Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zakręć mną - drybling mastah
board.issonline.pl > Inne > Piłka nożna
Stron: 1, 2
michau000
wiec niech jakis moderator moze przerzuci te posty do innego tematu? bo jakby nie bylo to wywiazala sie dosc zywiolowa dyskusja.

co do dryblerow, ja chcialbym zwrocic uwage na jeszcze jednego zawodnika, i jeszcze jednego Zidane'a (-; ale to nie wielki zizou tylko jeden gosciu chyba z bundesligi. chyba na soccerclips'ach jest pare jego rajdow, kiedy sam przechodzi przez niemal cale boisko.

Wierzasty, co do C.Ronaldo, zalezy co kto rozumie przez "produktywny drybling". moim zdaniem jezeli ktos cudownie przechodzi przeciwnika, miesza go tam niemilosiernie gdzies przy linii bocznej, i po kilku trickach, z proby strzalu czy dosrodkowania nic nie wychodzi, to jednak jest to drybling bezproduktywny.
naiver
Najlepszy drybler to Garrincha i basta laugh.gif

A tak powazniej mowiac - kazdy ma swoj prywatny ranking i zapewne niezmiernie trudno bedzei go przekonac do zmiany zdania. O ile to w ogole mozliwe. Dla mnie bezsprzecznie numerem jeden jest El Magico oraz Jay Jay.

Chcialbym jednak zapytac Was, czy kojarzycie Carlosa Alberto? I nie chodzi mi tu o Perreire wink.gif tylko o innego Brazylijczyka, ktory strasznie wymiatal w sezonie, w ktorym FC Porto triumfowalo w Pucharze Mistrzow. Gral wlasnie w tym portugalskim klubie i szczerze mowiac zrobil na mnie naprawde duze wrazenie dry.gif Teraz nie widze go juz w skladzie Porto, wiecie moze, co sie z nim dzieje? I czy go pamietacie?
qazwsx
On ( Carlos Alberto ) został wytransferowany chyba do corintians czy jakoś tak. To jest jakis brazylijski zespòł
Jocker
Tak, napewno odszedl do Corinthians bo chyba ,z tego co wiem, pokłucił sie z kims z zarządu klubu lub z trenerem.
lukasso
a słyszeliscie o ALI KARIMI
ten to dopiero drybler
gra niczym Maradona
tu macie link do kompilacji z jego mozliwosciami
http://www.dxbcamp.com/haitham/Karimi_Miracle.wmv
korzen
hehehe, Luki_bw napewno go dobrze zna ;-p
kemocik
QUOTE(lukassoronaldo @ Oct 14 2005, 20:41:52)
a słyszeliscie o ALI KARIMI
ten to dopiero drybler
gra niczym Maradona
tu macie link do kompilacji z jego mozliwosciami
http://www.dxbcamp.com/haitham/Karimi_Miracle.wmv
[right][snapback]39171[/snapback][/right]

Przeca nie dla picu ma dribble w patchu we2005/2006 - 18 smile.gif
wojczech7
Nie cuda ta cala kompilacja... A zwroc uwage, ze ten Karimi to jezdzi z jakimis hindusami, a taki Ronaldinho, czy Zlatan ma naprzeciw Carlosa, Makelele itp. ...
abus
No nie wiem czy gra z Hindusami.Może w reprezentacji tak, ale w Bayernie Monachium??w niemczech nie są chyba źli obrońcy??
lukasso
QUOTE(wojczech7 @ Oct 14 2005, 21:41:57)
Nie cuda ta cala kompilacja... A zwroc uwage, ze ten Karimi to jezdzi z jakimis hindusami, a taki Ronaldinho, czy Zlatan ma naprzeciw Carlosa, Makelele itp. ...
[right][snapback]39196[/snapback][/right]

a kiedy ronaldinho kiwał makelele jak karimi tych jak ty to mòwisz hindusòw
tak własnie sie składa ze ronaldinho raczej nie drybluje między 4-5 (jak to robi karimi )zawdonikami ,raczej stara sie niekonwencjonalnie zagrać do eto, a co do zlatko,to tez nie jest typ dryblera,raczej snajpera,o wyskoich umiejętnosciach technicznych ktory nie tylko wbija piłke do bramki a częśto sie dobfrze zastawi oraz zaskoczy jakims trikiem z reklamy co nie zanczy ze nie jest geniuszem

