Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zwody W Pes5
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
Stron: 1, 2
piccolo36
Dzięki tym którzy mi powiedzieli, jak wykonać flip-flap'a Ronaldinho. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jest może gdzieś klawiszologia zwodów do PESa5?? (oczywiście gram na padzie, nie na klawce). Oprócz tego zwodu Ronaldinho i za pomocą grzybków (tzn 2x w każdą strone i kółko z grzybkiem) czy są jeszcze jakieś lepsze i fajniejsze. Z góry dzięki za odp. jakiś link czy cuś:]
lookass
Poszukaj na forum był gdzieś link do tutoriala tyle że po francusku...

Ps. Mogłeś dopisać te zapytanie do tamtego tematu a nie niepotrzebnie zakładać nowy ale to tak na przyszłość wink.gif
Bakel
Flip-flap - 3x R2

Inne tricki:
http://pesfan.com/bulletin/forumdisplay.php?f=170
Rumunaldo
Jak ustawić przyciski na padzie żeby mozna było zrobić ruletkę ?
SWiergi
jak nie masz analoga to raczej dupa ale tak to ustwaw analog. w czasie meczu przekrec prawa galka w okolo i bedzie ruletka smile.gif
Rumunaldo
Ja mam analog nawet dwa biggrin.gif Ale ja mam tak na lewym analogu mogę grać a na prawym strzelać, podawać itd. I jak ustawić ten alalog?
Imielok
laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif Normalnie ustawiasz odpowiedni kierunek i juz tongue.gif tongue.gif Jestem ciekaw jak strzelasz na analogu, bo raczej to dziwne blink.gif blink.gif

moje ustawienia : http://img289.imageshack.us/img289/6749/ustanalogu8jz.png
atomic
do czego sluza klawisze R3 i L3 ? ktos mi to wyjasni, z gory thx
dzenda_dzenda
QUOTE(Imielok @ Jan 2 2006, 22:18:41)
laugh.gif  laugh.gif  laugh.gif  Normalnie ustawiasz odpowiedni kierunek i juz tongue.gif  tongue.gif  Jestem ciekaw jak strzelasz na analogu, bo raczej to dziwne  blink.gif  blink.gif

nowa technika wlaśnie slyszałem o tym w "nie do wiary" :

niee, a tak serio to strzelać sie nie da, zadziwiające ale prawdziwe, jedynie podania górą, ale te podania analogiem letko mówiąc chujowe wychodzą(no jak sie nie umi tongue.gif ) a zwody...to przeciesz masz w command list w opcjach...czasami warto poszukać w samej grze albo na stronach www.google.pl wink.gif

pionek!
Gunner4life
Sorka ze sie wwalam w czyjs temat ale nie chcem zakladac podobnego wiec moze ktos z was wie jak dosrodkowywac i strzelac krzyzaczkiem ??? pliss odp.
Bo0os
Pogieło sie stary tongue.gif

Mi niewychodzi ruletka, mam pada kręce tym analogiem 32525 stopni i nic, pilkarz jakiegoś bredgensa tańczy biggrin.gif Pad do dupy?
atomic

nie powinno byc wiecej pytan :}

Zamarkowanie strzału:
strzał + podanie
Zamarkowanie wrzutki:
wrzutka + podanie
Przekładanka:
(jojstik po lewej stronie chyba L1 lub R1 x2)
Ruleta:
prawa gałka 360* (ze skazówkami zegara)
Lob:
strzał + R1 lub L1
Klepa:,
L1 + podanie + podanie
3xR2 - (flip&flap)

flip-flapa mozna też zrobić wciskając dwa razy L1 a nastepnie R2.
-podrzucanie piłki do strzału: prawy analog w doł i w góre,
-odjazd z piłom do tyłu: R2 żeby sie zatrzymać i wtedy trzymając R2 strzałkami w kierunku pleców zawodnika,
-zmyłka stojąc (tzw.feint to go): zatrzymujemy sie R2 i wtedy b.szybko musimy pyknąć w któryś bok...

