Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Arsenal Londyn
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Stron: 1, 2
DeMoN
Kto nie zna klubu z północnego Londynu, którego zawodników zwą "Kanonierami"? Pewnie niewielu[a może się myle? tongue.gif]. Arsenal. Arsenal Londyn to klub z wielką historią.

Przez ostatnie 2-3 lata drużyna AFC przeżywała lekki kryzys. Jednak jak pokazała ostatnia edycja LM pod okiem Arsene'a Wengera Kanonierzy nie zginą. Więcej! Odmładany przez ostatnie lata Arsenal wyrasta na bardzo silną drużynę. Mieszanka rutyny z młodością to przepis Wengera na sukces.

Licze, że już w najbliższym czasie Arsenal powróci na tron Premiership i wywalczy wreszcie Puchar Mistrzów.
T-Mac
no i ?????
DeMoN
QUOTE(T-Mac @ Jun 22 2006, 09:59:06) [snapback]73875[/snapback]

no i ?????

rolleyes.gif Czy to zły początek do dyskusji o najlepszym [moim zdaniem tongue.gif] obecnie klubie angielskim?
T-Mac
QUOTE(DeMoN @ Jun 22 2006, 10:04:21) [snapback]73877[/snapback]

rolleyes.gif Czy to zły początek do dyskusji o najlepszym obecnie[moim zdaniem tongue.gif] klubie angielskim?

a to bylo dopisac jak my sadzimy smile.gif

no dobra to ja cos napisze w takim razie
nie ma szans arsenal na tytul mstrza angli, powod - Romek wyciagnol portfel
Nelson
Heh Fiorentino też wyciągał wiele razy portfel, i co ? Real stał się gorszy niż zwykle.
Mam nadzieję, że podobnie będzie z Chelsea.
Nie zapominajmy o Man u, który jak zawsze co sezon jest groźny.
No i Liverpool, oczywiście też powalczy.
Mam jednak nadzieję, że mój ukochany klub razem z najlepszym zawodnikiem na świecie z Thierrym Henrym będzie bardzo groźny w tym sezonie. Arsenal gra bardzo piękny futbol. Na dodatek są młodzi, głodni gry:Eboue,Walcott, Fabregas itp. Myślę, że Arsenal ma szansę.
Dobrze, że został założony temat o moim ukochanym klubie. rolleyes.gif
Kanonierzy!

pzdr all
DeMoN
QUOTE(T-Mac @ Jun 22 2006, 10:15:07) [snapback]73878[/snapback]

a to bylo dopisac jak my sadzimy smile.gif

Widze, że kolega coś "nie dzisiejszy" laugh.gif . Jakaś impreza była? circle.gif :browar: square.gif :browar: triangle.gif :browar: x2.gif :browar: itd.
QUOTE(T-Mac @ Jun 22 2006, 10:15:07) [snapback]73878[/snapback]
no dobra to ja cos napisze w takim razie
nie ma szans arsenal na tytul mstrza angli, powod - Romek wyciagnol portfel

Na szczęście nie każdego można kupić i nie każdy jest karierowiczem[dodałbym jeszcze epitet: je*anym tongue.gif]. Tacy piłkarze jak Thierry Henry, Steven Gerrard czy też Ronaldinho to przykład tego co powoli zanika w futbolu, przykład przywiązania do barw klubowych. Oni grają z sercem dla klubu i to się tylko liczy - nie kasa[chociaż na jej brak nie mogą narzekać wink.gif]!
tomek828
Jezu nie nawidze Arsenalu i gnid ktore w nim graja, a przedewszystkim Henrego ktory jest calkowicie przereklamowany...
...to tyle
Mani3k
Wg mnie Arsenal to najefektowniejszy angielski klub, ale czy najlepszy hmmm? Jak wiemy rusek ma hajsu, ale wiadomo: "piniondze to nie wszystko, ale bez nich to h00j" (fakt) :]
Niby Chel$e'a zakontraktowała już kilku ciekawych zawodników, ale nie oznacza to, że nikt im nie dokopie znowu. IMO taki Ballack to nic więcej niż tylko uzupełnienie kadry, unieść ciężaru gry na swoich barkach nie potrafi to dobrze wiemy... tylko nazwisko smile.gif
Sheva nie powiem świetny napastnik, ale ostatnimi czasy również obniżka formy... nie to co 2-3 sezony temu... młodzieniaszkiem też nie jest. smile.gif
Znowu pozostanie im "tylko, aż" mistrzostwem Angli... mam nadzieję, że Romek tym razem po niepowodzeniu w europejskich pucharach, zrozumie, że nie warto inwestować w ten klub, spakuje manatki i odleci... tongue.gif
Pozdro rolleyes.gif

PS. tomekronaldo gratuluję poczucia humoru...

