Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Adriano Stadiums Thread
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Stron: 1, 2
Maximus_DM
Czekamy Adi smile.gif ZDrówko!!
P@vel
Ocenki chyba juz wystawione ...? rolleyes.gif Moze powiesz jesli zechcesz czy prace ruszyły wink.gif .
Adriano_K7
Cytat(P@vel @ Jun 20 2007, 17:51:15) [snapback]155866[/snapback]
Ocenki chyba juz wystawione ...? rolleyes.gif Moze powiesz jesli zechcesz czy prace ruszyły wink.gif .

Wystawione, wystawione smile.gif
Prace praktycznie dobiegają końca, już w zeszły weekend zrobiłem to co widać poniżej (sorki, że nie zamieściłem wcześniej), czyli dodałem fotoreporterów itp. dookoła boiska; jeszcze tylko podzielić na party i oddaje Walczowi, który przeprowadzi konwersje do FIFY, zaraz później biorę się za wersje do PES-a smile.gif

pzdr wink.gif
tsw.michal
No zdjecia robia wrażenie, ale dopuki nie zagram na nic w PES'ie to nie uwierze smile.gif
seen
zobaczymy czy Ci wyjdzie fajnie w pesie , czy tez beda problemy jak w przypadku stadionu Maximusa biggrin.gif
Gwidon
nie nie nie, biggrin.gif
a gdzie otoczenie dookoła stadionu? o ile pamietam tam jest dużo drzew smile.gif może zagadaj z Wałczem bo on ostatnio zrobił fajne modele drzew to by Tobie użyczył wink.gif

bo to głupio wyglada że na horyzoncie widać niebo ( jakby stadion był na polu tongue.gif)

3maj się, gdybyś miał pytania odnośnie importu do PESa -> pisz
mazgaj1
Ja bym jeszcze radził dorobić siatki wyłapujące niecelne strzały po obu stronach stadionu (czyli sektory E i D) tylko nie na całą długość trybuny tak jak u seena bo tak nie jest tongue.gif

Pozdro ^^

http://stadiony.net/stadium.php?s=2 Tutaj zdjęcia tych siatek wink.gif
Adriano_K7
Otoczenie zrobiłem już wcześniej ale oczywiście zapomniałem zrobić dla Was rander tongue.gif
Takie drzewa jak widać w jednym z narożników będą w każdym z nich; oczywiście w grze nie będzie tego niebieskiego tła które jest na teksturce drzew wink.gif

PS. Co do konwersji do PES-a to dzięki Gwidon, na pewno się z Tobą skontaktuje smile.gif

Aha no i jeszcze siatki za bramkami - myślałem o nich ale chyba w wersji do FIFY nie będą dostępne, możliwe, że zrobie je specjalnie dla Was i znajdą się w wersji do PES-a smile.gif

pozdro
Vadiim
Cytat(Adriano_K7 @ Jun 23 2007, 12:15:09) [snapback]156635[/snapback]
Otoczenie zrobiłem już wcześniej ale oczywiście zapomniałem zrobić dla Was rander tongue.gif
Takie drzewa jak widać w jednym z narożników będą w każdym z nich; oczywiście w grze nie będzie tego niebieskiego tła które jest na teksturce drzew wink.gif

PS. Co do konwersji do PES-a to dzięki Gwidon, na pewno się z Tobą skontaktuje smile.gif

Aha no i jeszcze siatki za bramkami - myślałem o nich ale chyba w wersji do FIFY nie będą dostępne, możliwe, że zrobie je specjalnie dla Was i znajdą się w wersji do PES-a smile.gif

pozdro

Bardzo ładnie wyglądają te drzewka za trybuna C smile.gif

Gwidon
wiesz co Adriano
osobiście uważam że jak na tak dopracowany to drzewka kiepsko wyszły wink.gif w pesie na texturze będzie problem z przezroczystością nieba ( edytując zdjęcia drzew),
może zagadasz do Wałcza żeby wytłumaczył Ci jak "wycinać" część nieba z Surface tej textury tak że nie musiał byś uzywać przezroczystości ( poprostu model miałby kształt drzew)
Wałczu juz tak stosował na swojej Legii wink.gif
Adriano_K7
Tak stadion prezentuje się w FIFIE:

Konwersję wykonał Walczu, dzięki smile.gif

Jeżeli ktoś chciałby na nim zagrać w FIFIE, już niedługo będzie dostępny w dodatku FSPP na FIFAsite

Niedługo zabiorę się też za wersję do PES-a smile.gif

pozdro
Vespa64
ładnie to wyglada smile.gif
Czekamy na konwert do PES
Vespa64
ładnie to wyglada smile.gif
Czekamy na konwert do PES
Dorin
wygląda zaje-kurwa-biscie tongue.gif
Maximus_DM
Adriano kiedy tak patrze na te fottki stadionu Wisły który zrobiłeś to aż trudno uwirzyć, że to Twój 1 stadion jaki kiedykolwiek wykonałeś!! Tak mi się podoba że nie mogę doczekać się premiery FSPP aby na nim pograć smile.gif
mazgaj1
Supcio. Ja czekam tylko na siatki za bramkami i konwert do PES i będę w niebie biggrin.gif
Baleron
Super robota wink.gif . Oby więcej takich stadionów. Słyszałem, że następny będzie stadion Zagłębia cool.gif . Jeśli chodzi o materiały zdjęciowe służe pomocą wink.gif
pozdro
wonbrz
Jakiego Zagłębia? smile.gif Mam nadzieje, że Sosnowiec, bo Mistrz Polski już się dorobił swojego stadionu smile.gif
Adriano_K7
Miało być Zagłębie Lubin ale zdecydowałem, że następna będzie Odra Opole - To już przesądzone smile.gif
Jeżeli ktoś chciałby sobie pograć na Wiśle mojego autorstwa w FIFE - zapraszam do ściągania FSPP, który dzisiaj został wydany - pobierz FSPP

Od następnego tygodnia postaram się zabrać za konwersję do PES-a smile.gif

pozdro smile.gif
mazgaj1
A ja się jeszcze raz przypomnę tongue.gif Nie da się tych siatek za bramkami zrobić do PES'a ? biggrin.gif

Byłoby super ^^
Adriano_K7
heh przecież pisałem o tym na poprzedniej stronie tematu tongue.gif
Cytat

A więc siatki postaram się zrobić, bez obaw smile.gif
pozdro
kacper_
EEE no co jest praca przerwana ?? wink.gif
Adriano_K7
Siema, po dłuższej przerwie powracam z małym info na temat konwersji do PES-a smile.gif
A więc tak, konwersja rozpocznie się najprawdopodobniej od następnego tygodnia, ponieważ wtedy wraca Walczu, który obiecał mi pomóc, więc myślę, że będzie dobrze smile.gif

Pierwsza strona tematu została uzupełniona 10 najlepszymi screenami stadionu Wisły, w tym 4 pierwsze są zupełnie nowe wykonane specjalnie na otwarcie nowej stronki o stadionach - Stadiums4fifa, która rozpoczęła swoją działalność wczoraj również z myślą o Stadium Makerach PES-a, więc nie pozostaje mi nic innego niż serdecznie zaprosić do odwiedzenia Stadiums 4fifa, link znajduje się w moim podpisie

pozdrawiam smile.gif
mazgaj1
I jak? Jakieś newsy? Jak idą sprawy z konwersją? Bo trochę temat podupadł, a bardzo liczę na ten stadion w PES'ie.
dj_adriano
teraz tak dopiero patrze a tu taki zaje stadion..tylko że w fifie ;/ chciałbym go zobaczyć u sibie w PES'ie

pzdr.. wink.gif
Jacmen
Super stadion zobaczymy go w Pes 6 ??? wink.gif
RavenFCB
dla czego dalsi stadion Wisly ? ??
Adriano_K7
Witam po dłuższej przerwie smile.gif Niestety z konwersją stadionu do PES-a 6 nic nie wyszło...
Mam nadzieję, że z wersją 2008 będzie znacznie lepiej. Tymczasem prezentuję kilka randerów po gruntownym uaktualnieniu projektu:

Jeżeli ktoś podejmie się konwersji do PES-a chętnie udostępnię mu wszystkie potrzebne materiały
Proszę o ew. kontakt na PW
Pozdrawiam smile.gif
Damian.
Wszystko wygląda wyjebiście. Fajnie by było mieć taki stadion w grze.
Pozdr smile.gif
MaTi10
stadion zapowiada sie zaje ładny;] chyba Seen bedzie miał konkurencje przy stadionach ;p pzdr
seen
Cytat(MaTi10 @ Mar 11 2008, 20:05:56) *
stadion zapowiada sie zaje ładny;] chyba Seen bedzie miał konkurencje przy stadionach ;p pzdr

SPokojna twoja rozczochrana. Seen nie ma czasu na robienie stadionów na dzień dzisiejszy. Jak bedzie miał czas to może coś zrobi.
biggrin.gif Ładne acz widze co inne niż przy R22 smile.gif pozdro biggrin.gif
Kubus91
Stadionik prezentuje sie swietnie. Oby sie znalazl ktos chetny do konwersji, bo szkoda by bylo by takie "cacko" nie znalazlo sie w PESie wink.gif
pzdr.
Jacmen
Stadion jest naprawdę świetny, chciałbym go ujrzeć w PES, ale jak nie ma takiej możliwości, to trudno wink.gif
Adriano_K7
Jacmen jest taka możliwość. Przecież inaczej bym Wam tutaj tego nie prezentował bo mijało by się to z celem wink.gif Tak jak napisałem, jeżeli znajdzie się ktoś kto podejmie się wykonania konwersji bez problemu udostępnię model stadionu smile.gif

Ktoś tutaj napisał, że Seen będzie miał konkurencje przy stadionach. To żadna konkurencja ani jakieś zawody kto zrobi to a to lepiej. Po prostu robimy to co lubimy, dlatego darujcie sobie takie teksty... Z Seen'em znamy się od dawna i na pewno ze sobą nie rywalizujemy, nawet przeciwnie często sobie pomagamy smile.gif Tak przy okazji to Seen jak będziesz miał czas to napisz mi to o co Cię dzisiaj prosiłem wink.gif

Pzdr smile.gif
MaTi10
nie chodzilo mi o to ze z Seenem Bedziesz Rywalizowac lecz o to że Jego stadiony nie bedą wiekszoscią najlepszych polskich stadionow więc moj blad ze tak napisalem sorki
seen
Ja też nie widze tu żadnej konkurencji . Moim zdaniem model modelem a w grze to i tak różnie wychodzi... :/
sayek
Jestem ciekawy czy dał byś rade zrobić stadion Wisły taki jaki ma być w przyszłości cały skończony wink.gif

PS: stadionik pierwsza klasa
Adriano_K7
Mało tego mam nawet zamiar to zrobić. Może nie będzie on zupełnie taki jak naprawdę w 2012 w Krakowie (na to jeszcze przyjdzie czas) ale lekko zmyślony na potrzeby konkursu Twórcy Stadionów na stadiony.net

Teraz jestem w trakcie ściągania bardziej 'pojemnej' wersji programu, dlatego zaraz jak ją ściągnę myślę, że zobaczysz tu efektu mojej pracy nad projektem smile.gif

Pozdrawiam smile.gif

PS. Niestety nikt jeszcze nie zgłosił żeby pomóc mi w konwersji stadionu do PES-a...
sayek
Mam nadzieje że będzie to lepszy stadion od Pana O. który kompletnie nie ma pojęcia o projektowaniu stadionów. Co najwyżej może domy projektować.
seen
Czy chciałbyś aby domy się waliły? tak jak poodpadały z dachu na D częsci konstrukcji podczas wiatru... Pomyśl zeby Ci taki dom zrobił.
Adriano - nikt Ci sie nie zgłosi do konwersji, bo na tym forum jest b.mało ludzi znających tę "sztukę" smile.gif Chyba że T-mac wink.gif Pozdro
Dorin
Cytat(Adriano_K7 @ Mar 11 2008, 18:49:40) *
Witam po dłuższej przerwie smile.gif Niestety z konwersją stadionu do PES-a 6 nic nie wyszło...
Mam nadzieję, że z wersją 2008 będzie znacznie lepiej. Tymczasem prezentuję kilka randerów po gruntownym uaktualnieniu projektu:

masz taki zamiar ? Brzmi mega zachęcająco biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.