Przenieśmy rozmowę tutaj

CYTAT(Orange_91 @ Jun 29 2010, 10:10)

Roor jednak jest zdania, że gol powinien być uznany, ponieważ sytuacja w jakiej uderzył wyglądała następująco: jeden z graczy Sportingu próbował akcji w polu karnym, lecz zgubił piłkę, która na chwilę stała się niczyja, po czym jeden z napastników uderzył ze stojącej piłki z tzw. hiddena.
Mam tylko taki bardzo słaby screen pokazujący strzał, a raczej ułożenie stopy uderzającego:

Bakel głos należy do Ciebie.
CYTAT(Roor1910 @ Jun 29 2010, 10:23)

Zgadzam się ze wszystkim co przeciwnik w powyższym poście napisał. W moim odczuciu nie można tu mówić o "lamie" bo nie było żadnego podania a po prostu strzał że stojącej piłki. Szkoda że nie nagrałem bramki, ale nie miałem nawet przez chwile wątpliwości że ten gol jest wątpliwy. Pozdrawiam i czekam na opinie.
CYTAT(Bakel @ Jun 29 2010, 10:51)

Moim zdaniem hidden nieświadomy to też hidden. W lidze wykluczone jest uznawanie goli padających po strzałach o takiej właśnie animacji. Gol powinien zostać odliczony od wyniku.
Moim zdaniem HIDDEN i LAMA to są strzały uderzone po podaniu piłki, na tutorialach tak właśnie obrazuje się te bramki. Jaka jest wina zawodnika jeżeli dobiega do BEZPAŃSKIEJ piłki i uderza ją w owy sposób? Żadna. A tu chodzi, że takie strzały są piekielnie mocne i zazwyczaj wpadają do bramki. Dlatego są zabronione, bo gracze z premedytacją podają piłkę po ziemi i uderzają z tego charakterystycznego "haczyka". Takie bramki według mnie powinny być zabronione.
Ale jeżeli w regulaminie jest napisane, że bramki strzelone HIDDENEM lub LAMĄ są zabronione, to bez względu na to w jakiej sytuacji zawodnik uderzył piłkę w ten sposób powinna zostać odliczona od wyniku.