^Only Barça...
zborek
QUOTE(tomekronaldo @ Jun 22 2006, 11:24:32) [snapback]73893[/snapback]

Jezu nie nawidze Arsenalu i gnid ktore w nim graja, a przedewszystkim Henrego ktory jest calkowicie przereklamowany...
...to tyle

Ty jestes gnida lolu.....Henry przereklamowany? wes takk niemow bo ci krzywde zrobie....
Jescze mi z takim tekstami wyjezdzasz czlowieku jak masz psiac takie glupoty to sie niewypowiadaj w tym temacie,bo zal czytac postwo 11 latka!.

Arsenal Forever!
Nelson

...to tyle

Rozumiem, że można nie lubić jakiegoś Piłkarza lub Klub,ale teksty typu "gnida" to są delikatnie mówiąc nie na miejscu. Zastanów się .

Henry przereklamowany? Zobacz sobie chociaż jeden filmik,zobacz co on robi z piłką. Bo nie wiem na jakiej podstawie to stwierdzasz.
Dobra, kończę bo szkoda mi zdzierać literek z klawiatury na ciebie.

QUOTE(zborek @ Jun 22 2006, 12:10:04) [snapback]73902[/snapback]

Ty jestes gnida lolu.....Henry przereklamowany? wes takk niemow bo ci krzywde zrobie....
Jescze mi z takim tekstami wyjezdzasz czlowieku jak masz psiac takie glupoty to sie niewypowiadaj w tym temacie,bo zal czytac postwo 11 latka!.
Arsenal Forever!

Zborek spokojnie, jak widzisz nie ma sensu tracić czas na takich jak on.

pozdro wink.gif
lucio

...to tyle

Ciekawi mnie którą cześc jego umiejętności uważasz za przereklamowaną ?

QUOTE(Mani3k @ Jun 22 2006, 11:40:33) [snapback]73897[/snapback]

Sheva nie powiem świetny napastnik, ale ostatnimi czasy również obniżka formy... nie to co 2-3 sezony temu... młodzieniaszkiem też nie jest. smile.gif

Hmm polecam zajrzeć do takiego klubu jak West Ham - zdaje sie że tam gra dobry napastnik lat 40 - wiesz o kogo mi chodzi?
Mani3k
Czy ja powiedziałem coś, że napastnik w wieku 30-40 lat jest słaby?
Poprostu miałem na myśli to, że Chelsea mimo wykupowaniu samych gwiazd nie ma gwarancji, że będzie najlepsza w Angli... czytaj ze zrozumieniem kolego...
Czy Sheva tak byłszczy ostatnio, polemizowałbym?
A co do Tediego to był świetny, ale kiedyś... dobry to jest Larsson, który ma 35 lat...
Pozdro
lukasso

Arsenal Forever!

ja tez uwazam ze to gnida(czyt.slaby)
Zapraszam do Białegostoku
i co mi zrobisz?
swojego zdania miec nie moge?
Nelson
Można mieć swoje zdanie, tylko jakieś uzasadnienie.e
Po za tym nie mówi się gnida na piłkarza, który tyle osiągnął :/... Dla mnie to jest żałosne i świadczy o poziomie danej osoby.

Dobra, nie lubię się kłócić. Nie mam też takiego zamiaru.
Gdyby Tomek nie zaczął to by nie było tej całej sytuacji.

Ja popieram Zborka ty Tomka i koniec. Starczy kłótni.
lucio
QUOTE(Mani3k @ Jun 22 2006, 12:44:23) [snapback]73910[/snapback]

Czy ja powiedziałem coś, że napastnik w wieku 30-40 lat jest słaby?
Poprostu miałem na myśli to, że Chelsea mimo wykupowaniu samych gwiazd nie ma gwarancji, że będzie najlepsza w Angli... czytaj ze zrozumieniem kolego...
Czy Sheva tak byłszczy ostatnio, polemizowałbym?
A co do Tediego to był świetny, ale kiedyś... dobry to jest Larsson, który ma 35 lat...
Pozdro

Nie wiem czy zauważyłeś, ale Chelsea od ostatnich 2 lat jest najlepsza w Anglii, a gwiazdy swoje już ma.
Już jeden ukrainiec w Tottenhamie grał i o ile pamiętam to sie raczej nie sprawdził.
Zasugerowałeś że Andrij sie śkończył- że nie jest już najmłodszy i nie ma formy.
Shearer miał 35 lat i walczył o króla strzelców, Bergkamp w tym samym wieku też wymiatał wiec o co chodzi?

Nie mów mi "czytaj ze zrozumieniem" jeśli nie wiesz sam co piszesz, proszę.
Nosek.pl

Arsenal Forever!

Bez urazy, ale to twój (i nie tylko) post wygląda jak wypociny 11 latka.
Jeżeli jest to, cytuję "dyskusja", to każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie.

