Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wasze Składy I Ustawienia W Ml
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2, 3
dr_idea
Witam. Kiedys ktoś założył podobny temat o PESie 5, dzisiaj porozmawiamy o waszych składach i taktykach w ML. To ja zacznę:

W ML prowadzę Juventus. Gra mi się nim bardzo dobrze, wręcz idealnie. W zimowym okienku transferowym zdecydowałem się sprzedać Nedveda do Realu M. za 12500 PES. Za te pieniądze pozyskałem Barzagliego (bardzo obiecujący skrzydłowy obrońca) i Carlosa Teveza (tutaj chyba nie trzeba komentarza). Oto moje ustawienie i pierwszy skład JUVE:

---------------------------------------------BUFFON (MIRANTE)---------------------------------------------------------
-------------------------------TUDOR (KOVAC)-----BOUMSONG-------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------LEGROTTAGLIE (CHIELLINI)------------
BARZAGLI (ZEBINA)-----------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------GIANNICHEDDA (C. ZANETII)----------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PARO (MARCHIONNI)----------------------------------------------------------BALZARETII------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------DEL PIERO----------------------------------------------BOJINOV----------------------------------------

Zapraszam do dyskusji i komentowania ustawień i składów innych userów. Pozdrawiam.
Mani3k
------------------Valdes----------------
-Zambrotta-Thuram-Puyol-Sylvinho-
---------------Marquez-----------------
---------Xavi-------------Iniesta-------
--------------Ronaldinho---------------
--------Messi------Gudjohnsen--------

Formation 4-4-2 (A4)
Strategy (Zone Press, Counter Atack, CB Overlap, Offside Trap)
Dodatkowo:
-ofensywnie grający boczni obroncy.
-Ronaldinho najniższy stopień obrony.
-Messi zbiega do środka.

Tym ustawieniem piore aż miło. smile.gif

misiek1899
Ja prowadze Barce a mam ustawienie :

----------------Valdes------------------
Marquez---Puyol---Thuram---Zambrotta

---------------Edmilson-----------------

Xavi----------------------------------Deco

--------Messi------Eto'o-------Roni------
lukasso
ale błyszczycie tymi składami smile.gif
TO BEZ SESU IZ roszat w skuadzie nie posiedliscie durzych

a to moja first 11
na bramce
kuszczaK
od prawej baszczynski
z lewej aszli cole
srodek to zelazna defensywa zlozona z przednich graczy klasy otoz tery i nesta
pomoc to ebi smolarek bekhem zidane i makelele
atak to Maakay i V.Love
a gram spartakiem moskwa na poziomie czempion
o! ent izynt dik i da wilicz!
Rivaldinho
Poziom:Normal
Drużyna:Psg
Tryb:Master League Players
Sezon:aktualnie 2009, 3 sezony siedziałem w 2-giej lidze, ciekawie było.Teraz pierwsza tongue.gif

Skład:
Bramkarz--->Fabianski(83 keeper skill)
Obrona-->Lothar( tu wielki lol, bo z bramkarza zrobiłem przez 3 sezony niezłego obrońce), Seitaridis,G.Miltio
Pomoc--->Romaric(afrykaniec jakiś , 82 shot power aktualnie), czasem daje Fouque(niezłą tubę ma i gwiazdkę na średnich strzałach). Bartolik(Basturk, piłkarz kompletny w mojej drużynie),Dodo
Atak:Pauleta( no ciągnie wilka do lasu, akurat w czasie trwania drugiego sezonu był na liście gotowych na negocjacje i bum go do składku dałem:P, ale jakoś mu statsy powoli spadają tongue.gif),Podolski(wynegocjowałem kontrakt vs Bayern, 2000 miesiecznej pensji dla tego pana, ale rozwija sie wspaniale),Portillo(taki dziwny jakiś, ale kopyto niezłe jedno wpadło).
Pozdro i sukcesów w ML tongue.gif
-Nowy sezon, Babel i Cesc Fabregas nowe twarze w drużynie...

Romaric-->shot power 92 a nie 82 ;p
dr_idea
W tym moim pierwszym poście gdzieś wcięło wysuniętego ofensywnego pomocnika, mój nowy nabytek - Carlos Tevez smile.gif

W przyszłym sezonie myślę o odmłodzeniu zespołu JUVE, na celowniku konkretnie - Robben. Chivy, Tymoszczuk, Diego, D'Alessandro, Mascherano, Muntari, i jakiś utalentowany bramkarz, bo żeby sfinansować te wszystkie transfery będę chyba zmuszony sprzedać Buffona :/ Ale oczywiście za niemałą kaskę smile.gif
kostek
Oto mój Villareal w trakcie drugiego sezonu:

___________________________Proto__________________________________
________________________(Stekelenburg)__________________________________

Emannuelson______Rodriguez_________Tacchinardi_________________Gusev
__(Ebondo)________(Javi Venta)______________________

_________________________Moutinho______________________________________
_______________________(Mascherano)__________________________________

_____________Pires____________________________Barnetta_____________
___________(Odonkor)___________________________(Cani)______________

_________________________Riquelme_________________________________
________________________(Nuri Sahin)________________________________

_________________Martins_____________Forlan_________________________
_________________(Nihat)____________(Jose Mari)______________________

Pokrótce opis zawodników:
Proto- Belgijski golkiper, dość młody, na początku gry ma bodajze 23 lata. Po jednym sezonie response 90, keeper skills 86 i wciąz się rozwija.

Emannuelson- Holender, równiez dość młody. Zakupiony z Ajaxu, szybki z z niezłym dryblingiem. W sam raz jako ofesywny boczny obrońca.

Rodriguez- Jeden z nielicznych, którzy pozostali w klubie. Solidny stoper z dobrymi statsami.

Tacchinardi- W obronie nieco z konieczności. W okienku transferowym nie udało mi się pozyskać nikogo, kto mógłby zastąpić zaawansowanego wiekowo stopera.

