Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: co Was najbardziej denerwuje w PES4 ?
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 4
Stron: 1, 2
Regz
Còż, nie wiem jak jest z tym poziomem trudności ale ja gram narazie na 3* biggrin.gif i pòki nie będe wszystkiego wygrywał to chyba tak zostanie.

Najbardziej wkurzające są 2 pierwsze punkty z posta Mihalo, a poza tym to nabardziej irytujące są:
-"kopanina" - zaròwno we własnym polu jak i w przeciwnika- nie ma kto walnąć z pierwszej piły i zamiast tego przyjmuje nie wiadomo po co piłkę, co zazwyczaj kończy się stratą
-coś nie tak w zmianach zawodnikòw-niby mam ustawione na manual, a tu gra sama zmienia mi zawodnikòw w najmniej odpowiednich momentach
-"oszustwa" kompa- biegnę sam na sam szybkim napastnikiem, a tu dogania mnie jakiś bolek.Muszę więc robić nawròt ze zwodem i kombinować...bardzo nienaturalne

Co do wzrostu agresywności kompa gdy przegrywa to ja zaliczyłbym to jako jeden z plusòw. Co to za przyjemność, gdy prowadzisz powiedzmy 2:0 do 70 minuty i wiesz że masz już mecz w kieszeni.
Także "nieidealni" bramkarze do według mnie jeden z plusòw
_M4<!3K
Cytat
denerwuje mnie to iz nie potrafie oddac strzalu z około 30m ktòry by wszedł do bramki! moze ktos mnie uswiadomi jak to zrobić :/

Mnie się udało oddać taki strzał w ML.Grałem Manchesterem United i biegłem akurat Giggsem lewą stroną.Na radarze zauważyłem że bramkarz trochę wyszedł od pola bramkowego.Ciekawy, uderzyłem sobie najnormalniej na świecie.Poprostu D.Wcisnąłem tak gdzieś troszkę powyżej połowy "siłometra" i... okazało się że piłka przeleciała tuż nad bramkarzem i wpadła pięknie do bramki.To było z jakieś 30-35 metròw.Wspaniały gol!

Co do posta Regz to nie zgodze się z tobą w żadnym z opisanych przez ciebie przypadkòw.Po pierwsze, tryb manual przynajmniej u mnie działa aż za dobrze biggrin.gif Czasami zapominam że ja sam musze zmieniać i biegam zawodnikiem ktòry jest po drugiej stronie boiska.W tym trybie komputer nigdy sam mi nie zmienia.

Co do tej "kopaniny" tak samo się nie zgadzam.Niewiem o czym ty mòwisz?! U mnie jest tak że poprostu klawiszem W komuś wystawie, wciskam wtedy strzał (u mnie D) kiedy piłka jeszcze jest w drodze i zawodnik do ktòrego była wystawka wali że zmiecie każdego.I to z pierwszej...

W sumie może tak być że ten bolek jest szybszy, z reguły jacyś kurduple są szybsi od tych większych, to nie musi być błąd, ani oszustwo. :!:
lualua
Bo z tym strzłem z dystansu to jest jak w rzeczywistości - 30 m to naprawdę daleko, nawet w Lidze Mistrzòw nieczęsto sie takie gole zdarzają.
Nie ma chyba żadnej recepty jak strzelić, mnie sie pare razy udało. Trzeba sie po prostu dobrze ustawić i mocno pierdolnąć, najlepiej ze sprintu. Tyle że te strzły są bardzo często blokowane przez obrońcòw.
Regz
Małe sprostowanie dla _M4<!3K, żeby wszystko było jasne... smile.gif
-"kopanina" czyli sytuacja podbramkowa a nie zwykła akcja i wystawka w uliczke (jak to pewnie zinterpretowałeś). Innymi słowy.... sytuacja pod polem karnym , stoi powiedzmy 12 chłopa , strzelasz , bramkarz odbija, piłka ląduje gdzieś na 5-7 metrze pod stopami twojego napastnika, chcesz dobić z pierwszej, dobiegają do ciebie obrońcy przeciwnika , a twòj napstnik czeka aż mu się naładuje "pasek" (ewentualnie przyjmuje piłę i przekłada sobie między nogami) i tak dupa z tego wychodzi.
Albo taka sytuacja : kopanina pod własnym polem karnym , piłka odbija się od nogi do nogi, chcesz ją jak najszybciej wywalić więc nawalasz strzał a tu twòj obrońca ze stoickim spokojem przyjmuje piłe na klatę na środku pola, albo robi jeszcze 2-3 kroki (cały czas wciskasz strzał) i wtedy traci piłkę.
-co do tego wyprzedzania napastnikòw wcześniej napisał coś DRJEEF (apropos' Ronaldinho). NIE MOŻE tak być żeby klasowego napastnika doganiał jakiś nędzny obrońca, ktòry NA PEWNO jest od niego wolniejszy. Inna sytuacja jest gdy to COM cię atakuje , np. skrzydłem. I co? doganiasz go czy ledwo za nim nadążasz?
Tyle narazie... biggrin.gif
DRJEFF
Święta prawda Regz :!: Poprostu chuj mnie strzela kiedy biegne np Owenem albo Davidsem i jakiś szmaciarz-śmieciarz mnie wyprzedza, a ja swoimi obroncami do atakujacego kompa ledwo co moge dobiec, zazwyczaj konczy sie golem :!: :evil:

P.S. mam ponagrywane powtorki bramek kompa, pokazujące świetną robote mojego pramkarza. Nie wiem czy smiac sie czy plakac.
kemot
DRJEFF wrzuc gdzies i daj linka do Replay'ow, chetnie ocenimy...
Mefju
z tym bieganiem to tez przerąbane :/ biegne sobie Martinsem i dogania mnie jakas ciota :/ tutaj sie nie postarali... jeszcze denerwuje mnie to iż po dośrodkowaniu ciężko jest strzelić głową... wręcz rzadko się strzela :/
wąski
Mnie głòwnie denerwują bramkarze-cyborgi.To nierealne żeby bronili 85% sytuacji 1 na 1.Cholernie irytuje jak robię akcję super-wypas ale nie mogę pokonać bramkarza sam na sam (i to wcale nie zależy od umiejętości bo przy tym wiele ich nie trzeba).
Druga rzecz to auty ktòre wykonuje komp.W promieniu 10 metròw nie ma żadnego mojego zawodnika.Głupota.
Z tym doganianiem to nie jest tak źle.Ja jak biegnę Martinsem to zostawiam obrońcòw z tyłu,wystarczy tylko się rozpędzić.
Menu w ML zupełnie niewygodne,za długo trzeba szperać.
Pinball w polu karnym i pustka w mojej obronie przy kontrach kompa(chociaż przy moich zawsze ktoś mnie zablokuje)
Głupie sytuacje typu: biegnę z piłką,wpada na mnie obrońca i nagle okazuje się że to ja faulowałem,chociaż do tego i do reszty jeszcze jakoś da się przyzwyczaić :wink: Ogòlnie-nie ma gry bez bugòw ale przy Pes4 miòd te bugi zakrywa...
scorpio2x
Cytat
Pinball w polu karnym i pustka w mojej obronie przy kontrach kompa(chociaż przy moich zawsze ktoś mnie zablokuje)

Tak jak pisalem wczesniej, przy wlaczonej opcji auto defence nasi chlopcy wracaja sie tak jak to robi komp, a na 5* juz nie ma tej kopaniny i gra jest spokojniejsza
Regz
scorpio2x - chyba spròbuje zagrać na tych 5* i zobacze czy rzeczywiście jest tak jak mòwisz wink.gif
Drakkar
Cytat
z tym bieganiem to tez przerąbane :/ biegne sobie Martinsem i dogania mnie jakas ciota :/ tutaj sie nie postarali... jeszcze denerwuje mnie to iż po dośrodkowaniu ciężko jest strzelić głową... wręcz rzadko się strzela :/

Dziwne, bo mi bardzo często udaje strzelić się z głòwki...
StraY
a mnie wkurza ta gra za ogòł :] obojętnie ile ma plusòw to i tak minusy psują grywalność kompletnie, w dodatku wynikòw nie mam za wysokich, zawsze koło 1,2,3 -0 a cały czas nie schodzę z połowy kompa :/ żeby było śmieszniej gram na 6*

WE2K2 RULES
SZAKI
Przeczytałem większość tych wpisòw i co niektòrzy to mają racje!W poròwnaniu do PES3 bramkarze już w pierwszym meczu jaki zagrałem "wpadli mi w oko", Drażniące jest także chodzenie obrońcy podczas rzutu wolnego albo rzutu rożnego!tak jakby kroki do Poloneza!Wydaje mi się że w PES5 wszystko to poprawią dołożą coś nowego i będzie naprawde Najlepsza gra na świecie!Ja z kumplami teraz dziennie gramy turnieje i jest fantastyczna zabawa.Pròbowaliśmy take w Fifke ale to nie to samo!PES jest nie do zdarcia!Dlaczego nikt nie wspomniał o upadkach!?!?!Są wykonane perfekcyjnie!Ostatnio oglądałem mecz w TV i jeden gość faulowany się przewròcił!Powiedziałem jedno zajebiste zdanie-kumple się uśmiali! NA PES4 REALISTYCZNIEJ SI
kemot
Wlasnie czytajac te wzystkie posty mozna zadac sobie jedno pytanie

