jak ktos jest zaintersowany moge zapodac tutorial
sam nie mam czasu zeby sie tym bawic wole graficzne elementy zmieniac
Byłbym bardzo wdzięczny jakbys zapodał tego tutoriala :]
walczu
Dec 28 2004, 17:58
Zapewne podobnie to sie zmienia jak w pes3. Duzo jebania. Ale takie rzeczy jak nazwy pilek to se pozmieniam. Zapodaj tutortiala.
hehe
podobnie do PES3 ale dla mnie latwiej
po pierwsze potrzebnu jest program DKZStudio otwieramy nim plik
- e_text
nastepnie otwiera sie nowe okienko zaznaczamy to na samym dole E_TEXT.AFS i dajemy OK po chwili mamy zaladowane wszystkie pliki
z tego jednego duzego pliku tak jak w Afs Explorer
wiekszosc tekstu ( nie wiem ale nawet chyba caly) znajduje sie w
mode_select_e.str gdy juz go znajdziemy otiweramy
go klikajac dwa razy na niego
otwiera sie nowe okno po prawej mamy Block ID tam mozemy wybierac w roznych blokach jest rozny tekst
i tak w bloku H5EB0 sa nazwy pilek (przynajmniej umnie

)
klikamy na nazwe pilki na samej gorze kasujemy stary tekst i wpisujemy nowy klikamy nizej na Change text line
na koncu jak juz wszystko wpiszemy dajemy na Save w dolnym prawym rogu
zamykamy program odpalamy gre i cieszymy sie jak szczerbaty na widok sucharow
[1. Pilki sa w &H5EC0
2. Teksty znajduja sie we wszystkich plikach z koncowka .str] - dop. P@vlo$
walczu
Dec 28 2004, 20:31
Hehe to teraz niech ktoś spolszczy 8)
Albo napisze ze nie moze spolszczyc bo cos tam
no to wszystko juz jest:D teraz tylko co zostalo......brac sie za spolszczenie krolowej gier!!!!!!!!

:D:D
Tylko ściągne ten program i biore się do roboty

)) THX T-MAC
walczu
Dec 28 2004, 22:37
Jak coś zrobicie to nie zapomnijcie podesłać na IO :wink:
T.mc apropos tutoriali...moze napiszesz jak sie robi koszule do pesa...nawet po angielsku, pliz :]
Postawie Ci komandosa
ten program nie czyta mi jak powinien graficznych elementòw takich jak gwiadki do zmiany trudnosci itp. . W programie pojawiają się znaki zapytania, a podczas gry... też :| jakiś pomysł?
Jak ktoś chce pomòc tłumaczyć to niech zgłosi się do mnie na gg. Całe menu(plik za nie odpowiedzialny) przetłumaczyłem już, ale zostało mi roboty na conajmniej 40h więc przyda się z 3-5 pomocnikòw
Mariolo
Dec 29 2004, 18:28
jakby co to moge pomoc
ale nie wiem czy bede miec pozniej czas
walczu
Dec 29 2004, 19:09
Ja sie za to zabralem. 2 screeny na zachete:
Oczywiscie to jeszcze nie jest dopracowane.
Drakkar
Dec 29 2004, 19:47
Nie podoba mi się jedna rzecz, a mianowicie:
SEZON: Lato, Zima.
Wg mnie lepiej pasuje SEZON: Letni lub Zimowy.
Tez troszkę się tym bawię
walczu
Dec 29 2004, 21:34
Pisałem, że jeszcze nie dopracowane :/
Naprawde nikt nie widzial nigdy na sieci, tutoriala do robienia koszulek :?:
po pierwsze zeby zrobic koszulke to trza sie znac na Photoshopie
albo jakims innym programie graficznym
po drugie nie ma co pisac tutoriala sciagasz dowolnego templa obrabiasz go jak ci sie podoba i zapisujesz w 256 kolorow
no, ja sie troche znam na photoshopie :]. A wyjasnisz mi jak wlaczyc palete 16 mln kolorow, i jak te znaczki po wklejac? bo nie ma szans samemu zrobic, nike, czy còs :/
walczu
Dec 30 2004, 20:35
To wszystko sa opcje ps, jak znasz ps to ustawisz palete