Gusev- Ukraiński boczny obrońca. Trochę zbyt pochopnie zakupiony. Średnio się rozwija. Myślę, ze od następnego sezonu będzie tylko rezerwowym.

Moutinho- Dobre statsy, talent, który szybko się rozwija. Troche marnuję się na pozycji defensywnego pomocnika, ale ktoś niestety musi tam grać.

Pires- Doświadczony Francuz, którego jednyną wadą jest wiek. Maksymalnie sezon pogra jezcze w pierwszym składzie, potem szanse dostaną młodsi.

Barnetta- Szwjcar za rok, dwa, będzie następcą Riquelme, który obecnie odgrywa chyba najwazniejszą rolę w druzynie.

Martins- Piekielnie szybki Nigeryjczyk. Szkoda, ze średnio skuteczny i niski.

Forlan- Typowy snajper. Mimo średniego juz wieku, wciaz się nieźle rozwija.

kursywą oznaczeni Ci, których sprowadziłem do klubu.
Ujmeny
Witam,

Gram w LM Juventusem, tylko czemu wy macie orginalne składy, a ja gram jakimiś bolkami (nie mam Buffona, Del Piero, Tudora, itd.) A w pierwszym rankingu drużyn mój skład dostał 21 punktów, czyli był 4 drużyną od końca. Gdzie jest ustawienie nie zmieniające składu drużyny przy początku LM?
StraY
dokladnie nie wiem, bo nie mam gry, ale zeby wybrac oryginalne sklady musisz to zrobic w menu wyboru ustawien ML. Beda prawdopodobnie 3 opcji: "prawdziwy" sklad, "oryginalny tryb ML" i zrob sobie sam sklad tongue.gif szukaj takiego czegos wink.gif
..::PlaymaN::..
___________________________Toldo__________________________________

Ivan Cordoba______Samuel Walter_________Materazzi_________________Grosso

_________________________ Vieira______________________________________

_________________________ Cesc Fabregas______________________________________

_____________Joe Cole____________________________KAKA_____________
(Saviola) (Messi)

_________________Ibrahimovic_____________Adriano_________________________

^^ to mój składzior
Gram Interem Mediolan 3 sezon, jak widać zrobiłem sporo ważnych transferów tongue.gif
Fabregas był tani, Cole też, a KAKA poprostu musiałem go mieć nawet za taką sumę ohmy.gif
JuveR
Gram Juventusem (koniec trzeciego sezonu):

---------------------------------------------BUFFON---------------------------------------------
--------------------------------------------(Mirante)--------------------------------------------
-------------------------KROMKAMP------------------------------ALEX-------------------------
--------------------------(Barzagli)---------------------------(Boumsong)---------------------
----NELSON----------------------------------------------------------------------CHIELLINI----
---(Zaccardo)-------------------------------------------------------------------(Balzaretti)----
-----------------------------------------------XAVI----------------------------------------------
--------------------------------------------(Marchisio)------------------------------------------
----------------------MOUTINHO----------------------------------------------------------------
---------------------(Matteo Paro)--------------------------------------------------------------
----JOAQUIN------------------------------------------------------------NEDVED---------------
---(Marchionni)--------------------------------------------------------(De Ceglie)------------
------------------------------------------------------DEL PIERO--------------------------------
-----------------------------------------------------(Palladino)---------------------------------
------------------------TREZEGUET-------------------------------------------------------------
--------------------------(Bojinov)--------------------------------------------------------------

Oprócz zawodników, których wymieniłem na ławce rezerwowych są też piłkarze tj.
STEKELENBURG - kupiony z Ajaxu. Mój trzeci bramkarz,ponieważ ostatnio zarówno Buffon jak i Mirante
są w świetnej formie.
TUDOR - zagra jeszcze przyszły sezon i go sprzedam.
URBANO - zdolny i młody obrońca.Świetnie potrafi przerwać atak przeciwnika.W moim OFie był od początku w Juventusie.
VRZOGIC - kupiony z Interu, środkowy obrońca. Tu jego STATSY zaraz po jego kupnie.
CHIUMENTO - świetnie gra na pozycji defensywnego pomocnika, niedługo zmieni Xavi'ego który niezbyt sprawdza się na swojej pozycji.
MUNTARI - chyba nie muszę opisywać...
KALLSTROM - młody i świetny pomocnik. Ależ on ma kopyto biggrin.gif
VOLPATO - u mnie, jak gra w pierwszym składzie to gra na pozycji Trezegueta. Skuteczny lecz niezbyt szybki.

Miecho
---------------------Buffon(Kuszczak)-----------------
---Evra-------Chivu---------Ferdinand------------A.Cole

---C.Ronaldo(Joaquin)-----------------------------J.Cole(Robben)

------------Fabregas(Carrick)-------------Kaka(A.Smith)----------

----------Henry(Saha)-------------------------Rooney(F.Torres)------

MANCHESTER UNITED !!
karolek777
No to ja moim sie pochwale

-Zambrotta-Thuram-Puyol-Belletti-
---------------Heitinga-----------------
-Xavi----------------Lucho Gonzalez-
--------Messi------Eto'o--------
(Dos Stantos) (Agüero)

Mam 2008 sezon i gram na poziomie Normal i jest beznadziejnie bo załatwo wygrywam i czekam na koniecz sezony by zmienic poziom -.-

QUOTE(Mani3k @ Oct 31 2006, 07:38:39) [snapback]95247[/snapback]

-Zambrotta-Thuram-Puyol-Sylvinho-
---------------Marquez-----------------
---------Xavi-------------Iniesta-------
--------Messi------Gudjohnsen--------

Formation 4-4-2 (A4)
Strategy (Zone Press, Counter Atack, CB Overlap, Offside Trap)
Dodatkowo:
-ofensywnie grający boczni obroncy.
-Ronaldinho najniższy stopień obrony.
-Messi zbiega do środka.

