Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Faces By Frodo
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Face Edit > Początkujący.
Stron: 1, 2
frodo
Siemka!

Postanowiłem spróbować własnych sił w facemakingu.

Oto moja pierwsza morda (zrobiłem ją na podstawie fotki Kosowskiego z posta "Fotki dla facemakerów")

Proszę o komentarze i rady smile.gif

BTW - włosów jeszcze nie robię, najpierw chcę się nauczyć robić dobre twarze.

IPB Image
Ziemniak201
za bardzo rozmyte bmp
Prz3m4s
rozmyte BMP bardzo, ale jak na pierwszą twarz to jest nieźle smile.gif
ryba
Cos w nim z Kosy jest wink.gif ale jakosciowo bardzo slabo sad.gif pozdro
norek
QUOTE(frodo @ Dec 18 2006, 17:01:00) [snapback]104636[/snapback]

Siemka!

Postanowiłem spróbować własnych sił w facemakingu.

Oto moja pierwsza morda (zrobiłem ją na podstawie fotki Kosowskiego z posta "Fotki dla facemakerów")

Proszę o komentarze i rady smile.gif

BTW - włosów jeszcze nie robię, najpierw chcę się nauczyć robić dobre twarze.

IPB Image

Model wyglada bardzo ciekawie jednak tekstura za mocno rozmyta. Popracuj wyostrzeniem i maska wyostrzajaca.
frodo
Wyostrzyłem trochę teksturę i wygląda rzeczywiście nieco lepiej:
IPB Image

BTW - czy jest jakiś program, w którym mógłbym sprawdzać jak wygląją moje twarze bez konieczności wejścia do gry? Z góry thx za pomoc
Szkiełol
Jest coś w podobie Oedit biggrin.gif biggrin.gif
frodo
QUOTE(Szkiełol @ Dec 18 2006, 19:06:00) [snapback]104687[/snapback]

Jest coś w podobie Oedit biggrin.gif biggrin.gif

No w Oedicie edytuje model, ale tam inaczej twarz wyglada niz w grze.

Ktos mi mowil o programiku w ktorym jest podglad gotowej twarzy, ale nie pamietam co to bylo sad.gif

Tak poza tym to jeszcze jedno pytanko do doświadczonych facemakerów - Załóżmy, że chcę zrobić twarz zawodnika, któremu trzeba zrobić zupełnie od nowa model... czy sa jakies szablony modeli, ewentualnie jakis model podstawowy, ktory sie pozniej modyfikuje?

Mam nadzieje, ze zbytnio nie zamotalem? tongue.gif
dejson_88
Ogólnie nieźle tak jak już ktos mówił coś w nim z Kosy jest podoba mi sie nawet jak na początek bardzo ładna twarz a rada to włosy do poprawki ogólnie moja ocena 8/10
don rxf
Jak na początek, to nieźle.

ale napewno ocena 8/10 nie jest odpowiednie.
Troche zbyt pobrudzony, a gdzieniegdzie wygląda jakby sie pudrował.
Całkiem niezły start.
patryk90
[quote name='frodo' date='Dec 18 2006, 17:01:00' post='104636']
Siemka!

Postanowiłem spróbować własnych sił w facemakingu...

A spróbowałbyś zrobić moją twarz, proszę, zgódz się, to będzie taki prezent na święta:] Z góry dzięki...
frodo
Heh, spróbować mogę, ale jak widzisz - dopiero pierwsze kroki stawiam w tej dziedzinie... wrzuc swoje foto.
.::NorD::.
QUOTE(frodo @ Dec 18 2006, 21:18:14) [snapback]104690[/snapback]

No w Oedicie edytuje model, ale tam inaczej twarz wyglada niz w grze.

Ktos mi mowil o programiku w ktorym jest podglad gotowej twarzy, ale nie pamietam co to bylo sad.gif

Tak poza tym to jeszcze jedno pytanko do doświadczonych facemakerów - Załóżmy, że chcę zrobić twarz zawodnika, któremu trzeba zrobić zupełnie od nowa model... czy sa jakies szablony modeli, ewentualnie jakis model podstawowy, ktory sie pozniej modyfikuje?

Mam nadzieje, ze zbytnio nie zamotalem? tongue.gif

Korzystaj z modeli konamowskich , w oryginalnym 0_text jest to przedział plików bodajże od ok. unnamed 1500 do 1900 .
Pozdro Władco Pierścieni laugh.gif
Simi93
Brawo ! Bardzo dobra twarz !
Szczera ocena - 7,5/10
Biorąc pod uwage to iz jest to twoja 1 twarz - 10/10 !

PZDR.
patryk90
QUOTE(frodo @ Dec 19 2006, 12:56:11) [snapback]104846[/snapback]

Heh, spróbować mogę, ale jak widzisz - dopiero pierwsze kroki stawiam w tej dziedzinie... wrzuc swoje foto.