.
A tak do rzeczy to ja moge napisac jak sie robi stroje, ale tylko odnosnie zapisu i wgrania, bo jak loga wklejac to nie bede pisał
ale to do pes, a mi chodzi o jakis poradniczek, o zrobieniu, zapisac, to nic prostszego, jeszcze jak jest KS ass.
walczu
Dec 31 2004, 19:24
Kup se książke o ps, lub ściągnij dobry tutortial o ps i sie nauczysz
www.google.pl
www.google.de
www.google.com
i wiele więcej
http://www.google.pl/language_tools?hl=pl
dobra...wywalmy moze te posty, i wrocmy do tematu
Kris Dee
Jan 9 2005, 22:59
Dj_Dario
Jan 9 2005, 23:04
Kris Dee
Zajebista sprawa, nieźle zrobione spolszczenie, brawo.
kucharz
Jan 9 2005, 23:24
no no calkiem,calkiem

juz sie napalilem!!!! :twisted: Oby tak dalej :wink:
Kris Dee
Jan 10 2005, 10:32
Za kilka dni pojawi sie pierwsza wersja BETA spolszczenia, musze tylko pousuwac najwieksze bugi
in_sane
Jan 10 2005, 12:48
bugi? co tam sie moze dziac?
I jeszcze maly OT: na jakim patchu grasz?
cambel
Jan 10 2005, 15:29
Siema czy mogl bysd mi wyslac te spolszcenie z gory dzieki
[email protected]
egoista
CINEK77
Jan 10 2005, 20:13
Kris Dee
wrzuć
Jak tam idą prace nad spolszczeniem :?:
spolszczenie bedzie dostepne w patchu z polska liga
Mariolo
Feb 9 2005, 15:17
a kiedy się można spodziewać takiego pacza?
Ja mam taki problem otoz:
Poloniozuje sobie Pesa pomalu(robie to wedlug touriala T-Maca)i nie wiem czemu niektore wyrazy nie sa po polsku w grze pomimo ze programem DKZstudio zmieniam w pliku nazwy ANG na POL!!
np.jesli zmieniam nazwy(ANG na POL)w pliku ID:&H5ECO to w grze jest wszystko ok! ale jak robie to samo w pliku ID:&H4890 (tam sa nazwy mi. PRESS ANY BUTTON na samym poczatku gry)to nazwy pozostaja angielskie!!!
T-MAC POMOZ!!! PLISSSS
pasiak KRK
Feb 10 2005, 22:12
dobre te screeny

mozna liczyc na to spolszczenie w najblizszym czasie ??
pasiak czytaj caly temat :/
Panowie a co to jest to Support Stance w menu meczowym ? :wink: Bo niewiem jak przetłumaczyć
Cytat
Panowie a co to jest to Support Stance w menu meczowym ? :wink: Bo niewiem jak przetłumaczyć
masz przeciez poniżej wytłumaczone...
wybierasz kogo dopingują kibice:
-home&away - gospodarzy
-neutral - "neutralnie" :wink:
-player - gracza
kurwa, kiedyś zbierałem ekipe do tłumaczenia i tylko 1 człowiek był na tyle kompetentny żeby porobić troche razem

( paru było takich co się chwaliło, że już kończy a nie miało nawet połowy...) a teraz to widze, że już chyba 10 osòb na własną rękę tłumaczy

nie ma jak bawić się w syzyfa
Smoti=> niektòrych rzeczy nie przetłumaczysz bo to nie teskst tylko grafika, a inne trzeba tłumaczyć dla ròznych trybòw osobno, więc nie przejmuj się, że coś zostaje angielskie
dragon jak cos to ci powiem |e dobrze pisze tylko mi sie nie chce stawiac kreseczek nad literkami, a tak apropo to nie da sie pisac polskich liter w pesie tylko angielskie. A mi T-mac niechodzi o to jak to sie robi tylko jak ja zrobie to jak mam kombinowac aby inni mogli sie zachwycic!!;p
onix_the_chosen
Mar 30 2005, 21:51
| QUOTE |
| Za kilka dni pojawi sie pierwsza wersja BETA spolszczenia, musze tylko pousuwac najwieksze bugi |
nom czekamy bo narazie jest w deche 8)
rada dla tych ktozy robia spolszczenie: najlepiej sobie w okienku pesa uruchomic i sprawdzac gdzie jest dany wyraz i go sobie spolszczyc!!;o
no no stary jestes bogiem
PS.Tylko tam gdzie sie ustawia formacje to musisz cos zrobic bo wyraz na wyrazie, moze pisz skroty.Ale jak tak dalej pojdzie to .................... :?: lol
Piro edytuj posty !!
A ty Onix zobacz datę ostatniego posta Krisa ...
to ja sie podejme zadania :wink: sprubuje :twisted:
baski18
Mar 31 2005, 16:54
raczej nie bedize wersji BETA ... cale spolszczenie ma sie pokazac (podobno) wraz z patchem Liga Polska
łee to ja wtedy nie robie spolszczenia 8)
spolszczenia nie bedzie w patchu i to na 100% moze kiedys wydamy jakis update
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.