Tym ustawieniem piore aż miło. smile.gif

Nie nudzi Ci sie tak wszystkich rozwalać ? Co to za gra
A co do tej strategi podaj jak to ma byc po Polsku bo mam gre Polska a ja w tym niegdy nie grzebalem i niewiem o co chodzi
Pozdro

Ujmeny
IPB Image

Swoje zakupy ograniczyłem do Francuza, i Polaka. Ten drugi wymienił reprezentanta Francji, Trézéguet. Zmiana wynikała z faktu, że jeszcze nigdy nie spotkałem się w grze z sytuacją w której zawodnik z umiejętnościami gry głową na poziomie 95+, nie potrafiłby główką wykończyć akcji. Już nie wspominam, że notorycznie lutował w bramkarza w sytuacjach 1 na 1. Żurawski jest znacznie skuteczniejszy, przy moim stylu gry (rozgrywanie środkiem, przy polu karnym podanie do boku, bądź do najbliższego wchodzącego piłkarza, i odpowiednio wyrzutka, bądź strzał).
Nie stosuje żadnych ustawień ręcznych, wybieram automatyczną grę w ataku, tak samo jest z pressingiem i kontratakiem.

Istnieje niezły trik stosowany przeze mnie w tej oraz w 4-3-2-1 formacji. Otóż w obronie na horyzontalnej linii boiska bornie tylko ostatnim pomocnikiem, Czechem. Jeśli komputer zagra do boku, przejmuję krycie. Taka gra powoduje, że komputer praktycznie nie dochodzi do sytuacji strzeleckich, gubi się w ataku, i często wymienia nic nie dające podania.
lukaperry
Real Madryt, sezon 4 poziom czempion
----------------Cassilas----------------
-Cicinho-Ramos-Kompany-Lahm-
---------------Pirlo-----------------
C.Ronaldo----------------Robben-
--------------Robinho---------------
--------Tevez------Eto'o--------

Ławka m.in. bo nie pamiętam wszystkich a pisze na szybko smile.gif
Masherano
Gago
Daniel Alves
Canavaro
Mejia
Fabregas
Oscar
Vicente
Ribery
Odonkor
Quaresma
Espinoza
Wallner
Juve6
F.C. Barcelona - początek 3 sezonu
szolpas
Gram Manchesterem Utd.

Br.Van der Sar(kuszczak)
Op.G.Neville(Boulahrouz)
Ol.Evra(O'Shea)
Oś.Ferdinand(Silvestre)
Oś.Vidic(Brown)
PP.Cristiano Ronaldo(Nani-wyrombany koleś) tongue.gif
PL.Giggs(Richardson)
PŚ.Scholes(Carrick)
Pś.Mikel albo Beckham albo Sno
N.Rooney(Kanoute)
N.Saha
globi
Ja Gram Barcą 11 sezon a mój skład wygląda tak:
Bramka:Gomes (świetny bramkarz ale zostało mu może ze 3 sezony , a jego następcą będzie fabiański)
Lewa obr. : schweinsteiger lub ramos
prawa obr: guimares (świetnie sie rozwinął)
środek obr. : Puyol i Chivu (ten pierwszy już skończy ten sezon i kończy kariere)
defensywny pomocnik : Bos (świetnie rozwijający sie holender który doszedł dopiero gdzies w 5 sezonie i mial 17 lat)
prawa pomoc : Cristiano Ronaldo
lewa pomoc : Lennon lub Marchand
Ofensywna pomoc : Ronaldinho
Atak : Messi i Joaquin
czarek
taa i ronaldinho ma 37 lat, puyol 38, a joaqiun 36 ??
Rafi86
Ja Gram Juventusem poziom profesjonalista

moja podstawowowa jedenastka :

Bramka:
Buffon

obrona :
Kjuna , Palteza , Chivu , Dorte ,

Pomoc : Gerrard , Torsen , Tor serina

Atak:
no to mój ludzik którego sam zrobiłem sam siebie hehe , Fernando torres , Malgani na zmiane z T.Henry

rezerwa:
swheintseiger , robinho , del piero , camoranesi , campbell , coupet(BR) , T.Henry ,
trojan.exe
Celtic 3 Sezon

----------------------Boruc----------------------

Osorio---------Balde----Mexes----------Grosso

Ribery----------Joue Munitnho----------Pieener

----------------------------Busturk----------------

--------------Vargas---------------Iaquinta--------

Nie wiem czy dobrze nazwiska napisalem ;p
Stg
--------------Cool--------------
Grichting---------Mignot-----------Sagna
--------------Radet----------------
Sknale-------------Kahlenberg------B.Cheryou
Martins--------Pieroni-------Bakari Kone

1-3-4-3

Napewno + drużyny to Kahlenberg(świetnie rozgrywa i strzela),Martins(niesamowita szybkość,skuteczność) i bramkarz Cool oraz obrońca Sagna.
Patrik
A oto mój skład, gram trzeci sezon, poziom pro

---------------Kuszczak---------------

--------Ferdinand---Heinze-----------

Richardson-----------------------Evra

--------Park Ji Sung---Rooney-------

C. Ronaldo----------------------Smith

-----------Walcott---Saha-------------

Na rezerwie mam m.in:

Carrick
Nakamura
O'Shea
Nelson
Silvestre
Gomis
Castillo
Miller
Ausatti
Ben Afra

oprócz tego mam chyba piatke młodych graczy poniżej 20 lat i jakiegoś tureckiego zmiennika dla Kuszczaka.

Kuszczak: Po drugim sezonie na dobre wygryzł Van der Saara, którego oddałem za Nakamure

Richardson: Uniwersalny gracz, z sezonu na sezon coraz lepiej się rozwija, w końcu dostał się do pierwszej jedenastki.

