Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Adriano Stadiums Thread
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Stron: 1, 2
Adriano_K7
Adriano Stadiums Thread

W tym temacie postaram się zamieszczać projekty stadionów wykonanych przeze mnie, a także screeny z ich budowy.

Może na początek kilka słów o sobie: Jestem Stadium Makerem serwisów FIFAsite oraz Stadiums4fifa, a więc wszystkie projekty powstawały lub powstaną z myślą właśnie o tej grze, ale chciałem też zobaczyć (idąc śladami Maximusa i Walcza) czy moje prace będą podobały się maniakom PES-a, jeżeli tak to nie widze problemu przekonwertowania ich też właśnie do tej gry smile.gif

A więc zaczynamy! smile.gif

WISŁA KRAKÓW STADIUM

pojemność: 20 732

pozdrawiam wink.gif
Orange_91
Masz zamiar pokazywac tylko screnny ze stadionow do fify? Czy tez bedziesz to konwertowal do PES? Bo jesli to ma byc tylko do fify to raczej nie widze sensu pokazywania prac na tym forum.
Adriano_K7
Cytat(Orange_91 @ May 2 2007, 14:56:54) [snapback]143560[/snapback]
Masz zamiar pokazywac tylko screnny ze stadionow do fify? Czy tez bedziesz to konwertowal do PES? Bo jesli to ma byc tylko do fify to raczej nie widze sensu pokazywania prac na tym forum.

Moje stadiony są tworzone w Rhino więc nie widzę problemu, żeby nie można było ich wgrać do PES-a wink.gif
krolu
pokazuj więcej screenów kolego wink.gif
olo
a najlepiej caly stadion jak masz juz skonczony a nie czesciami smile.gif
seen
Oblukajcie sobie forum FIFASITE.PL
Tam jest cały jego stadion biggrin.gif
RBK
Cytat(seen @ May 2 2007, 15:32:26) [snapback]143569[/snapback]
Oblukajcie sobie forum FIFASITE.PL
Tam jest cały jego stadion biggrin.gif

Nawet niezły ten stadion. Czy ktoś go może wrzucić do PES-a??
kostek
Ładnie, ale seen robi kozacki stadion Wisły... wink.gif
Adriano_K7
Oka jak chcecie zamieszczam screeny końcowe w edytowanym 1 poście tematu smile.gif
Mam nadzieję, że się podoba
Zapraszam do komentowania wink.gif
seen
Fajny stadion biggrin.gif Jaki szykujesz następny?
Adriano_K7
dzieki seen, nad następnym jeszcze muszę pomyślec smile.gif

tymczasem kolejne 2 screeny:

coś u was słabo z komentarzami unsure.gif

PS. później siądę do Rhino i zrobię jakieś nowe randery

pozdro
zizek
Adriano a masz jeszcze jakieś stadiony Orange zrobione w Rinho gotowe do importu?? Bo słyszałem że do Fify kilka już wydałeś. Może mógłbyś jakieś przkonwertować???

Stadion Wisły - konkret!!!

Pozdro!!!!
saviolka
no ładny ten stadion nie lubianej przeze mnie Wisełki. Czekam na finala. pozdro smile.gif
krolu
zajebisty wink.gif podoba mi sie bo jest bardzo szczegółowy...szkoda ze do fifki a nie PESa wink.gif
Teco
Cytat(krolu @ May 2 2007, 22:43:38) [snapback]143719[/snapback]
zajebisty wink.gif podoba mi sie bo jest bardzo szczegółowy...szkoda ze do fifki a nie PESa wink.gif

Do pesa czytaj:P przecież Adriano_k7 napisał że do pesa też będzie:) Bardzo fajny ten stadionik:) czekam cierpliwie na finalna wersje:)
krolu
przeoczyłem.Zwracam honor.No to w takim razie czekam na final wink.gif
eye63
Cytat(Adriano_K7 @ May 2 2007, 17:57:09) [snapback]143630[/snapback]
coś u was słabo z komentarzami unsure.gif

No słuchaj stary, pokazujesz bardzo ładny stadionik i właściwie tyle. Przekonwertuj go do PES-a, my go obejrzymy w grze, stwierdzimy, że się nieźle na nim gra, wszystko będzie grać - to i pozytywnych komentarzy będziesz miał miliony. wink.gif
Adriano_K7
Dzięki za komenty rolleyes.gif

Co do konwersji to jest jeszcze kilka małych szczegółów do poprawienia, kiedy je poprawie wtedy poproszę kogoś żeby mi ją wykonał i udostępnię mu pliki smile.gif

