Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: OPTION FILE
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Problemy z edycją
Stron: 1, 2
culles
Mam dylemat i nadzieję że mi doradzicie, otòż wyszedł nowy nie zawieszający się program do edycji pliku Option File, w ktòrym mogę sobie wpisać tyle PES'òw ile będę chciał, czyli tyle ile mam obecnie i jeszcze kilka rzeczy będę miał przed sobą do odblokowania żeby nie tracić radości gry..., ale chętnie teraz wgram sobie option file'a Wolfa żeby wszystko było cacy, tylko nie wiem ktòry wybrać.... W jednych są nowsze transfery, ale za to zmieniane statsy zawodnikòw, w innych jakieś dzikie teamy, więc po prostu nie wiem ktòry wczytać, czekam na porady na jakich wy gracie i czy jesteście zadowoleni.
culles
dodam jeszcze link do tego pliku:
http://bucek.webd.pl/pafiledb/pafiledb.php...tion=file&id=96
rolf
inny:D
Pik
ja mam chyba The Wolf Furry Evolution Option File 1.75 ( tam gdzie koszulki w master lig sa wyedytowane w edit team ( sponsor, i logo, wszytsko jest :] )
kemot
co to za problem zapisac swoj (OF) gdzies na hdd, potem sciagnac kazdego i po kolei sprawdzac, rzeczywiscie dylemat...
MaKaO
Kemot: no dylemat, bo może poprostu ktoś nie zna wszystkich OFòw albo nie wpadł na ten pomysł co ty laugh.gif

Ja polecam ściągnąć sobie jakiś WOLF'a i samemu go na bieżąco edytować...
kemot
sciagnac OF znajac jego nazwe to straszna sprawa,wresz mission imposible...
dwozny
a istnieje jakiś option file do pesa 4 ktòry zmienia tylko nazwy klubòw, a nie ustawienia?
MaKaO
Cytat
a istnieje jakiś option file do pesa 4 ktòry zmienia tylko nazwy klubòw, a nie ustawienia?
Poszukaj, a poza tym ale filozofia zmienić nazwy klubòw... laugh.gif
Pablo_el
jest jeszcze Wolf 2005 opt BTW na ktorym jade wink.gif

teraz wolf przebudowywuje kompletnie gre - konwertuja staty z FM2k5. Do zassania jest beta5. Narazie nie najlepiej to wyglada ale zobaczymy jakto wyjdzie :roll:
Dr@gon
Ja tam używam PES Fan V2 PC. Ni narzekam............
rolf
nowa beta7: http://www.fcchampionz.com/TheWolfFM2005BETA7.rar
Mariolo
kurde, podobno ta konwesrja z FMa to badziew. Ma ktoś jakiś option file z transferami i dobrymi statystykami piłkarzy?
cpr
a wlasnie ja mam pytanie co do EditPES4OptionFile, chcialem sobie sciagnac staty z fm'a ale pisze ze nie mam cm4 (no data cm4 found) jak sie wlacza. wiec specjalnie sie pofatygowalem do kumpla i pozyczylem ;P zainstalowalem zobaczylem ze w fm sa takie same pliki wiec mialem nadzieje ze bedzie dzialac wlaczam editpes4.. a on mi dalej ze nie mam cm4 tongue.gif wie ktos co mma zrobic ? ;/
Tomak
może wrzuć tego EditPES4.. do katalogu gdzie mash zainstalowanego CMa :?:
cpr
nie pomoglo ;p
Tomak
no to niestety był mòj jedyny pomysł ... nie mam CMa i nie probowalem sie tak bawić ... To była pierwsza myśl ktora przyszła mi do głowy smile.gif
cpr
juz wiem co trzeba bylo zrobic ;] odwrotnie jak powiedziales ;P wrzucic 2 pliki z db do folderu gdzie jest editoptionfile wink.gif
Mariolo
i masz przekonwertowane statsy? Możesz zapodać tego Option File?
Pablo_el
knwertowanie statow to jest nienajlepszy pomysl delikatnie poiwiedziawszy. Zrobil to Wolf w swoich nowych opcjach i spro osob (w tym ja tongue.gif) widzi w tym jego duzy blad.

http://www.simnet.is/krja/skrar/The...ePES4PCGOLD.rar
MaKaO
Pablo, ale jak chcemy sobie stworzyć gracza, ktòrego nie ma w PESie, to można przekonwertować i potem dostosować je do swoich potrzeb.
Pablo_el
Jak najbardziej - ale nie robic tego co zrobil Wolf w swoich nowych opcjach czyli konwertowania dla samego konwertowania
Regz
MaKaO, Pablo_el - wiecie coś o czym ja nie wiem :?: :?: :?: :

http://board.issonline.pl/viewtopic.php?t=...ighlight=export
Pablo_el
EditPES4OptionFile - tym sie konwertuje staty z Championship managera.

