birindelli
Oct 9 2005, 11:21
Od wczoraj posiadam pełną wersję gry.
Muszę przyznać że jestem pozytywnie zaskoczony. Pozytywnie, bo nie grałem w Fifę od czasu kiedy wpadł w moje ręce PES3. Ale ròżnica między PES3 a demo PES5 w jakie grałem jest raczej kosmetyczna - Konami postanowiło odcinać kupony, tak jak robią to Panowie z EA od wielu lat.
Ale FIFA przynosi pozytywne zaskoczenie. Sam engine jest co prawda BEZNADZIEJNY bo na moim radeonie 9600 demo PES5 działa płynnie a FIFA - SKACZE NA 640x480!!!!!
Ale zaskoczenie to przede wszystkim, mnòstwo ciekawych trybòw gry, bardzo dobrze odwzorowana Polska Ekstraklasa, "małe" stadiony - czego brak w PESach - co sprawia że nam Polakom gra się przyjemniej.
Sam gameplay oczywiście OK - gorszy niż w PES. Ale już na prawdę niewiele. Zwody, blokowanie piłki, podania, dośrodkowania, strzały z dystansu - to wszystko atuty 06tki!
A przede wszystkim jedno - zwolnienie gry! Bardoz ważne. W PES gra dzieje się ciut za szybko a w FIFIE kiedy obrońcy podają do siebie przed własną bramką atakujący nie tną ich po nogach. Piłkarze zatrzymują się z piłką, rozglądają, i to sprawia bardzo dobre wrażenie. Powtòrki są bardzo przyjemne dla oka, a zachowanie piłki bardzo realistyczne - strzały w słupek itp.
Kolejnym atutem jest zachowanie bramkarza. Tutaj FIFA ewoluowała od 10 lat i ma się rozumieć jest to więcej czasu niż miało KONAMI. Po strzałach bramkarz zachowuje się bez zarzutu tzn. - realistycznie! Nawet kròtki i lekki strzał, słaby bramkarz potrafi przepuścić śmiesznie pod nogami, niekonwencjonalnie rzucić się, zaskoczyć. To wszystko dodaje realizmu. Oczywiście PESowcom ciężko będzie sobie przypomnieć inne sterowanie ale jest z tym niewiele problemu dla kogoś kto już kiedyś grał w FIF
Radarek
Oct 9 2005, 15:15
QUOTE(birindelli @ Oct 9 2005, 12:25:31)
Ale ròżnica między PES3 a demo PES5 w jakie grałem jest raczej kosmetyczna - Konami postanowiło odcinać kupony, tak jak robią to Panowie z EA od wielu lat.
??? stary co ty wygadujesz? gameplay w pes3, pes4 a na pewno juz w pes5 jest calkowicie inny! Fakt moze menusy prawie w ogole sie nie zmienily (bo co tam jest do zmiany?) ale sedno tej gry (czyli GAMEPLAY - po polsku GRYWALNOSC, to jak sie kopie pilke, rozgrywa itp) jest inny.
onix_the_chosen
Oct 9 2005, 15:23
ile w tym prawdy? sam nie wiem ... ciężko się ze wszystkim zgodzić, ale napewno GK są dużo lepsi, niż w poprzednich częściach, moim zdaniem trochę lepsi od tych w PES, bo naprawde ich parady są fenomenalne .....
Viperdiesel
Oct 9 2005, 17:50
QUOTE(birindelli @ Oct 9 2005, 11:25:31)
Ale FIFA przynosi pozytywne zaskoczenie. Sam engine jest co prawda BEZNADZIEJNY bo na moim radeonie 9600 demo PES5 działa płynnie a FIFA - SKACZE NA 640x480!!!!!
Co Ty chłopie mòwisz(piszesz)?? Ja mam Radka 9550 Secondary i mi fifka chodzi płynnie nawet na max. detale i 1024x768...
Sam gameplay oczywiście OK - gorszy niż w PES. Ale już na prawdę niewiele. Zwody, blokowanie piłki, podania, dośrodkowania, strzały z dystansu - to wszystko atuty 06tki!
Zaprawdę śmieszne rzeczy wypisujesz, gameplay oczywiście OK?! kiepawy jak we wszystkich z serii, no może troszeczkę poprawili. A co do tych strzałòw to dlaczego jeszcze nie słyszałem o jakiś kompilkach z bramkami z Fif, może byś tak udostępnił parę ładnych bramek w Twoim wykonaniu??
moim zdaniem mogli by sie polaczyc (fifa + pes) i byla by najwspanialsza gra na swiecie.
Grywalnosc pesa
ale licencje na ligi itp. fify to by bylo cos
the_barti
Oct 9 2005, 19:20
niewykonalne