Poza tym, dlaczego dzieci, jesteście takie podekscytowane Romanem? Bo pan w wiadomościach powiedział, że on sypie kasą? Czyli, że niby Arsenal to nie ma sponsora i wszyscy tam grają za darmo tak? Dlaczego nikt nie jara się, że jakiś amerykański milioner kupił ManU?
A że kupił Manc. a że ma kasę, a że to właśnie Manchester United jest najbogatszym klubem na świecie...
Ludzie, opanujcie się dry.gif

Peace.
whan

No tak. Albo samemu sobie smile.gif
+10%.
Powód: Regulamin pkt 7 oraz 15(podpunkt 1).

justyn
QUOTE(Nosek.pl @ Jun 22 2006, 13:49:57) [snapback]73933[/snapback]

Poza tym, dlaczego dzieci, jesteście takie podekscytowane Romanem? Bo pan w wiadomościach powiedział, że on sypie kasą? Czyli, że niby Arsenal to nie ma sponsora i wszyscy tam grają za darmo tak? Dlaczego nikt nie jara się, że jakiś amerykański milioner kupił ManU?
A że kupił Manc. a że ma kasę, a że to właśnie Manchester United jest najbogatszym klubem na świecie...

Jest duża różnica między Romanem a Amerykańcem,ponieważ ten pierwszy nie skąpi kasy na Chelsea ,zaś drugi nie kupił jeszcze takich wielkich gwiazd.
Romek co roku kupuje bardzo znaczące gwiazdy.

Nie kibicuje żadnej dróżynie :Arsenal,Chelsea,MU.
Myśle ,że w tym sezonie Arsenal znów będzie za Chelsea .
Takie jest moje zdanie.
Mani3k
No Lucio dobrze to ująłeś: "Chelsea od 2 lat jest najlepsza w Anglii"... szkoda, że tylko tam.
Co do czego gdy przyszło im grać z lepszą od siebie technicznie drużyną (czyt. Barceloną) nie wiedzieli co się z piłką robi. Jestem pewien, że scenariusz rozgrywek w Premiership byłby zupełnie inny gdyby nie słaba forma Arsenalu na początku...
Riki101
Zgadzam się z tobą Mani3k rolleyes.gif gdyby Arsenal lepiej zaczął rozgrywki Premiership na początku mogłoby byc zupełnie inaczej ale w nadchodzącym sezonie "Kanonierzy" powinni zaczac lepiej i pomóc ma im w tym bardzo dobry skład: młodzi utalentowani zawodnicy typu Eboue i Fabregas razem z piłkarzami doświadczonymi jak np. Thierry Henry i Ashley Cole to mieszanka wybuchowa (i jakże zgrana) a pozatym niezwykle efektownie grająca smile.gif
lucio
QUOTE(Mani3k @ Jun 22 2006, 15:28:50) [snapback]73949[/snapback]

No Lucio dobrze to ująłeś: "Chelsea od 2 lat jest najlepsza w Anglii"... szkoda, że tylko tam.
Co do czego gdy przyszło im grać z lepszą od siebie technicznie drużyną (czyt. Barceloną) nie wiedzieli co się z piłką robi. Jestem pewien, że scenariusz rozgrywek w Premiership byłby zupełnie inny gdyby nie słaba forma Arsenalu na początku...

Człowieku, pisałeś o mistrzostwie Anglii a teraz mi piszesz o LM????
A co do meczów z FCB czy raz już "lepsza technicznie" Blaugrana nie przegrała dwumeczu z ekipą ze Stamford bridge?

QUOTE(Riki101 @ Jun 22 2006, 15:57:17) [snapback]73957[/snapback]

Zgadzam się z tobą Mani3k rolleyes.gif gdyby Arsenal lepiej zaczął rozgrywki Premiership na początku mogłoby byc zupełnie inaczej ale w nadchodzącym sezonie "Kanonierzy" powinni zaczac lepiej i pomóc ma im w tym bardzo dobry skład: młodzi utalentowani zawodnicy typu Eboue i Fabregas razem z piłkarzami doświadczonymi jak np. Thierry Henry i Ashley Cole to mieszanka wybuchowa (i jakże zgrana) a pozatym niezwykle efektownie grająca smile.gif

A czy A.Cole podpisał juz nowy kontrakt?
Bardzo lubię Arsenal ale Wenger przestawił system gry z angielskiego na bardziej europejski i może sie to skończyć tak jak w ost sezonie...
tomek828
Henry przereklamowany? wes takk niemow bo ci krzywde zrobie....

