Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ulubione Wino :D
board.issonline.pl > Inne > Melina
Stron: 1, 2
tomek828
po ostrowie komandosy zajmujo pierwsze miejsce w moim mini ranku winów tongue.gif
pozdro sianko
kusik
QUOTE(lukassoronaldo @ Jul 10 2006, 09:59:57) [snapback]77273[/snapback]

chodziaz czerwony tez nie jest zły wink.gif

Jak nie jak tak. To on mnie tak zniszczyl... ;p
Bo0os
w moim regionie niema komandosów, może i dobrze.ale jak już mam pić jakieś wino to sięgam po kawaliera albo białego kielicha smile.gif
snok3r
QUOTE(Bo0os @ Jul 10 2006, 14:39:28) [snapback]77341[/snapback]

jak już mam pić jakieś wino to sięgam po kawaliera

zgadzam sie w 100%. Cavalier rulez. wlasnie wrocilem z wakacji podczas ktorych postanowilem przeprowadzil swego rodzaju test tanich win/nalewek(czytaj: w kazdy dzien chlalem inne tongue.gif ) zdecydowanym zwyciezca testu zostal wlasnie wspomniany cavalier. ten "winopodobny napoj" daleko w tyle zostawil konkurencje (m.in. lesny dzban, dziadunia, cherry, nalewke soltysa czy wreszcie komandosa). oprocz oczywistych zalet takich jak np. smak, aromat czy zupelny brak kaca nastepnego dnia wino to ujelo mnie jeszcze jedna rzecza: pieknym opakowaniem (na kartonie widnieje reprodukcja obrazu Frans'a Hals'a "Laughing Cavalier"). ten "nektar" ma tylko jedna wade - cene (6.20 piechota nie chodzi...)
Mortin
QUOTE(snok3r @ Aug 1 2006, 21:44:40) [snapback]81956[/snapback]

zgadzam sie w 100%. Cavalier rulez. wlasnie wrocilem z wakacji podczas ktorych postanowilem przeprowadzil swego rodzaju test tanich win/nalewek(czytaj: w kazdy dzien chlalem inne tongue.gif ) zdecydowanym zwyciezca testu zostal wlasnie wspomniany cavalier. ten "winopodobny napoj" daleko w tyle zostawil konkurencje (m.in. lesny dzban, dziadunia, cherry, nalewke soltysa czy wreszcie komandosa). oprocz oczywistych zalet takich jak np. smak, aromat czy zupelny brak kaca nastepnego dnia wino to ujelo mnie jeszcze jedna rzecza: pieknym opakowaniem (na kartonie widnieje reprodukcja obrazu Frans'a Hals'a "Laughing Cavalier"). ten "nektar" ma tylko jedna wade - cene (6.20 piechota nie chodzi...)

z calym szacunkiem, ale co Ty synem posla jestes, ze pijasz takie wino?.. tongue.gif Mozna je nazwac wytrawnym, gdyz 6.20 to juz kupa kasy, w tej cenie moge miec 2 winczacha biggrin.gif
had2
Miodowo-lipowa nalewka i Leśne dzbany!
luke
Ja tam pijam Kelerisa z Biedronki*(org.). Miodzio w połączeniu z napojem energetycznym biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Niestety smaku Komandosa nie poznałem sad.gif sad.gif
Bo0os
QUOTE(luke89 @ Aug 14 2006, 10:13:54) [snapback]84277[/snapback]

Niestety smaku Komandosa nie poznałem sad.gif sad.gif

I niech bóg ma Cie w opiece! bo widzisz co robi komandos z ludzmi...

QUOTE(had2 @ Aug 8 2006, 18:39:53) [snapback]84276[/snapback]

Miodowo-lipowa nalewka i Leśne dzbany!

z lasu jesteś ?! biggrin.gif:D

pozdro

KSG
No Had2 ma racje smile.gif Leśne dzbany są bardzo dobre. Ale opakowanie najlepsze hehe biggrin.gif
Bo0os
foliowe opakowanie xD

odnośnie kawalierów.nazajutrz aż sie ździwiłem że wstałem bez bólu głowy smile.gif jednak potęga.. ciekawe czy komandos tak potrafi smile.gif
Karol Johnn
No kurde ja tez nigdy w swojej pijackiej karierze nie zaznalem smaku komandosa, a podobniez niezly trunk z tego... u mnie to "chodza" "Beczki" - porzeczkowe, wisniowe itp..., ale to straszne wajno, rano nie moge sie nigdy poznac w lustrze...
pzdr
Voytec
ja tam chłopaki nie gustuje w takich alkoholach :] preferuje browarek :] albo na spokojnie lampke wytrawnego wina smile.gif

pozdrawiam
switek
To ja teraz sie wypowiem po dosc "ciezkich" pod wzgledem testow wakacji sprawdzilem wiele gatunkow win. Ale tylko nieliczne zaspokoily moje kubki smakowe. Wiec tak pierwsze miejsce bez watpienia Komandos zakupiony w sklepie Zabka biggrin.gif Dalej jedno z tanszych lecz jakze wykwintnych win : "Mocne jak Byk" wino wisniowe o dosc charakterystycznym smaku i zapachu. Na trzecim stopniu podium znalazla sie wyzej wspomniana Beczka Porzeczkowa. Straszny "szajs" ale za to jakie efekty specjalne pozniej smile.gif Pozdrawiam
Bo0os
QUOTE(voytec @ Sep 28 2006, 20:02:20) [snapback]91035[/snapback]

