krzychu92
Nov 14 2009, 09:45
Ja jak zaczalem 1 sezon Juve to mialem cos kolo 140mln. Wyslalem oferty do Dani Alvesa, Ribery i do Chamakha. Ostatni odrzucil oferte. Z Alvesem podpisalem kontrakt za 40mln, a z Ribery moglem podpisac za 30mln, ale kasy braklo...teraz mam budzet na poziomie 10-11mln po oplaceniu wszystkiego...
d-note
Nov 14 2009, 12:24
Ja gdy zaczynałem Arsenalem także miałem ok 140 mln. Po pierwszym sezonie sprzedałem 'prawie' wszystkie gwiazdy (czyt. Van Persie, Walcott, Silvestre, Almunia, Rosicky, Eboue, Eduardo) i zainwestowałem w młodych i perspektywicznych zawodników. W połowie drugiego sezonu mam ok. 300 mln, drużyna praktycznie nic nie straciła, a bardzo dużo zyskała - pieniędzy oczywiście. Teraz zaczynam kupowanie prawdziwych, lecz także młodych gwiazd
Flisak
Nov 16 2009, 14:05
Hej. Mam problem. Otóż mam dwóch zawodników, którzy są gwiazdą mojego klubu, najlepsze statsy, zarobki, oceny pomeczowe. Ale coś jest nie tak i są nie zadowoleni z gry w moim klubie. Mam taki oto komunikat: "Looks off the pace.Badly needs a rest". Czy to oznacza, że ci zawodnicy uważają, że grają w za słabym teamie?
krzychu92
Nov 16 2009, 14:43
No nie...żeby nie zrozumieć tak prostego zdania po angielsku...to znaczy, że potrzebuje odpoczynku, a nie, że nie chce grać w twojej drużynie...
Flisak
Nov 16 2009, 16:35
Dzięki za odpowiedź, ale twój komentarz co do mojego angielskiego jest zbyteczny
krzychu92
Nov 16 2009, 21:02
Ok wiem sory za to. Tylko poprostu nie rozumiem czasem, że ludzie w dzisiejszych czasach gdzie angielski jest od podstawówki, nie rozumieją nic po angielsku. No chodź zawsze mogłeś mieć niemiecki. To już insza inszość.
PS. Troche nie na temat...mam nadzieję, że obejdzie się bez czegoś niemiłego ze strony adminów
courteneycox
Nov 17 2009, 11:40
Z tego co wyczytalem w tipsach, to za pierwszym razem nie da sie zbankrutowac (nie ma czegos takiego jak end game). Po prostu po podliczeniu bedziesz miec kase na minusie i na czerwono, czyli to bedzie cos na zasadzie dlugu (czesc klubow w realnej pilce jest zadluzona, wlacznie z Realem Madryt krory bral przeciez kredyty na te mega transfery).
I po prostu dostaniesz zakaz robienia transferow (raczej nie calych, bedzie mozna sprzedawac, ale nie bedzie mozna kupowac). Nie wiem jak dlugo mozna miec zadluzony klub - sezon, dwa czy max trzy oraz na jaka kwote. Wszystko wyjdzie w praniu:)
krzychu92
Nov 17 2009, 18:06
Dlatego najlepsza pod względem budżetu jest Barca!!! xD W PESie ma około 210mln na starcie. No a w rl to podliczając budżet na koniec minionego sezonu to mieli coś koło 400mln.
Budżet mojej Wisły Kraków po dwóch sezonach (jeszcze przed podsumowaniem wydatków na kadrę trenerską, wpływami od sponsorów itd) = 40mln i prawdopodobnie jeszcze około 10-15 mln za wygranie Serie A wpadnie... Naprawdę to nie jest takie trudne, dlatego gra Barcą czy innym klubem z kosmicznym budżetem jest marnym wyzwaniem. Każdy zarobiony milion nie cieszy wtedy tak jak teraz
Flisak
Nov 17 2009, 18:59
CYTAT(krzychu92 @ Nov 16 2009, 21:06)

Ok wiem sory za to. Tylko poprostu nie rozumiem czasem, że ludzie w dzisiejszych czasach gdzie angielski jest od podstawówki, nie rozumieją nic po angielsku. No chodź zawsze mogłeś mieć niemiecki. To już insza inszość.
PS. Troche nie na temat...mam nadzieję, że obejdzie się bez czegoś niemiłego ze strony adminów

No właśnie ja miałem od podstawówki tylko niemiecki. A teraz w liceum drugi rok nauki anglika i przez to mój ubogi słownik.
sory za offtoopa ale to tak drogą wyjaśnienia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.