mozna zrobic zamach w dowolną strone 2X w bok (w byle która strone) r3 .... dosc skuteczne...
pobicie pilki dół i góra r3...
szybko nacisnąć strzal+podanie x2 podwujne markowanie...
szybko nacisnac sprint a nastepnie R2 i strzalki w ktoras strone
BombeL1946
Chłopaki też mam problem z prawym analogiem. Gdy biorę naprzykład w lewo to działa tak jak square.gif blink.gif nie mam pojęcia co się dzieje. Na początku myślałem że to może być zła konfiguracja pada w windowsie czy cos takiego ale wszystko jest ok. Jeżeli ktoś wie o co chodzi to prosze o pomoc bo ruletki nie moge wykonac.
Konrad-ek
wlacz najpierw analogi i ustaw w opcjach
ja tez tak samo mialem ale wlaczylem analogi i ustawilem
Nelson
Hej.Ja mam jeszcze pytania.

Jak podrzucic piłke do gury na klawiaturze???

Jak przyjmuje pilke na klatke i jestem tylem do bramki to jak moge zrobic przewrotke???

Dzieks.Pozdro
_DEVIL_
QUOTE(Konrad-ek @ Jan 10 2006, 00:04:06)
wlacz najpierw analogi i ustaw w opcjach
ja tez tak samo mialem ale wlaczylem analogi i ustawilem
[right][snapback]48307[/snapback][/right]

Dokladnie tak jak pisze konrad!

Wchodzisz w katalog gry setings i wlacz analog zeby sie swiecil! i wtedy wszysko ustawiasz!banal stary
Archie

Czy wiecie może jak zagrywac prostopadłą pikę GÓRNĄ???

lukasso
l1.gif + triangle.gif
tomixx
dobra mam pytanko jedyne i ostatnie apropos tricków , umiem dużo porzytecznych ale nie wiem jak sie robi strzał ze skrzyrzowanych nóg. Mam nadzieje że ktoś wie oco łazi i wie jak to sie robi i napisze mi .
Widziałem tutoriale po francusku włosku i angielsku ale nie moge pojąć tego chociaż znam wszystkie słówka w tych językach po przetłumaczeniue (oprócz angielskiego tongue.gif) biggrin.gif
Naimad
Heh, strzal z krzyzaka nie jest zadna sztuka, tylko musisz miec odpowiedniego zawodnika. Tzn, b. slaba jedna noge i wysoki shoot tech. Ja gram Barcelona i gdy schodze Messim na strzal z prawej noge, zawsze strzela z krzyzaka. Mam nawet pare bramek zapisanych, jesli by ktos nie wierzyl biggrin.gif
tomixx
QUOTE(Naimad @ Jan 11 2006, 15:53:28)
Heh, strzal z krzyzaka nie jest zadna sztuka, tylko musisz miec odpowiedniego zawodnika. Tzn, b. slaba jedna noge i wysoki shoot tech. Ja gram Barcelona i gdy schodze Messim na strzal z prawej noge, zawsze strzela z krzyzaka. Mam nawet pare bramek zapisanych, jesli by ktos nie wierzyl biggrin.gif
[right][snapback]48505[/snapback][/right]

Heh , za kogo ty mnie uważasz za debila tongue.gif nie oto mi chodzi tylko strzał ze skrzyżowanych nóg na ziemi kurde musze linka wysłać:
http://s1.ultrashare.net/hosting/fs/62d1744ac5d42d73/
Zedytowałem tego posta i moge odpowiedzieć na post Nelsona tongue.gif :
W pes 5 też sie da ten gol jest recoby wykonania jakiegoś kolesia z pesfan.com, który zajął 2 miejsce w konkursie najładniejszej bramki w pesfan.com
Teraz pytanie:
Jak to sie robi?? biggrin.gif
Nelson
Hej,Tomixx ja wiem o co ci chodzi,w pesie 4 strzelilem tak recobą, bardzo efoktowny strzał,niestety chyba w pro5 nie ma tego,a moze jest tylko mi jeszcze nie wyszło...

chodzi o to,że prawą noge bierzesz za lewą i strzalsz prawą lub na odwrot tongue.gif

