Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DEMO PES 2012
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer News
Stron: 1, 2
petersett
na tym forum piszę tylko co rok, by skomentować nowego PESa.

Jestem starcem, wyjadałem z FIFY 98 i ISSów, potem co roku nowe gry piłkarskie. Zresztą FIFA się skończyła z początkiem PESa.

Nie jestem młokosem, zatem moje zdanie może być jakimś tutaj bardziej znaczącym głosem. Kolega wyżej wspomina, jak wielu, o szóstce. Ja pamietam, że PES6 to była gra, która ciągle zaskakiwała. Każdy mecz inny, każdy wymagał zaangażowania i myślenia. Strzały z dystansu to może były placki, może nie, ale to się czuło.

Potem było gorzej i teraz PES jest dla mnie niestety arkadówką. Mimo wszystko (może to kwestia wieku) ja oczekuję od gier SYMULACJI. Ja chcę, aby gra przypominała zwykły mecz. Nie Barcę na najwyższych obrotach, ale przeciętny mecz. A tutaj? Przyjmowanie piłki i sprinty ciągle wszystko po sznurku jak roboty. Piłka klei się do piłkarzy a ich zwrotność jest cyborgopodobna.

Chciałbym gry wolniejszej, gdzie na przyjęcie jest czas. W FIFIE można stanąć z piłką, poczekać, tego nigdy w PES nie było. Mówię oczywiście o własnej połowie. FIFA to dla mnie arkadówka i oczywiście nie jest to w ogóle i nie była już dawno gra dla mnie, ale pokazuję tylko pewne elementy.

Kolejne PESy to będzie takie odcinanie kuponów, jak kiedyś FIFA. Arkadówka do pogrania, nacelowana na konsole. Wcisnij jeden guzik - podanie, drugi, strzał, jakiś tam jeden zwód i byle do przodu. W ogóle nie czuć realizmu. No cóż... Wyboru nie ma innego. Natomiast jeśli chodzi o PES6 to z tego co piszesz - widać są tam ludzie co w to dalej grają na jakichś paczach. Ja jednak starego PES6 pamiętam nie umiałem nawet włączyć bo się w Viście nie chciał za Chiny uruchomić. Ale może to jest dobra droga - powrót do PES6 i pykanie w to ciągle?

pzdr wszystkich starszych PESowców wychowanych na ISSach i FIFACH lat 90-tych.
r.a.j.a.n
CYTAT(michael4321 @ Aug 31 2011, 09:18) *
No. Miales racje. Szybko wybralem uninstall.
Druga sprawa od razu widac ze nie znasz sie na pilkach od konami bo texty w stylu nie grasz w trudne gry rozsmiesza wszystkich ktorzy graja w pes 5/6 (a tych jest duzo, uwierz mi, to sa gigantyczne spolecznosci ktorej jestem czescia na evoweb i sam edytuje grubo pesa6).
Kolejna rzecz czy znasz w ogole slowo ,,trudne'' - na najwyzszym poziomie w pes2011 po 2 meczach wygralem 4-0 i strzelilem okno z 1 polki. W pes5/6 zeby strzelic ladna bramke i wygrac na najwyzszym poziomie 1-0 musisz spedzic co najmniej jako nowy gracz 5-6 miesiecy i to nie jest zart!!
Chlopie zastanow sie nastepnym razem co piszesz bo alfa i omega pesa to nie jestes.

Zdziwisz się ale w gałę od KONAMI grałem jeszcze na PSXie, i pamiętam dobrze tytuły ISS PRO EVOLUTION (... i to jak piłkarze na sprincie nie wyrabiali zakrętów smile.gif ). Oczywiście, że znam słowo trudne - może i kolejny raz się zdziwisz, ale nudziły mnie mecze w pes5 i pes6 wygrywane po 6, 7 do zera. NON STOP. Jeśli się grę opanowało - to grałeś już automatycznie, co powinieneś sam wiedzieć!

Może jako nowy gracz, musiałbym poświęcić 5-6 miesięcy, ale mając doświadczenie jeszcze za czasów ISSa, przejście na nową kolejną część nie było dużym wyzwaniem.

Alfą i omega nie jestem. Masz rację, ale swoje już się ograłem.
A wracając do trudności, to PES 2012 jest na prawdę trudną grą, zapewne powie Ci to większość graczy, którzy wypróbowali demo.

Ty się zatrzymałeś na PES6, ja tego nie zrobiłem, idę dalej do przodu... jak KONAMI laugh.gif

@UP
Niestety, dzisiejsze PESy są faktycznie coraz bardziej arcadowe, ale do jeszcze bardziej arcadowej FIFY jej (dużo) brakuje i niech tak zostanie.
michael4321
Zgoda. Nie pisalem posta zeby Ci dokuczyc czy cos.
Rzeczywiscie mysle ze fani pesa podzielili sie na tych co nie moga grac w nowe pesy i tkwia przy pes4/5/6, nawet iss 1 i 2 (co az szokuje ale rozumiem ich!) oraz tych co poszli dalej.