ea sports i konami, huh.
QUOTE(rolf @ Oct 9 2005, 19:56:30)
moim zdaniem mogli by sie polaczyc (fifa + pes) i byla by najwspanialsza gra na swiecie.
Grywalnosc pesa
ale licencje na ligi itp. fify to by bylo cos
[right][snapback]38559[/snapback][/right]
A moim zdaniem powinna istnieć konkurencja

seria fify była najlepsza na PC dopòki nie ukazał się PES. Może dlatego seria fify jakoś serwowała nam ciągle to samo, a jak jest rywalizacja z Pesem to już trzeba się trochę napocić i coś wprowadzić nowego. Taka konkurencja jest dobra, bo wygrywamy my-gracze
birindelli
Oct 9 2005, 20:54
Niestety tnie non stop, nawet przy EA SPORTS. Juz mam tego dosyc.
athlon 2000
256 ram ddr
radeon 9600
tnie tnie tnie i jeszcze wygląda jak g....
QUOTE(TeDi @ Oct 9 2005, 21:51:10)
A moim zdaniem powinna istnieć konkurencja

seria fify była najlepsza na PC dopòki nie ukazał się PES. Może dlatego seria fify jakoś serwowała nam ciągle to samo, a jak jest rywalizacja z Pesem to już trzeba się trochę napocić i coś wprowadzić nowego. Taka konkurencja jest dobra, bo wygrywamy my-gracze

[right][snapback]38592[/snapback][/right]
święta racja
QUOTE(birindelli @ Oct 9 2005, 21:58:38)
Niestety tnie non stop, nawet przy EA SPORTS. Juz mam tego dosyc.
athlon 2000
256 ram ddr
radeon 9600
tnie tnie tnie i jeszcze wygląda jak g....