Póki co nowe niepublikowane jeszcze nigdzie screeny:

pozdrawiam wink.gif
Portowiec_29
Cud! Jak w grze będzie wyglądał tak świetnie jak w rhino... to masakra wink.gif Pozdro ziom.
czarek
witajcie już jakiś czasik mnie nie było tongue.gif
Adriano_K7: może dałbyś radę przekonwertowac Santiago Bernabeu z fify?
mazgaj1
Fantastyczny ten stadion. Czekam na konwert do PES'a biggrin.gif
Adriano_K7
Mam dla Was 2 kolejne screeny (Dodana Armia Białej Gwiazdy) smile.gif

Do wykonania zostały jeszcze:
- drzewa (otoczenie)
- płot oddzielający sektor gości od reszty E
- booksy orange
- kilka innych poprawek

Prawdopodobnie na ten weekend mam załatwioną konwersję do FIFY, więc niedługo postaram pokazać screeny z tej gry, jeżeli wszystko pójdzie dobrze poproszę kogoś o pomoc w konwersji do PES-a smile.gif

pozdro wink.gif
Dominoz
Stadion znakomity smile.gif
Ciekawe, czy będzie lepszy, niż stadion seen'a smile.gif

Mam nadzieje na szybkie przekonwertowanie go do PES'a smile.gif

Pozdro!
mazgaj1
Ten dach na E i D bedzie przezroczysty w grze ?
P@vel
No faktycznie jak narazie świetnie sie prezentuje biggrin.gif ohmy.gif blink.gif
Peras
ładnie ładnie ale i tak seen zrobil ladniej (przynajmniej z tego co widac narazie) smile.gif
Adriano_K7
Cytat(mazgaj1 @ May 11 2007, 13:32:43) [snapback]146628[/snapback]
Ten dach na E i D bedzie przezroczysty w grze ?

Rzecz jasna, każdy mesh, który jest pokryty białą teksturą będzie w grze przeźroczysty smile.gif

Cytat(Peras @ May 11 2007, 23:38:14) [snapback]146816[/snapback]
ładnie ładnie ale i tak seen zrobil ladniej (przynajmniej z tego co widac narazie) smile.gif

Właśnie zdopingowałeś mnie jeszcze bardziej do poprawienia swojego projektu smile.gif

pozdrawiam i dzięki za komenty, wkrótce nowe scr wink.gif
bobbek
Stadion świetny ale narazie to na obrazkach, ciekawi mnie czy uda ci sie skonwertować go do pesa.
Już jeden robił stadion Lecha miał być najlepszy ze wszystkich o przepadł bo skasował mu się z pen drive blink.gif
Seen zrobił dobry stadion Wisły tylko do pełni szczęścia brakuje mi tam gry przy sztucznym świetle.

pzdr
Adriano_K7
Prace przed konwersją (na razie do FIFY) powoli dobiegają końca smile.gif
Jeszcze tylko kilka szczegółów i stadion będzie ostatecznie gotowy do konwersji

Zamieszczam screeny jak obiecałem:

zapraszam do komentowania

pzdr wink.gif
Dorin
wypasiona szczegółowość... smile.gif
mazgaj1
Sektor dla gości wykonany z pietyzmem. Fantastico ohmy.gif
Varies.
Stadionik ładny niepowiem tongue.gif.Ale i tak seen zrobil lepszy tongue.gif
Pozdro
Dorin
patrząc obiektywnie ten seena jest o wiele gorszy... ale chyba tylko ja tu jestem obiektywny tongue.gif
seen
Cytat(Dorin @ May 14 2007, 20:23:57) [snapback]147550[/snapback]
patrząc obiektywnie ten seena jest o wiele gorszy... ale chyba tylko ja tu jestem obiektywny tongue.gif

Stary owszem.
Nie widziałes nowego wiec nie udawaj obiektywnego smile.gif Pozatym prosiłbym o nie porównywanie obu stadionów . AKzdy bedzie grał na tym na którym bedzie chciał.
krolu
Cytat(seen @ May 14 2007, 20:29:44) [snapback]147551[/snapback]
Stary owszem.
Nie widziałes nowego wiec nie udawaj obiektywnego smile.gif Pozatym prosiłbym o nie porównywanie obu stadionów . AKzdy bedzie grał na tym na którym bedzie chciał.

porównywać se może wink.gif ten stadion jest lepszy od Twojego seenie ale....jest do fify wink.gif w pesie nie bedzie wyglądać rewelacyjnie..
seen
Widze ze wszycy porównują ale wiecie nic nie widzieliscie tak naprawde nowego odemnie biggrin.gif z Torinem i Comebackiem szykujemy niespodzianki biggrin.gif
seen
Sory ale cos sie zjeba?o i wklei?o 2 takie same posty
mcraczek
Cytat(seen @ May 14 2007, 19:00:39) [snapback]147560[/snapback]
Widze ze wszycy porównują ale wiecie nic nie widzieliscie tak naprawde nowego odemnie biggrin.gif z Torinem i Comebackiem szykujemy niespodzianki biggrin.gif

Kiedy mozemy sie spodziewac mniej wiecej tej niespodzianki ? rolleyes.gif
heja
No stadion poraża ilością szczegółów i wykonaniem. Ciekawe jak to będzie wyglądało w PESie. Jednym slowem Seen ma niezłą konkurencję na stadion przy R22.
Adriano_K7
Cytat(krolu @ May 14 2007, 20:57:59) [snapback]147558[/snapback]
porównywać se może wink.gif ten stadion jest lepszy od Twojego seenie ale....jest do fify wink.gif w pesie nie bedzie wyglądać rewelacyjnie..