Teraz moge napisac wiecej o 2012 bo gralem duzo ostatnio.
Plusy:
- faktycznie gameplay jest dobry w tym roku, jest na czym oko zawiesic;
- grafika przeszla juz wszelkie granice, nie mam slow;
- wiekszosc dzwiekow w tym roku: glosne yeah jak strzlimy bramke i gwizdy jak gosc strzeli podoba mi sie to;
Minusy:
- nadal mam wrazenie latwosci gry (w pes6 odpalam mecz Barca z Chelsea i dostaje po dupie 3-1 mimo ze gram od lat);
- wkurzajaca glosnosc kibicow - jakby ciagle sie darli a przeciez powinno byc slychac przyspiewki wyraznie, od czasu do czasu nawet ciszej a nie ciagle daja na maxa;
- obrona jest zabojstwem w tym roku, trzeba niezle kombinowac zeby zatrzymac dobrych napastnikow.

Generalnie podoba mi sie gra w tym roku, bede pewnie pykal na zmiane z pes4 i 6, ale jestem pewien ze nie zabije to tych poprzednich edycji.
jacekz40
CYTAT(michael4321 @ Aug 31 2011, 09:18) *
No. Miales racje. Szybko wybralem uninstall.
Druga sprawa od razu widac ze nie znasz sie na pilkach od konami bo texty w stylu nie grasz w trudne gry rozsmiesza wszystkich ktorzy graja w pes 5/6 (a tych jest duzo, uwierz mi, to sa gigantyczne spolecznosci ktorej jestem czescia na evoweb i sam edytuje grubo pesa6).
Kolejna rzecz czy znasz w ogole slowo ,,trudne'' - na najwyzszym poziomie w pes2011 po 2 meczach wygralem 4-0 i strzelilem okno z 1 polki. W pes5/6 zeby strzelic ladna bramke i wygrac na najwyzszym poziomie 1-0 musisz spedzic co najmniej jako nowy gracz 5-6 miesiecy i to nie jest zart!!
Chlopie zastanow sie nastepnym razem co piszesz bo alfa i omega pesa to nie jestes.

Moje odczucia po rozegraniu 3 meczow w pes 2012 (jako wielkiego fana pes6 ktory probuje nowych pilek konami):
- za dobra grafika (wpiepszone GB na marne), gra nie przypomina symulacji konsolowej tylko obraz z tv;
- fatalne sterowanie prawie powtorzone z pes 2011, gamplay do tylka i tyle;
- fatalne stadiony - brak,, brudnej'' czesci pilki czyli np flagi ultrasow czego w pes6 zpatchowanej zatrzesienie;
- nadal kiepski dzwiek i komentarz (to dla mnie wazny element);
- smieszne zachowanie graczy. np. stoja czasem myslac ile maja na koncie haha;
- i znow latwosc grania: zarombac bramke Ibrą w okno z 30 metrow moglem juz w 3 meczu, chore!!!!.

Zycze milej gry w gierke dla dzieci.

No to coś czuję, że kolejny raz szkoda czasu na instalowanie i psucie sobie krwi sad.gif
Oczywiście sam muszę na własnej skórze wypróbować chociażby demo, ale po wersji 2011 nie spodziewam się już niczego dobrego w tej grze. Pozdrowienia dla maniaków od wersji PES6 i 2009 smile.gif
r.a.j.a.n
CYTAT(michael4321 @ Sep 6 2011, 09:53) *
Zgoda. Nie pisalem posta zeby Ci dokuczyc czy cos.

Spoko, wybaczam wink.gif
Ale powiem Ci szczerze, że denerwujące jest to, że tak łatwo oskarżacie (akurat nie jesteś tutaj pierwszy) fanów nowych części PESa. "Wyzywając" ich przy tym od np. dzieciaków, co jest dla mnie dziwne, bo wszystkie dzieciaki grają teraz w FIFĘ - jest łatwa, widowiskowa (może dla nich, dla mnie nie), a w PESa grają w większości starzy wyjadacze.
A jak czytam komentarze typu: "Jak Ci się podoba PES2012, to pewnie nie grałeś nigdy w PES5 czy PES6, a już na pewno nie w klasykę ISSa" to mi się nóż w kieszeni otwiera.

CYTAT(michael4321 @ Sep 6 2011, 09:53) *
Teraz moge napisac wiecej o 2012 bo gralem duzo ostatnio.
Plusy:
- faktycznie gameplay jest dobry w tym roku, jest na czym oko zawiesic;
- grafika przeszla juz wszelkie granice, nie mam slow;
- wiekszosc dzwiekow w tym roku: glosne yeah jak strzlimy bramke i gwizdy jak gosc strzeli podoba mi sie to;
Minusy:
- nadal mam wrazenie latwosci gry (w pes6 odpalam mecz Barca z Chelsea i dostaje po dupie 3-1 mimo ze gram od lat);
- wkurzajaca glosnosc kibicow - jakby ciagle sie darli a przeciez powinno byc slychac przyspiewki wyraznie, od czasu do czasu nawet ciszej a nie ciagle daja na maxa;
- obrona jest zabojstwem w tym roku, trzeba niezle kombinowac zeby zatrzymac dobrych napastnikow.

Generalnie podoba mi sie gra w tym roku, bede pewnie pykal na zmiane z pes4 i 6, ale jestem pewien ze nie zabije to tych poprzednich edycji.