Arsenal Forever!

tak uwazam ze Henry jest przereklamowany, jedyne co potrafi to grac w reklamach i wymyslac jakies glopoty typu "stand up, speak up" , pozatym uwazam ze dyskusja jest po to aby kazdy mogl wyrazic swoje zdanie, ale skoro trodno wam porzyjanc slowa krytyki to sory, nie bede wiecej sie wypowiadl w tej "pseudo" debacie...

to tyle
Nelson
QUOTE(tomekronaldo @ Jun 22 2006, 21:44:32) [snapback]74016[/snapback]

jedyne co potrafi to grac w reklamach i wymyslac jakies glopoty typu "stand up, speak up"

Kur**... od początku wiedziałem, że nie lubisz Henrego wypisując na niego "gnida" (co już świadczy o tobie).(Potrafiłem jednak to przyjąć asertywnie). Trochę obiektywizmu. To jeden z najlepszych Sportowców na świecie
Jednak Teraz to już naprawdę zostałem mocno urażony.
Potrafiłem przyjąć i zrozumieć to , że nie lubisz Henrego i jego reklam.
Jednak to co teraz napisałeś... to... już mi się robi ciebie żal. Henry od tak sobie nie wymyślił "stand up speak up". Po za tym inny czarnoskórzy zawodnicy uczestniczą w tej akcji. Głupotą dla mnie jest, że tak się zwracasz do tej akcji mad.gif ... Nie cierpię rasizmu! A ty piszesz, że zwalczanie rasizmu to głupota. Weź się poważnie zastanów! Ronaldinho,Ferdinand,Eto`o<< oni też w uczestniczą w tej akcji, bo są bardzoo mądrymi ludźmi, w przeciwieństwie do ciebie, rasisto!
Stop Rasizmowi i takim ludziom jak ty!

PS: Bardzo mi ciebie żal.
DeMoN

...to tyle

QUOTE(lukassoronaldo @ Jun 22 2006, 12:48:28) [snapback]73912[/snapback]

ja tez uwazam ze to gnida(czyt.slaby)
Zapraszam do Białegostoku
i co mi zrobisz?
swojego zdania miec nie moge?

Nie każdy musi lubić Arsenal i Henry'ego, ale to nie powód żebyś tu rzucal mięsem. Takie komentarze lepiej zachowaj dla siebie. Dziwie się, że jeszcze nie dostaleś ostrzeżenia...
QUOTE(tomekronaldo @ Jun 22 2006, 21:44:32) [snapback]74016[/snapback]

tak uwazam ze Henry jest przereklamowany, jedyne co potrafi to grac w reklamach i wymyslac jakies glopoty typu "stand up, speak up" , pozatym uwazam ze dyskusja jest po to aby kazdy mogl wyrazic swoje zdanie, ale skoro trodno wam porzyjanc slowa krytyki to sory, nie bede wiecej sie wypowiadl w tej "pseudo" debacie...

to tyle

Dzieciaku, nazywasz kampanię przeciw rasizmowi w futbolu i ogólnie na świecie "glupotą"? Żalosny jesteś - tyle ci powiem.

Podobnie pier*olisz w kwestii rzekomego "przereklamowania" Henry'ego. Byly gracz Juve, a obecnie Kanonier jest moim zdaniem najbardziej niedocenionym pilkarzem na świecie. Henry to na dzień dzisiejszy jeden z najlepszych napastników ŚWIATA! Dziwię się dlaczego jeszcze France Football nie przyznalo mu Zlotej Pilki.

Obecnie jeżeli można mówić o jakimś "przereklamowaniu" to często zdarza się tak w przypadku Ronaldinho. Masa ludzi mówi jaki on jest znakomity itd.[co często jest prawdą], ale nie dotrzegają jego wad np. slabej gry glową, slabego wykonywania rzutów wolnych. W takim przypadku można mówić o "przereklamowaniu".

Profesjonalizm pokazują[na szczęście tongue.gif] ludzie z Konami i nie przesadzają w statystykach. Ani Henry, ani Ronaldinho nie jest zbyt "napakowany". Można nawet pokusić się o stwierdzenie, że w serii PES trochę im brakuje do pierwowzorów ze względu na ograniczenia sprzętowe. Nie wszysko można zrobić to co pokazują w rzeczywistości. Zero przereklamowania!
szyma
Ja osobiście jestem wielkim kibicem Man U lecz do samego Henry'ego nic nie mam i stakże sądze że jest to jeden z najlepszych napastników na świecie.
justyn
Rasizmowi mówimy NIE!!! mad.gif
kemsi
Ja również nie mam nic do samego Arsenalu Londyn oraz Henry'ego, mimo że jestem kibicem MU. Denerwuje mnie takie wyzywanie się kibiców drużyn. Czego jestem często świadkiem.

Czy to zły początek do dyskusji o najlepszym [moim zdaniem ] obecnie klubie angielskim?

Moim zdaniem jednak nie jest najlepszy o czym świadczą wyniki w ubiegłym sezonie. Nie oszukujmy się w poprzednim sezonie w Anglii najlepszym zespołem była Chelsea FC.

P.S. Moim zdaniem temat nie potrzebny na tym forum. Takie same tematy mogą stworzyć wszyscy użytkownicy o innych klubach. Lepiej założyć np. tematy o różnych ligach i nie będzie takiego bałaganu.

DeMoN
QUOTE(kemsi @ Jun 23 2006, 08:58:45) [snapback]74045[/snapback]
Moim zdaniem temat nie potrzebny na tym forum. Takie same tematy mogą stworzyć wszyscy użytkownicy o innych klubach. Lepiej założyć np. tematy o różnych ligach i nie będzie takiego bałaganu.

