barteksokol
Nov 19 2006, 21:35
witam
postanowilem zrobic stadion widzewa lodz . nawet jestem juz na pewnym etapie:

tylko bardzo bym prosil o pomoc. nie wiem jak wstawic murawe

.
Mam rowniez kilka pytan:
czy bramki i bandy reklamowe same sie dodadza ??
Jezeli ktos chce sie dolaczyc do tworzenia to piszcie : GG:2000494
pozdrawiam
Taka uwaga jedna:Wytnij te drzewa itp.tak,żeby były bez koloru nieba bo to szpaci bardzo.A po za tym stadion ładny.
barteksokol
Nov 19 2006, 21:48
OK . dzieki , wiec jak to usune to nie bedzie podczas meczu bialego koloru ??? czy moze automatycznie sie doda jakies tlo ??? sorki za takie pytania ale dopiero robie to od wczoraj .

no faktycznie to lepiej wyglada

pozdro
JAk usuniesz ten kolor z tła drzew to będzie dobrze w grze i nie będzie białego koloru

.NIe jestem pewien ale chyba można samemu wybierać niebo.Ale wyciąć i tak trzeba.POzdro
PS:Ale drzewka wstaw bo tak sam stadion bez otoczenia to lipa.Tylko tak jak pisze wytnij je w photoshopie z tła.
świetnie
eee tam
michal rw
Nov 20 2006, 00:21
Spoko ze wkoncu ktos robi stadion Widzewa Łódź aleluk miedzy sektorem C a klubem kibica powinien schodzic w dol tu masz fotki daje linka
http://www.widzewiak.pl/index.php?site=klub/stadioni jeszce jedno sektor Pod zegarem powinien byc troche mniejszy niz trybuna C.Sektor Pod Zegarem chodzi mi o wysokosc powinien miec 10 rzedow krzeselek a Trybuna C powina miec 18 rzedow krzeselek tak samo sektor dla przyjezdnych i sektor B po 18 rzedow a Trybuna kryta i Rodziny po 12.Zreszta wejdz sobie na tego linka i sprawdz policz sobie ile jest tych krzeselek moglem zle policzyc ale raczej nie.Pozdrawiam i milego robienia stadionu
barteksokol
Nov 20 2006, 07:24
wielkie dzieki za uwagi. Na pewno poprawi to wyglad stadionu i sprawi ze bedzie choc troszke podobny do oryginalu

THX
A czy znajdzie sie osoba ktora przerobi moj stadion do plików zgodnych z PES6 ????????? Bardzo bym prosil, bo sie akurat na tym nie znam. No chyba ze jakis opis by ktos znalazl .
Stadion bedzie na 100 % ukonczony w sobote, moze w niedziele. Tak wiec jak juz ukoncze to dam na forum fotki .

troszke wiekszy postep :

pozdro
jastrzab
Nov 20 2006, 07:59
swietny stadion
No kolejny świetny stadionik się kroi... gratulacje.
michal rw
Nov 23 2006, 15:06
Witam.Jak dasz rade to zrob te duze siatki zeby pilka nie wpadala na trybuny (chodzi mi o te siatki jak na stadionie SAN SIRO-Stadion Milanu) za obiema bramkami.wiesz o jakie mi siatki chodzi??.Zreszta wejdz na fotki ktore ci podalem to sam zobaczysz.Swietny stadionik oby tak dalej.Juz sie doczekac nie moge.Pozdrawiam
barteksokol
Nov 23 2006, 16:31
Ok . wiem o co chodzi, im wiecej uwag tym stadion bedzie wygladal lepiej
Juz poprawilem

I jak to wyglada ??

pozdrawiam
QUOTE(barteksokol @ Nov 20 2006, 10:25:24) [snapback]98879[/snapback]
wielkie dzieki za uwagi. Na pewno poprawi to wyglad stadionu i sprawi ze bedzie choc troszke podobny do oryginalu

THX
A czy znajdzie sie osoba ktora przerobi moj stadion do plików zgodnych z PES6 ????????? Bardzo bym prosil, bo sie akurat na tym nie znam. No chyba ze jakis opis by ktos znalazl .
Stadion bedzie na 100 % ukonczony w sobote, moze w niedziele. Tak wiec jak juz ukoncze to dam na forum fotki .