ja tam chłopaki nie gustuje w takich alkoholach :] preferuje browarek :] albo na spokojnie lampke wytrawnego wina smile.gif

pozdrawiam

ty sie młody tak nierozpijaj smile.gif

zresztą browarek mi sie nie kalkuluje smile.gif
Voytec
QUOTE(Bo0os @ Sep 29 2006, 14:40:34) [snapback]91077[/snapback]

ty sie młody tak nierozpijaj smile.gif

zresztą browarek mi sie nie kalkuluje smile.gif

che, che, che. no co? :> niedługo 18stka styknie tongue.gif browarek mówie że lubie, a pić...oj bardzo ostatnio sporadycznie tongue.gif

pozdrawiam
Karol Johnn
Voytec - po tych zdjeciach co ostatniom zapodales(wiesz z tym mykami co z pilka robiles) nigdy bym nie powiedzial ze masz 18 lat, nigdy... tak 14 -15 ale nie 18... a tu prosze, to spokojnie mozesz lupac beczki, komandosy i inne shity
pzdr
KSG
Walił ktoś "Domatora" za 2,80 ? biggrin.gif
Karol Johnn
Pierwsze slysze, duzo zem w sklepach na pulkach widzial ale takiego pokemona za 2,80 to nie
pzdr
KSG
Ja go już smakowałem biggrin.gif Nawet nawet. Poprostu wiesz jak jesteeś nawalony to pijesz już potem co popadnie aby utrzymać kape tongue.gif A Sofie piłeś?
Grabi
Nie wiem co Wy widzicie w tych Komandosach. No cóż, ale o gustach się nie dyskutuje. Niekiedy reflektuję spożycie Kelka (wino Keleris), albo innego "Byxa" wink.gif
Karol Johnn
Najgorsze gowno co pilem, to kiedys z kumplem po 3 piwach poszlismy do Lidla i kupilismy sobie napoj winopodbny... powtarzam nie wino tylko winopodbny ale procent trzymalo chyba 13... i na drugi dzien tak mnie wysypalo ze glupio mi bylo z domu wychodzic... a sofii nie pilem
pzdr
Voytec
QUOTE(Karol Johnn @ Sep 29 2006, 16:48:45) [snapback]91099[/snapback]

Voytec - po tych zdjeciach co ostatniom zapodales(wiesz z tym mykami co z pilka robiles) nigdy bym nie powiedzial ze masz 18 lat, nigdy... tak 14 -15 ale nie 18... a tu prosze, to spokojnie mozesz lupac beczki, komandosy i inne shity
pzdr

nawet dobrze mnie oceniasz smile.gif 18 za 2,5 yeara smile.gif

pozdrawiam
had2
A sprubujcie kiedy szampanem wódke zapijać to dopiero kosi jak sam skurwysyn- odradzam tego ludziom o słabych głowach!!!!!!!!!
switek
Zapijalem. Luzno juz lepiej zapic wodke red bullem pozdrawiam.
Karol Johnn
QUOTE(had2 @ Oct 12 2006, 20:04:11) [snapback]92246[/snapback]

A sprubujcie kiedy szampanem wódke zapijać to dopiero kosi jak sam skurwysyn- odradzam tego ludziom o słabych głowach!!!!!!!!!

Sam szampan kosi... bombelki uderzaja do glowy
pzdr
zyciu
A ja polecam wino Don Kichot biggrin.gif coś wspaniałego ale za taką cenę... kosztowało 14 zł bo bylismy z kolegami na działce i nie chcieliśmy siarkotrzepa kupować a że jeden sklep w wiosce był i pani spod lady sprzedawała tongue.gif i to jest naprawdę super wino smile.gif polecam. Za to odradzam zdecydowanie wino "Żubr". Koleżanka mnie namówiła i mowila ze dobre a tu dupa... mad.gif kurde zajeżdżało chlebem strasznie smile.gif ale nie powiem że się nie wypiło. cool.gif Pozdro dla wino i browaromaniaków oraz mojej winiarskiej ekipy tongue.gif
Anonim z servera
Mustak z kola tongue.gif
snake
Jeśli ktoś nie próbował to polecam Grzańca Galicyjskiego.
IPB Image
IPB Image

Dość mocny i naprawdę dobry smak, chyba że ktoś nie lubi słodkich win.
Idealny na zimowe melanże smile.gif
Cena ok. 11 zł.
E 9
Hmmmm-Komandos...?nie ;p.Dobre ale nie ulubione :]

Dla mnie najlepsze wino jest wtedy,kiedy moja babcia zrobi a ja jej podwine buteleczkę wink.gif.Naprawde samorobione wino jest the best.
WIEC WYSZLO NA TO,ŻE MOIM ULUBIONYM WINEM JEST WINO OD BABCI E9 :] xD.POzdrówka
Xabierr
U mnie w miescie nie ma komandosa sad.gif toż to nie do przyjęcia jest biggrin.gif wracajac do tematu to hmm... naczesciej pije wino " Seniorita wiśniowa " hehe. Tak ogolnie to win nie pije xD wole piwko, no nieraz jak kumple placza to mozna walnac jakas wode ;p pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.