Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pierwszoligowy off-top
board.issonline.pl > PES6 Online: Rozgrywka Sieciowa > Ligowe Archiwum > Sezon 4
Stron: 1, 2
reyty
Niestety muszę zrezygnować z ligi. Teraz w zasadzie mnie w domu prawie nie ma i nie mam czasu na granie, dlatego w tamtym tygodni nie zagrałem żadnego meczu już nie mówiąc o tym z Mani3k, ale to powody techniczne tongue.gif. Dopóki mogłem to rozgrywałem mecze w terminie, ale teraz ciężko z czasem u mnie. Może w następnym sezonie zagram o ile mi na to pozwolicie biggrin.gif Powodzenia wszystkim
Roor1910
Bez sensu takie zapisywanie się jest moim zdaniem. Jedni muszą powalczyć o punkty ligowe z Tobą a inni mają je za free. Pozdrawiam
reyty
Ktoś może za mnie wejść chyba. Lista rezerwowa jest. A to zapisywanie to bez sensu nie jest bo byłem pewien, że zagram całą ligę do końca. Przecież nie zrezygnowałem po 4 czy 6 meczach.
Orange_91
Moim zdaniem powinno być tak jak w zeszłych sezonach, że gracz rezygnujący z ligi jest całkowicie usuwany z tabeli a jego wyniki z każdym z graczy anulowane.
Matis08
Przenieśmy rozmowę tutaj smile.gif

CYTAT(Orange_91 @ Jun 29 2010, 10:10) *
Roor jednak jest zdania, że gol powinien być uznany, ponieważ sytuacja w jakiej uderzył wyglądała następująco: jeden z graczy Sportingu próbował akcji w polu karnym, lecz zgubił piłkę, która na chwilę stała się niczyja, po czym jeden z napastników uderzył ze stojącej piłki z tzw. hiddena.

Mam tylko taki bardzo słaby screen pokazujący strzał, a raczej ułożenie stopy uderzającego:

Bakel głos należy do Ciebie.

CYTAT(Roor1910 @ Jun 29 2010, 10:23) *
Zgadzam się ze wszystkim co przeciwnik w powyższym poście napisał. W moim odczuciu nie można tu mówić o "lamie" bo nie było żadnego podania a po prostu strzał że stojącej piłki. Szkoda że nie nagrałem bramki, ale nie miałem nawet przez chwile wątpliwości że ten gol jest wątpliwy. Pozdrawiam i czekam na opinie.

CYTAT(Bakel @ Jun 29 2010, 10:51) *
Moim zdaniem hidden nieświadomy to też hidden. W lidze wykluczone jest uznawanie goli padających po strzałach o takiej właśnie animacji. Gol powinien zostać odliczony od wyniku.

Moim zdaniem HIDDEN i LAMA to są strzały uderzone po podaniu piłki, na tutorialach tak właśnie obrazuje się te bramki. Jaka jest wina zawodnika jeżeli dobiega do BEZPAŃSKIEJ piłki i uderza ją w owy sposób? Żadna. A tu chodzi, że takie strzały są piekielnie mocne i zazwyczaj wpadają do bramki. Dlatego są zabronione, bo gracze z premedytacją podają piłkę po ziemi i uderzają z tego charakterystycznego "haczyka". Takie bramki według mnie powinny być zabronione.
Ale jeżeli w regulaminie jest napisane, że bramki strzelone HIDDENEM lub LAMĄ są zabronione, to bez względu na to w jakiej sytuacji zawodnik uderzył piłkę w ten sposób powinna zostać odliczona od wyniku. smile.gif
Bakel
CYTAT(Orange_91 @ Jun 29 2010, 10:54) *
Moim zdaniem powinno być tak jak w zeszłych sezonach, że gracz rezygnujący z ligi jest całkowicie usuwany z tabeli a jego wyniki z każdym z graczy anulowane.

CYTAT(Regulamin ligowy)
4.7. Jeżeli gracz zrezygnuje z ligi mając na koncie mniej niż 50% meczów to zostaje usunięty z ligi, a jego wyniki anulowane. Gdy rozegra więcej niż 50%, to zaliczony zostaje jeden mecz z każdym rywalem, a w rewanżach wpisywane są walkowery.

Gracze, którzy będą mieli pojedynki z reytym w kolejnych tygodniach ligowych są proszeni o wpisywanie do panelu wyniku 3-0 lub 0-3 zgodnie z terminarzem.
tomaj
CYTAT(Bakel @ Jun 29 2010, 14:46) *
Gracze, którzy będą mieli pojedynki z reytym w kolejnych tygodniach ligowych są proszeni o wpisywanie do panelu wyniku 3-0 lub 0-3 zgodnie z terminarzem.