Hehe, ciekaw jestem jakbyś napisał o temacie poświęconym Man USA[Manchester Utd. wink.gif]? Też byłby niepotrzebny? :>
Nelson
Coś tu nie tak. Zborek dostaje ostrzeżenie za "gnidę". Ten sam tekst mówi (wcześniej) tomekronaldo i nic nie dostaje. Druga sprawa: Tomek mówi, że Głupotą jest "stand up speak up" czyli zwalczanie rasizmu i nic... ?

Wiecie, co już mi nie zależy czy dostanę za to % czy nie, bo nie ma sprawiedliwości

A ty tomek jesteś zadufanym w sobie chamskim rasistą...
zborek
Nelosn dokładnie...ja dostałem ost za gnide,a jak on sobie najzedza na kluby i wzywa zawodnikow od gnid i rasizmuje tu na forum to nic...... dry.gif dry.gif
tomek828
i co z tego mam sowje zdanie na temat tego wszystkiego, i o ile sie nie myle to jest wolnosc slowa i przekonan, jestem rasista i sie przyznaje, jezeli zaslozylem na ostrzezenie/ban to prosze zeby ktos mi wymiezyl sprawiedliwosc, napewno nie bede plakal jak mnie wyrzucicie z tego forum...
...a ten pseudo temat nadaje sie tylko do zamkniecia

RAHOWA
lucio
QUOTE(tomekronaldo @ Jun 23 2006, 09:52:55) [snapback]74054[/snapback]

i co z tego mam sowje zdanie na temat tego wszystkiego, i o ile sie nie myle to jest wolnosc slowa i przekonan, jestem rasista i sie przyznaje, jezeli zaslozylem na ostrzezenie/ban to prosze zeby ktos mi wymiezyl sprawiedliwosc, napewno nie bede plakal jak mnie wyrzucicie z tego forum...
...a ten pseudo temat nadaje sie tylko do zamkniecia

RAHOWA

Nikt nie każe Tobie w "pseudo" temacie sie udzielać, psychiki ani poglądów nikt z forum Tobie nie wyleczy, więc- odwal sie od fanów Arsenalu. smile.gif
norek
Jedna treść nie wnosząca nic do tematu i go zamykam a
osoba która to napisze zostanie obdarowana %.
Pozdrawiam.
lucio
Proponuje przemianować temat na "Liga Angielska" i będziemy mogli swobodnie dyskutować o wszystkich ekipach Premiership.
Capitan Tsubasa
Dalbym sobie reke uciac ze jakby Henryk podpisal ten kontrakt z barca to 3/4 pseudu kibicow arsenalu rozplynelo by sie w powietrzu. Cala debata na temat Arsenalu kreci sie wokolo jednego zawodnika, nie zrozumiale jest to dla mnie z punktu widzenia wiernego kibica Man Utd. Jak to powiedzial byly pilkarz ManU, zaden zawonik nie jest wiekszy od Manchesteru United ! To powinno tyczyc sie kazdego klubu i kibica. Ja osobiscie nie przepadam ( i to bardzo - lekko mowiac ) za Arsenalem. Widac ze trenerem jest francuz i robi sobie z angielskiego klubu francusko - czarna kolonie...
kemsi
QUOTE(DeMoN @ Jun 23 2006, 09:14:56) [snapback]74046[/snapback]

Hehe, ciekaw jestem jakbyś napisał o temacie poświęconym Man USA[Manchester Utd. wink.gif]? Też byłby niepotrzebny? :>

Tak, byłby niepotrzebny. Jak bym chciał to bym podyskutował na temat MU(albo jak to ty nazwałeś Man USA, wkońcu musiałeś się do czegoś przyczepić.), ale na innym forum np. forum MU albo forum poświęconym ogólnie piłce nożnej, a to jest forum serwisu ISSOnline, czyli poświęcone serii gier o tematyce piłkarskiej.

Widac ze trenerem jest francuz i robi sobie z angielskiego klubu francusko - czarna kolonie...

Najważniejsze, że całkiem dobrze mu to wychodzi. Powiedzmy sobie szczerze, że Wenger dokonuje świetnych zakupów. A piłkarze, których sprowadza z Afryki co najważniejsze dla Arsenalu sprawdzają się.
lucio
QUOTE(Capitan Tsubasa @ Jun 23 2006, 13:12:19) [snapback]74083[/snapback]

Dalbym sobie reke uciac ze jakby Henryk podpisal ten kontrakt z barca to 3/4 pseudu kibicow arsenalu rozplynelo by sie w powietrzu. Cala debata na temat Arsenalu kreci sie wokolo jednego zawodnika, nie zrozumiale jest to dla mnie z punktu widzenia wiernego kibica Man Utd. Jak to powiedzial byly pilkarz ManU, zaden zawonik nie jest wiekszy od Manchesteru United ! To powinno tyczyc sie kazdego klubu i kibica. Ja osobiscie nie przepadam ( i to bardzo - lekko mowiac ) za Arsenalem. Widac ze trenerem jest francuz i robi sobie z angielskiego klubu francusko - czarna kolonie...

