Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fm2006
board.issonline.pl > Inne > Gry
Stron: 1, 2
T-Mac
nie pytac o cracka w tym temacie bo bede dawal 10% i wywalal posty
tu dzielimy sie swoimi wrazeniami z nowej odslony fm smile.gif
fajnie ze dali wkoncu wzrost i wage zawodnikow (przyda sie jak bedzie robiony jakis patch biggrin.gif )
sami zobaczcie
http://img475.imageshack.us/img475/1482/11pp.jpg
ale fanka wypasionego zrobili biggrin.gif
http://img475.imageshack.us/img475/9955/23fb.jpg
ronaldinho smile.gif
http://img455.imageshack.us/img455/9135/37bh.jpg
jak pogram wiecej to cos ciekawego moze wyskrobie smile.gif
Winek
ja mam troche problem z angielskim i niewiem jak mam rozmawiać z moimi piłkarzami mad.gif a chce to robić smile.gif mam nadzieje, że pomoże ktoś przetłumaczyć co nie co tongue.gif

Angry -
Disappointing -
Didd well -
Delighted -

mecz do przerwy:
Show your anger at the team -
Show encouragement -
Sympathise with team -
Declare yourself pleased -
Tell the squad you are thrilled -

po meczu:
Explain that despite the win their performance was awful -
Show your disappointment at the performance -
Tell the lads they have done well -
Let them know their performance was sensational -
Tell the squad you want a performance like this every week -

tak mniej więcej, żebym wiedział o co chodzi smile.gif

gra wymiata ! zacząłem grać Koroną Kielce i jak narazie idzie mi całkiem nieźle tongue.gif w sparingach z czeskimi drużynami pierwszoligowymi 3:3, 4:1, 7:1 blink.gif i pierwszy mecz ligowy 4:2 z Odrą smile.gif dopòki nie wyjdzie PES5 to jest w co grać smile.gif
freddie88
edit:siano
ten post byl dramatycznie glupi wink.gif
jeszcze kilka takich i bede mial bana
milego dnia smile.gif

siano!! glupich pytan nie ma sa tylko glupie odpowiedzi laugh.gif . a poza tym od kiedy to sie dostaje ostrzezenie za zadanie pytania?
Winek
QUOTE(freddie88 @ Oct 22 2005, 11:22:14)
moze tu ktos mi odpowie na pytanie zwiazane z fm2006. sciagnelem z torrenta football managera noi nie umie zainstalowac jej bo nie ma tam zadnego pliku uruchamiajacego instalacje.
[right][snapback]39929[/snapback][/right]

użyj alcocholu albo daemona smile.gif i Anti Blaxx-a smile.gif

p.s. to nie ten dział bo tutaj rozmawiamy o samej grze smile.gif
snake
QUOTE(T-Mac @ Oct 22 2005, 09:01:34)
tu dzielimy sie swoimi wrazeniami z nowej odslony fm smile.gif
[right][snapback]39924[/snapback][/right]

QUOTE(Winek @ Oct 22 2005, 09:50:10)
ja mam troche problem z angielskim i niewiem jak mam rozmawiać z moimi piłkarzami mad.gif  a chce to robić smile.gif  mam nadzieje, że pomoże ktoś przetłumaczyć co nie co tongue.gif

Angry -
Disappointing -
Didd well -
Delighted -

mecz do przerwy:
Show your anger at the team -
Show encouragement -
Sympathise with team -
Declare yourself pleased -
Tell the squad you are thrilled -

po meczu:
Explain that despite the win their performance was awful -
Show your disappointment at the performance -
Tell the lads they have done well -
Let them know their performance was sensational -
Tell the squad you want a performance like this every week -
tak mniej więcej, żebym wiedział o co chodzi smile.gif

gra wymiata ! zacząłem grać Koroną Kielce i jak narazie idzie mi całkiem nieźle tongue.gif  w sparingach z czeskimi drużynami pierwszoligowymi 3:3, 4:1, 7:1 blink.gif  i pierwszy mecz ligowy 4:2 z Odrą smile.gif  dopòki nie wyjdzie PES5 to jest w co grać smile.gif
[right][snapback]39926[/snapback][/right]

QUOTE(freddie88 @ Oct 22 2005, 10:22:14)
moze tu ktos mi odpowie na pytanie zwiazane z fm2006. sciagnelem z torrenta football managera noi nie umie zainstalowac jej bo nie ma tam zadnego pliku uruchamiajacego instalacje.
[right][snapback]39929[/snapback][/right]

