Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Liga Mistrzów 09/10
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Blogi i kariery
Stron: 1, 2
Graczyk
(transferty nie są aktualne tzn. kaka i cr nie sa w realu itp.)

LOSOWANIE ZAKOŃCZONE

Losowanie było bardzo ciekawe. Jednyna polska drużyna Lech Poznań trafiła do grupy z Arsenalem, Valencią i Zenitem saint Petersburgiem.
Zdecydowanie grupą śmierci jest grupa E w której znajduje się:
FC Barcelona, Bayern Monachium, HSV Hamburg oraz Liverpool.

Graczyk
!! Pierwszy mecz grupy A !!!

OCENIAJCIE smile.gif
Graczyk
WYWIAD

Naszym dzisiejszym gościem jest... Karim Benzema!

Liga Mistrzów: Witam pana.
Karim Benzema : Dzień dobry.
LM: Co pan sądzi o jutrzejszym meczu?
K.B.: Nie mam wątpliwości kto wygra, gramy u nas w Lyonie i nie spodziewam się innego wyniku niż nasze zwycięstwo.
LM: W waszej grupie znajduję się też Inter, Fenerbahce i właśnie Panathinaikos. Kogo typujesz na wyjście?
K.B.: Oprócz nas? Inter. Po rozgromieniu Fenerbahce nie mam wątpliwości że mogą nie wygrać z innymi. Oczywiście z nami przegrają wink.gif
LM: Co pan sądzi o plotkach transferowych na pana temat? Podobno miał pan odejść do Realu?
K.B.: Tak, racja miałem odejść ale zostałem jeszcze na rok, chce odzyskać z Lyonem tytuł mistrzowski i zdobyć Ligę mistrzów. Zobaczymy co będzie za rok, może będę miał lepszą propozycje.
LM: Jeszcze jedno pytanie, troche o reprezentacji, czy trójkolorowi poprawili już formę? Czy w RPA zobaczymy dobrą reprezentację czy to co na Euro?
K.B.: Na euro nie graliśmy źle, po prostu zlekceważyliśmy innych i na nas się to odbiło. Ale jestem pewien że w RPA pokażemy znowu klasę Francji.
LM: Dziękuję za wywiad, do widzenia.
K.B.: Dzięki, do zobaczenia.
Graczyk
Słowa Benzemy sprawdziły się

OCENIAJCIE! smile.gif
CharlieP
Wszystko fajnie smile.gif Tylko jedna sprawa xD To nie jest Pes 6 tongue.gif
Graczyk
Wielkie strzelanie na Cyprze

Następny mecz: AJAX - OLYMPIQUE MARSYLIA

Oceniajcie smile.gif
Graczyk
CYTAT(CharlieP @ Jul 19 2009, 18:04) *
Wszystko fajnie smile.gif Tylko jedna sprawa xD To nie jest Pes 6 tongue.gif

Niestety tematu o blogach z pesa 2009 nie ma ale widziałem że ktoś już też tu opisywał pesa 2009.
Mam nadzieje że nikomu to nie przeszkadza tongue.gif
Graczyk
Aha i sory za błędy językowe jak jakieś znajdziecie smile.gif
Graczyk
WYWIAD

Naszym gościem jest... Hatem Ben Afra

Liga Mistrzów: Witam, gościmy dzisiaj kolejną francuską gwiazde, tym razem jest nim Hatem Ben Afra.
Ben Afra: Cześć, od razu chciałbym powiedzieć że miło mi być gwiazdą wywiadu "Ligi Mistrzów" Aha i mówmy sobie na ty.
LM: Co sądzisz o tegorocznym rozlosowaniu LM?
B.A.: Według mnie jest bardzo ciekawe, w naszej grupie są 3 znane drużyny i jedna mniej znana co nie znaczy że słaba. Z każdą możemy mieć problemy więc nie powinniśmy nikogo lekceważyć.
LM: A co powiesz o grupie śmierci? Barcelona- będą bronić tytułu? Bayern- wicelider Niemiec chciałby w koncu wygrać LM, nie zapominajmy także o Hamburgerze który odpadł dopiero w półfinałach UEFA i o Liverpoolu który także ma chrapkę na LM. Z takimi gwiazdami jak Torres, Gerrard czy Xabi Alonso?
B.A.: Jest to najciekawsza grupa. Każde spotkanie będzie ciekawe i zacięte... Ja na pewno będe je oglądał w TV smile.gif <śmiech> Na pewno nie chciałbym się w takiej grupie znaleźć bo jedno jest tam pewne... Odpadną dwa czołowe kluby.
LM: Jeszcze kilka pytań, co powiesz o Ajaxie z którym niedługo zagrasz?
B.A.: Jest to na pewno dobry klub lecz my mamy zespół zdolny do pokonania holenderskiej drużyny.
LM: Na koniec tylko powiedz kogo typujesz na wygranych LM?
B.A.: Oczywiście Olympique Marsylia smile.gif
LM: Do zobaczenia, dziękuje za wywiad
B.A.: Dzięki, cześć smile.gif
Tombo2
Fajnie, tylko czemu takie wysokie wyniki? Jak rozgrywasz mecze?

