Ogladaliście dziś Lige + extra? Bardzo mnie ciekawi co jutro napiszą znowu o korupcji w "Wyborczej" - bo przedstawiciel "Gazety" ( jak on sie nazywa? ) zapowiadał takowy artykuł. W ogòle ostro wjezdzali na Listkiewicza ktòry zasłaniał sie "niemocą" Związku i w sprawie Kujawiaka prezes sie pogubił trochę. Kiedy zarzucali mu brak zdecydowanych działań w sprawie skorumpowanych klubòw i zawodnikòw to przypominał o sprawie Szczakowianki - że niby na poczatku wszyscy klaskali i przyklepywali za działania PZPN, a do dziś sprawa nie została rozwiązana i działacze z Jaworzna domagają sie kilkumilionowego odszkodowania. Listkiewicz najbardziej spoważniał przy temacie tych jutrzejszych rewelacji że są skorumpowane osoby w wydziale gier . Dziurowicz zapowiadał że jeżeli nie dojdzie do zdecydowanych działań ze strony Związku, to dojdzie do interwencji organòw ścigania . Jakieś przemyślenia na ten temat?
Co do wypowiedzi Halladina to duzo wnosza do tematu.Mam podobne zdanie jak on.Pozatym nietrzeba chodzic na mecze (choc niewiem czy tu mozna uzyc slowa "mecze") by wiedziec o korupcji w polskiej pilce.
Zdążyłem tylko rzucić na dzisiejszy Sport w GW ale wychodzi na to że w II lidze to już całe RUNDY były ustawiane!!!
lucio nie żebym był złośliwy albo cos...ale
[/QUOTE]Jawożna[QUOTE]
pisze sie przez "rz"....
QUOTE(Czarny @ Aug 6 2005, 23:34:03)
snake:
Po1 nie lubieć tylko lubić
Po2 nie lubiał tylko lubił
snake nikt ci nie karze zagladac do topicow z moimi postami wazne ze dla innych uzytkownikow sa przydatne... a o istnieniu nie ty decydujesz wiec sie nie wypowiadaj, nieinteresuje mnie czy admin mnie lubi czy nie, publikuje to co mysle ze jest tego warte, ty wcale nie musisz tego akceptowac bo mi to wisi.
PS. Nie wiem kogo to obchodzi ze masz grype jelitowa...?

[right][snapback]31851[/snapback][/right]
Jedz żel.
Nie Czarny tylko Ciemny.
Canal+ grozi sądem PZPN-owi
Największego sponsora piłkarskiej ekstraklasy nie zachwycił projekt reformy antykorupcyjnej proponowany przez PZPN. - Chcemy być partnerem futbolu, a nie korupcji - mòwi szef sportu w Canal+ Jacek Okieńczyc.
Zdaniem Okieńczyca środowe decyzje zarządu PZPN nie zapowiadają rewolucji. Kodowana telewizja, ktòra za prawa do transmisji przekazuje piłkarskiej ekstraklasie 50 mln zł rocznie, zareagowała już w dniu publikacji w "Gazecie" wywiadu z Piotrem Dziurowiczem (były prezes GKS Katowice wymienił w nim nazwiska sędziòw i treneròw zamieszanych w ustawianie meczòw, a szefowi PZPN Michałowi Listkiewiczowi zarzucił przyzwalanie na nieuczciwość). - Dajemy mnòstwo kasy, wypruwamy żyły, by jak najlepiej pokazać ekstraklasę, więc chcemy być partnerem futbolu, a nie korupcji. Nasz szef Arnaud de Villeneuve kazał nam natychmiast wszystko wyjaśnić.
Na środowym posiedzeniu zarządu PZPN, ktòry radził jak walczyć z korupcją nie było przedstawicieli Canal+. Okieńczyc: - Zadzwonił do mnie wiceprezes PZPN Eugeniusz Kolator, informując o decyzjach. My jednak wciąż domagamy się spotkania, ktòre wstępnie zaplanowaliśmy na koniec sierpnia. Bo nie mamy zamiaru biernie przyglądać się i czekać, co zrobi PZPN. To związek musi teraz zaproponować, jak wyobraża sobie wspòłpracę z nami. Chcemy inwestować w ligę, ale czystą. Przypomnę, że jeśli dochodzi do korupcji w lidze, do ktòrej mamy prawa, zostaje naruszony jeden z punktòw naszego kontraktu ze związkiem. A to pozwala nam nawet oddać sprawę do sądu.
lazy_bum
Aug 13 2005, 12:09
@lucio: Bez obrazy, ale myślę, że link by zupełnie wystarczył (chyba, że to przeklepałeś z gazety na klawiaturze ;-)
Czarny
Aug 20 2005, 11:20
http://sport.onet.pl/1150855,wiadomosci.htmltego to sie niespodziewalem...
ale mam nadzieje ze tylko strasza
cytat: "Przyjechaliśmy tu ustalić fakty. Po tej wizycie mam wrażenie, że sprawa jest głęboko związana ze zbliżającymi się wyborami. Utwierdziliśmy się w tym przekonaniu, gdy na spotkanie z nami nie przyszedł ani jeden z zaproszonych politykòw".
nie dość, że te ch.. rozkradły nasze państwo, przez te prywatyzacje i inne machlojki, przez co w Polsce nie jest ròżowo, to jeszcze chcą nam zabrać przez nich awans do MŚ, bo wykorzystują sytuacje i już ustawiają się w wyborach hasełkami, ktòre nigdy nie będą zrealizowane, i zabioorą to co dla wielu ludzi jest najważniejsze w życiu, dzięki czemu wielu ludzi zapomina na moment jak żyje się w naszym kraju.
Oczywiscie dzieci nie wiedzialy ze politycy tez maczaja w tym palce (oczywiscie obecnie rowniez)
powiem wam tak, lody kreca i dzisiaj...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.