Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stadion Widzewa
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Stadiums Edit
Stron: 1, 2
barteksokol
witam

Teraz caly stadion zrobiony jest z Simple Mash'ow , tak mi powiedzial Gwidon .
Mam nadzieje ze teraz bedzie wszystko OK .

IPB Image

A mam prosbe, moglby mi ktos zrobic tekstorki wokol stadionu ??? Chodzi mi konkretnie o chmurki i drzewka.

Pozdrawiam
mati--14
mam pytanie bo jak założyłem temat to nikt nie odpisał.Więc czy jest ktoś kto mógłby stworzyć stadion ruchu Chorzów??bardzo proszę

Widzew Ruch braci dwóch
barteksokol
witam mati--14
jak tylko zakoncze stadion Widzewa moge sie zajac stadionem Ruchu Chorzow , to w koncu jak brat Widzewa smile.gif

A teraz odnosnie stadionu Widzewa:
Jest ktos chetny do probnego zaimportowania stadionu ????? Oczywiscie narazie bez kibicow.

IPB Image

Chyba juz wszystko zrobilem. Jeszcze tylko nie wiem jak z murawa i bramkami bedzie, czy one same sie wstawia ???

Pozdro
mati--14
barteksokol będę ci wdzięczny
barteksokol
Chetnie byl zrobil stadion Ruchu , ale o ile dobrze czytalem na forum stadion jest juz robiony.
Wiec jak ktos bedzie potrzebowal pomocy to ja bardzo chetnie pomoge.

Tylko ze teraz robie jeszcze stadion Widzewa i mam prosbe do kogos.
Czy moze ktos zaimportowac stadion ???? Jak cos to piszcie tu , albo na GG : 2000494

pozdro
polarfoxhunter
Moge sprobowac zaimportowac stadion, prosze wyslac do [email protected]
barteksokol
witam

mam takie pytanie:

jak zaimportowac stadion w formacie .bin .
bo zrobilem wszystko wedlug opisu by kostek i mam plik bin. Tylko nie wiem jak go zaimportowac , bardzo prosze o jakies wskazowki. Z gory wielkie dzieki.

Byc moze stadion wyjdzie przed swietami.

======================
A mam jeszcze jeden problem:
jak chce wyciac trybune c ( USIDE.3ds) to RHINO wywala mi blad
IPB Image

Co to moze byc ????

pozdrawiam
barteksokol
juz sobie poradzilem z bledem wystepujacym w programie RHINO .

tylko teraz mam taki problem:
zrobilem wszystko wedlug opisu by kostek i podmienilem plik za pomoca DKZ studio

IPB Image

Teraz wstawilem to do PES6 . Troszke to dziwnie wyglada sad.gif

Co z tym zrobic ???? Gdzie moglem popelnic blad ??
Bardzo prosze o jakies podpowiedzi

pozdrawiam
kostek
Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, ze poprostu źle podzieliłes stadion na cześci w rhino. Uside pomyliło Ci się z Dside najprawdopodobniej...
pozdr,
kostek.
barteksokol
Dodam ze poprawilem co nieco . ale i tak nie jest dobrze . z reszta sami zobaczcie

IPB Image

Moze zaupload'uje gdzies pliki i moze kostak sprobujesz to zaimportowac ??
jak zgadzasz sie to napisz do mnie na GG : 2000494 ; bede Ci bardzo wdzieczny
pozdro
kostek
To daj, moze jutro się pobawię.
barteksokol
http://rapidshare.com/files/8055912/WIDZEW.rar

POWODZENIA i dzieki za chetci smile.gif
snake
QUOTE(barteksokol @ Dec 18 2006, 20:57:22) [snapback]104736[/snapback]

Dodam ze poprawilem co nieco . ale i tak nie jest dobrze . z reszta sami zobaczcie

IPB Image
Moze zaupload'uje gdzies pliki i moze kostak sprobujesz to zaimportowac ??
jak zgadzasz sie to napisz do mnie na GG : 2000494 ; bede Ci bardzo wdzieczny
pozdro

To chyba...... BIAŁA INWAZJA?

rolleyes.gif

QUOTE(Teofilowiak1908 @ Dec 18 2006, 23:06:51) [snapback]104789[/snapback]

te trybuny to chyba w ogole za wysokie jak na ten stadion w rzeczywistosci

Wyglądają jak na Pogoni smile.gif
Teofilowiak1908
te trybuny to chyba w ogole za wysokie jak na ten stadion w rzeczywistosci
Gwidon
importujesz stadion przez stadiumserver tak ?

uzyj pliki crowd_h0 i crowd_a0.str z innego stadionu stadiumserver wink.gif
barteksokol
tzn co mam zrobic.
jak bys mogl opisz to troszke szczegolowo smile.gif

bo nie wiem co to jest crowd i gdzie szukac tych plikow
kostek
w kazdym folderze ze stadionem je masz.
barteksokol
witam po kilku dniowej przerwie.