Freedie to jest pewnikiem obraz płyty użyj programu Daemon Tools.
Winek: KLIK!
owenik
Angry - Wkurzony, zdenerwowany
Disappointing - Rozczarowany
Did well - Dobra robota
Delighted - Zachwycony

mecz do przerwy:
Show your anger at the team - Pokaż swoją złość drużynie
Show encouragement - Pokaż zachętę (zachęć)
Sympathise with team - Sympatyzuj się z drużyną
Declare yourself pleased - Oświadcz swoje zadowolenie
Tell the squad you are thrilled - Powiedz zespołowi, ze jesteś przejęty dreszczem emocji

po meczu:
Explain that despite the win their performance was awful - Wytłumacz, że pomimo zwycięstwa, postawa drużyny była okropna
Show your disappointment at the performance - Pokaż swoje rozczarowanie występem
Tell the lads they have done well - Powiedz chłopakom, że dobrze się spisali
Let them know their performance was sensational - Daj im znać, że ich postawa była sensacjonalna
Tell the squad you want a performance like this every week - Powiedz zespołowi, że chcesz, aby grali tak każdego tygodnia

Mam nadzieję że komuś się to przyda wink.gif FM rulez
Niektòre tłumaczenia dziwnie brzmią, ale nie mogłem wymyśleć nic innego tongue.gif
Winek
QUOTE(owenik @ Oct 22 2005, 12:09:21)
Angry - Wkurzony, zdenerwowany
Disappointing - Rozczarowany
Did well - Dobra robota
Delighted - Zachwycony

mecz do przerwy:
Show your anger at the team - Pokaż swoją złość drużynie
Show encouragement - Pokaż zachętę (zachęć)
Sympathise with team - Sympatyzuj się z drużyną
Declare yourself pleased - Oświadcz swoje zadowolenie
Tell the squad you are thrilled - Powiedz zespołowi, ze jesteś przejęty dreszczem emocji

po meczu:
Explain that despite the win their performance was awful - Wytłumacz, że pomimo zwycięstwa, postawa drużyny była okropna
Show your disappointment at the performance - Pokaż swoje rozczarowanie występem
Tell the lads they have done well - Powiedz chłopakom, że dobrze się spisali
Let them know their performance was sensational - Daj im znać, że ich postawa była sensacjonalna
Tell the squad you want a performance like this every week - Powiedz zespołowi, że chcesz, aby grali tak każdego tygodnia

Mam nadzieję że komuś się to przyda wink.gif FM rulez
Niektòre tłumaczenia dziwnie brzmią, ale nie mogłem wymyśleć nic innego tongue.gif
[right][snapback]39938[/snapback][/right]

dzięki owenik !! good work czy jakoś tak biggrin.gif sensacyjnie wygrałem Koroną Kielce na wyjeździe z Wisełką 0:1 tongue.gif coś mi się wydaje, że troszke za słabą zrobili wisełke huh.gif Paweł Brożek jest bardzo słaby nad czym ubolewam mad.gif najlepszy jest Jakub Błaszczykowski laugh.gif i jest najdroższy w wiśle laugh.gif to się troszke uśmiałem smile.gif
korzen
no no FM zapowiada sie zajebiscie.....trzeba bedzie go sobie kupic :-)
Winek
QUOTE(korzen @ Oct 22 2005, 12:57:11)
no no FM zapowiada sie zajebiscie.....trzeba bedzie go sobie kupić :-)
[right][snapback]39950[/snapback][/right]

jest zajedwabczysty smile.gif dopòki nie wyjdzie pes5 to będę w niego grał tak długo ile tylko się da smile.gif niewiem czy Korona Kielce jest taka dobra czy ja jestem taki dobry w roli trenera biggrin.gif
BartekRym
QUOTE(korzen @ Oct 22 2005, 12:57:11)
no no FM zapowiada sie zajebiscie.....trzeba bedzie go sobie kupic :-)
[right][snapback]39950[/snapback][/right]