Narazie dobrze, oby nie zabrakło zapału.

Graczyk
Zależy, jeden mecz grałem z kompem ( Top Player) a dwa pozostałe z bratem na moim poziomie. akurat się tak trafiło że i Chelsea i Inter wysoko wygrały smile.gif
Graczyk
Kontrowersyjny karny przesądził mecz!

Graczyk
Juve triumfuje w Porto!

Następny mecz: Shakhtar donieck - Real Madryt

Oceniajcie smile.gif
Graczyk
WYWIAD

Naszym gościem jest... Ruud van Nisterlooy

LM: Witam pana
R.vN.: Dzień dobry
LM: Jest pan szczęśliwcem, każdy kto przychodzi do nas na wywiad narazie wygrywa, i do tego jeszcze strzela gola na wage zwycięstwa. Wierzy pan że jutro też pan strzeli zwycięską bramkę?
R.vN.: Oby tak, przydałby mi się ten gol, przecież niedawno wróciłem z ciężkiej kontuzji i teraz nie mam składu w realu, muszę pokazać że ja nadal nie straciłem formy.
LM: Był pan królem strzelców Primera Division 06\07, czy teraz odzyska pan formę i powtórzy to pan?
R.vN: Bardzo bym chciał, nie grałem ponad rok w piłkę nożną i czuję się jak piłkarz zaczynający karierę. Chciałbym zdobyć znowu króla strzelców, wygrać ligę i Ligę mistrzów z realem.
LM: Co jeśli nie załapie pan składu? Do realu przyszedł Fiorentino Perez i powiedział ze w drużynie jest za dużo zbędnych holendrów... O przyszłość boi się Van der Vaart, Snijder, Robben. Z drużyny już odszedł niedawno kupiony Huntelaar. Czy pan też się nie pokoi?
R.vN: Przede mną jeszcze trudniejsze zadanie. Mam podpisany kontrakt, real mi płacił praktycznie za nic kiedy ja leczyłem kontuzję. Teraz musze ostro trenować by wrócić do składu. Jeśli mi się nie uda to trudno, znajdę jakiś klub gdzie będe grał tak jak tu w realu - na 100%
LM: Ostatnie pytanie, co pan powie na temat reprezentacji Holandii? Niektórzy mówili że Oranie nie wygrało Euro bo pana nie było. Chciałby pan wrócić?
R.vN.: Bardzo miło mi to słyszeć ale to raczej nie prawda, chłopaki przegrali bo nie mieli szczęścia. Znakomicie zagrali mecze w grupie i potem się przeliczyli. Co do powrotu, zakończyłem już karierę reprezętacyją... ale nigdy nic nie wiadomo smile.gif <śmiech>
LM: Dziękuje za wywiad, do widzenia.
R.vN.: Dzięki, do widzenia.
Graczyk
Czekam na komentarze smile.gif

Już jutro na stadione w doniecku:

Shakhtar Donieck - Real Madryt
Graczyk
Real wygrywa na Ukrainie!