Nie rozumiesz bo w tej chwili M.U nie mają zawodnika który miałby klasę sportową Henry'ego. Ciekawe jest to, że już chyba zapomniałeś co sie działo jak w barwach "red devils" szalał Eric Cantona( ojeju to też jest francuz smile.gif ).
AFC
To jest prawda z tym co powiedział Capitan Tsubasa gdyby Henryk podpisał kontrakt z barcą to większość niż połowa kibiców arsenalu w polsce by przestało kibicować arsenalowi .Jaką czarną kolonie jest 4 piłkarzy z pierwszyj kadry którzy są z afrykańskich krajów czyli Toure i Ebue(WKS) Adebayor(Togo) Lauren(Kamerun).Kiedyś Wenger powiedział że jak kupuje zawodnika to nie patrzy na jego kolor skóry i niekiedy sie znajdą jacyś dobrzy zawodnicy za małe pieniądze albo z jakiegoś słabego klubu np beveren.Taki np Ebue teraz jeden z najlepszych prawych obrąńców na świecie przyszedł za marne pieniądze a gdyby wenger sie zdecydował na np Glena Johnssona co grzeje ławe w chelsea zapłacił by 4 razy więcyj tak to jest angielscy zawodnicy kosztują znacznie więcej niż np lepszy zawodnik z (wks).
lucio
A czy Manchester Utd stracił wielu fanów jak odszedł Becks? bo ten piłkarz miał i ma bardzo dużo fanów, analogiczna jest sytuacja z Zidanem- Czy juve straciło wielu fanów?Czy Barca straciła kibiców po odejsciu Figo?
Nelson
QUOTE(lucio @ Jun 23 2006, 22:22:50) [snapback]74138[/snapback]

A czy Manchester Utd stracił wielu fanów jak odszedł Becks? bo ten piłkarz miał i ma bardzo dużo fanów, analogiczna jest sytuacja z Zidanem- Czy juve straciło wielu fanów?Czy Barca straciła kibiców po odejsciu Figo?

Zawodnika-owszem można uwielbiać. Jednak nie kibicuje się zawodnikowi, a drużynie.
lukasso
hmm
Ciekawe ilu zostałoby fanów Barcy gdyby Ronalidnho odszedl tongue.gif
AS Roma!
I znowu zaczynacie robic offtop ?

Myśle, ze Arsenal nie zdobędzie mistrza Anglii, ale będzie grał o LM. Jak wiadomo w Angli gra się siłowo, a Arsenal ma odmienny styl. Myśle, że w lidze zajmie 4-5 miejsce.
DeMoN
QUOTE(Capitan Tsubasa @ Jun 23 2006, 14:28:19) [snapback]74083[/snapback]

Dalbym sobie reke uciac ze jakby Henryk podpisal ten kontrakt z barca to 3/4 pseudu kibicow arsenalu rozplynelo by sie w powietrzu. Cala debata na temat Arsenalu kreci sie wokolo jednego zawodnika, nie zrozumiale jest to dla mnie z punktu widzenia wiernego kibica Man Utd. Jak to powiedzial byly pilkarz ManU, zaden zawonik nie jest wiekszy od Manchesteru United ! To powinno tyczyc sie kazdego klubu i kibica. Ja osobiscie nie przepadam ( i to bardzo - lekko mowiac ) za Arsenalem.

Hehe, nie ma jak dobre poczucie humoru kibiców Man USA. Po pierwsze na przejście Henry'ego do Barcy nie było żadnych szans, a cała sprawa była "rozdmuchana" przez brukowce-szmaty w stylu "Marca" i wielkich "ekspertów" w stylu R. Koseckiego tongue.gif. Wszyscy ci "dobrze poinformowani" ludzie w poważaniu mieli zdanie piłkarza, a zresztą sami przeczytajcie ten temat[klikaj].

Po drugie: kibic Arsenalu to kibic Arsenalu - przyznacie, że genialne stwierdzenie wink.gif. Jeżeli się kibicuje dla klubu to trzeba wiedzieć, że on w tym momencie jest najważniejszy. Nazwiska odchodzą - to jest nieuniknione, a klub pozostaje na wieki!

Arsenal 4ever!

QUOTE(Capitan Tsubasa @ Jun 23 2006, 14:28:19) [snapback]74083[/snapback]

Widac ze trenerem jest francuz i robi sobie z angielskiego klubu francusko - czarna kolonie...

