Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Arsenal Londyn
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Stron: 1, 2
Crawler
Ale Arsenalowi zgarnęli Cola tongue.gif
Heh przynajmniej nie będzie się musiał przeprowadzać biggrin.gif
lucio
Po prezentacji nowych strojów The Blues odbyła się konferencja prasowa, w której udział wzięli Jose Mourinho i Peter Kenyon. Mówili głównie o transferach i syt. poszczególnych graczy.

Gdy zakończył się "atak" fotografów na trójkę niewinnych, przystrojnych w niebieskie trzypaskowe koszulki, piłkarzy The Blues (panowie: Essien, Kalou i Cudicini) - z ogniem pytań dziennikarzy zmagać przyszło się naszemu trenerowi.

Pierwszy temat, odejście Del Horno, co na to Jose?

,,Musimy poczekać i zobaczyć jak sprawa Del Horno się potoczy, ale jeśli ostatecznie go sprzedamy w drużynie pojawi się wolne miejsce i to miejsce musi powędrować do dobrego zawodnika."

Od razu padło pytanie czy tym zawodnikiem jest Ashley Cole?

,,Ashley Cole jest dobrym piłkarzem, to prawda. Ale Ashley Cole jest piłkarzem Arsenalu i nie sądzę że słuszne w tej sytuacji jest mówienie o nim czegokolwiek."

,,Wayne Bridge do nas wraca. Czas, który spędził w Fulham był dobry dla nich, dla niego i dla nas, Wayne jest piłkarzem, któremu wierzymy. Z punktu widzenia mediów - jesteśmy zainteresowani kupnem każdego dobrego lewego obrońcy w Europie. W tej chwili mamy Del Horno i Bridge'a, i powtarzam jeszcze raz, że Ashley Cole jest piłkarzem Arsenalu."

Peter Kenyon dodał tu:

,,Rzeczywiście było coś w rodzaju szaleństwa, łączenia Chelsea z każdym piłkarzem. Przed Mistrzostwami Świata zrobiliśmy dwa poważne transfery Michaela Ballacka i Andriya Shevchenko. Jest jedna pozycja, którą chcielibyśmy wzmocnić i mam nadzieję, że uda nam się to załatwić na czas."

Ciąg dalszy dyskusji, komentarze do spekulacji prasowych o kolejnych lewo-nożnych piłkarzach:

,,To co mogę powiedzieć o Damienie Duff'ie to, to że prawdą nie jest, że w ubiegłym sezonie grał mało. Właściwie w ubiegłym sezonie grał więcej niż w sezonie go poprzedzającym, pauzował tylko przez miesiąc przez operację, którą przeszedł. Dlatego nie można powiedzieć, że powodem prawdopodobnej chęci jego odejścia jest to, że za rzadko grał."

,,Jest piłkarzem, którego kochamy/uwielbiamy. Jest piłkarzem, z którym mamy bardzo otwarty kontakt, tylko dlatego rozważamy wszystkie możliwości. Ale zdecydowanie jest piłkarzem, którego chętnie zatrzymamy."

,,Mogę mniej lub bardziej powtórzyć słowa, któe on usłyszał ode mnie. W swoim składzie mam zawsze kilku piłkarzy, których mogę oddać. Zawsze mam wielu piłkarzy, których chcę zatrzymać desperacko. Mam też zawsze kilku, których chcę zatrzymać, ale nie mam odwagi by zatrzymać ich jeśli nie mogę im obiecać, że zagrają 75 % wszystkich spotkań."

,,Piłkarze, których nie chcemy zatrzymać, to piłkarzy, którzy zmieniają klub. O tych, których chcemy bardzo zatrzymać mówimy bardzo otwarcie, mogę dać przykład - przykładem jest Arjen Robben, którego chcemy zatrzymać na pewne 100 %."

,,Damien Duff to typ zawodnika, którego lubię i jako piłkarza i osobę, ale wysłuchałem go przez parę godzin i mogę zrozumiećc co ma w głowie. Ale wszystko w końcu sprowadza się do biznesu, a on jest tak dobrym zawodnikiem, że wydaje mi się, że nie będzie łatwym biznesem dla innego klubu."

