Ja od PES 3 nie umiem grać innym klubem, niż MU (ale nie dlatego, że najprościej wybrać mocny klub i z wszystkimi wygrywać, po prostu to mój ukochany klub). Jedynie w PES 4 lub 5 wgrałem Patcha z OE i grałem Śląskiem, ale to na 2 m-ce przed wydaniem nowej wersji gry.
Nie umiem za to grać więcej niż 2 sezony z rzędu. Najczęściej ustawiam sobie cała dywizję drużyn angielskich + druga liga też angielska uzupełniona o 4 dodatkowe zespoły - bo angielskich jest za mało

Ale po jednym, dwóch sezonach (albo i w trakcie) nachodzi mnie ochota pogrania z grupie najsilniejszych zespołów Europy i wtedy ustawiam sobie taką prawidziwą Master Ligue - Real, Barca, Mila, Inter, Juve, Bayern, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Lyon, Roma, OMarseille, Dortmund - i gram znowu ze dwa sezony.
Może jeszcze na PES6 ściągnę OE patcha i pogram jakimś polskim klubem, ale w sumie to czekam już na PES 2008.
P.S. Ktoś w tym temacie pisał, że najłatwiej wybrać silny klub i wygrywać. On za to wybrał Ol. Lyon. Jeżeli to jest słabszy klub, to ja się chyba nie znam na piłce