Okey, to teraz ja
- wyobrażenie o piszczących bramkach w Supermarkecie, to jak większość
- obsesja na punkcie porządku i równo ułożonych rzeczy (dotyczy czegokolwiek

) [często nie dotyczy mojego pokoju

]
- częste mycie rąk
- komórka w prawej kieszeni, portfel w prawej tylnej
- jeśli leże w łóżku i usiłuję zasnąć a męczy mnie jakaś rzecz/myśl np : czy klucze aby na pewno wiszą na wieszaczku, czy na pewno zgasiłem światło w łazience...zawsze wstaje i to sprawdzam, bo inaczej nie zasnę.
- porządek na dyskach i na pulpicie
- nigdy staram się nie patrzeć w nocy na drzwi od pokoju, zawsze sobie myślę, że zobacze jakąś postać

- jeśli nie zjem kolacji, nie mogę iść spać, bo nie zasnę
- po powrocie z miasta, czy z innego miejsca pierwsze co robie to włączam komputer
- nie moge nie zagrać choć chwili na swojej gitarze ; )
- mania na punkcie poprawności pisowni
- obsesja na punkcie muzyki
- prześcieradło, pościel muszą być równo naciągnięte, a poduszki (muszą być 2) muszą być na środku pod głową
- co chwilę odwiedzam swoją skrzynke pocztową (mailową)
- jeśli czekam na przesyłkę, nie wychodzę z domu, co chwilę dobiegam do okna
- za nim zapalę światło zawsze zasłaniam żaluzje
- jeżeli czegoś szukam (kluczy, portfela itp) nie spocznę dopóki tego nie znajde [nawet jeśli miałbym szukać przez tydzień]
- jeśli zapomniałem jakiegoś słowa, wyrazu czy czegokolwiek z tym związanego to mnie to męczy i nie daje mi spokoju, musze sobie przypomnieć za wszelką cene

- przed zaśnięciem zawsze biorę do pokoju picie, wode, szklanke czegoś do picia, inaczej nie zasnę
- jeżeli jadę autobusem, boję się że wsiądzie jakiś niechlujny i smierdzący Pan pod wpływem alkoholu i przy pustym autobusie usiądzie właśnie obok mnie

Jeżeli sobie jeszcze coś przypomnę to napisze

- zapewne ominąłem sporo ważnych rzeczy