Sytuację Arjena Robbena ostatecznie wyklarował jeszcze Peter Kenyon:

,,Nie było żadnej formalnej oferty, a nawet gdyby taka się pojawiła została by odrzuca. Arjen powiedział, że chce zostać w Chelsea, a Jose chyba wystarczająco jasno przedstawił nasze stanowisko w jego sprawie."
Nelson
Julio Baptista i William Gallas zostali nowymi piłkarzami Londyńskiego Arsenalu...
Z klubem natomiast pożegnali się: Ashley Cole i Jose Antonio Reyes

>Kornel<
gdzie odszedl Cole ? Reyes w Realu !! biggrin.gif
Arturro_king
Do Chelsea, chyba sie nie myle?? No za Realem to ja nie przepadam tongue.gif ale w tym sezonie zrobili niezle transfery
Nelson
Cole za Gallasa
Reyes za Baptiste (ale na razie tylko na rok)

P.S: Moim zdaniem Baptista jest o wiele lepszy od Reyesa. A czy Cole lepszy od Gallasa ? Czas pokaże...
Simon
reyes jest z 10x lepszy od baptisty tongue.gif szybki, zwrotny dobrze drybluje. a baptista to zawodnik tylko silowy. moze bedzie pasowal do ligi angielskiej a moze bedzie to totalna klapa
kOzi
Według mnie Willy Gallas jest zupełnie innym typem piłkarza niż Ashley Cole, który jest żelaznym lewym obrońcą, często włączającym się do akcji ofensywnych, a z kolei Gallas to fenomen bo może grać zarówno na bokach obrony jak i w środku, ale akurat nie za bardzo lubi się zapędzać do przodu. Więc dla mnie ten transfer jest na plus dla The Gunners.
Jeśli chodzi o "Bestie" to znakomity zawodnik, w Realismo gówno pokazał, ale wcześniej w Sevilli błyszczał. Dla mnie to bardziej cofnięty napastnik (tak był ustawiony w Sevilli), a nie środkowy pomocnik czy też skrzydłowy... Mam nadzieje że Wenger będzie go właśnie ustawiał za Henry'm. Reyes w sumie to też wybitny piłkarz lecz w Anglii się nie sprawdził.
Aaa i wspomne jeszcze, że AFC kupił młodziutkiego Denilsona- kapitana reprezentacji Brazyli U-19, uznawanego za ogromny talent na pozycji defensywnego pomocnika w Brazylii. Więc Wenger zaszalał i będzie kreował następce Gilberto Silvy biggrin.gif

Jedenastka The Gunners na ten sezon:
Lehmann
Eboué, Kolo Toure, Gallas, Flamini/Clichy
Ljungberg, Cesc, Rosický, Van Persie
Baptista, Henry
zborek
Oo wiadomo,że Baptista jest gorszy od Jose...wystarczy popatrzeć na ich grę...
Ogolnie to lipa,że odeszli Cole i Reyes,a w zamian mozna powiedziec dostalismy słabszych zawodników sad.gif
Nelson
QUOTE(zborek @ Sep 1 2006, 10:19:50) [snapback]87318[/snapback]

Oo wiadomo,że Baptista jest gorszy od Jose...wystarczy popatrzeć na ich grę...
Ogolnie to lipa,że odeszli Cole i Reyes,a w zamian mozna powiedziec dostalismy słabszych zawodników sad.gif

Ja tak nie uważam!!
Zobaczysz na występy Baptisaty i Gallasa... Może Gallas nie jest tak znakomity jak Cole, ale Baptista dla mnie jest lepszy od Reyesa....

GO GUNNERS!!!
SachenAFC
Wg. dobrze że przeszli do innych klubów, bo gdyby mieli zostać psuli grę huh.gif A co do transferów to przyda nam się silny zawodnik, przecież gramy w premiership tongue.gif i dobry universalny obrońca

Moja jedenastka
Lehmann
Eboué, Kolo Toure, Gallas, Clichy
Ljungberg, Cesc, Rosický, Van Persie
Baptista/Theo Walcott, Henry

Ewentualnie Van Persie za Baptiste/Walcotta. Wg. mnie z taką jedenastką stać nas na dobry występ w LM i Premiership o ile będziemy grać bardziej agresywnie.

A co do wierności klubowi, po odejściu największych gwiazd... powiem tyle nie przestałem kibicować Wiśle po odejściu Żurawskiego i Frankowskiego, nie przestane kibicować Arsenalowi, po odejściu Henry'iego czy Ljunberga. Jak ktoś już napisał kibicuje się klubowi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.