Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zwody W Pes5
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 5
Stron: 1, 2
Węgluś
QUOTE(mefi @ Apr 14 2006, 16:19:42) [snapback]62254[/snapback]

e to lipa straszna sad.gif a znacie jakies inne jeszcze poza tymi co tu sa opisane ?

moj kolega robi to nastepujaco: wlacza MANUAL PASS i gdy biegnie wciska ANALOG W PRAWO i WCISKA PODANIE. jesli masz patcha i nie mozesz wejsc w menu glownym w button configuration to dupa
mefi
hmm musze sprobowac ;] thx ;]
BoBaN
Witam ponownie w temacie o zwodach i trikach w PES5, wiele razy poruszany był temat czy jest możliwe kopnięcie z przewrotki. Udało mi sie to zrobić, fakt faktem ze nie trafiłem czysto w piłke ale na powtórce wyraznie widać przewrotke. Komentator w momencie uderzenia krzyknął "bicycle kick" wiec to nie przypadek.

http://rapidshare.de/files/30481158/KONAMI-WIN32PES5030.html
strzelał Robinho. co o tym sadzicie???

jeszcze zapodam 3 screeny.
IPB Image
IPB Image
IPB Image
alpha_wolf
Hm, nie słyszałem nic o kwestii obecności przewrotek w PES5, zwykle jednak raczej trafiały się poziome nożyce. Nie jestem w stanie powiedzieć, czy animacja różni się jakoś, czy też jest to pionowa animacja nożyc, może kto inny się wypowie.

Mam za to inną prośbę - czy ktoś mógłby wylistować znane zwody nie przy użyciu SYMBOLI, tylko przy użyciu FUNKCJI jakie macie przypisane na padach? Bo co mi po tym, że r1.gif + r2.gif a potem l1.gif skoro mam inaczej zbindowane, a nie pamiętam co jest pod czym w defaultach na jakich pewnie gracie unsure.gif
Bo jeśli podajecie skróty ze swoich konfiguracji, to już w ogóle o kant kontrafałdy potłuc blink.gif
Węgluś
QUOTE(BoBaN @ Aug 23 2006, 16:37:16) [snapback]85825[/snapback]

Witam ponownie w temacie o zwodach i trikach w PES5, wiele razy poruszany był temat czy jest możliwe kopnięcie z przewrotki. Udało mi sie to zrobić, fakt faktem ze nie trafiłem czysto w piłke ale na powtórce wyraznie widać przewrotke. Komentator w momencie uderzenia krzyknął "bicycle kick" wiec to nie przypadek.

http://rapidshare.de/files/30481158/KONAMI-WIN32PES5030.html
strzelał Robinho. co o tym sadzicie???

nagraj to czymś bo ta powtórka blokuje mi PESa. nie graj na 2iej* tylko na 5, 6* możesz powiedzieć jakiej kombinacji użyłeś?
BoBaN
własciwie to zadnej kombinacji. poprostu wrzuciłem piłke i obróciłem sie tyłem i klikałem strzał 2 albo 3 razy moze wiecej;p
PS. Gram na 2* bo zacząłem od nowa Master League. Co sezon zwiękrzam poziom. Jak gram na 2* to łatwiej mi sie gra i gram po 5 lub 10 min i statsy mi sie powiekrzają wśród zawodników i kase zarabiam tez:p
alpha_wolf
Trzymaj, nagrane, 3Mb
http://rapidshare.de/files/30498613/01.mpg.html
Węgluś
QUOTE(BoBaN @ Aug 23 2006, 18:48:01) [snapback]85852[/snapback]

własciwie to zadnej kombinacji. poprostu wrzuciłem piłke i obróciłem sie tyłem i klikałem strzał 2 albo 3 razy moze wiecej;p
PS. Gram na 2* bo zacząłem od nowa Master League. Co sezon zwiękrzam poziom. Jak gram na 2* to łatwiej mi sie gra i gram po 5 lub 10 min i statsy mi sie powiekrzają wśród zawodników i kase zarabiam tez:p

