Kriss91
Aug 25 2006, 08:49
A może złożymy petycję do KONAMI o przesunięcie premiery PES 6 na PC i zmianę silnika graficznego na ten z X360. Co wy na to??
SachenAFC
Sep 1 2006, 12:04
Proste że PES6 widzieliście tą grafike w PESie?! jak zobaczyłem filmik to mnie normalnie zemdliło

o grywalności nie wspominam bo i tak będzię świetna(nie wspominając o fifie

)
FIFA, Przewyższa PES, oprawą dzwiękową, menu (m. in tryb kariery), licencjami itp...
PES, Przewyższa FIFE Najważniejszymi... Gameplayem, grafiką, edycją....
Rasialdinho0
Sep 6 2006, 09:34
Wyrób Czekoladopodobny
Oct 16 2006, 12:34
FIFA jest lepsza w tym co można kupić...
PES jest lepszy i wydaje mi się że o to nie ma co się spierać...
A teraz nie pozostaje mi nic innego jak grać w Fife 07

.....
..... w oczekiwaniu na PES 6
popiol
Oct 16 2006, 12:57
QUOTE(Bombka @ Aug 21 2006, 11:11:09) [snapback]85370[/snapback]
Czy ktos zna tytul piosenki jaka leci w tle filmiku z fify07??
http://www.youtube.com/watch?v=1ZMT55IAO_w...ted&search= Shiny Toy Guns - You Are The One
kucharz
Oct 16 2006, 14:55
QUOTE(SachenAFC @ Sep 1 2006, 15:05:39) [snapback]87368[/snapback]
Proste że PES6 widzieliście tą grafike w PESie?! jak zobaczyłem filmik to mnie normalnie zemdliło

o grywalności nie wspominam bo i tak będzię świetna(nie wspominając o fifie

)
bo to jest X360 ;-] a pecetowa grafika bedzie zupelnie inna
Ja już grałem w jedno i w drugie, Fifa07 poczyczyniła spore kroki na przód, a PES 6 się uwstecznił niestety
[no bo jak nazwać powrót do PES 4?] Lamy znowy w łasce, iście arkejdowy gameplay... niedobrze, niedobrze.
Ja gralem w Winning Eleven 10 na PS2 i podobal mi sie bardziej od PES5 , gralem w demo Fify 07 i przyznam, ze bardzo mi sie podoba, KONAMI musi sie postarac, bo Fifa siedzi im na ogonie
a ja tez gralem w fife i zenada jak dla mnie

zawsze gram w pelna wersje fify bo jak sie z kims kloce ze pes jest lepszy to sie musze oprzec na jakis faktach
AdrianJ
Oct 16 2006, 21:22
Prawda jest taka ze PES juz dawno sie zatrzymal i teraz tylko albo sie cofa (np. PES4 wzgledem PES3 to krok w tyl,podobnie jak PES6 wzgledem PES5),albo stoi w miejscu.Fifa i chlopcy z EA robia naprawde co roku duuuze postepy,jednak poki co ich gra i tak mnie odpycha(wogole gra w to ktos?),dzis zagralem pare meczy w fifke2007 i zgodnie z kuplem stwierdzilismy po 30 min gry(wow i tak dlugo) "wlaczamy PES5".Jednak jesli konami nadal bedzie mialo w dupie graczy widze serie PES bardzo cienko(nie oszukujmy sie kazdy kolejny PES moglby byc dodatkiem,albo patchem-nigdy nie uswiadczylem czegos naprawde nowego,kolejne czesci tej gry nic nowego nie wnosza).To taka moja hmm..obiektywna opinia
who_me
Oct 16 2006, 21:27
krok w tyl ?? rozumiem ,ze w 6 grasz juz z miesiac i mozesz powiedziec z czystym sumieniem to o gameplayu(moze brak niemieckiej ligi to -)... ?>?
QUOTE(Ader111 @ Oct 17 2006, 00:23:01) [snapback]92834[/snapback]
Prawda jest taka ze PES juz dawno sie zatrzymal i teraz tylko albo sie cofa (np. PES4 wzgledem PES3 to krok w tyl,podobnie jak PES6 wzgledem PES5),albo stoi w miejscu.Fifa i chlopcy z EA robia naprawde co roku duuuze postepy,jednak poki co ich gra i tak mnie odpycha(wogole gra w to ktos?),dzis zagralem pare meczy w fifke2007 i zgodnie z kuplem stwierdzilismy po 30 min gry(wow i tak dlugo) "wlaczamy PES5".Jednak jesli konami nadal bedzie mialo w dupie graczy widze serie PES bardzo cienko(nie oszukujmy sie kazdy kolejny PES moglby byc dodatkiem,albo patchem-nigdy nie uswiadczylem czegos naprawde nowego,kolejne czesci tej gry nic nowego nie wnosza).To taka moja hmm..obiektywna opinia
Źle to pojmujesz, pes był tworzony z myślą o ps2.. tak jak iss na psx i po pewnym czasie nastąpiło "zmęczenie materiału" już niewieel można z tej maszynki wycisnąć (z issami było tak samo jak teraz z pesami). Ale nie martwcie sie nachodzi nowa generacja, która zupełnie odmieni serię i nie ma co się tu sugerować pesem 6 na x360 bo tą wersję nazwałbym jedynie próbką... poczekamy rok i wtedy będziemy mogli ocenić siłe Konami. Moim zdaniem Pes Next Gen odjedzie tak mocno że zachwytów nad marną pipą nie będzie...
GugSik
Oct 16 2006, 21:46
QUOTE(whan @ Oct 17 2006, 00:35:02) [snapback]92839[/snapback]
Źle to pojmujesz, pes był tworzony z myślą o ps2.. tak jak iss na psx i po pewnym czasie nastąpiło "zmęczenie materiału" już niewieel można z tej maszynki wycisnąć (z issami było tak samo jak teraz z pesami). Ale nie martwcie sie nachodzi nowa generacja, która zupełnie odmieni serię i nie ma co się tu sugerować pesem 6 na x360 bo tą wersję nazwałbym jedynie próbką... poczekamy rok i wtedy będziemy mogli ocenić siłe Konami. Moim zdaniem Pes Next Gen odjedzie tak mocno że zachwytów nad marną pipą nie będzie...