Probowalem w czasie wolnym zaimportowac prawidlowo stadion Widzewa, lecz za kazdym razem cos bylo nie tak jak powinno byc. A to trybuna nie byla na swoim miejscu a to tekstury byly poprzestawiane, jednym slowej wielka kicha. Co moge zle robic.

Probowalem powstawiac pliki crowd ( ale jak dobrze zauwazylem sa pliki z kibicami, i wtedy wogole sie miesza, same dodaja sie jakies trybuny ktorych wogole nie powiino byc.

Robilem wedlug opisu by Kostek.

A mam pytanie: czy jak sie imortuje poszczegolne czesci stadionu tzn Uside, Dside itd za pomoca programu Stadium Builder to importujac kazdy plik trzeba wylaczac program i wlaczac go ponownie czy trzeba to robic jako jeden uruchomiony program???????

====================================================================

Zrobilem taki najprostszy stadionik skladajacy sie tylko z samych trybun, w celu sprawdzenia czy i ten stadionik bedzie mial jakies wady , tzn jakies trybuny ktorych nie powinno byc itd. I ku mojemu zaskoczeniu tak wlasnie jest . Prosze sami zobaczcie: (na czerwono zaznaczylem to czego nie powinno byc)
IPB Image
IPB Image

Wiec teraz pytanie: gdzie moge popelniac blad, bo ten blad widoczy jest za kazdym razem jak probuje zaimportowac dowolny, zrobiony przez siebie stadion ????

IPB Image

To wyglada tak jak by za tym moim zrobionym w rhino stadionem byl jakis inny . O co w tym chodzi ????
Bardzo prosze o jakies rady

POZDRAWIAM
bobello
Słuchaj widze że wszyscy cie olali . Pomogę jak potrafię , jednak nie miałem styczności z tworzeniem stadionów.
Ale może podpowiem tyle że do PES5 był wydany stadion legii (który ma jakby nie patrzeć podobną strukturę)
i Tivoli Stadium (Alemannia Aachen) . Może da rade jakoś "podpatrzeć jak były wykonane w tym całym "Rhino"
czy cuś i po prostu na bazie stadionu legii czy tivoli spróbuj pokombinować. http://board.issonline.pl/index.php?act=Se...;highlite=legii
link do stadionu legii (a co gwidon nie pomoże) Popytaj już tyle zrobiłeś, nie poddawaj sie!!
Powodzenia i pozdrawiam.
Teofilowiak1908
Gdyby to nie byl stadion widzewa to bym powiedzial co robisz zle tongue.gif
barteksokol
Nie poddaje sie smile.gif

Juz nawet udalo mi sie rozwiazac problem. Nie wiem w jaki sposob, ale udalo smile.gif

Wiec teraz wprowadzam poprawki kosmetyczne i moze sie uda za kilka dni wystawic stadion smile.gif

Wiem ze to wielu ucieszy .

Jak by sie komus chcialo to bym poprosil o pomoc w zrobieniu dobrej jakosci tekstur.
Chetni poproszeni sa o kontakt na GG: 2000494

Pozdrawiam
Gwidon
QUOTE(Gwidon @ Dec 19 2006, 22:28:25) [snapback]105051[/snapback]

importujesz stadion przez stadiumserver tak ?

uzyj pliki crowd_h0 i crowd_a0.str z innego stadionu stadiumserver wink.gif

dry.gif
barteksokol
mam pytanie.

robie teksturki a dokladniej drzewka dookola stadionu.
co zrobic aby oprocz drzewek reszta byla niewidoczna ??????