I to jest obiektywna ocena, cieszy mnie to, że poświęciłeś parę meczy w PES6 na rzecz PES 2012.
Właśnie o to chodzi, że PES w tym roku ma to coś w sobie, że przyciąga najbardziej z tych wszystkich nowych części jakie powstały przez ostatnie lata.
Aczkolwiek ta część powinna wyjść rok wcześniej. Od początku uważałem - jak tylko zagrałem parę meczy - że PES 2011 jest swego rodzaju testem i wersją beta nowego silnika gry, że ta gra będzie w pełni rozwinięta w części PES 2012, no i tak się stało... A czy jest to satysfakcjonujące, to z ostateczną oceną winniśmy się wstrzymać do premiery gry.
Aha, jeszcze jedno... grając w demo PES2012 mam nadzieję, że wyłączyłeś wszystkie assysty i wspomagacze, a poziom trudności oceniłeś grając na Top Player.

CYTAT(jacekz40 @ Sep 6 2011, 15:09) *
No to coś czuję, że kolejny raz szkoda czasu na instalowanie i psucie sobie krwi sad.gif
Oczywiście sam muszę na własnej skórze wypróbować chociażby demo, ale po wersji 2011 nie spodziewam się już niczego dobrego w tej grze. Pozdrowienia dla maniaków od wersji PES6 i 2009 smile.gif

Jeśli byś nie zauważył, to użtykownik michael4321 zainstalował grę ponownie, zagrał parę meczy i zmienił zdanie smile.gif
Hyoga
Wiadomo może, kiedy dokładnie wyjdzie drugie demo, czy znane jest jedynie info "w połowie września"?
Tari
Jestem zszokowany demem nowego PES'a.

Po pierwsze, poziom trudności jak dla mnie z kosmosu. Jeszcze kilka tygodni temu gromiłem kolejnymi słabiakami po 4-0, 5-0 wszystkie ekipy z czołówki w PES 2011, teraz w pierwszym meczu grając Milanem poległem 0-1 w starciu z Manchesterem. Wynik zupełnie nie odzwierciedla przebiegu meczu. Posiadanie piłki? Nieco ponad 30%... Oddane strzały? Dwa... Manchester robił z moją obroną co chciał, jakoś nie potrafiłem opanować tego nowego systemu obrony, kiwali mnie jak przedszkolaka. W ataku? Jak reprezentacja Polski - 2 do 3 podań i strata.

Kolejne mecze tylko potwierdziły moje obserwacje: coś jest ze mną nie tak, bo obrona jest czarną magią, kompletnie nie do opanowania. Komputer jednym zawodnikiem przechodzi mi pół drużyny. Może to moje przyzwyczajenie z 11, gdzie wystarczyło podbiec, przytrzymać pressing i już piłka odzyskana. W ataku gracze niby wybiegają na pozycje, ale są tak kryci, że nie da się praktycznie do nich dograć, czasem tylko jakaś przypadkowa piłka się przebije i wtedy jest szansa na gola.

Na plus:
- poziom trudności, pewnie to tylko kwestia przyzwyczajenia, ale chciałbym, żeby po kilku miesiącach gry, kolejny mecz wciąż był wyzwaniem...eh, marzenia,
- ruchliwość zawodników sterowanych przez komputer, teraz wreszcie mam wrażenie, że tam "po drugiej stronie" naprawdę jest jakaś sztuczna inteligencja,
- strzały - zdecydowanie bardziej soczyste niż w poprzedniej edycji,
- wreszcie zawodnik będąc tyłem do kierunku podania, nie dogra idealnie na centymetry piłki na odległość 30-40 metrów.

Na minus:
- co się do cholery stało z grafiką? myślałem, że to ja zapomniałem okularów założyć, ale jednak nie, miałem je na nosie a grafika dalej rozmyta jakbym wiadra wody do monitora nalał...
- obrona - może się przyzwyczaję, ale taki Rooney, Nani dosłownie masakrowali moją defensywę, nie wiedziałem co mam zrobić, żeby ich powstrzymać,
- sędziowanie - zwykły wślizg w początkowych minutach, wątpię czy powinien być faul odgwizdany nawet, a tu nie dość, że to faul to jeszcze czerwona kartka. Ani to atak brutalny nie był, ani bez piłki, ani od tyłu, nie wiem skąd ta kartka. Na szczęście to była jednorazowa sytuacja, więcej mi się takie coś nie przydarzyło.

Czekam na demo v2 i pełną wersję, miejmy nadzieję, że będzie grywalnie wink.gif
michael4321
W odpowiedzi na kilka spraw:
Tari- popieram te opinie jedynie dodam ze moim zdaniem 2012 grubo przebija 2011, nie ma watpliwosci ten gameplay jest 100 razy lepszy, chce sie grac.
Hyoga- z tego co wiem 10 wrzesnia, takie chodza info ostatnio po necie.