Z tego co się orientuje to żadnemu kibicowi AFC ten fakt nie przeszkadza. To raczej kibice Man USA w Anglii jako "czystej krwi" nacjonaliści nie mogą przeżyć faktu, że ich klub jest w rękach Amerykanina - Malcolma Glazera[o ile się nie myle]. Stąd wzięły się takie "prztyczki" ze strony kibiców innych klubów jak nowa nazwa dla ManU: ManUSA biggrin.gif.

QUOTE(AS Roma! @ Jun 24 2006, 13:51:12) [snapback]74203[/snapback]

Myśle, ze Arsenal nie zdobędzie mistrza Anglii, ale będzie grał o LM. Jak wiadomo w Angli gra się siłowo, a Arsenal ma odmienny styl. Myśle, że w lidze zajmie 4-5 miejsce.

Gdyby tak było jak piszesz to Arsenal te 3 lata temu nie ustanowiłby rekordu 49 meczów bez porażki[polegli w końcu na Man USA dry.gif ]. Arsenal z tak wielkimi młodymi talentami i Henrym w składzie jest obecnie na fali wznoszącej. Kwestią czasu jest kiedy ta fala przykryje reszte przeciwników z Premiership.
lucio
QUOTE(DeMoN @ Jun 26 2006, 09:08:34) [snapback]74567[/snapback]

Hehe, nie ma jak dobre poczucie humoru kibiców Man USA. Po pierwsze na przejście Henry'ego do Barcy nie było żadnych szans, a cała sprawa była "rozdmuchana" przez brukowce-szmaty w stylu "Marca" i wielkich "ekspertów" w stylu R. Koseckiego tongue.gif. Wszyscy ci "dobrze poinformowani" ludzie w poważaniu mieli zdanie piłkarza, a zresztą sami przeczytajcie ten temat[klikaj].

Po drugie: kibic Arsenalu to kibic Arsenalu - przyznacie, że genialne stwierdzenie wink.gif. Jeżeli się kibicuje dla klubu to trzeba wiedzieć, że on w tym momencie jest najważniejszy. Nazwiska odchodzą - to jest nieuniknione, a klub pozostaje na wieki!

Arsenal 4ever!
Z tego co się orientuje to żadnemu kibicowi AFC ten fakt nie przeszkadza. To raczej kibice Man USA w Anglii jako "czystej krwi" nacjonaliści nie mogą przeżyć faktu, że ich klub jest w rękach Amerykanina - Malcolma Glazera[o ile się nie myle]. Stąd wzięły się takie "prztyczki" ze strony kibiców innych klubów jak nowa nazwa dla ManU: ManUSA biggrin.gif.
Gdyby tak było jak piszesz to Arsenal te 3 lata temu nie ustanowiłby rekordu 49 meczów bez porażki[polegli w końcu na Man USA dry.gif ]. Arsenal z tak wielkimi młodymi talentami i Henrym w składzie jest obecnie na fali wznoszącej. Kwestią czasu jest kiedy ta fala przykryje reszte przeciwników z Premiership.

Wokół Thierego był taki szum medialny że musiało sie coś dziać, jestem pewien (obserwójąc różne serwisy informacyjne) że rozmowy były, ale Henry sie z nich wycofał po finale LM.

Zapominasz że w środku pola 3 lata temu rządził Vieira, który został zastąpiony Fabregasem, co jak dla mnie jest główną przyczyną sukcesów w LM.

Voytec
ja bym na chwile wrócił do chelsea. (jeżeli offtopic to sory)
chelsea londyn to klub z ogromnymi tradycjami. zawsze grający na równym poziomie (zenden, hasselbaink, pettit i inne wielkie gwiazdy klubu). niestety dopadło ten klub złe prowadzenie włodarzy. okradali ten klub po czym go zostawili z dużymi długami. i wtedy pojawił się abramowicz. który zainwestował w ten klub i wyciągnął go z długów. i teraz wiele osób gada że "romek" da kase, romek kupi. żal mi się robi jak takie rzeczy czytam. otóż, były premier włoch - berlusconi (nie wiem dokładnie jak sie pisze) to właściciel ac milanu. człowiek ktory inwestuje w klub tak samo jak abramowicz. manchester united przecież też ma właściciela inwestującego w klub, jest nim jakiś irlandczyk, real miał lecz już nie ma, ale kasa w realu została. więc po co takie gadanie że romek zapłaci? :/
jednym słowem przyczepiliście sie do chelsea.
a co sie ma arsenalu to skolei jest to mój drugi ulubiony klub. i kiedy w premiership dochodzi do takich derbów londynu, to w zależności od humoru kibicuje albo chelsea albo arsenalowi. :]
pozdr.