pozdrawiam
seen
Robisz to np. na zielono a potem np. w WE PICTURE DECODER ustalasz czy ma byc to niewidoczne
barteksokol
no fajnie, ale w jaki sposob. moglbys opis krok po kroku co i jak ????
bede bardzo wdzieczny
seen
Jak juz bedziesz mial gotowe wersje stadionu , otwierasz go w We Picture Decoder, naciskasz F2 , znajdujesz tekstury z trybuny ktora cie intersuje , kilkasz na zielone tło i ustalasz maksymalny transparent level . Uwaga !! Jesli zrobisdz tak z jakims kolorem a bedzie on np. na trybunach o niebedzie on wogole wyswietlany!! i chyba tyle
I zapisujesz i juz
kulig
ej ludziska kiedy wyjdzie stadion widzewa????:>
barteksokol
witam

z uwagi na brak czasu oficjalna wersja stadionu widzewa moze pojawic sie za ok 2 tygodnie.
teraz moge wrzucic wersje beta ktora zawiera troszke bledow i niedociagniec.
Ok godziny 18:00 podam link do stadionu w wersji beta.
Tak wiec bede wdzieczny za wszelkie uwagi a takze byly by widziane sposoby rozwiazania niektorych problemow.

pozdrawiam
barteksokol
POPRAWIONA WERSJA , nadal BETA

http://www.sendspace.com/file/3lq6c4

Prosze o wszelkie uwagi .

IPB Image

Pozdrowienia w szczegolnosci dla fanow Widzewa smile.gif

barteksokol
witam

mam pytanie: jak usunac czarne linie wogol teksturek z drzewami , tymi przezroczystymi ????
Dodam ze czytalem post Gwidona , ale nie do konca go rozumiem.
Moglby ktos napisac szczegolowo ja usunac te obwodki ???? Bede bardzo wdzieczny .

Kolejna wersja juz nie dlugo.

Pozdrawiam

Gwidon
QUOTE(barteksokol @ Jan 24 2007, 09:52:39) [snapback]115946[/snapback]

witam

mam pytanie: jak usunac czarne linie wogol teksturek z drzewami , tymi przezroczystymi ????
Dodam ze czytalem post Gwidona , ale nie do konca go rozumiem.
Moglby ktos napisac szczegolowo ja usunac te obwodki ???? Bede bardzo wdzieczny .
Kolejna wersja juz nie dlugo.

Pozdrawiam

jak wstawiasz obrazki na texture w stadiumbuilderze to zostaw dookola troche miejsca - zeby nie sasiadowały z innymi obrazkami wink.gif
wtedy ten obszar na bitmapie zrobi sie czarny, a potem ten czarny kolor zrob przezroczysty
jasniej sie nie da wyjasnic

ps. nie przesadziles z wielkoscia jupiterow ? biggrin.gif
Dominoz
Gwidon- kiedy wydasz stadion lecha...?
Ile mozna czekac... :/
kroczek
Mógłbyś dac wersje pod PES5?
michal rw
Ogolnie stadion moze byc tylko ze jest on za wysoki
barteksokol
z tymi obwodkami poradziem sobie. dzieki Gwidon
jednak mam jeszcze jedno pytanie: dlaczego jak imortuje stadion to za kazdym razem jakas teksturka jest "rozwalona" . kilka razy probowalem i za kazdym razem cos nie tak, a to drzewo,a to schodki itd.
Jest moze jakis sposob aby temu zapobiec ???

a stadion pomniejesz troszke smile.gif

pozdrawiam
seen
Sprawdz model 3ds gdyz to jest jego wina na 100%. Tez tak mialem
Rusek_ZGR
Cytat(barteksokol @ Jan 15 2007, 19:10:34) [snapback]113259[/snapback]
POPRAWIONA WERSJA , nadal BETA

http://www.sendspace.com/file/3lq6c4
Prosze o wszelkie uwagi .

Pozdrowienia w szczegolnosci dla fanow Widzewa smile.gif

Jestem fanatykiem Widzewa wink.gif. Czemu trybuna C jest tak wielka jak 1 trybuna na "lechu"?. Czy tylko u mnie tak jest?
Samer
czy moglby go ktos wrzucic na inna stronke np rapid bo nic a nic pobrac go nie moge ;/
olo
walczu zrobil super stadion Widzewka, jest w jego temacie smile.gif poszukaj wink.gif
pozdrawiam
Gonzo1990
Kurde dlaczego mi ten stadion wogle nie chodzi ??? raz bylo ze sie pojawil i to kibice wisieli w powietrzu o co chodzi moze ktos mi pomoc zalez mui by muiec ten stadion ???? ODP !!!!
michal rw
Witam barteksokol robisz jeszcze Stadion Widzewa czy juz dales sobie spokoj.Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.