troszke wiekszy postep :

pozdro
Skoro chcesz uwagi to dach zrób biały z niebieskimi belkami ,a nie czarny z niebieskimi belkami. Ale to tylko tak sie czepiam
michal rw
Nov 23 2006, 17:04
moim zdanie dach jest wporzadku.I jeszcze jedno ten ostatni sektor jest caly czerwony ten duzy a powinien byc pol bialy i pol czerwony(o ten duzy ostatni czerwony mi chodzi)
http://www.widzewiak.pl/index.php?site=klub/05 w tym linku masz dobre fotki tej trybunki
I przesun blizej trybuny ogrodzenie i ta siatke duza i zmien kolor zeby ogrodzenie nie bylo zolte tylko jakies cienme
Jak wporządku jak wyraźnie widać że jest biały,
Teofilowiak1908
Nov 23 2006, 17:20
ja tam na widzewei bylem kilka razy

ale z tego co wylookalem to chyba troche proporcje masz nie ten teges
zegar jak pol sektora te budynki klubowe to chyba macie bardzoej na rogu a u ciebie one dochodza do poowy boiska
a jak konwertowac pliki masz opis KOSTKA
michal rw
Nov 23 2006, 17:25
Faktycznie dach od spodu jest bialy znaczy taki szary albo tak sie wydaje i zegar jest za duzy wzgledem trybuny.Wklejam ci linka.Masz tam pelno fotek klubu kibica
http://www.widzewiak.pl/index.php?site=klub/01 jeszcze jedno jezeli chodzi o to ogrodzenie ze jest za daleko klubu kibica to przybliz cala trybune blizej ogrodzenia i bedzie git.Pozdro
michal rw
Nov 23 2006, 19:15
QUOTE(barteksokol @ Nov 23 2006, 17:32:10) [snapback]99658[/snapback]
Juz poprawilem

I jak to wyglada ??

pozdrawiam
Co do budynkow to ten wysoki wydaje sie byc oki a ten drugi budynek chyba jeszcze nie jest skonczony bo powina isc do niego lekko wysoka dobudowka(ta dobudowka to jest chyba mala hala) zobacz sobie na fotkach daje linka
http://www.widzewiak.pl/index.php?site=klub/11Zrob ta dobudowke(hale) i przybliz klub kibica blizej ogrodzenia i powinno byc oki i oczywiscie zmniejsz zegar.Pozdrawiam i milego robienia stadionu.Acha i zapomnialem jeszcze o drzewach
melman
Nov 23 2006, 19:27
QUOTE(barteksokol @ Nov 23 2006, 19:32:10) [snapback]99658[/snapback]
Juz poprawilem

I jak to wyglada ??

pozdrawiam
moim zdaniem odlegolos budynkow od trybuny D jest zdecydowanie za duza
ale duzy plus dla Ciebie ze wzioles sie za ten stadion
barteksokol
Nov 25 2006, 13:21
wprowadzone kilka poprawek
A będzie boczne boisko widać? ;p
michal rw
Nov 25 2006, 15:05
QUOTE(barteksokol @ Nov 25 2006, 14:22:59) [snapback]100051[/snapback]
wprowadzone kilka poprawek

Witam.Moglbys jeszcze dopracowac ten luk miedzy klubem kibica a trybuna C.Pozdro
Masz tu linka do tego przejscia pomiedzy sektorami
http://www.widzewiak.pl/index.php?site=klub/28 i kolor ogrodzenia zmien z zoltego na jakis inny.A i jeszcze jedno powinienes troche zmiejszyc ta duza siatke.Powinna byc troche nizsza.
tsw.michal
Nov 25 2006, 22:07
poza drobnymi pierdułkami, stadion prezentuje się wyśmienicie, choć nie jest zwolennikiem Widzewa Łódź

to stadion naprawde cudownie zrobiony, oby takich więcej a może doczekamy się wszystkich "aren" polskich pierwszoligowców + kilka drugoligowców i przy zrobieniu patch'a OE bedzie się cudownie grało:-) jestem pod dużym wrażenie i życze ukończenia stadionu, bo z tym bywa różniej. Może się pokusisz jeszcze na jakieś inne polskie areny, będe naprawde Ci wdzięczny i napewnie nie tylko ja, bo choć dużo osób chciało by takie cuda robic jak Ty (np ja