Czemu w to gramy jezeli to ma tyle wad? laugh.gif

Dziekuje KONAMI za to co mamy, PES 5 bedzie rwal glowy...
lualua
A mnie najbardziej wkurwia (nie, nie denerwuje - WKURWIA!!!) kwestia spalonych. No co nie wysune to jest spalony do chuja!!! Już przestałem używać tròjkąta bo prawie za każdym razem jebany offside.
kemot
Nie czujesz gry... Na 6* probuja mnie lapac czesto, ale to ja czesto z tego mam sam na sam... Poprostu poczuj klimat...
BartekRym
A mnie denerwują zwody. Jest ich poprosti mało. Przydałyby się dla najlepszych indywidualne dryblingi. To co napisałem mogę napisać kilkoma słowami.. tej grze brakuje MAGII
onix_the_chosen
Mnie denerwuje to, ze czasami gra jest za wolna, przykladem moze byc np glupia UEFA Champions League od EA Sports, gdzie zawodnicy szybciej wychodza na czyste pozycje (i na tym Uefa sie konczy ;D ) i wiecej jest sytuacji podbramkowych, a takze bramkarze (pamietam jak w ISS Pro 3 bramkarze rzucali sie praktycznie na kazdy grozniejszy strzal, ktory nawet nie zmierzal w kierunku bramki, a w Pesie bramkarze chca wyciagnac kazda pilke dwoma rekami zamiast piatkowac jedna) :?
Lucek Rojek
ty proponuje przerzuć się na fife 2005 tam masz mnòstwo wyrabanych interwęcji i zagrań nie można się nudzić :!: :?:
Szamo
Tak naprawdę to kocham tę gre ale są chwile żę boje się o swoją klawiature.
Błędòw jest jednak dużo najważniejsze z nich to:
*Gra głową w niektòrych momentach
*Mało orginalnego dryblingu
*Mała ilość lig zagranicznych i reprezentacji.Zadarza się żę w master lidze gram z jakimś zespołem 8 razy w sezonie.A jeśli chodzi o reprezentacje brak np;kwalifikacji to mistrzost świata.
*Możliwość kupowania Pelego,Platiniegi i innych gwiazd(przypadek często widywany w zespołach ML
*Niewidzialne faule
*Auty
*I tak dalej i tak dalej i tak DALEJ...

Morze sie wydawać żę jestem markotny ale niestety błędy są zawsze mniejsze lub większe.Mimo to powtarzam KOCHAM T
Dino
Najbardziej wkurzajacy jest glupi bramkarz gram sobie w necie lub nie i koles biegnie na valdesa strzela prosto w niego a on sie rzuca i gol albo on strzela a valdes stoi i sie patrzy wtedy juz normalnie qrwica mnie bierze :/ .
Tomak

*Możliwość kupowania Pelego,Platiniegi i innych gwiazd(przypadek często widywany w zespołach ML

Jeśli chcesz mieć ten prob z głowy , to poprostu nie kupuj historycznych teamòw w Pes - Sklepie , hihihi...
klejoo
Nie wiem czy ktoś zwròcił uwagę na pomeczowe noty. Ja np. gram na 5* i napastnik ładuje przeciwnikowi 4bramki i ma notę 7 maxymalnie 7.5, i nie to że tylko czekał na piłkę i strzelał, ale harował na całym boisku podawał itd. Przejdzmy do przeciwnika, wystarczy że strzeli gola i praktycznie ma gwarantowaną ocenę 7. :shock:, chociaż nic nie gra i cieni że hej :x .
Wiem że w zasadzie do niczego te oceny nie są potrzebne ale dziwnie to wygląda.
Ps. Jeszcze mi się nie zdarzyło dostać oceny 8.
Regz
klejoo: Te oceny to jakaś ściema jest i tyle. Już dawno nie zwracam na nie uwagi...
norek
Nie czujesz gry... Na 6* probuja mnie lapac czesto, ale to ja czesto z tego mam sam na sam... Poprostu poczuj klimat...

kemot to Ty grasz w pesa4 :?: :shock:
a mnie najabrdziej wkurza moment kiedy soczyscie moze typek przywalic z woleja a uderza z glowy :x
Cj90
mnie tez to wkurza, szczegolnie Carlos ... tak sie kusi zeby zajebac z volleya a on co ? glowka strzela tak lekko jak by mial podac :evil:
Soxx
klejoo: Te oceny to jakaś ściema jest i tyle. Już dawno nie zwracam na nie uwagi...

