FINAŁ
(Grecja) Dumian 2 : 1 ArekŁDZ (Turcja) 
Z chwilą pierwszego gwizdka do ataku przeszli Grecy, co jednak skończyło się groźną kontrą reprezentantów Turcji. Początek spotkania układał się raczej pod dyktando Grecji, przy okazji oddali oni kilka niegroźnych strzałów na bramkę Rustu. Zmasowany atak Greków przyniósł w końcu w 12stej minucie upragnionego gola. Giannakopoulos nie dał szans goalkeaperowi i wynik meczu ustanowił się na 1:0. Nie trzeba było długo czekać na odpowiedz Turcji, która remisuje po błędzie greckich obrońców tuż przed polem karnym. Dalsza część spotkania przebiegała dosyć nerwowo, naprzemienne ataki obu reprezentacji nie spowodowały jednak poważnego zagrożenia bramki po żadnej ze stron. W 32 minucie Turcja była bliska zdobycia gola jednak całą sytuację w ostatniej chwili uratował Basinas. Turcja nie dawała za wygraną jednak obrona Grecji tym razem spisywała się bezbłędnie. W końcu w 41 minucie Giannakopoulos strzałem z główki trafia niefortunnie w słupek, nie dając jednak za wygraną odbiera piłkę tureckiemu obrońcy i skierowuje ją prosto do siatki. Idąc za ciosem Grecja nie przerywała ataków stwarzając groźne sytuacje pod bramką Rustu. Pod koniec pierwszej połowy w dogodnej sytuacji znalazł się Charisteas trafiając pechowo w słupek.
Druga część spotkania i kolejna groźna akcja ze strony Grecji skończyła się niestety nieudanym strzałem Basinasa. Nieprzerwane ataki Greków i po raz kolejny Charisteas nie spełnia oczekiwań stojąc oko w oko z Rustu. W 20stej minucie po silnym uderzeniu Emre kapitalną interwencją popisał się Nikopolidis. 10 minut pózniej po raz kolejny Charisteasowi nie udaje się umieścić piłki w siatce dzieki świetnej interwencji tureckiego obrońcy.
Na boisku zapanowała nerwowa atmosfera, gdy chwilę później arbiter zakończył spotkanie i Grecy cieszyli się ze zwycięstwa w finale.
Skrót meczu dostępny w dwóch wersjach: jedna skompresowana kodekiem x264 i druga kodekiem Xvid. Polecam tą pierwszą ale gdyby ktoś jeszcze miał problemy z x264 to można zassać drugą wersję. Oto one:
Oglądanie uprzyjemnia podkład muzyczny: Active Bass - Tell Me Why
Enjoy 
Na koniec chciałbym jeszcze podziękować wszystkim za grę w tym turnieju oraz za wyrozumiałość i przedłużenie terminu w półfinale.
Co do samego finału, to pomimo zdecydowanie większej ofensywy z mojej strony Arek ani na moment nie dał mi wyraźnej przewagi a walka o zwycięstwo trwała aż do ostatniego gwizdka.
Pozdro