Ferdinand: praktycznie bezbłędny, światna gra głową i nogami. Mimo już zaawansowanego wieku nadal sie rozwija.

Heinze: Czac mija a nadal nie widać następcy, ma ubytki w grze głową, ale nadal jest niezastąpiony w grze ''na ziemi''.

Evra: Od poczatku na lewej obronie cały czas się rozwija, nie widać następcy

Park Ji Sung: Człowiek żółta kartka, walczy walczy kosi, wszystko co się da, bez niego traciłbym pewnie 25% razy wiecej bramek.

Rooney: przekwalifikowałem go na pomocnika, tam się bardziej przydaje jego walecznośc i świetny strzał z dystansu.

C. Ronaldo: Wiadomo, wspaniale się rozwija, jego dryblingi często dają mi szanse bramkowe, do tego jest wykonawcą wszystkich stałych fragmentów gry.

Smith: Uniwersalny, perspektywiczny ... kompletny gracz, może grać wszędzie poza bramką wink.gif umiejętności podobne już do Rooneya.

Walcott: Kupiony przed sezonem za 14 tysięcy, ale napewno jest tego warty, szybkośc szybkoś i szybkość raz jeszcze, dokładając do tego bardzo dobry strzał wychodzi świetny gracz

Saha: Od poczatku w składzie, dobrze się rozwija i co ważne jest bramkostrzelny, idealny parter dla Walcotta.
Emcik
Ja gram Feyenordem Rotterdam a oto mój skład:
------------------------------Yohann Pele------------------------------

Baszczyński--------Vlaar--------------------------Bahia-------Green

Joe Cole--------------------Nakamura---------------------Yada Hipo

Odonkor---------------------------------------------------------Messi

------------------------------Żurawski--------------------------------

I jak?? smile.gif
Ujmeny
QUOTE(Patrik @ Dec 27 2006, 11:33:30) [snapback]107469[/snapback]
Walcott: Kupiony przed sezonem za 14 tysięcy, ale napewno jest tego warty, szybkośc szybkoś i szybkość raz jeszcze, dokładając do tego bardzo dobry strzał wychodzi świetny gracz.

A.
Delikatnie mówiąc - lekko przepłaciłeś. Za 14 tys. mogłeś sprowadzić takich napastników, jak:
- Didier Drogba,
- Adriano.

B.
Chociaż, nie ma co się czepiać. Gra w przypadku wygrywania meczów zapewnia nam niezłe dochody. Więc kasą można szastać.

C.
Z przymrużeniem oka traktuje twoją wypowiedź o polskim bramkarzu. Nie oszukujmy się. Programiści zbytnio go nie obdarowali, porównania do Edwina są lekko nie na miejscu. Trzymanie w składzie takiego bramkarza jest nie opłacalne. Kilka sezonów trzeba czekać, aż się rozwinie. Lepiej go sprzedać, a na bazarze młodych talentów kupić znacznie lepszego człowieka w rękawicach.

D.
Patrząc na twoje ustawienie trochę bawi pozycja napastnika reprezentacji Anglii - defensywny pomocnik. Ta najlepiej umieszczać bardzo obrotnych piłkarzy, jak np. O'Shea. Park J. S. łapie kartki, gdyż pewnie aktami rozpaczy wykonujesz wślizgi. O'Shea zmieni tą sytuację. Wzrost - wszystko co w górze to twoje. Opanować środek boiska to znaczy wygrać mecz. Rooney ci tego nie gwarantuje, a przecież można sobie ułatwić życie.

E.
Fani MU zdarliby z ciebie skórę za usunięcie z boiska Giggsa. Nawet nie ma co porównywać umiejętności gry zespołowych Smitha, z pomocnikiem Walii. Z czasem, gdyż Ryan się zestarzeje możesz kupić Francuza - Ribery. On na lewej, a C. Ronaldo na prawej i można się bawić... będziesz prosił komputera, aby wysyłał w ich kierunku więcej obrońców. Zabawa z nimi jest przednia. W sytuacjach krytycznych przerzut na druga stronę i znów kiwanie...

F.
Takie o to moje rady. Myślę, że dzięki nim ułatwisz, uprzyjemnisz sobie grę, aż w końcu przeskoczyć na mordercze ustawienie 3-(1-3-1)-2 (modyfikacja 3-5-2) =)

G.
Pozdrawiam.
globi
QUOTE(fan pro-evo.pl @ Dec 25 2006, 20:28:28) [snapback]106894[/snapback]

taa i ronaldinho ma 37 lat, puyol 38, a joaqiun 36 ??

Tak właśnie a czemu nie w czym jest problem?
globi
Jak nie wierzysz to zobacz![attachmentid=179]
czarek
teraz ci wierze, ale jeszce sie z takmi czymś nie spotkałem

zwracam honoer smile.gif
Ujmeny
fan pro-evo.pl
Na koniec sezonu zawsze dostajesz informację o piłkarzach idących na emeryturę. Z tych danych widać, że to czy ktoś idzie na emeryturę nie tylko zależy od jego wieku. Od czego? A, no producenci uwzględnili wskaźnik chęci do gry. U gwiazd jest on większy niż u przeciętniaków. W 3 rozegranych sezonach najstarszy zawodnik idący na emeryturę miał 39 lat. Jednak pasek rozwoju kończy się na 45 roku życia. Tak, więc pewnie można danym delikwentem dojechać do 40 roku życia.
W tym co pisze globi nie ma nic nadzwyczajnego. Może dziwnego, w końcu każdego ciekawi, jak będzie grał Ronaldinho mając 37 lat.
czarek
wiesz ja tak długo ml nie grałem, bo bodajże 4 sezony
Ujmeny
QUOTE(fan pro-evo.pl @ Dec 27 2006, 22:01:22) [snapback]107791[/snapback]

Więc po co pisałeś ten komentarz z pytajnikiem - "taa i ronaldinho ma 37 lat (...)"? Jakbyś nie dowierzał, że taka sytuacja to normalny stan gry.
muras
Gram Arsnealem 3 sezon..