A co w ogole mysliscie o dzwieku? Mnie dobija ciagly ryk kiboli, jakos ciagle jest glosno jakby darli paly zamiast spiewac przyspiewki, jakos mi to znow nie gra. Taki halas powinien byc tylko jak pod bramke podchodzi zespol. Moze mam zle odczucia ale czy Was tez to nie wkurza?
A najsmieszniejsze jest po strzeleniu bramki: yyyeeeahhh!!! Ok - w lidze ang tak, ale sory w innych ligach to smieszne - czemu Konami nie przeanalizuje meczow i nie zrobi okrzyku gola dla kazdej ligi. A 2 rzecz - jak pilka minie blisko bramke np w lidze hiszp jest mocne: uuuuggggghhhh!! A w grze lekkie uuu. Smiech na sali! Odpalcie pes 4 izobaczcie jakie tam sa dzwieki (np niecelnego minimalnie strzalu) to wniosek jeden - Konami zchrzanilo cos co 8 lat temu bylo prawie idealne. dlaczego poszli w tyl zamiast do przodu.

Najwyzszy poziom to zabujstwo - ja gram na nizszym bo wtedy rozgrywka jest bardziej realna. Na poczatku przygrywalem ale wczoraj Milanem 3-1 z Manchesterem. Wynik i przebieg spotkania moim zdaniem bardzo realny, jestem coraz bardziej zadownolony z gry. Jednak po kazdym meczu odpalam PES6 i jakos nadal widze ze tam sa plusy - chociazby ten rozmyty obraz w 2012 - tego tam nie ma.

Nie mozna tez zapomniec o 1 rzeczy - wiele zachowan graczy jest bardziej realnych niz w np. PES6 czy PES2011 - mysle ze Konami zrobilo jednak kawal dobrej roboty.

Ostateczna ocene pewnie oddamy jak wyjdzie pelna gra, cos poprawia cos dodzadza no i kiedy zagramy naszymi kochanymi druzynami , ja np. Barca smile.gif
seba200
Sciagnalem demo nowego pes-a i leci do kosza.
Kupowalem pesy (oryginaly) do wersji 2009(bylem od poczatku z ISS-em i PES-em) tylko po to zeby grac po sieci, i jestem wiekowym graczem a co za tym idzie wymagajacym. Granie po sieci okreslilbym jako - żenujace.
Lagi, lagi i lagi i za kazdym razem gadka w stylu ze to poprawia i smieszna opcja z tym co jest hostem to 1 polowe ma bez lagow a 2 ma prze...ne:)) Nie wiem jak to wyglada teraz i nie chce wiedziec.

U mnie wiekowego gracza najwazniejsze sa emocje i mozliwosc wyboru w danej sytuacji. Nie bede porownywac wyzszosci pewnych aspektow miedzy 2 grami ale FIFA jednak kopie tylek Japońcom dajac wlasnie wybór robienia podczas meczu tego co sie chce. Nie widzialem jak dotad tak emocjionujacych rozgrywek po sieci jak te z fify bo wczesniejsze wersje pesa oferujace rozgrywke 2 vs 2 odpadaja na samym starcie. Poprostu po ciaglym graniu w fife jak odpalilem pesa 2012 wyszlo tyle niedorobek i kleju ze jest jedno slowo ktore to okresla - katastrofa.

Mam nadzieje ze 2013 bedzie super gra lepsza od wszystkich pesow i fif razem wzietych do tej pory:)))

michael4321
Kazdy ma swoja opinie, dla mnie np. fifa jest zenujaca, jest smieszna i nierealna. Wyniki sa tragiczne i nie podoba mi sie gamplay ktory jest prosty jak drut.
Gram glownie w PES4 i PES6 od kilku lat ale ostatnio (po fatalnej przygodzie z PES2011 - kilka meczow i powiedzialem nigdy wiecej) sprobowalem 2012 i nie jest zle, w niektorych aspektach bije poprzednie PES'y.
Nie licz na super gre w 2013 bo nie bedzie - tak samo jak przeskok miedzy 2011 a 2012 nie mysl o rewolucjach. Nigdy nie zagrasz w nowego PESa.
Ciagle jak pogram w 2012 i wracam do PES6 czuje ze ta gra jest ,,nie do powtorzenia'', jednak zauwazam teraz coraz wiecej plusow w 2012 ktore bija PESa6 (chociazby zachowanie zawodnikow bez pilki).
Hyoga
A jakiś link do tego, że ma być 10 września?
r.a.j.a.n
CYTAT(michael4321 @ Sep 8 2011, 14:28) *
... jednak zauwazam teraz coraz wiecej plusow w 2012 ktore bija PESa6 (chociazby zachowanie zawodnikow bez pilki).

Michael, co za przemiana smile.gif
jarek
dawno mnie tu na forum nie było...wpadam i co ? DEMO PES 2012 ! xD zasysam i sprawdzę co też narobili xD ale czytając Wasze komentarze a dokładniej ludzi którzy ciągle grają w PES6 (też do nich należę) widzę że pewnie rewelacji nie ma...heh
michael4321
No nie ma rewelacji ale faktycznie po tym jak pogralem sporo meczow musze powiedziec ze jest na czym oko zawiesic i mysle ze jest szansa na cos dobrego w tym roku.
Ja cos nie moge z tym dzwiekiem przezyc - dla mnie jest tak nierealny ze szok, ogladam glownie lige hiszpanska i to jest nie do zaakceptowania, moze w Anglii tak sie ciagle drą, ale mimo to nie pasuje mi to ni kij ;[ .
2 Demo jest zapowiedziane na dniach (,,Just around the corner''), przedstawiciel Konami na twiterze umiescil info.
r.a.j.a.n
CYTAT(michael4321 @ Sep 9 2011, 08:30) *
No nie ma rewelacji ale faktycznie po tym jak pogralem sporo meczow musze powiedziec ze jest na czym oko zawiesic i mysle ze jest szansa na cos dobrego w tym roku.
Ja cos nie moge z tym dzwiekiem przezyc - dla mnie jest tak nierealny ze szok, ogladam glownie lige hiszpanska i to jest nie do zaakceptowania, moze w Anglii tak sie ciagle drą, ale mimo to nie pasuje mi to ni kij ;[ .
2 Demo jest zapowiedziane na dniach (,,Just around the corner''), przedstawiciel Konami na twiterze umiescil info.