Hmm niby racja,ale wlasnie kiedy maszynka jest juz za slaba cala uwaga skupia sie w grywalnosc...tak jak to mialo miejsce w we2002 ostatnie wydanie na psx..byla najlepsza...a tu widac co innego ,olali nas maniakow ,ktorych jest pelno na calym swiecie
AdrianJ
Oct 16 2006, 21:49
whan -co z tego,ze byl robiony na ps2-to nie znaczy,ze konami ma nas co roku czestowac tym samym(zeby tylko-w kazdej wresji sa bledy,ktore sa poprawiane w nastepnej,a do tego to co dobre nie zostaje-zawsze zmieniaja wszystko-nie tylko bledy poprzedniczki i to wkurza i dlatego Konami leci sobie w kulki z graczami)odgrzewanym kotletem.Ok - PES to najlepsza kopanina-co do tego nie mam watpliwosci,ale na Bga niech gameplay nie zmienia sie co czesc(PES3 symulacja,PES4 arcade,PES5 symulacja,PES6?)niech poprawiaja bledy ,a nie robia wszystko od poczatku!
GugSik
Oct 16 2006, 21:52
dokaldnie...kiedys byla radosc z gry ,teraz wszystko sterowane jest poprzez program ,czyli AI komputera, i z czego tu sie cieszyc ,jak komputer sam za mnie robi niemal wszystko ...
W sensible ,czy tez we wczesniejszych edycjach WE&PES byla radosc z gry,a to wlasnie dlatego,ze nie mialo sie pretensji ,co do tego,co z robil nasz zawdonik czyli komputer...mialo sie pretensje i zal do siebie,ze sie dalo zrobic w kuku...a od czasu PES3 wszystko jest naprawde przykre...
To sie nazywa: "Zepsuj coś aby móc to poprawić w kolejnej wersji i powiedzieć że jest nowa"
Strategia ta znana jest doskonale z fify czy fm'a, od pradawnych czasów stosowana i nie zmieni tego Fifa 07, wam sie wydaje, że to wielki skok a oni zrobili sobie grunt na kolejne 5 lat (będą wprowadzać jedynie kosmetyczne zmiany). Niestety tą samą drogą poszło konami... Różnica jest taka że wymusiło to na nich, stare wysłużone ps2... przecież pes 4 mógłbyć taki jak pes 6 ale co wtedy konami zrobiłoby przez następne dwa lata do czasu premiery ps3...? ot cała filozofia. Pes 7 zapewne będzie już totalnym odgrzewanym kotletem w wersji na ps2, natomiast nex geny zaprezetują nam za pewne skok porównywalny z przejściem z iss na pesa...(miejmy nadzieje że na PC także ujrzymy "next genową" wersję).
Ta.. ujrzysz Next-genową wersje, Ciekawe ale ja myśle że nie będzie jakiegoś skoku jakościowego.
Buffon93
Mar 12 2007, 19:10
QUOTE(Kempu @ Mar 7 2007, 09:41:53) [snapback]128699[/snapback]
Ta.. ujrzysz Next-genową wersje, Ciekawe ale ja myśle że nie będzie jakiegoś skoku jakościowego.
... Ale napewno coś wymyślą nowego może coś w Gameplayu zmienią bo w grafice na pewno
Bardock
Mar 18 2007, 11:59
Lol , grafa next-genowa bedzie ,,moze'' w WE 13 ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.