[right][snapback]38593[/snapback][/right]
mam taki sam sprzęt i chodzi elegancko...
@brindelli, tez mam wypas kompa i co... i tez mi tnie! Ale FIFA 2006 zrobila naprawde krok na przod. Zagralem jakies 10 meczy (z rzedu) i mi sie nieznudzilo.
birindelli
Oct 10 2005, 09:25
QUOTE(kcma @ Oct 10 2005, 06:35:43)
@brindelli, tez mam wypas kompa i co... i tez mi tnie! Ale FIFA 2006 zrobila naprawde krok na przod. Zagralem jakies 10 meczy (z rzedu) i mi sie nieznudzilo.
[right][snapback]38607[/snapback][/right]
to ja wlasnie mowie ze zrobila krok do przodu a niektorzy zaprzeczaja.
ale czemu jednym tnie a drugim nie mimo malych roznic sprzetu....
co jest?>??
baski18
Oct 10 2005, 09:39
Ja tez mam mam pelna wersje Fify ... moje odczucia sa troche inne :]
a wiec:
- Zawodnicy ruszaja sie jak wczesniej czyli jak by byli drewniani .. zero plynnosci
- Bramkarze .... jak dla mnie beznadziejni .. dlaczego bo prawie ciagle bronia w ten sam sposob (wystawiajac jedna reke do pilki i odbijajac ją)
- strzaly z dystansu to porazka
Narazie tylko tyle, ale jest tego duzo wiecej jak dla mnie Fifa ma calkowicie spieprz*ny Gameplay i chyba juz nic i nikt teg nie zmieni
Pozdro
thmc88
Oct 10 2005, 14:04
IMO fifa 06 jest ogromną porażką... po tym co widziałem w pes 4 i demo pesa5 to zawodnicy są kulawi chyba..odebranie piłki to druga sprawa, wystarczy wpasc na zawodnika... obrona- co to ma być ? tylko kilka podań prostopadłych dochodzi do celu ale i tak często łapie mnie obrońca.. gram Gornikiem Zabrze i myślałem że to dlatego, ale skąd! załączyłem mecz Manchester United vs Arka Gdynia na poziomie semi pro i wszyscy zawodnicy biegają tak samo szybko ! ..to jest tragedia! Strzały to kolejna porażka.. czasem ładnie cos wejdzie ale na dłuższą mete są nie naturalne!.. kolejny kłopot to Bramki ktòrych nie ma Ale są ! (nie wiem jak to wytłumaczyc, mam Replay) uśmiałem sie przez 5 minut widząc to ... chyba jednak bede nadal grać w demko pesa5 albo pesa4.... a może ściagne polską lige do pesa5 jak tylko sie pojawi ( PLISSS)
plusy fify to tylko licencja (nie ma kłopotu do pesa wraz z patchami) oraz oprawa..to tylko tyle
tomek828
Oct 14 2005, 14:41
QUOTE(thmc88 @ Oct 10 2005, 15:08:33)
IMO fifa 06 jest ogromną porażką... po tym co widziałem w pes 4 i demo pesa5 to zawodnicy są kulawi chyba..odebranie piłki to druga sprawa, wystarczy wpasc na zawodnika... obrona- co to ma być ? tylko kilka podań prostopadłych dochodzi do celu ale i tak często łapie mnie obrońca.. gram Gornikiem Zabrze i myślałem że to dlatego, ale skąd! załączyłem mecz Manchester United vs Arka Gdynia na poziomie semi pro i wszyscy zawodnicy biegają tak samo szybko ! ..to jest tragedia! Strzały to kolejna porażka.. czasem ładnie cos wejdzie ale na dłuższą mete są nie naturalne!.. kolejny kłopot to Bramki ktòrych nie ma Ale są ! (nie wiem jak to wytłumaczyc, mam Replay) uśmiałem sie przez 5 minut widząc to ... chyba jednak bede nadal grać w demko pesa5 albo pesa4.... a może ściagne polską lige do pesa5 jak tylko sie pojawi ( PLISSS)
plusy fify to tylko licencja (nie ma kłopotu do pesa wraz z patchami) oraz oprawa..to tylko tyle
[right][snapback]38622[/snapback][/right]
a mi sie ta gra podoba i to bardzo