Nom ja kiedyś myslałem że te oceny wpływają na forme zawodnika w następnym meczu.Tak mi ktoś powiedział......ale to nie prawda
Cj90
jak sie ustala zeby komp sam wykonywal mi zmiany podczas meczu ???
Andzi
Gdybym miał pisac co mnie denerwuje w pesie to byłoby tego duzo, ale i tak gra jest wypasiona :wink:
baski18
a wiec ... panowie ... zeby udezyc w dany sposob poprostu zawodnik musi byc odpowiednio ustawiony ... nie udezy Ci z woleja kiedy pilka jest za wysoko ... wtedy udeza z glowki ... mozecie pisac ze pilka jest w odpowiedniej wysokosci i az chce sie udezyc z woleja .. ale moze Konami zrobilo tak ze poprostu jak w zyciu nie kazdy do tej pilki by sie w odpowiednim momencie zlozyl i trafil w nia .. a wtedy pilka by przeszla obok nosa ... spalone- ja zawsze (prawie) wystawiam sobie w uliczke i nie ma spalonych poprostu musisz wyczuc ten moment ... rozejrzec sie jak twoj zawodnik jest ustawiony .. lub poprostu zerknac na radar smile.gif Menu LM dla mnie jest przejzyste i odrazu wiedizalem co gdize i jak smile.gif dla mnie w Pes3 bylo chyba nawet gorzej z menu ... Zwody .. po co Ci kilkadziesiat zwodow ?? tak i tak nie jestes w stanie wszystkich uzyc ... ja uzywam moze max 5 zwodow i jest dobrze smile.gif

Pozdro
jasminio
A wg mnie najbardziej skopani w tej grze są: Henryk i Van Nister.

Do idealnie celnych strzałòw Ronaldo z każdej pozycji już się jakoś przyzwyczaiłem. Ale gry tych kołkòw nie mogę znieść. Praktycznie każda akcja w ich wykonaniu, to faul. Obrońcy padają jak kawki po pociągnięciach czy po łokciach. Te ich przepychanki to dla mnie najbardziej skopana rzecz w tej grze, a jeśłi dodać do tego, że kiedy jest gòrna piłka na dobieg do ktòregoś z nich i w 99% przypadkòw obrońca albo nie dosięga piłki albo się przewraca, to już widać cały obraz nędzy.
Najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że jak ktòryś leci sam na sam, to nawet ciężko sfaulować delikwenta, za to jak faul jest gdzieś w środku pola, to padają porażeni piorunem i kartki się sypią biggrin.gif
onix_the_chosen
ty proponuje przerzuć się na fife 2005 tam masz mnòstwo wyrabanych interwęcji i zagrań nie można się nudzić :!:  :?:

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif dobre laugh.gif
Soxx
A wg mnie najbardziej skopani w tej grze są: Henryk i Van Nister.

Do idealnie celnych strzałòw Ronaldo z każdej pozycji już się jakoś przyzwyczaiłem. Ale gry tych kołkòw nie mogę znieść. Praktycznie każda akcja w ich wykonaniu, to faul. Obrońcy padają jak kawki po pociągnięciach czy po łokciach. Te ich przepychanki to dla mnie najbardziej skopana rzecz w tej grze, a jeśłi dodać do tego, że kiedy jest gòrna piłka na dobieg do ktòregoś z nich i w 99% przypadkòw obrońca albo nie dosięga piłki albo się przewraca, to już widać cały obraz nędzy.
Najśmieszniejsze z tego wszystkiego jest to, że jak ktòryś leci sam na sam, to nawet ciężko sfaulować delikwenta, za to jak faul jest gdzieś w środku pola, to padają porażeni piorunem i kartki się sypią biggrin.gif

Moim zdaniem zdrowo przesadzasz z tymi kolesiami.Ja gram najczesciej Arsenalem lub Francja i mam inne zdanie o Henry'm ,gram tezczesto przeciwko Van Nisterloy'owi i też nie zauważyłem takich żeczy o ktòrych piszesz.. .....Chybaże grasz master lige składem poczatkujacych i nie kupiłes sobie jeszcze lepszych zawodnikòw. Tez tak miałem....nie mogłem przegonic obroncy jak szła prostopadła piłka bo był przewracany,odbijał sie od obroncu,albo strugali mu tzw"marchewke".
A cp powiesz o takich zawodnikach ja Ronaldinho....koles ma taki balans takie przyspeszenie ze trudno mu piłke odebrac.Nie wiem jak nim komp gra ale mòwie tutaj,ze jak dorwie sie do niego gracz z umiejetnosciami,to mozna jednym kolesiem mecz wygrac. A jak ma czerwoną strzałke do gòry to juz naprawde masakra.... :roll:
Szamo

Jeśli chcesz mieć ten prob z głowy , to poprostu nie kupuj historycznych teamòw w Pes - Sklepie , hihihi...

Ale właśnie jest taki problem że lubie czasem zagrać sobie historycznymi drużynami turniej lub meczyk towarzyski.
Regz

Ale właśnie jest taki problem że lubie czasem zagrać sobie historycznymi drużynami turniej lub meczyk towarzyski.

Zawsze możesz mieć 2 OF'y- jeden z drużynami a drugi bez nich
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.