Dźwięk to raczej pikuś, będą patche będą dobre dźwięki
michael4321
CYTAT(r.a.j.a.n @ Sep 9 2011, 12:21) *
Dźwięk to raczej pikuś, będą patche będą dobre dźwięki

Dobrze slyszec.

W ogole teraz jest juz duzo patchy do Dema - np. 64 druzyny i 10 stadionow patch wszystko skonwertowane z 2011 - twarze koszulki stadiony itd a gameplay z 2012.
No ale mnie jako to sie nie widzie, pelno bledow itd.
arm
Demo numer 2 już jutro.
Drużyny: Tottenham, Bayern, Inter i Rangers oraz Club America i Internacional.
michael4321
CYTAT(arm @ Sep 13 2011, 12:45) *
Demo numer 2 już jutro.

No, zgazda sie, potwierdzone. Ciekawe jakie stadiony.
snake
Jakiś link już jest?
Orange_91
CYTAT(snake @ Sep 13 2011, 17:51) *
Jakiś link już jest?

Przecież napisał, że jutro:

CYTAT(arm @ Sep 13 2011, 12:45) *
Demo numer 2 już jutro.

Hyoga
Pograłem trochę w demo #2. Na pewno poprawili bramkarzy, to widać. Ciągle zdarzają się błędy, ale poprawę można dostrzec od razu. Poza tym nie widzę nic więcej, gra strasznie nudna, ale na to wpływ ma chyba brak komentarza. Strasznie szybka chce się odejść od komputera. Nie ma emocji. Na pewno sama gra jest godna uwagi, a system strzałów gniecie genitalia. W tym roku pogram i w FIFĘ, i w PESa.
xzaqwer
http://dl.pes2012demo.konamionline.com/pes...ES2012DEMO2.zip
jakby ktoś jeszcze nie znalazł...
r.a.j.a.n
Hmmm... i po wyjściu drugiego dema cisza... żadnych opinii... sad.gif
Orange_91
CYTAT(r.a.j.a.n @ Sep 18 2011, 23:26) *
Hmmm... i po wyjściu drugiego dema cisza... żadnych opinii... sad.gif

Heh, faktycznie dziwne. Ja osobiście pobrałbym, ale nie spodziewam się niczego wielkiego i nie chcę sobie psuć nerwów nad tą grą, ale chętnie poczytałbym opinie innych. Jeśli byłyby pozytywne na pewno skusiłbym się aby przetestować nową odsłonę, a tak to wcześniej jak przed wersją finalną raczej nie mam zamiaru nic testować. Może Ty podzielisz się swoimi wrażeniami?
michael4321
.
Orange_91
CYTAT(michael4321 @ Sep 19 2011, 13:40) *
Twarz Valdesa jest fatalna jak wampir a najlepszy jest Szczesny widzialiscie? Blondyn haha smile.gif EA robi rzeczywiscie swietna robote. blllleeeeee.

W porównaniu do białego Rogera to naprawdę wielkie niedopracowanie...
ruud10
CYTAT(michael4321 @ Sep 19 2011, 12:40) *
Demo2 jest zdecydowanie poprawione. Podania sa bardziej dokladne, bramkarze maja lepsze interwencje.
Nie moge sie doczekac osobiscie Camp Nou i Barcy - to bedzie dla mnie ostateczny werdykt.
Nie podoba mi sie nadal dzwiek ale jest do zaakceptowania (nie lubie np. tego YEEEAHHH po bramce, nierealne dla ligi hiszpanskiej). Po nietrafionym minimalnie strzale tez jest kiepskie Ohhhhh! Ale za to super np sa gwizdy jak strzeli druzyna gosci.
Graficznie: alianz arena jest swietna (brak moze tylko flag i band ale beda pewnie w koncowej wersji), twarze mnie wbijaja w ziemie sa realistyczne jak nigdzie indziej, bardzo dobre ruchy graczy (tez wydaje mi sie lekkie korekty byly).

Chcialbym sie odniesc jeszcze do fify12, bo wiele osob chwali gre i uwaza ze bije pesa.
Dla mnie FIFA jest przsekreslona z 2 przyczyn:
- jest juz zbyt trudna, sterowanie nie przynosi relaxu i przyjemnosci tylko zbyt duzo kombinacji powoduje ze staje sie to juz jakis horror zeby przeprowadzic ladna akcje;
- animacje i twarze zawodnikow: jak widze Messiego grajacego na skrzypcach po golu ta gra dla mnie jest od razu do tyłka!! Twarz Valdesa jest fatalna jak wampir a najlepszy jest Szczesny widzialiscie? smile.gif EA robi rzeczywiscie swietna robote. blllleeeeee.