) ale nie wychodzi... barteksokol oby takich osób jak ty więcej, a może doczekam się (nie tylko ja) upragnionego stadionu z Reymonta 22.
Dj_Dario
Nov 26 2006, 12:15
dla mnie praca zapowiada się wyśmienicie

czekam na ukończenie z niecierpliwością
Powodzenia!!! Życzę
Ja chce boczne boisko!
melman
Nov 26 2006, 17:15
QUOTE(snake @ Nov 26 2006, 15:25:17) [snapback]100348[/snapback]
Ja chce boczne boisko!

niech w tle lepiej bedzie "biała inwazja na mega ku..."
ps. co do stadiony to ostatni obrazek pokazuje duzy postep, oby tak dalej
Teofilowiak1908
Nov 27 2006, 12:35
tylko nie wklejajcie tej inwazji na ktorej dzieki wam bylo tylko kilkanascie oosb bo propagande wasza to juz chyba wszyscy znaja
melman
Nov 27 2006, 19:41
QUOTE(Teofilowiak1908 @ Nov 27 2006, 15:36:49) [snapback]100567[/snapback]
tylko nie wklejajcie tej inwazji na ktorej dzieki wam bylo tylko kilkanascie oosb bo propagande wasza to juz chyba wszyscy znaja
dostaliscie 1500 tys biletow to was przyszlo 50 osob (zamiast marudzic trzeba bylo przyjs w te 3000 i tak by pewnie wszyscy weszli, ale nie lepiej poplakac i pokazac jaki to Widzew zły), no to za rok dostaliscie 500 , a zreszta jakby to od kibicow zalezalo to byscie pewnie dostali niciarke, no ale zlaezy to caly czas od dzialaczy, i to sie pewnie nigdy nie zmieni
Smoku12
Nov 27 2006, 20:06
ej ty znawco z pilsudzkiego nie sprzeczaj sie ilu nas bylo tylko odpowiedz mi na jedno pytanie KTORE MACIE MIEJSCE W TABELI ? Ludzie Ludzie Co Ja Widze, Widze Widzew W 2 Lidze.
ps. stadionik zapowiada sie ciekawie
A jeszcze wiesz dlaczego nas przyszlo tylko 50 osob ? bo inni zapomnieli paszportow i ich straz graniczna nie przposcila
melman
Nov 27 2006, 20:28
QUOTE(Smoku12 @ Nov 27 2006, 23:07:18) [snapback]100705[/snapback]
ej ty znawco z pilsudzkiego nie sprzeczaj sie ilu nas bylo tylko odpowiedz mi na jedno pytanie KTORE MACIE MIEJSCE W TABELI ? Ludzie Ludzie Co Ja Widze, Widze Widzew W 2 Lidze.
ps. stadionik zapowiada sie ciekawie
A jeszcze wiesz dlaczego nas przyszlo tylko 50 osob ? bo inni zapomnieli paszportow i ich straz graniczna nie przposcila
ej a ilu z Was kupuje bilety?? a derby kto wygrał??
co do paszportow to co z Izraela jechaliscie??
michal rw
Nov 27 2006, 20:37
Mam prosbe.Barteksokol moglbys wrzucic jakies nowe fotki robionego przez ciebie stadionu.Z gory dzieki.Pozdro
Tak z Izraela. Bilety kupuje u nas tyle osób że na ostatni mecz z Wisła wszedłem w 25 minucie meczu. [kolejki do kas i do wejść]
Nie rozmywać.
A co do derbów to radze przeczytać sobie sobie komentarz z neutralnego źródła jakim jest zin fan Śląsk:
...Innym, kontrowersyjnym wydarzeniem był wyjazdowy mecz z lokalnym rywalem. Tam również ŁKS pojawił się w ilości śladowej. Ale nie dlatego, że chętnych na wybranie się na stadion Widzewa nie było, ale dlatego iż klub gospodarzy okazał się wyjątkowo wredny. Oto fakty: kibice ŁKS-u chcieli dostać 3000 kart wstępu. Widzew doszedł do wniosku, że może wydać tylko 1800 wejściówek. Skądś te ograniczenia znamy. Ale to jeszcze nie wszystko. Widzew co prawda nie chciałby wpuścić 3000 kiboli wrogiego sobie klubu, lecz chętnie wzięliby kasę za całe trzy tysiączki. Jak to zrobić? Żydowski pomyślunek rudego babsztyla lub