Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Faceserver
board.issonline.pl > Edit Mode: Pro Evolution Soccer 6 > Face Edit > Zaawansowani
Stron: 1, 2, 3
zyga
OK Dziaala smile.gif Kiedy nastepne mordki ?
zyga
Czemu temat stanal ??
kostek
Dlatego, ze rownie dobrze ty mozesz sciagnac kilka fejspacków, mordek i zrobic sobie paczkę np kambodzy. Sprawdzenie IP zawodnika w edit mode i przepisanie go do notatnika wg wzrou podanego wyzej nie jest trudne. Uwierz mi. A zapewne timak tez ma wakacje i całego dnia nie spedza na pes5. pzdr
zyga
Znajdz mi reprezentacje Kambodzy w PES5 ;P Moze uda mi sie dzisiaj wyskrobac jakas paczke, ale raczej bez wlosow, chyba ze powiecie skad wziac wink.gif
NipponJapanBoy
Chłopaki moze mi ktos pomodz ? Mam kit serverek...sciagnolem mordki...zrobilem tak jak pisaliscie w tych tutkach...twarze w Edit Mode wygladają kozacko i piknie...wszystko jest jak z bajki...kiedy jednak włącze mecz lub zaladuje swoje Master League to pilkarze wyglądają conajmniej dziwnie...wogole nie są podobni do siebie...co sie dzieje ?
NipponJapanBoy
Aha...i moze ktos dokladnie napisac jak uzywac tego FaceListera i HairListera ? z góry dzieki...
dawdi17
zyga tu masz świetną stronkę z twarzami i włosami (jeżeli autor je zrobił) http://pesfaces.socceraccess.net/news.php (są tu zbierane i umieszczne twarze do pes5 m.in. norka, mystiq'a czy cigmana.

Danioo7
Musisz zacząć zupełnie od nowa Master Ligue... też tak miałem i nieznalazłem żadnego innego sposobu, a miałem 2013 rok :/
NipponJapanBoy
sad.gif heh dzieki kolego...szkoda...ja mam 2019 rok... sad.gif ciezko bedzie spowrotem wejsc w taki rytm gry...bez tylu gwiazdeczek i talentów które wyszukalem i oszlifowałem... biggrin.gif w kazdym razie dziekuje serdecznie kolego...pozdrawiam...
Maharadza

Danioo7
Musisz zacząć zupełnie od nowa Master Ligue... też tak miałem i nieznalazłem żadnego innego sposobu, a miałem 2013 rok :/
[/quote]

wydaje mi sie ze to nie jest jedyne wyjscie,wez poprostu odinstaluj faceserver i najwyzej nie bedziesz mial mordek,szkoda zaczynac od nowa master league ,jakiego kitservera uzywasz??
NipponJapanBoy
Uzywam 5.2.0. i jade na Pro Evo Patch sad.gif nie wiem co jest grane...w Edit Mode wszystko jest git...czasem tylko niektrore mordki sie podmieniają...ale w ML lub w meczu towarzyskim twarze są zupełnie inne...
Riki101
QUOTE(Danioo7 @ Jul 28 2006, 16:42:28) [snapback]81118[/snapback]

Uzywam 5.2.0. i jade na Pro Evo Patch sad.gif nie wiem co jest grane...w Edit Mode wszystko jest git...czasem tylko niektrore mordki sie podmieniają...ale w ML lub w meczu towarzyskim twarze są zupełnie inne...

Zainstaluj nowszą wersje kitservera i faceservera bo wersja 1.0 jest mocno zabugowana .Powinno wtedy byc wporzo smile.gif
Riki101
Trzymaj masz tu wszystko smile.gif

http://rapidshare.de/files/27342040/kitserver.rar.html
NipponJapanBoy
Mam prośbe...jesli któremuś z was wszystko działa cacy to czy moze mi wrzucic na serwerek swój folder z kit servera ? ten z mordkami ? ...bo ja moze mam jakies błędy w tej liscie zawodników którą wielu z was sobie pewnie wygenerowalo tym FaceLIsterem czy jakos tak...z góry dziekuje... sad.gif
zyga
Dzieki dawdi17, szykuje wlasnie paczke z mordkami Krolewskich wink.gif
kostek
Danioo7...: Człowieku edytuj posty huh.gif 4 pod rząd napisałes huh.gif... co tu sie dzieje...
NipponJapanBoy
QUOTE(kostek @ Jul 29 2006, 09:56:59) [snapback]81248[/snapback]
Danioo7...: Człowieku edytuj posty huh.gif 4 pod rząd napisałes huh.gif ... co tu sie dzieje...