PES goruje moim zdaniem graficznie nad FIFA (twarze!), sterowanie jest przyjemnoscia i po paru meczach mozna juz tworzyc ladne akcje jak w tv.

Zdecydowanie bede gral w nowego PESA poki co trenuje w demo2 do wyjscia FULL gry.

Absolutnie się z tobą nie zgadzam, bo twoje argumenty mają mało wspólnego z rzeczywistością. Po pierwsze od kiedy grafika twarzy zawodników jest kluczowa w grach piłkarskich? PES z wyjątkiem tego elementu nie góruje graficznie nad fifą , oczywiście wszystko wygląda elegancko, ale cała otoczka, murawa, kibice, boisko, itd. jest bardzo ponure i według mnie mało realne. W fife klimat jest bardziej meczowy i kolorowy i tak to powinno wyglądać, bo w swoim życiu trochę meczy oglądałem i wiem z czym to się je. Co do tego okrzyku "YEEEAHHH" zabieg jest prosty, a mianowicie większość fanów piłkarskich na świecie ogląda właśnie Premier League, dlatego też myślę, że to wzięło górę, kogo obchodzi szkocko-podobna liga hiszpańska , w której na dobrą sprawę nie ma się do czego odnieść. O trudności fify też bym polonizował, bo sam jestem ciekaw ile godzin z nią spędziłeś, pewnie niewiele. Na pewno rozgrywka jest bardziej wyważona i spowolniona, niż ma to miejsce w pesie i jedyne w czym się zgadzam to, to że fifa jest do bólu schematyczna i mało ciekawa i tak już chyba pozostanie, przynajmniej dopóki nie zmienią silnika. Podsumowując, Elektronicy wypuścili lepszą kopanke w tym roku, która tak na dobrą sprawę nie musi do każdego trafiać. Ja osobiście wybieram Pesa 2012, ale tylko dlatego, że rozgrywka w nim ma tą swoją przypadkowość meczową i nie jest tak schematyczna do bólu jak fifka. PES w tym roku zarządzi, mówię wam wink.gif
mazitbg
Ogólnie moje wrażenie jest takie, że póki co jest to lepiej dopracowany PES 2011, ale nie narzekam bo jest sporo ciekawych rzeczy, gra się też lepiej, jakby tak elastyczniej i realistycznie. oprócz tego, co już zostało napisane, dodam, że, co do nowinek to ten teammate control jest fajną sprawą, ale ja go używam praktycznie tylko przy wolnych, rożnych i autach i wybiciach z "piątki". W normalnej grze raczej mi tylko przeszkadza, gdyż jak dobrze się poukłada zespół to piłkarze sami fajnie szukają pozycji wink.gif Na minus na pewno dalej te cienie na stadnionach, mi osobiście bardzo to przeszkadza w grze ta "ciemność". Ciężko póki co też dogonić napastnika przeciwnika, nawet nie jakiegoś super sprintera, ponadto obrońcy często też mijają się z piłką. Ponadto bardzo często też padają gole z rzutów wolnych, bo i o faul nie trudno. mam jeszcze kilka pytań:

1. Da się dostawić obrońcę do muru jak w poprzedniej wersji, jeśli tak to jak ?
2. jak upuścić piłkę bramkarzem na murawę boiska przy wybiciach ?
3. Jak przełączać tą "preset tactics" (na screenie), czy to po prostu się samo implementuje zależnie od przebiegu meczu, ale to by było trochę dziwne ?
frky
1. Nie
2. Zaraz po złapaniu piłki przez bramkarza należy wcisnąć i przytrzymać RB
3. Back + A, B, X, Y
mazitbg
CYTAT(frky @ Sep 19 2011, 17:25) *
1. Nie
2. Zaraz po złapaniu piłki przez bramkarza należy wcisnąć i przytrzymać RB
3. Back + A, B, X, Y

Dzięki już udało mi się rozgryźć wink.gif Co do dostawienia od muru obrońcy o ile mnie pamięć nie myli udało się to zrobić select + R2/L2 zależnie z której strony muru chcemy mieć dodatkowego obrońcę w murze wink.gif
r.a.j.a.n
CYTAT(mazitbg @ Sep 19 2011, 20:20) *
Dzięki już udało mi się rozgryźć wink.gif Co do dostawienia od muru obrońcy o ile mnie pamięć nie myli udało się to zrobić select + R2/L2 zależnie z której strony muru chcemy mieć dodatkowego obrońcę w murze wink.gif

Chyba nawet nie trzeba wciskać selecta.