najleprza z dotychczasowych fifek, EA zmierza w dobrym kierunku...
POZDRO
onix_the_chosen
Oct 14 2005, 15:23
QUOTE(baski18 @ Oct 10 2005, 10:43:19)
Ja tez mam mam pelna wersje Fify ... moje odczucia sa troche inne :]
a wiec:
- Zawodnicy ruszaja sie jak wczesniej czyli jak by byli drewniani .. zero plynnosci
- Bramkarze .... jak dla mnie beznadziejni .. dlaczego bo prawie ciagle bronia w ten sam sposob (wystawiajac jedna reke do pilki i odbijajac ją)
- strzaly z dystansu to porazka
Narazie tylko tyle, ale jest tego duzo wiecej jak dla mnie Fifa ma calkowicie spieprz*ny Gameplay i chyba juz nic i nikt teg nie zmieni
Pozdro
[right][snapback]38617[/snapback][/right]
no zawodnicy są trochę drewniani, ale poruszają się troche lepiej w stosunku do poprzednich części gry, poprawiono przyjęcie piłki, w czasie jej przyjowania trzymając SHIFT i kierunek możemy przyjąć piłkę na pełnej szybkości, nie tracąc tempa akcji, to jest dobre, ale trzeba mieć dużo miejsca, bo inaczej przeciwnik nam odbierze piłkę. Co do bramkarzy to się nie zgadzam. Ja gram często w fifę i widziałem już duuużo więcej efektownych parad bramkarzy, niż tylko obrona jedną ręką - fakt zdarza się to czasem często, ale w PES4,PES5 bramkarze rzucają się do 90 % dwoma rękami, nawet do takich, ktòre lecą w okienko, a bramkarze mają 25 % szans na obrone strzału ... co do strzałòw z dystansu to zależy od naszych umiejętności, zawodnika i miejsca na oddanie strzału. Jeżeli ktoś już obcyka grę, to zapewne będzie umiał dobrze strzelać zza pola karnego i ładować bomby po okienkach drużyny przeciwnej ... pozdro, czekamy na PES5
QUOTE(onix_the_chosen)
Jeżeli ktoś już obcyka grę, to zapewne będzie umiał dobrze strzelać zza pola karnego i ładować bomby po okienkach drużyny przeciwnej ...
[right][snapback]39133[/snapback][/right]
A chodzi wlasnie o to zeby kazda akcja, kazda bramka wygladala inaczej. To moze akurat jest niemozliwe ale jak wygrywa sie 5:0 i kazdy gol wyglada tak samo (a tak wlasnie wyglada fifa) no to wybacz. PES5 jest zdecydowanie lepszy od PES4 (tym bardziej od kazdej z fif) i juz niebawem wszyscy sie o tym przekonacie.
onix_the_chosen
Oct 14 2005, 15:31
QUOTE(Kusik @ Oct 14 2005, 16:32:03)
A chodzi wlasnie o to zeby kazda akcja, kazda bramka wygladala inaczej. To moze akurat jest niemozliwe ale jak wygrywa sie 5:0 i kazdy gol wyglada tak samo (a tak wlasnie wyglada fifa) no to wybacz. PES5 jest zdecydowanie lepszy od PES4 (tym bardziej od kazdej z fif) i juz niebawem wszyscy sie o tym przekonacie.
[right][snapback]39135[/snapback][/right]
a czy ja napisałem, że Fifa jest lepsza od PES5 ? Jeżeli tak, to zbanujcie mnie w tej chwili ...... Jezu toż to byłby grzech, jakbym tak napisał

Swoją drogą Fifa jest grą ponadprzeciętną. Narazie nie ma full wersji PES5, więc można jakoś zabić czas
QUOTE(onix_the_chosen @ Oct 14 2005, 15:35:02)
Narazie nie ma full wersji PES5, więc można jakoś zabić czas

[right][snapback]39136[/snapback][/right]
Lepiej czas zabijać [co ja mòwie, uprzyjemniać] WE2002 niż Fifą.
polecam
QUOTE(onix_the_chosen @ Oct 14 2005, 17:35:02)
a czy ja napisałem, że Fifa jest lepsza od PES5 ? Jeżeli tak, to zbanujcie mnie w tej chwili ...... Jezu toż to byłby grzech, jakbym tak napisał

Swoją drogą Fifa jest grą ponadprzeciętną. Narazie nie ma full wersji PES5, więc można jakoś zabić czas

[right][snapback]39136[/snapback][/right]
Zabić czas to tylko mozna grajac w we2k2
Kto mi poda link do cracka do Fify 2006

?? Bardzo mi jest potrzebny .
Z gòry dzikòwa
QUOTE(Juve @ Oct 14 2005, 16:37:16)

Z gòry dzikòwa

[right][snapback]39144[/snapback][/right]
Google Ci poda.
A poza tym to czy to jest forum o fifie ?
Czy to jest odpowiedni temat do tego ?
kucharz
Oct 14 2005, 17:06
QUOTE(Juve @ Oct 14 2005, 16:37:16)