innych łbów z Widzewa był prościutki: wystarczyło podnieść ceny biletów dla fanów gości. Podniesiono je zatem i zacierano łapska licząc już wpływy. Tymczasem kibice ŁKS-u wkurzyli się i postanowili zbojkotować derby. Naszym zdaniem – jak najbardziej słusznie. I w ten oto sposób derby przeistoczyły się w taki sobie meczyk. Na gorąco, tuż po pojedynku ełkaesiacy twierdzili, że w rewanżu nie będą robili rywalom podobnych przeszkód przy wchodzeniu na obiekt przy al. Unii. Zobaczymy.
---------------------------------------------------------------
Później Widzew miał swoje grymasy w stosunku do ŁKS-u. W wewnątrzłódzkie historie się nie wciskamy, lecz obserwowaliśmy ich przebieg. Przypomnijmy tylko, że ŁKS chciał znacznie więcej kart wstępu, niż to udostępnili gospodarze. Ponadto Widzew, żydowskim zwyczajem, postanowił na owym zmniejszeniu puli sympatyków gości nie stracić. A może nawet zarobić. I wystawiono cenę 25 złotych za wejściówkę zamiast obowiązującej dyszki. Fani ŁKS-u wściekli się i olali mecz (przybyło na sektor jedynie kilkudziesięciu niezorientowanych), dzięki czemu derby Łodzi niewiele różniły się meczu Widzew – Psia Wólka. A żydowska żądza zysku musiała się obejść smakiem.
Nawet gazety o tym pisały, ale już nie chce mi się szukać linków.
Smoku12
Nov 27 2006, 21:34
mecz meczowi nie jest rowny dalismy wam wygrac zebyscie sie nie jechali smutni do swoich wiosek pod Łodzią a my jechalismy z POLSKI , Łodzi do czeczeni.
ps. tez prosze o zdjecie stadionu
Wrzućcie na luz na linii ŁKS - Widzew....
Dj_Dario
Nov 27 2006, 21:42
QUOTE(snake @ Nov 27 2006, 22:39:29) [snapback]100730[/snapback]
Wrzućcie na luz na linii ŁKS - Widzew....
Trochę nie na temat ostatnie posty, dlaczego jeszcze nie dostaliście kary od moderatorów, czyżby dlatego że znasz wszystkich? Bezsensu.
barteksokol
Nov 28 2006, 10:14
sorki ale to chyba nie dzial to klutni.
zalozylem ten temat aby pisac uwagi co do tworzonego przeze mnie stadionu.
tak wiec bardzo prosze o rady i sygestie a nie pisac rzeczy nie na temat.
pozdrawiam
michal rw
Nov 28 2006, 11:44
QUOTE(barteksokol @ Nov 28 2006, 11:15:12) [snapback]100782[/snapback]
sorki ale to chyba nie dzial to klutni.
zalozylem ten temat aby pisac uwagi co do tworzonego przeze mnie stadionu.
tak wiec bardzo prosze o rady i sygestie a nie pisac rzeczy nie na temat.
pozdrawiam
Witam moglbys wrzucic jakies nowe fotki??.Pozdro
melman
Nov 28 2006, 14:03
do Snake: zin ślaska - niesamowicie nie zalazne zrodlo, zreszta ceny biltow dla gosci od gornie ustala PZPN wiec chyba nie mozna sobie zmieniac od własnego widzi mi sie, jesli nawet to wasi dzialcze w drodze rewanzu dali by nam bilety w takiej samej cenie, tylko u nas by nie plakal tylko wzial te wejsciowki
do Smoku12: kibice Łks-u spoza Łodzi to jeszcze ciągle rodowici czy juz wieśniaki??
do: barteksokol kiedy mozemy sie spodziewac chociaz wersji beta ??
Ale macie problemy... Widzew i łks to jeden wielki łódzki żal. Skończcie z oftopem, to jest temat o stadionie a nie o jakiś drętwych animozjach klubowych.
SIema mozesz pokazac jakiegos screena?BArdzo ładny stadionik.A jesli mam cos poradzic to zmniejsz tablice wynikow jak bedziesz wrzucał.pOZdro
barteksokol
Dec 3 2006, 15:35