CYTAT(frky @ Sep 19 2011, 17:25) *
3. Back + A, B, X, Y

Taktyki widocznie na screenie przełącza się tylko select+B (wciskając kolejno ta kombinację włączasz kolejną taktykę ze screena)
select + A, B, Y to strategie
michael4321
CYTAT(ruud10 @ Sep 19 2011, 15:05) *
Absolutnie się z tobą nie zgadzam, bo twoje argumenty mają mało wspólnego z rzeczywistością. Po pierwsze od kiedy grafika twarzy zawodników jest kluczowa w grach piłkarskich? PES z wyjątkiem tego elementu nie góruje graficznie nad fifą , oczywiście wszystko wygląda elegancko, ale cała otoczka, murawa, kibice, boisko, itd. jest bardzo ponure i według mnie mało realne. W fife klimat jest bardziej meczowy i kolorowy i tak to powinno wyglądać, bo w swoim życiu trochę meczy oglądałem i wiem z czym to się je. Co do tego okrzyku "YEEEAHHH" zabieg jest prosty, a mianowicie większość fanów piłkarskich na świecie ogląda właśnie Premier League, dlatego też myślę, że to wzięło górę, kogo obchodzi szkocko-podobna liga hiszpańska , w której na dobrą sprawę nie ma się do czego odnieść. O trudności fify też bym polonizował, bo sam jestem ciekaw ile godzin z nią spędziłeś, pewnie niewiele. Na pewno rozgrywka jest bardziej wyważona i spowolniona, niż ma to miejsce w pesie i jedyne w czym się zgadzam to, to że fifa jest do bólu schematyczna i mało ciekawa i tak już chyba pozostanie, przynajmniej dopóki nie zmienią silnika. Podsumowując, Elektronicy wypuścili lepszą kopanke w tym roku, która tak na dobrą sprawę nie musi do każdego trafiać. Ja osobiście wybieram Pesa 2012, ale tylko dlatego, że rozgrywka w nim ma tą swoją przypadkowość meczową i nie jest tak schematyczna do bólu jak fifka. PES w tym roku zarządzi, mówię wam wink.gif

Odezwal sie mr. alfa i omega futbolu i pesa.
Po 1 nie pisz do kogos z malej litery bo od razu rzuca sie w oczy ze jestes zwyklym gnojkiem.
po 2 texty jakie zamiescilem pokazuja jaki jestes prosty: ,,zabieg jest prosty, a mianowicie ..'' , ,,w swoim życiu trochę meczy oglądałem i wiem z czym to się je''.
Po 3 pisz co chcesz na moj temat i tak juz nie wejde na to forum bo przestalo mi sie widziec czytanie takich bzdur jak wyzej.
Po 4 Nie masz pojecia o grach czytajac te bzdety.
Po 5 szanuje wszystkich pozostalych co tu pisza bo trzymaja jakas kulture i poziom. Pozdrawiam Was.
michael4321
do ruud10 (a co tam na ogolnym tez dam: tongue.gif ):

Po 1 nie pisz do kogos z malej litery bo od razu rzuca sie w oczy ze jestes zwyklym gnojkiem.
po 2 texty jakie zamiescilem pokazuja jaki jestes prosty: ,,zabieg jest prosty, a mianowicie ..'' , ,,w swoim życiu trochę meczy oglądałem i wiem z czym to się je'', ,,bym polonizował''.
Po 3 pisz co chcesz na moj temat i tak juz nie wejde na to forum bo przestalo mi sie widziec czytanie takich bzdur jak wyzej.
Po 4 Nie masz pojecia o grach i kazdy to widzi czytajac te bzdety.
Po 5 Nie kwestionuj czyjegos zdania bo moze nie masz racji, napisz swoja opinie a nie zjezdzaj innych.
Po 6 szanuje wszystkich pozostalych co tu pisza bo trzymaja jakas kulture i poziom. Pozdrawiam Was.

P.s.: Zdecydowalem ze nie gram juz w pes12 bo jednak pelna wersja stanowi podstawe do oceny, demo jest zbyt ubogie a gameplay tez nie jest jeszcze wydaje mi sie ostatecznie dopracowany. Jednak licze na cos dobrego tym razem, ale jedno powiem na pewno: jak wracam do PES6 to czuje dopiero prawdziwe emocje pilki 8) , czy ta gre da rade zastapic kiedykolwiek?

Masz 90% więc proponuję nauczyć się korzystać z opcji edytuj.//Orange_91
ruud10
CYTAT(michael4321 @ Sep 21 2011, 13:11) *
do ruud10 (a co tam na ogolnym tez dam: tongue.gif ):

po 2 texty jakie zamiescilem pokazuja jaki jestes prosty: ,,zabieg jest prosty, a mianowicie ..'' , ,,w swoim życiu trochę meczy oglądałem i wiem z czym to się je'', ,,bym polonizował''.
Po 4 Nie masz pojecia o grach i kazdy to widzi czytajac te bzdety.
Po 5 Nie kwestionuj czyjegos zdania bo moze nie masz racji, napisz swoja opinie a nie zjezdzaj innych.
Po 6 szanuje wszystkich pozostalych co tu pisza bo trzymaja jakas kulture i poziom. Pozdrawiam Was.

P.s.: Zdecydowalem ze nie gram juz w pes12 bo jednak pelna wersja stanowi podstawe do oceny, demo jest zbyt ubogie a gameplay tez nie jest jeszcze wydaje mi sie ostatecznie dopracowany. Jednak licze na cos dobrego tym razem, ale jedno powiem na pewno: jak wracam do PES6 to czuje dopiero prawdziwe emocje pilki 8) , czy ta gre da rade zastapic kiedykolwiek?