łoto moj skład :

http://img220.imageshack.us/my.php?image=pes61fb7.jpg
http://img409.imageshack.us/my.php?image=pes62gr5.jpg
http://img19.imageshack.us/my.php?image=pes63ii6.jpg

ps. Shimizu jakis mlodizutki japonczyk kupilem bo za dwa lata ma miec okolo 97 skilla ^^

a takie mały OT

jaka taktą gracie ??

przed kazdym meczem bierzecie Proste ustawienia i tam zaznaczacie Kieruj sie forma graczy?
a moze dajecie automat ?
jak to u was jest?smile.gif
globi
QUOTE(fan pro-evo.pl @ Dec 27 2006, 21:35:35) [snapback]107776[/snapback]

teraz ci wierze, ale jeszce sie z takmi czymś nie spotkałem

zwracam honoer smile.gif

spoko nic sie nie stało właśnie sam jestem ciekaw w jakim wieku ronaldinho i eto'o (który akurat teraz siedzi na ławie ale czasem wchodzi też ma 36 lat) zakończą karierę biggrin.gif

QUOTE(fan pro-evo.pl @ Dec 27 2006, 22:01:22) [snapback]107791[/snapback]

Ja stanełem na 11 i jak naraze barca mi sie troche znudziła i zaczalem grac boltonem (super drużynka Diouf i Anelka wymiatają) ale save'a z barca ocZywiście zostawiłem
Dolek93
--------------------------------Banks------------------------------

-----------Samuel(Rijkaard)-----Passarella(Burdisso)---------

---Krol(Zebina)-------------------------Cordoba(J. Zannetti)--

--------------------------------------------------------------------

--------------------------Vieira(Scirea)--------------------------

---Cruyff(Ribery)--------------------------Joaquin(Seedorf)---

-----------------------Maradona(Platini, Recoba)---------------

----------------Pele(Crespo)--------Adriano(F. Torres)--------

4-4-2 Próbowałem róznych taktyk ale tą mi sie najlepiej gra

Banks- świetny bramkarz...

Samuel- jeden z nielicznych którzy zostali w 1 składzie...super stoper

Passarella- Nie był w żadnym klubie więc skorzystałem z okazji... bardzo utalentowany zawodnik

Krol- tak jak wyżej tylko ten potrafi wyprowdzic dobry kontratak

Cordoba- bardzo szybki zwinny gracz

Vieira- Świetna gra głową i cudowny odbiór piłki

Cruyff- tak jak dwaj obrońcy pozyskany z zadnego klubu... zawodnik którmu bardzo szybko rosną staty, gra na każdej pozycji oprócz bramkarza oczywiście

Joaquin- niepamiętam ile za niego dałem ale opłacało sie... staty rosną jak na drożdzach... świetne dryblingi

Maradona- tutaj chyba nie trzeba komentarza dodam tylko ze ma bardzo częste kontuzje

Adriano- kapitan drużyny... 25- 30 metr bomba i brama... świetnie trzyma sie na nogach

Pele- heheheh, chyba każdy go zna ale niestety tak jak maradona bardzo częste kontuzje

ŁAWKA REZERWOWYCH :

Tafferel BR
Rijkaard DP OŚ
Fernando Torres NŚ
Fedorov OŚ
J. Zannetti CS
Ardiles PŚ
Seedorf OP
Martins NŚ
Toldo BR
Crespo NŚ
Recoba CN
Scirea L
Julio Cesar BR
Platini OP
Zoff BR
Zebina OŚ
Cambiasso DP
Burdisso OŚ
Ribery OP

Komentujcie biggrin.gif
Stg
Jakoś ja nie widze przyjemności z gry grając takimi zawodnikami jak Cruyff,Rijkaard,Pele,Maradona,Pasarella.Co to za sztuka wygrac lige takim składem?
globi
QUOTE(Stg @ Dec 28 2006, 12:11:30) [snapback]107919[/snapback]

Jakoś ja nie widze przyjemności z gry grając takimi zawodnikami jak Cruyff,Rijkaard,Pele,Maradona,Pasarella.Co to za sztuka wygrac lige takim składem?

Ja tak samo. Przeciez nie ma żadnej satysfakcji z ciągłego gładkiego wygrywania wysokiego hehe ale mi sie zrymowalo tongue.gif tongue.gif
Ujmeny
QUOTE(globi @ Dec 28 2006, 14:35:22) [snapback]108000[/snapback]

Ja tak samo. Przecież nie ma żadnej satysfakcji...

Pozwolę sobie na pytanie - co na Boga robicie z kasą pod koniec sezonu? Gdy ja widzę tam 40 tys. to aż mnie korci, aby kupić jakiegoś wymiatacza.
Poza tym wraz ze wzrostem umiejętności poszczególnych piłkarzy pojawiają się nowe opcje rozegrania, wykończenia akcji. W przypadku, jak kreatywność nie idzie w parzę z zakupem coraz to lepszych zawodników to rzeczywiście, jadąc żyletą, podaniami na 6 metr można wygrać sporym zapasem bramek - ale przecież nie to jest celem gry...

Moja pierwsza ligowa jedenastka (w pucharach gram innym składem):
IPB Image
Taktyka.
Nie przypisuje żadnych indywidualnych cech w ataku (strzałki to jedna z największych bujd gry, zupełnie nic nie dają). W obronie (B/B) tylko 4 zawodnikom przypisuje agresywną obronę (high), reszcie w obronie gra spontanicznie (low).
Taki rozkład pozwala na atakowanie wykorzystując wszystkie możliwe sposoby. Idealnie pasuje do mojego stylu gry - gra tysiącem podań.