poprawiane kilka szczegolow
jak widac wprowadzone kilka poprawek
P.S
mialem drobne zmiany w konfiguracji sprzetowej komputera, dlatego prace nad stadionem opozniaja sie.
jednak karta graficzna GeForce 2 64 MB nie radzi sobie z tworzeniem grafiki 3D

.
No no ładnie :].Teraz dobra wielkość tablicy - brawo.Jeszcze tylko teksturka boiska i reflektory.A tak sie spytam a kiedy planujesz premierę lub wersję beta?No i czy masz zamiar robić jakieś otoczenie?ODp
michal rw
Dec 3 2006, 16:26
Witam.Te duze siatki powinny byc blizej ogrodzenia praktycznie odrazu za ogrodzeniem
http://www.widzewiak.pl/index.php?site=klub/01 wejdz sobie na linka i dokladnie luknij i zegram powinien byc na srodku stadionu a poza tym stadion spoko.A i jeszcze jedno ogrodzenie powinno byc blizej przy klubie kibica.Pozdro
stadionik palce lizać
barteksokol
Dec 3 2006, 18:42
hmmm
nie wiem kiedy bedzie finalna wersja. chcialbym aby bylo to jeszcze przed swietami
(taki prezencik na swieta)
Z przyczyny starty grafiki i przejscia na slabszy model wersja beta stadionu moze sie opoznic.
Ale jak wszystko dobrze pojdzie to moze w przyszlym tygodniu zakoncze i umieczszcze na forum.
Jak bym mial problem z importem stadionu to bede pisal

Pozdrawiam
możesz wrzucić screena samej structury stadionu , bez tekstur

interesuje mnie przede wszystkim to z czego zrobiłes ten dach na budynku

mam nadzieje że z simple meshów przez bending
michal rw
Dec 3 2006, 19:51
Witam.te biale belki na dachu powinny byc niebieskie a i jeszcze jedno wydaje mi sie ze gora dachu powinna byc niebieska tylko od dolu dach powinien byc szary.Przesun troszke w lewo ta duza siatke przy klubie kibica do takiej zoltej kreski na ogrodzeniu.I wydaje mi sie ze troszke za duzy jest klub kibica moglbys go zmiejszyc.Musi byc troche mniejszy niz trybuna C.A tak pozatym to jest spoko stadionik.Pozdro
polarfoxhunter
Dec 4 2006, 12:31
Bardzo sie ciesze, ze powstaje ten stadion. Szukalem go przez prawie rok w sieci. Pozdrowienia dla barteksokol i Gwidon.
Kibic Widzewa z Rosji
barteksokol
Dec 5 2006, 14:42
dla GWIDON'a :
dach sali zrobilem z mesh BOX .
Tak nie mozna ???
to moze kilka rad bym prosil, jestem poczatkujacym budowniczym, wiec moge popelniac bledy, dlatego slowa " krytyki" byly by wskazane
pozdrawiam
QUOTE(barteksokol @ Dec 5 2006, 14:46:32) [snapback]101697[/snapback]
dla GWIDON'a :
dach sali zrobilem z mesh BOX .
Tak nie mozna ???
to moze kilka rad bym prosil, jestem poczatkujacym budowniczym, wiec moge popelniac bledy, dlatego slowa " krytyki" byly by wskazane
pozdrawiam
lepier rób wszystko z simply mesh jeżeli nie wiesz jak konwertowac jedno na drugie

wtedy masz gwarancje że w stadiumbuilderze wszystko bedzie ok
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.