heh. boban daj ten link od alpha_wolf w temacie ''najladniejsze gole w PES5'' i sie spytaj czy ktoś tak zrobił. a Robinho świetnie sie złożył
QUOTE(alpha_wolf @ Aug 23 2006, 19:24:13) [snapback]85861[/snapback]

dzięki Ci dobry człowieku
Kjs
QUOTE(Bo0os @ Apr 14 2006, 12:47:30) [snapback]62217[/snapback]

biegniesz trzymając jednocześnie przycisk r1.gif r2.gif i naciskając "klepiąc" w l1.gif

proste...choć trudne smile.gif

No, zaczelo wychodzic w koncu :] W sumie to nigdy tego nie widzialem,a gram w pesa... hmm dlugo biggrin.gif Dziwna sprawa :]

Na padzie wychodzi elegancko, ale na klawiaturce jest problem biggrin.gif

Przy trzymaniu kilku przyciskow naraz po prostu juz nie jestem wstanie dusic l1.gif

BTW. Czy to jest wina klawiaturki czy jakichs ustawien w systemie? Wie ktos czy da sie to jakos wylaczyc?

Pozdro,

Kjs
Vamikeeper
Ludzie, zaczynając czytać ten post już szykujcie się na walenie tego tricku podczas meczu bo przeczytacie teraz prawdę na jego temat. Czytając niektóre tłumaczenia pomyślałem sobie że jeśli ktos nie wie jak go zrobić to nie powinien głupot gadać i zniechęcać innych... no więc oto opis tricku (prawdziwy): biegniemy z wciśniętym r1.gif i w momencie kiedy chcemy wykonać trick zmieniamy trochę kierunek biegu i wciskamy r2.gif (równocześnie zmieniamy kierunek i wciskamy) ale nie puszczamy od razu r2.gif tylko trochę trzymamy i proszę bardzo smile.gif miłej gry życzę i jechania opponenta świetnym trickiem
Węgluś
QUOTE(Vamikeeper @ Aug 25 2006, 17:36:50) [snapback]86098[/snapback]

Ludzie, zaczynając czytać ten post już szykujcie się na walenie tego tricku podczas meczu bo przeczytacie teraz prawdę na jego temat. Czytając niektóre tłumaczenia pomyślałem sobie że jeśli ktos nie wie jak go zrobić to nie powinien głupot gadać i zniechęcać innych... no więc oto opis tricku (prawdziwy): biegniemy z wciśniętym r1.gif i w momencie kiedy chcemy wykonać trick zmieniamy trochę kierunek biegu i wciskamy r2.gif (równocześnie zmieniamy kierunek i wciskamy) ale nie puszczamy od razu r2.gif tylko trochę trzymamy i proszę bardzo smile.gif miłej gry życzę i jechania opponenta świetnym trickiem

a mi z kolej nie wychodzi twój sposób tylko r1.gif r2.gif i klepanie l1.gif
Kormoran
U mnie to kończy się na biegu oraz dłuugim i szybkim wypuszczeniu piłki przed siebie (coś nowego, ale to chyba nie to).
Węgluś
QUOTE(Kormoran @ Aug 25 2006, 19:52:57) [snapback]86123[/snapback]

U mnie to kończy się na biegu oraz dłuugim i szybkim wypuszczeniu piłki przed siebie (coś nowego, ale to chyba nie to).

i jeszcze markuje wyjście w drugą strone. zawodnik musi być na przeciwko obrońcy
SyNowizna
pytanie troche z innej beczki: czy jest jakas roznica miedzy PES5 a Winning Eleven 9 International??
Bo sie zastanawiam czy instalowac..
_mAsteR_
QUOTE(Węgluś @ Aug 25 2006, 19:50:22) [snapback]86122[/snapback]

a mi z kolej nie wychodzi twój sposób tylko r1.gif r2.gif i klepanie l1.gif

chodzi Ci o wypuszczenie pilki i obiegniecie zawodnika?? Jak tak to tym sposobem mozna jeszcze "dziurke" fajnie zasadzic przeciwnikowi, tak jak na filmiku Andre smile.gif pozdro
Graffis
Mam pytanko: czy da się jakoś ustawić pada, żeby on był jako P1 a nie P2??