Sory Kostek...ale jestem zdesperowany i czekam na szybką pomoc z tymi mordami bo mnie krew zalewa... blink.gif
zyga
Pytanie za dyche tongue.gif

Robiac paczke do faceservera, natknalem sie na pliki .str, czy te pliki moga byc w faceserverze? Czy musza byc tylko .bin, albo moze da sie zrobic z pliku .str plik .bin?
Mortin
z pliku .str da sie zrobic plik .bin w bardzo latwy sposob, wystarczy usunac koncowke .str i w jej miejsce wpisac .bin i to tyle biggrin.gif
zyga
Hmm, ale dokladniej to jak ? Zmien nazwe ? Ja mam Win XP jak cos...
Maharadza
no musisz wejsc w narzedzia-->opcje folderow-->widok i odznaczyc ptaszka przy "ukryj rozszerzenia znanych typow plikow" i potem przy plikach bedziesz mial napisane czy to jest exe czy bin czy jeszcze cos innego

zreszta pliki .str tez dzialaja w faceserverze

masz tu Danio http://rapidshare.de/files/27437703/face_and_hair.rar.html moj folder z mordami i wlosami,zobacz czy to co kolwiek ci da ,a tak BTW to ty nie uzywasz power patcha 2.6 tak?
NipponJapanBoy
Okey to ja czekam z utęsknieniem....dzieki z góry...a duzo masz tych mordek tam w tym swoim folderku kolego ?
Maharadza
z kilku reprezentacji ktore robil T-mac najpierw sprawdz czy to cos ci pomoze czy nie
zyga
Skonczylem paczke z mordkami Realu Madryt, znajdziecie tu twarze 23 zawodnikow, twarze wykonali tacy facemakerzy jak norek, mystiq czy cigman. Ja zrobilem z tego paczke pod faceserver'a.

DOWNLOAD

Zapraszam do pobierania. ph34r.gif

PS. Jezeli chcecie mozecie publikowac plik na dowolnych stronach, przynajmniej beda ludzie sciagac wink.gif
NipponJapanBoy
QUOTE(Danioo7 @ Jul 29 2006, 17:22:55) [snapback]81346[/snapback]

Nie nie...ja jade na Pro Evo Patch

No dobra Maharadza...dam znac kolo 23-00 bo nie ma mnie w domu a moja nazeczona nie ma na kompie PES-a wink.gif ale obejrzalem paczuszke...wydaje mi sie ze wlasnie brakowalo mi tego pliczku textowego ktorey jest u Ciebie...powiedz mi jeszcze...jesli bede chcial dodac jakąs mordke sam to musze po prostu znac numer pilkaarza i poprawnie wpisac na liste i dodac bin-a ? dobrze główkuje...?

no...i to samo...niektore japki są gitara....a inne nie...k**** moze to wina patcha...? moze musze cos nowszego zapodac ?
Mortin
kurde kolo juz ci pare razy zwracali uwage na to zebys edytowal posty, a ty dalej swoje... huh.gif
zyga
Danioo7 edytuj posty, bo mozesz za to dostac banana.

Glowkujesz dobrze, w pliku map.txt calkiem u gory masz szablon podany jak dodawac nowe mordki, wystarczy troche pomyslec.

# Format: <player number>,"<filename>"

Jezeli jestes kumaty, to zrozumiesz o co tu chodzi, z reszta temat byl tyle razy walkowany...wystarczy poszukac pare minutek, a oszczedzisz pozostalym nerwow...

PS. Zadnych komentow co do mojej paczki Realu Madryt ??
NipponJapanBoy
QUOTE(zyga @ Jul 29 2006, 18:39:09) [snapback]81361[/snapback]
Danioo7 edytuj posty, bo mozesz za to dostac banana.

Glowkujesz dobrze, w pliku map.txt calkiem u gory masz szablon podany jak dodawac nowe mordki, wystarczy troche pomyslec.

Jezeli jestes kumaty, to zrozumiesz o co tu chodzi, z reszta temat byl tyle razy walkowany...wystarczy poszukac pare minutek, a oszczedzisz pozostalym nerwow...

PS. Zadnych komentow co do mojej paczki Realu Madryt ??

Ja jush nie mam cierpliwosci do tych mordek...w Edit mode niektore są extra a niektorzy pilkarze wogole nie przypominają siebie nawet w jednym calu... co ja mam do cholery zrobic ? sad.gif

...nie wiem jak macie jakies pomysly to piszcie...
Maharadza
jezeli nie jedziesz na power patchu v2.6 to najlepiej go sobie zaisntaluj , bo zazwyczaj to wina byla kitservera ,ale skoro sciagnoles nowego to nie wiem czemu tak ci sie pierdoli,mozesz sprubowac jeszcze utworzyc nowego option file,moze to pomoze...
NipponJapanBoy
QUOTE(Maharadza @ Jul 30 2006, 09:51:47) [snapback]81442[/snapback]
jezeli nie jedziesz na power patchu v2.6 to najlepiej go sobie zaisntaluj , bo zazwyczaj to wina byla kitservera ,ale skoro sciagnoles nowego to nie wiem czemu tak ci sie pierdoli,mozesz sprubowac jeszcze utworzyc nowego option file,moze to pomoze...

