowałem na kilku (m.in. bleachflame.com / bleach.pl , senpuu.net , dbenergy.pl).
Z czasem mi przeszło i już w ogóle mnie to nie kręci smile.gif
baski18
Final Fantasy VII:Advent Children - jedyne takie anime(nie liczac Matrixa)ktore z checia ogladalem !!
Pozdro
lazy_bum
QUOTE(baski18 @ May 21 2006, 19:41:20) [snapback]68574[/snapback]

Final Fantasy VII:Advent Children - jedyne takie anime(nie liczac Matrixa)ktore z checia ogladalem !!
Pozdro

Od kiedy "Matrix" to anime? <-:
baski18
Matrix ... chodzi o "The Animatrix" jesli tak Cie to boli biggrin.gif

Opis: Bezprecedensowa fuzja animacji CG i japońskiej anime - ANIMATRIX - jest kolekcją 9 oryginalnych filmów krótkometrażowych stworzonych przez braci Wachowskich, twórców trylogii Matrix. Inspirowana przez fantastyczną akcję i innowacyjną fabułę, rządzącą trylogią Matrix, ta spektakularnie widowiskowa seria filmów krótkometrażowych sięga głębiej w przedziwny, wyrafinowany świat Matrixa. "Animatrix" zawiera m.in. "Ostatni lot Ozyrysa", epizod wyreżyserowany przez A. Jonesa, który stanowi preludium do "Matrix Reaktywacja".

Pozdro
Adam.zip
A więc widziałem : biggrin.gif
Air Polecam
Air - Summer Special Polecam
Air The Movie
Ajimu Kaigan Monogatari
Akira
Animatrix
Appleseed
Avenger Polecam
Blood - The last vampire
Chibits
Chobits
Daft Punk - Insterstella 5555
Elfen Lied Polecam
Elfen Lied - Special 14
End of Evangelion
Evangelion Polecam
Evangelion True
Final Fantasy
Ghost in the shell
Ghost in the shell 2
Grenadier Polecam
Gunslinger Girl
Hantsuki
Hellsing Polecam
Ichigo 100 %
Ichigo 100 % ova + special
Iria Zeiram The Animation
Iriya No Sora, Ufo No Natsu
Kannaduki No Miko
Kanon Polecam
Kanon Kazahana
Last Exile Polecam
Melancholy of Haruhi Suzumiya Polecam
Metropolis
Midori No Hibi
Noein B.Polecam
Noir Polecam
Pale Cocoon
Please teacher!
Princess Mononoke
Ragnarot
Rozen Maiden
Rozen Maiden Traumend
Scrapped Princess Polecam
Spirited Away
Tekken
Trinity Blood Polecam
Vampire Hunter D
Wonderfull Days
Yami no matsuei

Troche tego jest, celowo nie wypisałem wszystkim znanych pozycji takich jak DB dry.gif
Pozdro all
Adam.zip
A i gdyby ktoś chciał zapoznać się z anime o piłce nożnej ( nie Kapitan Hawk) to moge polecić "Whistle!", osobiście niezapoznałem się z ta pozycją, bo niestety suby są dopiero tworzone dry.gif , ale kiedys to zrobie biggrin.gif

Recenzja: http://anime.tanuki.pl/strony/anime/766/rec/780

biggrin.gif
had2
Dragon Ball Z rlz IPB Image
siano
Ja Cie prosze. Dragon Ball to zakala na skale Neostrady
snok3r
siano, wez ty nie obrazaj bajki na ktorej sie 80% userow forum wychowalo...(srednia wieku to kolo 17 lat chyba dry.gif )
zaraz gotowys powiedziec ze kapitan hołk,jataman czy dzidzi to szmira tongue.gif

a tak powaznie to DB zeczywiscie ssie jesli chodzi o fabule...ale walki zaliczaja sie do czolowki anime(zwlaszcza te z zetki tongue.gif )
siano
Kpisz sobie, mowisz, ze walki sa dobre, bo nie widziales zadnych innych wink.gif
Zerknij sobie chocby na Samurai Champloo
Adam.zip
QUOTE(siano @ Jan 23 2007, 14:35:33) [snapback]115719[/snapback]

Kpisz sobie, mowisz, ze walki sa dobre, bo nie widziales zadnych innych wink.gif
Zerknij sobie chocby na Samurai Champloo

Zapowaida się calkiem przyzwoicie, średniowieczna Japonia, samuraje, "Hip Hop". W przyszłym miesiącu spróbuje to załatwić.
Dorzucam Full Metal Panic! - mozna się przy tym dobrze wyluzować, szczególnie w czasie sesji tongue.gif
Mushishi - coś dla wyrobionych widzów z piękną grafiką. rolleyes.gif
snok3r
jesli chcesz ladna grafike to ergo proxy polecam dry.gif
StraY
siano ty geju!! pedalskie nasienie, sam jestes dziecko neostrady fuflaku z odbytem wielkosci glowy twojego sasiada!! nie pisz nigdy, ze DB ssie bo ci wyjebie tongue.gif
Songo Q
QUOTE(StraY @ Jan 23 2007, 19:28:22) [snapback]115849[/snapback]

siano ty geju!! pedalskie nasienie, sam jestes dziecko neostrady fuflaku z odbytem wielkosci glowy twojego sasiada!! nie pisz nigdy, ze DB ssie bo ci wyjebie tongue.gif

:DDDDDDDD

Popieram.
siano
DB to największe animowane gówno, jakie widział świat!

btw, pamietasz garreta, z ktorym przegrales na PGA?

To tworca dbz.com.pl biggrin.gif
Simon
dla mnie najfajnejszym anime byl helsing. fajny film smile.gif
Adam.zip
QUOTE(Simon @ Jan 24 2007, 13:17:49) [snapback]115978[/snapback]

dla mnie najfajnejszym anime byl helsing. fajny film smile.gif

Nazwałbym Hellsinga bardziej serią, niz filmem tongue.gif , a ponadto masz racje, Alucard wymiata biggrin.gif
Hellsing jest pozycją obowiązkowa dla każdego fana anime. Wg. mnie nowa oavka Hellsing Ultimate jest o wiele lepsza, przynajmnie fabuła i postacie są bliższe mangowej wersji. Całe szczeście, że Genon naprawiło błędy Gonzo. rolleyes.gif
BoBaN
ja tam katowałem DB za dzieciaka, wszystkie odcinki, filmy kinowe i inne bajery, ale miałem do tego dystans i nie wyrosłem na przygłupa;p
StraY
QUOTE(siano @ Jan 24 2007, 12:55:39) [snapback]115977[/snapback]

To tworca dbz.com.pl biggrin.gif

RZAL KURWA RZAL tongue.gif

DB TO NAJLEPSZE ANIME JAKIE LECIALO W POLSKIEJ TV !!
siano
na TVP Kultura leci Cowboy Bebop...
Adam.zip
QUOTE(siano @ Jan 27 2007, 18:46:33) [snapback]116986[/snapback]

na TVP Kultura leci Cowboy Bebop...

a w jakim terminie, puszczają? Jak mozna wiedzieć. smile.gif
StraY
no to drugie najlepsze anime jakie bylo w polskiej tv ;]
zapomnialem, ze Cowboy Bebop lecial tez na hyperze ;p
had2
Oglądałem ninja scroll ale zajebista siekanka po prostu palce lizać polecam krwawa i mroczna polecam!!!! kto go widział to niech oceni. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.