Czy na forum też wstawiać "schemat" z wynikiem 3:0 lub 0:3?

P.S. nie lepiej anulować wszystkie mecze od początku reytego?
lukasz44
CYTAT(tomaj @ Jun 29 2010, 17:40) *
Czy na forum też wstawiać "schemat" z wynikiem 3:0 lub 0:3?

P.S. nie lepiej anulować wszystkie mecze od początku reytego?

Nie schematów wstawiać nie trzeba, tylko wpisujemy na główną wynik 3-0 na niekorzyść reyty.

Nie widzisz Tomaj regulaminu ?

CYTAT
4.7. Jeżeli gracz zrezygnuje z ligi mając na koncie mniej niż 50% meczów to zostaje usunięty z ligi, a jego wyniki anulowane. Gdy rozegra więcej niż 50%, to zaliczony zostaje jeden mecz z każdym rywalem, a w rewanżach wpisywane są walkowery.
tomaj
Moje przeoczenie. Reyty Ledwo się załapał. Na 38 kolejek rozegrał 21 (w tabeli ma 24 ale 3 są walkowerami). Nie ukrywam też, że ten punkt regulaminu jest mi na rękę, gdyż ja będę miał dopisane 3 pkt, a moi rywale Bakel i Snajper 1 pkt, nie wspominając o Milerze, który za mecz z Reytym dostanie 0 pkt ohmy.gif
Szkoda, że wycofanie się jednego zawodnika, będzie miało jakikolwiek wpływ na tabele.
lukasz44
CYTAT(tomaj @ Jun 29 2010, 18:31) *
Moje przeoczenie. Reyty Ledwo się załapał. Na 38 kolejek rozegrał 21 (w tabeli ma 24 ale 3 są walkowerami). Nie ukrywam też, że ten punkt regulaminu jest mi na rękę, gdyż ja będę miał dopisane 3 pkt, a moi rywale Bakel i Snajper 1 pkt, nie wspominając o Milerze, który za mecz z Reytym dostanie 0 pkt ohmy.gif
Szkoda, że wycofanie się jednego zawodnika, będzie miało jakikolwiek wpływ na tabele.

Nie wygrali pierwszego meczu więc mają pecha, nie wiem po co ta dyskusja, regulamin jest ?
I się go trzymajmy, lepiej go wyrzucić bo parę osób zdobędzie więcej pkt za mecze które przegrali\zremisowali ?
A co z tymi którzy wygrali wtedy oni będą poszkodowani bo pkt mogą zdecydować o ich zostaniu w lidze albo wysokich miejscach.
tomaj
CYTAT(lukasz44 @ Jun 29 2010, 18:53) *
...nie wiem po co ta dyskusja...

Ja myślałem, że od tego jest ten temat. Ja nie napisałem, żeby zmienić regulamin,, nie napisałem też, że się z nim nie zgadzam. Wyraziłem swoją opinię poprostu, więc bez urazy wink.gif
Bakel
CYTAT(lukasz44 @ Jun 29 2010, 18:53) *
I się go trzymajmy, lepiej go wyrzucić bo parę osób zdobędzie więcej pkt za mecze które przegrali\zremisowali ?
A co z tymi którzy wygrali wtedy oni będą poszkodowani bo pkt mogą zdecydować o ich zostaniu w lidze albo wysokich miejscach.

Otóż to.
Właśnie dlatego ten punkt regulaminu został wprowadzony w bieżącym sezonie. W poprzednich bywało, że mecze zawodnika rezygnującego z ligi były wymazywane zupełnie. Dawało to handicap graczom, którzy stracili punkty z delikwentem. Teraz jest przynajmniej jasna zasada, która została zaczerpnięta z regulaminu polskich rozgrywek piłkarskich.
lukasz44
Przepraszam że nie dodałem dziś kolejek, ale mam problem z internetem. Proszę jakąś osobę o dodanie ich w I i II lidze. Bakel albo Miller

Internet pewnie będę miał dopiero w poniedziałek więc proszę o przedłużenie meczy.

Piszę od kolegi więc się streszczam smile.gif

pozdro
Matis08
Dziękuję Panowie za wspólnie spędzony czas smile.gif
Gratuluję Mańkowi 2go miejsca jak i Siwiersowi za zajęcie ostatniego miejsca na pudle. tongue.gif
No i Róójowi za zajęcie jak to mawiają 'najgorszego' miejsca smile.gif

Chyba nikt nie spodziewał się, że takie będzie zestawienie pierwszej 'czwórki' tego sezonu w I lidze smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.