Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: DIG & SPIKE VOLLEYBALL (SNES)
board.issonline.pl > Inne > W przerwie meczu ;-)
Stron: 1, 2
kemocik
Zakładam ten temat, bo od dawna szukałem tego typu giery (dla niekumatych - fajnej siatkòwki) smile.gif i chcę się z wami nią podzielić. W grze tej można rozegrać wszelkiego rodzaju akcje: kròtkie, kiwki, zbicia z drugiej linii - ogòlnie bardzo fajna ... smile.gif Ale najważniejsze jest to, że dzięki kailerze można pykać po necie smile.gif (nie grajcie z Bakelem - ma dobry blok tongue.gif).
Dobra - czas na linki
Emulator z kailerą - http://www.emulator-zone.com/doc.php/snes/snes9x.html (wybierzcie wersję z kailerą oczywiście smile.gif)
Rom gry - http://emuarcade.espaciolatino.com/digspike.html

Screeny:
user posted image

user posted image

Komentujcie gierę tylko pamiętajcie - nie pyskujcie biggrin.gif .
A i komu się spodoba to zapraszam na #polevo - tam jeśli będę - to raczej będę chętny na mały meczyk onlajn smile.gif. Jak nie ja to ktoś inny. Tyle tongue.gif
Bakel
Jako, że prędkość pobierania roma używając linka podanego przez kemocika jest,delikatnie mòwiąc - mocno średnia, wrzucam mirrora:

http://issonline.pl/grafika/DaS.zip
korzen
sciagajcie sciagajcie i jeszcze raz sciagajcie
Pocker
Bakel - Ten Twòj adres mi nie łazi

PS. Zassałem ten plik jakis Dig_and_spike i co dalej trza zrobic? rolleyes.gif
baski18
Ludzie przeciez czekalem na takie cos z 3 lata wink.gif dzieki ludzie biggrin.gif

Pozdro
Pocker
Juz se poradzilem

Mega do dupy jest tam sterowanie :/ niewiem co sie czym robi rolleyes.gif
baski18
wszystko masz na jednym klawiszu ...
kemocik
baski18 - mylisz się i to bardzo z tym jednym klawiszem smile.gif - do gry wykorzystuje się wszystkie klawisze, czyli 6 (+oczywiście kursory) smile.gif
Pocker - sterowanie ustawiasz w menu Input> Joypad Configuration smile.gif
saviola13
kemocik napsiz mi ktory przycisk odpoweiada za cos bo nie wiem dokladnie ktory przycisk to scin .. kiwka
baski18
No wlasnie zauwazylem .. teraz to dopiero jest serw smile.gif
PS. Ale dlaczego ku... nie ma Polskiej reprezentacji sad.gif
Pozdro
saviola13
opsiz mi co czym sie dokladnie robi ..pliska smile.gif
baski18
Wejdz w trening to sam sie nauczysz ...

Pozdro
kemocik
baski18 - dobrze gadasz - i wejdź w podmenu controller - tam się nauczysz ròżnych rodzajòw rozegrań akcji smile.gif
A i polskiej reprezy nie ma, bo chyba potęgą 12 lat temu w siatę nie byliśmy smile.gif
culles
Ja osobiście polecam "Power Spikes" na MAME'a.
http://www.romnation.net/srv/roms/24538/ma...ikes-World.html
baski18
Sciagam tego Power Spike ... chociaz troche sie w ta gre od kemocika:)wkrecilem smile.gif

Pozdro
kemot
Ludzie gre zamiescil kemocik a nie kemot czy bakel ;D
tV2
Gra rewalacyjna. Gralem w Power Spike i moim zdaniem, typowe 2d w przypadku tego sportu, nie jest dobrym rozwiazaniem smile.gif
kemocik
Właściwie to o grze powiedział mi Bakel ... smile.gif Tylko mi się tak spodobała, że temat napisałem smile.gif
saviola13
ej to power spike sciaglem i co dalej.. jaki emulator trzeba miuec.. odpsiz ktoś!!!
saviola13
odpiszcie mi prosze was.. ktory plik trzeba otworzyc..
baski18
trzebac miec emulator Mame ktory jest dostepny na tej samej stronie .. tylko ze ten emu jest jakis nie tegez .. ja go nie umiem uruchomic .. jakies komendy trzeba wpisac ... Pozdro
pasiak KRK
gra wypas, wogole brakuje jakiejs fajnej siatkowki na pceta. Jesli jakas firma zrobila by gre naprawde dobrze to mysle ze zgarnela by na tym dobre kokosy smile.gif
Pocker
Eh ja pamietam jak mi kumpel udostepnil siatkowke Beach Soccer na pc .. To nie ta co kiedy w gazetach była z Beach Soccer ..Całkie inna..Grało sie tylko na plazy ....Wiem ze była po niemiecku ..Ale była tak wypasna, że wciagała nie samowicie .. Ma ktoś moze namiary na nia ? huh.gif