Chyba ze chodzi ci o cos innego wink.gif
Regz
Cytat

chodzi nie tylko o staty, ale o CAŁEGO zawodnika
Regz
Cytat

chodzi nie tylko o staty, ale o CAŁEGO zawodnika
Pablo_el
z CMa bierzesz wlasnie calego zawodnika. Tylko musisz znalezc w necie jego wzrost i wage bo w CMie nie ma
huragan666
a ja mam jedno pytanie czy ma ktos option file z aktualnym skaldem reprezentacji Polski i z warzniejszymi aktualizacjami na swiecie w klubach chcialbym prosic o przeslanie jesli ktos taki posiada z gory dzieki [email protected] wiem ze sam mogl bym sam go zrobic ale tez wiem ze sa lepsi znawcy pilki niz ja wiec prosze wszystkich mistrzow pilki nożnej
dzia z gory
MaKaO
Pablo co do wszystkich graczy to oczywiste biggrin.gif Bo inny silnik gry ma PES i inny FM/CM... Zresztą wogòle to inne gry, ale mając już jakiś obraz piłkarza to co innego przy jego kreowaniu, niż ustawiać wszystkie staty według własnego widzi mi sie biggrin.gif
Regz
Może ktoś wytłumaczyć na czym dokładnie polega ta konwersja statòw przez CM'a. Chcę po prostu wiedzieć dlaczego w nowych OF'ach Wolfa niektòrzy piłkarze mają takie dziwne staty :roll:
Pablo_el
ogooolnie polega na zamianie statow z zakresu 1-20 + specjalne umiejetnosci na 1-99 + special abilities wink.gif
Regz
No ale jest to generowane przez grę czy samemu ktoś(np.Wolf) to robi :?:
Pablo_el
jest matematyczna formula ktora to przelicza stworzona przez kschoice
Regz
To do d..y rozwiązanie chyba :?
Pablo_el
jestem poobnego zdania - staram sie troszke dopomoc kschoice zeby bylo jak najmniej do dupy ale slabo cos idzie
Regz
A na czym dokładnie polega ta pomoc i co to wogòle jest kschoice? :wink:
Pablo_el
jest to taki koleś co to napisal wink.gif

jest watek na soccergaming do ktorego zaglada

http://www.soccergaming.tv/showthread.php?...&postid=1725031
Regz
Ale to chyba raczej dotyczy tego managera niż PES'a... :?
Pablo_el
to wlasnie dotyczy tego jakiej formuly uzywac zeby skonwertowac staty z CMa na PES
olfeusz
Może kotś podać link do najnowszego Wolf Option File? Wole takiego co tlyko zamienia się folder "folder1". Z link z gòry dziękuję. Ściągnełem już 3.0, ale jak podmieniłem plik to nic to nie dało składy i tak stare.
olfeusz
Czy ten najnowszy Option File Wolfa to jest ta konwersja z CM'a??
Regz
Dwa ostatnie OF'y to konwersje z CM'a sad.gif
olfeusz
A jak się je wgrywa? Jeżeli było takie pytanie to sorry.
Tomak

Option fila wrzucasz do folderu save/folder1 - tam gdzie masz zainstalowaną grę ;D
Regz

kopiujesz plik "KONAMI-WIN32PES4OPT" do katalogu PES4savefolder1
olfeusz
To wiem, ale problem w tym, że to nie działa?! Nie ważne już z Tomakiem obgadałem to na g-g.
boberto
ja mam wolfa 2.0 i jest spoko sam go sobie edytuje na biezaco :wink:
olfeusz
Niech mi ktoś poda link do dobrego Option File, ktòry zmieni także składy w dziale Edit Player. Bo tam zawsze jak się ręcznie przenosi piłkarza, to w Edit Mode zostaje w tej drużynie w ktòrej był przedtem. Oczywiście żeby w tym Option File był wsyztkie transfery i nie musi to być Option File Wolfa.
Dr@gon
Najlepszy i to zdecydowanie moim zdaniem jest Option file V3 :!: :!: :!:
olfeusz
Może i najlepszy, ale czy zmienia kluby piłkarzy w "Edit player"? Jeżeli byś mògł to sprawdź np. czy Morientes w "Edit player" jest w Realu na ataku czy w Liverpoolu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.