Ze sklepu oczywiście prawda korzen?
Hmmm... A ciekawe jak tam w konfrontacji z FM wypadnie PES Menager (czy jakoś tak). Chyba się skuszę.
JAACA
To wyszla juz pelna wersja? dry.gif
korzen
oczywiscie ze ze sklepu ;-D A co do konfrontacji, uwazam ze PES Menager niebedzie miał szans ;]
Winek
QUOTE(BartekRym @ Oct 22 2005, 13:26:05)
Ze sklepu oczywiście prawda korzen?
Hmmm... A ciekawe jak tam w konfrontacji z FM wypadnie PES Menager (czy jakoś tak). Chyba się skuszę.
[right][snapback]39958[/snapback][/right]

no co ty ... pes manager to będzie niewypał smile.gif jedyne co może być fajne w nim to oglądanie meczy smile.gif ale żaden manager niepobije FM ! ta gra nie ma sobie ròwnych smile.gif
owenik
Ja powiem tak: FM to gra na DŁUUUGIE godziny, ponieważ (...) nie będę uzasadniał, bo chyba każdy wie jakie ma zalety tongue.gif a PES Manager znając podobne, wcześniejsze tytuły, jak chociażby Premier Manager 2003 lub Total Club Manager, będzię grą tylko na kilka godzin, niestety...
Winek
u was też tak długo się wszystko ładuje? blink.gif wybrałem tylko lige polską (1 i 2) mam Athlona 2400, 512 ddr i dość wolno leci to wszystko huh.gif fm 2005 dużo szybciej szło ph34r.gif
BartekRym
Wiem, że PES Manager nie będzie się umywał... ale może w wersji POS Manager 10?

Còż... Dwie stòwki już na karku biggrin.gif
albin99
moze mi ktos powiedziec czy to jest total club menager 2006 tylko zmienili nazwe i czy idzie ogladac mecze czy te kulki z gòry bo nie wiem czy mam se kupic z gòry dzieki
Winek
QUOTE(albin99 @ Oct 22 2005, 20:40:25)
moze mi ktos powiedziec czy to jest total club menager 2006 tylko zmienili nazwe i czy idzie ogladac mecze czy te kulki z gòry bo nie wiem czy mam se kupic z gòry dzieki
[right][snapback]40021[/snapback][/right]

to nie jest total club manager 2006 ... to jest Football Manager 2006 i widać kulki biegające za mniejszą kulką biggrin.gif ale jak najbardziej polecam kupno tej gierki ! ale poczekaj do początku listopada bo wtedy wyjdzie wersja polska smile.gif
Kjs
QUOTE(albin99 @ Oct 22 2005, 20:40:25)
[right][snapback]40021[/snapback][/right]

nie smile.gif Total Club Manager to teraz Fifa Manager 2006 o ile sie nie myle smile.gif Football Manager 2006 - te, jak to nazwales "kulki z gory" smile.gif Pozdro. Kup to i to :]
Winek
QUOTE(Kjs @ Oct 22 2005, 21:15:38)
nie smile.gif Total Club Manager to teraz Fifa Manager 2006 o ile sie nie myle smile.gif Football Manager 2006 - te, jak to nazwales "kulki z gory" smile.gif Pozdro. Kup to i to :]
[right][snapback]40030[/snapback][/right]

odradzam Fifa Manager 2006 ! gra znudzi się po paru dniach a może godzinach rolleyes.gif w Football Manager 2006 można grać cały rok aż do nowej odsłony i się nie znudzi smile.gif

p.s. na 12 rozegranych kolejek mam 1 miejsce Koroną Kielce biggrin.gif i budżet mam zajebisty tongue.gif jak dobrze pòjdzie to za rok w LM będę grał Kielczanami cool.gif
BartekRym
FM2006 będzie dużo lepszym wyborem, a FIFA Manager i Football Manager to wg mnie jak pipa i PES...
Winek
QUOTE(BartekRym @ Oct 22 2005, 23:31:09)
FM2006 będzie dużo lepszym wyborem, a FIFA Manager i Football Manager to wg mnie jak pipa i PES...
[right][snapback]40043[/snapback][/right]

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif

troszke żeś namieszał biggrin.gif to co wkońcu odradzasz biggrin.gif FM2006 polecasz a FM i FM odradzasz laugh.gif
Kitek
Da Best stronka z FP, logami i kitsami do FM'a :]

Co do nowego FM'a jak dla mnie jest boski, jeszcze bardziej realny.
Lanek
Kitek wielkie thx za linka. A co do Football Manager 2006 to moim zdaniem jest najlepszy z wszystkich ktòre do tej pory ukazaly sie na rynku smile.gif
Mortin
QUOTE(Kitek @ Nov 16 2005, 17:16:29)
Da Best stronka z FP, logami i kitsami do FM'a :]

Co do nowego FM'a jak dla mnie jest boski, jeszcze bardziej realny.
[right][snapback]44246[/snapback][/right]

ale kupa, ten link nie smiga;/ pisze ze konto zablokowane;p
Lanek
O ile mi wiadomo to mają problemy z serwerem
zborek
FM06 to bardzo wciągająca giereczka.Jak sięw nią gra to przynajmniej dla mnie bardzo szybko zlatuje czas hehe.Dla mnie jak narazie njalepszy menadżer w historii.