Oto i one:
-zdjęcie nr1
-zdjęcie nr2
-zdjęcie nr3

Z góry dzięki, pozdrawiam i liczę na Ciebie wink.gif
Beny13
QUOTE(.::NorD::. @ Dec 19 2006, 15:04:18) [snapback]104847[/snapback]

Korzystaj z modeli konamowskich , w oryginalnym 0_text jest to przedział plików bodajże od ok. unnamed 1500 do 1900 .
Pozdro Władco Pierścieni laugh.gif

Władcą pierścieni był Sauron jego mozna nazwac powiernikiem biggrin.gif
patryk90
QUOTE(patryk90 @ Dec 19 2006, 15:12:35) [snapback]104877[/snapback]

Oto i one:
-zdjęcie nr1
-zdjęcie nr2
-zdjęcie nr3

Z góry dzięki, pozdrawiam i liczę na Ciebie wink.gif

I co????Wyskrobiesz coś z tego biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Pozdrawiam
frodo
QUOTE(patryk90 @ Dec 19 2006, 16:27:53) [snapback]104906[/snapback]

I co????Wyskrobiesz coś z tego biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Pozdrawiam

Tak na szybko to wyszedl mi taki pokemonik:

IPB Image IPB Image

Jak widzisz - podobienstwo zadne, ale mowie uczciwie, ze nie mialem zbyt duzo czasu zeby sie z tym bawic, gdybym dluzej przysiadl to moze by cos z tego bylo tongue.gif
patryk90
QUOTE(frodo @ Dec 19 2006, 16:41:15) [snapback]104915[/snapback]

Tak na szybko to wyszedl mi taki pokemonik:

IPB Image IPB Image

Jak widzisz - podobienstwo zadne, ale mowie uczciwie, ze nie mialem zbyt duzo czasu zeby sie z tym bawic, gdybym dluzej przysiadl to moze by cos z tego bylo tongue.gif

OK, to ja już Cię nie popędzam, dzięki za tego, jak Ty to nazwałeś"pokemonika" i jak mozesz to skombiniuj coś jeszcze, oki????????Liczę na Ciebie FRODO wink.gif wink.gif wink.gif
frodo
Witam, po dłuższej przerwie, z nudów znowu zabrałem się za robienie twarzy do PESa.

Moje najnowsze dzieło:

Shinji Ono (preview)

IPB Image

Włosów naturalnie robić nie musiałem wink.gif

Piszcie jak wam się podoba i co do poprawki.

Pozdro
.:CR7:.
popraw brwi. Wogóle jakiś taki plastikowy tongue.gif
frodo
QUOTE(C*Ronaldo @ Feb 2 2007, 15:21:20) [snapback]118846[/snapback]

popraw brwi. Wogóle jakiś taki plastikowy tongue.gif

Brwi on takie już ma - z tej fotki robiłem:

IPB Image

A co rozumiesz przez "plastikowy"?
Damian.
Chodzi mu pewnie o to że zbyt świeci. IMO mógłbys wyostrzyc troche czoło i poliki
frodo
A w jaki sposób mogę w Photoshopie albo Fireworksie zmatowić te świecące miejsca? Bo nie do końca opanowałem te programy, będę wdzięczny za wskazówki.

Pozdro

--- edit

OK, własnymi siłami, metodą prób i błędów zmodyfikowałem bmp żeby zniwelować te "świecące miejsca". Piszcie co o tym sądzicie... dla porównania oba screeny - poprzedni i obecny:

IPB Image IPB Image
frodo
Diego Tardelli & Michael Lamey preview

IPB Image

Twarz robiona z fotki z uefa.com --> http://www.uefa.com/competitions/ucl/playe...3666/index.html

IPB Image

fotka --> http://www.uefa.com/competitions/ucl/playe...4833/index.html

Pomocne komenty mile widziane smile.gif
frodo
Jason Culina preview:

IPB Image

Robiony ze zdjęcia z uefa.com --> http://www.uefa.com/competitions/ucl/playe...1660/index.html

Piszcie co do zmiany (wiem, że bmp beznadziejne - muszę się podszkolić w photoshopie - będę wdzięczny za rady).