no dobra dzieki Maharadza...probowalem jush w nowym OF...i nic...mam nowy KS i tesh lipa...w takim razie czy gdzies tu na forum znajde linka do Patcha 2.6 ? ph34r.gif
dajenda
Czy Faceserver to jest ten nowy Kitserver wzbogacony o mozliwosc dodawania twarzyczek , bo nie do konca rozumiem ?
NipponJapanBoy
QUOTE(dajenda @ Jul 30 2006, 13:13:32) [snapback]81490[/snapback]
Czy Faceserver to jest ten nowy Kitserver wzbogacony o mozliwosc dodawania twarzyczek , bo nie do konca rozumiem ?

Tak kolego... smile.gif
dajenda
Oki ,dzieki teraz rozumiem z tym faceserverem .

Do PES 5 napewno nie zdazy sie juz zrobic zawiele , ale jak za jakies 3 miechy wyjdzie PES 6( bo pewnie wszyscy sie na niego przerzuca) i zacznie sie robic twarzyczki od poczatku (zeby tylko miec dobre zdjecia zawodnikow mniej znanych ze slabszych zespolow to naprawde byloby niezle ).Wtedy nawet w master league jak kupilby sie slabszego zawodnika to i tak mialby git twarzyczke ,no ale to nniestety jest uzaleznione od zdjec bo bez nich facemakerzy nic nie zdzialaja.To bylby szok nawet gleboka rezerwa slabej druzyny a twarze jak zywe i tak w kazdej z lig ,napewno sporo pracy ,ale jakby sie gralo fajowo.Chociaz mysle ze brak dostepu do dobrych fotek tych mniej znanych zawodnikow moze okazac sie bariera niedopokonania , bo pewnie juz dawno bylo wiecej twarzy w PES-ie ale nie ma zdjec.
Maharadza
QUOTE(Danioo7 @ Jul 30 2006, 12:30:37) [snapback]81480[/snapback]

no dobra dzieki Maharadza...probowalem jush w nowym OF...i nic...mam nowy KS i tesh lipa...w takim razie czy gdzies tu na forum znajde linka do Patcha 2.6 ? ph34r.gif

no znajdziesz napewno ,ale najpierw musisz zaisntalowac power patch v1 potem v2 ,v2.1 i tak do v2.6 aaa i instaluj to na czystego pesa of course tongue.gif pozdro!
NipponJapanBoy
QUOTE(Maharadza @ Jul 30 2006, 15:21:50) [snapback]81528[/snapback]

no znajdziesz napewno ,ale najpierw musisz zaisntalowac power patch v1 potem v2 ,v2.1 i tak do v2.6 aaa i instaluj to na czystego pesa of course tongue.gif pozdro!

dobra...dzieki...to zaczynam poszukiwania... pozdro rolleyes.gif
NipponJapanBoy
QUOTE(piwlak @ Jul 3 2006, 21:13:18) [snapback]76025[/snapback]
http://rapidshare.de/files/24502397/MOJ_FACESERVER.rar.html
Moj zbior twrzy-jest ich ponad 1000-moze sie przydadza:)

Piwlak...a mozesz dac swoje Map.txt do tych mordek ?

Dobra kochani juz was nie dręcze...sam doszedłem do ładu z tymi mordkami...w kazdym razie dziekuje wszystkim za wszelką pomnoc...
lookass
Hmm no właśnie fajna paczka tylko nie powinno tam byc map.txt ?
dajenda
Przeciez jest w tej paczce map.txt (i w face i w hair).
dajenda
Przeciez jest w tej paczce map.txt (i w face i w hair).
Jest tam troche tych twarzyczek dlatego moze ciezko znalezc ci map.txt ,ale wez najedz na wolne pole w tym folderze ''face'' ---PPM---Rozmiesc ikony wedlug---- typ-- i bedziesz mial plik map.txt na samej gorze ,chyba ze chodzi ci o cos innego to nie wiem).

Mam takie pytanie odnosnie Faceservera bo zaaplikowalem sobie wlasnie face i hairs z tej paczki co udostepnil ja Piwlak, ale jakbym chcial pod niektore z tych twarzyczek podstawic inne (oczywiscie w bin. i taka samam nazwa pliku )to czy one tez sie mi zmienia w grze ,bo tak wlasnie zrobilem ( podmienilem Rooneya na innego ) ale mam dalej te same ze sciagnietego facervera.

Gram na PowerPatch + pierwsza poprawka ktora wyszla ,gdzie mozna znalezc te pozostale az do PP 2.6 ??