Graczyk
WYWIAD

Naszym dzisiejszym gościem jest... Robert Lewandowski

Liga Mistrzów: Witam serdecznie
Robert Lewandowski: Cześć, cześć, mówmy sobie na ty.
LM: Wybraliśmy cię aby pomóc Lechowi z Arsenalem. Nasze wywiady przynoszą szczęście ponieważ każdy kto się zjawi ten strzela gola, a jego drużyna wygrywa. Oczywiście tylko tak mówimy ale szczęścia nigdy nie za wiele.
R.L.: Właśnie chciałem podziękować <śmiech> A tak na serio to bardzo chcieli byśmy wygrać. W lidze mistrzów jeszcze żaden polski zespół nie wyszedł z grupy. Bardzo bym chciał aby to Lech był pierwszy.
LM: A jeśli mówimy o Lechu, jak na was zadziałała zmiana trenera? Smuda był z wami przez 3 lata i wiedział o was wszystko. Czy nowy trener poradzi sobie w Lidze mistrzów?
R.L.: Mam taką nadzieje. Nie sądzę aby trener Zieliński mógłby sobie z nami nie poradzić. Trafiliśmy akurat na Arsenal, Valencię i Zenit. Jedne z najlepszych klubów ze swoich lig. Przed nami wyjątkowo trudne zadanie ale mamy nadzieje że sobie poradzimy.
LM: Jak widzisz swoją przyszłość w reprezentacji?
R.L.: Jak narazie dobrze mi idzie i jestem regularnie powoływany, jeśli nie popsuje mi się forma ani nie złapie żadnej kontuzji to mam nadzieje że nic się nie zmieni i będę grał cały czas.
LM: To już koniec, dziękuje za wywiad, do widzenia
R.L.: Dzięki, cześć
Graczyk
Lech Poznań pokonuje Arsenal!

Robi1908
naprawdę duże gratki za Arsenal biggrin.gif pięknie Arsenal pokonać i to POLSKĄ druzyną to jest naprawdę duza klasa! bravo!
bardzo mi się podoba twoja kariera co dzień tutaj wchodzę i czekam na nowe relacje tongue.gif

zapraszam do >mnie smile.gif
Graczyk
CYTAT(Robi1908 @ Jul 22 2009, 23:22) *
naprawdę duże gratki za Arsenal biggrin.gif pięknie Arsenal pokonać i to POLSKĄ druzyną to jest naprawdę duza klasa! bravo!
bardzo mi się podoba twoja kariera co dzień tutaj wchodzę i czekam na nowe relacje tongue.gif

zapraszam do >mnie smile.gif

Dzięki miło mi to słyszeć biggrin.gif
Graczyk

Graczyk

Już niedługo wielki hit!

Fc Barcelona
-
Bayern Monachium

................................

Specjalnie dla nas trenerzy tych drużyn:

Fc Barcelona
Bayern Monachium

Pepe Guardiola
Louis van Gaal

Pytanie 1: W mojej drużynie gwiazdą jest...

Louis van Gaal: Ribery
Pepe Guardiola: Chyba Messi, ale nie moge odpowiedzieć na to pytanie. Jest jescze Xavi, Iniesta i wiele inncyh.

Pytanie 2: Z przeciwnej drużyny przydały mi się...

L.v.G.: Hmmm. Puyol. Brakuje nam klasowych obrońców.
P.G.: Raczej Ribery. Choć chciałbym też Luce Toniego.Ale zostańmy przy francuzie.

Pytanie 3 : Twoim marzeniem jest trenować...

L.v.G.:Czerwone diabły. Sir Ferguson odchodzi, mógłbym tam się wpasować
P.G.: Już się spełniło. Trenuję Barce smile.gif

Pytanie 4 : Z grupy śmierci (E) wyjdzie...

L.v.G.: Bayern i Liverpool
P.G.: Mam nadzieję że my i Liverpool. Choć czuję że Hamburger może nam stworzyć niespodziankę wink.gif

Ostatnie 5 Pytanie: Ligę mistrzów wygra...

L.v.G.: Naturalnie Bayern
P.G.: Mam nadzieję że barca będzie pierwsza która obroni ten tytuł.
A jeśli nie my to ktoś słabszy. Np. Bate, Aalborg albo Lech.