Bo to wkurza jak w Master League kończysz mecz na padzie a na resztę trzeba klawe wysuwać wink.gif
Mortin
QUOTE(Graffis @ Aug 31 2006, 14:03:13) [snapback]87154[/snapback]

Mam pytanko: czy da się jakoś ustawić pada, żeby on był jako P1 a nie P2??

Bo to wkurza jak w Master League kończysz mecz na padzie a na resztę trzeba klawe wysuwać wink.gif

pewnie, ze sie da. Odpalasz aplikacje settings, znajduje sie ona w folderze z gra obok ikonki pes5.exe, przechodzisz na zakladke 'player1' i wybierasz pada, ja mam double vibration controller wink.gif
pozdro
Graffis
Dzięki stary!! smile.gif
szamanek
a ja sie zastanawiam czy idzie zrobic cos takiego, a mianowicie w PEs 4 szlo zrobic konkretny lob na 2x strzal... lob ten wychodzil nawet w ekstremalnej sytuacjii... idzie tez cos takiego w pes 5? (wiem ze iddzie ale jakis taki mizerny ten lobik)
owenik
tak, da się

W zakładce button config. masz gdzieś tam lob type. Musisz to po prostu zmienić.
szamanek
tylko ze wlasnie w japonskim WE nie umiem tego znalesc tongue.gif
kaczor
QUOTE(owenik @ Sep 30 2006, 08:42:49) [snapback]91168[/snapback]

tak, da się

W zakładce button config. masz gdzieś tam lob type. Musisz to po prostu zmienić.

Nie do konca tak jest. Mozesz sobie zmienic zeby lob byl wykonywany przez 2x kwadrat (czy pod czym tam masz ustawiony strzal), ale lob bedzie dalej taki sam jaki byl. Po prostu w "5" jest trudniej strzelic bramke lobem.
Adicek
Moze mi ktos na taka konfiguracje napisac jakies zwody

IPB Image
szamanek
to co mam zmienic?? posiadam WE 10... japonska wersja tongue.gif biggrin.gif jakies screeny moze?
kaczor
QUOTE(szamanek @ Oct 4 2006, 00:38:22) [snapback]91598[/snapback]

to co mam zmienic?? posiadam WE 10... japonska wersja tongue.gif biggrin.gif jakies screeny moze?

IPB Image

To co zaznaczone musisz zmienic wlasnie na dwojke smile.gif
szamanek
heh no niby dziala... ale... lob jest 3 razy slabszy niz jak to bylo w pes 4 smile.gif
kaczor
QUOTE(szamanek @ Oct 5 2006, 11:29:40) [snapback]91710[/snapback]

heh no niby dziala... ale... lob jest 3 razy slabszy niz jak to bylo w pes 4 smile.gif

Heh no wlasnie o tym pisalem we wczesniejszym poscie :> Ze duzo ciezej jest w "5" strzelic bramke lobem :] Trzeba byc dosc blisko bramkarza, a nie jak w "4" na 30 metrze dalo sie cisnac zajebistego loba. Ale jednak mi sie wydaje ze to rozwiazanie z "5" jest duzo bardziej realistyczne.
czarek
może loby są gorsze niż w pes 4, ale przynajmniej da się wrzucic krzyżakiem
grzesio1712
QUOTE(fan pro-evo.pl @ Oct 8 2006, 08:55:17) [snapback]91879[/snapback]

może loby są gorsze niż w pes 4, ale przynajmniej da się wrzucic krzyżakiem

wlasnie! moze mi ktos wytlumaczyc jak dorzucic z krzyzaka, bo raz widziałem na kompilce, jak ktos tak zrobil tongue.gif Działa to na takiej samej zasadzie jak strzał?
globus7
Jak podrzucić piłkę na klawiaturce? dry.gif
Hayalet
ustawiasz se analoga zalozmy pod
2 - w dol
4 - w lewo
8 - w gore
6 - w prawo

no i klepiesz marsylska ruletke, podbijanko co Ci sie żywnie podoba.
Teplo84
My girlfriend's private videos smile.gif
http://jayna-blog.info/
Malley
WOOOOW!
http://amazing-videos.info/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.