Z gòry dzikòwa

[right][snapback]39144[/snapback][/right]
DLA TYCH KTORZY NIE MAJA CRACKA ---->
http://forum.polevo.pl//index.php?showtopi...0&hl=fifa&st=20 CZYTAC OSTATNI POST
malarkey
Oct 15 2005, 00:50
Radarek
Oct 15 2005, 10:09
QUOTE(malarkey @ Oct 15 2005, 01:54:14)
Lol. Dodatkowo zwroccie uwage na nienaturalny sposob w jaki skrecil podajcy zawodnik :].
Sparks
Oct 15 2005, 10:51
no i ja sie dołączm zbytnio do pes sie przyzwyczaiłem wole pes wszystkie fify do bani nie da rady w to grać
corduroy
Oct 15 2005, 10:57
lol, zachowanie zawodnika po wejsciu na pole karne (z tego replay'a powyzej) jest komiczne... no i ten wslizg, murawa chyba jest oblana czyms sliskim.... olejem?

fifa to stata czasu i pieniedzy...
ps. jestem tu nowy, dopiero teraz pisze swojego pierwszego posta, witam
lukasso
Oct 15 2005, 11:06
QUOTE(malarkey @ Oct 15 2005, 00:54:14)
to jest tylko potwierdzenie jaka fifa jest realistyczna
lualua
Oct 17 2005, 13:23
Prośba. Wie ktoś jak zapisać replaya w fifce? Bo jak padnie gol i jest powtòrka to nie widze żadnej opcji.
lukasso
Oct 17 2005, 13:25
może jak padnie gol to spròbuj zapisać riplej frapsem
EDIT=> moze spròbuj na FIFASERWIS albo spytaj tych co grają w te super gre
lualua
Oct 17 2005, 13:43
Ale nie chodzi mi o filmik tylko taki normalny save jak w ProEvo
o ile jestem dobrze poinformowany to trzeba po golu dać na pauze nacisnąć na powtòrka i kliknąć na taką dyskietkę.
mariusz19
Oct 19 2005, 05:21
Czy jest jakaś fajna strona na temat fify06 ? np taka jak issonline o Pesie?
Proszę o linki.
QUOTE(mariusz19 @ Oct 19 2005, 06:25:47)
Czy jest jakaś fajna strona na temat fify06 ? np taka jak issonline o Pesie?
Proszę o linki.
[right][snapback]39646[/snapback][/right]
Wpisz w google fifa i zaznacz kategorię szukania, że ma wyświetlać strony polskie
miches82
Oct 23 2005, 15:50
ludzicha , moze ktos ma konfiguracje pada do ps2 , bo nie dziala mi galka prawa (first touch)

((
z gory dzieki
i tak pes rzadzi

))
mariusz19
Oct 23 2005, 17:30
Do dupy z tą Fifą !!! Grając w kariere zawsze na początku czwartego sezonu mi się wyłącza. Tzn. wychodzi do pulpitu i pisze że jest jakiś błąd !!!!
malarkey
Oct 24 2005, 10:30
QUOTE(mariusz19 @ Oct 23 2005, 16:34:02)
Do dupy z tą Fifą !!! Grając w kariere zawsze na początku czwartego sezonu mi się wyłącza. Tzn. wychodzi do pulpitu i pisze że jest jakiś błąd !!!!
[right][snapback]40126[/snapback][/right]
Sprobuj przeinstalowac gre, sciagnij innego cracka
http://downloads.soccergaming.com/download.php?id=00009931 kto wie jak te koreczki wsadzic do fify??
podobno potrzebny jest program Bootraptor ale nie moge go znalezc do fify06
mariusz19
Oct 25 2005, 16:36
Ale ja nie mam żardnego cracka do fify!!! Grę odpalam przez daemona.
QUOTE(mariusz19 @ Oct 25 2005, 16:40:28)
Ale ja nie mam żardnego cracka do fify!!! Grę odpalam przez daemona.
[right][snapback]40356[/snapback][/right]
To kup oryginał.
mariusz19
Oct 28 2005, 04:55
Oryginał to sobie możesz Ty kupić , nie kurwa ja!!! Jedyne oryginalne gry jakie kupuje co roku to są Pro Evolution Soccer i Football Manager !!!
QUOTE(miches82 @ Oct 23 2005, 15:54:45)
ludzicha , moze ktos ma konfiguracje pada do ps2 , bo nie dziala mi galka prawa (first touch)