Pozdro
Naimad
No przeciez o tym samym mowimy. Takich goli jak recoba na filmiku strzelilem na peczki w taki wlasnie sposob jak opisalem. Zwroc uwage ze rocoba gosc tez zszedl na prawa noge. Jesli chcesz moge ci zrzucic pare takich bramek - ale w postaci seywu, bo nie mam inaczej.
tomixx
QUOTE(Naimad @ Jan 11 2006, 19:10:55)
No przeciez o tym samym mowimy. Takich goli jak recoba na filmiku strzelilem na peczki w taki wlasnie sposob jak opisalem. Zwroc uwage ze rocoba gosc tez zszedl na prawa noge. Jesli chcesz moge ci zrzucic pare takich bramek - ale w postaci seywu, bo nie mam inaczej.
[right][snapback]48532[/snapback][/right]

okey ale messi nie ma takiej zdolności według kilku stron :]
mozesz zarzucić :]
po ponownym zedytowaniu moge stwierdzić, że
już wiem jak to sie robi, ale banał heh nigdy jakos mi nie wychodziło tongue.gif
warson
Mam Pytanie, ktory Klawisz na Padzie Jest Odpowiedzialny za Lob?
Naimad
Prosze o to link do jednej z takich bramek:
http://rapidshare.de/files/10925370/KONAMI-WIN32PES5150.html

Ps. Wybralem strzelona w b. prostej sytuacji, zeby nie mogla byc przypisana sobie przez kogos i wykorzystana w jakims konkursie tongue.gif
tomixx
wiesz wczoraj Carlosem chyba z 10strzeliłem biggrin.gif jedną w okno z 16 metrów :]
Naimad
No przeciez mowilem ze to jest bardzo proste tongue.gif
Nelson
Hej,Ludzi prosze powiedzcie, czy jest jakis klawisz na klawie ktory daje mozliwosc podrzucenia piłki>>>???

Pozdro tongue.gif
Exo3
prawym analogiem szybko - góra dół - jesli nie masz pada to sobie ustaw klawisze odpowiedajace tym funkcjom
Exo3
QUOTE(warson @ Jan 12 2006, 20:58:40)
Mam Pytanie, ktory Klawisz na Padzie Jest Odpowiedzialny za Lob?
[right][snapback]48680[/snapback][/right]

l1.gif + square.gif
luis nazario de lima
Ok skoro wiecie to dokladnie jak sie strzela a'la recoba ?? biggrin.gif
tomixx
możesz do mnie napisać na gg to ci wytłumacze :] już dzisiaj tłumaczyłem atomicowi :] tongue.gif

kurw.. już nie tłumacze piszcie na priv moze odpisze!!
Maesky
Wychodzi mi Recobą za każdym razem Rabona shot...ale chciałbym np. wykonać to Ronaldinho, który ma obie nogi dobre...czy to jest możliwe ? Czy jest tylko paru śmiałków od Rabony w tym PES-ie.
tomixx
nie jest to raczej możliwe koleś :/ musiałbyś mu statsy pogorszyć w lewej nodze tzn.słabszej
atomic
dzieki tomixowi (thx men) rabona wychodzi mi 8/10 razy :}

recobą - kaszka z mleczkiem
messim - raczej tez

ustawilem raulowi takie statsy jak ma recoba i tez wychodzi ale juz nieco gorzej.
Maesky: trudno to bedzie wykonac ronaldinhem ; ]

macie tu aviki z moich pierwszych krzyzaczkow kolejno raulem , recoba i messim

http://rapidshare.de/files/10995304/raul.avi.html

http://rapidshare.de/files/10995377/recoba.avi.html

http://rapidshare.de/files/10995493/messi.avi.html

kgb0
czy wiecie ze flip-flapa moze takze zrobic Rosales mlody argetynczyk z Ajaksu
nie wierzycie sprawdzcie
kgb0
robienie krzyzakow jest banalnie proste
zeby zrobic krzyzak trzeba miec zawodnika z minimalnie 3 czestosc uzywania slabszej nogi i 3 celnoscia
recoba czy maradona maja po 2 dlatego tak latwo wykonuja krzyzaki

mam pytanie do atomica jakim sposobem zrobiles krzyzaka raulem chyba ze zmieniles mu parametry bo on niestety tego nie robi bo ma dwie 5

a oto lista bardziej znanych pilkarzy ktorzy wykonuja krzyzaka:
messi,denilson,tote,f.aurelio,rivaldo,recoba,mendoza,r.carlos,boa morte,materazzi,tsartas,maradona itd.
Capitan Tsubasa
Kgb0 nastepnym razem edytuj posty, bo sobie nabijasz ...