ps. śmiesza mnie osoby które kibicują chelsea kiedy stało sie bogatsze, albo barcelonie do której przyszedł ronaldinho. :/
Nelson
QUOTE(voytec @ Jul 11 2006, 10:12:16) [snapback]77501[/snapback]

chelsea londyn to klub z ogromnymi tradycjami. zawsze grający na równym poziomie (zenden, hasselbaink, pettit i inne wielkie gwiazdy klubu). niestety dopadło ten klub złe prowadzenie włodarzy. okradali ten klub po czym go zostawili z dużymi długami. i wtedy pojawił się abramowicz. który zainwestował w ten klub i wyciągnął go z długów. i teraz wiele osób gada że "romek" da kase, romek kupi. żal mi się robi jak takie rzeczy czytam. otóż, były premier włoch - berlusconi (nie wiem dokładnie jak sie pisze) to właściciel ac milanu. człowiek ktory inwestuje w klub tak samo jak abramowicz. manchester united przecież też ma właściciela inwestującego w klub, jest nim jakiś irlandczyk, real miał lecz już nie ma, ale kasa w realu została. więc po co takie gadanie że romek zapłaci? :/
a co sie ma arsenalu to skolei jest to mój drugi ulubiony klub. i kiedy w premiership dochodzi do takich derbów londynu, to w zależności od humoru kibicuje albo chelsea albo arsenalowi. :]
pozdr.

ps. śmiesza mnie osoby które kibicują chelsea kiedy stało sie bogatsze, albo barcelonie do której przyszedł ronaldinho. :/

Heh, Abramovic po prostu jest najbogatszy ;]...

Fajnie, że lubisz Arsenal.

pozdro
lucio
QUOTE(voytec @ Jul 11 2006, 10:12:16) [snapback]77501[/snapback]

pozdr.

W tym temacie gadamy ogólnie o lidze angielskiej.
Poprzedni własciciel Chelsea to o ile sie nie mylę Ken Bates, ale nie pamiętam żeby był oskarżany okradanie klubu. Porównywanie Berlusconiego z Abramowiciem jest absurdalne-porównaj sobie wydatki obu klubów. Nie przypominam sobie żeby Real miał własciciela - oświecisz mnie o kogo chodzi?
lucio
Duff przechodzi z Chelsea do Tottenhamu
PAP 14:45

Przedstawiciele piątej drużyny angielskiej Premier League w sezonie 2005/2006 Tottenhamu Hotspur poinformowali, że zakończyli rozmowy dotyczące transferu z Chelsea pomocnika londyńskiego zespołu Damiena Duffa. 27-letni piłkarz przeszedł w niedzielę badania lekarskie i w najbliższych dniach podpisze kontrakt z nowym klubem.

Duff przeszedł do Chelsea z Blackburn Rovers w 2003 roku za 17 mln funtów, gdy trenerem był Claudio Ranieri. Od prawie dwóch lat zawodnik miał problemy zdrowotne - odnawiające się kontuzje barku i stawów kolanowych - przez co nie znalazł miejsca w podstawowym składzie drużyny, prowadzonej od dwóch lat przez Jose Mourinho.

Po przyjściu do Chelsea od nowego sezonu Niemca Michaela Ballacka i Ukraińca Andrija Szewczenki jego sytuacja nie uległaby zmianie, Mourinho zakomunikował, że nadal nie może liczyć na miejsce w podstawowym składzie mistrza Anglii.

Duff rozpoczynał sportową karierę w 1996 roku w Blackburn Rovers, gdzie wystąpił w ponad dwustu meczach ligowych.

Wygląda na to że Spurs będą mieli najlepszą lewą stronę w lidze - duet Lee.Y.P- Duff ciężko będzie zatrzymać.
lucio
Obrońca reprezentacji Anglii, piłkarz Arsenal FC, Ashley Cole podpisze kontrakt z zespołem mistrza Anglii Chelsea - poinformował w środę dziennik The Sun. Zdaniem gazety za transfer 25-letniego zawodnika Chelsea zapłaci około 16 mln funtów.

Trener Chelsea, Portugalczyk José Mourinho od kilku miesięcy wielokrotnie potwierdzał zainteresowanie Cole'em, ale wszystkie informacje o możliwości odejścia tego piłkarza z Arsenalu dementował menedżer tej drużyny Arsene Wenger.

Jak na ten post nikt nie odpowie to zamykajcie temat :]
Nelson
QUOTE(lucio @ Jul 19 2006, 21:29:10) [snapback]79192[/snapback]

Obrońca reprezentacji Anglii, piłkarz Arsenal FC, Ashley Cole podpisze kontrakt z zespołem mistrza Anglii Chelsea - poinformował w środę dziennik The Sun. Zdaniem gazety za transfer 25-letniego zawodnika Chelsea zapłaci około 16 mln funtów.

Trener Chelsea, Portugalczyk José Mourinho od kilku miesięcy wielokrotnie potwierdzał zainteresowanie Cole'em, ale wszystkie informacje o możliwości odejścia tego piłkarza z Arsenalu dementował menedżer tej drużyny Arsene Wenger.

Jak na ten post nikt nie odpowie to zamykajcie temat :]

sad.gif sad.gif sad.gif

Kurwa... ;/ ;/

Ale wiadomość... heh... ale się wkur***>.. myślę, że wszyscy fani Arsenalu też.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.