((
z gory dzieki
i tak pes rzadzi

))
[right][snapback]40111[/snapback][/right]
po co ci te first touch. skoro piszesz ze pes rzadzi to po co grasz wogle w fife. pewnie polowa forum wciska ze fifa to dno a pes rzadzi a i tak gra wiecej w fife niz pes. jezeli sie myle to z gory sorry
QUOTE(mariusz19 @ Oct 28 2005, 04:59:30)
Oryginał to sobie możesz Ty kupić , nie kurwa ja!!! Jedyne oryginalne gry jakie kupuje co roku to są Pro Evolution Soccer i Football Manager !!!
[right][snapback]40673[/snapback][/right]
troche kultury
miches82
Oct 28 2005, 09:10
QUOTE(RuDi @ Oct 28 2005, 08:03:07)
po co ci te first touch. skoro piszesz ze pes rzadzi to po co grasz wogle w fife. pewnie polowa forum wciska ze fifa to dno a pes rzadzi a i tak gra wiecej w fife niz pes. jezeli sie myle to z gory sorry
troche kultury
[right][snapback]40674[/snapback][/right]
no narazie nie mam pes5 wiec nie mam w co pograc , odpoczac do czasu az bede mial pesa5, wiec jesli nie mozesz mi pomoc , to czego sie wcinasz
QUOTE(mariusz19 @ Oct 28 2005, 04:59:30)
[right][snapback]40673[/snapback][/right]
no i fajnie, ale po co sie unosisz chcesz poleciec z tego forum ??
Ja pograłem kilka meczòw w fife i od razu ją odinstalowałem, bo mi się znudziła

Mimo, że jest dużo dodatkòw, takich jak wyzwania, duży sklep ( zerżnięty z pesa

), to jak gierka nie ma grywalności to dakie duperele są na nic.
pozdro dla wymiataczy pesa
Lyland
Oct 28 2005, 10:16
Dokladnie.Pyknalem sobie jeden sezon i...czekam az dorwe sie do PES-a

Schemat schemat schemat....
pozdro !!!
to po co wogle w to gracie

skoro tak czekacie na pes 5 mozecie se przez ten czas pograc w pes 4 albo nawet winning eleven 2002. nie rozumiem jak wogle mozna do tego syfu sie dotykac. ja nawet w demo nie gralem bo po samym filmie na Hyper (w TV). Fifa to parodia football'u i tyle.
QUOTE(miches82 @ Oct 28 2005, 09:14:01)
no narazie nie mam pes5 wiec nie mam w co pograc , odpoczac do czasu az bede mial pesa5, wiec jesli nie mozesz mi pomoc , to czego sie wcinasz
[right][snapback]40684[/snapback][/right]
Ale masz zapewne Pes 4 wiec po co ci Fifa?
QUOTE(RuDi @ Oct 28 2005, 12:30:22)
to po co wogle w to gracie
[right][snapback]40705[/snapback][/right]
Muszę osobiście się przekonać czy gra jest dobra czy nie i z ciekawości aby usłyszeć komentarz
Edit spoko
TeDi nie zrozumiales chyba. Nie mam nic przeciwko temu ze ktos chce zobaczyc jak wyglada nowa czesc serii. Ale zalewa mnie jak widze ze kolesie pisza ze fifa to dno pes radzi a tak naprawde namietnie gra w fife. Skoro pisza ze fifa jest slaba to po co w to graja ? Jak podoba sie tak fifa to szczerze tak napisz. Nikt cie nie bedzie obrazal za to. Sam nie mam nic do ludzi grajacych w fife i nie wypierajacych sie tego. Ich sprawa w co chca grac.
Gra jest brzydka jak noc i głupia jak blondynka.
a z tym sie nie zgodze noc jest ladna a blondynki nie wszystkie glupie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.