Wracając do satysfakcji. Ona jest, jeśli za cel przyjmie się stracenie w 30 meczach mniej niż 10 bramek, i strzelenie 60. 2 bramki na mecz to chyba nie tak dużo.
Tomak
A oto moje ustawienie:

IPB Image

I skład:

IPB Image

I pokrótce opis piłkarzyków mych:

1. Proto - Bardzo pewny bramkarz, praktycznie nie popełniający błędów. Bardzo dobrze się rozwija ;]

15. Toure - Tego pana nie trzeba nikomu przedstawiać. Wraz z Kompanym tworzą zaporę nie do przejścia.
2. Kompany - Jak wyżej ;] Wszystkie górne piłki są ich ;]
16. Eboue - Świetny zarówno w obronie jak i w akcjach ofensywnych. Często strzela z lam z rogów ;D
5. Kaebi - Najlepszy boczny obrońca w grze ;p Piekielnie szybki i świetnie się rozwija ;]

29. M'bami - Dopiero co go sprowadziłem, ciężko mi cokolwiek o nim powiedzieć, oprócz tego, że dobrze
podaje ;]
10. Moutinho - Rewelacja drużyny ;] Fenomenalny pomocnik, wielki talent. Świetne podania i drybling. Polecam każdemu tego zawodnika ;]
25. Ben - Hatira - Najlepszy pomocnik w grze ;D Fenomenalnie się rozwija, doskonałe podania, drybling, strzał z dystansu i szybkość. POLECAM!

9. Messi - Nikomu nie trzeba przedstawiać ;p Fantastycznie się rozwija, szybki, świetny drybling ;] Strzela
mnóstwo bramek i notuje jeszcze więcej asyst.
8. Barnetta - Fenomenalny skrzydłowy, wielki talent, nieco jednak ustępuje Messiemu, aczkolwiek w duecie
tworzą najlepsze skrzydła w grze ;p
23. Tevez - Świetny napastnik, skuteczny, szybki. Częściej od niego grywa natomiast Bent, który jest wręcz wybitny ;]

Szczególnie chciałem Wam polecić Kompanego + Toure, Moutinho + Hatira i Barnetta + Messi. Kupować ich tylko w takich pakietach biggrin.gif Pozdro!

mnosek
----------------------------------Gomes(Kuszczak)--------------------------------------------

Lahm(Ruskin)-----Ferdinand(Kruger)---Steven Taylor(Stremer)-----Marveaux(Ruskin)

----------------------------------De Rossi(Mascherano)------------------------------------

-------------------Gerrard(Mikel)-----------------Essien(Iniesta)--------------------------

----Joaquin(Robben)-------------------------------------------------C. Ronaldo(Park Cho Young)---
---------------------------------- Wallner(Cruyff)--------------------------------------------------------

4-1-2-3 Taką taktyką gra mi sie najlepiej. Często czekam, aż przeciwnik zaatakuje. Przejmuję piłkę gdy jest zaangażowany w atakowanie i kontratak. Przy szybkich skrzydłach jest to idealne rozwiązanie.
Poza tym wraz ze wzrostem umiejętności poszczególnych piłkarzy pojawiają się nowe opcje rozegrania, wykończenia akcji. W przypadku, jak kreatywność nie idzie w parzę z zakupem coraz to lepszych zawodników to rzeczywiście, jadąc żyletą, podaniami na 6 metr można wygrać sporym zapasem bramek - ale przecież nie to jest celem gry...

Dokładnie! Ja też mógłbym wygrywać wysoko. Ale gram tak, aby miec z tego radość. Różne ciekawe kombinacje, akcjie skrzydłami, środkiem, strzały z dystansu, dośrodkowania, zwody, tricki itd. To wszystko razem wzięte sprawia, że chce się grać!
snake
Ja na razie z zawodników prawdziwych mam tylko Pawła Brożka, Tomka Kuszczaka oraz H.Almeide.
E 9
FC Barcelona 4 sezon

------------------------Akinfeev------------------------
Zambrotta--------Puyol------Marquez-------Marcelo
----------------------------------------------------------
-------------------------Appiah-------------------------
Giovani D.S.-------------------------------Ronaldinho
---------------------Joao Moutinho---------------------
--------------Etoo--------------------D.Villa------------

PS: Dos Santos bardzo zdolny chyba kazdy o niim wie nie trzeba pisac.
J.Moutinho świetny playmaker.
Appaih defensywny pomocnik charuje za wszytkich wink.gif
Vamikeeper
Chelsea (bodajże 2012 rok)

-------------------------Cech-------------------------
--------------------------------------------------------
Rafinha-------Terry-------R.Carvalho-------A.Cole
M.Rodriguez------Essien------Lampard------Tevez
--------------Kalou--------------Crespo-------------

Cech ----> tutaj nie trzeba objaśniać, chyba najlepszy goalkeeper w grze
Rafinha ----> młody zdolny, drybling, dośrodkowanie i niezły strzał z dystansu
Terry, R.Carvalho ----> bez zmian na środku obrony, mimo wieku obydwaj grają wybitnie, do tego przy rożnych i wolnych piękne gole z główek
A.Cole ----> na lewej obronie również bez zmian, ma wszystko co potrzebne dobremu obrońcy
M. Rodriguez ----> kupiony w ostatnim okienku transferowym, zakup udany, przepiękne strzały z dystansu i mimo wieku szybkość oraz technika
Lampard, Essien ----> na środku pomocy również bez zmian, świetni rozgrywający, rzadko tracą piłki, obydwaj dysponują siłą w nogach smile.gif
Tevez ----> chyba mój najlepszy zawodnik, wszystkie staty czerwone (oprócz trzech chyba), potrafi w pojedynkę ojechać wszystkich przeciwników i wykończyć akcję dobrym podaniem tworząc sytuacje na pustą bramkę, czasami popisze sie strzałem z dystansu
Kalou ----> rozwijał się, rozwijał i w końcu trafił do pierwszego składu, klasyczny napastnik wykańczający akcje, a także posiadający umiejętnosć dryblingu
Crespo ----> wypożyczony na jeden sezon ze względu na to, że to jeden z najepszych strzelców, sprawdził się mimo wieku, ma chyba 18 bramek (5 bramek przewagi nad Henry) na koncie w teraźniejszym sezonie a zostały trzy kolejki do konca