Graczyk

Graczyk
Proszę o komentarze smile.gif
Seba_maliszewski
Bardzo dobry blog czekam na kolejne mecze. Jak ty tak szybko opisujesz te mecze?
Credt
"(...) od razu powiedział, że mam przerąbane."
Troszkę podwórkowo to zabrzmiało, nie sądzisz? wink.gif
Już sobie wyobrażam wkurzonego Ribery'ego, jak mówi do Alvesa: "Ale masz przerąbane teraz. Po meczu na solo." laugh.gif
Graczyk
CYTAT(Credt @ Jul 23 2009, 16:23) *
"(...) od razu powiedział, że mam przerąbane."
Troszkę podwórkowo to zabrzmiało, nie sądzisz? wink.gif
Już sobie wyobrażam wkurzonego Ribery'ego, jak mówi do Alvesa: "Ale masz przerąbane teraz. Po meczu na solo." laugh.gif

hehe nie miałem pomysłu, a nie chciałem pisać wulganie tongue.gif

CYTAT(Seba_maliszewski)
Bardzo dobry blog czekam na kolejne mecze. Jak ty tak szybko opisujesz te mecze?

Dzięki, dzięki, jakoś daje rade biggrin.gif
Graczyk
WYWIAD

Naszym gościem jest... Mladen Petrić

Liga Mistrzów: Witam, Jest pan kolejnym szczęściarzem. Narazie kto tu przyjdzie ten wygrywa. Wierzy pan w to?
Mladen Petrić: Cześć, cześć. Mam faktycznie szczęście <śmiech>. Dobrze że wygraliście mnie a nie Torresa smile.gif
LM: Jak pan widzi mecz z Liverpoolem? Gracie w Hamburgu, tu macie plus, ale The Reds mają teoretycznie lepszy skład.
M.P.: Nam to nie przeszkadza. Wierzę że wygramy. Może mają lepszy skład ale my mamy idealne zgranie, wiemy kto za co odpowiada i gdzie za chwile pobiegnie.
LM: Raczej nikt nie daje wam największych szans na wyjście z grupy. Według ankiet największe szanse ma Barca bo 48% potem Liverpool 27%, Bayern 18% i wy tylko 7%. Przeszkadza wam to?
M.P.: Nie. Zupełnie nam to nie przeszkadza. Według mnie jesteśmy czarnym koniem tej grupy i pokonamy każdego kto nam stanie na drodze. Ani Barca ani Bayern ani nawet Liverpool nie są w stanie nas zatrzymać.
LM: Mocne słowa. Trzymam za was kciuki. Do klubu przyszedł nowy trener Bruno Labbadia. Jak go oceniasz?
M.P.: Jest bardzo dobrym szkoleniowcem. Z nim na pewno jesteśmy w stanie wygrać wiele meczy.
LM: Ostatnie pytanie. Jak poradzi sobie Chorwacja w RPA? Na Euro 2008 zrobiliście niezłą niespodziankę innym. W RPA planujecie to samo?
M.P.: Może nie to samo ale na pewno chcemy dojść jak najdalej. Myślę że jesteśmy w stanie zrealizować ten plan.
M.P.: Dzieki, do zobaczenia.
Graczyk

Graczyk
WYWIAD

Naszym gościem jest... Claudio Pizarro!

Liga Mistrzów: Witam pana serdecznie.
Claudio Pizzaro: Witam. Musze powiedzieć że wasza passa upadła <śmiech>. Śledziłem wasze szczęśliwe wywiady, HSV zremisowało.
LM: Co nie oznacza że upadła. Jeszcze nikt kto u nas był nie przegrał.
C.P.: Ok, ok proszę o następne pytanie smile.gif
LM: Naturalnie pytamy o waszego rywala. Jak myślisz, dacie rade wygrać z Milanem?
C.P.: Oczywiście. Rok temu upokorzyliśmy Milan w eliminacjach UEFA, następnie doszliśmy do finału. Teraz będzie tak samo tylko wygramy finał biggrin.gif
LM: Trafiliście do dosyć trudnej grupy z Milanem, Sportingiem i Dynamo Kijów. Wiadomo że z wschodnimi drużynami się gra bardzo trudno a Milan i Sporting to jedne z najlepszych drużyn ze swoich lig. Jednak nikt nie ma wątpliwości że to wy i Milan wyjdziecie z grupy. Zgadzasz się z tym czy może masz inne zdanie?
C.P.: My wyjdziemy ale co do tego kto z nami mam trochę inne zdanie. Ja akurat nie przepadam za Milanem dlatego liczę że albo Sporting albo Dynamo wyjdzie z nami.
LM: Jak reprezentacja Peru. Dacie rade się zakwalifikować do RPA?
C.P.: Mam taką nadzieję. Na pewno wiem tylko to że w każdym meczu gramy na 100%, czasami brakuje nam tylko trochę szczęścia aby zdobyć punkty.
LM: To już było ostatnie pytanie. Dziękuje za wywiad. Do widzenia.
C.P.: Do widzenia, cześć.
Graczyk
Proszę o komentarze i oceny smile.gif
Graczyk