QUOTE(abus @ Oct 15 2005, 07:12:31)
No nie wiem czy gra z Hindusami.Może w reprezentacji tak, ale w Bayernie Monachium??w niemczech nie są chyba źli obrońcy??
[right][snapback]39224[/snapback][/right]

no niestety jeszcze w bayernie niz takiego nie pokazał,moze zobaczymy jego kunszt techniki juz we wtorek na TVP1 w meczu JUVE-Bayern, kto wie?
Gienia
Około miesiąc temu napisałem, że C. Ronaldo nie umie dryblować. MYLIŁEM SIĘ!!! Kolega mi dał na płytce troszke filmikòw m.in C.Ronaldo-Ronaldinho(w tle leci piosenka Kryptonite) Ronaldo kręci wszystkich. Czasami to bezproduktywne, ale fajne te machanie nogami. A co do Ronaldinho to każdy wie co on umie...
who_me
bywa typie
Flaqson
ja tez mam ten i inne filmiki...najwiecej o ronaldinho ale o cristiano tesh mam kilka...FAJNIE CZASEM ZAKRECI KIMS...ZAPOMNIALES JESZCZE O ZLATANIE...CHOCIARZ ON GRA CHAMSKO-BO SAMOLUBNIE TO NIKT MU NIE ODMOWI UMIEJETNOSCI...
Adanio
QUOTE(michau000 @ Oct 11 2005, 20:54:00)
niby tak ale... mysle ze w jedno ich laczy- obaj moim zdaniem fenomenalnie graja cialem. zaden obronca nie przeszkodzi jak ruud albo zlatan przyjmuja na piers kilkudziesieciometrowe podania. zastawiaja sie fantastycznie, skubani rolleyes.gif
a po tym filmiku widac, ze ibra to taki typ cristiano ronaldo- poczaruje, poczaruje, a jak przyjdzie co do czego to zle poda albo krzywo strzeli.
[right][snapback]38799[/snapback][/right]

nie zgodze sie z toba!!!!mysle ze C.Ronaldo jest jednym z najlepszych pilkarzy na swiecie.Jego nogi potrafia czynic cuda i sa przynajmniej moim zdaniem jeden z najszybszych,potrafi nimi strasznie szybko poryuszac.Jest jeszcze bardzo mlodziutki i czeka go wielka przyszlosc :)Mysle ze za pare lat bedzie lepszy od ronaldinho smile.gif kurde szkoda ze juz nie mam o nim fimikow to bym wam pokazal co on potrafi zreobic z pilka smile.gif szczena by wam opadla tongue.gif pozdrawiam smile.gif
kostek
moje zdanie jest takie:
-najlepszą technikę bezapelacyjnie ma ronaldinho. Jego elastico(pol.gumka lub jak kto woli flip-flap) jest na pewno najlepsza. Ibrahimović z tego co widziałem robi duuużo słabsze (może nie widziałem tego co wy;p) ale za to ma lepsze wkrętki na tzw. haczyk i lepiej gra ciałem. śmieszą mnie wypowiedzi typu
no własnie mam duzo filmikòw ibrahimovica gdzie na raz robi po 3 4 typkow a raz zjechał nawet 5 czy 6 i bramke strzelił
no bo czy wkręcenie kilku 'typków' to jest jakiś trick który mógłby się równać z elastico? Wogóle nie rozumiem porównań Ronaldinho-Ibrahimović... ph34r.gif
nie wiem czym on sobie na to zasłużył, ze jako cofniety napastnik strzela 10 goli na sezon z czego połowa to z karnych i zawsze w lewy ròg
a widziałeś mecz z Realem tongue.gif chłopaki z madrytu tylko patrzyli co Roni wyprawia i chyba powoli myśleli o przejścu na emeryture... biggrin.gif

wkoncu mondre slowa  brawo ci czlowieku za to

Ronaldo (z Realu) to najwienkrzy wymiatacz  a Ronaldinho to gnida i lajza
normalnie lałem ze śmiechu jak to przeczytałem! człowieku jeżeli jesteś fanem realu a nienawidzisz barcy to nie znaczy odrazu że ronaldinho jest słaby!
ps. mondre? co to za słowo? tongue.gif

-cristiano ronaldo. Może nie robi jakiś super tricków ale ma chyba najszybsze nogi świata wink.gif cięzko zajarzyć gdzie kopnie i co zrobi wink.gif Ale np. Ronaldo czy Zidane w czasach swojej świetności mogli się z nim napewno równać. Ale nic nie ujmując obu panom to teraz już nie prezentują chociażby 60% z tego co kiedyś (a Ronaldo napewno!)

-okocha. całkiem innym styl niż ww. on patrafi świetnie dryblować ale i mocno uderzyć.

mój ranking:
1. Ronaldinho
2. C. Ronaldo
3. Okocha, Ibrahimović, (byc moze o kim zapomniałem tongue.gif )

a jeszcze pare lat temu w tej klasyfikacji znaleźli by się:
zidane i ronaldo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.