Odezwał się wielki znawca tematu wink.gif. Masz zerowe pojęcie o tym co piszesz i taki jest fakt. Zresztą nie będę z prostakiem dyskutował, jesteś zerem.

Każdy na forum ma prawo do wyrażania swoich opinii. Jeśli się z tym nie zgadzasz to wyrażaj to w bardziej stonowany sposób, nie obrażając nikogo.//Orange_91
Knl
no, panowie, trzeba uczciwie przyznać że demo robi wrażenie. po rozegraniu kilku meczów, jestem zachwycony! na gorąco:

+ kupę nowych, ciekawych rozwiązań w menu, zarządzaniu profilem
+ poprawiona płynność ruchów (ruchy są płynniejsze, ale i jakby bardziej swobodne)
+ dodane nowe animacje
+ zmniejszony dystans między dryblerami a "drewnami" (teraz da się nawet takim van Bommelem czy van Buytenem swobodnie sie poruszać)
+ świetne, dynamiczne podania
+ teammate control
+ no i przede wszystkim gra znów stanowi wyzwanie smile.gif

- bramkarze nadal popełniają głupie błędy
- komputer w pewnym momencie meczu dostaje takiego POWERA że nie da się wyjść za własną połowę

jacekz40
A ja na szybko tylko o minusach, bo strasznie drażnią sad.gif
- co drugi kontakt z przeciwnikiem przy odbiorze piłki to faul
- wszystkie bramki i strzały na bramkę z dystansu wyglądają jak szmaty, piłka cały czas podąża z tą samą ślamazarną prędkością do bramki, nie ma żadnych realiów strzału z dystansu, za każdym razem mam wrażenie, że bramkarz puszcza podanie a nie strzał! To największa masakra tej odsłony PESa.
- gra przeciwnika po stracie bramki!!!! To istna kpina, terminatory, roboty, cyborgi tongue.gif które robią na boisku z nami co chcą.
Aha i jeszcze coś na dokładkę, w drugim meczu, który rozegrałem na demie pada 7 bramek... tu już powinna się włączyć kontrolka, że coś z tą odsłoną jest nie tak. W żadnym z dotychczasowych dem nie miałem podobnej sytuacji.

Jeżeli tak ma wyglądać pełna wersja gry, to te trzy podstawowe babole skutecznie powinny zniechęcić do przesiadki na nową grę.
grzesio1712
A mnie to demo bardzo sie podoba. Zagrałem juz sporo meczów i bywało różnie, raz wygrywałem 4:0, raz przegrywałem 4:0... Mam wrażenie, ze w tej odsłonie taktyka i ustawienie poszczególnych graczy odgrywa ogromną role. No i Barcelona jak zwykle jeździ po drużynie przeciwnej jak czołg ;]
Rdk89
Witam, dawno mnie nie było smile.gif
Mam prośbę czy ktoś z was może mi wytłumaczyć jak używać tego nowego systemu podań chodzi mi o to: naciskam prawy analog i przesuwam do przodu i wtedy uruchamia się zawodnik biegnący do przodu(mam taki problem że nie zawsze aktywuje się zawodnik który ja chce, czasem atakuje a aktywuje się ktoś z obrony a wskazywałem na gościa obok mnie).
a i nowy system obrony czy ktoś rozkminił jak się bronić ?
A co do dema jest bardzo trudne, większość meczów przegrywam(gram na top player) no i oczywiście graficznie jak dla mnie poezja biggrin.gif
Pozdrawiam smile.gif
r.a.j.a.n
CYTAT(Rdk89 @ Sep 24 2011, 17:00) *
Witam, dawno mnie nie było smile.gif
Mam prośbę czy ktoś z was może mi wytłumaczyć jak używać tego nowego systemu podań chodzi mi o to: naciskam prawy analog i przesuwam do przodu i wtedy uruchamia się zawodnik biegnący do przodu(mam taki problem że nie zawsze aktywuje się zawodnik który ja chce, czasem atakuje a aktywuje się ktoś z obrony a wskazywałem na gościa obok mnie).
a i nowy system obrony czy ktoś rozkminił jak się bronić ?
A co do dema jest bardzo trudne, większość meczów przegrywam(gram na top player) no i oczywiście graficznie jak dla mnie poezja biggrin.gif
Pozdrawiam smile.gif

System obrony:
http://www.youtube.com/watch?v=_clJG08EXGg

System kontroli drugim zawodnikiem:
http://www.youtube.com/watch?v=FKdjkXQulR8
Knl
gra komputera na poziomie TOP PLAYER to jest jakaś masakra!!
są momenty, że gdy przeciwnik konstruuje akcje NIE MA MOŻLIWOŚCI żeby mu odebrać piłkę. no kurna co bym nie zrobił, jak nie krył (krycie na dystans + podwojenie krycia) to nawet najsłabszy zespół pyka piłę jak barcelona z prędkością światła, nie mówiąc o tym że wszyscy nagle zamieniają się w wybitnych dryblerów. jest to w mojej opinii najzwyklejszy w świecie błąd w grze, który musi zostać poprawiony jakimś uaktualnieniem/łatką...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.