Cristian
Wszystko fajnie biggrin.gif i ciekawe smile.gif myslę ze ligę Mistrzów wygra albo Lech Poznań tongue.gif albo Manchester United albo FC Barcelona biggrin.gif

życzę powodzenia rolleyes.gif

pzdr:)
Credt
Baaardzo fajna kariera smile.gif
Przede wszystkim widać, że poświęcasz jej dużo czasu - tak grając mecze, jak i przygotowując gazetkę. Fajne pomysły, estetyczna oprawa - brawo!
I nawet potwierdziły się słowa Pizarro z wywiadu i Werder właśnie dzięki niemu pokonał Milan tongue.gif
Graczyk

Graczyk
KOLEJNY HIT LIGI MISTRZÓW!

Manchester United
VS
AS Roma

..............

Specjalnie dla nas kapitanowie tych drużyn!

Cristiano Ronaldo
Francesco Totti

.................

PYTANIE 1:Ligę Mistrzów wygra...

Cristiano Ronaldo: Manchester United. Wrócimy na fotel lidera Ligi Mistrzów.
Francesco Totti: Roma. Musimy w końcu kiedyś przełamać tą niemoc i wygrać Ligę Mistrzów.

PYTANIE 2: Twoim marzeniem jest grać w...

C.R.: Hmmm. Fajnie byłoby grać w Hiszpanii. Może w Realu...
F.T.: W Romie. Gram już tu całe życie i dobrze mi tu.

PYTANIE 3: Najważniejszym trofeum dla ciebie jest...

C.R.: Chyba złota piłka. Tą nagrodę trzeba zdobyć tylko samemu.
F.T.: Liga Mistrzów, Mistrz Ligi, ale chyba najważniejsze jest Mistrzostwo Świata!

PYTANIE 4: Po skończeniu kariery...

C.R.: Na pewno będę robił coś przy piłce.
F.T.: Bardzo chciałbym zająć się trenowaniem. Mam nadzieję że się to spełni.

MANCHESTER UNITED - AS ROMA

Hit Ligi Mistrzów! Już wkrótce!
Graczyk

Graczyk
WYWIAD

Naszym dzisiejszym gościem jest... Artur Boruc

Liga Mistrzów: Dzień dobry panu.
Artur Boruc: Witam, cześć. Jestem pierwszym bramkarzem w waszych wywiadach <śmiech>
LM: Faktycznie, pomyśleliśmy że trochę za dużo napastników tutaj. Muszę cię spytać o coś co martwi tysiące polaków. Co z twoją formą? Czy zobaczymy jeszcze tego Boruca co na Euro 2008?
A.B.: Mam nadzieję że tak. Był okres gdzie miałem nadwagę, problemy prywatne jak i sportowe, ale myślę że wszystko co najgorsze mam już za sobą.
LM: Czyli jest jeszcze szansa że na RPA znowu zobaczymy parady Boruca?
A.B.: Mam nadzieję że tak ale przez to wszystko straciłem zaufanie trenerów, kibiców... A to jest równie ważne jak forma, będę musiał nieźle harować aby znowu wrócił lubiany Boruc.
LM: Co sądzisz o waszym rywalu? Aalborg to nie jest najlepszy klub.
A.B.: Może nie jest najlepszy ale wiem że może nas czymś zaskoczyć więc nie możemy ich zlekceważyć i musimy się dobrze przygotować.
LM: Z waszej grupy każdy wskazuje Manchester i Romę na wyjście. Czy wierzysz że to wy możecie wyjść?
A.B.: Co to za pytanie. Gdybyśmy nie wierzyli że wyjdziemy to w ogóle byśmy nie grali. Mam nadzieję że wyjdzie Celtic i Roma a Manchester odpadłby już w grupie. To byłaby niezła niespodzianka smile.gif
LM: To już było ostatnie pytanie. Dziękuje za wywiad.
A.B.: Dzięki, cześć.
Graczyk