Możliwe, ale to się jeszcze okaże, a to, że jest robiony ''pod FIFE'' nie ma tutaj żadnego znaczenia... smile.gif

pzdr wink.gif
Vespa64
mam pytanie czy da się zrobi tak aby kibice przebywali na tej wydzielonej częsci sektoru E ?
Jeśli tak to super smile.gif
Pozdrawiam
Smoti
jak dla mnie to skriny prezentuje sie bardzo dobrze,ale ocenie jak bede mial w w swoim PESie ten stadionik
Adriano_K7
Cytat(Vespa64 @ May 21 2007, 10:29:51) [snapback]148864[/snapback]
mam pytanie czy da się zrobi tak aby kibice przebywali na tej wydzielonej częsci sektoru E ?
Jeśli tak to super smile.gif
Pozdrawiam

W FIFIE da się takie coś zrobić, więc myślę, że w PES-ie też nie będzie z tym problemu smile.gif

pozdro
Vespa64
To super tzn. chodzi mi o to aby kibice przyjezdnych tam byli a reszta Wiślaków na E smile.gif
Czy to ze stadion robiony jest pod Fife ma znaczenie? Będzie w PES-ie inaczej wyglądac??
Pozdro
krolu
no ma, w pesie ten sam stadion i te same tekstury nie beda rewelacyjnej jakości wink.gif
Adriano_K7
Cytat(Vespa64 @ May 22 2007, 22:56:41) [snapback]149296[/snapback]
Czy to ze stadion robiony jest pod Fife ma znaczenie? Będzie w PES-ie inaczej wyglądac??

Jak już wcześniej napisałem to, że jest robiony ''pod FIFE'' nie ma tutaj żadnego znaczenia... smile.gif

Jak to napisał kiedyś Max w swoim temacie: ,,Obiekt 3D to obiekt 3D i można go włożyć nawet jako mape do Quake'', tym bardziej, że sposób konwersji jest bardzo podobny.

Proponuje zajrzeć w temat Walcza, On też robi stadiony pod FIFE a jakoś w PESie wyglądają one świetnie,
więc krolu jeżeli się na czymś nie znasz radze się nie wypowiadać... wink.gif

pzdr
krolu
Cytat(Adriano_K7 @ May 23 2007, 15:19:40) [snapback]149357[/snapback]
Jak już wcześniej napisałem to, że jest robiony ''pod FIFE'' nie ma tutaj żadnego znaczenia... smile.gif

Jak to napisał kiedyś Max w swoim temacie: ,,Obiekt 3D to obiekt 3D i można go włożyć nawet jako mape do Quake'', tym bardziej, że sposób konwersji jest bardzo podobny.

Proponuje zajrzeć w temat Walcza, On też robi stadiony pod FIFE a jakoś w PESie wyglądają one świetnie,
więc krolu jeżeli się na czymś nie znasz radze się nie wypowiadać... wink.gif

pzdr

no to zobasz sobie stadiony juz przekonwerterowane z fify do pesa...najswieższy przykład-nowe wembley..krzesełka wygladaja jak z dupy(czyli tekstury)
i nie mowie ze sie znam, ale duzo stadionów z fify na pesa tak ma...
Gwidon
Cytat(krolu @ May 23 2007, 15:56:20) [snapback]149368[/snapback]
no to zobasz sobie stadiony juz przekonwerterowane z fify do pesa...najswieższy przykład-nowe wembley..krzesełka wygladaja jak z dupy(czyli tekstury)
i nie mowie ze sie znam, ale duzo stadionów z fify na pesa tak ma...

fifka ostatnio obsluguje tekstury 256x256, a w StadiumBuilderze ( program do importu) tekstury są generowane w plikach 512x512 , wniosek: FIFA uzywa mniejszych tekstur a do Pesa możesz wgrac te wygenerowane bez zmiany wielkości smile.gif
Vespa64
I co ze stadionem ? Jakies testy ??
Czekamy na jak najszybsze wydanie smile.gif
Pozdrawiam
Adriano_K7
Cytat(Vespa64 @ May 27 2007, 11:55:04) [snapback]150059[/snapback]
I co ze stadionem ? Jakies testy ??

No niestety teraz mam sporo nauki, postaram się zabrać za dokończenie stadionu dopiero po wystawieniu ocen, sorki...
pzdr wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.