Pozdrawiam
luke
Staraj się, usuwać ten efekt świecenia się z zawodników, szczególnie na płaskich powierznicha (takich jak czoło), ponieważ wygląda to bardzo nieestetycznie. Jeśli już zacierasz oświetlenie, to nie zamazuj np całego czoła (jak u Ono na przykład), tylko część żeby nie tracić na jakości. Staraj się więcej czasu spędzać także w OEdicie, bo bmp w końcu jakieś dobre wyjdzie i Ci wejdzie w krew, a przy modelu nawet najlepsi spędzają dużo czasu. Pracuj, pracuj wink.gif
frodo
Wojciech Kowalewski preview:

IPB Image

Robiony z fotki: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5a/Kowalewski.jpg

Praca w toku

Proszę o komenty smile.gif
olo
mniejszej nie było?? zrob z innej.. wyostrz bmp i brode bardziej wyrazista zrob
Muttley7
no calkiem niezle jak na poczatke ;]
i nie wiem o co wam chodzi z rozmytym kosowskim ;/
bardzzo realistyczne biggrin.gif
frodo
QUOTE(o.l.o1 @ Feb 8 2007, 10:44:35) [snapback]120575[/snapback]

mniejszej nie było?? zrob z innej.. wyostrz bmp i brode bardziej wyrazista zrob

To była najlepsza fotka jaką udało mi się znaleźć. Znajdź mi lepszą to chętnie zrobię BMP z innej.
słaby ten kowalewski. Wogóle nie podobny
frodo
QUOTE(C*Ronaldo @ Feb 8 2007, 11:33:48) [snapback]120599[/snapback]

słaby ten kowalewski. Wogóle nie podobny

To, że "Wogóle" nie podobny to chyba trochę przesadzasz blink.gif A zamiast nabijać sobie posty mógłbyś udzielić jakiejś rady, bo po to założyłem ten temat żeby się uczyć i doskonalić z pomocą innych a nie po to żeby czytać bezproduktywne komentarze w stylu j.w.
Muttley7
kowalewski podobny jest ;]
nawet ksztalt glowy ten sam ;]
tyle ze dorob mu bardziej wyrazniejszy zarost bo ma troche wiekszy
bilak
QUOTE(frodo @ Feb 8 2007, 11:39:37) [snapback]120605[/snapback]

To, że "Wogóle" nie podobny to chyba trochę przesadzasz blink.gif A zamiast nabijać sobie posty mógłbyś udzielić jakiejś rady, bo po to założyłem ten temat żeby się uczyć i doskonalić z pomocą innych a nie po to żeby czytać bezproduktywne komentarze w stylu j.w.

C.Ronaldo ma prawo komentować tą twarz jak chce bo sam zrobiłe best ever Kowalewski
A ty lepiej przymij krytyke bo sie mylisz co do twojich twarzy :/
QUOTE(Muttley7 @ Feb 8 2007, 11:42:47) [snapback]120606[/snapback]

kowalewski podobny jest ;]
nawet ksztalt glowy ten sam ;]
tyle ze dorob mu bardziej wyrazniejszy zarost bo ma troche wiekszy

Przy nikogo postach sie tak nie usmiałem laugh.gif
frodo
QUOTE(..::BILAK::.. @ Feb 8 2007, 12:10:39) [snapback]120612[/snapback]

C.Ronaldo ma prawo komentować tą twarz jak chce bo sam zrobiłe best ever Kowalewski
A ty lepiej przymij krytyke bo sie mylisz co do twojich twarzy :/

Nie mówię, że nie ma prawa komentować tylko, że jeśli już to robi to mógłby się wysilić trochę i spróbować mi pomóc zamiast umieszczać posty zawierające tylko: "Fuj, ble, nie podoba mi się" bo takie nic nie wnoszą do dyskusji.

Nie rozumiem co masz na myśli mówiąc, że "mylę się co do moich twarzy" - przecież nie zamieszczam screenów moich prac po to, żeby się samemu nad nimi zachwycać i popadać w samouwielbienie, tylko po to, aby ludzie, którzy znają się na rzeczy wyrażali KONSTRUKTYWNĄ krytykę, dzięki której będę mógł poprawić jakość moich prac. To tyle.
chatek
Kowalewski nie podobny nawet jak na początkującego
I moim zdaniem nie ma sensu już go poprawiać i czekać aż ktoś Ci podpowie co do poprawy bo tego Kowalewskiego C.Ronaldo nie przebijesz no chyba, że twarze robisz dla przyjemności i nie chcesz aby ktoś miał ich w Pes'ie. Pozdro
bilak
QUOTE(frodo @ Feb 8 2007, 12:39:50) [snapback]120618[/snapback]

Nie mówię, że nie ma prawa komentować tylko, że jeśli już to robi to mógłby się wysilić trochę i spróbować mi pomóc zamiast umieszczać posty zawierające tylko: "Fuj, ble, nie podoba mi się" bo takie nic nie wnoszą do dyskusji.

Nie rozumiem co masz na myśli mówiąc, że "mylę się co do moich twarzy" - przecież nie zamieszczam screenów moich prac po to, żeby się samemu nad nimi zachwycać i popadać w samouwielbienie, tylko po to, aby ludzie, którzy znają się na rzeczy wyrażali KONSTRUKTYWNĄ krytykę, dzięki której będę mógł poprawić jakość moich prac. To tyle.