Oki mam juz wszyskie czesci patcha do 2.6 ,sam tez posciagalem sobie twarzyczki pospisywalem do nich numery z PES-a (kiedy Faceserver jest zainstalowany),stworzony map.txt do twarzyczek tez, i niektore twarzyczki rzeczywiscie sa w grze. Ale przy niektorych wywala do windy np:dodalem do Ajaxu pare twarzy i czesc z nich dziala ale :VERMAELEN (ktory ma u mnie numer 3259 a wiec w map.txt wpisuje 03259 i STEKELENBURG 3250 a wiec w map.txt 03250 , bez tych zer z przodu tez wywala ) no wypelnione wedlug wzoru (wzor musi byc dobry bo jak mowie inne twarzyczki dzialaja).Moze cos u mnie nie tak z numerami tych zawodnikow moglby ktos sprawdzic u siebie ??
Albo czy jakos moge sprawdzic numery zawodnikow w grze (jakim progsem ) i czy one maja sie zgadzac z tymi z faceservera bo wtedy bym sobie sam dopasowal?
Ricochet
Siema potrzebuje Faceservera dobrej jakosci unsure.gif
jezeli ktos moze to niech wrzuci swojego Faceservera unsure.gif

PS. Piwlak w twoim Faceserverze nie ma dobrych fryzow,głowy jakies dziwne,i kilka twarzy mi nie dziala i mnie wyrzuca z gry... sad.gif
Pozdro huh.gif
lash
QUOTE(Ricochet @ Aug 20 2006, 10:26:56) [snapback]85226[/snapback]

Siema potrzebuje Faceservera dobrej jakosci unsure.gif
jezeli ktos moze to niech wrzuci swojego Faceservera unsure.gif

http://pesfaces.socceraccess.net zrob to sam mad.gif
Interowiec
QUOTE(Ricochet @ Aug 20 2006, 10:26:56) [snapback]85226[/snapback]

PS. Piwlak w twoim Faceserverze nie ma dobrych fryzow,głowy jakies dziwne,i kilka twarzy mi nie dziala i mnie wyrzuca z gry... sad.gif
Pozdro huh.gif

Na 100% błędy w map.txt, też tak miałem przy swoim faceserverze. Musisz zobaczyc dokladnie jakie nazwy maja pliki i czy nazwy w map'ie sie z nimi w 100% pokrywaja, i czy jest zachowany system
ID PIŁKARZA,"adres pliku" (moze sie zdarzyc ze zamiast " jest ' albo nie ma przecinka lub rozszerzenia .bin w adresie. Mozliwa jest tez bledna nazwa folderu (nie pokrywajaca sie w 100% z mapem). Troche się rozpisalem, ale chcialem zeby to bylo jasne i czytelne. Pozdro smile.gif
Ghana
Mam pytanie wrzucił by ktos swoje GDB tylko nie do Raidshare.
Najlepiej aby było to w www.filefront.com lub www.wyslijto.pl P
Pozdrawiam
lookass
Hmm wątpie żeby komuś chciało się to wrzucać bo np mój zajmuje ponad 200 MB rolleyes.gif
Tomi84
Panowie, taki mały problem mam. Mam ogólnie czystą grę, tylko z updatem składów do online z www.pesladder.co.uk Sciagnałem ostatanio "kitservera Forzaroma" i teraz mam małe problemy z twarzami np Dudek ma twarz Kuszczaka itd. I co zrobić jeśli np twarz Ricardo Oliveiry z tego kitserwera mi się nie podoba, próbowałem wyrzucić ja z katalogu faces ale wtedy gra wywala do Wina. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
dawdi17
Musisz jeszcze usunąć wpis w map.txt .
Tomi84
dzieki za pomoc.
arm
Witam!
Mam 2 pytania odnośnie faceservera.

1 Numer twarzy jest jednocześnie numerem włosów?
2 Czy muszę tworzyć foldery dla poszczególnych lig i w tych folderach dla poszczególnych drużyn, czy też wystarczy jak w folderze faces będę tworzył osobne foldery dla piłkarzy których twarze i włosy będę wrzucał.

Z góry dzięki za odpowiedź. cool.gif
bobex77
1) tak
2) wydajemi sie zeto nie ma znaczenia
Mani3k
Możesz od razu wrzucić bezpośredni do folderu GDF->Face, Hair... podać prawidłową nazwe bin'a i numer twarzy...
arm
QUOTE(bobex77 @ Oct 1 2006, 20:46:00) [snapback]91350[/snapback]

1) tak
2) wydajemi sie zeto nie ma znaczenia

QUOTE(Mani3k @ Oct 1 2006, 20:55:40) [snapback]91351[/snapback]

Możesz od razu wrzucić bezpośredni do folderu GDF->Face, Hair... podać prawidłową nazwe bin'a i numer twarzy...

Dzięki za pomoc Panowie! wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.