P.S - Jak juz zassałem to PS Power Spike .. to sa tam jakies pliki ..co mam z nimi zroibc?
==>Benek<==
Ściągasz Power spike, ściągasz Emulator MAME. Rozpakowujesz emulator i tam masz folder roms. Wklejasz tam power spike(w folderze). Odpalasz emulator i szukasz na liście Power spike. Klikasz dwa razy. Jak juz odpalisz gre Będzie pisało zebyś nacisna "OK"- naciskasz prawą strzałke na klawiaturze. Pòźniej musisz nabić kredyty. (przypominam ze ta gra była na automaty) kredyty(coins) nabijasz na "7". Klikasz na 7 kilka razy a pòźniej na 1 lub 2 w zależności na ile graczy chcesz grać. Wszystko dalej robi sie na "Ctrl" ( serw, blok, atak, odbòr,). Wystawiasz na strzałkach(zależy w ktòrą strone chesz wystawić) nacisaksz odpowiednią strzałkę. Pozdro
Pocker
Dzieki benek rolleyes.gif

Znalazłem siatkowke plazowa biggrin.gif Inną niż ta o ktòrej pisałem, ale ròwniez jest mega wciagajaca.. Screen :

user posted image

Link do pobrania

Download

PS... Jest to demko ..Ale ja sie zarejestrowałem .. KEY : 6247152

Sterowanie jest myszką ..
piwlak
Jak w DIG & SPIKE VOLLEYBALL Blokowac wszystkimi na raz?I wogòle jak sie steruje prosze o podanie starowania!

Jak uruchomic ten emu m.a.m.e???!!??Ktory plik?!?

PROSZE O ODP.!!!
..::SHADOW::..
DIG & SPIKE VOLLEYBALL ta gierka jest super
Jak widac gra nie musi miec powalajacej grafiki żeby była grywalna
Wielkie dzięki za ten link swietna giera
kemot
Saviola 10% ode mnie - za brak wiedzy na temat podstawowych zasad forum...
Czarny
Siema wszystkim dawno mnie tu nie bylo i widze ze szalejecie tongue.gif
Mam zajebista, ale to naprawde zajebista siatke na pc biggrin.gif bedzie to glowny rywal dla tej od kemocika wink.gif Zapewniam ze jest bardzo prosta w obsludze i bardzo smakowita tongue.gif zreszta sami sprawdzcie, polecam naprawde, jej nazwa to:
BLOBBY VOLLEY(1mb)
Download: http://rapidshare.de/files/3078191/Blobby_...r._1.8.rar.html
Screen: user posted image
Gierka naprawde wymiata biggrin.gif w swojej prostocie dostarcza tyle smaczku ze masakra biggrin.gif POLECAM
Mam tylko jeden maly problem... sad.gif jest w niej taka opcja jak
Network Match ale nie wiem co zrobic zeby moc z kims zagrac...
Moze ktos bardziej kumaty w tych kwestiach bedzie wiedzial...
Zapraszam do sciagania
Pozdro!!!
Capitan Tsubasa
Dig and spike voleyball to mistrzostwo swiata lepszej siatkowy nie ma, tyle rozwiazan ataku i w obonie nawet sie przestawiac mozna. Ta gra rzadzi !!!
Wielkie thanks dla Kemocika smile.gif
Czarny
A co sadzicie o tej siateczce ode mnie??? tongue.gif
Nie podoba sie??? mad.gif
Mozna w nia grac w 2 osoby na jednej klawie biggrin.gif
ale jak rozkmili ktos jak mozna grac online przez ta opcje Network Match to niech tu to napisze bo ja probowalem i nie moglem... sad.gif a bardzo chcem laugh.gif
Pozdro!!!
kemot
Czarny twoja siatka ssie i w LO dostalem przez nia ndst na informie biggrin.gif
baski18
Twoje buble ma z 3 lata juz ... i kazdy chyba w nia gral .. mi sie to nie podoba .. duzo z siatka nie ma wspolnego smile.gif chyba ze pilke i siatke .. bo obijanie o koniec ekranu to raczej nie siatkarskie zagranie smile.gif co do opcji multii to nie wiem cool.gif