Graczyk

Graczyk
WYWIAD

Naszym dzisiejszym gościem jest... Adrian Mutu

Liga Mistrzów: Witaj, jak się czujesz przed meczem z Atletico?
Adrian Mutu: Dzień dobry, czuję się świetnie. Mamy wielką chęć pokonania Atletico w Madrycie.
LM: Kogo typujesz na zwycięzce Ligi Mistrzów?
A.M.: Bardzo chciałbym aby to Fiorentina wygrała Ligę Mistrzów. Jeśli nie my to może Juve...
LM: A Chelsea?
A.M.:Wiedziałem że to powiesz... Chelsea nie. Od incydentu moim z Chelsea nie kibicuję im, ani nie życzę im sukcesów. Pan Roman Abramowicz Chciał na mnie zarobić i na siłę wymusił na mnie płacenie kary za to że przeniosłem się do Juve.
LM: Ile musiałeś płacić "The Blues"?
A.M.: 12 milionów euro...
LM: Dosyć sporo. Jeszcze jedno pytanie, czy zamierzasz zagrać kiedyś w Primera Division?
A.M.: Może kiedyś... Moim marzeniem było zagrać w Serie A. Dobrze mi tu i narazie nie mam zamiaru się nigdzie wynosić.
A.M.: Do zobaczenia, cześć.
Graczyk
Proszę o komenty bo nikt tu nie pisze ani tego nie ocenia sad.gif
luzik
Super karierka! biggrin.gif i gratulacje za pokonanie Wisły Kraków tongue.gif
Graczyk

Graczyk
JUŻ NIEDŁUGO PODSUMOWANIE LIGI MISTRZÓW!

czekam na komentarze smile.gif
Graczyk
PODSUMOWANIE LIGI MISTRZÓW

........................TABELA:.................

........Jedenastka Ligi Mistrzów!.......

Wyróżnienia:

• Aguero - Forlan : Za wspaniałą formę i porozumienię się w ataku. Kiedy " Kun" ma piłkę Forlan biegnie pod bramkę, i na odwrót. Kiedy Urugwajczyk ma piłkę Aguero wysuwa mu się od razu.

• C.Pizarro i Venegoor : Za to że nie stracili zimnej krwi kiedy zespól ich potrzebował i w ostatnich minutach potrafili zdobyć bramkę.

• Chelsea, Inter i Atletico: Za rozgromienie swoich rywali. Ich przeciwnicy nie mieli w tamtym meczu nic do powiedzenia

• Dider Drogba: Za ustrzelenia Hattricka. Narazie jeszcze nikomu nie udało się strzelić trzech bramek w Lidze Mistrzów.

• Lech Poznań: Za zwycięstwo nad Arsenalem. Jeszcze żadnej polskiej drużynie nie udało się w grupie pokonać tak prestiżowego przeciwnika.

• Leonardo: Za to że jako pierwszy pogratulował zwycięstwa przeciwnej drużynie. Brawa dla nowego trenera Milanu.

Nagany:

• Dellas: Za to że mając już na koncie żółtą kartkę brutalnie sfaulował Lamparda.

• Porto i Sporting : Za fatalną postawę portugalskich drużyn. Obydwie przegrały u siebie w żałosnym stylu.

• Gerrard: Za niewykorzystanie rzutu karnego który mógł dać zwycięstwo "The Reds"

• Vucinic: Za niewykorzystanie kilku akcji sam na sam. Jego strzały mogły dać zwycięstwo Romie a mają tylko remis.

• Alves i Ribery: Za zamieszanie wokół siebie i ubliżanie sobie na boisku jak i w prasie.

NAJCIEKAWSZY MECZ :

HSV HAMBURG - LIVERPOOL

NAJMNIEJ CIEKAWY MECZ :

SPORTING LIZBONA - DYNAMO KIJÓW

Czekam na jakieś komenty smile.gif Narazie tu pusto trochę sad.gif
Loster
Naprawdę super kariera!!! biggrin.gif
Zachęciłeś mnie tym do zrobienia własnej ligi mistrzów biggrin.gif
Graczyk

Graczyk

Proszę o komentarze smile.gif
Loster
Jak zwykle wszytko extra!!! tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.