POzdro
smile.gif smile.gif
Lanek
Kim gracie w FM 2006?
Ja osobiście Barceloną i idzie mi dobrze
Viperdiesel
Sorki, że w tym topicu, ale nie chciałem zakładać nowego, więc o co się rozchodzi... mam taki problemik- kupiłem FM 2006(orginał) i chciałbym mieć go zainstalowanego na dwóch kompach, a jak wiadomo do gry jest potrzebna płyta i tu rodzi się pytanie jak skopiować tą płytkę, jakim programem???
PS. Próbowałem utworzyć obraz płyty Alcoholem 120%, ale wyskakują błędy dry.gif
Nie da się tego skopiować Nero i CloneCD.
Proszę o jakąś pomoc smile.gif
cambel
juz jest normalny crak na game copy world wpisz nazwe tego w gogle i potem w tej stronce fm 2006 i bedzie wszystko
kusik
(zborek @ Dec 30 2005, 17:01:25) [snapback]47152[/snapback]

FM06 to bardzo wciągająca giereczka.Jak sięw nią gra to przynajmniej dla mnie bardzo szybko zlatuje czas hehe.Dla mnie jak narazie njalepszy menadżer w historii.
POzdro
smile.gif smile.gif

Wciagajaca owszem ale czy najlepsza? Grales w CM 01/02? To byla gra... Ile ja sezonow w to zagralem...
Gienia
Ej prosze dajcie mi plik na polski język, bo ja mam angielską wersje. Wyślijcie na e-maila [email protected] i w temacie napiszcie FM2006, bo jakieś wirusy mają być więc sie troche dygam tongue.gif:P
dawdi17
A czy jest jakiś programik, którykonwertuje statystyki (umiejętności?) piłkarzy z Football Managera 2006 do Pro Evolution Soccer 5?
snake
Z tego co pamiętam to było coś takiego, nigdy tego osobiście nie miałem ale wiodziałem coś takiego jak, FM to PES converter ale do czego to służyło to nie wiem smile.gif
JuveR
FM Manager jest super !!! Szczerze mówiąc nigdy nie grałem w Football Managery, ale pokusiłem się o kupno tej gry i teraz nie żałuję (zasze grałem w CM).Szkoda tylko że mam go po angielsku.Macie może spolszczenie do tej gierki ???
kostek
na googlach jest spolszczenie...'wpisz FM 2006 spolszczenie' i na chyba pierwszej stronce na jakims forum gosciu podaje linka...a apropo managera - jak zawsze zajebisty, zdecydowanie bardziej przypadł mi do gustu niż nowy CM. Aczkowlwiek odniosłem dziwne wrazenie, sprzeczne z tym co mowili twórcy gry oraz sami gracze - dla mnie nowa odsłona FM wydaje sie jakby nieco trudniejsza...ale moze dlatego ze zawsze biore słabe kluby tongue.gif ostatnio alemania aachen wink.gif
vego21
QUOTE(kusik @ Jan 21 2006, 00:49:39) [snapback]49674[/snapback]

Wciagajaca owszem ale czy najlepsza? Grales w CM 01/02? To byla gra... Ile ja sezonow w to zagralem...

Kusik masz rację. Ile ja nocek zawaliłem nad CM 01/02, ile sezonów rozegrałem. Legią zdobyłem LM ze składem mażeń smile.gif . Szkoda że płytka już nie che odpalić bo z chęcią powrócił bym do tej gry.
Pozdro
Beny13
Prosze o staty z fm tak :bracia da silva fabio i rafael obaj fluminnes i fredy adu orazy fredy guarin aha prosze napisac corner itp. ale po angielsku z gory thx
kostek
Prosze o staty z fm tak :bracia da silva fabio i rafael obaj fluminnes i fredy adu orazy fredy guarin aha prosze napisac corner itp. ale po angielsku z gory thx

chłopie ile razy jeszcze zadasz to pytanie? Po pierwsze jest ono bzdetne i wątpie, że ktos Ci pomoże po drugie zaśmiecasz forum.
----
żeby nie było off
Może ktoś nie zna...najlepsze polskie forum o serii FM i CM. Znajdziecie tam dosłownie wszystko. To jaką ludzie mają tam wiedze na temat managerów to masakra... Oczywiście nie wszyscy ale jest kilka typa co znają sie na rzeczy konkretnie....
Klik!
Beny13
kostek dzieki!! poszukam zaraz
Beny13
Mam wersje angileska fm 06 i prosze o wytlumaczenie jak rozbudowac baze treningowa.