PS. Ja w LO na infie dostalem ndst za granie w Contre smile.gif z kumplem nie moglismy sie oderwac ... fajnie tak powspominac jak sie wymiatalo na pegazusa wink.gif

Pozdro
Czarny
kemot musimy w nia zagrac!!! tongue.gif
powiedz mi jak w nia grac online??? wink.gif
pozdro
kemot
QUOTE(Czarny @ Jul 16 2005, 18:33:46)
kemot musimy w nia zagrac!!! tongue.gif
powiedz mi jak w nia grac online??? wink.gif
pozdro
[right][snapback]30067[/snapback][/right]

Nie probowalem grac online ale widzialem w menu kontekstowym emulatora takie opcje osle laugh.gif
onix_the_chosen
QUOTE(pasiak KRK @ Jul 13 2005, 00:03:09)
gra wypas, wogole brakuje jakiejs fajnej siatkowki na pceta. Jesli jakas firma zrobila by gre naprawde dobrze to mysle ze zgarnela by na tym dobre kokosy  smile.gif
[right][snapback]29776[/snapback][/right]

Bylbym jak najbardziej za smile.gif Powinna powstac wreszcie jakas porzadna siatkowka (mowie o halowej) z reprezentacjami i klubami. Liga Światowa, prawdziwe mordy zawodnikow, hale, kibice ..................... rolleyes.gif narazie mozna tylko pomarzyc, ale poki co, ja ide grac w POWER SPIKE cool.gif
culles
Kiedyśtam Polacy mieli robić siatkòwkę z licencją FIVB, ale już dawno nic o tym projekcie nie słyszałem, więc pewnie jak wiele rzeczy w tym kraju upadł... wink.gif
onix_the_chosen
QUOTE(culles @ Jul 17 2005, 12:41:21)
Kiedyśtam Polacy mieli robić siatkòwkę z licencją FIVB, ale już dawno nic o tym projekcie nie słyszałem, więc pewnie jak wiele rzeczy w tym kraju upadł... wink.gif
[right][snapback]30119[/snapback][/right]

Mysle ze Polacy nie udzwigneliby tego projektu, chociaz mogliby sprobowac, moze potem jakas bardziej wyspecjalizowana w tworzeniu gier komputerowych sprobowalaby sie pokusic o zrobienie Siaty. Ale sadzac po Xpand Rally, Wiedzminie, czy Painkillerze to niewiadomo co by tam im wyszlo smile.gif
==>Benek<==
QUOTE(Pocker @ Jul 13 2005, 08:35:26)
Eh ja pamietam jak mi kumpel udostepnil siatkowke Beach Soccer na pc .. To nie ta co kiedy w gazetach była z Beach Soccer ..Całkie inna..Grało sie tylko na plazy ....Wiem ze była po niemiecku ..Ale była tak wypasna, że wciagała nie samowicie .. Ma ktoś moze namiary na nia ?  huh.gif

[right][snapback]29782[/snapback][/right]

Znalazłem w necie wiadomości na temat siaty plażowej RTL Beach Volleyball stwożona przez firmę RTL ktòrą dobrze znam z produkcji RTL Ski Springen (skoki narciarskie najlepsze jakie grałem) smile.gif Niestety mozna ją pobrać chyba tylko z eMule sad.gif :
ed2k://|file|RTL.Beach.Volleyball.German_for_www.goldesel.to.rar|260547023|9FC0131B36858DE43F2B0C1B44E3B6F5|/

Znalazłem torrenta: http://193.138.221.195/~jesus/bit-torrents...n2.php?id=20365
Bushmen
Benek nie wiesz czy jest tam tryp online smile.gif ?
==>Benek<==
Nie wiem bo dopiero pobieram z torrenta (transfer 7kB/s)
PS. Pisze sie tryb a nie "tryp" laugh.gif
kemocik
QUOTE(..::SHADOW::.. @ Jul 13 2005, 21:01:32)
DIG & SPIKE VOLLEYBALL ta gierka jest super
Jak widac gra nie musi miec powalajacej grafiki żeby była grywalna
Wielkie dzięki za ten link swietna giera
[right][snapback]29871[/snapback][/right]

Nie tylko D&S jest dowodem na to, że bez pięknej grafy można w nią pogrywać smile.gif - WE 2002 :]
A giery bym nie znalazł gdyby nie info od Bakela smile.gif - ale on jest nieśmiały i nie założył o tym tematu tongue.gif