Jocker
Real Madryt (drugi sezon)
-------------Casillas-----------------
-----Ramos-------Kompany--------
-(',)Cicinho-----------Nelson(',)*---
-------------Diarra(')----------------
Reyes(,\)-Moutinho(,)-Robinho(,/)
------Ronaldo(,\)--RvN(/,)---------

*= '&,- strzałki góra, dół
\/ - strzalki lewo, prawo

Rezerwa: (kilku)
GK: 30. Fredriksson - właśnie go sciągnełem, bardzo mody (18 l) a juz świetny (85 Keeper Skils)
OŚ: 15.Vandenborre - jednym slowem kozak ;p
OP: 7. v. der Vaart - świetnie się rozwija, gra też dobrze ;p czuję że coś z niego wyrośnie ;]]
NŚ: Ewerthon - szybki, zwinny - coś w stylu Martinsa tylko że wg mnie skuteczniejszy ;d

Natomiast z 1szego składu na szczególną uwagę zasłóguje Robinho. Wg mnie best player. Niesamowicie drybluje. Baaardzo polecam!!!

qazwsx
Może podawajcie patch na którym gracie, bo tak łatwiej wyłapac talenty
Evolution patch;Red Bull Salzburg(lubie grac słabymi klubami);rok 2007;I liga
---------------------Fromlowitz-----------------------
Bodnar---Steinhoefer----Van Buyten--------Lahm
Schweinsteiger----Juninho------Frings-----Rothen
--------------Makaay-----------Pizarro--------------

Sprzedałem prawie cały pierwszy skład, inkasując troche kasy na rozruch biznesu tongue.gif
Celem był skład z gwiazdami, ale z jak najmniejsze pieniądze.
Więc tak :
Fromlowitz - Niezły goalkeeper, łapie dużo piłek, jest szybki(co ułatwia mu szybkie wyjscie 1-1)
Bodnar - Jeden z niewielu piłkarzy niesprzedanych przeze mnie z podstawowej jedenstki Napoju Co Dodaje Skrzyydeł biggrin.gif , Nieźle śmiga po skrzydle, fajnie wrzuca
Steinhoefer - Drugi i ostatni podstawowy piłkarz mojego byłego i teraźniejszego składu, dobry libero, wygarnia dużo piłek.
Van Buyten - Mimo wpadki w reprezentacji Belgii ( vs Matusiak ) Można mu zaufac. Dobrze wybija z rożnych rywali piłke w pole i do tego jest tani.
Lahm - może nie tani, ale przez niego rozgrywam wiele piłek. Niezawodny skrzydłowy
Schweinsteiger - Ekstra strzał, Dobra gra kombinacyjna, niezłe wrzutki. Nic dodac, nic ując.
Juninho - Najdroższy piłkarz w moim składzie ale warty ceny. Stanowi Najmocnieszy punkt mojej drużyny. Wspaniałe wolne (na 3 wolne 2 strzelam) i ekstra ładuje z głębi pola
Frings - wygarnia wszystkie piłki rywalom, dobry wślizg, niezłe głowki, potrafi wyprowadzic kontre
Rothen - Nieco już przyblakła gwiazda ( kiedyś król asyst Ligue 1), Wspaniałe wrzutki otwierające Moim napastnikom droge do bramki.
Makaay - Wespół z klubowym kolegą z Bayernu Pizarro tworzy pare zabójczych żądeł Teamu. Dobre główki i niezły strzał mi wystarczają
Pizarro - dobrze odgrywa piłke do reszty drużyny, potrafi przylutowac, czasami załaduje z głowy
Pro player
SEZON 2010

-------------------------------------Adriano----------------------------
--------------------------------------------------------------------------
--------------------Nihat------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------Tevez--------
------Luis Garcia--------Ronaldinho----------------------------------
----------------------------------------Pirlo-----------------------------
----------Materazzi------Chivu------Ferdinand---------Cicinho------
-------------------------------Kuszczak--------------------------------

ADRIANO-takie strzały że bramkarz nie reaguje!

NIHAT-mój najlepszy transfer!-rzuty wolne miodzio!, z akcji też niezłe bramki łoji!-MÓJ Najlepszy Zawodnik!

TEVEZ-Strzały z daleka!-z 37m,... ładnie lądują za kołnierzem!

Luis Garcia-Troche wolny,ale dobry egzekutor!

Ronaldinho-Technika,technika,...............,technika!

MAXI RODRIGUEZ-Wali takie bomby ze Adriano sie czasami chowa!-Silny fizycznie!-dobrze się przepycha
łokciami!

PIRLO-Człowiek od czarnej roboty!-nieźle kręci wolne!

MATERAZZI-Silny,z prawej strony warto nim wykonywac Wolne!

CHIVU-Wolne z 32m to jego sposób na bramke!

FERDINAND-niezawodny obrońca!-bez niego moja obrona byłaby dziurawa!-Chivu wymięka!

CICINHO-Bardzo ofensywny obrońca!-w obronie szybki!(dogania napastników-co nie jest łatwe w nowym
Pesie!)-znakomicie włącza się w akcje ofensywne!-sprawdza się także jako defensywny pomocnik!

KUSZCZAK-broni świetnie,albo katastrofalnie!-zależy od dnia!