I chcialbym zeby mi ktos przetlumaczyl zwroty gdzy przegrywa sie mecz bo ich nierozumiem a niepamietam jakie to sa. z góry dziex za pomoc

Aha i jak zalatwic obywatelstwo hiszpanskie naprzyklad Ronaldinho ?

Sry ze post pod postem
Simon
bazy treningowej chyba sie nie rozbudowuje (nie jestem pewien tak troche z glupa powiedzialem). po prostu zatrudniasz lepszych trenerow. a tak wogole to gram 4 sezon realem i mam 2 mistrzostwa hiszpanii i 1 raz puchar mistrzow. ale po zakupie szwajnsztajgera wygram w tym sezoniepodwojna koronebo przez sezon jak na razie ide jak burza tongue.gif
Mortin
QUOTE(Simon @ Aug 2 2006, 22:01:17) [snapback]82214[/snapback]

[...]bazy treningowej chyba sie nie rozbudowuje[...]

rozbudowuje sie o ile jest co do rozbudowania, bo np ajax, czy real, czy barca nie maja nic do rozbudowywania..
pozdro
Beny13
Da sie rzobudowac a kto odpowie na pytanie z obywatelstwem ??
Simon
a szkoda ze real nie rozbudowywuje bo mialbym wiecej rzeczy do roboty:). obywatelstwo sie dostaje jesli pilkarz zagra iles tam lat (nie wiem dokladnie ile) w klubie z europy. mnie wkurza to ze do pucharu mistrzow trzeba miec zgloszonych zawodnikow wychowanych w klubie. no po prostu porazka mad.gif
Beny13
SAm rozudowujesz
A jak masz po polsku to wejdz na pro-evo.pl i tam ejst temat fm 06 i tam jest opowiedz ale wszystko pisze po polsk

Aha mortin nie zauwazylem twojego postu ale gdzies pisalo ze mozna chyba tez realem i barca niejestem pewien
kostek
mnie wkurza to ze do pucharu mistrzow trzeba miec zgloszonych zawodnikow wychowanych w klubie. no po prostu porazka mad.gif

Doprawdy śmieszne... Chyba FM ma być jak najbardziej realistyczny, prawda blink.gif ?

OBYWATELSTWA przyznawane są w danym kraju tak:
PEŁNA LISTA KRAJÓW:
Afryka
RPA - 5 lat

Azja
Chiny -8 lat
Hongkong -7 lat
Indie -5 lat
Indonezja -5 lat
Korea Płd -5 lat
Malezja -5 lat
Singapur -4 lata

Europa
Anglia - 5 lat
Austria - 5 lat
Belgia - 7 lat
Białoruś - 5 lat
Bułgaria - 5 lat
Chorwacja - 5 lat
Czechy - 5 lat
Dania - 7 lat
Finlandia - 5 lat
Francja - 5 lat
Grecja - 10 lat (!!!)
Hiszpania - 4 lata
Holandia - 5 lat
Irlandia - 5 lat
Irlandia Płn.-5 lat
Islandia - 5 lat
Izrael - 5 lat
Niemcy - 5 lat
Norwegia - 7 lat
Polska - 3 lata
Portugalia - 5 lat
Rosja - 12 lat (!!!)
Rumunia - 5 lat
Serbia/Cz. - 3 lata
Słowacja - 5 lat
Słowenia - 10 lat (!!!)
Szkocja - 5 lat
Szwajcaria - 5 lat
Szewcja - 3 lata
Turcja - 5 lat
Ukraina - 5 lat
Walia - 5 lat
Węgry - 5 lat
Włochy - 5 lat

Ameryka Północna
Meksyk - 4 lata
USA - 5 lat
Oceania
Australia - 5 lat

Ameryka Południowa
Argentyna - 5 lat
Brazylia - 4 lata
Chile - 5 lat
Kolumbia - 5 lat
Peru - 5 lat
Urugwaj - 5 lat

Wszystkim FM'owcom szukającym odpowiedzi na jakies pytania polecam http://forumcm.net.

pzdr
Gienia
Grecja - 10 lat (!!!)[quote]

A ja to ziom jestem. Grałem Olimpiakosem i sie dziwiłem ze po 4 sezonach kilku zawodników dalej spoza UE. Dzięki kostek za tą liste
Beny13
JA tez dziekuje
Simon
moze jest realistyczny ale ja co sezon mam jednego pilkarza wiecej rejetrowac. wiec nie wiem co jest grane. a poza tym dobrze ze jest realistyczne ale moze mnie wkurzac no nie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.