Krzyzaka moga robic wszyscy zawodnicy. Odpowiedzialne za to sa jedynie 2 parametry : Schot Techique ( technika strzalu ) i Week Foot Frequency ( Czestopliwosc uzywania slabszej nogi ). Zawodnik ktory moze strzelac z rabony musi miec Schot Technique minimum 80 a Week Foot Frequeny minimum 3. Zbedne jest ustawianie Week foot accuracy rownie dobrze zawodnik moze miec 1 jak i 8, ten parametr nie jest zupelnie brany pod uwage przy strzale z krzyzaka. Mi osobiscie nie podoba sie to rozwiazanie poniewaz dajmy na to Cristiano Ronaldo w rzeczywistosci bardzo czesto stosuje rabone ale rowniez bardzo czesto korzysta z lewej nogi. W pesie nie da sie niestety ustawic zeby zawodnik mial obie nogi rownie dobre, czesto z nich korzystal i strzelal z krzyzaka. Moim zdaniem powinno byc to ustawiane za pomoca gwiazdek lub jak w przypadku flip-flapa jedynie wybrani pilkarze powinni z miec ta umiejetnosc ...

EDIT : Racja kgb0 Schot Technique rowniez nie ma znaczenia. Sprawdzilem i zawodnk z technika strzalu 50 wali mi z krzyzaka smile.gif
kgb0
w sumie tak celnosc slabszej nogi jest zbedna ale 80 shot technique nie musi miec
do capitana tsubasa znasz moze jeszcze zawodnikow ktorzy potrafia flip-flapa oprocz ronaldo,ronaldinho,rosalesa,c.ronaldo i ibrachimovica
lukasso
luque,cisse
Capitan Tsubasa
Pełna lista zawodnikow robiacych elastico : Ronaldo, Ronaldinho, Luque, Rosales, C. Ronaldo, Wilhelmson, Ibrachimovic, Cisse. Przynajmniej tak mi sie wydaje smile.gif
mefi
A jest ktos kto umie taki zwod? : puszczami pilke z prawej strony i obiegamy kolesia z lewej strony ? albo odwrotnie ? wie ktos jak to zrobic ? bo widzialem na filmiku ze tak robia smile.gif jakby ktos wiedzial niech napisze bo fajny zwodzik smile.gif
grzesio1712
mefi to jest czysty przypadek, mi sie to czesto zdarza
whan
Nie jest to przypadek! Zwód z obiegięciem albo jak sie uda przepuszczeniem piłki między nogami robi sie naciskając r1.gif + r2.gif +strzałka do przodu i klepiąc szybko w l1.gif . Zwód bardzo trudny mad.gif do wykonania na treningu a co dopiero w meczu. Ale jak już wyjdzie.... biggrin.gif
mefi
thx whankus :] qrde to przydatny zwod szkoda ze taki trudny do wykonania sad.gif

jakby ktos nie wiedzial o co mi chodzi to zwod jest w tym filmiku : http://video.google.com/videoplay?docid=-4...&q=PES5&pl=true na 2.40 min moze ktos wie jak go inaczej zrobic ? biggrin.gif niz jak whankus napisal ;]
Maesky
whankus, please, napisz dokładnie co kiedy wciskamy, wtedy powinno być łatwiej, bo na razie trenowałem i ni hu.. nie wychodzi tongue.gif
Bo0os
biegniesz trzymając jednocześnie przycisk r1.gif r2.gif i naciskając "klepiąc" w l1.gif

proste...choć trudne smile.gif
korona191
Zrobilem tak i nic sad.gif trzymalem jednoczesnie r1.gif i r2.gif a potem kliknąłem l1.gif i nic biegl normalnie dalej:( EDIT: A jednak udało sie ale ten trik jest nieprzydatny bo ja trzymalem r1.gif i r2.gif i bieglem z 10 razy klikając l1.gif i dopiero za tym 10 czy 11 razem sie udalo.Fajny trik ale no to jest przypadek jak sie go zrobi bo predzej wlecisz w przeciwnika niz ci sie uda to zrobic
mefi
e to lipa straszna sad.gif a znacie jakies inne jeszcze poza tymi co tu sa opisane ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.