Czarny - co do twojej giery to się bardzo szybko nudzi ...
Bushmen

www.siatkaprzeznet.prv.pl

strona jezeli ktos by mial problemy z odpaleniem Digga smile.gif
Bakel
QUOTE(kemocik @ Jul 18 2005, 10:20:29)
Nie tylko D&S jest dowodem na to, że bez pięknej grafy można w nią pogrywać smile.gif - WE 2002 :]
A giery bym nie znalazł gdyby nie info od Bakela smile.gif - ale on jest nieśmiały i nie założył o tym tematu  tongue.gif

Bakel rzucił info mimochodem, widząc, że chłopaki mają ochotę na jakąś dobrą siatkę i w desperacji rzucają się na czerstwe niewypały na PC - LVF2004 - włoska liga siatkòwki kobiet. Geeez przecież sikorki nie potrafią grać w siatkę...

Temat całkiem nieźle się rozwinął.
A ja ciągle nie mogę znaleźć pogromcy ;-p
Pio G
a czy ktos wie jak sie robi kiwki rozgrywajacym w DIG & SPIKE VOLLEYBALL ? smile.gif i gdzie sie ustawia opcje grania mistrzostw ? bo jakos jak ja daje na new cup to gram od 5 pkt i po 3 sety tongue.gif (za dlugo to trwa biggrin.gif )
kemot
QUOTE(Pio G @ Jul 18 2005, 16:07:38)
a czy ktos wie jak sie robi kiwki rozgrywajacym w DIG & SPIKE VOLLEYBALL ? smile.gif i gdzie  sie ustawia opcje grania mistrzostw ? bo jakos jak ja daje na new cup to gram od 5 pkt i po 3 sety tongue.gif (za dlugo to trwa biggrin.gif )
[right][snapback]30225[/snapback][/right]

W Cup'ie sa chyba niezmienne zasady - stare :/
Bakel
QUOTE(Pio G @ Jul 18 2005, 15:07:38)
a czy ktos wie jak sie robi kiwki rozgrywajacym w DIG & SPIKE VOLLEYBALL ? smile.gif i gdzie  sie ustawia opcje grania mistrzostw ? bo jakos jak ja daje na new cup to gram od 5 pkt i po 3 sety tongue.gif (za dlugo to trwa biggrin.gif )
[right][snapback]30225[/snapback][/right]

Kiwka z lewej strony - wciśnij prawo przy drugiej piłce
Kiwka z prawej strony - analogicznie - czyli wciśnij lewo przy drugiej piłce

Raczej nie da się ustawić innych opcji w MŚ.
Ta gra jest wprost stworzona do multiplayer'a. Jeżeli chcesz pograć z kompem, polecam plażòwkę w DaS :-)
michau000
super, kiedy wchodze w snes9k.exe to windows daje o sobie znać;/ (wystapil krytyczny wyjatek blablabal)... mial ktos cos podobnego?
baski18
Ja nie mam takeigo problemu ale znam na to sposob (chyba) Wystarczy zrobic zgodnosc z 98/Me i powinno byc dobrze

Pozdro
michau000
wszystko by było pięknie, gdyby nie fakt, że po restarcie kompa właczył sie tryb awaryjny... po kolejnym reboocie i wlaczeniu trybu normalnego, windows w ogole sie nie wlacza (w lewym gornym rogu miga tylko pozioma kreska i tak sie zatrzymuje)... miodzio;/

w gre jednak pogralem na innym komputerze i musze powiedziec ze mam mieszane uczucia. niby jest bardzo interesujaca i grywalna, ale z drugiej strony czegos w niej brakuje (jak nietrudno zauważyćtongue.gif) do tego komputer broni nienaturalnie duzo pilek, czasami trudno skonczyc atak. pomijam kwestie dziwnych przepisow, jak granie od 5 pkt albo zdobywanie ich jedynie przy swojej zagrywce (rodem z plazowki). na poczatku ciekzo sie w ogole polapac w sterowaniu, bo nawet w treningu niedokonca jest wszystko wyjasnione.
ale generalnie najlepsza siatkowka w jaka gralem (jedyna(-wink.gif az sie prosi zeby zamiast stosu kwadracikow moza bylo zobaczyc ladnie odwzorowanego dawida murka, a zamiast jakiegos wycia uslyszec huczne "w gore serca bo Polska wygra mecz!"... och, ale sie rozmarzylem d-:
chyba musze sprobowac gry przez net, bycmoze wtedy ta gierka nabiera rumiencow
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.