REZERWA:
Mora, Barthez - Cannavaro, Srna(zaj...iste dośrodkowania i wolne) ,Brown, Nelson, Evra, Mark Gonzales(obrońca i pomocnik w jednym!)- Robben, Juninho, Schweinsterger, Messi(demon szybkości), C.Ronaldo, Scholes, Lennon, Simao(technik wyborny!) , Emre(Turki są niesamowici!), Joaquin, - Walcott, Rooney, Toni, G.Rossi,

Alke Nihat i Ferdinand to za zadne pieniadze nie sprzedam! wink.gif wink.gif

QUOTE(Pro player @ Dec 31 2006, 15:33:11) [snapback]108906[/snapback]

SEZON 2010

-------------------------------------Adriano----------------------------
--------------------Nihat------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------Tevez--------
------Luis Garcia--------Ronaldinho----------------------------------
----------------------------------------Pirlo-----------------------------
----------Materazzi------Chivu------Ferdinand---------Cicinho------
-------------------------------Kuszczak--------------------------------
ADRIANO-takie strzały że bramkarz nie reaguje!

NIHAT-mój najlepszy transfer!-rzuty wolne miodzio!, z akcji też niezłe bramki łoji!-MÓJ Najlepszy Zawodnik!

TEVEZ-Strzały z daleka!-z 37m,... ładnie lądują za kołnierzem!

Luis Garcia-Troche wolny,ale dobry egzekutor!

Ronaldinho-Technika,technika,...............,technika!

MAXI RODRIGUEZ-Wali takie bomby ze Adriano sie czasami chowa!-Silny fizycznie!-dobrze się przepycha
łokciami!

PIRLO-Człowiek od czarnej roboty!-nieźle kręci wolne!

MATERAZZI-Silny,z prawej strony warto nim wykonywac Wolne!

CHIVU-Wolne z 32m to jego sposób na bramke!

FERDINAND-niezawodny obrońca!-bez niego moja obrona byłaby dziurawa!-Chivu wymięka!

CICINHO-Bardzo ofensywny obrońca!-w obronie szybki!(dogania napastników-co nie jest łatwe w nowym
Pesie!)-znakomicie włącza się w akcje ofensywne!-sprawdza się także jako defensywny pomocnik!

KUSZCZAK-broni świetnie,albo katastrofalnie!-zależy od dnia!
REZERWA:
Mora, Barthez - Cannavaro, Srna(zaj...iste dośrodkowania i wolne) ,Brown, Nelson, Evra, Mark Gonzales(obrońca i pomocnik w jednym!)- Robben, Juninho, Schweinsterger, Messi(demon szybkości), C.Ronaldo, Scholes, Lennon, Simao(technik wyborny!) , Emre(Turki są niesamowici!), Joaquin, - Walcott, Rooney, Toni, G.Rossi,

Alke Nihat i Ferdinand to za zadne pieniadze nie sprzedam! wink.gif wink.gif

kemocik
Widzę, że nikt raczej nie wysila się przy ML...
Nikt chyba jeszcze z wypowiadających się tu nie zaczął gry od składu z Castolo, Minandą, Strelerem itd biggrin.gif
W PESie 3 było można zaczynać grę tylko w ten sposób i była to chyba najlepsza opcja...
matthew
Manchester United, Sezon 3

-Kuszczak - Po paru sezonach jest naprawdę niezły

-R.Feridinand - Filar obrony, bez niego bardzo często obrona się gubi
-Heitinga - Szybko się rozwija, dobrze gra głowa
-Kaebi - Demon szybkości, ofensywny
-Lahm -j.w.

-Fabregas -Bomba z dystansu, czarna robota
-Essien -Walczak, dobry strzał, kreatywny
-C.Ronaldo -drybling, technika, szybkość, strzał, wolne
-Iniesta - Uderzenie, kretywność, techinka, podania

-Rooney - Walczak, potezne uderzenie
-Villa - techinka, egzekutor

ławka:
-Stekelenburg

-Evra
-Brown
-Metzleder
-Mertesacker

-Carrick
-Maxi Rodriguez
-Nani
-Quaresma

-Torres
-Huntelar
Viperdiesel
Może i mój skład nie jest super świetny, ale mi się nim gra bardzo dobrze wink.gif

Pierwsza jedenastka:
IPB Image

Rezerwa:
IPB Image

IPB Image

IPB Image

Widzę, że nikt raczej nie wysila się przy ML...
Nikt chyba jeszcze z wypowiadających się tu nie zaczął gry od składu z Castolo, Minandą, Strelerem itd biggrin.gif
W PESie 3 było można zaczynać grę tylko w ten sposób i była to chyba najlepsza opcja...

Co do Twojej wypowiedzi Kemocik to... w piątym PES'ie zacząłem grać właśnie takim składem, oczywiście wyedytowaną przez siebie drużyną tongue.gif naprawdę mile wspominam tamtą gre smile.gif Castolo rlz tongue.gif on jako ostatni został wymieniony ze starego składu tongue.gif
matthew
A i zapomniałem dodać..Kupiłem Higuana...Super gra na szpicy! Wywalił własnie ze składu Ville strzelając w debiucie hat-trick'a a w drugim i trzecim meczu po dwa gole.. Jako rezerwowy! smile.gif

I mam do Was pytanko.. Ubolewam nad tym, że moja linia pomocy niezbyt często podchodzi pod piłke, aby uderzyć z dystansu. Jak najlepiej ustawić strzalki ataku oraz obrony, i jaka role wybrac oraz w ktorych miejscu ustawic czterech pomocników, aby cześto uderzali z dystansu?

Pozdro
Zoller
Sezon 2007: HAMBURGER SV, poziom: najwyższy

Skład na mecz:

--Mahdiavikia-----Juan-----Kompany-----Atouba------------

--------------Cambiasso------Benjamin

---------------Iniesta------Kerlon

---------------Sanogo------Adriano

Lider L1, 14-zwycięstw, 4-remisy, 0-porażek / 39-bramki zdobyte 12 - bramki stracone

Adriano 12-bramek, Sanogo 11-bramek

Gra się łatwo i przyjemnie, Real, Barca, Valencia dostają baty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.