Jesli chcesz zebym powiedział co poprawić to WSZYSTKO

"mylisz sie do twoich twarzy" - to znaczy że jesli ktoś cimowi ze jest niepodobna to ty za wszelką cene probujesz udowodnic ze jednak jestpodobna
Jak na razie to twoje twarze też nic nie wnoszą do dysusji bo przy takich twarzyach poprostu chciało by sie powiedziec że jest niepodona i słabo wykonana
frodo

Kowalewski nie podobny nawet jak na początkującego
I moim zdaniem nie ma sensu już go poprawiać i czekać aż ktoś Ci podpowie co do poprawy bo tego Kowalewskiego C.Ronaldo nie przebijesz no chyba, że twarze robisz dla przyjemności i nie chcesz aby ktoś miał ich w Pes'ie. Pozdro

Moim celem nie jest przebicie C.Ronaldo, bo on już od jakiegoś czasu zajmuje się robieniem twarzy i jego prace są rzeczywiście bardzo dobre - mi jeszcze do takiego poziomu daleko, ale pracuję nad tym jak mogę.

Oczywiście, że twarze robię dla przyjemności - nie jestem jeszcze na takim etapie zaawansowania żeby robić twarze dla kogoś.

Jesli chcesz zebym powiedział co poprawić to WSZYSTKO

Dzięki wielkie, ale za twoje rady to ja podziękuję - widziałem twój temat i nie sądzę żebyś póki co posiadał na tyle wysokie umiejętności aby komukolwiek coś radzić na temat facemakingu - od tego są tacy ludzie jak Norek, T-Mac, Mortin i inni... ty nie... jeszcze nie.

"mylisz sie do twoich twarzy" - to znaczy że jesli ktoś cimowi ze jest niepodobna to ty za wszelką cene probujesz udowodnic ze jednak jestpodobna

Niczego nie próbuję udowodnić, o gustach się nie dyskutuje.

Jak na razie to twoje twarze też nic nie wnoszą do dysusji bo przy takich twarzyach poprostu chciało by sie powiedziec że jest niepodona i słabo wykonana

Miałem na myśli dyskusję w TYM temacie a nie całym dziale Face Edit.
bilak
jak narazie to jestem na wyzszym poziomie niz Ty
myslisz że ktoś taki jak T-mac bedzie komentował takie mordy ?!

i jak możesz pokaz swoje bmp
frodo
QUOTE(..::BILAK::.. @ Feb 8 2007, 13:17:58) [snapback]120625[/snapback]

jak narazie to jestem na wyzszym poziomie niz Ty
myslisz że ktoś taki jak T-mac bedzie komentował takie mordy ?!

i jak możesz pokaz swoje bmp

Ty chyba wciąż nie rozumiesz po co ja założyłem ten temat... po to żeby uzyskać rady od dobrych facemakerow a nie po to żeby dostawać tylko komenty w stylu "daję ..... punktów".

Twoim zdaniem dobrzy facemakerzy zajmują się tylko i wyłącznie OCENIANIEM? Z tego co zauważyłem to np Mortin i Norek bardzo często udzielają przydatnych wskazówek i rad dzięki którym przynajmniej kilku już ludków doszło do naprawdę niezłego poziomu.

Nie sztuka oceniać i krytykować... sztuką jest krytyka konstruktywna.

Jak mi napiszesz po co Ci moje bmp to mogę je zamieścić - nie ma problemu.

A tymczasem:

Kowalewski preview v.2

IPB Image
bilak
ten kowalewski troszke lepszy
popraw mapowanie brody

chce zobaczyc jak wyglada twoje bmp
frodo
Oto BMP:

IPB Image

Wiem, że dość słabe, bo dopiero poznaję możliwości photoshopa :/

Prace nad Kowalewskim trwają - próbuję właśnie dopasować mu kształt górnej części baniaka.
Lepszy ale to wciąż nie to. Popraw oczy i bmp.
Mortin
w kowalewskim popraw przede wszystkim oczy
bmp zrob od nowa, moze wyjdzie Ci wtedy bardziej "czyste"
Dominoz
Bmp skopales troche smile.gif
Ale uczysz sie smile.gif

Broda zle zmapowana glownie...i srednio podobny.
Pozdro
Damian.
A jaką metodą robisz kolory? Bo coś mi sie wydaję że to przez indexed color a nie match color
bilak
zrob nowe bmp z tej foty

IPB Image
frodo
QUOTE(Damianinho @ Feb 9 2007, 14:01:00) [snapback]120913[/snapback]

A jaką metodą robisz kolory? Bo coś mi sie wydaję że to przez indexed color a nie match color

Kolor zawsze dobieram metodą Match Color. A tobie chodziło chyba o Color Table w trybie Indexed Color tak?

Co do fotki od Bilaka to spróbuję z niej zrobić nowe bmp, ale to po weekendzie.

Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.